[SIZE=+0][/SIZE]Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 10 gün aradan sonra takımla birlikte yeniden çalışmalara başlayan Arda Turan ile Sivasspor karşısında cezalı olduğu için forma giyemeyen Milan Baros’un, yarınki Diyarbakırspor sınavında ilk 11’de soyunacağı belirtiliyor. Frank Rijkaard’ın, kalede ve sol bekte tereddüt yaşadığı öğrenilirken, Sabri Sarıoğlu, Lucas Neill, Servet Çetin, Ayhan Akman, Mustafa Sarp, Abdul Kader Keita, Arda Turan, Giovani dos Santos ve Milan Baros’a şans tanıyacağı ifade edildi. Adı alemciye çıkan Jo Alves ile beklenen verimden uzak olan Elano Blumer yedek soyunacak. ‘Solbekte Hakan Balta mı, Caner Erkin mi’ sorusu ise, yanıtını yarın sabah bulacak.
[SIZE=+0][/SIZE]Fenerbahçe derbisinde yediği hatalı gol nedeniyle taraftarların hedefi haline gelen ve ardından oynanan Sivasspor maçını tribünden izleyen Leo Franco’nun Ali Sami Yen’de forma giyip giymeyeceği merak konusu! Teknik direktör Frank Rijkaard, Arjantinli file bekçisini öfkeli taraftarın önüne çıkartıp çıkartmayacağı yolunda hâlâ kesin bir karar verebilmiş değil. Üstelik, tribüne gelecek bir grubun protesto hazırlığı içinde olduğunun haberi ulaşınca, Hollandalı’nın canı iyice sıkıldı. Leo Franco’nun ilk 11’de değil de, yedek soyunma olasılığı şu an için ağır basıyor.
[SIZE=+0][/SIZE]Sezona büyük ümitlerle ve hedeflerle başlayan, ancak arka arkaya her cephede beklenmedik darbeler yiyen Galatasaray’da, Frank Rijkaard-Neeskens ikilisi takımı hayata döndürmek için yoğun mesai harcıyor. Üst üste gelen puan kayıpları sonrasında ligdeki şampiyonluk yarışında da diğer üç rakibinin gerisinde kalan Sarı-Kırmızılılar’da herkes bir çıkış yolu ararken, teknik heyet de futbolcuları Diyarbakır maçına motive etmenin telaşı içinde. Bir toplantı düzenleyen Rijkaard, eleştirileri azaltmanın tek yolunun Diyarbakır’ı yenmek ve yeni bir galibiyet serisi yakalamak olduğunu belirterek, “Aslına bakarsanız yine her şey bizim elimizde. Kaybedilen bir avantaj var ortada, bu doğru. Ama hedefsizlik asla söz konusu olmamalı. Matematiksel olarak bundan sonra toplayabileceğimiz 18 puan bizi nereye taşıyabilir, bunu görmek ve bunun için mücadele etmek şart. Eleştirilerin olması çok doğal. Evimizdeki Diyarbakır maçını kazanırsak, bu eleştiriler azalır. Biz kazanmayı sürdürdükçe de, yok olur, biter” dedi. Protesto hazırlıkları Bu arada Sarı-Kırmızılı bir grup taraftarın, Diyarbakır maçında futbolcuları protesto etmeye hazırlandığı belirtildi. Bilindiği gibi, küçük bir taraftar grubu, Sivas deplasmanı dönüşünde de havalimanı ve Florya’da takıma tepki göstermişti.
