AIDS Temel birgün ölümcül hastaliga yakalanir. Dursun da yaninda refakatçi olarak kalmaktadir. Temel gelen herkese ben AIDS im der. Dursun artık dayanamaz ve sonunda sorar : - Temel sen AIDS felan degilsin neden herkese yalan söylüyorsun? Temelde: -Haçen öylede ölücem böylede. En azinda kariyi saglama alalim bari.
Tatbikat Temel ile Dursun bir gün parasüt tatbikatina katilmislar. Diger paraşütçüler gibi onlarinda uçaktan atlama siralari gelmis ve kendilerini bosluga salıvermisler. Temel in paraşütü açilmis ancak Dursun un ki açilmamis. Dursun Temel e : - Ula Temel bu meret açılmayi da!.. Temel : - Ula Tursin yardimci parasüti aç usagum!.. Dursun yardimci parasütü açmaya çalismis fakat o da açılmamis ve Dursun Temel e : - Ula Temel bu merette açilmayi. Temel : - Bos ver usagum nasul olsa tatbikattayiz...
Sinek Bar Temel Istanbul a ilk kez gelmis ve Bebek koyunda methedilen sinek bari arayip durmus. En sonunda sinek bari bulmus ve içeri girmis. Içkisini içerken kendi kendine düsünmüs "Ya bu sinekli barin ne özelligi var herkes methetti hiç bir özelligi yok". Ihtiyaçtan tuvalete gittiginde bir de ne görsün pisuvar altindanmis ve piril piril parliyormus; "Demek buranin özelligi buymus..." demis. Geri dönüp içkisini içmis. Ertesi aksam yine gelmis. Içkisini bitirince tuvalete gitmis ki altin pisuvar orada yokmus. Kizgin bir sekilde geri dönmüs. Barmene çatmis : "Hani buranin altin pisuvari kardesim bir özelliginiz vardi o da yok simdi". Barmen kenarda duran iri yari adama seslenmis : "Sadullah abi gel dün aksam senin saksafona iseyen adami buldum".
Arkadaslarimi Geri Getir Bir Fransiz bir Ingiliz ve bir de Temel bir gemi kazasindan sonra issiz bir adaya çikarlar. Ingiliz kumsalda bir lamba bulur. Fransiz bunun Aladdin in sihirli lambasi olabilecegini söyler ve lambayi ovusturur. Gerçektende lambadan bir cin çikar ve konusmaya baslar : - Dileyin benden ne dilerseniz... Ingiliz : Ben ailemin yanina Ingiltereye gitmek istiyorum... der. Cin hemen istegini yerine getirir. Sira Fransiza gelir. O da ailesinin yanina Fransaya gitmek ister. Onun istegi de yerine gelir. Sira Temeldedir. Temel biraz düsünür. Cin çabuk olmasini söyler. Temel etrafina bakar ve cine dilegini söyler : - Arkadaslarim da gitti ben bu issiz adada yalniz kaldim onun için arkadaslarimi hemen geri getirmeni istiyorum" der...
Boynuzlu Köpek Temel birgün keçinin boynuna tasma takmis gezdiriyormus. Arkadasi Dursun yolda onu görüp : - Ula Temel Napiysin ?... - Ula cörmiymisin Çöpegimi cezdurayrum Dursun kardesim... - Ula Temel bunun boynuzlari var.... - Valla ben onin özel hayatina karismayrum...
Gözlük Temel uzak doguya gider. 250$ verip bakinca insanlari çiplak gösteren gözlüklerden alir. Takar bakar çiplak, çikarir bakar giyinik. Çok hosuna gider. Ikide bir takip, çikarir. Eve gözünde gözlük gider, bakar Fadime ve sütçü çiplak. Gözlügüçikarir bakar çiplak. Takar bakar yine çiplak. Müthis cani sikilir ve Fadimeye der ki : - Ula Fadime 250$ verdim gözlük aldim ama hemen bozuldu!..
Hatirla Temel savasta yaninda 10 arkadasiyla birlikte düsmana esir düsmüs. Ilk gün iskence sonunda ekipten 5 tanesi bülbül gibi konusmus. Ikinci gün 3 kisi daha dayanamamis itiraf etmis. Üçüncü gün sonunda bir tek Temel kalmis. Dördüncü gün iskencenin dozu artmis Temel den çit yok. Besinci gün iskence iyice agarlasmis ama Temel yine ayni. Iki hafta sonra Temel i kaldigi hücrede izlemeye karar vermisler. Bizim Temel hem kafayi duvara vurmakta hem de söylenmekteymis : -Hatirla...Hatirla... Hatirlaaaa...
