Galatasaray'dan Güncel Haberler

Konu, 'GALATASARAY' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, KK Cibona Zagreb maçından dolayı 5 müsabaka ceza alan Cemal Nalga ile ilgili, Galatasaray Cafe Crown'ın, Basketbol Federasyonu'na yanıltıcı belgeler verdiği iddiasında bulundu.

Nedim Karakaş, yaptığı açıklamada, Galatasaray Cafe Crown'ın, oynamayarak cezasının bir bölümünü tamamladığını öne sürdüğü Cemal Nalga'nın, ENBW Ludwigsburg ve Deutsche Bank Skyliners maçlarında, Tufan Ersöz'ün 7 numaralı formasıyla oynadığının belirlendiğini belirterek, ''Artık buna kimsenin göz yumabilecek hali yok. Burada federasyon, Galatasaray Cafe Crown tarafından aldatılmıştır. Federasyona verilen belgeler yanıltıcıdır'' dedi.

Nalga'nın bu maçlarda oynamaması durumunda bile cezasını tamamlamadığını ileri süren Karakaş, ''Kural olarak, üst üste 5 maçı aralıksız oynamaması lazım. Cemal, arada 1 maç oynayarak bu kuralı zaten bozmuştur. Biz bunu bildiğimiz için, disiplin kurulu başkanı Akın Süel'e, daha 2 ay önce Cemal'in oynaması halinde itiraz edeceğimizi söylemiştik'' diye konuştu.

Karakaş, Nalga'nın, cezasını özel maçlarda çekmesinin de doğru olmadığını kaydederek, ''Böyle saçmalık olmaz. Federasyon kendi kafasına göre kural çıkarıyor. O zaman biz de niye cezalarımızı özel maçlarda çekmiyoruz. Halen resmi maçlarda seyircisiz oynuyoruz'' dedi.

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    BASKETBOL: FIBA BAYANLAR AVRUPA LİGİ

-UMMC EKATERINBURG: 69 - GALATASARAY: 54

Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (A) Grubu'nda yer alan Galatasaray, gruptaki 4. maçında deplasmanda Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımına 69-54 yenilerek ilk yenilgisini aldı.

Sarı-kırmızılılar, 3 bin seyircinini izlediği maçta UMMC Ekaterinburg karşısında ilk çeyreği 19-14 geride geçerken, devreyi de 38-25 yenik tamamladı. 3. çeyrek de 52-39 Rus temsilcisi lehine geçilirken, evsahibi ekip, karşılaşmadan 69-54 galip ayrılan taraf oldu.

Galatasaray'da bu maçta Vecerova 9, Nilay 2, Leuchanka 14, Perkins 9, Young 14 ve Esra da 6 sayıyla oynadı.

3. kucukagac

kucukagac Kıdemli Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    7 GALATASARAYLI DAHA DOMUZ GRİBİ...
    Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda Turan'ın önceki gün domuz gribi teşhisiyle tedavi altına alınmasının ardından federasyon, sporculardan 7'sinde daha virüs tespit edildiğini açıkladı.
    İstanbul- Galatasaray Kulübü, bünyesindeki Futbol Akademisi'nde personel ve sporculardan oluşan 7 kişide domuz gribi (A/H1N1) enfeksiyonu bulguları elde edildiğini ve bu nedenle genç takımların antrenmanlarının, 24 Kasım'a kadar iptal edildiğini bildirdi.
    Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
    ''Şu anda, ülkemizde salgın halinde bulunan enfeksiyon göz önünde bulundurularak, tedbir amacıyla 18 yaş altı, 17 yaş altı, 16 yaş altı, 15 yaş altı ve 14 yaş altı takımlarımızın antrenmanları, 24 Kasım Salı gününe dek iptal edilmiştir. Buna bağlı olarak, bu yaş gruplarındaki müsabakalarımızın ertelenmesi için yaptığımız başvuru, Futbol Federasyonu tarafından uygun görülmüştür.''

