Galatasaray'dan Güncel Haberler

Konu, 'GALATASARAY' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon oynadıkları 9 maçı da kaybetmediklerini belirterek, ''İnşallah UEFA Avrupa Ligi'nin Hamburg'ta oynanacak finali için sonun başlangıcı yarın Bükreş'te olsun'' dedi.

Romanya Galatasaraylılar Derneği'nin Bükreş'te düzenlediği geceye katılan Polat, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin uluslararası ilk ve tek markasının Galatasaray olduğunu belirterek, ''Biz dünyanın neresine gidersek gidelim Galatasaraylıların orada örgütlenmiş olduğunu görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor, Galatasaraylılarla, Galatasaray'ımızla gurur duyuyoruz'' dedi.

Dinamo Bükreş ile yarın önemli bir maça çıkacaklarını hatırlatan başkan Polat, ''UEFA Avrupa Ligi'ndeki 10. maçımızı oynayacağız. Yaptığımız maçların büyük bir kısmını kazandık, maç kaybetmedik. Kupa'ya doğru, Hamburg'a doğru sonun başlangıcı burada Bükreş'te başlatılsın. İnşallah da yarın böyle olur. Sevinçli bir gün yaşarız'' diye konuştu.

Geceye, Galatasaray'ın eski futbolcusu Popescu ile eski futbolcusu ve teknik direktörü Hagi'de bir süre katıldı.

Öte yandan, Romanya Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Aykut Akbulut, Adnan Polat'a, gecede kulüp kürek şubesine iletilmek üzere 10 bin avroluk çek ile plaket verdi. :rotfl::rotfl::rotfl:

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde yarın karşılaşacağı Dinamo Bükreş'in Menajeri Cornel Dinu, Galatasaray'ı yenmek istediklerini ve alacakları 3 puanın kendilerinin gruptan çıkması için önemli bir adım olacağını ifade etti.

Dinamo Bükreş Teknik Direktörü Cornel Talnar'ın trafik sıkışlığı nedeniyle toplantıya gelememesi nedeniyle, basın toplantısını düzenleyen Dinu, Galatasaray ile çok önemli bir maç yapacaklarını belirterek, ''3 Puan alırsak gruptan çıkma adına önemli bir adım olacak. Galatasaray güçlü bir takım. Arda, Sabri, Hakan Balta gibi önemli oyuncuları var. Keita ve Kewell da çok güçlü futbolcular. Ama biz kazanmak istiyoruz'' dedi.

Dinu, Galatasaray'ın Dinamo Bükreş'e göre daha değerli oyunculara sahip olduğunu da belirtirken, yarın takım olarak iyi bir oyun sergileyip galip gelmeyi istediklerini de söyledi.

3. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Kuruçeşme açıklarında bulunan ve Boğaz'daki tek ada konumunda olan Galatasaray Adası, Beşiktaş Belediyesi tarafından mühürlendi!

Sarı-Kırmızılı kulübün 2006’da 3 yıllığına, kontrat bitince de geçtiğimiz aylarda 4 yıllığına Reina’ya kiraladığı Ada’da usülsüz yapılaşma olduğunu belirleyen Belediye ekipleri olaya müdahale etmekte gecikmedi. İşletmeci Mehmet Koçarslan’ın yılda sadece 400 bin Dolar ödediği Galatasaray Adası’nda, Beşiktaş Belediyesi’nin şartları yerine getirilmediği sürece ticari faaliyet yapılamayacak. Galatasaray Kongre üyeleri, bu gelişme karşısında bir hayli tepkili. -Fanatik-

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'de yapılan Türk Telekom Arena Stadı'ndaki oksitlenme sorununun çözüldüğünü ve önümüzdeki haftadan itibaren beton dökülmeye başlanacağını açıkladı.

Bundan sonra herhangi bir aksama yaşanmayacağını garanti eden Bayraktar, Galatasaray’ın gelecek sezon birkaç maç gecikmeyle yeni stadında oynayacağını duyurdu. TOKİ Başkanı ayrıca Eren Talu-Alke ortaklığıyla mahkeme sürecinin devam ettiğini söyleyip, gerekirse anlaşmaya varabileceklerinin sinyallerini verdi. -Fanatik-

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, UEFA Avrupa Ligi'nde yer aldıkları (F) Grubu'nu lider olarak tamamlamak istediklerini, yarın Dinamo Bükreş karşısında deplasmanda alınacak iyi bir sonucun bu yolda kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

Rijkaard, karşılaşmanın oynanacağı Dinamo Stadı'nın dışında kurulan çadırda düzenlediği basın toplantısında, ''Öncelikle rakibimize saygımız çok büyük. Amacımız tabii ki gruplardan çıkmak. Ayrıca lider tamamlamak için de çalışıyoruz. Bunun için de buradan alınacak iyi bir sonuç bize çok yardım edecektir. Biz de buraya iyi bir sonuç almaya geldik'' dedi.

Dinamo Bükreş'in iyi bir takım olduğunu anlatan Hollandalı çalıştırıcı, ''İki hafta önce bize karşı maça iyi başladılar. Özellikle ofansif olarak etkili futbolcuları var. Forvet ve forvet arkasındaki oyuncuları iyi, sağ açıktaki oyuncuları da etkili. İlginç ve enteresan bir maç olacak'' diye konuştu.