Deneme yamulma Galatasaray'ın yaşadığı sendrom ancak böyle tarif edilir... Galatasaray’daki asıl sorun ne biliyor musunuz? Cevap verelim: Galatasaray, ‘Latin Amerikalı’ futbolcu almayı bilmiyor. Deneme-yanılma yapıyor, deneme-yamulma yaşıyor. Oysa ki bu iş Brezilyalılar’la olsa, UEFA Kupası’nı Fenerbahçe kazanırdı. -Franck Rijkaard bir dünya markası... Elano, Jo, Giovani, Arda, Neill, Servet, Baros, Kewell ve diğerleri... Hepsi birer yıldız futbolcu... Galatasaray neden bu halde? Rijkaard’la mı olmuyor, futbolcular mı suçlu, yoksa Galatasaray Yönetimi mi bu işi beceremiyor? -Milan Baros’la Harry Kewell’ın sakatlığı, talihsizlik... Ama asıl sorun nedir dersen, Galatasaray ‘Latin Amerikalı’ futbolcu almayı bilmiyor. Deneme-yanılma yapıyor, deneme-yamulma yaşıyor... Unutuyorlar çünkü... Bu iş Brezilyalı futbolcularla olsaydı, UEFA Kupası’nı Fenerbahçe kazanırdı. -Galatasaray’da İnönü’ye geçelim... Bugün Dolmabahçe’de ligin kırılma maçlarından biri oynanacak. Beşiktaş kazanırsa hesaplar yeni baştan yapılacak, Trabzon kazanırsa zirveyi değiştiren ekip olarak sezona damgasını vuracak. Beşiktaş mı kazanır, Trabzon mu? Ya da Bursa mı Fenerbahçe mi Galatasaray mı? -Sene 80’di sanırım, Trabzon’un ilk şampiyon olduğu sene... Şenol Güneş ligin en az gol yiyen kalecisiydi; Mustafa Denizli İzmir’de Şenol Güneş’e kornerden gol attı, maç 1-1 bitti, Mustafa Denizli, Bursalı Bahtiyar’la birlikte gol kralı oldu. Şimdi biri yine ‘Siyah-Beyaz’, öbürü yine ‘Bordo-Mavi’ ama bu sefer teknik direktör olarak karşı karşıyalar... Kalbimden geçen şu... Tarih tekerrür eder, goller kornerden gelir, Mustafa Denizli-Şenol Güneş berabere kalır; şampiyonluk Bursa-Beşiktaş maçında belli olur. -Belediye karşısında alınan şok yenilgiye karşın Bursaspor halen şampiyonluğun favorisi. Yarın Gençlerbirliği ile oynayacaklar. Sonrasında Galatasaray ve Beşiktaş maçları da var. Bu yenilgi, şampiyonluktaki dengeleri nasıl değiştirdi? -Gençlerbirliği maçı, hayatidir... Berabere kalınırsa, 4 takım şampiyonluğa ortak olur... Gençler’i devirirlerse, Bursa’nın şampiyonluk veya şampiyonlar ligi bankodur. Kalbim Bursa’yla... -Statlarda yaşanan gerilimin en büyük nedeni olarak hep yöneticilerin yaptığı hesapsız açıklamalar gösterilir. Bursaspor Başkanı, “Şampiyonluğumuz garantilenirse Beşiktaş taraftarlarını da Bursa’ya davet etmek isteriz” demiş. Sizce bu ‘iyiniyetli mi bir tavır’ mı, yoksa ‘yüksek gerilim’e neden olacak bir açıklama mı? -Bursa’nın şampiyonluğu garantilenirse, Beşiktaş taraftarı Bursa’ya gelmez zaten, sıkmayın canınızı... Ama ben orada olacağım, Teksas’ın arasında. -Geçtiğimiz hafta sormuştuk, ama bir kez daha yineleyelim. Bu ligde kim şampiyon olur, kimler küme düşer. Yılmaz Özdil’in ön gördüğü puan cetveli nasıl olur? -Bursaspor’un şampiyonluğunu istiyorum; bu sonuç, dört büyükleri küçültmez, aksine, daha da büyük olmak için motivasyon sağlar, Türk Futbolu kazanır... Ankaraspor ve Denizli’yle beraber Sivas’ın düşeceğini tahmin ediyorum. Sivas’ın çakılacağını taaa geçen seneden tahmin eden ‘Efsane Başkan Ali Şen’e hayranlığım arttı... Karabük zaten geldi, İzmirimden Buca geliyor... Üçüncü olarak da, Ziya Doğan ve Erdoğan Arıca faktörüne rağmen, daha derli toplu bulduğum Adana’yı bekliyorum. -Yeşil sahalardan çıkıp biraz da mahkeme salonlarına gidelim. Şikede ikinci dalga başladı ve iddialara göre yine çok sayıda isim gözaltına alınacak. Sizce Türkiye, bu tarihi fırsatı nasıl değerlendiriyor ve sonuçta ‘temiz futbol’ hedefine