Aslan'ın yabancı golcü adaylarından biri olan Loic Remy, her türlü olumsuz ihtimale karşın görüşülen isimlerin başında geliyordu. Ancak bu girişimin çıkmaza girdiği öğrenildi. Menajerler aracılığıyla temas kurulan Fransız golcünün kulübü Nice, kapıyı 9 milyon Euro’dan açınca geri adım atıldı. 23 yaşındaki forvet sezon başında da gündeme gelmiş, yine anlaşma sağlanamamıştı. Yönetimin daha çok kulübünde mutsuz olan ya da kontratının bitimine 6 aydan kısa süre kalan oyuncular üzerinde yoğunlaştığı dile getirildi. Tom de Sutter, David Trezeguet ve Nistelrooy gibi isimler de Galatasaray’la anılıyor.
Baros, yönetimin golcü araması üzerine, “Nonda da ben yokken birçok gol attı. Ama yine de yeni bir golcü gelecekse fark etmez. Formayı alırım” dedi. Cim Bom’un Çek futbolcusu Milan Baros, sakatlığı nedeniyle 2 ay daha takımdan ayrı kalacak. Yönetimin bu nedenle giriştiği golcü arayışları, Lig TV’deki 2’ye 1 programında yıldız oyuncuya soruldu. Baros’un bu soruya cevabı ise “Başta Nonda olmak üzere ben yokken takım arkadaşlarım çok iyi performans gösterdi, birçok gol attı. Ama kulübün mutlaka yeni bir golcü alması gerekiyorsa bunu anlarım. Ayrıca güzel olur, rekabet artar ve başarı gelir. Benim için fark eden bir durum olmaz, iyileştiğimde çalışır ve formayı nasılsa geri alırım” oldu. ‘Arda İspanya’ya!’ İstanbul’da çok mutlu olduğunu, Galatasaray’dan ayrılmayı düşünmediğini programda birkaç kez tekrarlayan 28 yaşındaki futbolcu, Arda’nın kaptanlığı ile ilgili olarak da, “Bunun yaşla ilgisi yok. Ben de 19 yaşında Banik Ostrava’nın kaptanıydım. O bir lider ve bunu hak ediyor” dedi. Baros ayrıca Arda’nın İspanya’da çok başarılı olabileceğini, ancak İngiltere’de oynamasının zor olduğunu söyledi.
Rijkaard'la birlikte kampa girmeme geleneğini sürdüren Galatasaray'da, Denizli Belediyespor maçı hazırlıkları dün Florya'da yapılan idmanla devam etti. Sarı-Kırmızılı ekip son çalışmasını ise bu sabah yapıp, hazırlıklarını tamamlayarak karşılaşma saatini beklemeye koyulacak. Aslan’ın dünkü antrenmanında teknik ve taktik ağırlıklı çalışmalar yaptığı açıklandı. Cim Bom Antalya kampında ise ağırlıklı olarak koordinasyon, dayanıklılık ve kondisyon çalışmaları üzerinde durmuştu.
Aslan'ın hocası Rijkaard'ın kupadaki Trabzonspor ve Orduspor maçlarında sol açıkta görev verdiği Caner Erkin, attığı gol ve yaptığı asistlerle dikkat çekmişti. Sarı-Kırmızılı yönetimin CSKA Moskova’dan bonservisini almaya çalıştığı genç oyuncu, bugünkü karşılaşma öncesi de iddialı. Hollandalı teknik adamın yine ilk 11’de şans tanıyacağı Caner, skora yine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Jan Derks Galatasaray Futbol Akademisi'nin başına geçtikten sonra A takıma yükselen Çetin Güngör, bugünkü Denizli Belediye maçında 18 kişilik kadroda yer alacak. Genç yeteneğin ikinci yarıda şans bulması bekleniyor. Savunmanın her iki kanadında da görev yapabilen 19 yaşındaki futbolcu, Antalya kampının öne çıkan isimlerinden biriydi. Rijkaard rotasyon düzeninde ona sık sık şans tanıyacak.
Fildişi Sahilleri'nin Afrika Kupası'ndaki ikinci maçında Gana'ya karşı son 7 dakikada oyuna giren ve Drogba'ya müthiş bir asist yapan Keita, Sarı-Kırmızılı ekibe bomba gibi döneceğinin sinyallerini gönderdi. Ancak bu müjdeli haberin, bir de kötü tarafı var. Çünkü Fildişi Sahilleri çeyrek finale çıkmayı garantiledi ve bunun anlamı, Keita bir süre daha Türkiye’ye dönemeyecek.