-''SİSTEMİMİZİ DEĞİŞTİRMİYORUZ''-

Rijkaard, ligin başından beri oynadıkları sistemi değiştirmediklerini, geçtiğimiz hafta sonunda oynadıkları Sivasspor karşısında da aynı sistemle sahada mücadele ettiklerini vurguladı.

Sivasspor maçında her zaman olduğu gibi 3 orta saha oyuncusuna yer verdiğini anlatan Frank Rijkaard, bunların hepsinin de defansif oyuncular olduğunun söylenemeyeceğini ifade etti.

Rijkaard, Sivasspor maçının iyi geçtiğini ve takımın performansından mutlu olduğunu tekrarlayarak, ancak yarın farklı bir maç oynayacaklarını ve kadronun antrenmandan sonra şekilleneceğini vurguladı.

-''RUMEN TARAFTARLAR İZLESİN İSTERDİM''-

Maçın seyircisiz oynanmasının takımı nasıl etkileyeceği yolundaki bir soru üzerine Hollandalı teknik adam, ''Maçı Rumen taraftarların izlemesini isterdim'' dedi.

Seyircisiz oynanmasının sadece kendilerini değil, Dinamo Bükreş'i de etkileyeceğini savunan Rijkaard, ''Futbol genel olarak seyirci ile güzel olan bir oyun. O yüzden ben de futbol açısından üzgünüm. Ben de Rumen taraftarların gelip yarınki maçı izlemesini isterdim'' şeklinde konuştu.

-MEHMET TOPAL: ''MAÇ TUZSUZ ÇORBA GİBİ OLACAK''-

Galatasaraylı futbolcu Mehmet Topal, seyircisiz oynanacak maçın tuzsuz bir çorbaya benzeyeceğini ileri sürdü.

Bir maçta yer alan seyircilerin oyunun temposunu yükselteceğini belirten Mehmet Topal, ''Ama bu, bir açıdan bizim için avantaj olacaktır. Dinamo Bükreş'in nasıl bir oyun karakteri olduğunu biliyoruz. Onun için seyircisiz oynanmasının avantajını kullanmak istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Mehmet, Sivasspor maçında uzun süre sonra Barış ve Mustafa ile birlikte oynadıklarını hatırlatılması üzerine, ''Evet böyle oldu. Üçümüzde çok koşup çok mücadele ediyoruz. Son maçta iyi bir performans gösterdik. 3 tane çok koşan mücadele eden oyuncu olunca bundan rakip takım da etkileniyor'' dedi.

Geçen sene de Steau Bükreş'e karşı oynadıklarını ve deplasmanda iyi sonuç alamadıklarını anlatan Mehmet, ''Geçen seneden dolayı biraz tecrübeliyiz. İnşallah bu tecrübemizi de sahaya yansıtıp iyi bir sonuçla döneriz'' şeklinde konuştu.

Steau Bükreş ile Dinamo Bükreş'i karşılaştırması istenen futbolcu, ''Steau Bükreş de geçen sene çok iyi mücadele etmişti bize karşı. Dinamo Bükreş de ilk maçta iyi oynadı. Ama geçen seneki Steau Bükreş daha iyi takımdı diyebilirim'' diyerek sözlerini tamamladı.

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Turkcell Süper Lig'in 12. hafta karşılaşmalarında görev alacak hakemler açıklandı. Trabzonspor - Beşiktaş maçını Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

6, 7 ve 8 Kasım'da oynanacak karşılaşmaları yönetecek hakemeler şöyle:

6 KASIM CUMA

20:00 BURSASPOR - GENÇLERBİRLİĞİ
    (O) YUNUS YILDIRIM
    (Y) SELÇUK KAYA
    (Y) VOLKAN NARİNÇ
    (D) TANER GİZLENCİ

7 KASIM CUMARTESİ

14:00 BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR - ANTALYASPOR
    (O) DENİZ ÇOBAN
    (Y) MUHARREM YILMAZ
    (Y) HAKAN YEMİŞKEN
    (D) ÇAĞATAY ŞAHAN

20:00 TRABZONSPOR - BEŞİKTAŞ
    (O) KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU
    (Y) CEM SATMAN
    (Y) ALPER ULUSOY
    (D) SUAT ARSLANBOĞA

8 KASIM PAZAR

14:00 MKE ANKARAGÜCÜ - KASIMPAŞA
    (O) AYTEKİN DURMAZ
    (Y) İSMAİL KÖSE
    (Y) MEHMET METİN
    (D) BARIŞ ŞİMŞEK

14:00 ESKİŞEHİRSPOR - DENİZLİSPOR
    (O) HÜSEYİN GÖÇEK
    (Y) SERKAN OK
    (Y) ALEKS TAŞÇIOĞLU
    (D) ERBAY ALDEMİR

14:00 MANİSASPOR - GAZİANTEPSPOR
    (O) ÖZGÜÇ TÜRKALP
    (Y) SERHAN MALKOÇ
    (Y) SERKAN ÇİMEN
    (D) METE KALKAVAN

16:00 SİVASSPOR - KAYSERİSPOR
    (O) ÖZGÜR YANKAYA
    (Y) ERHAN SÖNMEZ
    (Y) ALİ SAYGIN ÖGEL
    (D) MURAT TÜRKER

20:00 DİYARBAKIRSPOR - GALATASARAY
    (O) TOLGA ÖZKALFA
    (Y) BAKİ TUNCAY AKKIN
    (Y) EKREM KAN
    (D) HÜSEYİN SABANCI

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'nda yarın Romanya'nın Dinamo Bükreş takımıyla yapacağı karşılaşma için Bükreş'e geldi.