4. eddik

eddik Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    federasyon asi getirdmis futbolcular icin ama asi yaptiran yok bildigim kadariyla bir fenerbahce yaptirdi galiba

5. mescer

mescer Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    2
    elinizde özgürcan gibi bir forvetınız vardı nıye sattınız şimdi forvet sıkıntısına düşmezdiniz

6. mescer

mescer Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    2
    fanatik bir galatasaraylı olmam basketboldan küme düşürülmemiz gerektıgini engellemiyor bunu söylerkende tabi içim kan aglıyor .böyle bir yalnış nasıl yapılır hala aklım almıyor

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Bahri HAVADIR

Olayı bir daha anlatmaya gerek yok. Sağır sultan bile duydu artık Cemal Nalga skandalını.
    Kimse savunamaz bunu. Savunan da yok zaten.
    Yalnız maksatlarını anlayabilmiş değilim.
    Be hey kardeşim! Bunu yaparak elinize ne geçti?
    Kazansan ne olur, kaybetsen ne olur?
    Ahlaksızlık, sahtekarlık yaparak Ali Sami Yen ve arkadaşlarının kemiklerini sızlatmak, milyonlarca Galatasaraylıyı insan içine çıkamaz hale getirmek ne kazandırdı size?
    Şimdi Başkan Adnan Polat'ın işi çok daha zor.
    Çünkü sağ kolunu kaybetti. Yiğit Şardan, elini her taşın altına sokan, önemli projelere imza atan isimdi.
    - Türk Telekom Arena Stadı...
    - Galatasaray TV...
    - Galatasaray Mobil...
    - Galatasaray Bilyoner...
    - Galatasaray cep TV..
    - Galatasaray Card...
    - Galatasaray Bonus Card...
    Hepsinin arkasında o vardı. Artık yok.
    Başkan dahil 14 yönetici istifasını geri almasını istedi ama o onurlu davranışını devam ettirip sözünden dönmedi. Çok kararlı çünkü.
    Bu iş muhaliflerin ekmeğine de yağ sürdü şimdi.
    Nasıl da sırıtıyorlar ellerini ovuştura ovuştura... Başkan Polat'ın 2010'da yapılacak kongrede önünü kesmek istiyorlardı ya yapılanları kıskanarak... Şimdi ağızları kulaklarında.
    Olayın patladığı gün, ayın 18'inde... Olay ilk patladığında inanamaz buna Yiğit Şardan... Adnan Polat'a, 'Bu gerçek olamaz. Komplodur bu' der ama sonuç bir sahtekarlıktır.
    Şardan, 'Peki benim neden haberim olmadı' derken, aynı günün gecesi Başkan Polat, basketbol şubesindeki beş profesyonelin biletini kesmiştir bile.
    Kesti ama o geceden sonra gözlerine uyku girmiyor; kendisi söyledi.
    Telefonla konuştum Adnan Polat'la... Sesi soğuktu:
    'Böyle ucuz işler, sahtekarlıklar benim olduğum yerde nasıl olur? Galatasaray'da nasıl olur? Benim ya da Yigit'in ya da bir başka yönetici arkadaşımızın haberi olsa buna izin verir miydik? Bu utançla nasıl çıkarım insan içine, nasıl bakarım yüzlerine?' Şimdi ne olacak?
    Bana göre Şardan'ın projeleri devam ettirmesi için dönmesi gerektiğine inanıyorum.
    Bu lekeyi hiçbir şey temizleyemez... Ancak çıkıp ortaya 'Bu büyük bir yanlış. Basketbolda küme düşürün bizi' denilebilmeli.
    Belki bu ateş o zaman soğur biraz.
    Soğur da... Bu olayı kimse de unutmaz.

AKŞAM

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray ile Manisaspor takımları, Turkcell Süper Lig'de yarın 7. kez karşı karşıya gelecek.

Lig tarihinde ilk kez 2005-2006 sezonunda karşılaşan iki ekip arasında geride kalan 6 maçtan 4'ünü Galatasaray kazandı, 2'si ise berabere bitti.

2005-2006 sezonundaki maçları Galatasaray, İzmir'de 4-1, İstanbul'da da 4-2'lik skorlarla kazanırken, 2006-2007 sezonunun ilk yarısında Manisa'da oynanan mücadele 2-2 bitti, İstanbul'daki karşılaşmada ise Galatasaray 4-0 galip geldi.

