Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan uzak kalan Gökhan Zan, hafta içerisinde Viitorul takımıyla oynanan hazırlık maçında forma giymişti Tam olarak hazır hale gelen milli stoper, Hagi’nin yeniden kendisine forma vermesini bekliyor. Omzundaki ağrıları artan Barış Özbek’in ise tedavisine devam ediliyior. Rumen çalıştırıcının, Eskişehirspor maçında ağları sarsan Milan Baros’u, kondisyon açığı olduğu için Gaziantepspor karşısında da ikinci 45 dakikada sahaya sürmesi bekleniyor.
Galatasaray'da Gaziantepspor maçı öncesinde Hagi, sarı kart sınırındaki futbolcular nedeniyle alarma geçti. Sarı-Kırmızılılar’da Lucas Neill, Barış Özbek, Mustafa Sarp, Milan Baros, Sabri Sarıoğlu, Yekta Kurtuluş ve Emmanuel Culio, bu akşamki maçta sarı kart görmeleri halinde, önümüzdeki hafta oynanacak olan Bucaspor mücadelesinde takımlarını yalnız bırakacak. Rumen teknik adam, bu oyuncularla bir görüşme yaparak, dikkatli olmalarını söyledi ve, “Gereksiz yere kart görmeyin” uyarısında bulundu. Gaziantepspor’da ise Yalçın Ayhan, Emre Güngör ve Elyasa, sınırda bulunan isimler.
Gaziantepspor ligde ilk 4'ü hedefliyor, Cim Bom ise galibiyet serisi peşinde. Ancak bu maçı asıl önemli kılan, iki takım için de kupa rövanşının provası olması. ir tarafta, Eskişehirspor galibiyetiyle rahat bir nefes alan Galatasaray, diğer tarafta ligde 5 maçtır mağlup olmayan Gaziantepspor. İki takım bu sezon 4. kez karşı karşıya geliyor. Ligin ilk yarısındaki maçı Cim Bom 1-0 kazanmıştı. Ardından iki ekip, Türkiye Kupası A Grubu’nda karşılaşmış ve Gaziantep’te oynanan maç 1-1’lik eşitlikle sonuçlanmıştı. İki takımın yolu, kupanın çeyrek finalinde bir kez daha kesişti. Kırmızı-Siyahlılar, taraftarı önündeki ilk mücadelede 3-2 kazandı ve rövanş için avantaj elde etti. Güneydoğu ekibi, ligde iyi bir hava yakaladı ve ilk 4’ü gözüne kestirdi. Ancak kupaya da fazlasıyla önem veriyorlar. Aynı şekilde Galatasaray için de tutunacak tek dal olarak kupa kaldı. Ligin 21. haftasındaki bu karşılaşma, iki takım için de kupa rövanşının provası olacak. Arda riske edilmeyecek Galatasaray’da ağrıları geçen Arda Turan, bu maçta riske edilmeyecek. Cim Bom’daki diğer eksikler ise sakatlığı bulunan Pino ve cezalı Ayhan. Gaziantepspor’da ise sezonun formda isimlerinden Serdar Kurtuluş’un sakatlığı devam ediyor. Gaziantep’e giden yönetici Murat Yalçındağ ise cezası nedeniyle karşılaşmayı TV’den takip edecek. GAZİANTEPSPOR Karcemarskas Danny Emre İvan El Yasa Zurita Olcan Murat Ceylan Wagner Popov Cenk T.Direktör: Tolunay Kafkas GALATASARAY Zapata Serkan Cana Servet Hakan Balta Neill Sabri Culio Kazım Kewell Stancu T.Direktör: Gheorghe Hagi Stat: Kamil Ocak Saat: 19.00 Yayın: Lig Tv Hakem: Yunus Yıldırım