ulaşılacak mı? - Bu konuda iki ‘sessizlik’ çok dikkatimi çekiyor... Birincisi, siyasilerin sessizliği... Her konuda fikir beyan eden siyasilerimiz, miting meydanlarında taraftar atkısı takanlar, bu konuda niye hiç sesini çıkarmıyor? Niye mesela, Futbol Federasyonu’nu yüreklendirecek açıklamalar yapmıyorlar? Niye susuyorlar? İkincisi, kulüpler niye susuyor? Mesela, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş Başkanları niye ortak açıklama yapıp, ‘temiz futbol’a destek vermiyorlar? Bunlar olmazsa, üç beş tane garibanı içeri tıkarlar, üstü örtülür gider maalesef. -‘Şike’ davasını başarılı yöneten Türkiye Futbol Federasyonu dün bir bildiri yayınladı ve MHK ile Başkanı Oğuz Sarvan’ın arkasında durdu. Oğuz Sarvan ise halen ortalıkta yok. Tüm yaşananlardan sonra Sarvan ile yola devam edilmeli mi? -Kendi payıma, ben de Oğuz Sarvan’ın arkasında duruyorum... Anayasa değişikliği tartışmalarında görüyoruz, memleketin huzuru için yargı bağımsız olmalı... Futbol da böyle... Bırakın, hakemler işini yapsın. -Son sorumuz başka bir skandaldan! Türk Futbolu’nun iki efsane ismi; Rıdvan Dilmen ve Tanju Çolak’ın isimleri ‘telekulak’ davasına karıştı. Bu konudaki yorumunuz nedir? -Yılların ‘şeytan’ı ‘şeytanekon’ olmuş haberimiz yok... Normal şartlarda bu tür işlere bulaşanların insan içine çıkamaması lazım. Ama bizde, “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye omuzlara alırlarsa, şaşmam. Bu adi suçta bile, insanların “Fenerbahçelidir üzmeyelim” diye yaklaşacağından eminim. ***** Aziz Başkan Bu kızlar hak edilecek her ödülü hak etmiştir. -Fenerbahçe’nin kızları, söylentilere göre finali kazansalar 1 milyon dolar ödül alacaklardı. Acaba Avrupa’da Şampiyonlar Ligi İkinciliği için de prim verilemez mi? Ya da ‘Ya şampiyonsun ya da hiç bir şey’ mi? - Galiptir bu yolda mağlup... Kızlar hak edilmesi gereken tüm ödülleri hak ettiler bence... O kızlar, sadece Fenerbahçe’yi onurlandırmadılar, hepimizin kızlarını spor yapmaya, voleybol oynamaya özendirdiler. Aziz Yıldırım’ın da farklı düşündüğünü sanmıyorum. Bir sporsever ve bir baba olarak, Fenerbahçe’ye ve Acıbadem’e teşekkür ediyorum. ***** Mustafa Hoca En sonunda beklenen imzayı attı. Evet ama... -Beşiktaş, takımdaki tüm tecrübeli isimlerle sözleşme yeniledi. Hatta kamuoyunda ‘35’lerin imzası’ gibi espriler yapılıyor. Teknik direktör Mustafa Denizli ile de dün 1 yıllık yeni anlaşma sağlandığı açıklandı. Beşiktaş Yönetimi’nin attırdığı bu imzaları nasıl değerlendiriyorsunuz? - Evet, dün gelen son dakika haberine göre şimdilik imzayı attı ama... Benim tanıdığım Mustafa Denizli, cesur adamdır, macera adamıdır... Şampiyon bile olsa, sıkılacağını, bırakmak isteyeceğini düşünüyorum. Beşiktaş’ı bir kez daha şampiyon yaparsa bile ‘başarı koleksiyonuna yeni bir parça eklemek için’ bırakıp, bir Anadolu takımının başına geçerse, hiç şaşırmam.
[SIZE=+0][/SIZE]Duyuruda, “Genel Kurul’un ‘Tüzük Tadili’ için olağanüstü olarak toplantıyla çağrılmasına; toplantının 22 Mayıs Cumartesi günü yapılmasına, çoğunluk sağlanamazsa 29 Mayıs Cumartesi gününe ertelenmesine karar verilmiştir” denildi.
Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nda, seçime tek aday olarak giren İrfan Aktar, yeniden başkanlığa seçildi. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirilen seçimde, kulüp başkanı Adnan Polat da hazır bulundu. Seçimde rakibi olmayan Aktar, kullanılan 150 oyun 146’sını alarak, iki yıllığına yeniden başkan oldu. Seçimde 3 beyaz, 1 de boş oy çıktı.