2007-2008 sezonundaki maçlarda ise taraflar Manisa'da 2-2 berabere kalırken, İstanbul'daki gol düellosundan 6-3'lük skorla Galatasaray galip ayrıldı.

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beko Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen, Galatasaray Cafe Crown'ı 83-73 yendi.

Cemal Nalga skandalının ortaya çıkmasıyla idari ve teknik kadronun görevine son verilen sarı-kırmızılı takım, başta savunma olmak üzere Efes Pilsen karşısında gösterdiği kötü performans sonucu yenilgiden kurtulamadı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Efes Pilsen, dış atışlarda Thornton, pota altında da Kasun ile bulduğu basketlerle 6. dakikada 14-6 öne geçti. Savunmada oldukça etkisiz bir görüntü ortaya koyan ve çıktığı hücumları da kötü kullanan Galatasaray Cafe Crown karşısında üstün oyununu devam ettiren Efes Pilsen, ilk periyodu 28-14 önde geçti.

İkinci periyoda da etkili oyununu taşıyan Efes Pilsen, organize hücumlarla üst üste basketler bularak, 16. dakikada farkı 23 sayıya çıkararak, skoru 40-17 yaptı. Sarı-kırmızılı takım, Wilkinson ve Jasaitis ile bulduğu basketlerle farkı eritmeye çalışırken, ev sahibi takım, kontrollü oyununu sürdürerek ilk yarıyı da 45-31 önde tamamlamayı bildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Thornton ve Kerem Tunçeri ile dış atışlardan skor bularak başlayan Efes Pilsen, 25. dakikada farkı 21 sayıya (56-35) çıkardı. Özellikle savunmada Cemal Nalga'nın yokluğunu hisseden sarı-kırmızılı takım, Rancik ve Wilkinson ile ayakta durmaya çalıştı. Efes Pilsen, son çeyreğe de 63-49 önde girdi.

Efes Pilsen, zayıf rakibi karşısında son periyotta da etkili performansını sürdürerek, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmadan 83-73 galip galip ayrıldı.

BEKO BASKETBOL LİGİ...

-EFES PİLSEN: 83 - GALATASARAY CAFE CROWN: 73

Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk

Hakemler: Mehmet Keseratar xxx, Kaan Büyükçil xxx, Yener Yılmaz xxx

Efes Plsen: Kerem Tunçeri xx 8, Sinan xx 8, Thornton xxx 20, Kaya xx 4, Kasun xx 9, Smith xx 8, Nachbar xxx 12, Ermal x 4, Ender x 5, Shumpert x 5

Galatasaray Cafe Crown: Can x 7, Evren xx 9, Jasaitis xx 10, Wilkinson xxx 14, Rancik xxx 20, Washington x 3, Murat x 3, Polat x 2, Caner x 5

1. Periyot: 28-14

Devre: 45-31 (Efes Pilsen lehine)

3. Periyot: 63-49

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı'nda Cemal Nalga'nın usulsüz olarak bazı maçlarda oynatıldığının anlaşılmasıyla başlayan, takımın idari ve teknik kadrosunun görevine son verilmesinin ardından, başkan yardımcısı Yiğit Şardan'ın dün istifa dilekçesini vermesiyle devam eden süreci, olağanüstü bir toplantıyla değerlendirdi.

Mecidiyeköy'deki kulüp binasında gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından, kulüp ikinci başkanı Mehmet Helvacı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü'nün birkaç gündür derin bir sarsıntı yaşadığını kaydeden Helvacı, ''Olmaması gereken bir şey oldu. Hepimiz çok üzgünüz. Sorumlularını sahada tespit ettik ve bizce gerekli şekilde cezalandırdık. Bu cezayla yetinmeyeceğiz, her türlü mecrada da cezalandırılmaları için çalışacağız. İlgilileri, kulüp disiplin kuruluna vereceğiz, başka mecralarda da cezalandırılmaları gerekiyorsa, bunun için çaba sarf edeceğiz'' dedi.

Helvacı, başkan yardımcısı Yiğit Şardan'ın istifasını ise üzülerek kabul etmek durumunda kaldıklarını söyledi.

