Böylece dönüş süresi uzayan Çek futbolcu hakkında yapılan son açıklamada, kendisinin Fenerbahçe derbisiyle sahalara dönebileceği belirtilmişti. Ancak bu konuda sürpriz bir gelişme yaşandığı öğrenildi. Milan Baros’un bu hafta oynanacak Ankaragücü maçında 18 kişilik kadroya alınma ihtimalinin yüzde 95 olduğu belirlendi. Golcü futbolcunun, mücadelenin ikinci yarısında oyuna girebileceği öğrenildi. Harry Kewell’ın da aynı şekilde bir sonraki Trabzonspor maçıyla formasına kavuşabileceği belirlendi.
27 Mart’ta yapılacak seçimli kongre öncesi adaylıkları kesinleşen Adnan Polat ile Adnan Öztürk, dünkü Divan Kurulu’nda söz alarak üyelere seslendiler. Başkan Polat, iki senedir futbol takımında ciddi bir dönüşüm ve yenileme içinde olduklarını vurgulayarak, “Bu dönüşümü yaparken başarı almamız da gerekiyor. Geçen sezon arzu ettiğimiz neticeyi alamadık. Orada kendimi çok başarılı görmüyorum. Galatasaray’ın başında dünya markası Frank Rijkaard var. Bu hafta yenilmemize rağmen lideriz. Kalan haftalarda bu liderliği koruyarak şampiyon olmak istiyoruz. Takımımız Türk Telekom Arena’daki ilk maçlarına Şampiyonlar Ligi’nde çıksın istiyoruz” diye konuştu. Uzun vadeli projelere imza attıklarını kaydeden Polat, “Daha önce Galatasaray karanlıktaydı. Sıkıntılı bir dönem yaşıyorduk. Artık güneşi görmeye başladık” ifadesini kullandı. ‘KKTC’de otel açacağız’ Henüz her şeyin günlük güneşlik olmadığını dile getiren Başkan, “5 yıllık nakit akışı planında, kademe kademe artıya geçeceğiz ve borçlar ödenecek. Rahatlamamız 2011 yılından itibaren başlayacak” açıklamasını yaptı. Polat, Kuzey Kıbrıs’ta spor tesislerinin yanı sıra Galatasaray Oteli açacaklarının da müjdesini verdi.
Galatasaray’ın Brezilyalı yıldızı Elano Blumer, ülkesinin televizyon kanallarından Globo TV’ye çok ilginç açıklamalar yaptı. Sambacı, “Senin de içinde bulunduğun 2002’deki Santos’la, bugünkü genç oyuncular Neymar, Ganso ve geri dönen Robinho’lu takım arasında ne gibi farklar var?” sorusuna şu cevabı verdi: “Bu karşılaştırmayı yapmak oldukça güç. Çünkü iki takım arasındaki futbol karakteri çok farklı. Özellikle genç isimlerin iyi işler başardığını düşünüyorum. Saygıyı hak ediyorlar ve umarım bizim de içinde yer aldığımız 2002’deki heyecan verici takım gibi şampiyonluk yaşarlar. Hem Santos hem de Manchester City’de birlikte oynadığımız Robinho da, beni tekrar Santos’a getirmek için ikna etmeye çalıştı, transfer ettirmek için çabaladı. Beni ne kadar çok özlediklerini söyledi. Ancak şu an onlara sadece iyi dileklerimi gönderebilirim...” ‘Şampiyonluğu çok istiyorum’ Elano ayrıca, Galatasaray ile Süper Lig’de şampiyonluk yaşamak istediğini ve Dünya Kupası’na bu moralle gitmeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi.
[SIZE=+0][/SIZE]Galatasaray Kulübü Divan Başkanı İrfan Aktar yönetiminde yapılacak renk seçiminde, başkan adaylarının kullanacakları oy pusulalarının renkleri ad çekme sureti ile saptanacak. Toplantı saat 15.00’de Galatasaray Kulübü Mecidiyeköy Binası Toplantı Salonu’nda yapılacak. Renk seçimine başkan adayları Adnan Polat ile Adnan Öztürk’ün katılması bekleniyor.