I am Sorry Temel bara gitmis. Geçmis bir kenara oturmus, biraz sonra bara bir adam girmis ve siska uzun boylu bir adamin kafasinin üzerine sise koymus, çekmis silahi ates etmis sise paramparça... Ates eden adam elini kaldirmis; - I am Pekosbill... demis ve çikip gitmis. Daha sonra bara bir baska adam girmis ve yine o siska adamin kafasinin üzerine konserve kutusu koymus, çekmis silahi ates etmis kutu paramparça... Ates eden adam elini kaldirmis; - I am Redkit... demis ve bardan çikip gitmis... Temel bunlari seyrettikten sonra dayanamamis, eline bir elma almis ve o siska adamin kafasinin üzerine elmayi yerlestirmis, çekmis silahi ates etmis ve adami tam anlinin ortasindan vurmus... Elini kaldirip; - I am sorry... demis ve çikip gitmis...
Internetin Temelcesi Temel, bilisim sektöründe çalisan bir firmaya is basvurusu yapmis. Firma yetkilileri önce bir bilgi testinden geçmesi gerektigi söylemisler ve ilk soruyu sormuslar : -Internet ne demektir ? Temel düsünmüs, tasinmis ve : - Ise ciremedum temektur...
Kamyon Söförü Temel Temel kamyon söförüymüs. Bir gün kamyonu ile yokus asagi inerken freninin patladigini farketmis. Ileriye dogru baktiginda da yolun ikiye ayrildigini görmüs. Bir tarafta pazar kuruluymus ve yüzlerce insanin alisveris yapiyormus. Diger tarafta ise küçük bir çocuk yolun ortasinda oyun oynamaktaymis. Temel çok hizli bir sekilde düsünerek "pazar yerune çirersem pi sürü insan ölür en eyisu çocigu ezeyum" demis. Ertesi gün gazetelerde söyle bir baslik; "pazara giren kamyon dehset saçti. 150 ölü" Temel e sormuslar : - Sende hiç kafa yokmu? Bu kadar insani ezecegine bari çocugu ezseydin. Temel cevap vermis : - Ula siz benu salak mi sandunuz? Bunu bende düsündüm... Tabii ki çocugu ezecektim ama cocuk pazara dogri kosunca ben ne yapayim?
Mercedes-Benz Temel Istanbul da bir is yeri açar ve isler tikirinda gidince altina hemen Mercedes marka bir araba çeker. O günlerde Trabzon dan annesi arar ve : - Temel oglum, baban öldi. Hemen cel. Temel arabaya atlar ve hemen yola koyulur. 6 saatte trabzona varir. Neyse, babasinin cenazesini kaldirirlar, aksam annesinden izin ister ve isleri yüzünden hemen Istanbul a dönmesi gerektigini söyler. Annesi onayladiktan sonra Istanbul a telefon açip yaninda çalisanlara : - Usaklarim, benceliyoryum beni karsulayun. Usaklar bekler Temel gelmez. 1 gün geçer, Temel yok. 2 gün geçer Temel, yok. 3 gün geçer Temel yok. 4 gün sonunda Temel gelir. Hemen sorarlar - Patron 6 saatte gittin, 4 günde döndün. Çok merak ettik seni. Temel bunun üzerine usaklaruna döner ve der ki : - Ula usaklarum bu Almanlari anlamiyorum... Arabaya 5 tane ileri fites koymuslar, sanki isin geri dönüsü yok gibi geri fitesten sadece 1 tanecik koymuslar. O sebepten geç celdum.