Yiğit Şardan'ın, Galatasaray Yönetim Kurulu açısından değerli bir isim olduğunu dile getiren Helvacı, şöyle konuştu:

''Kendisiyle paylaştığımız görev süresi boyunca, yaptığı projeler ve çalışmalar, Galatasaray'a önemli değerler katmıştır, ancak şube sorumluluğu ve kurumsal yönetim anlayışı çerçevesinde verdiği istifayı, yönetim kurulu, herhangi bir takdir yetkisi olmadığı için üzülerek kabul etmiş bulunmaktadır. Bir kişinin istifası üzerine davranışta bulunmamız mümkün değil, buna imkan yok. İstifa tek taraflı bir hukuki işlemdir. İknaya imkanımız yoktur, ancak istifasını geri alması icap eder, ama böyle bir beklenti de doğru değil. Gerçekten çok üzüntülüyüz. Yönetim kurulu toplantısının önemli bir bölümü, arkadaşlarımızın duydukları üzüntüyü ifade etmeleriyle geçti. Keşke bir alternatifimiz olsaydı, keşke bu istifayı açıklamamış olsaydı. Keşke sadece basketbol şubesi sorumluluğundan istifa etmiş olsaydı, çünkü olay tamamen kendisinin bilgisi dışında gelişen, haberinin olmadığı ve kesinikle katkıda bulunmadığı bir sonuçtur. O sebeple, istifasının çok gerekli olduğunu ben şahsen düşünmüyorum. Beraber başlamıştık ve beraber bitirmeyi arzu ederdik, olmadı. Şartlar bunu gerektirdi.''

-YÖNETİMİN İSTİFASI KONUSU-

Galatasaray Yönetim Kurulu olarak, bundan sonra hem olayla ilgili gelişmeleri doğru yönetmeye çalışacaklarını, hem de genel kurulun kendilerine sorumluluk olarak yüklediği seçim süresinin sonuna kadar görevlerini sürdüreceklerini aktaran Mehmet Helvacı, yönetim kurulunun istifasının söz konusu olmadığını söyledi.

''Gelecek hafta yapılacak olağanüstü divan kurulu toplantısında, yönetime yönelik eleştirilerin ve yönetimden istifa beklentilerinin olmasının beklendiği'' belirtilerek yöneltilen bir soruya, ''Başka istifa söz konusu değil, başka istifanın olması için bir neden de yok'' yanıtını veren Helvacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Divan kurulu toplantısında ne gibi bir tepkinin geleceğini bilmiyorum. Bir tepkinin gelmesini de ne istiyorum, ne bekliyorum, çünkü bundan sonra gelecek tepkiler, Galatasaray'ın varlığına zarar verecek tepkiler olabilir. O yüzden, bu konuda tepki gösterecek olanlara veya düşüncesi olanlara bir mesaj göndermek istiyorum. Galatasaray zaten bu işten yeterince zarar görmüştür, daha fazla zarar görmesine engel olmak gerekir. Sorumlular görevlerinden alınmıştır. Yönetim kurulunda sorumlu arkadaşımız, başka birçok görevi olmasına rağmen, hassasiyet göstermiş ve istifa etmiştir. Başka bir istifanın teknik olarak olmasına gerek yoktur. Bugünkü süreç içinde böyle bir talep varsa, olduğuna inanmıyorum ama, bir seçime gitmeye kalksak, üç haftalık bir zaman gerektirir. Seçilecek kişiler de mart ayına kadar görev yapacaktır. Önümüzde de bir mali kongre var. Bizim bir istifayla böyle bir sürece yol açmamız kesinlikle kabul edilemez, Yapılan hata çok büyüktür, ama Galatasaray ne basketbol takımı, ne de futbol takımından ibarettir. Galatasaray çok büyük bir camiadır.''

-''KİMSENİN GÖREVİ BIRAKIP KAÇMA NİYETİ OLAMAZ''-

Yapılan toplantıda, yönetim kurulu olarak istifa etmenin tartışılıp tartışılmadığı sorusuna, ''Hayır'' cevabını veren Mehmet Helvacı, ancak konuyla ilgili birtakım konuşmalar olduğuna da değindi.

