Sakatlığı nedeniyle ülkesinde bıçak altına yatan Harry Kewell’ın sahalardan ne kadar uzak kalacağı yarın belli olacak. Ancak Avustralya Milli Takımı Teknik Direktörü Pim Verbeek şimdiden endişeli. Hollandalı hoca, tecrübeli futbolcunun Dünya Kupası’na kadar yetişememesi ihtimalini düşünmek dahi istemediğini belirterek, “Kalbimiz onunla birlikte. Sürekli görüşüyoruz. Sadece Galatasaray’ın değil, ülkesinin de ona çok ihtiyacı var” açıklamasını yaptı.
Bir zamanlar Galatasaray formasıyla UEFA Kupası ve Süper Kupa gibi zaferlerde rol oynayan Fatih Akyel, Sarı-Kırmızılı kulüpten ayrıldığı günden itibaren düşüşe geçmişti. 33 yaşında olmasına rağmen Alman 6. Lig takımı Uerdingen’den teklif alan ve bu teklifi geri çeviren tecrübeli futbolcu, 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden Tepecik Belediye ile anlaştı. Şarkıcı Alişan da bu kulübün kadrosunda yer alıyor ve masrafları karşılıyordu.
Aslan'ın yeni transferleri Jo ve Lucas Neill ilk 11'de, Dos Santos ikinci yarıda şans bulacak. Elano ve Arda Turan da göreve hazır; Galatasaray, Denizli deplasmanında şova çıkacak! [SIZE=+0][/SIZE]Beklenen gün geldi, çattı... Ara transferin şampiyonu Sarı-Kırmızılı kulübün yeni yıldızları bugün Denizlispor deplasmanında forma şansı bulacak. Lucas Neill ile Jo Alves’in ilk 11’de, Giovani Dos Santos’un da ikinci yarıda görev alacağı öğrenildi. Arda Turan ile Elano Blumer de ilk 11’de yer alıyor. Cim Bom göz kamaştıran bu kadrosuyla Horoz karşısında şov yapmayı hedefliyor. Bu maçla birlikte hem yenilerin performansı görülecek hem de Fenerbahçe’nin puan kaybı halinde liderlik fırsatı gündeme gelecek. Zorlu fikstürün ikinci maçı Aslan Denizli maçıyla birlikte deplasman serisindeki ikinci sınavına çıkmış olacak. Kupada Ankaragücü ile deplasmanda berabere kalan Galatasaray, daha sonra Kayserispor, Atletico Madrid ve Beşiktaş’la dış sahada kozlarını paylaşacak. Aradaki Ankaraspor maçı ise Ali Sami Yen’de, ama rakip ligden düşürüldüğü için oynanmayacak. Ayrıca bu hafta ve gelecek hafta kupada Antalyaspor sınavları Aslan’ı bekliyor.
[SIZE=+0][/SIZE]Genç futbolcu için taraftarlar dün Denizli’de sürpriz bir karşılama yaptı. Arda’ya pankart açan Sarı-Kırmızılılar, havaalanından otele kadar takıma eşlik edip, tezahüratlarla moral verdi. Kaptan’a takım arkadaşları da sürpriz yapmayı ihmal etmedi. Kamp yapılan otelde Arda için mini bir doğum günü partisi gerçekleştirildi. Yıldız futbolcu bu partiye de esprileriyle damga vurdu, “Artık genç Arda değilim, tecrübeli oldum, bana ‘ağabey’ deyin” diyerek herkesi güldürdü.
Gençlerbirliği ve Eskişehir'de Galatasaray'a sıkıntı yaratan Youla, bu kez Denizlispor formasıyla Cim Bom'un karşısına çıkacak. [SIZE=+0][/SIZE]Gineli futbolcu Aslan’a her gol attığında, formasını giydiği takım kazandığı için, Sarı-Kırmızılı takımda özel bir önlem alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Youla 15 Mayıs 2005’teki 2-1’lik Gençlerbirliği deplasmanında 1, 26 Ekim 2008’deki 4-2’lik Eskişehir sınavında 2, 22 Mart 2009’daki 1-0’lık Eskişehir deplasmanında da 1 gol atmış ve galibiyetlerde önemli rol üstlenmişti.
