Galatasaray'dan Güncel Haberler

Konu, 'GALATASARAY' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Denizli Belediye'ye attığı 2 golle adını duyuran Emre Çolak, yaptığı bu çıkışta Kaptan'a çok şey borçlu... Arda, 18'lik yıldız adayına hem sahada sorumluluk vererek hem de araba alırken kefil olarak büyük destek sağladı.

Emre Çolak... Florya’dan çıkan son yıldız adayı. Sezon başında kampa katılıp başarılı olmasına rağmen A takıma giremeyen 18 yaşındaki futbolcu, devre arasındaki kampta göze girmeyi başardı. A2 takım formasıyla Beşiktaş derbisinde nefis bir gol atarak takımına 3 puanı getirince, Rijkaard onu tekrar A takıma çağırdı.

Kaderleri de çok benziyor...
    Denizli Belediye karşısında ikinci yarıda oyuna girip, biri penaltıdan, diğeri frikikten iki gol atan Çolak, bu çıkışta hocasına olduğu kadar Arda’ya da çok şey borçlu. Kaptan, Emre Çolak’ın Abdürrahim Albayrak’ın firmasından satın aldığı Golf marka ilk otomobiline hem kefil oldu hem de peşinatını borç olarak ödedi. Arda da ilk çıkış yaptığında Golf kullanıyordu. Sahada ona verdiği sorumluluk da unutulmaz jestlerden biri olarak tarihe geçti. Emre Çolak’ın penaltı ve frikiği kullanmasını sağlayan Arda’dan başkası değildi.

‘Soyunma odasında söylemişti’
    Çolak, o 45 dakikanın öncesi ve sonrasında yaşananları GS TV’ye anlatıp, duygularını şöyle dile getirdi: “Ben oyuna girerken hocamız beni çağırdı. Odaya gittim ve formamı değiştirdim. Bir anda beni orada görünce Arda abi yanına çağırdı ve ‘Penaltı olursa Emre’ye attıracağız, kimse topu almasın’ dedi. Penaltı olunca da zaten Arda abi topu alıp hemen benim yanıma geldi. Onun sayesinde golü attım.”

‘Topun başına gitmeyecektim’
    “Frikik golü de Arda abi sayesinde oldu. Ben topun başına hiç gitmeyecektim. Sol ayaklı olduğum için beni kendisi çağırdı. ‘Ne yapalım, orta mı açalım, kaleye mi vuracaksın’ dedi. ‘Kaleye vurayım Arda abi’ dedim, ‘Tamam’ dedi. Biraz da şansın yardımıyla baraja çarptı ve güzel bir gol oldu, mutluyum.”

‘Oyuna girerken titriyordum’
    “Heyecandan titriyordum neredeyse oyuna girerken. Yine Arda abi geldi rahatlattı beni. Bana neler yaşadığını anlattı. Rahat olmam gerektiğini söyledi. Onun sayesinde heyecanımı attım. Gollerden sonra adım anons edilince yaşadığım heyecanı anlatamam. Hâlâ konuşamıyorum. İlk başta A takımla çıkınca A2 takıma dönmek biraz burukluk yaşatıyor. Ama artık geçti. Tek olumsuz yönü bu olsa da, abilerimizle beraber olunca çok mutlu oluyoruz. Bazen soyunma odasında hiç konuşmuyoruz, onları izlemek bile yetiyor.”

Mini Yorum

Yıl başında
    Zayıf fiziğini yüksek futbol zekası ve tekniğiyle kapatıyor. Henüz fiziği Süper Lig için yeterli değil. Çok çalışıp güçlenmesi ve dayanaklılığını artırması lazım. Çabuk sinirleniyor ve kolay kart görüyor. Sabretmeli. Şımarıp şımarmayacağı yönünde tartışmalar olacaktır. Ama kendisini yakından takip eden birisi olarak şımaracağını düşünmüyorum. Arda ona hem abilik hem de kaptanlık yapıyor. Zaten en büyük şansı, aynı yollardan ‘tek başına’ geçen Arda’nın takım kaptanı olması. Geçmiş yıllarda penaltı ya da frikik olduğunda tartışma yaşanır, ‘büyükler’ topu kapmak için birbiriyle yarışırdı. Ama önceki akşam Arda, Emre’ye köstek değil destek oldu ve yolunu açtı. Mutlaka Arda’yı örnek alıyor, ancak kaptanla birlikte bu takıma giren ve sonra kaybolup sönen yıldız adaylarını da unutmaması lazım.