Galatasaray ile Kayserispor'un sonunda anlaşmaya vardığı, Sarı-Kırmızılı kulübün 26 yaşındaki futbolcuyla iki gün içerisinde sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Ara transfer dönemindeki Ali Turan krizi nihayet çözüme kavuşuyor. Daha önce yapılan görüşmelerden sonuç alamayan ve karşılıklı restleşmelerle gerginlik yaşayan Galatasaray ile Kayserispor, sonunda Ali Turan için mutabakata vardı. 26 yaşındaki futbolcunun Galatasaray forması giyebilmek adına kadro dışı kalmayı göze alması ve Ankaragücü’nden gelen teklifi geri çevirmesi sonrasında bir kez daha başlayan görüşmelerde, bonservis konusunda büyük aşama kaydedildiği belirtildi. “Galatasaray’la artık işim olmaz” diyen Kayserispor’un menajeri Süleyman Hurma’nın da geri adım attığı, Başkan Recep Mamur’un ılımlı tavrı sonucu Galatasaray’ın da teklif yükselttiği ifade edildi. Cim Bom’la her konuda anlaşmaya varan Ali Turan’ın iki gün içerisinde kendisini Galatasaraylı yapacak olan sözleşmeye imza atması bekleniyor. Ara transferde bitmezse... Yine son anda bir pürüz çıkar ve bu transfer Ocak ayında gerçekleşmezse, Galatasaray Yönetimi, Kayserisporlu futbolcuyla ön protokol imzalayarak, sezon sonunda bonsenvis bedeli ödemeksizin renklerine bağlayacak.
İspanya'nın Real Madrid takımında forma giyen ve Galatasaray'ın transfer listesinde bulunan Hollandalı golcü Ruud Van Nistelrooy'un, sarı kırmızılı takıma transfer olmaya hazır olduğu öğrenildi. İngiltere'nin Mirror gazetesi, İngiltere'nin Stoke City kulübünden teklif alan ve Tottenham ile Liverpool kulüplerinin de yakından ilgilendiği Ruud Van Nistelrooy'un, İngiltere'den gelen teklifleri geri çevirerek, Galatasaray'ı tercih edeceğini iddia etti. "Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Hollandalı golcüyü 8 milyon Pound karşılığında 2.5 yıllığına sarı kırmızılı renklere bağlayabileceğine inanıyor" ifadesini kullanan gazete, Van Nistelrooy'un ise şu açıklamalarına yer verdi: "Frank Rijkaard beni arayarak, 'Türkiye gelmek ister misin' dedi. Bunu düşünmeliyim. Çünkü Galatasaray büyük bir kulüp ve olumlu yaklaşımları var."
Savunma hattını Lucas Neill'la güçlendiren, bir yandan da Ali Turan'ın işini bitirmek üzere olan Galatasaray Yönetimi, golcü arayışlarında da mutlu sona çok yaklaştı. Listenin 1 numarasındaki isim Sercan Yıldırım için pazarlıklar sürüyor... Ara transfer döneminde atağa kalkan Galatasaray, Lucas Neill’ı kadrosuna katarak ilk bombasını patlattı. Savunma hattına Ali Turan’ı da takviye etmek isteyen Sarı-Kırmızılılar, bu kez ağırlığı golcü arayışlarına verecek. Listenin 1 numarasında yer alan Sercan Yıldırım için kulübü Bursaspor’la pazarlıkların devam ettiği öğrenildi. Linderoth henüz gitmediği için... Tobias Linderoth’u henüz gönderemediği için kadrosunda 8 yabancı bulunduran Galatasaray, işte bu nedenle yerli oyuncuları ön plana almış durumda. Florya’ya gitmeye sıcak baktığını her fırsatta belirten Sercan’ı alabilmek adına 6 milyon Euro artı Aydın Yılmaz ile A2 takımdan iki genci gözden çıkaran Sarı-Kırmızılı yönetim, alternatif yerli isimleri de sıcak tutmaya çalışıyor. Halil Altıntop ve Mustafa Pektemek Schalke forması giyen ve Alman kulübünden ayrılmak isteyen Halil Altıntop bu alternatiflerden biri. Gurbetçi oyuncunun Galatasaray forması giymeyi çok istediği, ancak Rijkaard’ın bu işe çok sıcak bakmadığı ifade edildi. Buna karşın olası bir sıkıntıda yönetimin rotayı tamamen Halil’e çevirebileceği belirlendi. Gençlerbirliği’nde yıldızı parlayan Mustafa Pektemek de, Galatasaray’da anı anılan bir başka golcü. Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel İstanbul’a döndükten sonra transfer girişimlerine ağırlık verilecek ve golcü transferi 1 hafta içinde bitirilecek.
