Galatasaray'dan Güncel Haberler

Konu, 'GALATASARAY' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Jo, Galatasaray TV’de yayınlanan Kaleydeskop programında yaptığı açıklamada, transferinin gerçekleşmesinde yönetici Haldun Üstünel’in payına dikkati çekerken, Galatasaray takımında uzun süre kalmak istediğini söyledi.

"Dürüst olmam gerekirse, ben böyle bir ortam beklemiyordum. O yüzden çok mutluyum" diyen Brezilyalı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’deyken kendimi evimde gibi hissediyorum ve çok mutluyum. Ama sizin de bildiğiniz gibi mayıs ayına kadar bir kontratım var. Kontratım bittikten sonra iki kulüp karşılıklı otururlar. Başkanımız olsun, Haldun bey olsun, konuşulur, görüşülür. Ondan sonra bir karara varılabilir. Benim kendi fikrim, Türkiye’de çok mutluyum ve uzun yıllar kalmak istiyorum."

Her futbolcu gibi kendisinin de başarı olmak istediğini dile getiren Jo, "Şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Şu an oynadığım kulüp olan Galatasaray’da da şampiyonluklar yaşayıp, çok başarılı olmak istiyorum. Hayallerime gelince, bir Dünya Kupası’nda oynamak en büyük hayallerimden bir tanesi" diye konuştu.

"REKABET BENİ HIRSLANDIRIR"

Milan Baros’un yokluğunda takımın tek forveti olan Jo, bu oyuncunun yeniden takıma dönmesinin kendisini, takım arkadaşlarını ve teknik direktör Frank Rijkaard’ı mutlu edeceğini dile getirdi.

Her pozisyon için birkaç tane alternatif olmasının takım için daha iyi olacağına dikkati çeken Brezilyalı oyuncu, "O yüzden ben de çok mutluyum onun dönmesinden. Tabii ki böyle bir rekabet beni daha fazla hırslandırır, daha fazla motive eder. Burada takımın başarısı önemli. Zaten takım kazandığı zaman, herkes kazanmış oluyor" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUĞA GİTMEK İSTİYORUZ"
    Takım olarak sergiledikleri başarılı bir performans olduğunu vurgulayarak, Turkcell Süper Lig’de lider durumda olmalarına dikkati çeken Jo, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu an gösterdiğimiz iyi bir performans var. Ligde birinci sıradayız. Sadece ben değil, takım olarak çok mutlu herkes bu durumdan. Şimdi artık önemli olan birinciliği koruyup, şampiyonluğa gitmek istiyoruz. Taraftarlarımız da her zaman olduğu gibi, ilerleyen zamanlarda da bizi desteklesinler. Çünkü hem ben hem takım arkadaşlarım, onları mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz."

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Eski futbol şube sorumlusu Ergun Gürsoy, seçimli genel kurulda liseli-liseli olmayan çekişmesinin yaşanmayacağını, çünkü bu konunun artık aşıldığını söyledi.
    [SIZE=+0][/SIZE]Gürsoy, öncelikle yönetimi kutlamak gerektiğini belirterek, “Böylesine mali bir krizde çok önemli oyuncular transfer ettiler. Geçen dönem oyumu Adnan Polat’a vermemiştim, ama seçimden sonra kendisini destekledim. Yönetiminde çok sevdiğim insanlar var, Haldun Üstünel gibi” diye konuştu. Gürsoy, şampiyonluk yarışının ise, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçeceğini iddia etti.

3. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Riva’nın değerlendirilmesi, Türk Telekom Arena ve Futbol AŞ ile Sportif AŞ’nin birleşmesi projelerinde başarılı bir çalışma yapıldığını vurgulayan Çelebi, “Yaptığımız şey, 1970’lerde başlayan bir süreci sonlandırmak ve taçlandırmaya vesile olmak. Riva bir tarlaydı, alınan izinler sonrasında değeri 70’ten 200 milyon Dolar’a yükseldi. Bir de projenin gerçekleştiğini, konutların yapıldığını, o bölgeden üçüncü boğaz köprüsünün geçtiğini düşünürseniz, değerinin ne olacağını tahmin edebilirsiniz” dedi.