Ali Haşhaş ve Murat Yalçındağ, Misimovic'in affedilebileceğini açıklamıştı. Ancak Rumen çalıştırıcı, “Ben kararımı Kasım ayında verdim ve yönetim de kabul etti. Bu konu kapanmıştır” diyerek son noktayı koydu. Eskişehirspor galibiyetiyle keyfi yerine gelen Gheorghe Hagi, dün tesislerde bir basın toplantısı düzenledi. Rumen çalıştıcırının neşesi yine yerindeydi. Ancak bir gazetecinin, “Misimovic, 15 Mart’a kadar satılamazsa Galatasaray büyük bir para ödeyecek. Yönetimin affetme gibi bir düşüncesi var, bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine Hagi ciddileşti. Genç teknik adam, Bosnalı yıldızla ilgili olarak, “Benim için bu konu kapanmıştır. Neden bu kararı aldığımı kulübün sitesinde açıkladım. Kadrodaki oyuncularla devam edeceğim. Diğer konu benim problemim değil. Bu karar alındı ve karardan dönüş yok” şeklinde konuştu. ‘Sirk içine girmem!’ Hagi, Stancu konusunda son dönemde ortaya atılan iddialarla ilgili olarak, “Beni çok iyi tanıyorsunuz, ciddi biriyim. Böyle sirk içine girmek istemiyorum. Bunlar köyde konuşulacak şeyler bile değil” dedi. Rumen yıldızın kendini ispatladığını söyleyen başarılı çalıştırıcı, “Stancu şu anda Romanya’nın en iyi forveti. Buraya geldi, kendini ispat etti. Genç bir oyuncu ve Avrupa’da iyi bir değeri var” ifadelerini kullandı. Gheorghe Hagi, Stancu’nun, “Türk ve Rumen futbolu aynı seviyede” tespitiyle ilgili olarak ise, “Kendisi büyük bir kulüp olan Steaua’dan, başka bir büyük kulüp olan Galatasaray’a geldi. İki ülkenin de güçlü takımları var. Stancu Steaua’da da büyük baskı altındaydı. Buraya yeni geldi, henüz bir değişiklik görmemiş olabilir” dedi. ‘G.Antep’e fırsat vermeyeceğiz’ Rumen teknik adam, Gaziantepspor’la son dönemde çok sık karşılaştıklarını ve iki takımın da artık birbirini iyi tanıdığını söyledi. Hagi, iki ekip arasındaki maçların güzel geçtiğini söylerken, “Kupadaki mücadelenin son 20 dakikasında rakibe verdiğimiz fırsatları bu kez tekrarlamayacağız. Galip geleceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Yelkenci Niyazi Hasan Bulut, milli formayla yarıştığı tüm branşlarda Galatasaraylılar'ın gurur oldu. Bulut, 2011 Optimist Sınıf Çalışmaları’nda Cim Bom’u temsil eden tek sporcu oldu. 7 Şubat’ta Çeşme Yelken İhtisas Kulübü’nün ev sahipliğinde başlayan yarışlarda, 20 rakiple çekişecek olan Niyazi Hasan Bulut, elinden gelenin en iyisini yaparak ülkemize uluslararası platformda madalya kazandırkam istediğini belirtti.
Galatasaray Medical Park Bayan Voleybol Takımı, CEV Kupası'nda Avusturya ekibi Post Schwechat 'ı 3-2 yenmiş ve maçı altın sete taşımıştı. Bu sette 14-9’dan durumu 14-14’e getiren Sarı-Kırmızılılar’da, Sırp oyuncu Djerisilo, bir pozisyonda hakeme itiraz edince, Rus bayan hakem sarı kart gösterdi. Bunun sonucunda, rakip takımın hanesine 2 sayı yazıldı ve Cim Bom maçı kaybederek kupaya veda etti. Bu olayın ardından Djerisilo’nun sözleşmesinin feshedileceği gündeme geldi. Ancak Sportif Direktör Orkun Darnel, bunun söz konusu olmadığını belirterek, “Turu Djerisilo yüzünden kaybetmedik. Tabii ki kendisi kart nedeniyle ceza alacak” dedi.
