Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Music tanıtıldı ve Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! 'a büyük bir rakip oldu. Bunun üzerine Spotify'ın CEO'sundan ilginç bir yorum geldi. Apple geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği WWDC 2015 geliştiriciler konferasında önemli duyurular yaptı. Bunların başında ise yeni müzik servisi Apple Music geliyor . Üyelik tabanlı yeni müzik servisi Apple Music, şu an piyasanın hakimi olarak kabul edebileceğimiz Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! 'a çok ciddi bir rakip olmuştu. Bunun üzerineSpotify'ın rakibi Daniel Ek'ten ilginç bir yorum geldi. Apple Music tanıtılır tanıtılmaz Twitter hesabından bir tweet atan Daniel Ek, "Oh Ok." yani Türkçe "He tamam." yazdı. Ek'in bu tweet'ine bakacak olursakSpotify, Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Music'ten hiç çekinmiyor. Öte yandan Spotify'ın yurt dışında 10 dolar, ülkemizde 10 TL gibi bir üyelik ücreti bulunuyor. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! 'in üyelik ücreti de aynı şekilde 10 dolar olacak ancak ülkemizdeki üyelik ücreti belirsiz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, Apple Music, Spotify'ı alt edebilir mi?
[h=1]Apple News Tanıtıldı[/h][h=2]Apple firması sevilmeyen aynı zamanda çok fazla kullanılmayan Gazetelik uygulamasının yerine Flipboard benzeri bir Apple News uygulamasını yayına skotu. News dünya çapında yer alan yayıncılardan gelen haberler, makaleler aynı zamanda içerikleri size tam ekranda sunacak.[/h]Apple firması sevilmeyen aynı zamanda çok fazla kullanılmayan Gazetelik uygulamasının yerine Flipboard benzeri bir Apple News uygulamasını yayına skotu. News dünya çapında yer alan yayıncılardan gelen haberler, makaleler aynı zamanda içerikleri size tam ekranda sunacak. Apple News, Flipboard'a benzer bir çalışma prensibine sahip. Beraberinde News kullanıcıları farklı konulara göre haberleri takip edebilecek. Aynı zamanda kullanıcılar kendilerin bir favori listesi oluşturabilecek devamında bu liste ile alakalı haberleri alabilecekler. Aynı zaman en sevdikleri haber kanallarını ayırabilir bunları sizler için özelliştirilmiş haber kaynaklarından ilginizi çekecek haberleri okuyabilirsiniz. Apple News uygulaması ilk olarak Amerika, İngiltere aynı zamanda Avustralya'da kullanıma sunulacak. Daha sonrasında Apple News'ü tüm dünya genelinde kullanıma sunacak.
Apple’ın uygulama mağazası büyümeye devam ediyor. Şu anda 1.5 milyon rakamına ulaşan uygulamalar şimdiye kadar 100 milyardan fazla kez indirilmiş durumda. Teknoloji devi firma Apple, iPhone modellerinin ardından iPad modelleri ile de teknoloji dünyasına yön verirken, sadece cihazları ile değil ayrıca Siri kişisel sesli asistan, Apple Pay mobil ödeme sistemi, iOS işletim sistemi ve App Store uygulama mağazası gibi ilkleri ile de belirleyici oldu. Apple, WWDC, Geliştirici Konferansanı dün düzenlerken, yeni işletim sistemi sürümü iOS 9’un da duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni işletim sistemi şimdilik Beta olarak sunulsa da son kullanıcı için çıkış tarihi büyük ihtimalle Eylül ayı olacak. Firmanın yen akıllı telefon modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile sunulacağını söyleyebiliriz. Apple iOS işletim sistemini geliştirerek, mobil cihazları iPhone akıllı telefon modelleri, iPad tablet cihazları ve iPod Touch taşınabilir medya oynatıcılarında kullanmakta. Şu anda iOS 8.3 cihazlar için sunulmuş durumda ve yeni müzik servisi ile birlikte iOS 8.4’ün de 30 Haziran tarihinde sunulacağını söyleyebiliriz. Apple’ın iOS destekli cihazları için uygulama ve oyunlşu ana kadar ar ise Apple App Store üzerinden sunuluyor. Hem tasarım, hem de içerik açısından oldukça dikkat çeken ve beğenilen App Store, firmadan gelen bilgilere göre şu anda 1.5 milyon uygulama sayısına ulaşmış durumda. Bundan yedi sene önce Apple, ilk App Store’u sunduğunda sadece 500 uygulama yer aldığını da belirtelim. Ayrıca iPhone ve iPad cihaz kullanan teknoloji meraklıları da 100 milyardan fazla uygulamayı mobil cihazlarına indirdiler. Bu indirmeler sonucunda da Apple’ın uygulama ve oyun geliştiricilerine ödediği rakam ise 30 milyar doları aşmış durumda.