[SIZE=+0][/SIZE]Denizli deplasmanına dün giden Sarı-Kırmızılı kafilede, bir araya geldiklerinde Süper Lig’de şampiyonluğa oynayabilecek kadar kaliteli 8 futbolcu yer alamadı. Milan Baros, Harry Kewell, Gökhan Zan ve Sabri’nin sakatlıklarına bir de Mehmet Topal ve Hakan Balta eklendi. Aydın Yılmaz da sakatlığı nedeniyle İstanbul’da bırakıldı. Afrika Kupası’nda yer aldığı için bir süredir takımdan ayrı olan Keita da teknik heyetten izinli olması dolayısıyla kadroya alınmadı. Fildişi Sahilli oyuncu, Antalya’da takım arkadaşlarına katılacak.
[SIZE=+0][/SIZE]Denizlispor ile bugün kozlarını paylaşacak olan Galatasaray, Süper Lig’de gelecek hafta Kayserispor’a konuk olacak. Sarı-Kırmızılı ekipte Arda Turan ile Barış Özbek sarı kart cezası sınırında bulunuyor ve bugün kart görmeleri halinde Kayseri deplasmanında forma giyemeyecekler. İşte Rijkaard bu nedenle öğrencilerine dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Denizlispor’da ise Douglas Braga, Emin Aladağ ve Engin Memişler ceza sınırında yer alıyor.
[SIZE=+0][/SIZE]İspanya’dan 2, Meksika ve Rusya’dan da birer kulübün genç yıldızı istediği, ancak Santos’un Rijkaard faktörü nedeniyle Galatasaray’ı tercih ettiği belirlendi. Meksikalı futbolcunun satın alma opsiyonu da 3.5 milyon Euro ile Sarı-Kırmızılı kulüpte bulunuyor.
Denizlispor-Galatasaray maçının hakemi Halis Özkahya, daha önce Sarı-Kırmızılı ekibin 8 Süper Lig karşılaşmasında görev aldı. Bunlardan 4’ünü Aslan, 3’ünü rakipler kazandı, 1’i berabere bitti. Özkahya, Denizli’nin de 5 sınavında düdük çaldı. Bu 5 mücadelenin tamamı beraberlikle sonuçlandı. 2006-2007 sezonunun 5. haftasında oynanan Denizlispor-Galatasaray maçının hakemi de Halis Özkahya’ydı. O karşılaşma 1-1’lik skorla tamamlanmıştı.
Burada kampa girecek olan Sarı-Kırmızılı kafile, hafta içinde kupada Antalyaspor ile mücadele edecek, sonra da Kayseri’ye geçecek. Denizli’ye giden kafilede yöneticilerden sadece Murat Yalçındağ vardı. Başkan Adnan Polat ile yardımcısı Haldun Üstünel’in ise bugün kafileye dahil olacağı belirtildi. Galatasaray bu sabah bir ter idmanı gerçekleştirecek.
Yönetim kurulu üyesi Murat Yalçındağ ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin tarafından Florya Metin Oktay Tesisleri’nde takdim edilen plaketin ardından Nonda, eski takım arkadaşlarıyla ve kulüp çalışanları ile vedalaştı. Galatasaray’da çok güzel bir dönem geçirdiğini belirten Shabani Nonda, kulüp yöneticilerine ve takım arkadaşlarına teşekkür etti. Galatasaray taraftarına da ayrıca teşekkürlerini gönderen Nonda, "Onların bana gösterdikleri yakınlık sayesinde, küçükken Afrika’da yaşadığım güzel futbol ortamını burada yakaladım ve bana verdikleri desteği hiçbir zaman unutmayacağım" dedi. Nonda, "Bu yıl da şampiyon olmak için hep beraber" sözleriyle konuşmasını noktaladı.
[SIZE=+0][/SIZE]Galatasaray, Denizlispor maçının ardından geceyi kentte geçirdi. Denizli Anemon Otel’de kalan Sarı-Kırmızılı kafile, bu sabah saatlerinde karayoluyla Antalya’ya geçerek, yeni bir kampa daha başladı. Cim Bom, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında 3 Şubat Çarşamba günü Antalyaspor ile kozlarını paylaşacak. Sarı-Kırmızılılar, Antalya maçının ardından yine hazırlıklarına burada devam ederek, Süper Lig’deki deplasman için Kayseri’nin yolunu tutacak. Oyuncularıyla deplasman serisi hakkında bir konuşma yapan Rijkaard’ın, bu karşılaşmaların 3 kulvarda birden kaderlerini belirleyeceğini söylediği ve herkesten dikkatli olmasını istediği öğrenildi.