Özel uçakla 1 saatlik rötarın ardından Bükreş'e ulaşan sarı-kırmızılı kafileyi, yaklaşık 30 kişilik taraftar grubu coşkulu şekilde karşıladı. Futbolculara büyük ilgi gösteren ve çiçek veren taraftarlar, fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. Taraftarlar, en çok Arda'ya ilgi gösterirken, bu oyuncu güneş gözlüğü ve atkısıyla dikkati çekti.

Bu arada kulüp başkanı Adnan Polat ve yöneticiler için özel güvenlik tahsis edildiği görüldü. Takım kafilesi daha sonra kalacağı Mariott Otel'e hareket etti.

Galatasaray, rakibinin cezası nedeniyle yarın Dinamo Stadı'nda seyircisiz oynanacak karşılaşmanın hazırlığını, bu akşam saat 19.00'da yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Teknik direktör Frank Riijkard, antrenmandan 15 dakika önce statta basın toplantısı düzenleyecek.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları süren Milan Baros ve Emre Aşık'ın yanı sıra hasta olan Aydın Bükreş'e getirilmedi.

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne dek Rumen takımlarıyla oynadığı 11 maçta, 4 galibiyet, 4 yenilgi, 3 de beraberlik aldı.

''Cim Bom'', Rumen takımlarına karşı fileleri 16 kez havalandırırken, kalesinde ise 17 gol gördü.

Galatasaray, yarınki rakibi Dinamo Bükreş ile daha önce 2 kez eşleşirken, 1956-57 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'ndaki eşleşmede rakibine deplasmanda 3-1 yenilirken, evinde aldığı 2-1'lik galibiyete rağmen elenmişti. Rakibiyle 1962-63 sezonunda bir kez daha eşleşen Galatasaray, deplasmanda 1-1 berabere kalıp, İstanbul'da aldığı 3-0'lık galibiyetle turu geçen taraf oldu.

Galatasaray, grupta rakibiyle evinde oynadığı karşılaşmayı 4-1 kazanmıştı.

Avrupa kupalarında Galatasaray ile Rumen takımlarının maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Maç Sezon Kupa Sonuçlar

-----------------------------------------------------------

Galatasaray-Uni. Croiova 1986-87 UEFA 0-2(D), 2-1

Galatasaray-Steaua Bükreş 1988-89 ŞKK 0-4(D), 1-1

Galatasaray-Steaua Bükreş 2008-09 ŞLE 2-2, 0-1(D)

Galatasaray-Dinamo Bükreş 1956-57 ŞKK 1-3(D), 2-1

Galatasaray-Dinamo Bükreş 1962-63 ŞKK 1-1(D), 3-0

Galatasaray-Dinamo Bükreş 2009-10 UEFA 4-1

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde ARKAS Spor, çekişmeli bir mücadelenin ardından Galatasaray'ı 3-2 yendi.

Salon: TVF 50. Yıl

Hakemler: İlhami Şenyurt xx, Hikmet Aydınay xx

Galatasaray: Dehne xx, Nemer xxx, Murathan xx, Kemal xxx, Philippe xx, Ahmet x (Güray xx, İbrahim Emet xx, İbrahim Akşeker xx, Semih x, Caner xx)

ARKAS Spor: Fuente xxx, Emin xx, Duerdem xxx, Kadir xx, Ahmet xxx, Hüseyin xxx (Nuri xx, Bülent xxx, Burutay x, Mustafa xx)

Setler: 36-34, 31-29, 19-25, 27-29, 11-15

Süre: 142 Dakika (38, 32, 23, 34, 15)

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Vatan Gazetesi Spor Müdürü İbrahim Seten, yardımcısı Gökmen Özdemir'i aracı kullanarak Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel'i tehdit ettiği iddialarına yanıt verdi.

İşte Haldun Üstünel'in iddialarına yanıt veren İbrahim Seten’in yazılı açıklaması:

"Gereksiz, faydasız, hangi sebeple büyütüldüğünü bildiğim bir komplo senaryosu bu... İçinde bulunmadığım bir konuşmadan dolayı suçlanıyorum.. Başka grupların, takımların, insanların arasındaki kavgaya alet edilmek isteniyorum.. Bu kavganın içinde olmadığımızı belirtiyorum ama meseleyi sulandırmak işlerine geldiği için sözümü dinletemiyorum.

Önce şunları açıklığa kavuşturalım:

1. Gökmen Özdemir, Haldun Üstünel'i benim adıma aramadı.. Öyle bir misyonla aradığını da söylemedi..

2. Ona verdiğim görev şudur: "Böyle görüntüler var mı, yok mu? Bir de bunlar neyin görüntüsü, öğren.."

3. O da Haldun Üstünel'e mesaj atmış, sonra konuşmuş ve görüntüleri sormuş.. Bana da sonucunu bildirmiş.. (Hemen belirteyim, bizim bu görüntüleri kullanmak gibi bir niyetimiz hiç olmadı.. Sadece bu bilginin doğruluğunu öğrenmek için gazetecilik dürtümüzü kullandık.. Bu tip işlere heves etmediğimiz bugüne kadarki yayın politikamızdan belli..)