Raşit Altun

Kaynak: fanatik.com.tr

2. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Galatasaray'ın, 24 Ocak Pazar günü Turkcell Süper Lig'de Gaziantepspor ile oynayacağı maçın biletleri satışa çıktı.

Ali Sami Yen Stadı’nda saat 19.00’da oynanacak karşılaşmanın Biletix’te sadece GS Bonus Kartı sahipleri için satışa sunulan biletleri, 21 Şubat Perşembe günü saat 11.00’de ise genel satışa çıkacak.

Galatasaray-Gaziantepspor karşılaşmasının bilet fiyatları ise şöyle:
    Numaralı Grup 1.....: 220 TL
    Numaralı Grup 2.....: 165 TL
    Kapalı Alt Grup 1...: 150 TL
    Kapalı Alt Grup 2...: 100 TL
    Yeni Açık Alt.......: 35 TL
    Yeni Açık Üst.......: 35 TL
    Eski Açık...........: 35 TL

3. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Genç oyuncunun menajeri, Cim Bom'un opsiyon hakkına sahip olduğunu hatırlattı ve performansı bu şekilde devam ederse Caner'in bonservisinin alınacağını açıkladı.

Trabzonspor, Orduspor ve Denizli Belediyespor’la oynanan kupa maçlarında başarılı bir grafik çizen, attığı ve attırdığı gollerle beğeni toplayan Caner Erkin için menajeri Batur Altıparmak açıklamalarda bulundu. Radyospor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Altıparmak, “Galatasaray’ın Caner’i almak için belli bir rakamda, belli bir tarihe kadar opsiyonu var. Galatasaray kimseye sormadan bu opsiyonu kullanabilir ve Caner Erkin imza atabilir. Çalışmasına böyle devam ederse adından çok söz ettirecek. İstikrar için sürekli oynaması gerekiyor. Bu ortamı da Galatasaray’da buldu. Böyle devam etmesi durumunda Florya’da kalacaktır” diye konuştu. CSKA’dan kiralanan genç oyuncunun kontratında 3.5 milyon Euro’luk bonservis opsiyonu var.

4. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Aslan'ın genç yeteneği Serdar Eylik, sezon sonuna kadar Orduspor'a kiralandı.

Yaz kampında yıldızı parlayan ve Rijkaard tarafından A takıma alınan orta saha oyuncusu, forma şansı bulmakta zorlanmıştı. Yönetim, Hollandalı hocanın da raporu doğrultusunda tecrübe kazanması için Serdar’ı Ordu’ya gönderdi. Galatasaray daha önce de İrfan Başaran’ı bonservisiyle Karadeniz temsilcisine vermişti.

5. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Sezon başına kadar ayda 400 TL kazanan Emre Çolak, tıpkı abileri gibi boş mukavele imzaladı, şimdi ayda 4 bin TL alıyor.

Denizli Belediye’ye attığı iki golle adını duyurmayı başaran Emre Çolak’ın hikâyesi, tıpkı ona sahip çıkan Arda abisinin yaşadıklarına benziyor. 18 yaşını doldurmaya hazırlanan Çolak, tam 9 yıldır Sarı-Kırmızılı ekibin altyapısında. Florya Metin Oktay Tesisleri’ni ikinci yuvası olarak gören genç yetenek, sezon başında yeni sözleşme imzalayana kadar 400 TL aylık alıyordu. Yönetim kendisiyle kontrat yenilemeye karar verdiğinde, “Boş mukavele imzalamaya hazırım” diyen Çolak’la 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Şimdi aylık 4 bin TL kazanan Çolak, koyu Galatasaraylı olmasıyla da herkesin sevgisini kazanmış durumda. Son yıldız adayının telefon numarası bile 1905’le bitiyor. Rijkaard ona ikinci yarıda çok daha sık şans verecek.

6. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ziraat Türkiye Kupası'nda Denizli Belediyespor'u farklı mağlup eden Galatasaray'da futbolcular, dünü izinli geçirdi.