Palavraci Komutan Temel ve Dursun parasüt egitimlerini tamamladiktan sonra ilk atlayislari için havalanirlar. Makul seviyeye geldiklerinde komutanlari son kontrolleri yapip; -Atladiktan bi süre sonra parasütün sag tarafindaki ipi çekin parasütleriniz açilacaktir... Sayet açilmazsa hiç telasa kapilmayin, sol tarafta yedek parasütün ipi var onu çekin sorun kalmaz... Indiginizde sizi bir jip bekliyor olacak sizi karargaha geri götürecek. Askerler korkarak da olsa atlamislar. Heyecanla sag taraftaki iplerine asilmislar... Tik yok. Tas gibi düsüyorlar. Hemen sol taraftaki iplere asilmislar ama parasütler yine açilmamis... Temel bunun üzerine bagarmaya baslamis : - Ula bu komutanun hiçbir dedugu çikmiyor... Hele bir de asagida jip yoksa o zaman anasini belleyecegum
Sokaktan mi Topluyorum? Temel sevgilisiyle gidiyormus. Sevgilisi bir magazada gördügü kürkü istemis. Temel hemen vitrin camina bir tugla atip içinden kürku alip sevgilisine vermis. Daha sonra sevgilisi otomobil galerisinde bir de araba görmüs ve bu sefer de onu istemis. Temel de bunun üzerine -Ben bu tuglalari sokaktan mi topluyorum? demis...
Sünnet Temelin çocugu 20 yasina basmis ama hala sünnet olmamis. Komsulari Temel e sormus : - Temel hayirdir... Çocugun 20 yasina basti neden halan sunet etirmedin... Temel de : Banene yahu... Evlenince karusu istedigi kadar kestursun
Sinema Bileti Temel, oglu Hasan i ödüllendirmek için para vermis ve sinemaya göndermis. Hasan giseden biletini almis ve salona girmis ancak biraz sonra aglayarak disari çikmis. Gisedeki kiz Hasan in yanina gidip ne oldugunu sorunca Hasan da : -Kapitaki amica piletumi yirttu...
Prezarvatif Telefonda Temel çok endiseli ve telaslidir : - Aman Doktor bey, çocuk bizim prezarvatifi yutti, yetis!.. Doktor aceleyle hazirlanir, çikmak üzereyken telefon yine çalar. Yine Temel, ama bu kez gayet neseli ve rahatlamis bir sesle : - Doktor Bey, celmene hacet kalmadi, pi prezarvatif taha bulduk!
Aksam Serinligi Rus kozmonotu Yuri Gagarin in aya ayak basmasindan sonra yapilan tartismaya katilan Temel, olaylara küçümser bir havada yaklasmakta ve bu arkadaslarinin da garibine gitmektedir. Bir ara Temel konusmaya baslar : - "O da pisey midur, piz yakunda günese gideceguz..." Sohbete katilanlarin gözleri faltasi gibi açilir ve içlerinden biri : - "Oraya gidemezsiniz iste!" der, "Çünkü orasi çok sicaktir." Temel, hiç lafin altinda kalir mi? - "Piz de gündüz gitmeyeceguz ya, aksam serunlugunda gideceguz
Çekirge Temel Üniversite de profesörmüs ve çekirgeler konusunda bir arastirma yapiyormus. Prof. Temel in arastirma notlari : 1.gün - Çekirgenin 1 ayagini kopardigimizda, zipla deyince zipliyor. 2.gün - Çekirgenin 2 ayagini kopardigimizdazipla deyince zipliyor. 3.gün - Çekirgenin 3 ayagini kopardigimizda zipla deyince zipliyor. 4.gün - Çekirgenin 4. ve sonuncu ayagini kopardigimizda kulaklari duymuyor
Alkis Bir uçak düsmek üzereymis. Bu yüzden uçagin tabani da dahil olmak üzere her seyi atmislar. Yalnizca uçagin tavanina tutunan yolcular ve pilot kalmis. Pilot: "Uçak hala düsüyor, bir yolcunun atlamasi gerekli" demis. Temel: "Ben atlarim ama sevgili kaptan pilotumuz hariç hepinizden kuvvetli bir alkis bekliyorum..." deyince bütün yolcular Temel`i alkislamis ve asagi düsmüs. Sadece Temel ve pilot kurtulmus...
Ben de Oynarim Temel bir arkadasinin daveti üzerine Izmir e gitmis. Orada arkadasiyla dolasirken, birde bakmislar ki, birkaç efe zeybek oynuyor. Kendilerine özgu agir hareketlerle kol vurup diz buken efeleri seyrederlerken, arkadasi Temel e dönüp sormus : - Ne güzel oynuyorlar degil mi ? Temel dudak bükmüs; - O kadar düsündükten sonra ben de oynarim...