Birimiz ateş kırmızısı Hırçın Birimiz açık mavi Sakin. Sonra diğer renkler Pembeler, sarılar, morlar. Dünya dönerken mi Tek renk olduk Beyazladık. Halide KARAMAHMUTOĞLU
Bir şehir vardı burda bir yerlerde Burda bir yerlerde sen olmalıydın Bu vakit Gölgeni bırakmalıydın yahut Gittin tümünle... Bütünümle... Hilal Beyazal
Bu günlerde kimle dost olsam, hissediyorum ki; o kadar dost olmuşuz ki artık, ihanet vaktidir... Nosret Rahmani
Bilmediğiniz kelimelerin altını çizin derdi ,Öğretmenim. Bunca yıl.bunca yol,bunca hayat ve kitaptan sonra Bütün kelimelerin altını çiziyorum -Öğretmenim ,artık izin istiyorum Murathan Mungan
Sevmeye başlayınca birini Kendimi yıkıp yeniden kurarım Çünkü bu yeni bir aşktır ve temeldeki yerini mutlaka alacaktır. Dikkat! Yabancıların inşaat alanına girmesi tehlikeli ve yasaktır. Metin Altıok
"Sen aşkı kapının önünden çalınan ayakkabıların gibi yaşarsın." Bir oyun olduğuna inanamayacak kadar yetişkin yaşıyorsun ya, aklına bir türlü tavır koyamazsın. Unutamadığın için kendine, aşkı bilmiyor diye sevgiliye büyütürsün öfke niyetine hayal kırıklıklarını. Hiç uyanmadığın bir uyku gibi geçerken günlerin, rüyaları yavaş yavaş unutur, uykuyu sadece kabuslardan ibaret sanırsın. Oysa gerçek değildir ne her kabus, ne her acı, ne her aşk içinden geçip uyandığın. Konuşamayacak kadar yoğun yaşayıncaya, onunla karşılaşıncaya kadar her oyunu gerçekle karıştırır, çözemeyecek uzunlukta cümlelerle kendi kabuslarını kendin yaratır, yüreğini bir zaman tünelinde kendi ellerinle boğarsın" Haluk Güre
Özledim seni... Ayrılık yüreğimi karıncalandırıyor nicedir... beynimi uyuşturuyor özlemin... Çok sık birlikte olmasak bile benimle olduğunu bilmenin bunca zaman içimi nasıl ısıttığını yeni yeni anlıyorum. Can Yüce
" Şimdi bana dokunuşların kaldı. Gittin, ama hala tenimde ellerin. Küçük bir çocuk gibi dizlerinde, defalarca öpülmeyi özledim.. " Orhan Turan
" Ne zor şey değil mi ölmediğini bilmek ama ölmüş gibi ulaşılmaz olması artık o insanın sana ne kadar katlanılmaz bir gerçek değil mi sen hala bu kadar sevgili iken Özlemek, bu kadar özlemek.. " Can Dündar
..duvardaki yangın düğmesini örten cam parçasıyım kurtuLuşun oLacaksa hiç düşünme ayakkabının topuğuyLa kır beni...!!! Sunay Akın
" Dün sabaha karşı kendimle konuştum Ben hep kendime çıkan bir yokuştum Yokuşun başında bir düşman vardı Onu vurmaya gittim kendimle vuruştum.. " Özdemir Asaf