Apple, Mac cihazları için geliştirdiği yeni OS X El Capitan işletim sistemini WWDC 2015’de resmi olarak duyurdu. Dün WWDC 2015’de yepyeni duyurularla karşımıza gelen Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, iPhone ve iPad cihazları için yeni iOS 9 mobil işletim sistemini resmi olarak duyurdu. Ayrıca sadece bununla da yetinemeyen firma Mac modelleri için de yeni işletim sistemi OS X El Capitan’ın duyurusunu gerçekleştirdi. Apple, bilindiği üzere PC pazarında Mac modelleri ile adından söz ettiriyor. Masaüstü segmentinde iMac adını verdiği All in One tasarımında gelen modelleri yanı sıra Macbook Pro olarak da güç arayanlar için tasarladığı cihazları ile pazarda yer alıyor. Sadece masaüstü değil aynı zamanda dizüstü pazarında da ilgi gören cihazlar sunan firma, Macbook ailesi içerisinde Macbook Pro, Macbook Air ve Macbook modellerini teknoloji meraklılarına sunuyor. Ancak bu cihazların diğer emsallerini göre çok daha fazla fiyat etiketine sahip olduğunu da belirtelim. Apple, diğer firmalar gibi cihazlarında Windows işletim sistemine yer vermiyor. OS X adı ile kendi işletim sistemini sunan firma, son olarak OS X Yosemite ile karşımıza gelirken, yeni duyurduğu OS X El Capitan, Yosemite’nin yerini alacak. OS X El Capitan Geliştirici Beta sürümü bugün itibari ile sunulurken, Public Beta olarak ise bu yaz içerisinde yayınlanması bekleniyor. Sonrasında ise sonbaharda ücretsiz olaran Mac cihazlara indirilip yüklenebilecek. Yeni işletim sistemi ise Apple, bir çok yeniliği de Mac kullanıcılarına sunacak.
Apple'ın yeni masaüstü işletim sistemi OS X 10.110 El Capitan tanıtıldı. Sonbahar aylarında kullanıma sunulacak işletim sistemi hangi Mac'lere kurulabilecek? Apple'ın dün akşam gerçekleştirilen WWDC etkinliğinde tanıtılan yeni OS XSürümü 10.11 El Capitan'ın detayları gelmeye devam ediyor. Etkinlik sırasında birkaç yeni özelliği listelenen işletim sistemi için desteklenen cihazlar da Apple tarafından duyuruldu. Yine ücretsiz olacak Sonbahar aylarında kullanıma sunulacak ve ücretsiz olarak dağıtılacak OS X 10.11 El Capitan'ın ilk geliştirici betası için desteklene cihazların listesi yayınlandı. Bu liste aynı zamanda final sürümünü de destekleyecekMacmodellerini ortaya çıkarıyor. Yosemite ile aynı cihazlara destek Apple, OS X 10.10 desteği verdiği tüm Mac modellerini OS X 10.11 listesine de almış görünüyor. Buna göre, yeni işletim sisteminin kurulabileceği cihazlar arasında aşağıdaki cihazlar bulunuyor. Bakalım final sürüme doğru listeden bazı Mac'ler eksilecek mi? Desteklenen Mac Modelleri iMac (2007 ortası ya da daha yeni) MacBook Air (2008 sonu ya da daha yeni) MacBook (2008 sonu alüminyum kasa, 2009 başı ya da daha yeni) Mac mini (2009 başı ya da daha yeni) MacBook Pro (2007 ortası ve sonu ya da daha yani) Mac Pro (2008) Xserve (2009)
Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Görsel: The VergeAppleın üst düzey yöneticilerinden Phil Schiller, WWDC 2015 sırasında Apple hakkında verdiği önemli haber ve dedikodularla bilinen Daring Fireball sitesinin sahibi John Gruberın The Talk Show adlı podcast programına katıldı. Gruber, Schillere birkaç konu hakkında sorduğu sorularla kullanıcıların ve geliştiricilerin merak ettiği noktaları açıklığa kavuşturmaya çalıştı. Gruber Appleın iOS cihazlarının giriş seviyesindeki depolama miktarının daha fazla olması şeklinde bir tavsiyede bulundu. Giriş seviyesi iPhoneun depolama alanı, 2011de tanıtılan iPhone 4Sten beri 16 GB. Bu alan uygulamaların ve videoların birkaç GB tutabildiği günümüzde artık yeterli olmamaya başladı. Ancak Schiller bulut depolamanın giderek daha yaygın hâle geldiğini ve önem kazandığını söyledi. Schillere göre dokümanlar, fotoğraflar, videolar ve müzik için iCloud servislerini daha fazla kullandıkça, belki fiyat noktasında en hassas müşteriler bile gigabaytlarca yerel depolama alanına ihtiyaç duymadıkları bir ortamda yaşayabilirler, çünkü bu servisler yükü hafifletmek için var. Ayrıca Schiller depolama tarafında yapılan maliyet tasarruflarının kamera gibi diğer özellikleri iyileştirmeye imkan tanıdığını söyledi. Ne var ki, Schillerin verdiği bu cevap