Teknik direktör Frank Rijkaard tarafından 1 gün izin verilen futbolcular, Gaziantepspor ile pazar günü oynanacak Süper Lig karşılaşmasının hazırlıklarını bu sabah basın ve taraftara açık olarak gerçekleştirilecek antrenmanla sürdürecek.

7. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Birinin adı Haldun, diğerinin Khaldoon... Bu isim benzerliği, Elano'dan sonra Jo transferinde de işe yarıyor. City, Brezilyalı yıldız için yeşil ışık yaktı.

Transfer sihirbazı Haldun Üstünel, dünyada ses getiren Elano operasyonunda söze işte bu cümleyle başlamıştı: “Selamün aleyküm Khaldoon!” Genç yöneticinin seslendiği kişi Manchester City’nin Arap başkanı Khaldoon Al Mubarak’tan başkası değildi. Üstünel, adaşından bu kez başka bir oyuncu talebinde bulundu. Bu kez hedefte golcü var, listebaşı ise Jo. Bonservisi City’de bulunan, Everton’da kiralık olarak oynayan Brezilyalı yıldızın transferi için, Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ikilisinin dünkü Manchester United-Manchester City maçını izlemeye gittiği, burada Khaldoon Al Mubarak’la görüşme yapıldığı öğrenildi. İlk yapılan görüşmenin olumlu sonuçlandığı, Al Mubarak’ın transfere yeşil ışık yaktığı da gelen haberler arasında.

Avrupa Ligi’nde oynayamaz
    22 yaşındaki golcüyü bonservisiyle almak isteyen Sarı-Kırmızılılar’ın Everton’ı da ikna etmesi gerekiyor. Jo’yu kadrosuna katmayı başarabilirse, Aslan tek bir sıkıntıyla karşılaşacak. Sambacı, Avrupa Ligi’nde forma giyemeyecek. Bu girişim olumsuz sonuçlanırsa, alternatifler arasında Crouch, McCarthy, John Carew gibi isimler bulunuyor.

Raşit Altun

Jo kimdir?
    Tam adı: Joao Alves de Assis Silva
    Doğum tarihi: 20 Mart 1987 (22)
    Boyu: 1.89
    Pozisyonu: Santrfor
    Ülkesi: Brezilya (10 maç, 3 gol)
    Takımı: Everton (26 maç, 5 gol -kiralık-)
    Önceki takımları: Manchester City (9 maç, 1 gol), CSKA Moskova (53 maç, 30 gol), Corinthians (54 maç, 23 gol)

8. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Galatasaray, Gaziantepspor ile hafta sonunda oynayacağı Turkcell Süper Lig'in ikinci yarı ilk maçının hazırlıklarını sürdürdü. Yeni transfer Neill de ilk kez idmanda yer aldı.

Teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren çalışmada, yeni transfer Lucas Neill de yer aldı.

Avustralyalı futbolcunun ilk çalışmasında istekli ve teknik hareketleri dikkati çekti. Kaptan Arda Turan, Lucas Neill’a samimi bir şekilde "Hoşgeldin" derken, tecrübeli oyuncunun takım arkadaşlarına hemen ısındığı görüldü.

Karla kaplı alt sahada yapılan idmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından, birbirlerini sırtlarında taşıyıp, havada göğüs göğüse çarpışarak ilginç hareketler yaptılar.

Futbolcuların bir hayli hırslı ve istekli olduğu gözlenen antrenman, dar alanda top kapma ve pas çalışması ile sona erdi.

KONDİSYONER CUADRAT’A KARLI ŞAKA
    Galatasaraylı futbolcular, Arda ve Elano’nun önderliğinde kondisyoner Carlos Cuadrat’a "karlı" şaka yaptılar.
    Antrenmanın ardından üst sahada tur atan futbolcular, bu sırada aralarında anlaşıp İspanyol kondisyoneri yere yıktılar ve hepsi birden Cuadrat’a kartopu attılar. Antrenman böylece eğlenceli bir şekilde sona erdi.

KEWELL VE NONDA RİSKE SOKULMADI
    Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Kewell ile sağ ayak tabanında ağrı hisseden Nonda, saha şartlarının bozuk olması nedeniyle takımla birlikte antrenmana katılmadı.

