fan'ın gürültülü çalışmasının sebebi toz tutmasından dolayı uygun bir fırçayla fanı temizlerseniz sesinin kesildiğini göreceksiniz fırsat buldukça uygularsınız...
arkadaşlar yazılanları okudum bende clon sim2.0.1 76 olanı var fan zamanla gürültü yapmaya başladı bende usbden takılı fanlardan aldım içindeki fanı soktum suan çok memnunum
arkadaşlar klon cihaz alack/kullanıcılarına, fan olarak termostatlı fan veya devir ayarlı (kapatabiliyorsunuz da) fan alıp, cihazın dışın ave üzerine monte etmelerini (vida ile) tavsiye ederim . 6 aydan bu yana böyle kullanıyorum. Isınma problemini bırakın, cihazda soğukluk problemi olur mu diye bakıyorum.
Fandaki termostat bence bir işe yaramaz çünkü durması saçma fanın.İşlemci sürekli ısınıyor fan hiçbir zaman işlemciyi soğutamıyor o yüzden fan hep çalışır.Şöyle hesaplayalım pc deki işlemci fanının hiç durduğunu gördünüzmü:sunglasses2:
Arkadaşlar fan'ı sökün ve cihazın altına laptoplar için altlıklar var ortadan fanlı onlardan koyun ve süper çalışsın tahmini fiat 30-60 arası bütün elektronik marketlerde mevcut..
ben çozdum olayı fanın ucu yani üst tarafı degiyor dikkat ederseniz ufak bi operasyonla halloluyor fanın üstündeki kartı biraz kaldırabilirseniz olay çözülüyor
Ben fişi çektim ve ölçüleri önemsiz bir fanı usb çıkışından makinanın üstüne bıraktım 10 aydır hiç bir problem yok.