[h=1]Sahabilerimi bana bırakın[/h] 10.01.2015 03:11 Hadis-i Şerif... Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) buyurdular: Sahabilerimi bana bırakın. Nefsimi kudret elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, siz Allah yolunda Uhud Dağı kadar altın harcasanız, onların yaptıklarına yetişemezsiniz. Camiüssağir-4222
[h=1]Deccalin çocuğu olmaz[/h] 12.01.2015 02:13 Hadis-i Şerif... Bismillahirrahmanirrahim Ebu Sa'id (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) buyurdular: Deccalin çocuğu olmaz. Mekke'ye de Medine'ye de giremez. Camiüssağir-4252
[h=1]Şu altı şeyi koruyacağınıza dair garanti verin[/h] Hadis-i Şerif... Bismillahirrahmanirrahim Ebu Ümame (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) buyurdular: Şu altı şeyi koruyacağınıza dair garanti verin, ben de cennete gideceğinize kefil olayım: Namaz, zekat, emnaet, namus, mide ve lisan. Camiüssağir-1433
[h=1]Ey Allah'ın kulları! Tedavi olunuz[/h] 26.01.2015 02:09 Hadis-i Şerif... Bismillahirrahmanirrahim Üsame bin Şüreyk (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) buyurdular: Ey Allah'ın kulları! Tedavi olunuz. Şüphesiz Allah, hiçbir hastalık vermemiştir ki, ilacını da vermemiş olsun. Birtek hastalık hariç, o da ihtiyarlıktır. Camiüssağir-5373
[h=1]Kim Cuma namazından sonra bu 3 sureyi okursa[/h] 30.01.2015 02:30 Hadis-i Şerif... Bismillahirrahmanirrahim Aişe (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) buyurdular: Kim ki, Cuma namazından sonra İhlas, Felak ve Nas surelerini yedişer defa okursa, Allah onu bir sonraki Cumaya kadar kötülüklerden korur. Camiüssağir-8954
[h=1]Hz. Peygamber (asm) çok zikrederdi[/h] 03.02.2015 02:14 Hadis-i Şerif... Bismillahirrahmanirrahim Ebu Said (ra) rivayet ediyor: Hz. Peygamber (asm) çok zikrederdi. Boş söz söylemezdi. Namazını uzatır, hutbeyi kısa tutardı. Kabalık yapmazdı. Camiüssağir-7142
Bazı sözler dinleyene bir yüktür 12.02.2015 02:04 Hadis-i Şerif... Bismillahirrahmanirrahim Büreyde (ra) rivayet ediyor: Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Bazı sözler sihir gibidir. Bazı ilimler cehalettir. Bazı şiirler de hikmettir. Bazı sözler de dinleyene bir yüktür. Camiüssağir-2458
İnsanları bu iki özelliğinizle memnun edin 13.02.2015 02:45 Hadis-i Şerif... Bismillahirrahmanirrahim Ebu Hüreyre (ra) rivayet ediyor: Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Siz mallarınızla bütün insanları memnun edemezsiniz. Öyle ise güleryüzlülüğünüz ve güzel huyunuzla onları memnun edin. Camiüssağir-2545
Kalk namaz kıl, şüphesiz namaz şifadır 20.02.2015 02:25 Hadis-i Şerif... Bismillahirrahmanirrahim Ebu Hüreyre (ra) rivayet ediyor: Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Kalk namaz kıl. Şüphesiz namaz şifadır. Camiüssağir-6154
Ümmetim hakkında bundan korkuyorum 03.03.2015 02:05 Hadis-i Şerif Bismillahirrahmanirrahim Ebu Hüreyre (ra) rivayet ediyor: Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Ümmetim hakkında ancak iman za'fiyetinden korkuyorum. Camiüssağir-7795
Hadis-i Şerif Bismillahirrahmanirrahim Bera bin Azib (ra) rivayet ediyor: Resulullah (asm) şöyle buyurdular: İslamın en sağlam kulpu Allah için sevmen, Allah için düşmanlık beslemendir. Camiüssağir-2247
[h=1]Bir şeyi ödünç vermek, sadaka vermekten daha hayırlıdır[/h] 07.04.2015 03:14 Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (r.a) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Bir şeyi ödünç vermek, onu sadaka olarak vermekten daha hayırlıdır. Camiüssağir-6117