İki futbolcu, üst sahada koşu yapmakla yetinirken, sakatlıkları süren Sabri ve Aydın da çalışmada yer almayıp tedavi oldu. Kewell’ın sakatlığının düzeldiği, Nonda’nın durumunun ise 2-3 gün içinde kesinlik kazanacağı öğrenildi.

Galatasaray, Gaziantepspor maçının hazırlıklarını yarın yapacağı çalışma ile sürdürecek.

9. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Birkaç hafta öncesine kadar savunmanın göbeğinde oynatacak oyuncu bulamayan Galatasaray'da şimdi stoperden geçilmiyor!

Sakatlıklardan bir türlü yakasını kurtaramayan Galatasaray’da, yeri geldi Mehmet Topal, Hakan Balta, hatta Kewell stoper oynadı. Yoğun maratonda sıkıntı yaşamak istemeyen Sarı-Kırmızılılar kadrosuna Lucas Neill’ı katarken, sakatların da birer birer iyileşmesiyle alternatif sayısı birden çoğaldı! İkinci yarıda Servet ile Neill’ın defansın göbeğinde oynaması bekleniyor. Emre Aşık ile Emre Güngör de yedek bekleyecek. Bu 4 oyuncuya omzundaki sakatlığını atlattığında Gökhan Zan eklenecek. Geçen sezon A takımda oynayan Semih de iyileşti ve Rijkaard’ın görev vermesi halinde forma giyebilir. Benzer bir pozisyonda genç Sinan Osmanoğlu da şans bekliyor. Ali Turan’ın transferi de gerçekleşirse, kadroda tam 8 stoper olacak.

10. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Galatasaray'ın flaş transferi Lucas Neill, daha İstanbul'daki ikinci gününde Aslan'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'ye taş attı!

Son Aslan Lucas Neill, 1.5 yıllık sözleşmeye imza attığı törende çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Avustralyalı futbolcu, “Souness bayrak dikmişti, ben de bir sürpiz yapmak istiyorum” dedi.

Cim Bom’un yeni stoperi Lucas Neill, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kendisini 1.5 yıllığına Sarı-Kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Galatasaray Başkan Yardımcısı Ali Haşhaş’ın da hazır bulunduğu törende formasını Aslan’ın eski kaptanlarından Muzaffer Sipahi’den alan Avustralyalı futbolcu, çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

‘Zor olur diye düşündük’
    15 senedir İngiltere’de oynadığını kaydeden Neill, “Eşim de İngiliz. Başka ülkeye gitmenin zor olacağını düşünmüştük. Ama Galatasaray gibi muhteşem bir kulüpten böyle bir teklif gelince kabul ettik. Buna kendimizi hazırlamıştık. Kewell’ın Galatasaray hakkındaki olumlu yorumlarını biliyorum. Umarım burada kalması yönünde benim de etkim olur. Sabri, Leo Franco, Elano, Nonda ve kaptanımız Arda’yı tanıyorum. Tugay Kerimoğlu da bana destek oldu. Graeme Souness’ın bayrak dikme olayını ve Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ben de belki farklı bir şeyler yaratabilirim, sürpriz yapabilirim” dedi.

‘Forvette bile oynarım!’
    Neill şöyle devam etti: “Biraz önce hocamızla tanıştım ve aramızda çok güzel bir konuşma geçti. İstanbul’a adaptasyon sürecim uzun olmaz. Kewell gibi çok yakın bir arkadaşım var. Neeskens de arkadaş gibi. Defans yapmayı çok seviyorum. Topla oynamayı ve oyun kurmayı da çok seviyorum. Forvet oynatılırsam, orda da oynarım. Galatasaray İngiltere’de çok tanınan bir kulüp. Avrupa’da da çok sevilen ve takip edilen bir kulüp. Buraya gelmemde bunun büyük etkisi oldu. Ayrıca Haldun Üstünel’e teşekkür etmek istiyorum. Geçen hafta Haldun beyle 15 dakikalık bir toplantımız oldu. İlgisi bana gurur verdi.”

