Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Florya Metin Oktay tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi. Adnan Polat'ın Basın toplantısından sonra Milan Baros da kendisini Galatasaraylı yapacak olan imzayı attı. Adnan Polat'ın basın toplantısına başlarken söylediği sözler şunlar: "KADIKÖY'DE FİNAL ÇOK ANLAMLI OLUR" "Bildiğiniz gibi dün akşam Bükreşte oynamış olduğumuz maçta hiç beklemediğimiz bi netice aldık. Şampiyonlar Ligi'ne katılamadık. Bu bizim için çok kötü ve başarısız bir netice. Bu almış olduğumuz netice ile camiamızı ve taraftarımızı üzdüğümüzü bilioyoruz. Kendilerinden bu anlamda özür diliyoruz. Bizden çok daha üstün bir takıma elenseydik bu kadar üzülmezdik. Yarımız bile olamayacak bir takıma elendik ve bu bizi çok üzdü. Ama biz yönetim olarak başarrılara sahip çıktığımız lkadar başarısızlıkları da üstleniyoruz. Benim için bu sonuç bir sürpriz oldu. İnşallah bir daha bu kazalara denk gelmeyiz. Şu andaki konum itibari ile UEFA'da mücadele edeceğiz. Bu da bize hedef olarak Kadıköy'de final oynamayı görteriyor. Geçen seneden bu hedefi koymuştuk ama şartlar yeni oluştu. Kadıköy'de Saraçoğlu'nda final oynamak bizim için çok anlamlı olur." "HOCAMIZIN ARKASINDA DURUYORUZ" "Uzun zamandır yönetim kurulu olarak açıklama yapmadık. 3 aydır çok çalıştık. O konuları biliyorsunuz, Aslantepe, Türk Telekom, transferler gibi. Eylülün 2.haftasında Divan Kurulu'nda 6 aylık çalışma raporumuzu açıklayacağız. İlk onların duymasını istiyoruz. O yüzden bugün burada bunlarla alakalı soru sormazsanız seviniriz. Bu basın toplantısını dünkü maçtan sonra yapmaya karar verdik. Hocamızla alakalı ters bi düşüncemiz yok. Hocamız ve ekibi görevine devam ediyor. Arkalarında durmaya devam ediyoruz. Eleştiriler tabii ki olacaktır. İyi olan eleştrilerin olması çok güzel. Ama eleştriler sınırı aşarsa buna da müdahale ederiz." "LINCOLN'DEN BEKLENTİM ÇOK BÜYÜK" "Ben özellikle bu sene Haldun Üstünel’e, Murat Yalçındağ’a ve Adnan Sezgin’e çok teşekkür ediyorum. Olağanüstü çalıştılar. Herkesin önünde onlara teşekkürü borç bilirim. Biz de en iyi transferleri yapmak istedik. Milan'ın transferi 3 aylık bir çalışmanın ürünüdür. Keşke Şampiyonlar Ligi'ne yetiştirebilseydik. Çok çaba sarf ettik ama bundan sonra daha güzel olacak. Galatasaray'ın en ufak bir başarısızlığı tabii ki bizleri de çok üzüyor. Bizler hem yönetici hem de bu camianın bir parçası olarak çok daha fazla üzülüyoruz. Ama futbolda her şey olabiliyor. Dünyanın en iyi 11 oyuncusunu bile bir araya toplasanız bazen istemediğiniz sonuçlar olabiliyor. Lincoln'den beklentim çok yüksek. O kapasite var çünkü. Ama henüz o formunu sahaya yansıtamadı. Benim beklentim çok yüksek ondan." Ve Milan Baros da kendisini Galatasaray'a bağlayan sözleşmeyi imzaladıktan sonra konuştu: "İSTANBUL'DA GÜZEL HATIRALARIM VAR" "Benim İstanbul’da çok güzel hatıralarım var. Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştuk. Eminim büyük başarılara imza atacağız. Galatasaray ile tekrar eski başarılara ulaşacağımızı düşünüyorum. Türk Futbolu Milli Takımlar seviyesinde olduğu kadar kulüpler seviyesinde de oldukça başarılı. Galatasaray ile de oynamıştık ve o zaman görmüştüm ki taraftarlar takımına çok bağlı. 