Sarı-Kırmızılılar'da bekleneni veremeyen ve Napoli'ye gönderilen Morgan De Sanctis, bu sezonki performansıyla parmak ısırtıyor. Takımının, lider Milan’ın 3 puan gerisinde şampiyonluk yarışında yer almasında büyük pay sahibi olan tecrübeli file bekçisi, görev yaptığı 24 maçta sadece 22 gol yedi. De Sanctis, oynadığı bu maçların yarısında ise kalesini gole kapattı. Şu anda Serie A’nın en formda kalecileri arasında gösterilen 34 yaşındaki De Sanctis, yaptığı açıklamada, “Sevilla ve Galatasaray maceralarımın ardından, Napoli’de adeta yeniden doğdum” diye konuştu
Galatasaray üyelerinin ağırlıkta olduğu GS-BIZ oluşumu, bugün Kemerburgaz'da bir toplantı düzenleyecek. Saat 14.00’te başlayacak olan bu toplantı için Ali Sami Yen Stadı’nın önünden 13.15’te özel servisler kaldırılacak. Toplantıda, kulüpte idari, mali ve sportif yönden en önemli sorunların neler olduğu ve bu sorunların giderilmesi için nasıl bir ortak akılla hareket edilmesi gerektiği görüşülecek. Toplantı sonunda ortak bir bildiri hazırlanarak, yönetime bir kez daha erken seçim çağrısı yapılması bekleniyor.
Galatasaray'dan Santos'a transfer olan Elano, yeni takımında kısa sürede kendini gösterdi. Peş peşe attığı golle, takımının Paulista Ligi’nde şampiyonluk yarışında kalmasını sağlayan başarılı oyuncu, dün yeni kramponlarının tanıtımına katıldı. Elano, birine kızı Teresa, diğerine ise öteki kızı Maria Clara’nın isimlerini yazdırdı. Brezilyalı yıldız, burada aptığı bir açıklamada, “Ülkemde çok mutluyum. Avrupa defterini artık kapattım” ifadelerini kullandı.
Başkan Adnan Polat, geçtiğimiz yıl başlatılan Bilgilendirme Toplatısı'nın ikincisini 19 Şubat'ta düzenleyecek. Polat, kendisine yöneltilen tüm sorulara bu toplantıda yanıt verecek. Son dönemde muhalefetin ağır eleştirilerine maruz kalan Adnan Polat, 19 Şubat’ta Bilgilendirme Toplantısı yapacak. Geçtiğimiz sene başlatılan bu toplantı için Polat, tüm üyelere davetiye gönderdi. Üyeler, 16 Şubat’a kadar kongre sicil numaraları ve kendilerine verilen şifrelerle Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! internet sitesine girerek, soru, görüş ve önerilerini Başkan’a iletebilecekler. Toplantı için oluşturulan 10 kişilik bir ekip, üyelerin yollayacağı soruları düzenleyerek, Adnan Polat’a gönderecekler. Polat, Bilgilendirme Toplatısı’nda hem önceden gönderilen bu soruları yanıtlayacak, hem de toplantıda üyelerin merak ettiklerine bire bir yanıt verecek. Ali Kırca’nın moderatörlüğünü yapacağı toplantı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nin Rumeli Salonu’nda 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 17. haftası bugün İstanbul'da derbi heyecanına sahne olacak. Ezeli rakipler Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe, lig liderini belirleyecek önemli maçta kozlarını paylaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda saat 15.00’de başlayacak maçı FB TV’den yayınlayacak. Ligde birer mağlubiyeti olan ezeli rakiplerden Fenerbahçe averajla lider, Galatasaray ise ikinci sırada bulunuyor. Bu sezon tam 4 kez karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde zafere giden hep Fenerbahçe oldu. Galatasaray’ı önce Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 75-68 ardından da Caferağa’da oynanan lig maçında 74-58 yenen Sarı-Lacivertiler son olarak da Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda eşleştiği ezeli rakibine 2 maçta da üstünlük kurarak çeyrek finale yükselmişti.