Toplantıda, yönetim kurulu arkadaşlarının hassasiyet gösterdiklerini kaydeden Helvacı, ''Yiğit arkadaşımızın hassasiyetine biz de katılalım, katkıda bulunalım istediler. Sadece bu çerçevede, ne yapılabilir, Yiğit arkadaşımızla beraber olduğumuzu nasıl gösterebiliriz, nasıl arkasında durabiliriz diye konuşuldu, ama hiç kimsenin görevi bırakıp kaçmak gibi bir niyeti olamaz'' ifadelerini kullandı.

-''HAK EDİLEN CEZANIN ALINMASI GEREKİR''-

Mehmet Helvacı, yaşanan olayın kendileri açısından savunması olmadığını, hak edilen cezanın alınması, ancak bunun bireysel davranış olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

Galatasaray Kulübü'nün kurumsal tarafının ve kendilerinin olaydan hiçbir şekilde haberdar olmadıklarına değinen Helvacı, ''Kulübün göstermiş olduğu bir davranış değil, bireysel bir davranıştır. Basketbol Federasyonu'nun da meseleye bu şekilde baktığını tahmin ediyorum. Bu akşamki maçımızla ilgili bir tedbir kararı açıklanmamıştır. Kurumsal yapıyla ilgili bir ceza öngörülüyor olsaydı, bu akşamki maç için de bir sonuç açıklanırdı. Hak edilen cezaların alınması gerekir'' şeklinde konuştu.

Yapılan usulsüzlüğün, spora ve sporculuğa yakışmayan bir sahtecilik olduğunu söyleyen Mehmet Helvacı, ''Bu sahteciliği bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Ne gibi bir ceza verilecekse, verilecektir. Hak ettiğimizi düşünüyorum. Anlayışla karşılıyoruz, ama burada tamamen kişilere yönelik bir cezanın olması icap eder. Kurumsal olarak bu olaya Galatasaray hiçbir şekilde karışmamıştır'' dedi.

Helvacı, gelecek hafta salı günü yapacakları yönetim kurulu toplantısında, basketbol şubesiyle ilgili yeni atamaları yapacaklarını da sözlerine ekledi.

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Cemal Nalga skandalının ardından yönetim kurulu üyeliğini bıraktığını açıklayan başkan yardımcısı Yiğit Şardan'ın istifasının kabul edildiğini bildirdi.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun yaptığı yazılı açıklamada, erkek basketbol takımında yaşanan ve kuluübü derin üzüntüye sürükleyen olayların, Yiğit Şardan'ın istifasına yol açtığı belirtilerek, ''Çalışmaları ve projeleriyle yönetim kurulumuzun değerli bir üyesi olan Yiğit Şardan'ın bizi de bağlayan istifasını, üzülerek, başka bir alternatifimiz bulunmadığından kabul etmiş bulunmaktayız. Olayla ilgili hiçbir bilgisi bulunmamakla beraber, şube sorumluluğu ve kurumsal yönetim anlayışı gereği görevinden istifa eden arkadaşımızı, Galatasaray'ın üstün menfaatlerini korumak maksayıyla gösterdiği hassasiyet ve Galatasaray duruşu nedeniyle kutluyor ve bugüne kadarki çalışmaları nedeniyle kendisine teşekkür ediyoruz'' denildi.

Açıklamada, yönetimin, olayın sorumluları hakkında bütün mecralarda gereken her türlü takibi yapmak kararında olduğu ve bu çerçevede, Galatasaray Kulübü üyesi olanların disiplin kuruluna sevk edilmesi kararı alındığı ifade edildi.

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, tarafına gönderilen bir dosyayı görüşerek karara bağladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, tarafına gönderilen bir dosyayı görüşerek karara bağladı.