1.5 saat önceden stat dolmuştu. Türk futbolunun çok iyi yerlere geleceğinden eminim. Futbol bu biliyorsunuz ne zaman ne olacağı belli olmaz. Herkes Galatasaray’ın turu geçmesini bekliyordu ama Galatasaray turu geçemediği için hepimiz üzgünüz. Artık Galatasaray’ın bu sezonda başarılı olacağını düşünme zamanı. Hepimiz bunu düşünüyoruz." "KİMSEYLE KIYASLANMAK İSTEMEM" "Hakan Türkiye’nin belki de Avrupa’nın en önemli golcülerinde biriydi. Ama ben yine de kimseyle karşılaştırılmak istemem. Ben buraya iyi futbol oynamaya geldim. Ben takıma yardım etmeye geldim. Zaten takımın başarısıdır önemli olan. Karşınızda böle bir taraftarın olması sizi başarıya iten etkenlerden biri. Her oyuncu için böle bir taraftar desteği gerekir. Kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. 15 Temmuz’dan beri çalışıyorum. İyi çalıştım. Hiç sakatlanmadım. İyi bir durumda olduğumu düşünüyorum. Ben geleceğime bakıyorum artık. Takımda önemli isimler var ama takımın başarısı önemli. Önemli olan maçlarımızı kazanmak." İmza töreni sonrası GSTV'ye röportaj veren Baros şöyle konuştu: "ÇOK HEYECANLIYIM" G.Saray bana göre çok büyük bir kulüp. Bünyesinde barındırdığı futbolcular ve taraftarı da ne kadar büyük bir kulüp olduğunu gösteriyor. Burada olduğum için çok heyecanlıyım. "BURADAYIM VE HAZIRIM" Ben 6-7 haftadır idman yapıyorum. Kulübe ne zaman faydalı olabileceksem o zaman sahaya çıkarım. Arada seyahatler yaptım. Bazen futbolun böyle yönleri de oluyor ama şimdi buradayım ve hazırım. Milli takımda oynayan oyuncular sayesinde Türk futbolunun seviyesinin ne kadar iyi olduğunu gördüm. Bu kadar büyük bir kulüpte 22-23 tanınmış ve tecrübeli oyuncudan oluşan bir takımınız varsa başarılı olmak istiyorsunuz demektir. "KEWELL'LA GEÇEN HAFTA KONUŞTUM" Kewell’la geçen hafta konuştum ve bana G.Saray’ın diğer büyük kulüpler gibi olduğunu söyledi. Tesislerin ve havanın çok iyi olduğunu söyledi. Tesiste her şeyin bir arada olması oyuncuları büyük bir sıkıntıdan kurtarıyor. Örneğin sahalarla ofisler birbirine çok yakın ve bu da oyuncuların seyahatini kısaltıyor. "UEFA KUPASI'NI YENİDEN KAZANABİLİRİZ" Şampiyonlar Ligi’nden elenmek çok üzücü ama şimdi UEFA Kupası’nda başarılı olmayı düşünmeliyiz. G.Saray daha önce bu kupayı aldı. Şimdi de aynı başarıyı yakalamak için bir fırsat var elimizde. UEFA Kupası’nda çok güçlü takımlar var. Sadece bu turda değil daha sonra Şampiyonlar Ligi’nde elenen takımlar da karşımıza çıkabilir. TARAFTARA MESAJ!.. Ali Sami Yen Stadı’nda daha önce oynadım.Atmosfer inanılmazdı. Sahaya çıktık ve bütün tribünler doluydu. Tribünler deyim yerindeyse yanıyordu!.. Böyle bir gücü arkanda hissetmek çok güzel. Bu kadar büyük taraftarın olması sizi başarılı olmaya iten sebeplerden biridir. Onları sevindireceğiz. Kupalar alacağız. Başarılı olacağız. Varımızı yoğumuz taraftarımızı sevindirmek için ortaya koyacağız
Galatasaray'ın yeni transferi Çek futbolcu Milan Baros, sarı kırmızılı kulübün yöneticileri Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ile beraber İstanbul'a geldi. Prag uçağıyla 15.45'te Atatürk Havalimanı'na inen Baros'u, çok sayıda taraftar ve medya mensubu karşıladı. Baros'u havaalanında kalabalık bir taraftar kitlesi karşılarken, ünlü forvet ve ona eşlik eden Galatasaray yöneticisi Haldun Üstünel kalabalıktan dolayı özel araçlarına binmekte zorlandı. Milan Baros, 17.00'de gerçekleşecek imza töreni için kendisine tahsis edilen özel aracı ile Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geçti.