Ezeli rakibi Galatasaray'la karşılaşan Fenerbahçe, bir ara 23 sayı öne geçtiği maçı rahat kazandı, Türkiye Kupası'nda finale çıktı. Kanarya'nın 12 isabetli üçlüğü galibiyete fazlasıyla yardımcı oldu. Spor Toto Türkiye Kupası yarı finalinde iki ezeli rakip Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Cafe Crown karşı karşıya geldi. Ligde rakibine mağlup olan Fenerbahçe, maça çok iyi başladı. Kullandığı ilk 4 üçlüğün tamamında isabet bulan Sarı-Lacivertliler, 5. dakikada 16-8 öne geçti. Ama takip eden 5 dakikada 2/7 ile hücum edince Galatasaray oyuna ortak oldu. Takımın ilk 6 sayısına imza atan Ermal’in yerine giren Andriç’in yanı sıra Tutku ile etkili olan Sarı-Kırmızılılar, 8-0’lık seriyle skoru 16-18’e getirdi, periyot 16-20 Fenerbahçe’nin lehine sonuçlandı. Tutku oynadığı 7 dakikada 6 asist yaparken, Andriç de 15 sayı üretince 13. dakikada Cim Bom 27-26 öne geçti. Ancak devam eden 4 dakikada Fenerbahçe inanılmaz bir hücum performansı sergiledi. 10’u Mirsad’dan olmak üzere tam 19 sayı üreten Sarı-Lacivertliler, potasında sadece 4 sayı görünce farkı bir anda 14’e çıkardı: 31-45. Galatasaray Tutku ile farkı 9’a indirse de devre 47-38 Kanarya’nın oldu. İsabetli 3’lükler devam edince... 3. çeyreğe de iyi başlayan Fenerbahçe’ydi. Maçın ilk yarısında 12 üçlüğün 8’inde isabet bulan Kanarya, ikinci yarıda da Ukiç, Lavrinoviç ve Tomas’la 3 üçlük daha bulunca, 25’te fark 23’e çıktı: 63-40. Periyodun kalan bölümleri karşılıklı basketlerle geçti Fenerbahçe son çeyreğe 70-49 galip girdi. 4. periyotta ise Fenerbahçe skoru koruma düşüncesine girince, Galatasaray yavaş yavaş farkı kapamaya başladı. Fenerbahçe, 6 dakikada sadece 2 sayı atınca fark 10’a indi: 72-62. Galatasaray, Tutku ve Andriç’in sayılarıyla 39. dakikada skoru 75-70’e getirdi. Ancak Ukiç kritik bir basket atınca skoru belirledi: 77-70. Galatasaray-Fenerbahçe: 70-77 SALON: Kadir Has HAKEMLER: Murat Biricik, Alper Özgök, Fatih Aslanoğlu GALATASARAY CAFE CROWN: Shipp *, Johnson * 2, Göksenin *, Caner *, Shumpert *** 8, Tutku *** 9, Andric *** 30, Rancik * 4, Haluk Yıldırım *** 6, Ermal *** 11, FENERBAHÇE ÜLKER: Ukic *** 10, Mirsad *** 12, Ömer * 4, Lavrinovic *** 18, Jasikevicius *** 9, Kaya Peker *, Oğuz * 6, Kinsey ** 5, Can Maxim *, Tomas ** 6, Preldzic ** 7 1.PERİYOT: 16-20, DEVRE: 38-47, 3.PERİYOT: 49-70 Maçın adamı Lavrinoviç Uzun süredir formsuz gözüken Fenerbahçe’nin Litvanyalı oyuncusu, dün 4/5 üçlük isabet oranı ile 18 sayı attı. 6 da ribaunt alıp galibiyette önemli rol oynadı. Kırılma anı 13.02 dk Galatasaray 10 sayı geriden gelip 27-26 öne geçmişti. Ama o anda Kinsey’in üçlüğü ile başlayan ve dakikalık bölümde oluşan 19-4’lük seri farkı bir anda 15’e çıkardı. Galatasaray bir daha geri gelemedi. Maçın istatistiği 12/21 üçlük Maça 4/4 üçlük isabet oranı ile başlayan Fenerbahçe, toplamda kullandığı 21 üçlükten 12 isabet buldu. Euroleague’de üçlüklerle maç kazanan Kanarya, yine yüksek yüzdeyle sonuca gitti.