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Polat, "Geleceğimiz gerçek anlamda aydınlanmıştır. Bu artık hamasi bir söz değil, belgelenmiş, kayıtlara alınmış apaçık bir gerçekliktir. 2010 yılı içinde; yepyeni, önü açılmış, geleceği parlak bir kulüp olarak Galatasaray’ın dünya sahnesinde gücünü hissettirmeye başlayacağını hep birlikte göreceğiz” görüşünü dile getirdi.

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Futbol otoritelerinin ortak görüşü, teknik direktör Pim Verbeek’deki bu değişimde, sakatlığı döneminde ülkesinde bulunan Harry Kewell’la yaptığı sohbetlerin etkili olduğu şeklinde... Son dakika talihsiz bir sakatlık yaşanmaması durumunda Galatasaraylı Lucas Neill ile Harry Kewell’ı ilk 11’de kullanacak olan Pim Verbeek, forvetin en ucunda ‘Oz Büyücüsü’ne güveniyor.

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Kulübü Başkanlığı'na adaylığını yeniden koyacağı yönündeki haberleri doğrulamayan Faruk Süren, bu kez 'Sadece aptallar ve ölüler fikir değiştirmez' açıklamasını yaptı.
    Galatasaray’da seçime bir aydan kısa bir süre kala hareketlilik her geçen gün biraz daha artıyor. Sportif sonuçlar yönünden en başarılı başkan olarak nitelendirilen Faruk Süren, 1996-2000 arasında birlikte çalıştığı yönetici arkadaşlarıyla Altunizade Mabeyin Restoran’da öğle yemeğinde buluştu. Aralarında Ali Dürüst, Ergun Gürsoy, Celal Gürcan, Abdurrahim Albayrak, Burak Elmas, Ahmet Yolalan ve Fatih Altaylı’nın da bulunduğu 15 kişilik bir grupla fikir alışverişinde bulunan ve daha önce başkanlığa adaylığını koyacağı şeklindeki haberleri doğrulamayan Süren, çıkışta yaptığı “Sadece aptallar ve ölüler fikir değiştirmez” açıklamasıyla dikkatleri çekti. Buluşma hakkında bilgi veren Süren, “İki Adnan da seçim havasına girdi. Olmaması gereken hareketlerde bulunuyorlar. Bunun en önemli sinyalini mali kongrede gördük. Ada sözleşmesinin iptal edilmesi çok şık olmadı. Sonuçta kiracı ile yönetimin yaptığı bir sözleşme vardı. Genel kurul üyeleri buna saygı göstermeliydi. Öztürk’ün, Polat’a karşı güç gösterisi yaptığını düşünüyorum, bu olmamalıydı” dedi.

‘Polat bilgisizce konuşmuş’
    Başkan’ın önceki akşam yaptığı seçim yemeğinde hakkında bazı sözler sarf ettiğini vurgulayan Süren, “AIG’ye hisselerimizin bir bölümünü devretmiştik. Ki o tarihte bir spor kulübünün halka açılması hayal olarak görülüyordu.

Biz o zaman olmayan bir şeyden para kazanmaya çalışıyorduk. Ve planımız da, daha sonra şirketleri birleştirmekti. O günün şartları bunu gerektiriyordu. Polat’ın bizim yönetime ‘Biz bunların yaptıklarını temizliyor’ demesi, bilgisizce edilmiş bir laftır” ifadesini kullandı.

‘Tugay seçim yatırımı’
    Süren, Tugay’ın alt yapının başına getirilmesini de ‘seçim yatırımı’ olarak değerlendirdi.