Kupadaki ilk iki maçında Trabzonspor ve Ordu'yu mağlup eden Galatasaray, bu kez Denizli Belediye ile kozlarını paylaşıyor. Aslan yedek ağırlıklı bir kadroyla liderliği kovalayacak. 11 günlük Antalya kampını tamamladıktan sonra İstanbul’a dönen Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. maçında bugün Denizli Belediyespor’u konuk edecek. Gruptaki ilk iki sınavında Trabzonspor ile Orduspor’u yenen Sarı-Kırmızılı ekip, Ege temsilcisini de devirip liderlik koltuğuna oturmayı hedefliyor. GALATASARAY Ufuk Uğur Emre Aşık Servet Hakan M. Topal Barış M.Sarp Elano Caner Arda T.D: Frank Rijkaard DENİZLİ BLD. Emin Cengiz Fatih Y. Adem Serkan G. Cem Hakan G. Salih Umut Barış Volkan T.D: Hakan Dolutaş Stat: Ali Sami Yen Saat: 20.30 Yayın: TRT 1 Hakem: Hakan Özkan, Adil Sinem, Serkan Akarca
Galatasaray'ın kıymetini bilmeyen Cassio, Latin Amerika'nın futboldaki en sönük ülkelerinden biri olan Bolivya'nın yolunu tutacak. Habertürk Gazetesi'nden Ulaş Gürşat'ın haberine göre; Bulunduğu jenerasyonun Brezilya’daki en yetenekli isimlerinden biri olarak göze çarptı... Schalke’nin yıldızı olduktan sonra Galatasaray’a gelmesi Sarı-Kırmızılı taraftarları heyecandan deliye çevirdi... Ama G.Saray açısından Cassio Lincoln’ün hikayesinin sonu pek mutlu bitmedi. Gerisi de zaten malum... Disiplinsiz davranışları, paragöz tutumu yüzünden Florya’dan kovulan Lincoln, sonrasında kendisine talip olan kulüpleri de yine parayı az bulması yüzünden geri çevirdi. İyiden iyiye boşta kalan ve futbol hayatı sona erme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan sambacıya Latin Amerika’dan bir davet geldi. Ancak bu davet ne Brezilya’dan ne de Arjantin’den... Latin Amerika futbolunda fazla söz sahibi olmayan Bolivya’nın Bolivar Kulübü, Aslan’ın gözden çıkardığı Lincoln’e talip oldu. Bolivya’nın La Presa gazetesi, bu son dakika gelişmesini okuyucularına aktardı. SOLAR HABERİ DOĞRULADI Bolivar’ın genel menajeri Jorge del Solar, Lincoln’ün transfer listelerinde olduğunu kabul ederek, yıldız oyuncunun videolarını izlediklerini belirtti ve “Her şey başkanımızın elinde. Bu transferi yeni sezon için hazırlayacağı bütçeye göre yapacağız” diye konuştu. La Presa’da çıkan haberde, Latin Amerika’nın Şampiyonlar Ligi olarak bilinen ibertadores Kupası’nda başarılı bir performans sergilemek isteyen Bolivar’ın, Lincoln gibi ofansif gücü yüksek bir oyuncuya ihtiyaç duyduğunun altı çizildi.