Hollandalı hoca, Euro 2012'deki kaderimizi belirleyecek Avusturya karşılaşması için, “9 gün önceki Galatasaray-Fenerbahçe maçı ertelenmesin. Bu mücadeledeki rekabet, benim de işime gelir” dedi. A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Güney Kore maçı öncesi bir basın toplantısı yaptı. Sanki bir gün sonra maçta olabilecekleri tahmin etmiş gibiydi. Bir soru üzerine Hollandalı çok önemli bir noktaya değindi: Türkiye’de hakemler fazla tartışılıyor. Futbolcular, hakemlerle fazla oynuyor. Gereksiz yere itiraz ediyor, enerjilerini boşa harcıyor. Keşke enerjilerini hakeme itiraz ederek değil de, takımlarına katkı sağlayarak harcasalar. Hep birlikte görüyoruz. Haklı veya haksız, hakemin her kararına inanılmaz bir öfkeyle tepki gösteriyorlar. Bu nedenle ben Türk hakemlerini takdir ediyorum. Onlar bir çok kez ikinci sarı kartı göstermiyor. Bu gibi itirazlar, Avrupa’nın her yerinde ikinci sarı kartla cezalandırılır... Mental güç ve öfke... Evet Hiddink maçtan bir gün önce bunları söylerken aslında Türk futbolcuların en büyük eksiği olan mental güç veya öfkene hakim olma konusuna değinmişti.. Veeeee, bir bakıyoruz Türk Milli Takımı’nın kaptanı Emre, konuya verebileceğimiz en iyi örnekle bir dostluk maçında, hem de Güney Kore gibi bir dost karşısında 2. sarıdan kırmızı kartı görüp oyundan atılıyor... İşte bu olaylar yaşandıktan sonra benim aklım, hemen Avusturya ile oynayacağımız en kritik sınava gitti; 29 mart 2011. Gruptaki ölüm kalım maçımız. Zira puan kaybında büyük bir ölçüde 2012’ye havlu atmış olacağız. Bu tarihi hatırladım ve İstanbul’da 1 hafta oynanacak derbiyi düşünmeye başladım: Galatasaray-Fenerbahçe. İki ezeli rakip 20 Mart’ta, Sarı-Kırmızılılar’ın yeni stadında karşı karşıya gelecek. Cevabıyla beni şaşırttı Hollandalı hocanın maçtan önce ve sonra yaptığı açıklamaları bir kez daha süzgeçten geçirecek olursak, milli futbolcuların bu derbiyi nasıl ciddiye aldıklarını da hesaba katarsak, Avusturya maçı öncesi sıkıntı doğabileceğini tahmin ettim. Bu yüzden tecrübeli teknik adamla, maçtan sonra yaptığı basın toplantısının ardından özel olarak görüştüm. Hiddink’e sordum, “Görüyorsunuz. Mental olarak bazı oyuncular zorlanıyor. “Avusturya maçı öncesi çok önemli bir derbi var. Önemli bu sınav için derbiyi erteletmek ister misiniz?.” Başarılı teknik adam verdiği cevapla beni şaşırttı; Biliyorum. Derbi, milli maçtan tam 9 gün önce oynanacak. Ben kesinlikle erteleme istemeyeceğim. Çünkü futbolcuların hazır olmasını istiyorum. O maça çıkacaklar ve kıyasıya mücadele edecekler. Bu benim işime yarar. Çünkü ben Avusturya maçına hazır oyuncu istiyorum. Aradaki süre benim için yeterli... Hocaya son olarak, “5 gün önce yapılacak Avusturya-Belçika maçının neticesi ne olursa çok sevinirsiniz?” diye sordum; “Tabii ki beraberlik” cevabını verdi.