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Romanya'nın Steaua Bükreş takımına 1-0 yenilerek elenmenin üzüntüsünü yaşayan Galatasaray, lige döndü. Deplasmanda dün gece oynanan rövanş maçının ardından gece geç saatlerde yurda dönen sarı-kırmızılı ekip, Turkcell Süper Lig'in 2. haftasında Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarına, ara vermeden başladı. Teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına ve taraftara kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, Steaua Bükreş maçında ilk 11 de oynayan futbolcuların, aerobik koşunun ardından sağlık merkezindeki çalışmalarla antrenmanı tamamladıkları belirtilirken, diğer oyuncuların, ısınma hareketlerinin ardından dar alanda iki takım halinde teknik çalışmalar yaptıkları bildirildi. Bu arada, sağ ayak bileği ve sağ uyluk ön adalesine dünkü maçta darbe alan Hakan Balta, tedavisinin ardından rejenerasyon antrenmanına katılırken, maç ertesinde artan bel ağrısı nedeniyle bu sabah tedavi olan Hasan Şaş, bugün dinlendirildi. Sağ uyluk iç adale grubunda zorlanması olan Shabani Nonda'nın ise MR'ının çekileceği ifade edildi Sarı-kırmızılılar, Kayserispor maçının hazırlıklarını yarın basına ve taraftara kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek.
Galatasaray’ın yeni transferi Milan Baros, dünya futboluna damgasını 4 sene önce EURO 2004’te Gol Kralı olduğunda vurdu. Portekiz’deki turnuvada 5 gol atarak Altın Ayakkabıyı kazanan yıldız futbolcu takımını yarı finale taşıdı ve bunu yaparken sadece 22 yaşındaydı. Kulüpler Kariyeri.. Artık ismi tüm dünyaca tanınan ve Avrupa’nın en önemli forvetlerinden biri olarak kabul edilen Baros, 2005 Mayıs ayında İstanbul’da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde ilk 11’de sahadaydı ve Liverpool formasıyla Avrupa’nın kulüpler bazında ki en önemli kupasını kaldırdı. Bu tarihten sonra kariyeri büyük bir düşüşe giren Çek futbolcu, son 3 sezonda Aston Villa, Lyon ve Porstmouth formalarıyla toplam sadece 16 gol kaydedebildi. Milli Formayla Gol Makinesi! Kariyerinde sezon başına 10 golü geçtiği ancak 1-2 kez görünen Baros, kulüp takımlarındaki gol kısırlığının tam aksine, Çek Cumhuriyeti milli formasını giydiği 66 karşılaşmada 32 gol kaydetti. Ancak golcü oyuncu son Avrupa Şampiyonası’nda yedek oturdu ve bir süredir milli formaylada gol kaydına muhaffak olamadı. Herşeye rağmen Milan Baros, Tomas Rosicky ile birlikte Çek futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli futbolcu olarak kabul ediliyor. Irkçılık Suçlaması! Fransa’da yaşadığı bir olay ile gündeme oturan Milan Baros, Lyon-Rennes maçında siyahi oyuncu Stephane M'Bia’ya yaptığı hareket sonucunda ırkçılıkla suçlandı. Sağ eliyle burnunu kapatan ve sol eliyle kötü kokuyor hareketi yapan Baros, Fransa Futbol Federasyonu tarafından 3 maç oynamama cezasına çarptırıldı. Çek oyuncu ifadesinde, hareketinin ırkçı olmadığını, Liverpool’da oynarken siyahi oda arkadaşları olduğunu ve hiçbir problem yaşamadığını belirtti. M’bia’nın maç boyunca yoğun markajı altında kaldığını ve yaptığı hareketin sadece “beni rahat bırak, nefes alamıyorum” anlamına geldiğini savunan Baros’u samimi bulan Fransa Futbol Federasyonu, ırkçılık