4. Gökmen eğer pazartesi gecesi Haldun Üstünel'i tehdit etti veya bir tehdite taşeronluk yaptıysa, perşembe günkü Bükreş maçından önce Gökmen ve Haldun Üstünel, koca G.Saray yönetim kurulunun gözü önünde nasıl 'ha ha hi hi' yemek yiyebildiler, nasıl bir arada 6 saat geçirdiler?

5. Bükreş'te bu sahneyi görenler "Hani bu adam seni tehdit etmişti?" diye sorduğunda, Haldun Üstünel nasıl "Gökmen benim arkadaşım" diyebildi?

6. Gökmen iyi bir arkadaş, iyi bir G.Saraylı'dır ve çok iyi bir gazetecidir.. Kimseyi tehdit etmez, hele başkası adına hiç etmez..
    Benim ve gazetemin G.Saray ile bir meselesi yok.. Bunun altını çiziyorum.. Ama Haldun Üstünel'in iftirası ile karşı karşıyayım...Bu yaşadığım ilk haksızlık değil ama en çirkinlerinden biri...

Uzatmayalım..

Ben, hemen dava açıyorum.. Kararı hukuk verecek.. Mahkeme Haldun Üstünel'in iddialarına bakıp ortada bir tehdit olduğu kanaatine varırsa suçumu kabul edeceğim.. Ama tersi olursa, uğradığım haksızlığın bedelini de yine hukuk yoluyla ağır biçimde soracağım.. Ayrıca tehdite uğrayan birinin şu ana kadar hukuk yoluna başvurmamasını da anlamlı buluyorum!

Haldun Üstünel'e de ayrıca bir çift lafım var:
    "Ben sana komplo kuracak bir zihniyet taşısam, Türk spor basınındaki en yakın arkadaşın ve çok iyi G.Saraylı olmasıyla bilinen yardımcım Gökmen Özdemir'i kullanmam.. Gökmen Özdemir ile senin arandaki her konuşmayı da bilmem.. VATAN Spor Servisi, F.Bahçeli-G.Saraylı ayrımı yapmaz.. Gazetecilik senin bildiğin dünyalardan değildir.."

Bu olayı fırsat bilen ve kendi hatalarını örtmek için beni hedef seçenlere ise yanıtım ayrı olacak.."

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de yarın Diyarbakırspor ile yapacağı maç için Diyarbakır'a geldi.

İstanbul'dan THY'ye ait uçakla Diyarbakır'a gelen Galatasaray kafilesini, havaalanında Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün organize ettiği futbol turnuvasına katılan çocuklar ve çok sayıda taraftar karşıladı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile Çetin Sümer bir süre sohbet ederken, Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard ile futbolculara taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Daha sonra Galatasaray kafilesi kalacağı otele geçti.

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray, Avrupa Ligi ndeki 48 ekip arasında üst turu 2 maç kala garantileyen 4 takımdan biri oldu.

GAZETE HABERTÜRK'ün haberine göre, 2000 yılındaki gibi yenilgisiz yola devam eden Cimbom, kaleyi en az tutturan 8. takım olmasına rağmen 11 golle “keskin nişancı”lığını da gösterdi.

Avrupa’da fırtına estiren, elemelerle birlikte oynadığı 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, 2000 yılında tarihi zaferlerle dolu UEFA Kupası yolculuğundan esintiler sunuyor. F Grubu’nda 4 karşılaşmada 10 puan toplayıp liderliğini sürdüren Sarı-Kırmızılılar, 48 takım içinde 2 maç kala gruptan çıkmayı garantileyen 4 takım arasına adını yazdırdı. G.Saray ile birlikte Shakhtar Donetsk, Werder Bremen ve Anderlecht de bir üst tura çıktı. Cimbom, 2000 yılında da namağlup şekilde Türk futbol tarihinin kulüpler bazındaki en büyük başarısını elde etmiş; Mallorca, B.Dortmund ve Leeds United gibi birbirinden zorlu rakipleri karşısında yenilgi almadan kupayı getirmişti.

Avrupa Ligi’nde toplam 11 gol atan ve maç başına 2.75 gol ortalamasıyla oynayan G.Saray’ın keskin nişancı özelliği de kayıtlara geçti. Avrupa Ligi’nin en çok gol atan 3. takımı olan Cimbom, 48 ekip arasında kaleyi en az tutturan 8. takım olmasına karşın ağları doldurmakta sıkıntı çekmiyor. Sarı-Kırmızılılar, kaleye yalnızca 31 şut çekmesine rağmen bunların 11’ini tabelaya astı. Kaleyi en fazla isabetli şekilde yoklayan takım ise 67 şutla Ajax olarak göze çarpıyor.

Ancak Ajax, Galatasaray’ın keskin nişancı olan usta ayakları kadar bitirici vuruş yapamadığı için 4 maçta sadece 5 gol atabildi. Cimbom’un 4 karşılaşmada en az korner kullanan takımlar arasında 11 atışla 3. sırada bulunmasına karşın gol sıkıntısı yaşamaması da dikkat çekti.

