sana daha güzel bir önerim var. flashdisk ile çalışan linuxlar var..örneğin slax linux.. harddiskle falan uğraşmıyorsun.yarın buraya eklemeye çalışacağım.
flashdiskte çalışan linux SLAX Linux .Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! buradan indiriyoruz. flashdiski fat32 olarak formatlayalım. Tar içeriğini flashdiske açıyoruz. konsola geçiyoruz (cmd) flash diskin olduğu sürücüye geçiyoruz "benim pc de G: " boot dizinine geçiyoruz. bootinst.bat G: diyoruz (not :burada G: sizin sistemdeki flashdisk in sürücü olacak) daha sonra sistemimizi flashdiskten boot edelim. gerekli bilgiler için Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !
başka bir linux : Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! isoyu cd ye yazdırıyoruz.. bilgisayarı cd den başlatıyoruz.karşınıza linux masa üstü gelecek menüden setupdan flashdisk e kurabiliriz.flash disk te gerekli bilgilerinizin olmadığına dikkat edin.
linux geçmek isteenlere ideal bir siteler topluluğu linux kullanmak isteyenler ilk olarak pardusla başlamalarını tavsiye ederim
pardus güzel bir işletim sistemi ama malesef kullandığı paket yönetici malesef zayıf. depo paketleri sınırlı. benim önerim ubuntu.