[SIZE=+0][/SIZE]Sarı-Kırmızılı kulübün 2. Başkanı Mehmet Helvacı, Diyarbakırspor maçındaki tribün protestosu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Taraftarların sadece olumlu değil, olumsuz davranışlarla da spora katkı yapabildiğini belirten Helvacı, “O gün bence Galatasaray taraftarı, takımına ters yolla bir motivasyon sağladı. Takımın mücadelesinden memnun olmadığını ortaya koydu. Tabii ki bunun dozu çok önemli. Hepimiz Galatasaraylıyız, taraftarlarımızın da Galatasaray sevgisiyle bunu yaptığına inanıyorum. Ama Galatasaray sevgisi önümüzdeki maçlarda artık bu protestoyu bırakıp, takımı desteklemeye yöneltecektir onları” dedi. Helvacı, Jo konusunda ise ölçünün kaçtığını vurgulayıp, “Taraftar da hata yapabilir. Bazen toplu hareketlerde psikolojik nedenlerle böyle şeyler olabilir. Bunu Galatasaray sevgisiyle yaptıklarından hiç şüphem yok” diye konuştu.
Bank Asya 1. Lig'de gol krallığına koşan Karabükspor'un forveti Emenike, Galatasaray'a büyük bir sempati duyduğunu söyledi.Bir internet sitesine konuşan 22 yaşındaki golcü, Süper Lig’i çok yakından takip ettiğini belirterek, “Bursaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ı beğeniyorum. Ama Galatasaray’a karşı biraz daha fazla sempatim var. Yalnızca bu sene izlediğim maçlar nedeniyle değil. Afrika’dayken Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi ve UEFA’daki maçlarını sürekli olarak izliyordum. Ortaya koydukları performansı da beğeniyordum. Galatasaray, Afrika’dan beri bildiğim ve takip ettiğim bir takım olduğu için daha fazla sempati duyuyorum. Keita da çok beğendiğim bir oyuncu, bu da sempatimi artırıyor” ifadesini kullandı.
Önceki gün Valencia’nın Mehmet Topal’ın peşinde olduğunu öne süren İspanyol Super Deporte gazetesi, dünkü sayısında haberin devamını getirdi. Bir anket açan gazete, Valencia taraftarlarının Topal’ı takımda görmek isteyip istemediğini sordu. Ankete katılanların yüzde 74’ü, genç oyuncunun transfer edilmesi gerektiği yönünde oy kullandı. Valencia’nın yerel gazetelerinden olan Super Deporte, iki gündür Mehmet Topal’ı birinci sayfasında manşetten veriyor. İşte bu da dünkü manşet; “Türk Örümceği!”
Galatasaray’ın iki genç yıldızı Arda Turan ve Giovani Dos Santos’dan anlamlı ziyaret... Sarı-Kırmızılılar, Doğa Koleji öğrencileriyle birlikte Çapa’daki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören lösemi hastası çocukların yüzünü güldürdü. Çocuklarla tek tek ilgilenen Kaptan, “Burada çok güzel bir ortam gördüm. Çocukların yüzündeki gülümseme için öncelikle hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Basın mensuplarının soruları üzerine şampiyonluk yarışını da değerlendiren Arda, “Onun için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Burada çok mutlu olacak insanlardan biri de benim. Elimden gelen her şeyi vermeye çalışıyorum. umarım sezon sonunda mutlu sona ulaşırız” açıklamasını yaptı.
[SIZE=+0][/SIZE]Sarı-Kırmızılı kulübün eski yöneticilerinden Abdürrahim Albayrak, tribün protestosu hakkında ortaya çarpıcı bir iddia attı. NTV Spor Radyo’ya konuşan Albayrak, Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın, “Bu protestolar takımı kendine getirir, taraftara teşekkür ediyoruz” sözlerine inanmak istemediğini söyledi. “Adnan Başkan’ın böyle bir şey söyleyeceğini tahmin etmiyorum. Galatasaray’ın başkanı, futbolcularının, kaptanının yuhalanması ile ilgili böyle bir şey söylemişse, o işin içinde başka şeyler ararım! Böyle bir şey olamaz” diyen Albayrak, kendisine yöneltilen, “Futbolcu, tribünden gelen yöneticilerin bu tepkileri önleyememesine içerler mi?” sorusu üzerine de ilginç bir cevap verdi: Üstü kapalı mesaj “Kulağıma inanmak istemediğim şeyler geliyor. Anlatana, ‘Bana böyle şeyler anlatma lütfen’ dedim. Bunlar hoş şeyler değil. Bu insanlar durup dururken neden bunları yapıyor?”