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu olan Haldun Üstünel, kendisini arayarak elinde görüntülerinin olduğunu söyleyen gazeteciyi açıkladı!

Üstünel yaptığı yazılı açıklamada, Vatan Gazetesi Spor Müdürü İbrahim Seten’in yardımcısı Gökmen Özdemir tarafından aratılarak tehdit edildiğini belirtti.

İşte Haldun Üstünel'in açıklaması:

Son günlerde kamuoyunu gereksiz bir şekilde meşgul ettiğine inandığım; Türk sporuna ve içinde yer alanlara hiçbir faydası olduğunu düşünemediğim bir konuda sürekli ismimim gündeme getirilmesi üzerine getirilmesi üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereğini gördüğümü belirtirim.

Öncelikli olarak şunun bilinmesini isterim ki, bahsi geçen gece de Sayın Ercan Saatçi ile hiçbir şekilde telefon görüşmem olmamıştır. Gazete manşetlerine kadar yükselen söz konusu yemeğin gerçekleştiği gece Vatan Gazetesi Spor Müdürü İbrahim Seten, yardımcısı ve mesai arkadaşı Gökmen Özdemir aracılığıyla bana önce telefon mesajı yoluyla ardından da telefon ettirerek Ercan Saatçi’nin elinde şahsımla ilgili küfür ettiğime dair görüntülerin mevcut olduğunu iletmiştir.

02.11.2009 tarihinde saat 20.53’te gazeteci Gökmen Özdemir tarafından telefonuma gönderilen SMS mesajında aynen şu ifadeler yer almaktadır. “Ercan’a sizin görüntüler gidiyormuş. Fener’e küfrederken. Polat, Sezgin ve senin.” (Bu mesaj hala telefonumda kayıtlı olarak bulunmaktadır.)

Bu mesajla yetinmeyen İbrahim Seten daha sonra yine yardımcısını kullanarak şahsıma telefon açtırmış ve şu sözlerin bana iletilmesini istemiştir: “Ercan Saatçi’nin elinde küfür görüntülerinin olduğu bir kaset var. Ve bunu yayınlayacaklar.”

Bu sözler üzerine ben de ellerinde ne görüntü var ise yayınlamalarını, bu konuda hiçbir çekincem olmadığını yardımcısı aracılığıyla İbrahim Seten’e sert bir şekilde aksettirdim.

Basın ilkeleri ve ahlakına aykırı şantaj kokan tavır ve söylemlerle mesleğini icra edebileceğini sananlara ve kendilerine vazife olmayan işlere karışanlara malzeme oluşturmama ve ayrıca hiç kimseyi mağdur etmeme adına böyle bir açıklama yapma gereği duyduğumu belirtmek isterim.

Saygılarımla
    Haldun Üstünel

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de yarın deplasmanda Diyarbakırspor ile yapacağı maç için THY'ye ait uçakla bu kente gitti.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Şubesi üyesi Haldun Üstünel, kafilenin hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, maçın hafta içerisinde çok ön plana çıktığını ve oynanıp oynanmayacağı konusunun çok tartışıldığını belirterek, ''Bizim için önemli olan, pazar günü oynanacak futbolun konuşulması. Futbolun kazanmasını istiyoruz''dedi.

Güzel bir çıkış dönemi yakaladıklarını ifade eden Üstünel, bu çıkışın devam etmesini istediklerini kaydetti.

Üstünel, takım olarak hedefleri sezon başında koyduklarını kaydederek, bu hedeflere emin adımlarla ilerlemek için çok önemli bir deplasman maçına gittiklerini dile getirdi.

Maçtan galip ayrılacaklarına inandıklarını dile getiren Üstünel, kart cezalıları ve sakat Milan Baros dışında kadroda bir eksiğin olmadığını söyledi.

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Eski yıldızlar, bugünkü kadroyu da kendilerinden aşağı bulmuyor. F.Bahçe’nin de iyi bir takım olduğunu savunan şampiyonlar, “Avrupa Ligi’nde sezonun henüz başında olduğumuzu unutmayalım. Esas güçlü rakipler bundan sonra” dediler.

Hürriyet'in haberine göre, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Bükreş’i 3-0 yenerek gruptan çıkmayı garantilemesi, herkesin aklına 2000 yılındaki UEFA şampiyonluğunu getirdi. Bu sezon da Avrupa’da, tıpkı o yıl olduğu gibi doludizgin ilerleyen sarı kırmızılı futbolcular şimdiden bir tartışma başlattı. Önceki akşam Bükreş’te oynanan futbolu görenler ister istemez, “Galatasaray bu sezon Avrupa Ligi’ni kazanabilir mi?” sorusunu soruyor. Biz de bu soruyu, belki de olabilecek en yetkili ağızlara, 2000 yılında UEFA Kupası’nı kaldıran futbolculara yönelttik.

Takımın o günkü havası ile bugünkü durumunu karşılaştırmalarını istedik. Aldığımız yanıtlar ilginçti. Ancak, hemen hemen herkesin üzerinde birleştiği görüş, “Kupa imkansız değil. Fakat bunu konuşmak için henüz çok erken” oldu.