[SIZE=+0][/SIZE]Sarı-Kırmızılı formayı giydiği sürede en iyi anlaştığı isim olan Shabani Nonda’nın takımdan ayrılmasına en çok üzülenlerin başında Kader Keita geliyor. Afrika Kupası’ndan teknik ekibin verdiği izinle henüz dönmediği için Kongolu futbolcuyla bire bir vedalaşma fırsatı bulamayan Fildişi Sahilli yıldızın, takım arkadaşına hem mesaj gönderdiği hem de telefonla arayarak üzüntüsünü ilettiği ve kariyerinin geri kalan bölümü için şans dilediği öğrenildi. Galatasaray Yönetimi de, Cim Bom’a 2.5 sezonda yaptığı katkılar için Shabani Nonda’ya bir teşekkür plaketi vermişti.
[SIZE=+0][/SIZE]Sezon başında transferin son gününde Manisaspor’dan alınan ve karşılığında Orkun, Yaser, Mehmet Güven’in bonservisleriyle birlikte 1 milyon Euro ödenen Ufuk Ceylan, Denizlispor maçında 18 kişilik kadroya alınmadı. Genç eldiven karşılaşmadan önce Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’ndeki GS Store mağazasında taraftarlarla buluştu. Burada hayranlarına imza dağıtan ve futbolseverlerin sorularını yanıtlayan Ufuk, Ziraat Türkiye Kupası sınavlarında kendisine şans tanıyan hocası Frank Rijkaard’a teşekkür etti. Forma rekabeti yaşadığı Aykut ile Leo Franco’ya da gözdağı veren Ufuk, şöyle devam etti: ‘İlk hedefimi gerçekleştirdim’ “Galatasaray benim en büyük hedeflerimden biriydi ve gerçek oldu. Şimdi çok çalışıyor ve sıramı bekliyorum. Elbette sıra bana da gelecek. Hem Galatasaray’ın hem de Türk Milli Takımı’nın değişmez kalecisi olmak istiyorum ve bunu başaracağıma inanıyorum.”
Kewell, Futbol Federasyonu’nun yayın organında yer alan röportajında, Türkiye’ye gelmeden önce bazı çekincelerinin olduğunu belirterek, "Hatta menajerim ilk teklifi söylediğinde çekinmiştim ancak Galatasaray benimle şartsız ilgilendi ve ailemle de konuşarak buraya gelmenin doğru olacağına karar verdik. Geldiğimde havalimanında muhteşem bir kalabalık vardı. İlk hissettiklerim bu durumun fantastik olması ve beni pozitif anlamda çok sarsmasıydı. Çok keyif aldığımı söylemeliyim. Türkiye’de olduğum ilk günden bu yana zaten her şeyden çok keyif alıyorum. Bu yoğun karşılama şekli ve diğer hiçbir bir konuda, hiçbir şikâyetim yok. Benim için adeta yeniden bir doğuş oldu. Onların bu sevgisi sizde büyük bir şevk yaratıyor" diye konuştu. Bundan sonraki planlarının sorulması üzerine Kewell, "Tam olarak emin değilim. Şu an kontratım var kulübümle. Buradan memnunum. 9 yıl Leeds’de oynadım, 5 yıl Liverpool’da kaldım. Buraya gelirken 2 yıllık kontrat imzalamıştım. Şu an tek endişelendiğim konu, sezonun geri kalanında takımıma nasıl katkı verip yardımcı olacağım" ifadelerini kullandı. ARDA’YA TAVSİYE Avustralyalı futbolcu, Arda’nın yurt dışına gidip gitmemesi ile ilgili fikrini belirtmeyeceğini belirterek, bunu söylemesinin taraftarlar açısından tehlikeli bir konu olduğu yolunda espri yaptı. Arda’nın, kariyerinin dönüm noktası olabilecek dönemlerinden birini yaşadığını anlatan Kewell, "Ancak şunu söylemem gerekiyor; eğer kendinizi en iyilerle kıyaslamak istiyorsanız, en iyiler arasında olmak istiyorsanız, oralara gitmeniz gerekiyor. İngiltere, İspanya ya da İtalya’da kendinize şans tanımanız gerekiyor" diyerek dolaylı tavsiyede bulundu. "RIJKAARD İÇİN FUTBOL OYNARKEN ÇOK KEYİF ALIYORUM" Kewell, futbolculuk