[SIZE=+0][/SIZE]UEFA ve Süper Kupa’nın kazanıldığı dönemin başkanı Faruk Süren, efsane golcü ve yazarımız Hakan Şükür, takım kaptanı Bülent Korkmaz ve yıldız izmi Ümit Davala bir araya gelecek. Efsane ekip, 29 Nisan’da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin konuğu olacak.
[SIZE=+0][/SIZE]Galatasaray Başkanı Adnan Polat, gazetemiz yazarı Yalçın Dümer’in Radyospor’da hazırlayıp sunduğu ‘RadyoVole’ adlı programa konuk olacak. Polat’ın tüm soruları cevap vereceği yayın bugün saat 10.30’da başlayacak.
[SIZE=+0][/SIZE]Manisa deplasmanı hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan idmanla sürdüren Galatasaray’da iki futbolcunun tedavileri sürüyor. Kewell ile Emre Aşık sakatlıkları nedeniyle bu hafta forma giyemeyecekler. 3 maç daha cezası bulunan Barış da karşılaşmayı televizyondan izleyecek.
[SIZE=+0][/SIZE]Diyarbakır maçında oyuna girerken ve topu ayağına aldığı her an yoğun şekilde ıslıklanan Jo Alves, Galatasaray TV’ye içini döktü. Sözlerine, “Öncelikle özür dilemek istiyorum” diyerek başlayan Sambacı, “Taraftarlarımız gazetelerde çıkan tüm haberlere inanmasınlar. Çünkü hepsi doğru değil. Yanlış bir şey yaptıysam bundan dolayı pişmanlık duyuyorum ve özür diliyorum. Çünkü Galatasaray Kulübü’nün ne kadar büyük bir camia olduğunu biliyorum. Burada iyi bir izlenim bırakmak istiyorum. Maçtaki protestodan dolayı üzgünüm ama bu protestoları kesinlikle kınamıyorum. Taraftar her zaman haklıdır. Sonuçta onlar da bizden başarı bekliyor. Benim hakkımda çıkan bazı haberler vardı. Taraftarlar bunun doğru olup olmadığını bilmiyordu. Ama şimdi doğrusunu duymuş oldular. Bir özür borcum vardı, onu ödüyorum. Tepkiden dolayı tabii ki üzgünüm, ama az önce de söylediğim gibi, olayları taraftar haklıdır diye yorumluyorum” ifadesini kullandı.
[SIZE=+0][/SIZE]Bu sezon deplasmanda büyük sıkıntı yaşayan Galatasaray, 14 lig maçındaki 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetlik performansıyla tam 21 puan kaybetmişti. İkinci yarıda dış sahada sadece Denizlispor’u mağlup edebilen Sarı-Kırmızılılar, Eskişehir ve Trabzonspor’a yenilmiş, Kayserispor, Beşiktaş ve Sivasspor’la berabere kalmıştı. Aslan’ın hocası Frank Rijkaard, bu kötü gidişata bir türlü çözüm bulamazken, bu haftaki rakip Manisaspor’un önceki gün Fenerbahçe karşısında gösterdiği performans, 47 yaşındaki çalıştırıcının gözünü korkuttu. Ege ekibinin 1-0’lık skorla öndeyken, Alex’in mucizevi golüyle berabere kaldığı mücadeleyi televizyondan izleyen Rijkaard’ın, özellikle Isaac ve Güven’in oyununu çok beğendiği öğrenildi. Rakibi analiz ediyor Beşiktaş ve Fenerbahçe ile bu sezon oynadığı lig maçlarında berabere kalan, Galatasaray’dan ilk yarıdaki mücadelede de 1 puan almayı başaran Manisa’yı analiz eden Rijkaard, taktik planlarını bu doğrultuda yapacak. Aslıhan Çil Deplasmanda Cim Bom HaftaRakipSonuç1.Gaziantepspor3-24.Ankaraspor3-06.Kasımpaşa3-18.MKE Ankaragücü0-310.Fenerbahçe1-312.Diyarbakırspor2-114.Bursaspor0-116.Antalyaspor3-219.Denizlispor2-120.Kayserispor0-022.Beşiktaş1-124.Eskişehirspor1-226.Trabzonspor0-128.Sivasspor1-1 OGBMAYP14635201921
İspanyol basını, Frank Rijkaard'ın Barcelona'dan eski öğrencisi Rafael Marquez'i Galatasaray'a getirmek istediğini öne sürdü.Barcelona’ya yakınlığıyla bilinen Sport gazetesi, Hollandalı teknik adamın, Meksikalı savunma oyuncusuna Sarı-Kırmızılı formayı giydirmeyi amaçladığını yazdı. Guardiola yönetimindeki Barça’da Rijkaard dönemindeki kadar şans bulamayan 31 yaşındaki defans oyuncusunun da arasının çok iyi olduğu eski hocasıyla görüştüğü ve İstanbul’a gelme konusuna olumlu baktığı bildirildi.