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Galatasaray’ın form grafiği her geçen gün yükselen yıldızı Giovani, Meksika Milli Takımı’nda başarılı performansını devam ettirdi. ABD’nin Pasadena kentinde 90 bin seyirci önünde oynanan ve Meksika’nın Yeni Zelanda’yı 2-0 yendiği karşılaşmada Barcelona’da top koşturan kardeşi Jonathan ile birlikte forma giyen Sarı-Kırmızılı oyuncu, futboluyla büyük beğeni topladı. Jonathan’ın bir şutu direkten dönerken, Giovanni de sağ kanattaki etkili oyunuyla takımın en verimli oyuncularının başında geldi. Meksika basını, Dos Santos’un Galatasaray’da forma şansı bulmasıyla maç eksiği dezavantajını ortadan kaldırdığını ve bunun da milli takıma büyük katkı sağlayacağını yazdı.

Özel maçlar ABD’de

Ancak Cim Bom’a gelirken milli takımın hazırlık maçlarına gitmeyeceği yönünde söz veren genç futbolcu 17 Mart’taki Kuzey Kore ve 24 Mart’taki İzlanda karşılaşmaları için ABD’ye giderse, Galatasaray’ın Trabzon ve Fenerbahçe sınavlarında büyük olasılıkla yer alamayacak.

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Harry Kewell ve Milan Baros’un yokluğunda, lig ve kupada Galatasaray’ın hücum bölgesindeki sıkıntısını gidermek için Manchester City’den kiralanan Jo Alves, uzun süre Türkiye’de kalmak istediğini söyledi. GSTV’de yayınlanan Kaleydoskop programına konuk olan Brezilyalı, “Dürüst olmam gerekirse böyle bir ortam beklemiyordum. O yüzden çok mutluyum. Şu anda burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Ama sizinde bildiğiniz gibi Mayıs ayına kadar bir kontratım var. Kontratım bittikten sonra iki kulüp karşılıklı otururlar ve anlaşırlar umarım. Benim fikrim, Galatasaray’da çok mutluyum ve uzun yıllar kalmak istiyorum” görüşünü dile getirdi.

En büyük iki dileği

İlk milli maçını 2007’de Türkiye’ye karşı oynadığını belirten Sambacı, bir Dünya Kupası’nda forma giymenin ve Galatasaray’la şampiyonluğa ulaşmanın en büyük hedefleri arasında olduğunu vurgulayarak, “Baros’un sakatlıktan dönmesi, beni de, takım arkadaşlarımı da, hocalarımı da fazlasıyla sevindirir. Rekabet iyidir, herkesi geliştirir. Bundan sonra taraftarımızın desteğine daha çok ihtiyacımız var. Onları sevindirmek için elimizden geleni yapmalıyız” ifadesini kullandı.

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Lig’de sezonun üçte birlik son dönemine rakipleri önünde bir adım önde giren Sarı-Kırmızılı ekibi, Mart ayında zorlu 4 sınav birden bekliyor. Sakatlıkların çokluğu nedeniyle Şubat’ta hem kupaya, hem de Avrupa’ya veda eden Galatasaray, elinde kalan tek kulvarda mutlu sona ulaşmanın ince hesaplarını yapıyor. Sırasıyla Eskişehirspor (D), Ankaragücü, Trabzonspor (D) ve Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Cim Bom, bu buluşmalardan en kötü 10 puan çıkartmayı planlıyor. Harry Kewell ile Milan Baros’un dönüş için artık gün sayması yüreklere su serperken, kart sınırında bulunan Arda Turan için ise formül arayışı sürüyor. Rijkaard, Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi nispeten daha güçlü rakipler karşısına kaptansız çıkmak istemiyor. Bunun tek yolu da, Arda’nın Eskişehirspor maçının son bölümlerinde sarı kart görmesi ve bir sonraki hafta Ali Sami Yen’de oynanacak Ankaragücü karşılaşmasında cezasını çekmesi gibi gözüküyor. Böylece Trabzon ve Fenerbahçe maçları öncesinde bu risk de ortadan kalkmış olacak.

Servet mi, Emre Güngör mü?
    Bu arada pazartesi günkü Eskişehirspor maçında iyileşen Elano Blumer takımdaki yerini alacak. Kalede Leo Franco görev yaparken, savunma kanatları Sabri ve Caner’e emanet edilecek. Stoper olarak Neill’in partneri konusunda bir belirsizlik var; ya Emre Güngör ya da Servet tercih edilecek. Ortada Mehmet Topal, Elano yer alırken; forvetteki vurucu dörtlü Keita, Arda, Gio ve Jo’dan oluşacak.