suçlamasını oyuncunun sicilinden geri çekti ve “uygunsuz” davranıştan cezasını onayladı. Hızlı Çapkın Milan Baros! Özel hayatı çok renkli olan yıldız futbolcu yüksek hız meraklısı. Siyah Ferrari’siyle Lyon otobanında 271 km hız yaparken yakalanan Çek futbolcu ehliyetini Fransız polisine kaptırdı. Çapkınlıklarıyla da tanınan Milan Baros, Çek model Miss EURO 2005 Edita Hurtova ile uzun süreli bir ilişki yaşadıktan sonra, şu sıralar bir başka Çek manken Tereza Frankova ile beraber. Bakalım “hızlı çapkın” Baros, renkli İstanbul gece hayatında da boy gösterecek mi? İkinci Kezman Olur mu? Gündemdeki sorulardan biri Milan Baros’un ikinci Kezman olup olmayacağı? Her iki yıldız futbolcunun da ülkemize kariyerleri düşüşteyken geldikleri bir gerçek. Zaten eğer öyle olmasaydı, Liverpool ve Chelsea gibi takımların santraforluğunu yapmış futbolcular Türkiye’ye gelmeyi tercih etmezlerdi. Baros’un yeni takımına çabuk adaptasyon sağlaması ve iyi bir başlangıç yapması çok önemli. Bunları başarabilir, sadece futboluna odaklanırsa, Çek yıldız 2. Kezman vakaası olmayacaktır ve takımının gücüne güç katacaktır. Kewell ve Baros Tekrar İstanbul’da Bir Arada! 2005 Mayıs’ında, İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finalinde, şampiyon Liverpool’un hücum hattında Baros ve Kewell görev yaptı. Şimdi bu ikili tekrar İstanbul’da, ama bu sefer Galatasaray forması altında buluşuyorlar. Çek Santraforun Teknik Özellikleri.. Milan Baros estetik yönü üst düzeyde olan, son derece süratli ve atletik bir santrafor. Çek yıldızın, 26. yaşını bitirmesine 2 ay kala Galatasaray’la 3 yıllık sözleşme imzalaması yönetimin gerçekten ciddi bir başarısı. Genç yaşta olması ve bonservisiyle Sarı-Kırmızılara katılması, oyuncunun da motivasyonunu ve konsantrasyonunu arttıracaktır. Çek milli takımındaki partneri dev santrafor Jan Koller’den övgüyle söz eden Baros, yıllarca Koller’in boşalttığı alanlara girerek ve onun indirdiği toplara hareketlenerek çok sayıda goller attı. Belki de, yerine transfer edildiği Hakan Şükür’le beraber oynama şansı olsaydı, Çek yıldız, “Kral”ın yapacağı asistlerle coşabilirdi. Markaj yemeyi fazla sevmeyen ve boş alanda top sürme sevdalısı Baros, Türkiye’deki “Çanakkale Geçilmez” mantalitesine karşı zorlanabilir. Ancak, hızlı santraforun, Galatasaray’ın kazanacağı frikik ve penaltı sayılarını ciddi derecede arttıracağını düşünüyorum. Kağıt Üzerinde Müthiş Kadro! Kewell, Meira ve De Sanctis’ten sonra, Galatasaray bu sezonki 4. önemli uluslararası transferini Baros’u alarak yaptı. 26 yaşındaki yıldız oyuncunun bonservisi için Lyon’a 5.5 milyon Euro ödendiği tahmin ediliyor. Sarı-Kırmızılılar bu transferle birlikte, Turkcell Süper Ligi’nin kağıt üzerinde en geniş ve en kaliteli kadrosuna sahip duruma geldiler. Baros transferi camiada büyük sevinç yaratırken, sağ bek pozisyonundaki eksiklik halen devam ediyor. Milan Baros, son yıllarda ülkemize gelen çok önemli bir marka ve dünya yıldızı olarak Galatasaray’ın koyduğu hedeflere ciddi anlamda katkıda bulunacaktır. Umuyorum, zaman içinde ülkemize gelen “marka” futbolcu sayısı artacaktır ve Baros gibi genç yaşta sayılabilecek yıldızlar takımlarımıza katılacaktır.