Teknik direktör Frank Rijkaard'ın isteğiyle listeye alınan Giovani Dos Santos için Tottenham'la temas kuran Galatasaray Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel'in ilk etapta olumlu sonuç aldığı öğrenildi. Premier Lig ekibinde düzenli forma şansı bulamayan ve bu sezon ligde sadece 1 maça çıkabilen Meksikalı yıldızın da Rijkaard’la telefonda görüştüğü ve Galatasaray’da oynamaya hazır olduğu belirlendi. Buna karşın aynı sorun yine Sarı-Kırmızılı kulübün karşısına çıkıyor ve yabancı kontenjanı dolu olduğu için yabancı transferinde somut adımlar atılamıyor. Linderoth gitmeyi kabul ederse, Santos transferi bitecek. (Bu bir Fanatik gazetesi haberidir)
Taraftarların, “Buraya gelmeyen Fenerli olsun” tezahüratlarıyla karşıladığı 31 yaşındaki savunmacı, bugün imza atacak. Avustralyalı, ayağının tozuyla iddialı açıklamalar yaptı Cim Bom’un yeni stoperi Lucas Neill, dün akşam saatlerinde İstanbul’a ayak bastı. Everton’dan transfer edilen 31 yaşındaki futbolcuya eşi ve menaceri eşlik ederken, işi bitiren Haldun Üstünel ile Murat Yalçındağ golcü arayışları için yurt dışında kaldı. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, Atatürk Havalimanı’nda “Buraya gelmeyen Fenerli olsun” tezahüratlarıyla karşıladıkları Neill’e, Galatasaray atkısı taktı. Avustralyalı, sabah 09.00’da sağlık kontrolünden geçecek, 14.00’te de Florya’da resmi imzayı atacak. Ayağının tozuyla GSTV’ye çıkan savunmacı, transfer hikayesini özetleyip, iddialı sözler sarfetti. Souness ve Tugay Kerimoğlu’ndan bilgi aldığını söyleyen Neill, “İnternetten araştırdım. Taraftarımızı TV’den izledim. 25 bin kişiler ama 70 bin kişi gibi ses çıkıyor. Yeni stadımızı ise hayal bile edemiyorum” diye konuştu. ‘Sert oynamayı severim’ Oyun tarzını, “Pas yapmam en büyük özelliğim. Oyun kurarım, agresif ve sert oynamayı severim” sözleriyle özetleyen Lucas şöyle devam etti: “Çabuk adapte olurum. Buraya büyük istekle geldim. Havaalanında kendimi çok özel hissettim. En çok öğrenmek istediğim cümle; ‘Şampiyon Galatasaray’.” Neill, Neeskens’ten övgüyle bahsederken, Rijkaard için, “O bir efsane. Futbolculuğu ve teknik adamlığı tartışılmaz” dedi.
Galatasaray, İngiltere'nin Everton takımından transfer ettiği Avustralyalı futbolcu Lucas Neill ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Merkezi'nde gerçekleştirilen imza töreninde Lucas Neill'in yanı sıra Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haşhaş, Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergün, sarı kırmızılı takımın eski futbolcularından Muzaffer Sipahi de hazır bulundu. İmza töreninde ilk olarak söz alan Ali Haşhaş, uzun süredir transferi için çalıştıkları Lucas Neill'i kulübe kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Haşhaş, "Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ'a bu transfer çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Yeni transfer Lucas Neill ise, 15 senedir İngiltere'de oynadığını belirterek, "Galatasaray gibi muhteşem bir kulüpten de böyle bir teklif gelince kabul ettim. Buna kendimizi hazırlamıştık" ifadelerini kullandı. İstanbul'a adaptasyon süresinin kısa süreceğini inandığını belirten Neill, "Kewell gibi çok yakın bir akadaşım var. Antrenörümüz Neeskens bir arkadaş gibi. Hiçbir zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum. Şu anda ben burdayım. Benim 1.5 senelik bir kontratım var. Kewell'ın Galatasaray hakkında ne kadar olumlu yorumları olduğunu biliyorum. Umarım burda kalması yönünde benim de bir etkim olur" diye konuştu. Galatasaray'da Kewell'ın dışında birçok tanıdığı futbolcunun olduğunu söyleyen Lucas Neill, "Sabri, Leo Franco, Elano, Nonda ve kaptanımız Arda'yı tanıyorum. Tugay Kerimoğlu çok değer verdiğim bir insan ve o da çok iyi yorumlar yaptı. Graeme Sonuess'ı ve bayrak dikme olayını iyi biliyorum. Souness'ın ne kadar Galatasaray için önemli olduğunu biliyorum. Ben de belki farklı bir şeyler yaratabilirim. Bunun parçası olmaktan memnun olurum" ifadesini kullandı. Neill oynadığı bölge ile ilgili, "Defans yapmayı çok seviyorum. Topla oynamayı ve oyun kurmayı da çok seviyorum. Bu özelliklerim Galatasaray'a da olumlu yansıyacaktır. Benim için önemli olan ilk 11'de oynamak. Forvet oynatılırsa orda da oynarım, ama defans oyuncusuyum. Savunmanın her yerinde oynayabilirim" dedi. Neill, Süper Lig ile ilgili ise şunları söyledi: "Öncelikle emeklilik konusunu düşünmüyorum. Türkiye Ligi'nin çok sert ve kaliteli olduğunu İngiltere'de de söylüyorlar. Türkiye Ligi'ni Harry Kewell'dan dolayı da takip ediyordum. Galatasaray İngiltere'de de çok tanınan bir kulüp hatta Avrupa'da çok sevilen ve takip edilen bir takım. Buraya gelememde onun da etkisi çok büyük oldu. Şimdi bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum." Daha sonra 12 numaralı formasını eski futbolcu Muzaffer Sipahi'nin elinden alan Neill, yeni forması ile basın mensuplarına poz verdi. Kendisini 1.5 yıllığına Galatasaraylı yapan sözleşmeyi imzalayan Neill, son olarak taraftarlara, "Şampiyon Galatasaray" mesajını gönderdi.