Bundan sonrası zor

UEFA Kupası’nı kazanan kadroda yer alan Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Arif Erdem ve Suat Kaya’ya Avrupa Ligi’ndeki diğer temsilcimiz Fenerbahçe’yi de sorduk. Aldığımız yanıt yine değişmedi:

“Fenerbahçe’nin de en az Galatasaray kadar iyi bir kadrosu var. Ancak, bu turdan sonraki rakiplerinin daha güçlü olacağını unutmamalıyız.

Hakan Ünsal
    Güldürmeyin beni

HEP aynı senaryo. İki galibiyet geldikten sonra, bu işi abartmasınlar. Moda oldu, “2000 ruhu geri geldi” sözleri. Bunu tekrar söyleyip, kendilerine güldürmesinler. O takımı kurmak için çok zaman gerekiyor. Ben bu söylemleri, yöneticilerin tribünlere şirin gözükme çabalarına bağlıyorum. Ciddi rakipleri asıl bundan sonra göreceğiz. Sistemi olan iyi bir takım, G.Saray’ı sıkıntıya sokar.

F.BAHÇE İÇİN NE DEDİ

GALATASARAY ile Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ndeki şanslarını tartıya koyarsak, Galatasaray ağır basar. Ancak başta da söylediğim gibi, ikisinin de Avrupa Ligi’nde final oynama ihtimalini konuşmak, hayalciliktir.

Hakan Şükür
    Kadrosu yeterli

G.SARAY’ın kadrosu, UEFA Kupası’nı kazanan takıma göre daha fazla hazır yıldızlarla dolu. Yani, “olmuş yıldız” özelliği bulunan futbolcu sayısı şimdi daha fazla. Genel olarak baktığımızda, Avrupa Ligi’ndeki favori takımlar arasında G.Saray gerçekten çok şanslı gözüküyor.

F.BAHÇE İÇİN NE DEDİ

KADRO derinliğini göz önüne aldığımız zaman F.Bahçe’nin şansının daha az olduğunu düşünüyorum. Hala Alex’li, Alex’siz F.Bahçe konuşuluyor. Ancak G.Saray’da 10 futbolcu da sakat olsa, yerleri doluyor.

Okan Buruk
    Fazlası lazım

G.SARAY, UEFA Kupası’nı kazanabilir. Bu kesinlikle çok uç bir ihtimal değil. Çünkü bu sezon takıma bayağı bir yatırım yapıldı. Ancak G.Saray’ın şu ana dek oynadığı futbol bu hedef için yüzde 100 yeterli diyemeyiz. Yeni kurulan bu takımın zamana ihtiyacı var.

F.BAHÇE İÇİN NE DEDİ

FENERBAHÇE de kaliteli bir kadroya sahip. İki takımın da bu konuda şansı var. Fakat, Galatasaray’ın yaşadığı başarılar, Avrupa’daki farklı futbolu ve tecrübesi bu karşılaştırmada onları daha avantajlı duruma getiriyor.

Arif Erdem
    Yürek gerek

BU kadar çok paranın harcandığı bir dönemde G.Saray ve F.Bahçe’nin kupayı bizim ülkemize getirmesi lazım. Ancak şunu unutmamalılar. Bu başarı için her şeyin para ve yıldızlar olmadığını bilmek lazım. Bu hedef için yürek ve takım olma unsuru şart.

F.BAHÇE İÇİN NE DEDİ

GALATASARAY ile şansını eşit görüyorum. Benim için önemli olan Galatasaray’ın bu başarıyı tekrar yinelemesi. Ancak, ülkemizden başka bir takım da bu kupaya doğru yürürse onların da destekleyicisi oluruz.

Suat Kaya
    Bu birşey değil

ŞU anki Galatasaray takımı, 1996-2000 yılları arasında bizim oynadığımız sistemden çok farklı oynuyor. Gerek kalitesi, gerek futbolcuların hırsı ile bence kupada gidebildiği yere kadar giderler. Ancak gerçekçi düşünmek gerekli. Şampiyonlar Ligi’nden gelecek takımlar çok kuvvetli.

F.BAHÇE İÇİN NE DEDİ

İKİ takımımızın da kaderini bundan sonra karşılarına çıkacak rakipler belirler. Biz ne takımları yenip o kupaya uzandık. Her iki takımımızın da şimdikinden daha iyi olması gerek ki, güçlü rakipleri geçebilsinler.

UEFA KUPASI NASIL GELDİ?

Bologna (D): 1-1
    Bologna: 2-1
    B.Dortmund (D): 2-0
    B.Dortmund: 0-0
    R.Mallorca (D): 4-1
    R.Mallorca: 2-1
    Leeds U.: 2-0
    Leeds U. (D): 2-2
    Arsenal: (P): 4-1

BU SEZON

Tobol (D): 1-1
    Tobol: 2-0
    Levadia: 5-0
    Levadia (D): 1-1
    M.Netanya (D): 4-1
    M.Netanya: 6-0
    Panathinaikos (D): 3-1
    S.Graz: 1-1
    D.Bükreş: 4-1
    D.Bükreş (D): 3-0

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Sarı kırmızılı kulüple henüz sözleşme yenilemeyen Avustralyalı yıldızın eşi, futbolcunun İngiltere’ye dönmesini istiyor.

