Elhamdülillah Haktan gelen şerbeti içtik elhamdulillah Şol kudret denizini geçtik elhamdulillah Şol karşıki dağları meşeleri bağları Sağlık safalık ile aştık elhamdulillah Kuru idik yaş olduk kanatlandık kuş olduk Birbirmize eş olduk uçtuk elhamdulillah Vardığımız illere şol safa gönüllere Halka tapduk manisin saçtık elhamdulillah Beri gel barışalım yad isen bilişelim Atımız eğerlendi estik elhamdulillah İndik Rum'u kışladık çok hayır şer işledik Uş bahar geldi geri göçtük elhamdulillah Dirildik pınar olduk irkildik ırmak olduk Artık denize dolduk taştık elhamdulillah Taptuğun tapusuna kul olduk kapusuna Yunus miskin çiğ idik piştik elhamdulillah __________________
Ey Yarenler Ey Kardeşler Korkarım Ben Ölem Deyi Ey yarenler ey kardeşler korkarım ben ölem deyi Öldüğüme kayırmazam ettiğimi bulam deyi Bir gün görünür gözüme ayıbım vuralar yüzüme Endişeden del'olmuşum nidem ben ne kılam deyi Eğer gerçek kul imişsem ona kulluk kıla idim Ağlayaydım bu dünyada yarın onda gülem deyi Hemin geldim bu dünyaya nefsime kulluk eyleyi İyi amel işlemedim azaptan kurtulam deyi Ey biçare miskin Yunus günahım çok neyleyeyim Sığındım ol Allah'ıma dedi hem afvedem deyi
Ey Yarenler, Ey Kardaşlar Ey yarenler, ey kardaşlar Ecel ere ölem bir gün İşlerime pişman olup Kendi özüme gelem bir gün Yanlarıma kona elim Söz söylemez ola dilim Karşıma gele amelim Nettim ise görem bir gün Oğlan diğer danışmana Seladır dosta düşmana Şol dört tekbir namaz ile Dahi tamam kılam bir gün Beş karış bez durur donum Yılan çıyan yiye etim Yıl gece obrula sinim Unutulup kalam bir gün Başıma dikeler hece Ne erte bilem ne gece Alemler umudu hoca Sana ferman olam bir gün YUNUS EMRE sen bu sözü Dahi tamam etmemişin Tek yürüyeyim neyleyim Üstadıma gelem bir gün ________
Gel Gidelim Dosta Gönül Bir karardan durmayalım Gel gidelim dosta gönül Hasretinden yanmayalım Gel gidelim dosta gönül Kılavuz ol gönül bana Gel gidelim yârdan yana Canım kurbandır canana Gel gidelim dosta gönül Kara haberin almadan Can bedenden ayrılmadan Azrail bizi bulmadan Gel gidelim dosta gönül Gerçek murada varalım Yârin hatırın soralım Yunus Emre'yi alalım Gel gidelim dosta gönül _____________
Gel Gör Beni Aşk Neyledi Ben yürürüm yane yane Aşk boyadı beni kane Ne âkilem ne divâne Gel gör beni aşk neyledi Gâh eserim yeller gibi Gâh tozarım yollar gibi Gâh akarım seller gibi Gel gör beni aşk neyledi Akarsulayın çağlarım Dertli ciğerim dağlarım Şeyhim anuban ağlarım Gel gör beni aşk neyledi Ya elim al kaldır beni Ya vaslına erdir beni Çok ağlattın güldür beni Gel gör beni aşk neyledi Ben yürürüm ilden ile Şeyh anarım dilden dile Gurbette hâlim kim bile Gel gör beni aşk neyledi Mecnun oluban yürürüm O yari düşte görürüm Uyanıp melûl olurum Gel gör beni aşk neyledi Miskin Yunus biçâreyim Baştan ayağa yâreyim Dost ilinden âvâreyim Gel gör beni aşk neyledi.
Geldi Geçti Ömrüm Benim Geldi geçti ömrüm benim şol yel esip geçmiş gibi Hele bana şöyle geldi bir göz açıp yummuş gibi Bu dünyada bir tek şeye yanar içim, göynür özüm; Yiğit iken ölenlere gök ekini biçmiş gibi. İşbu söze Hak tanıktır bu can gövdeye konuktur Bir gün ola çıka gide kafesten kuş uçmuş gibi Miskin adem oğulunu benzetmişler ekinciğe Kimi biter kimi yiter yere tohum saçmış gibi Bir hastaya vardın ise bir içim su verdin ise Yarın orda karşı gele Hak şarabın içmiş gibi Bir miskini gördün ise bir eskice verdin ise Yarın orda Sana gele Hak şarabın içmiş gibi Yunus Emre bu dünyada iki kişi kalır derler Meğer Hızır İIyas ola ab-ı hayat içmiş gibi 26