yaşamında birlikte çalıştığı David O’Leary’den hiçbir şey almadığını, ancak Leeds United’da George Graham’ın kariyerinin ilk bölümünde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Liverpool’a gittiğinde Rafael Benitez gibi çok değerli bir teknik adamla çalışma fırsatı olduğunu anlatan Kewell, şöyle konuştu: "Liverpool’da devamlılık arz edemedim ve o zor zamanlarda hep kendisi yanımda yer aldı. Bana ne olursa olsun güvendi. Fakat bir şekilde yollarımızı ayırmamız gerekiyordu ve başka yollara gittik. Şimdi bu sayede teknik direktörlüğüne hayran olduğum bir adamla çalışıyorum. Futbolcuyken de idollerimden biri olan bir teknik adamla. Burada onunla tanışma ve çalışma fırsatını bulduğum için çok mutluyum. İlişkimizi başlangıçtan itibaren çok sağlam temellere oturttuk. Umarım hep böyle devam edecek. Ben onun için futbol oynarken çok keyif alıyorum, onun futbola bakış açısını ve yaklaşımını çok seviyorum. Futbol oynamaktan Rijkaard ve Galatasaray sayesinde tekrar keyif alıyorum." "NEILL ÇOK YÖNLÜ FUTBOLCU" Kewell, Lucas Neill’in en iyi arkadaşlarından biri olduğunu ifade ederek, "Buraya gelmesine çok sevindim. Beni aradığında da buraya gelmesinin harika olacağını söylemiştim. Eminim takıma da çok yararlı olacaktır. Zaten kariyeri boyunca kalitesini ispat etmiş, tecrübeli bir savunmacı. Çok yönlü bir futbolcu" diye konuştu.
Cim Bom zar zor... Baros, Kewell, Keita, Elano, Jo, Dos Santos... Şu bir gerçek: Galatasaray’ın en büyük yıldızı Arda Turan. Sakatlanmaz, hastalanmaz, morali bozulmaz. Her maç çıkar sonuna kadar topunu oynar. İyi oynar, kötü oynar mücadelesini yapar. Kaptan dün süper oynamasa da sonuna kadar zorladı. Ligin ilk maçları zor olabilir. Rakip sadece 7 puan almış olsa da dün varını yoğu ortaya koydu. Şampiyonluk kovalayan Galatasaray ise vasatı aşamadı. Galatasaray altı as oyuncusunun yokluğunda ‘çok’ zorlandı. Jo’nun performansı merakla bekleniyordu. Brezilyalı sahada kaldığı süre içerisinde Arda ile takımın en iyi ismiydi. Defansın şişirdiği hemen her topu kafasıyla arkadaşlarına kazandırdı, golünü attı. 58’de oyuna giren Santos’un verdiği ilk izlenim; topla oynamayı fazla seven bir futbolcu olduğu. Meksikalı’yı eleştirmek için erken ama ilk maçına çıkan Giovani ‘bal yapmayan arı’ gibiydi. Leo Franco’nun son dakika bombasından sonra bütün Galatasaraylılar kaleye artık Aykut ya da Ufuk’un geçmesini istemiştir. Haklılar! Kalede güven vermeyen Arjantinli, adamı sinir hastası yapar... Dün akşamdan sonra sezon sonu gönderilecekler listesinde açık ara 1 numara! Maça iyi başlayan Emre Çolak 28’de sarı karttan sonra oyundan düştü. Caner hücumda iyi, defansta kötüydü. Karşılaşmaya sağ bek başlayan Uğur, Emre Güngör girince sol beke geçti. Elinden geleni yaptı. 19’da yayın önünde topla buluşan Emre Çolak sağ kanattaki Barış’ı gördü. Barış’ın sağdan ortasına Arda yükseldi, kafayı vurdu.. Ve takımını 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıya iyi başlayan Denizli’de Berberoviç, 54’te sağ kanattan nefis ortaladı. Arka direkte Engin aynı güzellikte kafayı vurdu 1-1. 61’de Mustafa sarp ceza sahasına girerken top rakibine çarptı. Jo’nun önünde kaldı. Brazilyalı vurdu, Özden’den dönen topa tekrar vuran Jo, Galatasaray’a galibiyeti getirdi: 1-2.