Yönetimi erken seçime götürmek için başlatılan imza kampanyasında, gerekli sayı olan 1841 rakamına ulaşıldığı öğrenildi. Adnan Polat'la yapılacak görüşmelerin ardından muhalefet nasıl bir yol izleneceğine karar verecek. Futbol takımının aldığı başarısız sonuçlar ve Türk Telekom Arena’nın açılışında yaşananların ardından muhalefet, imza kampanyası başlatmıştı. Eski yöneticilerden Çağatay Altınlı’nın üstlendiği kampanyanın amacı, yönetimin erken seçim kararı almasını sağlamaktı. Bunun için 1841 imza toplanması gerekiyordu. İmzaların toplandığı iki ofisten gelen bilgilere göre, dün itibariyle yeterli sayıya ulaşıldı. Şimdi herkes, muhalefetin nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyor. Kampanyayı organize eden grubun ağırlıklı görüşü, aceleci davranmamak yönünde. Yeterli sayıda imza toplanıldığı bilgisi, Başkan Adnan Polat’a da duyuruldu. Tarafların konu hakkında bir süre görüşeceği ve ortak yol bulmaya çalışacağı öğrenildi. İmzaların işleme konması için, 19 Şubat’ta Adnan Polat’ın yapacağı bilgilendirme toplantısının beklenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Sadece 1950’de oldu Galatasaray tarihinde imza kampanyasıyla koltuğuna veda eden tek isim, 1950 yılında Suphi Batur oldu. Batur’a karşı, siyasi nedenlerle imza toplayan üyeler, erken seçim aldırarak Yusuf Ziya Öniş’i başkanlık koltuğuna oturttular. Serdar Dinçbaylı Yönetim neler yapabilir? İmzalar işleme konduğu takdirde, yönetimin izleyeceği yol belli. Adnan Polat ve ekibi ilk olarak bu imzaların gerçek olduğuna inanmadığını belirtip, noter tespiti isteyebilir. Ancak noter huzurunda imza toplansa bile, bu erken seçim için yeterli olmaz. Adnan Polat bu kez de mahkemeye giderek, itiraz edebilir. Eğer yönetim bu yolu seçerse, mahkemenin normal seçim tarihinden önce karar vermesi zor görünüyor. Böylece yönetim, erken seçimden kurtulabilir.
Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi ise maçın başında bir hata yaparak gol yediklerini, gol atmayı denediklerini ve oyuncularının son 30 metre içinde başarısız olduklarını söyledi. [SIZE=+0][/SIZE]Gaziantepspor’la bundan önceki oynadıkları maça göre çok fazla bir şey başaramadıklarını, takımların birbirini daha iyi tanıdıklarını anlatan Hagi, şunları kaydetti: "Maçın başında bir hata yaparak gol yedik. Hep denedik, zorlandık, ama çok açık ve net pozisyon bulamadık. Ama mücadeleden memnun olduğumu söyleyebilirim. Ama icraat olarak çok azdık. İkinci devre beraberliği de alabilirdik. Orada bir kaç tane gol pozisyonu bulduk. Ama mağlubiyet olunca bizim için zor oldu. Hücumda oynayan oyuncuların bazıları yorgun düştüler. Son 30 metrede çok fazla başarılı olamadık. Ama takımın mücadelesinden ve isteğinden memnunum. Kupa maçı bambaşka bir maç olacak. Çünkü evimizde oynuyoruz. Lig maçı bizim için önemiydi 3 puan almaya gelmiştik. Bunu istedik ama maalesef yapılan hatadan dolayı istediğimizi elde edemedik. Biz sadece bir hata yaptık ve gerekli olan başarıyı elde edemedik, zorlandık ve gerçekten çok iyi bir rakibe karşı oynadık. Maalesef iki maçtır peş peşe iyi oynayamıyoruz. Ama bunun üzerinde çalışacağız. 