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    En yakın rakibi, 1 maç eksiği olan Bursa'ya 4 puan fark atan Galatasaray çalışmalarını dün akşam Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı yaptığı antrenmanla sürdürdü.Teknik direktör Rijkaard yönetiminde, ısınma ve açma-germe çalışmalarıyla başlayan antrenmanda teknik çalışmalar yapılırken, milli takımdan dönen Giovani dos Santos rejenerasyon çalışması yaptı. Neşe içinde Eskişehir karşılaşmasının hazırlıklarını sürdüren futbolcularla özel olarak ilgilenen Rijkaard, bu maça hep birlikte odaklanılması gerektiğini belirtti. Antrenman, soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlanırken, sakat Baros kondisyoner eşliğinde, Hakan Balta ve Gökhan Zan da salon ve sahada takımdan ayrı olarak çalıştırıldılar.

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Maçtan sonraki basın toplantısında sadece Jo’nun futbolunu beğendiğini söyleyen Hollandalı teknik adamın, Brezilyalı golcü ile önceki gün bir görüşme yaptığı belirlendi. Rijkaard’ın, “Sana güveniyorum, ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu maçı unut, ama kendini fiziksel olarak iyi hazırlamanı istiyorum. Başarılı olacağına inanıyorum” dediği ifade edildi.

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Sarı-Kırmızılı futbolcular, pazar günkü Ankaragücü maçı hazırlıklarını bugün saat 10.30’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın ve taraftara kapalı olarak gerçekleşecek idmanla sürdürecek. Aslan’da Milan Baros ve Harry Kewell’ın sakatlıklarında iyileşme kaydedilirken, Hakan Balta ile Gökhan Zan’ın tedavilerine sağlık merkezinde devam edildiği vurgulandı.

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Nisan ayında gerçekleşecek seçim için yapılan renk seçimine tek başına katıldı.
    Kırmızı rengi seçen Aktar’ın yeni dönemde de Divan Kurulu Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Toplantıya yine borç polemiği damgasını vurdu.
    Başkan adayı Adnan Öztürk, “Mali Genel Kurul’da bu açıklandı, borcumuz 267 milyon Dolar” derken, Başkan Adnan Polat, asıl borcun 129 milyon Dolar olduğunu dile getirdi.

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Adnan Polat ile Adnan Öztürk’ün durumunu değerlendiren Süren, “Galatasaray en büyük zararı son 2 yılda yapmıştır. Ama bu camia statükocudur. Onun için Adnan Polat’ın tekrar seçileceğini düşünüyorum. İki adayın da ortaya koyduğu yeni bir proje yok. Henüz kime oy vereceğime karar vermedim. Toplantılar sadece Galatasaray’ın menfaati için yapıldı. Adnan Öztürk’ü desteklediğim yönündeki haberler kesinlikle doğru değil” açıklamasını yaptı.

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Adnan Polat'ın seçimdeki tek rakibi olması beklenen Adnan Öztürk, Divan Kurulu toplantısında projelerini anlattı.
    Öztürk, kongreyi kazanması halinde, öncelikle Galatasaray Adası’nı kulüp üyelerinin hizmetine sunacağını söyledi. İşletmeci ile kavga etmeden ve hakkını yemeden Ada sıkıntısını çözeceğini belirten Öztürk, Galatasaray’ın 1 metrekare bile yerini satmaya ihtiyacı olmadığını savunarak, “Riva arazisini satmamalıyız. Ama zamanı geldiğinde, bu araziyi elden çıkarmadan, bizden sonra gelen nesillere gelir getirecek şekilde değerlendirilmesi yolunda çalışacağız” dedi.