Beko Ligi’nde 24. haftanın kapanışı düşme hattını ilgilendiren maça sahne oldu. Geçen hafta Fenerbahçe’yi yenerek liderlikten eden ve ligde kalma umutlarını tazeleyen Darüşşafaka, onunla aynı kaderi paylaşan Galatasaray karşısındaydı. Aslan’ın üst üste 4. galibiyeti Son iki sırayı paylaşan iki takımın mücadelesinde Sarı-Kırmızılılar, 4.çeyrekte rakibi karşısında zorlansa da sahadan 89-82 galip ayrılmayı bildi. Bu sonuçla üst üste 4. galibiyetini alan Aslan, sıralamada yükselişe geçerken aynı zamanda puanlarda yaşayacağı bir eşitlik karşısında ikili averajda da rakibi Darüşşafaka’ya üstünlük kurmuş oldu. Maça iyi başlayan Galatasaray bir ara rakibine 17 sayılık fark atsa da Daçka skordaki farkı eritti ancak sonuca gidemedi. G.Saray-D.Şafaka: 89-82 SALON: Abdi İpekçi HAKEMLER: Rüştü Nuran, Mehmet Torun, Ali Şakacı GALATASARAY C.CROWN: Evren ** 13, Caner *, Jasaitis ** 10, Wilkinson ** 8, Rancik **** 29, Fatih *, Washington **** 28, Can *, Murat ** 1, Polat * DARÜŞŞAFAKA CT.: Alper *, Douby *** 22, Polat *, Mujezinovic *** 18, Davidson **** 22, Uluğ ** 6, Melih ** 14, Bora *, Yunus * 1.PERİYOT: 22-12 DEVRE: 41-28 3.PERİYOT: 62-57
Kulübün resmi internet sitesinden Oraloğlu için bir başsağlığı mesajı yayınlandı. Merhumun cenazesi bugün Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
[SIZE=+0][/SIZE]Hafta içindeki antrenmanda hem Arda'yı sakatlayan hem de kendisi sakatlanan Mehmet Topal'ın tesislerdeki tedavisi sürüyor. Dizindeki hafif ağrıya karşın idmana katılan bildirildi. Geçen hafta sakatlanan Serkan Kurtuluş’un ise tamamen iyileştiği ve başladığı açıklandı.
[SIZE=+0][/SIZE]Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, toplantının saat 11.00’de Polat Tower Plaza’da gerçekleşeceği belirtildi. Başkan’ın, 27 Mart’ta sonuçlanacak seçimli kongre yarışından takımın durumuna ve Galatasaray’la ilgili yapılan eleştirilere kadar birçok konuda görüş bildireceği öğrenildi.
[SIZE=+0][/SIZE]Adnan Polat, TSYD binasında 1905 GSYİAD üyeleriyle bir araya gelerek, seçim öncesi bilgi toplantısı gerçekleştirdi. Bu görüşmeya damgasını vuran ise Başkan’ın, Özhan Canaydın’la ilgili söyledikleriydi. Polat, “Sayın Canaydın son yaptığımız görüşmede benden görevde kalmamı ve projeleri tamamlamamı vasiyet etti. Bugün de (dün) ailesi aradı ve aynı şeyi söylediler, yarım kalan işleri bitirmemi vasiyet ettiğini anlattılar” dedi. Öztürk’ü taşladı! Kongredeki rakibi Adnan Öztürk hakkında da konuşan Polat, isim vermeden, Peter Kenyon’ı ima ederek, “Adnan Bey’in tanıttığı isimler arasında menacerlik şirketinde çalışanlar var. Bu nasıl iş, hem yöneticilik yapıp hem de başka kulüpler için futbolcu pazarlığı mı yapacaklar?” ifadesini kullandı. Bilindiği üzere Peter Kenyon, dünyanın en büyük menacerlik şirketlerinden ABD kökenli Creative Artists Agency’nin futbol bölümünün başında bulunuyor. Başkan ayrıca, Canaydın’a yapılan ziyaretlerin davulla zurnayla duyurulduğunu, bunun seçim propagandası olarak kullanıldığını ifade etti. Polat, Galatasaray’ın zoru sevdiğini ve şampiyonluğa inandıklarını da sözlerine ekledi.