30 metrede icraatlarımızın daha iyi olması üzerinde duracağız. Gören görmüştür zaten maça iyi başlamıştık, oyunumuzu oynamaya çalıştık. Durum bu, ama istatistiklere göre ben herhangi bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Bence bu maçı almayı daha fazla hak ettiğimizi düşünüyorum. Kendi gol pozisyonlarımız var bence Gaziantep’ten daha iyi bir oyun sergiledik. Daha istekli ve golü daha fazla aradık ama maalesef son 30 metrede bunu başaramadık." Hagi, bütün oyuncularının yüzde 100 olmalarını beklediğini, bu gerçekleşirse o zaman daha başarılı olacaklarını vurgulayarak, "Bugün Kewell, Arda, ve Pino gibi oyuncularımız yoktu. Kazım milli takımlardaki olan yorgunluktan tam olarak performansını gösteremedi. Zor bir durumdayız. Ama bunun üzerinde çalışıp iyi maçların devamını sağlamak istiyoruz. Kendi evinde oynayan bir rakibe karşı oyunumuzu oynadık ama eksimiz gol oldu. Her iki takım da istekli oynadı. Benim 1,5 yıllık sözleşmem var" dedi.
Fener'i bu sezon ne ligde ne Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ne de Avrupa'da yenemeyen Galatasaray, ezeli rakibini bu kez kalbinden vurdu! Cim Bom rövanşı alıp zirveye çıktı Galatasaray, Fenerbahçe’yle bu sezon tam 4 kez derbi mücadelesi vermişti ama hiçbirinde galibiyetle tanışamadı. Ancak Aslan dün akşam şeytanın bacağını kırdı. Abdi İpekçi’de konuk ettiği Kanarya’yı, özel olarak bu maça yetiştirilen Tamika Catchings’in de müthiş oyunuyla 76-66 deviren Galatasaray, hem rövanşı aldı hem de ezeli rakibinin elinden zirveyi kaptı. İlk çeyrekte 11 sayılık fark Karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun sergileyen Galatasaray, pota altında Fowles ve Catchings ikilisiyle sayılar bulup, savunmada da başarılı bir performans sergileyince ilk çeyreği 11 sayı farkla 26-15 önde kapattı. 2. periyotta biraz durgunlaşan Aslan karşısında Zogota, Matovic, Nevriye ve Horakova’yla etkili olan Fenerbahçe farkı azaltsa da devre ev sahibi lehine sonuçlandı: 40-37. Kanarya ribaunt sorunu yaşayınca... İkinci yarıda Işıl ve Tuba’nın da skora katkı yapmasıyla farkı açmayı başaran Sarı-Kırmızılılar, 4. çeyreğe 14 sayı farkla, 65-51 galip girdi. Maçın son 10 dakikasında skor avantajı ve rakibinin ribauntlarda sorun yaşamasını iyi değerlendiren Sarı-Kırmızılılar, bu kez derbide gülen taraf oldu. Salon: Abdi İpekçi Hakemler: Fatih Söylemezoğlu, Sami Özel, Ozan Çakar Galatasaray Medical Park: Işıl ** 9, Augustus ** 10, Catchings *** 17, Bahar ** 4, Fowles **** 16, Melisa Can ** 4, Tuğba ** 9, Hodges ** 7, Gülşah * Fenerbahçe: Birsel *** 17, Esmeral * 2, McCoughtry * 6, Nevriye ** 10, Matovic ** 5, Zogota *** 16, Horakova ** 10 1. Periyot: 26-15 Devre: 40-37 3. Periyot: 65-51
21 gün hak mahrumiyeti cezası alan yönetici Murat Yalçındağ, dün Gaziantep'deydi. [SIZE=+0][/SIZE]Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’yla ilgili yaptığı açıklamalar sebebiyle 21 gün hak mahrumiyeti cezası alan yönetici Murat Yalçındağ, dün Gaziantep’deydi. Kafileyi yalnız bırakmayan Yalçındağ, zorlu karşılaşmayı ise kaldığı otelde televizyon başında takip etti. Galatasaray’ı protokol tribününde genç yönetici Selim Sayılgan temsil etti.