Hürriyet'in haberine göre, Galatasaray'a adım attığı günden bu yana profesyonelliği ve iş disiplini ile herkesi kendine hayran bırakan Harry Kewell’ın, sarı kırmızılı kulüple nikah tazelemesini herkes dört gözle bekliyor. Ancak kapıda bekleyen önemli bir tehlike var. Kewell G.Saray’da mutlu, yönetim de Avustralyalı’dan memnun olsa bile eşinin İngiltere’ye dönmesinden yana olduğu ortaya çıktı.

İngiltere’de yaşayan ve ülkesindeki dizilerde aktristlik yapan Sheree Muphy’nin çocukları ile çok az vakit geçirdiği, geçen yıl yaşanan hırsızlık olayı nedeniyle de eşinin Ada’ya dönmesinden yana olduğu öğrenildi. Kewell da 2 ay önce Qantas Socceroo dergisine ailesine duyduğu özlemi açık bir dille anlatmış ve “Onları tabii ki çok özlüyorum. Normalde üç çocuğumu havalara atıp tutacakken, burada günde iki antrenman yapıyorum” demişti.

Bu arada Galatasaray’ın taraftar forumlarında da “Bir taraftar ricası: Kewell ile sözleşme yenilensin” gibi ifadeler kullanılarak, yönetime açık çağrıda bulunuldu.

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray ile Diyarbakırspor takımları yarın yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 21. kez karşı karşıya gelecek.

Diyarbakırspor ile şimdiye kadar 20 kez karşılaşan Galatasaray, bu maçlarda 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 de yenilgi aldı.

Galatasaray'ın lig maçlarındaki toplam 34 golüne, Diyarbakırspor 11 golle yanıt verdi.

-DİYARBAKIR'DAKİ MAÇLAR-

Galatasaray, Diyarbakırspor ile deplasmanda yaptığı 10 maçta 4 galibiyet alırken, ev sahibi ekip 2 kez kazandı, 4 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Diyarbakır'da Galatasaray'ın 11 golüne, ev sahibi ekip 8 golle yanıt verdi.

-LİGDEKİ MAÇLAR-

Galatasaray'ın, Diyarbakırspor ile yaptığı lig karşılaşmalarının sonuçları şöyle:

Sezon Maç Sonuç

--------- ---------------------------- -----

1977-1978 Galatasaray - Diyarbakırspor 3 - 0

Diyarbakırspor - Galatasaray 1 - 1

1978-1979 Galatasaray - Diyarbakırspor 3 - 0

Diyarbakırspor - Galatasaray 1 - 0

1979-1980 Galatasaray - Diyarbakırspor 1 - 0

Diyarbakırspor - Galatasaray 1 - 1

1981-1982 Galatasaray - Diyarbakırspor 2 - 1

Diyarbakırspor - Galatasaray 1 - 2

1986-1987 Galatasaray - Diyarbakırspor 3 - 0

Diyarbakırspor - Galatasaray 0 - 1

2001-2002 Galatasaray - Diyarbakırspor 5 - 1

Diyarbakırspor - Galatasaray 0 - 0

2002-2003 Galatasaray - Diyarbakırspor 1 - 0

Diyarbakırspor - Galatasaray 1 - 3

2003-2004 Galatasaray - Diyarbakırspor 2 - 1

Diyarbakırspor - Galatasaray 0 - 0

2004-2005 Diyarbakırspor - Galatasaray 2 - 0

Galatasaray - Diyarbakırspor 1 - 0

2005-2006 Galatasaray - Diyarbakırspor 2 - 0

Diyarbakırspor - Galatasaray 1 - 3

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Diyarbakırspor-Galatasaray maçında düdük çalacak olan Tolga Özkalfa, daha önce Sarı-Kırmızılı ekibin iki karşılaşmasını yönetti.

Özkalfa ile 2005-2006’da Rize’yi 4-2, 2008-2009’da da Konya’yı (d) 1-0 mağlup eden Sarı-Kırmızılı futbolcular 3 sarı kart görürken, rakiplerine sadece 1 sarı kart çıktı. Diyarbakır’da ise durum tam tersi. Kırmızı-Yeşilliler, Özkalga’nın yönettiği 3 maçı da kaybetti, gol atamadı, 6 gol yedi. Futbolcular da 4 sarı ve 1 kırmızı kart gördü.

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray kafilesi, Diyarbakır'da coşkuyla karşılanırken, futbolculara otele kadar kalaşnikoflu polisler eşlik etti, olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Süper Lig’in 12. haftasında Diyarbakırspor ile kozlarını paylaşacak olan Galatasaray, zorlu sınav için dün yola koyuldu. Saat 16.30’da Diyarbakır Havaalanı’na inen Sarı-Kırmızılı kafile, coşkulu bir taraftar grubu tarafından karşılandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve domuz gribine karşı hijyenik temizliğin yapıldığı karşılama alanında, Turgut Özal İlköğretim Okulu öğrencilerinin yanı sıra Diyar-ı Huzur projesi çerçevesinde sosyal hayata kazandırılmaya çalışılan sokak çocukları da Diyarbakırspor ve Galatasaray formalarıyla hazır bulundu; neşeli, keyifli olduğu kadar, duygusal anlar yaşandı. Ancak güvenlik önlemleri havaalanıyla sınırlı değildi.