Raşit Altun

11. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Başkan'ın, “Riva'nın ruhsatını sonunda alıyoruz. 833 villa yapılacak, 700-800 milyon Dolar gelir bekliyoruz” sözleri camiayı heyecanlandırdı.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın, önceki gece 1905 GSYİAD’ın seçiminde yaptığı konuşma camiada heyecan yarattı. Futbol takımıyla 5 kupa birden hedeflediklerini, santrforun da bu hafta içinde İstanbul’da olacağını anlatan Polat’ın Riva arazisi ile ilgili verdiği müjde de büyük alkış topladı. Başkan, “Bu sabah tüm işlemleri bitirdik. Işın Çelebi ve Ali Haşhaş’ın çabasıyla valilikten izin çıktı. Yarın ya da öbür gün uzun yıllardır uğraşılan Riva arazisinin ruhsatını alıyoruz. 900 bin metrekare araziye 833 villadan oluşan bir kompleks yapılacak. Buradan 700-800 milyon Dolar gelir bekliyoruz” demişti.

Eli güçleniyor
    Villaların bulunduğu sokaklara Çanakkale Savaşı’na gönderilen ve orada şehit olan Galatasaray Lisesi öğrencilerinin ismini vereceklerini açıklayan Polat’ın eli, Mart’taki seçim öncesi bir hayli güçlenecek.

12. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
  13. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ'ın İngiltere'deki temasları sonuç verdi. Galatasaray, Brezilyalı yıldız ile imza aşamasına geldi.

Galatasaray’da stoperden sonra golcü arayışlarına da nokta koyuluyor. Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, Futbol Şube Sorumlusu Murat Yalçındağ ile birlikte yürüttüğü temaslardan sonuç aldı, Jo Alves’in bonservisi için Manchester City ile el sıkıştı. Üstünel, önceki gün oynanan Manchester City-Manchester United maçını da, City’nin Arap başkanı Khaldoon Al Mubarak ile birlikte izlemişti. Everton’da kiralık olarak oynayan Brezilyalı golcüyle el sıkışan Sarı-Kırmızılılar, dün gece geç saatlerde bu kulüple de anlaşma sağladı. Jo’nun menaceriyle tekrar bir araya gelecek olan Üstünel-Yalçındağ ikilisi, sözleşme detaylarını belirledikten sonra Brezilyalı santrfora resmi imzayı attırmayı planlıyor.

Linderoth yolcu, Nonda sırada
    Jo ile resmi sözleşme imzalanır imzalanmaz, Linderoth’un alacakları ödenecek ve İsveçli oyuncuyla yollar ayrılacak. Ancak transfer bununla da sınırlı değil. Galatasaray Yönetimi’nin Nonda’yı da göndererek yabancı bir hücumcu daha almayı planladığı ortaya çıktı. Cim Bom’un ilk alternatifi Tottenham’da forma giyen Meksikalı Dos Santos. Rijkaard’ın da genç yıldızı çok istediği biliniyor. Bu arada bir not: Jo, Avrupa Ligi’nde forma giyemeyecek.

Raşit Altun

14. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Son Aslan Neill, dün Florya'daki ilk idmanına çıktı. Avustralyalı oyuncu, çift kale maçta forvetlere geçit vermedi, sert futboluyla beğeni topladı.

Galatasaray’ın yeni transferi Lucas Neill, Sarı-Kırmızılı formayla ilk idmanına çıktı. Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki çift kale maçta sert futboluyla dikkat çeken Avustralyalı oyuncu, rakip forvetlere geçit vermediği gibi, isabetli pasları ve oyun kurma becerisiyle de takdir topladı. Neill’ın özellikle ikili mücadeleler sırasında yaptığı müdahaleler teknik direktör Rijkaard’ın yüreğini ağzına getirdi! Karşılaşmanın bir bölümünde Servet’le de karşı karşıya gelen deneyimli futbolcu, yeni partnerinden de topu kapınca bir anlamda ilk 11’in değişmez ismi olacağını kanıtladı.

Kewell’a komşu olacak
    Bu arada İstanbul’a eşi ve çocuğuyla birlikte gelen Lucas Neill’ın yeni ev arayışları da sürüyor. Avustralyalı futbolcunun, vatandaşı Kewell’a komşu olmak istediği için Yeşilyurt’a taşınacağı öğrenildi. Deneyimli oyuncunun böylece İstanbul’a adaptasyon sürecinin kısa tutulması planlanıyor. Eğer sezonun ikinci yarısında takıma uyum sağlamayı başarabilirse, 1.5 yıllık kontrat imzalanan Neill’ın sözleşmesinin yaz döneminde uzatılması düşünülüyor.