Kayserispor-Galatasaray maçının biletlerinin satışa çıktığı bildirildi. Kayserispor'dan yapılan açıklamaya göre, Turkcell Süper Lig'in ikinci haftasında pazar günü Kayseri'de oynanacak karşılaşmanın biletleri Ticketturk gişelerinde satışa sunuldu. Biletler, kale arkası tribün için 20, açık tribün için 40, kapalı tribün için 200 ve misafir tribünü için 40 YTL'den satılıyor. Öte yandan, 2008-2009 sezonu kombine biletlerinin de Ticketturk gişelerinden satışı sürüyor. Kombine biletler, kale arkası tribünde 50, açık tribünde 200 YTL'den satışa sunuluyor
İstanbul Atatürk Havalimanı bugün iki yeni transferi ağırlayacak!.. İki ezeli rakip Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yeni transferleri Baros ve Josico yaklaşık bir buçuk saat araylar İstanbul'a gelecek!.. Galatasaray'ın Fransa'nın Lyon takımından transfer ettiği yıldız golcü Milan Baros, saat 15.10'da Prag'dan gelen bir uçakla İstanbul Atatürk Havalimanına inecek. Baros, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, 2. Başkan Mehmet Helvacı, Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mümtaz Tahincioğlu ve Ali Haşhaş'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde saat 17.00'de düzenleyeceği basın toplantısının ardından basın önünde imzayı atacak!.. JOSICO RESMEN FENERBAHÇE'DE.. Fenerbahçe Kulübü, Villarreal takımında oynayan İspanyol futbolcu Jose Joaquin Moreno Verdu (Josico) ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, sarı-lacivertli renklere bağlanan Josico'nun, bugün saat 16.30'da Atatürk Havaalanı'na geleceği bildirildi. 1.77 metre boyunda ve 73 kilo olan 33 yaşındaki İspanyol oyuncu, 2002 yılından bu yana Villarreal'de forma giyiyordu. Orta sahada görev yapan Josico, geçtiğimiz sezon 13 kez Villarreal forması giydi. Fenerbahçe, İspanya'nın Villarreal takımından transfer edilen Jose Joaquin Moreno Verdu (Josico) ile yarın sözleşme imzalayacak. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, imza töreninin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda, saat 13.00'de yapılacağı bildirildi.
Turkcell Süper Lig'de 2. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, ligin 2. haftasında görev alacak hakemler şöyle: Yarın: 21.00 Ankaragücü-Trabzonspor: Hüseyin Göçek 30 Ağustos Cumartesi: 21.00 Ankaraspor-Gaziantepspor: Tolga Özkalfa 21.00 Kocaelispor-Sivasspor: Kuddusi Müftüoğlu 21.00 Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Süleyman Abay 31 Ağustos Pazar: 21.00 Denizlispor-Antalyaspor: İlker Meral 21.00 Kayserispor-Galatasaray: Bünyamin Gezer 21.00 Eskişehirspor-Hacette Spor: Hakan Özkan 21.00 Bursaspor-Gençlerbirliği: Deniz Çoban 1 Eylül Pazartesi: 21.00 Beşiktaş-Konyaspor: Selçuk Dereli
Emre Utkucan, temsilcilerimizin Şampiyonlar Ligi ön eleme performanslarını sizler için değerlendirdi: - Galatasaray Turu İstanbul’da Kaybetti! - Yan Hakemlerden Steaua Bükreş’e Hediye! - Fenerbahçe Hak Etti!