[SIZE=+0][/SIZE]Dün sabah Florya Metin Oktay Tesisleri’nde toplanan Sarı-Kırmızılı oyuncular arasında, Trabzon’da ilk 11’de görev alanlar yenileme çalışmasına katılırken, diğer futbolcular çift kale maç yaptı. Cim Bom’da derbi hazırlıkları bir günlük iznin ardından, yarın saat 10.30’da basın ve taraftara kapalı olarak gerçekleşecek antrenmanla devam edecek.
Bu sezon iç saha performansları baz alındığında, rakiplerinin açık ara önünde yer alan Galatasaray, söz konusu dış saha olunca bir hayli gerilerde kalıyor [SIZE=+0][/SIZE]Evindeki 13 lig mücadelesinde 10 galibiyet ve 3 beraberlik elde eden Sarı-Kırmızılılar, rakip filelere 32 gol gönderip, kalesinde sadece 9 gol gördü. Aslan deplasmandaki 13 karşılaşmada ise 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı, bu süre zarfında 19 gol atarken, tam 18 gol yedi. Galatasaray ayrıca ilk 7 sırada bulunan takımlardan (Bursaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Eskişehirspor ve Kayserispor) hiçbirini deplasmanda mağlup etmeyi başaramadı. Rijkaard bu soruna çare arıyor, ancak Hollandalı hocanın, 4-3-3 görünümlü 4-2-4 sistemiyle bu tür takımları dış sahada yenmesine imkansız gözüyle bakılıyor.
[SIZE=+0][/SIZE]Sorumluluğu üzerine alan milli stoperin, “Tamamen benim hatamdı, çok üzgünüm. Hepinizden özür diliyorum. Benim yüzümden çabalarımız boşa gitti” dediği öğrenildi. Bu sözlerin üzerine takım arkadaşlarının Emre’yi teselli ettiği, Rijkaard’ın da öğrencisine sahip çıktığı bildirildi. Hollandalı teknik adamın, Emre Güngör’ü kaybetmemek adına Fenerbahçe derbisinde de ilk 11’de şans verebileceği dile getirildi.
Sezon başında Ankaragücü’nü çalıştıran, ancak yönetim değişince görevine son verilen teknik direktör Hikmet Karaman, Emre Güngör’ün çalım atmak isterken topu kaptırmasıyla ilgili olarak çarpıcı bir açıklama yaptı. Milli stoperle kendisinin daha önce çalıştığını belirten tecrübeli hoca, “Benim takımımda oynarken de Emre hep topla oynamaya çalışır ve kaybederdi. Kendisini defalarca bu konuda uyardım. Eminim Rijkaard da uyarmıştır. Son adamların bu tip hatalar yapması, böylesi ağır sonuçlar doğurabiliyor” ifadesini kullandı.
[SIZE=+0][/SIZE]Kendisine atılan su şişesinin ayağına geldiğini belirten Fildişi Sahilli yıldız, “Futbol sahalarında böyle şeylere yer olmamalı. Bana niye tepki gösterdiklerini anlamış değilim. Zaten tek istediğim futboluma konsantre olabilmek. Maçtan sonra Song’la da konuştum. Bu tip şeylerin normal olabileceğini anlattı” dedi. Trabzonspor’un çok iyi bir takım olduğuna dikkat çeken yıldız futbolcu, “Çok kaliteli oyunculara sahipler. Kontratak futbolunu iyi uyguladılar. Şenol Güneş’i çok takdir ettim. Belki sezon başında takımı çalıştırsa daha farklı bir yerde olacaklardı. Ama biz kendi işimize bakmalıyız. Artık puan kaybetme lüksümüz kalmadı” açıklamasını yaptı.