Galatasaray’ın, Tottenham’dan kadrosuna kattığı Meksikalı yıldız Giovani Dos Santos, yeni takımıyla ilk kez Denizli karşısında sahne aldı. Sarı-Kırmızılılar’ın kadrosuna kattığı son büyük transfer olan Santos’a ilk taktikleri kaptan Arda Turan verdi. Maçtan önce klasik haline gelen selamlama yöntemi olan yumruk şova, ilk olarak 21 yaşındaki futbolcu çağrıldı. Bu sırada adının tribünler tarafından söylenmesi sonrası bir an duran Santos’un yardımına, Arda koştu. Kaptan, yeni takım arkadaşına ‘Yumruğunu salla, alkışla’ şeklinde el hareketleri yaparak, ona ne yapması gerektiğini anlattı. Meksikalı oyuncu da, aldığı taktiği harfi harfine yerine getirdi ve taraftarların yanına giderek onları selamladı. ‘Biraz zamana ihtiyacım var’ Ayağının tozuyla Denizlispor maçında teknik direktör Rijkaard tarafından kadroya dahil edilen genç yetenek, 58. dakikada Emre Çolak’ın yerine form giydi. Sahaya adımını attığında heyecanlı olduğu gözlemlenen Santos, ardından yaptığı klas hareketlerle dikkat çekti. Meksikalı futbolcu, “Yıldız oyuncuların bulunduğu bir takıma geldim. Zamanla başarılı olacağıma inanıyorum. Özelikle sağ açıkta daha iyi oynuyorum. Ama hocam nerede görev verirse orada oynarım” açıklamasını yaptı.
Sarı-Kırmızılılar’ın çiçeği burnunda yıldızları Jo Alves ile Lucas Neill, her geçen gün takıma daha fazla alışıyor. Denizlispor karşısında iki yıldız da ilk 11’de sahaya çıkarken, ortaya koydukları futbolla parmak ısırttı. Baros’un yokluğunda gol yollarında takımı sırtlaması beklenen Jo, özellikle hava toplarının tek hakimiydi. Yaptığı koşularla rakip savunmayı da bir hayli zorlayan genç forvet, 61. dakikada Denizlispor filelerini havalandırdı. Sambacı hem siftahı yaptı, hem de Cim Bom’a zirve yarışında çok önemli bir 3 puan kazandırdı. Galatasaray’ın savunmadaki sıkıntısı gidermek için büyük umutlarla alınan Neill ise özellikle ilk yarıda çok iyi bir performans ortaya koydu. Adrese teslim oynadı Kanatlara ve orta alana çok iyi top dağıtan, adrese teslim paslar atan Avustralyalı yıldız, Servet Çetin’le de oldukça iyi uyum sağladı. Savunmada sadece bir kez hatalı pas veren Neill, gelecek için umut verdi. Son golünü 2009’da attı! Cim Bom’un Brezilyalı golcüsü, eski takımı Everton’daki son golünü 23 Eylül 2009’daki Lig Kupası’nda 4-0 kazanılan Hull City maçında atmıştı.
Yeşil-Siyahlı ekibin atağı gelişirken ceza sahası içinde Engin’i tutan genç oyuncu, bir an rakibini boş bırakınca, bunun bedelini ağır ödedi. Engin topu kafayla ağları gönderip, beraberliği sağladı. Galatasaray daha sonra Jo ile öne geçerken, oyuna Emre Güngör girdi, Uğur sol beke geçerken, Emre sağ tarafta görev aldı.
Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi olmak üzere üç kulvarda mücadele eden Sarı-Kırmızılılar, 3 Şubat’ta Antalya ile kupada karşılaşacak. 4 gün sonra Kayserispor’a konuk olacak. Cim Bom, Antalyaspor ile rövanş maçına çıkacak. 14 Şubat’taki Ankaraspor maçını bay geçecek olan Aslan, 4 gün sonra A.Madrid ile oynayacak, ardından Beşiktaş’la karşılaşacak. 25 Şubat’ta Madrid ekibini Sami Yen’de konuk ettikten sonra da, 28’inde ligde Kasımpaşa ile karşılaşacak.