Galatasaray Cafe Crown sporcusu Cemal Nalga’nın cezalı olduğu dönemde, diğer bir sporcunun forması ve ismi altında oynatılması ve müsabaka tutanaklarıda bu şekilde yanıltıcı olarak tanzim edilerek TBF’ye ibraz edilmesi neticesi, ortaya çıkan, “Sportmenliğe aykırı davranışlarda bulunarak, gerçeği yansıtmayan evrakla Federasyonu yanıltarak Basketbol sporuna ve lige zarar vermek, ceza süresini beklememek, Disiplin Kurulu Kararlarını yerine getirmemek” fiilleri açısından ilgililerin Disiplin Kurulu’na sevkleri neticesinde;

Galatasaray Cafe Crown Şube Sorumlusu Yiğit Şardan’ın, Genel Menajer Ali Türsan’ın, Takım Menajeri Mert Uyguç’un, Antrenör Okan Çevik’in, Yardımcı Antrenör Cengiz Karadağ’ın, Teknik Danışman Koray Mincinozlu’nun, Sporcular Cemal Nalga ve Tufan Ersöz’ün Disiplin Yönergesi 39, 40/a ve 42. Maddeleri çerçevesinde haklarındaki soruşturma ve değerlendirme sonuçlanıp nihai karar verilinceye kadar idari tedbirli olarak müsabakalara katılmalarının ve TBF nezdinde kulüple ilişkili görev yapmalarının yasaklanmasına oy birliği ile karar verildi.

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray'ın teknik direktörü Frank Rijkaard, yardımcısı Johan Neeskens ile futbolcular Mehmet Topal, Barış Özbek ve Ufuk Ceylan, 34. Compex Uluslararası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarı'ndaki Türk Telekom grup şirketlerinden Sobee'nin piyasaya sunduğu futbol oyunu ''I Can Football''un tanıtıldığı standı ziyaret etti.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki fuarda ''I Can Football''un tanıtıldığı standa gelen sarı-kırmızılılar, burada taraftarların hazırladıkları soruları yanıtladı. Rijkaard, kendisine yöneltilen, ''Teknik direktörlük yapmak mı zevkli, yoksa oynamak mı?'' şeklindeki soru üzerine, ''İkisinde de büyük heyecan duyuyorum'' cevabını verdi.

Neeskens de, ''Şu ana kadar gördüğünüz en güzel penaltı golü hangisiydi?'' şeklindeki soruya, ''1974 Dünya Kupası finalinde Almanya'ya attığım gol'' karşılığını verdi.

Ufuk Ceylan ise bir soru üzerine Galatasaray'a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Hedeflerim arasında burada oynamak vardı. Umarım uzun süre Galatasaray'a hizmet ederim'' ifadelerini kullandı.

-BARIŞ: ''MİLLİ TAKIM KONUSUNDA HENÜZ KARARIMI VERMEDİM''-

Barış Özbek, Türk milli takımında oynayıp oynamama konusunda henüz kararını vermediğini söyledi.

Programı sunan görevlinin, ''Gurbetçi futbolcular bulundukları ülkelerin milli takımlarında forma giyiyorlar. Türk milli takımında oynamaya karar verdiğin için sana teşekkür ediyoruz'' şeklindeki sözleri üzerine Barış, ''Bu konuda henüz kararımı vermedim. İlerleyen zamanda kararımı vereceğim. Hayırlısı olur inşallah'' değerlendirmesini yaptı.

Galatasaraylı teknik heyet ve futbolcular, taraftarlar için bir süre futbol topları ve kaşkolları imzaladıktan sonra fuardan ayrıldı.

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray eski başkan yardımcısı ve basın sözcüsü, 2006'daki başkan adaylarından Turgay Kıran Radyospor'a konuştu.

Galatasaray'daki skandalı yorumlayan Kıran, "İstifa meselesi Adnan Polat'ın vicdanına kalmış bir olaydır. Ama ben başkan olsaydım, bu olayların ardından o koltukta durmazdım." dedi.