[SIZE=+0][/SIZE]Şampiyonluk yarışında ağır yara alan Galatasaray’da, futbolcular kaybedilen 3 puan nedeniyle bir hayli şaşkın. Karşılaşma sonrası soyunma odasında teknik direktör Frank Rijkaard’ın hışmına uğrayan Sarı-Kırmızılı oyuncuların, kendi aralarında yaptıkları konuşmada, “Oyuna çok iyi başladık. İlk 10 dakikada 3-0 olacak maçı kaybettik. İnanılır gibi değil. Şimdi herkes Emre’yi suçlayacak. Ama Emre kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkardı, birçok gol pozisyonunu engelledi. O golü yemesek belki de çok rahat kazanacaktık” dedikleri öğrenildi. Elde edilen bu yenilgi ve gelen tepkiler üzerine takımın bir hayli hırslandığı ve Fenerbahçe derbisini çıkış maçı olarak gördükleri de gelen haberler arasında. Galatasaraylı futbolcuların, derbiyi kazanmaları halinde yine şampiyonluğun en büyük favorisi olacaklarına inandıkları belirtildi. Son maçta kavga çıkmıştı Geçen sezon hayli başarısız olan iki takımın Ali Sami Yen Stadı’ndaki mücadelesi kavgayla bitmişti. Lugano ve Emre Aşık arasında başlayan olaylar, Semih ile Arda’nın yumruklaşmasıyla büyümüştü. İki takımın yıldızları da olaylı derbinin ardından ağır cezalar alarak takımlarını yalnız bırakmak zorunda kalmışlardı.
[SIZE=+0][/SIZE]Aslan’ın hocası Rijkaard, Trabzon deplasmanında Emre Güngör’ün bireysel hatasıyla kaybedilen 3 puan nedeniyle küplere bindi. 47 yaşındaki teknik adamın, karşılaşmanın ardından soyunma odasında oyuncularıyla çok sert bir konuşma yaptığı öğrenildi. Daha önce de Eskişehirspor yenilgisi nedeniyle oyuncularını ‘ruhsuz’ oynamakla itham eden Hollandalı hoca, bu kez de dikkatsizlik unsuru üzerine vurgu yaptı. Rijkaard’ın, “Şampiyonluk maçı gözüyle baktığımız bir mücadelede nasıl bu kadar basit hatalar yapabiliyorsunuz, anlayamıyorum. Her maçta rakiplere bu tür hatalarla puan hediye ediyoruz. Ligin başında değiliz, hiçbir hatanın telafisi olmadığını artık görün” diye çıkıştığı ifade edildi. Dünyaca ünlü teknik adamın sinirli hali basın toplantısına da yansımıştı. Rijkaard, medya mensuplarının sorularına cevap verirken oldukça gergindi.
[SIZE=+0][/SIZE]Avni Aker Stadı’nda Trabzonspor’a mağlup olarak çok kritik 3 puan kaybeden Galatasaray’da tek teselli var. Hafta içindeki idmanda Mehmet Topal’ın sert müdahalesiyle sakatlanan Arda Turan’ın, Fenerbahçe karşısında forma giyebileceği öğrenildi. Kaptan’ın teknik direktör Frank Rijkaard’la yaptığı görüşmede, “Kendimi iyi hissediyorum, Fenerbahçe maçına kadar daha da iyi olurum. İzin verirseniz sezonun bu en önemli maçında oynamak istiyorum. Ne pahasına olursa olsun, elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım” dediği öğrenildi. Hollandalı hocanın da takımı ateşleyeceğini düşündüğü genç yıldıza, doktorlardan onay gelmesi halinde ilk 11’de şans vereceği bildirildi. Dünkü antrenmanda riske edilmemek adına dinlendirilen Arda’nın, birkaç gün içinde takımla çalışmalara katılacağı ifade edildi. Orta sahaya geri çekebilir Rijkaard’ın, Arda’yı tıpkı sezon başında olduğu gibi orta sahada hücuma yönelik olarak kullanmayı düşündüğü de gelen haberler arasında. Ancak Hollandalı hocanın bu durumda Elano’yu kızağa çekip çekmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.