Taraftarın ve camianın sahaya çıkmasını dört gözle beklediği Arda Turan'dan iyi haber geldi. Kaptanın hafta içinde idmanlara başlayacağı, Buca maçında ise 18 kişilik kadroda olacağı öğrenildi. Kaptan Arda, İstanbul’da kalırken kardeşi Okan Turan ve Haluk Ulusoy’un oğlu Saffet Ulusoy, maçı tribünden beraber izledi. Belçika ile oynanan milli maçta sakatlandıktan sonra aylardır sahalardan uzak kalan Arda Turan nihayet dönüyor... Fıtık ameliyatı geçirmesinin ardından 18. haftadaki Sivas maçında görev alması beklenen, ancak ağrıları artınca yeniden Almanya’ya kontrole giden kaptanın, durumunun ciddi olmadığı açıklanmıştı. Arda’nın sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiği belirtilirken, genç yıldızın perşembe günü takımla birlikte antrenmana çıkacağı belirtildi. Hagi rahatlayacak Bu haber paralelinde ligde sıkıntılı günler geçiren Galatasaray’da taraftarın ve camianın yüzü bir nebze gülerken, şüphesiz ki bu duruma en çok teknik direktör Hagi sevindi. Yaratıcı oyuncu eksikliğinden yakınan Rumen hocanın, Arda’yı önümüzdeki hafta oynanacak Bucaspor maçının 18 kişilik kadrosuna dahil etmesi bekleniyor.
Galatasaray Teknik Direktörü Hagi, istekli oynadıklarını ancak son vuruşlarda şanssızlık yaşadıklarını söyledi. Rumen hoca, “Maçın hakkı belki beraberlikti, fakat günümüzde olmadığımız için gol atamadık” dedi. [SIZE=+0][/SIZE]Sarı-Kırmızılı takımın teknik patronu Gheorghe Hagi, Gaziantepspor mağlubiyetini gol yollarındaki beceriksizliğe bağladı. Mücadeleye istekli başladıklarını belirten Rumen çalıştırıcı, “Oyuncularım çalıştı, istedi fakat son 30 metrede bir şey yapamadık. Pozisyon hazırlamamıza rağmen, bunları değerlendiremedik. Gol bölgesinde etkisiz kaldık” dedi. Gaziantepspor’un ilk yarıda bulduğu golle ilgili yorum yapan Hagi, “Rakibimiz gerçekten kaliteli isimlerden kurulu bir ekip, bunun bilincindeydik. Yüklendiğimiz bölümlerde, defansta hata yaptık ve ilk hatamızda da kontrataktan gol yedik” diye konuştu. Milli takımlardan dönen oyuncularla çok az çalışma imkanı bulduklarını da vurgulayan genç hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bahanelerin arkasına sığınmıyoruz’ “Kesinlikle bahanelerin arkasına sığınmıyoruz. Ancak mücadeleye bakıldığı zaman, karşılaşmanın hakkı beraberlikti. İkinci yarıda iyi oynayan taraftık. Bir topumuz direkten döndü ve pozisyon bulmakta sorun yaşamadık. Yine de gol atamayınca, olmuyor. Günümüzde değilik. Artık Bucaspor karşılaşmasına odaklandık. Eksikler dönmeye başladıkça, daha farklı bir Galatasaray sahada olacaktır.”
Galatasaray'ın eski 2. Başkanı Turgay Kıran, Radyo Karadeniz'de Koray Baloğlu'nun sunduğu “Futbol de bana” adlı programa telefonla katıldı. [SIZE=+0][/SIZE]Kıran, “Galatasaray seçime gitmek zorunda. Bunu Adnan Polat da çok iyi biliyor. Başkan, yönetim kurulunun düzenini artık sağlayamıyor” diye konuştu.