Aydın Cingöz'le Gündem programına konuşan Kıran, "Kırgınız ve üzgünüz." dedi. Galatasaray basketbol takımındaki son gelişmeleri değerlendiren Kıran, "Hakikaten Galatasaray camiası için gurur incitici bir olay. Hepimiz üzüldük. Bunun artık tekrarını söylemek anlamsız. Çünkü bu dünden beri devam eden bir infial var. Eski başkanlar ve büyük abilerimiz hassasiyetlerini belirttiler. Gerekenler herhalde Galatasaray camiasında yapılacaktır. Dolayısıyla bu olayı ne yazık ki tarihin bir tarafına koyacağız. İleriye bakarak Galatasaray spor kültürüne, spor ahlakına, spor etiğine örnek olacak yeni insanlarla devam edecektir. Bunun içinde zaten Mart ayına az kalmıştır. Galatasaraylı kardeşlerimiz delegelerimiz düşünecekler, ona göre yeni bir seçim olacaktır." şeklinde konuştu.

BU OLAY GÜVEN BUNALIMI GETİRMİŞTİR

Yaşanan skandalın Adnan Polat ve yönetimini sıkıntıya düşürdüğünü belirten Kıran şöyle devam etti, "Oy oranlarını ne kadar düşürdüğüne dair oran verme şansımız yok, ama Galatasaraylılar 104-105 yıllık tarihlerinde böyle bir olayla karşılaşmamışlardır. Ben büyüklerimin, Galatasaray eski başkanlarının demeçlerini izledim. Hepsi son derece infial içerisindeler. Bu olay güven bunalımı getirmiştir. Gurur kırıcı bir olaydır. Muhakkak ki Polat'ı da etkileyecektir. Ama polat aklı başında efendi bir arkadaşımız. Gereğini yapacaktır."

YÖNETİCİLİK ZAAFİYETİ VAR

Yiğit Şardan'ın istifasının ardından Ahmet Dedehayır'ın "Olaydan benim sonradan haberim oldu. Aldatılmış hissettim" şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Turgay Kıran, "Olayda çok ciddi bir yöneticik zaafiyeti var." dedi.

Geçmişte yaşanan Derya Taşdelen örneğini de gösteren Turgay Kıran, "2005-06 sezonunda Derya Taşdelen diye bir arkadaşımız basketbol sorumlusuydu. Tek başına herhangi bir sponsor olmadan uğraşıyordu. Takımın başında her şeyle uğraşıyordu. Bu kardeşim her şeyini feda ederek Gs'ın o günkü şartlarında 950 bin dolarla Galatasaray'ı Türkiye üçüncüsü yapmıştı. Yöneticinin durumu, önemi çok farklı. Dolayısıyla aldatıldım, yeni duydum ifadeler Galatasaray'a yakışmıyor. Çünkü siz yöneticiyseniz her şeyden sorumlusunuz. Üstelik Galatasaray başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Yıllardan beri bunu çürütmeye çalışıyorum. Galatasaray'da ortak fikrin varolmasına çalışıyorum ama başkan tek adamdır. Dolayısıyla kimse bundan yırtma şansı yoktur. Ama olmuştur bu olay. Bundan sonra Galatasary akli ve akim bir şekilde bunun kararlarını yöntemlerini alacaktır. Yine eski doğru, dürüst, spor ahlakı olan günlerine kavuşacaktır. Çünkü spor mücadelesi kurallara göre ve saha içerisinde verilir." ifadelerini kullandı.

BEN OLSAYDIM İSTİFA EDERDİM

Yiğit Şardan olayını da değerlendiren Kıran, "Doğru yapmıştır. Kulüp sıkıntıya düşmüştür. Doğaldır ve iyi bir olgudur." ifadeleriyle istifa olayını olumlu bulduğunu dile getirdi.

Sayın Polat ne yapmalı sorusuna ise Turgay Kıran şu cevabı verdi; "Onu kendisi bilecek ama bütün başkanların demeçlerini sizlerde bizlerde okuduk. Galatasaray'ın bir an evvel bir şeye karar verecektir. Polat'ın da sıkıntıları hakkaten büyük. İstifa meselesi vicdani meseledir ve Polat'a bağlıdır. Eğer ben Turgay Kıran olarak başkanlık koltuğunda otursaydım, o makamda durmazdım."

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe ile Galatasaray'ın gruplarındaki 5. maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.