Galatasaray eski başkanı Özhan Canaydın, tedavi gördüğü Bursa'da dün gece geç saatlerde hayatını kaybetti. Asaleti, duruşu, saygınlığıyla Türk futbol camiasında iz bırakan Canaydın'ın vefatı, taraflı tarafsız tüm futbol ailesini hüzne boğdu. Canaydın, yarın Mudanya'da düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Başımız sağolsun... Galatasaray camiası ve Türk futbolu yasta... 2002-2008 arasında başkanlık koltuğunda oturan Özhan Canaydın, tedavi gördüğü Bursa’da dün gece geç saatlerde hayata gözlerini yumdu. Saha dışındaki duruşu, söylemleri, centilmenliği, asaleti ve saygınlığıyla Galatasaray’ın unutulmaz başkanları arasına giren, Türk futboluna damgasını vuran Özhan Canaydın dün gece geç saatlerde yaşamını yitirdi. Bir süredir tedavi gördüğü Bursa Acıbadem Hastanesi’nde gün içerisinde durumu ağırlaşan Galatasaray’ın eski başkanı, tüm çabalara rağmen hayata tutunamadı. 2002-2008 yılları arasında üç dönem üst üste Sarı-Kırmızılı kulübün başkanlığını yürüten Canaydın’ın döneminde kulüp sportif açıdan çok parlak sonuçlar alamasa da, saygın duruşu sayesinde tüm spor camiasının sempatisini kazanmış, ısrarlı baskılar sonucunda kulüpler birliği başkanlığına adaylığını koymuş ve 2005-2008 yılları arasında bu görevi de yürütmüştü. Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, Başkan Canaydın’ın saat 23.34 itibariyle yaşamını yitirdiğini açıkladı. Prof. Aksoy, Canaydın’ın sağlık durumunun sabah saatlerinden itibaren kritik bir düzeye geldiğini anımsatarak, “Tüm çabalarımıza rağmen maalesef sayın başkanımızı kaybettik. Üzüntümüz büyük” açıklamasını yaptı. Yarın Mudanya’da toprağa verilecek Ölümüyle futbol dünyasını yasa boğan Özhan Canaydın, yarın Mudanya’da toprağa verilecek. Canaydın ailesinden yapılan açıklamada, Başkan’ın vasiyeti üzerine sade bir tören düzenleneceği ifade edildi. Yarın (çarşamba) Mudanya’da Organize Sanayi Sitesi Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrası, Canaydın’ın Bursa’da toprağa verileceği bildirildi. Canaydın’ın, Bursa’da defnedilmeyi bizzat ailesine vasiyet ettiği öğrenildi.
Federasyon: Futbol Federasyonu’nun da internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türk futboluna çok önemli hizmetlerde bulunmuş değerli spor adamı Özhan Canaydın, hayata gözlerini yumdu. Acımız büyük. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Galatasaray camiasına ve tüm spor ailesine başsağlığı diliyoruz.” Fenerbahçe: Fenerbahçe Kulübü ve başkanı internet sitesinde ayrı ayrı taziye mesajı yayınladı. Kulüp açıklamasında, “Sayın Özhan Canaydın’a Tanrı’dan rahmet, ailesi sevenleri ve tüm Galatasaray camiasına başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi. Başkan Yıldırım ise "Değerli dostum spor adamı ve gerçek bir beyefendi Sayın Özhan Canaydın’ı kaybettiğimize dair üzücü bir haber almış bulunuyorum. Kendisinin tarzı ve beyefendiliğiyle spor dünyasına sağlamış olduğu katkılar tartışılmaz. Kendisine Tanrı’dan rahmet, ailesi, sevenleri, Galatasaray ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum. Bursaspor: Bursaspor ise internet sitesinde şöyle haber verdi başkanın vefatını: Bursamızın çok değerli sanayicilerinden Galatasaray Spor Kulübü`nün eski Özhan Canaydın`ı kaybettik. Spor camiamızın başı sağolsun. Trabzonspor: Türk futbolunda centilmen kişiliği ve örnek spor adamlığıyla ön plana çıkan, Fair-Play ruhunun önemli temsilcilerinden Galatasaray Kulübü ve Kulüpler Birliği eski Başkanı Özhan Canaydın’ın vefatından derin üzüntü duyduk. Merhum Canaydın’a Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Galatasaray camiasına sabırlar diliyoruz. Türk futbolunun başı sağolsun. "TARİHİN EN BAŞARILI BAŞKANIYDI" Galatasaray'ın eski futbolcuları Hakan Şükür ve Hasan Şaş, sarı kırmızılı