Caddeler, ara yollar kapatıldı
    Galatasaray’ın kamp yapacağı Class Otel’e giden güzergâhtaki Mardin Yolu, Şehitlik, İstasyon, Melikahmet Caddesi ve bu caddelere çıkan tüm ara sokaklar araç trafiğine kapatıldı. 150 polis, 4 sivil oto, 6 motosikletli eskortla birlikte, kalaşnikoflu emniyet mensubu tarafından korunan Sarı-Kırmızılı kafile bu yoğun güvenlik önlemleri ve taraftarların sevgi gösterileri arasında otele tam 1 saatte ulaşabildi. -FANATİK-

DİYARBAKIRSPOR
    Espinoza
    Tolga
    Bassem Abbas
    Diallo
    Abdullah Çetin
    Adnan
    Şener
    Erdinç
    Erdal Güneş
    Mendoza
    Taze**** (s)
    T.D.: Ziya Doğan

GALATASARAY
    Leo Franco
    Sabri (s)
    Gökhan
    Servet
    Hakan
    Mehmet Topal
    Barış
    Ayhan (Elano)
    Arda
    Kewell
    Nonda
    T.D.: Frank Rijkaard

Hakem: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Ekrem Kan
    Stat: Atatürk
    Saat: 20.00
    Yayın: Lig TV

Diyarbakır-Galatasaray O G B M A Y
    İç saha 10 10 0 0 23 3
    Dış saha 10 4 4 2 11 8
    Toplam 20 14 4 2 34 11

En farklı galibiyeti: 5-1 2001-2002 12.hafta
    En farklı yenilgisi: 0-2 (d) 2004-2005 12.hafta
    En gollü maçları: 5-1 2001-2002 12.hafta
    Son galibiyeti: 3-1 (d) 2005-2006 29.hafta
    Son yenilgisi: 0-2 (d) 2004-2005 12.hafta
    Son beraberliği: 0-0 (d) 2003-2004 18.hafta
    (Not: Tablo Galatasaray’a göre düzenlenmiştir.)

Cim Bom’da son dakika
    Sarı-Kırmızılılar’da sağ ayak tarak kemiğindeki sakatlık nedeniyle ilk yarıyı kapatan Milan Baros, bugün forma giyemeyecek. Roberto Carlos’a yumruk attığı için 3 maç ceza alan Kader Keita da, Diyarbakırspor karşısında görev yapamayacak. Fildişi Sahilli yıldız, bu mücadeleyle birlikte cezasını tamamlayacak. Aslan’da Mustafa Sarp da sarı kart cezalısı. Sabri ile Barış da sınırda. Bu arada Galatasaray sahaya beyaz formayla çıkacak.

Diyar’da son dakika
    Kırmızı-Yeşilli ekipte sakat futbolcu bulunmaması, teknik heyetin yüzünü güldüren unsurlardan biri. Ancak Ayman ile Barış’ın cezalı olması, Galatasaray sınavı öncesi sıkıntı yarattı. Şener, Adnan, Taze**** ve Abdullah da ceza sınırında. Diyarbakır gelecek hafta Kayserispor deplasmanına gidecek. Bugünkü maçın biletleri ise 30, 60, 100 ve 200 TL arasında değişiyor.

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Barcelona'daki ilk sezonunda yakaladığı 9 galibiyetlik seriyi Galatasaray'da tekrarlamak isteyen Frank Rijkaard, ilk yarının kalan 6 haftasını kayıpsız geçip tatile çıkmayı planlıyor.

Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası Bucaspor ve Sivasspor galibiyetleriyle silkelenen, Dinamo Bükreş'i deplasmanda yenip Avrupa Ligi'nde de gruptan çıkmaya garantileyen Galatasaray'da Rijkaard yeni hedef belirledi. Hollandalı hoca, Süper Lig'in ilk yarısının kalan 6 haftasında 18 puan alıp tatile moralli çıkmak istiyor. Bu sezon iki mağlubiyetini Ankaragücü ve Fenerbahçe deplasmanlarında alan Hollandalı teknik adam Barcelona'nın başına geçtiği 2003- 2004 sezonunda benzer bir grafik sergilemişti. Ligin 14. haftasında Malaga deplasmanında 5-1 mağlup olan Rijkaard ardından sahasında oynadığı El Clasico'da Real Madrid'e 2-1 mağlup olmuştu. Ertesi hafta Barselona derbisinde deplasmanda Espanyol'u 3-1 mağlup eden Rijkaard'ın Barcelona'sı 21 ve 30. haftalar arasında aldığı 9 seri galibiyetle şampiyonluk yarışına dahil olmuş ve ve kötü başladığı sezonu ezeli rakibi Real Madrid'in 2 puan önünde Valencia'nın ardından 2. sırada tamamlamıştı.

ZORLU ENGEL BURSA DEPLASMANI
    Bu akşam Diyarbakırspor deplasmanının ardından sahasında oynayacağı Manisaspor maçlarından mutlak 3 puan bekleyen Frank Rijkaard'ın önündeki zorlu engel 29 Kasım tarihindeki Bursaspor deplasmanı. Süper Lig'in ilk yarısını sahasında İstanbul BŞB, Antalyaspor deplasmanı ve içeride Gençlerbirliği maçlarıyla kapatacak Galatasaray'da hedef, henüz Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynamamış olan Fenerbahçe'nin önünde 2010 yılına lider girmek.:rotfl::rotfl::rotfl:

Sayfayı Paylaş