Masalın canımdan içeri doğru sızan gözbebeklerimden bahsediyorum diyorum! Dokun kahve koyusu yalnızlığıma.. Ya da sesimin teline vurulup çıkar göğüs kafesimden nefesini. Avuç içlerim yanıyor..
(D)üşüyorum, düşünden bir gece vakti... Masalım olursun sanmıştım. Uykusuz gözlerime uyku. Olmadın, olmadı, olamadık. Şarkı sona yaklaşıyor sevgim... Bir daha asla üşümem kollarında.
Başımı aklıma dar ettiğin tüm düşlerin düşüşlerinde, bir kumarbaz cesaretiyle gelmişsem sana; gitmek için değil, gitme demen için değil... Yaşamak lazımsa bazen, bazen de sevmek lazımdır diye... Belki hatırlatır sana diye... Sadece beni sev diye belki... Sanki sabah uyandığımda yanımda olacaksın gibi... Bir kadersizliğin baş harfi gibi... Ne sen varsın oysa, ne de ben şimdi yokolduğun yerde... Yokluğuna bağdaş kurmuş, öylece saçmalıyorum işte...
Kötüyüm,karanligim,çirkinim.. Degersizligimden ölmek üzereyim.. Pamuk ipliginde geziniyorum Kurulu düzenin yok benim, Depremlerdeyim.. Dengesizim.. Gelgitliyim.. Sevme beni ne olur..! Beterin de beteriyim.. Gelirim derim gelmem, Gelmem derim yoluna dünyami sererim.. Ben bile korkuyorken kendimden, Eger sen korkmazsan benden Iste o zaman hayatinin en çikmaz lekesiyim.. Dokunma bana..! Kirlenmesin ellerin.. Lanetlenmislerin en lanetiyim.. Simdi geldiysem birazdan sIkILIr giderim.. Kapilma bana.. Ben rüzgarlar önündeyim.. Dengesiz ve gelgitliyim.. Benligim benden habersiz.. issiz ve karanlik caddelerdeyim.. Dengesiz ve gelgitliyim.. Gülüsüme aldanma.. Iki saniyeliktir.. Ertesi aci,ertesi keder Ertesi hüzün,ertesi ölüm.. Ertesi gözyasidir gülüsümün..! Bakisima aldanma.. Bugün hayranliksa bakisimin anlami, Yarin yok sayabilirim ayni kavrami.. Simdi seviyorsam seni, Yarin nefret olabilir ayni sezi.. Ne olursun..hissetme beni..! Git simdi,uzaklas..! Sevme beni.. Dokunma bana.. Inanma.. Canini yakabilirim.. Tenini sizlatip, Gözlerini kan çanagina çeviririm.. Sevginin üzerine kan lekesi sürerim.. Dedim ya.. Can yakar hissizligim.. Ben.. Dengesiz ve Gelgitliyim..!
Ve aslında gidiyorum demekle/kaçmakla bitmiyor çok şey onu anladım... Her gidiş bir kalışmış, aynı metro durağında son kez el sallanışları hiç görmemişim aslında, ve aslında ben o gün hiç veda niyetiyle çıkmamışım yola...
Şimdi ise kızıgınım ben,ona,buna,şuna..herşeye..herkese..sayfalarca yazmak istiyorum,saatlerce konuşmak.. koşmak/koşmak/koşmak, nefesim kesilene kadar koşmak.../ Zaman ve mekan kavramını/arkamızda kalanları/yeni şeyler uğruna eskittiklerimizi/tekrar sormadıklarımızı farketmek yeniden... Ve unutmak unutulması gerekenleri/
Yüreğinin atmaya devam ettiğini farketmek, Ve hala her gün saydığın kaldırım taşlarını çiğnemek gibi , Her geçişte bakmayı ihmal etmediğin o pencereyi tekrar sanki karşında görmek gibi , Uzun zamandır hep taşıdığın bir hasretin birden bire sürpriz yaparak karşına çıkması ile alt üst olması gibi;herşey zihnimde dolaştı... Zaman,gitmelerin bazen kalmak içinde olabileceğini öğretiyormuş insana..
Dön Bak Aynaya,Tanımla Kendini Dev Misin,Cüce Mi? Чoksa Чaşayan Acemi Mi? Söyle Patron Çıraklığın Özetini Bana! Kısa Kısa Her Dem Bulmalıyım Kendimi,Benliğimi Чolumu Şaşırdım,Şaşırdım,Kaşındım Kanattım Чaramı Tuz Bastı Hekim! Dökülür Чaprak Eylül-Ekim; Buralarda Ayaz Var.
tutkularım çiçek verdi, kokusunu saldı satamadım biriktirdiğim dağ özlemlerini İsmet Teyze yaşasaydı söylerdi, anılarla nasıl başa çıkılacağını herkes ölüyor, sevdaların öldüğü gibi kandır(ma) sın beni şiirler, yokluğumu isimlendirmeye gidiyorum - pardon, 'kadınım' diyen bir ses bir not bıraktı mı acaba? - hayır bayan, bırakmadı cinayeti ellerim gördü bir de yüreğim gözlerim inanmaz yüze değmeyen bakışlara