kulübün eski başkanı Özhan Canaydın'ın vefatı nedeniyle Canaydın'ın Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikasına gelerek, ailesine taziye ziyaretinde bulundular. Fabrika önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakan Şükür, uzun zamandır baba-oğul ilişkisi yaşadıkları birini kaybettiklerini ifade ederek, "Üzüldük. Çok muhteşem bir insandı. Öldükten sonra bunları söylemek kolay tabii, önemli olan hayattayken bunları söyleyebilmekti. Tarihin en başarılı başkanıydı. İnanılmaz bağlılığı olan bir başkandı. İnsanların kıymetini daha iyi anlamamız gerekir. Ailesine sabır diliyorum. Doğmak gibi ölüm de hepimizin karşılaşacağı bir şey. Çok önemli sırlar paylaştı bizimle. Vasiyetini de paylaştı. Sırlar bizimle ebediyen sır olarak kalacak. Mutlaka çok timsah gözyaşı döken de olacak, üzülen de olacak. İyi bir aile babasıydı. Onun çizdiği bu yol hafızalardan silinmeyecek. Onun bu duruşu karşısında çok ezildik. Bugün biz de yapılacak tek şeyin dua etmek olduğunu biliyoruz" dedi. "BEN BABAMI, TÜRKİYE İSE BÜYÜK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ" Hayata gözlerini yuman Özhan Canaydın'ın oğlu Murat Canaydın, "Ben babamı, Türkiye ise büyük bir değerini kaybetti" diye konuştu. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve rahmetli Canaydın'ın ortak sahip olduğu BİESSECİ Tekstil Fabrikası'na gelenlerin taziyelerini kabul eden Murat Canaydın fabrika önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Murat Canaydın; "Dün akşam kendisini kaybettik bildiğiniz gibi. Ben babamı, Türkiye ise büyük değerini kaybetti. Yarın öğlen namazının ardından organize sanayi bölgesindeki camiide cenaze töreni düzenlenecek. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu. Murat Canaydın, "Neden İstanbul'da kulüple bağlantılı bir tören düzenlenmeyecek sorusuna ise "Kendisi İstanbul'da tören istemedi. Sevenleri ile burada buluşacak" cevabını verdi.
[SIZE=+0][/SIZE]23 Ocak 1943’te Bursa’da dünyaya geldi. 1957 yılında 155 sicil numarasıyla Galatasaray Spor Kulübü üyesi olduğunda 14 yaşında olan Canaydın, bu dönemde kulübün en küçük üyesiydi. Galatasaray Spor Kulübü’nde Yıldız, Genç ve A takımlarda basketbol oynadı. 1962’de Genç Milli Basketbol Takımı’yla Avrupa Gençler Şampiyonası’na katılan ekipte yer alan Canaydın, 1963 yılında Galatasaray Basketbol Takımı’yla Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. 1960 Yılında tekstil sektöründe faaliyet gösteren babasının yanında iş hayatına atılan Canaydın, 1964’te basketbolu bırakıp kendi şirketini kurdu ve tekstil sektöründe faaliyet göstermeye devam etti. Bursa’da 20 bin metrekarelik alana kurulu bir fabrikası bulunan Canaydın, bu fabrikada ünlü markaların üretimini gerçekleştirdi. Galatasaray Kulubü’nde Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren yönetimlerinde çeşitli görevlerde bulundu. 23 Mart 2002 kongresinde Kulüp Başkanlığı görevi için adaylığını koyan Canaydın, üyelere yaptığı konuşmada “50 yıl önce bunu sadece hayal edebilirdim. 2 yıldır bugün için kendimi hazırlıyorum” şeklinde konuştu. Mehmet Cansun’un da başkan adayı olduğu Olağan Genel Kurul’da geçerli 3479 oyun 2089’unu alarak, Galatasaray Kulübü Başkanlığına seçildi. 20 Mart 2004 Genel Kurulu’nda ise kullanılan 2 bin 598 oyun bin 353’ünü alan Özhan Canaydın ikinci kez başkan seçildi. Mehmet Cansun bin 175, Yılmaz Toköz ise 38 oyda kaldı. Semih Haznedaroğlu ve Yiğit Şardan’ın da adaylığını koyduğu 25 Mart 2006 Olağan Genel Kurulu’nda 3. kez kulüp başkanlığına seçildi. 21 Mart 2008 kongresinde yeniden aday olmayan Özhan Canaydın, Aralık 2005’ten Mart 2008’e kadar Kulüpler Birliği Başkanlığı da yaptı. 1965’te Asuman hanım ile evlenen Canaydın’ın Murat ve Zeynep isimli iki çocuğu ve dört torunu var.