tam olarak tatmin edici sayılmaz. Bulut servisleri birçok durumda yerelde tutulan dosyaların yerini almıyor, aynı zamanda uygulama indirmeleri için de yükü hafifletmiyor. Hatırlayacak olursanız, geçen yıl birçok kullanıcı, özellikle 16 GB kapasiteli iPhone veya iPad kullananlar iOSe güncelleme yaparken yetersiz depolama alanı nedeniyle oldukça zorlanmıştı. Üstelik giriş seviyesindeki depolama alanı seçeneğini düşük tutan Apple, müşterileri için 64 GBlık seçeneği daha cazip kılmış oluyor. Kullanıcıların daha fazla kapasite için yaptıkları ek 400 TLlik harcama Appleın kazancını daha da artırması anlamına geliyor. Gruber pil ömrü sorununu da sordu ve Appleın ultra ince ürünler tasarlama konusunda bitmek tükenmek bilmeyen arayışlarıyla bunun ilgisini sordu. Teoride iPhoneun iyileştirmelerin sağlanması için yeteri kadar ince olduğu düşünülüyor, bu nedenle telefonun kalınlığını aynı tutmak Appleın daha verimli bileşenlerin avantajını kullanarak pil ömründe yararlı bir artış sağlamasını mümkün kılabilir. Ancak Schiller bu fikre katılmıyor; Appleın doğru dengeyi bulduğunu söylüyor. Schiller, daha büyük pilli ve kalın bir ürün istediğinizde bunun aynı zamanda daha ağır, maliyetli ve daha uzun sürede şarj edilebilir olduğunu söyledi. Her kalınlığı, boyutu, ağırlığı modellediklerini, verilen ödünlerin neler olduğunu çıkardıklarını da sözlerine ekledi. Bu noktada mükemmel seçimler yaptıklarının altını çizdi. Schiller çok ince olan ve sadece tek bir USB-C portu barındıran yeni MacBook ile ilgili konuşurken de aynı düşünceleri tekrarladı. Grubere Neyi talep ettiğine dikkat et diyen Schiller, Eğer bütün yaptığımız marjinal, yüzeysel değişiklikler olsa, heyecan bunun neresinde olur? Riskler almaya gerekiyor. şeklinde konuştu. Schiller MacBookun herkes için doğru ürün olmayacağını, ancak Appleın dünyayı geleceğe doğru sürüklemek için ileriyi düşünen ürünler çıkarmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Benim isteğim Apple bu. Ben cesur, riskler alan ve agresif olan bir Apple istiyorum. diyerek Appleın attığı adımları savundu. Henüz yayınlanmadı, ancak yayınlandığında ve eğer İngilizce biliyorsanız, Gruber ile Schillerin sohbetinin tamamını aşağıdaki kaynak bağlantıda yer alan podcast üzerinden dinleyebilirsiniz.
Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Apple’ın 30 Haziran tarihinde dünyanın 100 ülkesinde faaliyete geçireceği yeni çevrim içi müzik servisi Apple Music ile ilgili merak edilen noktalardan bir tanesi de burada dinlenen parçaların kalitesinin ne olacağıydı. Spotify, Premium abonelerine 320 kbps kalitesinde parçaları dinleme imkanı sunarken, pazara geçtiğimiz yıl giren ve Türkiye’ye de hizmet veren Tidal’ın 1411 kbps, 320 kbps ve bunlara ek olarak 96 kbps’lik veri hızı seçenekleri bulunuyor. Apple Music ise 256 kbps kalitesinde parçaları dinleme imkanı sunacak. Bu değer aynı zamanda iTunes Store’dan satın alınıp indirilen parçaların kalitesini de simgeliyor. Yani Apple Music, iTunes Store’dan indirilen parçaların kalitesinde müzik dinleme keyfi sunacak. Her ne kadar Apple Music’in sunduğu veri hızı değeri rakiplerine göre düşük görünse de, insan kulağı aradaki farkı anlamak için yeterli kapasitede değil. Bu da kullanıcılar için büyük bir sorunun olmadığı anlamına geliyor. 30 Haziranda faaliyete geçecek Apple Music ilk üç ay ücretsiz olarak sunulacak. iOS cihazlarında Müzik uygulaması içinden, Mac ve PC’lerde iTunes aracılığıyla erişilecek Apple Music’in Android uygulaması ve Apple TV istemcisi de sonbaharda çıkacak.
Apple'ın WWDC 2015'te Epic Games'le birlikte tanıttığı oyunun videosu yayınlandı. Hiç şüphesiz olarak iOS 9 ve OS X El Capitan WWDC 2015'in yıldızları oldu. Fakat bununla birlikte tanıtımda dikkat çekici bazı duyurular da vardı. Mesela bunlardan biri Fortnite. Oyun bir yandan El Capitan'ın marifetlerini ortaya koydu. Fortnite'in videosu yayınladı. Oynanıştan görebileceğiniz gibi gelen canavarlara karşı tek kişi veya grup olarak hayatta kalmak gerekiyor. Fortnite'in kesinçıkış tarihi belirsiz, ama bu sene içinde oyuncularla buluşacak gözüküyor. PC ve Mac platformları için çıkması kaçınılmaz.