Kewell ve Neill'ın hocası, Avustralya Milli Takım Teknik Direktörü Pim Verbeek FANATİK'e konuştu, Sarı-Kırmızılı taraftarları heyecanlandıracak açıklamalar yaptı. Avustralya Milli Takım Teknik Direktörü Pim Verbeek, Lucas Neill transferi ve vatandaşı Harry Kewell ile ilgili FANATİK’e özel önemli açıklamalarda bulundu. Son Aslan’ı karakteri çok sağlam bir futbolcu olarak değerlendiren Verbeek, “Avustralya’nın başına geçer geçmez onu kaptan yaptım. Takımı yönetebilecek vasıflara sahip. Ayaklarına hakim, oyunu yönlendirecek yetenekleri var. Bizim Avustralya’da oynamaya çalıştığımız sistem, oyunu yerden ve geriden kurma üzerinedir. Topu forvetlerin ayağına teslim etmeye çalışırız. Tıpkı Hollanda futbolunda olduğu gibi. Bu yüzden Neill, sahip olduğu topları çok iyi kullanır ve bütün atakları başlatan isimdir” dedi. ‘İkisi takımı alır götürür!’ Neill’ın defansın her bölgesinde oynayabileceğini, ancak kendisini en iyi hissettiği yerin savunmanın göbeği olduğunu kaydeden Verbeek, “Müthiş güçlüdür, fiziğini gerektiğinde çok iyi kullanır. Zaten fiziği çok güçlü olmasaydı, İngiltere’de 15 yıldır kariyerine devam edemezdi. Galatasaray’a büyük fayda sağlayacaktır. Transfer öncesi beni aradı ve bu adımı atacağını söyledi. Çok memnun oldum. Ama unutmayın ki, Neill’ın Galatasaray’a gelmesinin en büyük sebebi Kewell’dır. Ona danıştığını çok iyi biliyorum. Kewell da kendisini Galatasaray’da buldu. Onu birkaç kez İstanbul’da izledim. Oynuyor, oynatıyor ve gollerini atıyor. Bana göre Kewell-Neill ikilisi, Galatasaray’ı alır götürür” diye konuştu. Cim Bom’u düşündüğü için... Verbeek ayrıca Neill’la beraber Türkiye’de oynayan Avustralyalı futbolcu sayısının 6’ya yükseldiğini, ancak 3 Mart’ta Endonezya ile oynanacak hazırlık maçına Galatasaray’dan kimseyi çağırmayacağını söyledi. Hollandalı hoca buna gerekçe olarak, Galatasaray’ı çok zorlu bir fikstürün beklediğini ve kulübe sıkıntı yaşatmak istemiyor oluşunu gösterdi. Mehmet Demircan / FANATİK Özel Kaynak: fanatik.com.tr
Başkan Adnan Polat, ikinci transfer bombasını bekleyen Sarı-Kırmızılı taraftarlara müjdeyi verdi: “Hafta içerisinde yeni santrforumuz Türkiye'de olacak” Galatasaraylı Yönetici Ve İşadamları Derneği’nin (GSYİAD) dün gece yapılan başkanlık seçimine Başkan Adnan Polat’ın açıklamaları damga vurdu. Cim Bom’un patronu, santrfor transferine açıklık getirdi. Polat, “Yeni santrforumuz bu hafta içerisinde Türkiye’ye gelerek, takıma katılacak” dedi. Büyük gelir beklenen Riva projesiyle ilgili de konuşan Polat, “Burada ilk kez müjdeyi veriyorum. Riva’nın tapusunu bugün ya da yarın alacağız. 170 bin metrekarelik ormana Selahattin Beyazıt’ın ismini vereceğiz. Yine 8 bin metrekarelik ilköğretim okulunu Galatasaray Eğitim Vakfı’na bağışlamak için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduk” diye konuştu. Polat, Riva’da oluşturulacak yeni sokaklara ise Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen Galatasaray Lisesi öğrencilerinin isimlerinin verileceğini aktararak, projeden minimum 750 milyon dolar beklediklerini ifade etti. Tek aday olarak seçime giren İsmail Sarıkaya tekrar başkan seçildi.