Raşit Altun

15. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Rijkaard, kamp sürecini ve 2. yarı öncesi takımın durumunu değerlendirdi: Çalışma ortamı harikaydı, arkadaşlık üst düzeyde. Şu an her şey mükemmel.

Aslan’ın hocası, GS TV’de “Frank Rijkaard’la Soru Cevap” programına katıldı, merak edilen soruları yanıtladı. Sözlerine Antalya kampını değerlendirerek başlayan Hollandalı teknik adam, “Genel olarak çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Bir takımda arkadaşlığın olması çok önemli bir artı. Bu her zaman olmayabilir. Bizde hem saygı var hem de çok güzel bir arkadaşlık var. Bu küçük detaylar çok önemli başarıları getirebilir. Ben de çok keyif aldım kamptan. İşinizi yapmanız çok önemli ama harekete iyi konsantre olurken, buna eğlence ve küçük mutluluklar katarsanız daha iyi oluyor. Bu yüzden de özellikle kondisyonerlerimiz Alberto ve Roca’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘Doğru zamanı bulmalıyız’
    Neill transferine çok sevindiğini, istedikleri bir oyuncuyu aldıklarını belirten Rijkaard, “İyi bir kadroya sahibiz. Her şey mükemmel görünüyor. Tek sıkıntımız yaşanan talihsiz sakatlıklar. Emre Çolak’ın yükselişi çok güzel. Ama onu doğru zamanda oyuna almaya özen göstermeliyiz. Caner ve Barış’ı Denizli Belediye maçında çok başarılı buldum” diye konuştu.

‘Galatasaray onur veriyor’
    Etkili bir futbolla zirveye çıkmayı hedeflediklerini de kaydeden 47 yaşındaki çalıştırıcı şöyle devam etti: “Böyle güzel bir kulüpte çalışmak insana onur veriyor. Bireyler çok önemli olabilir ama yalnız başlarına değil. O yüzden en önemlisi Galatasaray.”

16. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Gaziantepspor maçının hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, zor şartlar altında çalışıyor. Buna rağmen Sarı-Kırmızılı futbolcular oldukça neşeli ve istekliydi.

Süper Lig’in 18. haftasında Gaziantepspor ile Ali Sami Yen Stadı’nda kozlarını paylaşacak olan Galatasaray, kritik karşılaşmanın hazırlıklarını zor şartlar altında sürdürüyor. Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenmanda kar yağışına rağmen oldukça istekli ve neşeli görünen oyuncular, idman bitiminde takımın pestilini çıkaran kondisyoner Carlos Quadrat’ı karlara gömdü! Futbolcular Antalya kampında da kendilerini bir hayli yoran diğer kondisyoner Roca Pujol’u su yağmuruna tutmuştu. Teknik direktör Rijkaard, alışıldığı üzere yine koordinasyon çalışmaları üzerinde durdu. Futbolcularını gruplara bölen Hollandalı hoca, oyuncuların birbirleriyle kaynaşmasını sağlayacak bir program uygulattı.

5 eksikle hazırlandılar
    Sakatlıkları bulunan Sabri ile Aydın’ın yanı sıra riske edilmek istenmeyen Kewell ile Nonda da çalışmaya katılmadı. Gökhan Zan’ın Hollanda’daki tedavisi sürüyor. Galatasaray’da zorlu Gaziantepspor maçının hazırlıkları bugün devam edecek.

Kar altındaki çalışma kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Oyuncular formayı kapmak için kıyasıya mücadele etti.

Florya'da yine koordinasyon çalışmaları yapıldı. Oyuncular hocanın gözüne girmeye uğraştı.

17. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Baros, Kewell ve Nonda'nın sakatlığı, Keita'nın da Afrika Kupası'nda olması sebebiyle, Gaziantepspor karşısında Aslan'ın santrforu Arda Turan olacak.