Kulübün holding anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini de vurgulayan Adnan Öztürk, şöyle devam etti: “Galatasaray’ın şirketlerinin hepsinde C grubunda hisseler yaratacağız. Aidatlarını ödeyen üyelere birer tane bu hisselerden vereceğiz. Bu hisselerin maddi değeri olmayacaktır. Bu da üyelerin kurulları takip etmesini sağlayacaktır. Bu aslında müjde değil, daha önce yapılması gereken bir iştir.” Adnan Öztürk ayrıca seçimlerin centilmence geçmesini dileyerek, “Sürecin, Galatasaray’ın asaletine, vukuruna yakışır bir şekilde cereyan etmesini temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Ekibi şekilleniyor
    Adnan Öztürk, listesinin yüzde 80 oranında belli olduğunu açıkladı. 27 Mart’taki seçime bir hafta kala, 20 Mart’ta geniş çaplı bir basın toplantısı düzenleyecek olan Öztürk’ün, futbol şubesini Fatih Gökşen, Abdürrahim Albayrak, Ali Gürsoy ve Mehmet Cibara gibi isimlere emanet etmeyi planladığı ileri sürüldü. Muhalif üye Hayri Kozak da, Öztürk’ün listesinde yer alacağını açıkladı.

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Fenerbahçe ile birlikte şampiyonluk yolundaki en yakın rakibi olan Bursaspor'un Kasımpaşa sınavını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde izledi.
    [SIZE=+0][/SIZE]Yardımcısı Johan Neeskens, kondisyonerler Albert Roca Pujol ve Carlos Quadrat ile birlikte mücadeleyi takip eden Hollandalı hocanın, 2-0’lık Bursa galibiyetinden etkilendiği ve Yeşil-Beyazlı ekibin ortaya koyduğu performansı takdir ettiği öğrenildi. Cim Bom, Bursaspor ile 31. haftada kendi evinde kozlarını paylaşacak.

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Hocası Rijkaard’la görüşen Meksikalı yıldızın, “Kendimi gayet iyi hissediyorum. Takımın başarısı için elimden geleni yapmaya hazırım” dediği bildirildi. Giovani, Eskişehir deplasmanında oyuna yedek kulübesinde başladığı için Rijkaard’a tepki gösterilmişti.

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Deneyimli hakem, daha önce her iki takımın da 16’şar lig maçında görev almıştı. Galatasaray bu karşılaşmalarda 9 galibiyet, 5 beraberlik, 2 de yenilgi elde ederken, Ankaragücü 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı. Cim Bom’un lehine ya da aleyhine penaltı kararı vermeyen Müftüoğlu, Başkent ekibinin lehine 2, aleyhine 1 penaltığı düdüğü çaldı. Kuddusi Müftüoğlu Sarı-Kırmızılı oyunculara kırmızı kart göstermezken, Aslan’ın rakiplerine karşı bir kez kırmızı kartını kullandı. Tecrübeli hakem, Ankaragücü’nden ve rakiplerinden ise 3’er futbolcuyu oyun dışı bıraktı.

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Aslan, Bursaspor ve Beşiktaş’a göre maç fazlasıyla liderlik koltuğunda otursa da, özellikle son haftalarda kaybettiği puanlarla dikkat çekiyor. Arada hükmen kazanılan Ankaraspor karşılaşması dışında son 4 lig maçından sadece 5 puan çıkarabilen Galatasaray, kayıp 7 puana karşın şimdilik zirvedeki yerini korumayı başardı. Bu kayıpların tamamının deplasmanda yaşanması ise bir başka dikkat çekici unsur. Kayserispor’la 0-0, Beşiktaş’la 1-1 berabere kalan Galatasaray, iki karşılaşmayı da dış sahada oynadı. Evinde Kasımpaşa’yı 4-1’le geçerek nefes alan Cim Bom, bir başka deplasmanda, bu kez Eskişehirspor’a 2-1’le mağlup olmaktan kurtulamadı.

Takımıyla konuşacak
    Aslan’ın hocası Frank Rijkaard, deplasmandaki bu kötü gidişata dur diyebilmek için, yardımcısı Neeskens’le çare arayışlarına başladı. Hollandalı teknik ekip, konuyla ilgili olarak takımla bir toplantı yapmayı da planlıyor.

Sayfayı Paylaş