[SIZE=+0][/SIZE]TOKİ’nin Bilkent’te bulunan merkezinde saat 14.30’da başlayan açık artırmaya 3 firma şartname almasına karşın, 2 firma katıldı. TOKİ İhale Dairesi Başkanı Muhsin Soylu başkanlığında yapılan ihale, yaklaşık 15 dakika sürdü. İhalede, Nurol Ahçıoğlu grubunu Semih Kayaalp ve Muammer Çelik, Özyazıcı İnşaatı da Ahmet Özyazıcı temsil etti. 407 milyon 25 bin lira muhammen bedeli ile açılan ihalede 250 bin liralık artırım aralığı uygulandı. 415 milyon 750 bin liralık seviyede Nurol-Aşçıoğlu OGG bir ara istedi. Daha sonra başlayan açık artırmada Nurol-Aşçıoğlu OGG 416 milyon 500 bin liraya çıktı. Özyazıcı İnşaat bu seviyede bir ara istedikten sonra dönüşte yeni teklif vermeyeceğini bildirdi. Böylece ihale teknik olarak sonuçlanmış oldu. TOKİ, bu ihaledeki teklifi daha sonra değerlendirecek. Nurol-Aşçıoğlu OGG’nin temsilcileri ihaleye ve bedelin nasıl ödeneceğine ilişkin açıklamanın daha sonra Yaşar Aşçıoğlu tarafından yapılacağını söylediler. İmar planı uyarınca söz konusu arsaya rezidans ve alışveriş merkezi yapılabilecek. Şirket yetkilileri inşaatın bu yaz sonunda başlayabileceğini kaydettiler. 34 DÖNÜMLÜK ARAZİ İstanbul-Şişli’de bulunan 34 bin 640,43 metrekare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı olan Ali Sami Yen arazisi ihale şartnamesi gereği 10 dönümden fazlası yeşil alan olarak yapılacak. İhalede en yüksek teklifi veren şirket, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20’si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. Arsa satışı, yüzde 18 KDV’den muaf olacak.
[SIZE=+0][/SIZE]Başkan Adnan Polat hemer her gün "Rijkaard’ın sözleşmesini uzatmak istiyorum" şeklindeki açıklamaların ardından, Hollandalı teknik adama yardımcı olarak bir Türk teknik adamın göreve getirilmesi fikri de ağırlık kazandı. Bu konuda Frank Rijkaard ile henüz konuşulmamasına rağmen, Sarı-Kırmızılı yönetimin, yerli yardımcı teknik adam arayışında bulunduğu ve yavaş yavaş bu konuda nabız yokladığı öğrenildi. Yönetiminde yardımcı yerli teknik direktör fikri kesinlik kazanmış görünüyor ancak başkan Adnan Polat ve futbol şubesi sorumlusu Haldun Üstünel’in aday isimler için farklı görüşlere sahip olduğu da sızan haberler arasında. Başkan Adnan Polat ile Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin’in, 1994-95 sezonunda Saftig’in yardımcılığını yapan Hikmet Karaman’ı düşündüğü, futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel’in ise Kayserispor’daki görevini bırakacağını açıklayan Tolunay Kafkas’a sıcak baktığı öğrenildi. Ancak Sarı-Kırmızılı camia içinde birçok isim ise geçmiş yıllarda Fatih Terim’in yardımcısı olan Bülent Ünder’in camianın içinden çıkan bir spor adama olarak göreve getirilmesi fikrini yönetime empoze etmeye çalıştığı da sızan haberler arasında.
[SIZE=+0][/SIZE]Uçakla Adnan Menderes Havalimanı’na gelen Galatasaray kafilesinde, Kewell dışında sakat ve cezalı oyuncuların tümü de yer aldı. Havalimanında taraftarlarca karşılanan sarı-kırmızılı ekip, daha sonra İzmir’de geceyi geçireceği otele geçti. Sarı-kırmızılılar Manisa’ya yarın geçecek. İki takım arasında Manisa 19 Mayıs Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçı hakem Abdullah Yılmaz yönetecek.