Bursaspor deplasmanında Ömer Erdoğan ve Zapotocny ikilisinin arasında kaybolan Arda Turan, bir kez daha santrfor oynayacak. Milan Baros, Harry Kewell ve Shabani Nonda’nın sakatlığı, Kader Keita’nın da Afrika Kupası’nda olması nedeniyle elde hücum oyuncusu kalmayan Galatasaray’da, Kaptan, Gaziantepspor karşısındaki gol silahı olacak. Rijkaard’ın sol açıkta ise Ziraat Türkiye Kupası’ndaki yükselen formuyla dikkat çeken Caner’e şans tanıyacağı öğrenildi. Elano’nun Brezilya Milli Takımı’nda olduğu gibi sağ açıkta, Barış, Mustafa Sarp ve Mehmet Topal’ın ise orta alanın ortasında oynayacakları belirlendi. Yeni transfer Lucas Neill, savunmanın göbeğinde Servet’in partneri olacak.

Kafasında belirledi bile
    Savunmanın sağı Sabri’nin sakatlığı sebebiyle Uğur’a emanet. Hakan Balta da asıl görev yeri olan sol bekte forma giyecek. Rijkaard, bu oyuncuları çift kale maçta karma halinde oynatarak birbirlerine karşı pratik yapmalarını sağlıyor. Hollandalı hoca, sakatlığı süren yıldızları takıma döndükten sonra kadroda mecburi rotasyona gitmek zorunda kalacak.

18. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Sözleşmesi sezon sonunda erecek olan Harry Kewell'a her geçen gün yeni bir talip çıkıyor.

Manchester United ile Zenit’in menajerler vasıtasıyla temas kurduğu Avustralyalı yıldızı şimdi de Marsilya’nın istediği ortaya çıktı. Galatasaray’ın yeni sözleşme imzalamaya çalıştığı Kewell, henüz mukavelesini uzatmış değil. Yeni transfer Lucas Neill’ın, Kewell’la görüşerek takımda kalmaya ikna etmeye çalışması bekleniyor. Tarafların yıllık ücret konusunda mutabakat sağlayamadığı, tecrübeli futbolcunun 2 milyon Euro talep ettiği, yönetimin ise ücreti 1.5 milyon Euro’ya düşürmeye çalıştığı belirlendi.

19. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Tolunay Kafkas, Galatasaray'a gitmek istediği için kadro dışı bırakılan Ali Turan'ı kazanmak istiyor.

Galatasaray’da oynamak istediğini söyleyip, Ankaragücü’nden gelen transfer teklifini reddeden, Kayserispor Yönetimi’nin de sözleşme uzatma önerisini geri çeviren Ali Turan takımında kadro dışı bırakılmıştı. Sarı-Kırmızılı kulübün devre arasında anlaşma sağlanamazsa gelecek sezon kadrosuna bonservis ücreti ödemeden renklerine bağlayacağı 26 yaşındaki futbolcu yeniden kıymete bindi. Teknik direktör Tolunay Kafkas, “Ali Turan’ın takıma dönmesi için bir yol bulacağım” dedi.

20. Gerrard-8-

Gerrard-8- Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    18 Şubat'ta Madrid, 21 Şubat'ta Beşiktaş, 23 Şubat'ta da yine Madrid'le oynayacak olan Aslan'ın istediği gerçekleşti, rövanş karşılaşması 25 Şubat'a ertelendi.

Atletico Madrid ile Galatasaray ilk maçı 18 Şubat’ta İspanya’da oynayacak. Bu karşılaşma öncesinde Madrid’i çok zorlu bir rakip bekliyor: Barcelona! Kırmızı-Beyazlılar 14 Şubat’ta Barça ile kozlarını paylaşıp, Galatasaray karşısına sıkıntılı çıkabilir. Cim Bom’un o haftaki rakibi Ankaraspor olduğu için Sarı-Kırmızılı ekip daha rahat. Ancak 18 Şubat’taki Madrid sınavının ardından, 21 Şubat’ta Galatasaray Beşiktaş deplasmanına, Atletico Madrid de Almeria deplasmanına gidecek. İşte bu yüzden her iki kulüp de 23 Şubat’taki rövanş maçını 1 gün de olsa ertelemenin peşindeydi. Yoksa her iki takım da 5 günde 3 kritik sınava çıkmış olacaktı.

İki kulüp de rahatladı
    Nihayet müjdeli haber UEFA’dan geldi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre bu zorlu rövanş karşılaşması 25 Şubat 2010’da saat 20.00’de oynanacak. İki kulüp de bu haberle rahat bir nefes aldı.

Çağrı Davran

Sayfayı Paylaş