(H) Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe'nin 2 Aralık Çarşamba günü Hollanda temsilcisi Twente ile deplasmanda oynayacağı maçta İspanya Futbol Federasyonu'ndan Cesar Muniz Fernandez düdük çalacak. Enschede kentindeki De Grolsch Veste Stadı'nda TSİ 20.00'de başlayacak karşılaşmada, Fernandez'in yardımcılıklarını Jose Fernandez Miranda ve Javier Novoa Robles yaparken, maçın ilave yardımcı hakemleri Carlos Clos Gomez ve Antonio Mateu Lahoz, dördüncü hakemi ise Carlos Delgado Ferreiro olacak.

(F) Grubu'nda yer alan Galatasaray'ın 3 Aralık Perşembe günü Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'la İstanbul'da yapacağı karşılaşmayı ise Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Ivan Bebek yönetecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak mücadelede, Bebek'in yardımcılıklarını Tomislav Petrovic ve Tomislav Setka yapacak. Maçın ilave yardımcı hakemleri Marijo Strahonja ve Damir Batinic, dördüncü hakemi ise Ante Vucemilovic-Simunovic olarak belirlendi.

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, erkek basketbol takımı oyuncusu Cemal Nalga'nın usulsüz olarak bazı maçlarda oynatıldığının anlaşılmasıyla başlayan sorunda, son gelişmeleri değerlendirmek için olağanüstü toplandı.

Mecidiyeköy'de bulunan kulüp binasında gerçekleştirilen toplantı için, başkan Adnan Polat ile yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi.

Toplantıda, cezalı durumdaki Cemal Nalga'nın takım arkadaşının formasıyla hazırlık maçlarında oynatıldığının tespit edilmesiyle başlayan, takımın idari ve teknik kadrosunun görevine son verilmesinin ardından, başkan yardımcısı Yiğit Şardan'ın dün istifa dilekçesini vermesiyle devam eden sürecin değerlendirileceği öğrenildi.

Diğer yandan, yönetim kurulu üyesi Ahmet Dedehayır, toplantıya girmeden önce basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, yaşanan durumu, ''ihmalkarlık ve büyük yanlışlık'' olarak nitelendirdi.

17. mescer

mescer Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    2
    ligden düşürülmeyecek galiba

18. iladik

iladik Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    gs 1- manisa 0 maç devam ediyor

19. kaya43

kaya43 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Galatasaray bu maçı alınca 13. Haftayı lider olarak kapatacak.Şimdiden GS Başarılar dilerim.

20. maho02

maho02 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Galatasaray'da basketboldaki skandalın artçı sarsıntıları sürüyor.
    Yönetim kurulunun Yiğit Şardağ'ın istifasını kabul ettiği toplantının perde arkasında büyük tartışma ve çekişmelerin yaşandığı ortaya çıktı. Basketboda yaşanan skandal sonrasında eski başkan Özhan Canaydın'ın "Burası sarımsakspor mu? Sokak kulübü yönetirse böyle olur şeklindeki" eleştirisi, sarı kırmızılı yönetimde ayrı bir kavgaya neden oldu.
    Toplantıda yöneticilerden Sinan Kılıç'ın Özhan Canaydın'ın bu açıklamasını eleştirmesi ve "Nasıl acayip bir adam, bu lafları nasıl söyler büyük ayıp etti" diye çıkışması üzerine, yönetim kurulu toplantısında bulunan Mehmet Helvacı, Faruk Bil ve Ahmet Dedehayır'ın, Sinan Kılıç'ın üzerine yürüdükleri öğrenildi. Bu üç yöneticinin Özhan Canaydın'a hakaret ettiğini ileri sürerek Sinan Kılıç'a doğru yöneldikleri ve Ahmet Dedehayır'ın Sinan Kılıç'ı dövmek için hamle yaptığı belirtildi. Toplantıyı ağır grip olduğu halde yöneten başkan Adnan Polat'ın kavgayı güçlükle önlediği ve yaşanan tartışmadan büyük üzüntü duyduğu bildirildi. Bu tartışma sonsasında Sinan Kılıç'ın Özhan Canaydın'a sarfettiği sözlerden geri adım atması üzerine tartışma yatıştı ve Yiğit Şardan'ın istifasının kabulu ile toplantı sona erdi.

Sayfayı Paylaş