Galatasaray'da Kewell, ağrıları nüksedince antrenmanı yarım bıraktı. 2 hafta daha formasından uzak kalması beklenirken dün sabah Florya’da çalışmalara katılan Kewell’dan gelen haber sevinç yaratmıştı. Ancak bu mutluluk kısa sürdü. Çünkü Avustralyalı futbolcu idmanın ilerleyen bölümlerinde şiddetli ağrılar hissetmeye başlayınca antrenmanı yarım bıraktı. Tecrübeli oyuncunun tedavisine devam edileceği bildirildi. Ligde Gaziantepspor, Türkiye Kupası’nda da Ankaragücü maçlarında forma giyemeyecek olan Kewell’ın Denizlispor karşısında ikinci yarıda oyuna girmesi, Kayserispor karşısında da tam anlamıyla hazır olması bekleniyor.
Rijkaard, dün sabahki idmanda tüm oyuncularıyla tek tek görüşüp sezonun geri kalan kısmında neler istediğini anlattı, uyarılarda bulundu. Aslan’ın hocası Rijkaard, sezonun ikinci yarısını resmen açtı! Hollandalı teknik adam, dün sabah Florya’da yapılan antrenmanda tüm futbolcularıyla tek tek görüşüp, onlardan sezonun geri kalan kısmında ne istediğini anlattı ve çeşitli uyarılarda bulundu. Sarı-Kırmızılı ekipte sakatlıkları süren Milan Baros, Gökhan Zan, Sabri ve Aydın idmana katılmazken, sakatlığı sonrası ilk kez takımla antrenmana katılan Kewell çalışmayı yarım bıraktı. Fildişi Milli Takımı forması giyen Keita ise halen devam eden Afrika Kupası nedeniyle Angola’da bulunuyor. Bu oyuncuların yokluğunda Cim Bom iki grup halinde çalıştı. Bir grup yenileme çalışmasına katılırken, diğer grup gole dönük pas çalışmaları üzerinde durdu. Hazırlıklar bugün devam edecek.
Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Atletico Madrid'in en önemli silahlarından Forlan sakatlandı. Galatasaray, gol makinesi Baros’un yokluğuna üzülürken, benzer bir haber de Avrupa Ligi’ndeki rakibi Atletico Madrid’den geldi. İspanya Kral Kupası ve La Liga’da üst üste galibiyetler alarak çıkışa geçen Başkent ekibinde Diego Forlan’ın sakatlanması şok etkisi yarattı. Sol dizinde bağ yırtığı olduğundan şüphelenen Uruguaylı yıldızın durumu bugün belli olacak. Ancak ilk yapılan kontroller sonrası 2 ay sahalardan uzak kalabileceği belirlendi. Bu da Forlan’ın Galatasaray’a karşı forma giyemeyeceği anlamına geliyor.
Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ önemli bir golcüyü sarı kırmızılı renklere katmak için çaba gösteriyor. Futbol şubesi sorumlusu 2 yönetici birkaç golcü oyuncu ile birden görüşerek, ekonomik ve kariyer açısından en uygun oyuncuyu sarı kırmızılı renklere katmak amacında. Bu yüzden Haldun Üstünel'in son olarak, Blackburn'un 32 yaşındaki golcüsü Benni McCarthy ile de görüştüğü öğrenildi. 4 yıldır İngiltere Premier Lig'de Blackburn Rovers Kulübü'nde forma giyen Güney Afrikalı oyuncunun sözleşmesinin bu sezon sona erecek olması, bu transferin gerçekleşme şansını artırıyor. Bu sezon ligde 14 maçta 1 gol atabilen Benni Mc Carthy ile yapılan ilk görüşmelerin olumlu olduğu ve sarı kırmızılı kulüpte top oynamaya yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Haldun Üstünel'in Benni Mc Carthy'nin yanı sıra Aston Villa'nın golcüsü John Carew ve Everton'da kiralık olarak oynayan Manchester City'nin yıldızı Jo Alves'in transferi için de görüşmeleri sürdürdüğü, ancak bu iki oyuncunun transfer maliyetlerinin bir hayli yüksek olması nedeniyle Benni Mc Carthy'nin transferinin gerçekleşme şansının öne çıktığı belirtildi. DHA