Galatasaray’ın Steaua Bükreş’e elenmesi başta Başkan Adnan Polat olmak üzere yöneticileri şok etti. Özellikle hocanın oyuncu değişikliklerini beğenmeyen yönetim Skibbe’den ayrıntılı bir rapor istedi Geçen sezonun son altı haftasında takımı Cevat Güler’e emanet eden ve ligi şampiyon olarak kapatann Galatasaray yönetimi sezon bittiğinde Sarı-Kırmızılı ekibin başına Michael Skibbe’yi getirdi. Ardından da Kewell, Meira ve Milan Baros gibi dünyaca ünlü yıldızları takıma kazandırdı. Ancak tüm spor otoriteleri orta sınıf bir hoca olan Skibbe’nin böyle bir kadronun altında ezileceğinden hemfikirdi. Ve Cim Bom’un en kritik maçı olan Steau Bükreş maçı kapıya dayandı. İstanbul’daki ilk karşılaşmada Emre Güngör’ü sağ bek, Meira’yı ön liberoda oynatan ve yaptığı bariz hatalarla Bükreş’in ekmeğine yağ süren Alman çalıştırıcı ağır eleştirilere maruz kaldı. LİNCOLN’E NEDEN SABRETTİN FAKAT yöneticiler rövanştan umutluydu. Ancak Cim Bom, dünkü maçı da kaybedip Şampiyonlar Ligi’ne havlu atınca başta Adnan Polat olmak üzere yöneticiler şoka girdi. Maçtan sonra Skibbe’yi sorgulayan yönetim, Alman hocanın oyuncu değişikliklerini eleştirip özellikle kötü oynayan Lincoln’e neden bu kadar sabredildiğini sordu. Kanatlardan da hiç orta yapılmadığından yakınan yöneticilerin, Skibbe’ye “Dünya çapında yıldızları aldık ancak Şampiyonlar Ligi’ne katılamadık. Son derece üzüntülüyüz” diyerek sert çıktığı öğrenildi. Daha sonra Başkan Polat, Alman çalıştırıcıdan İstanbul’da ayrıntılı bir rapor istedi.
UEFA Kupası 1. tur eşleşmeleri bugün yapılan kura çekimiyle belirlendi. UEFA'nın Zürih'teki merkezinde yapılan kura çekimi sonunda Galatasaray, İsviçre'nin Bellinzona, Beşiktaş Ukrayna'nın FC ****llist Kharkiv, Kayserispor ise Fransa'nın Paris Saint Germain takımıyla eşleşti. Toplam 80 takımın mücadele edeceği kupada ilk tur ilk maçlar 18 Eylül, rövanşları ise 2 Ekim tarihlerinde yapılacak. Karşılaşmalarda Galatasaray ve Beşiktaş ilk maçlarını deplasmanda oynarken, Kayserispor rakibini evinde ağırlayacak. Kupada ilk turu geçen 40 takım, 5'erli 8 grupta mücadele edecek. Grup karşılaşmaları, 23 Ekim-18 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Her gruptan çıkacak 3'er takımın yanı sıra, Şampiyonlar Ligi'nden grup 3'üncüsü olarak gelecek 8 takımın katılımıyla 3. tur 32 takım arasında 18 ve 26 Şubat 2009 tarihlerinde oynanacak. Bu turu geçecek 16 takım, 12 ve 19 Mart 2009 tarihlerinde karşılaşırken, çeyrek final maçları 9 ve 16 Nisan 2009 tarihlerinde, yarı final maçları 30 Nisan ve 7 Mayıs 2009 tarihlerinde yapılacak. UEFA Kupası'nda şampiyon ise 20 Mayıs 2009'da Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yapılacak final karşılaşması sonunda belli olacak.
Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turunda Steaua Bükreş'e elenerek veda eden Galatasaray'ın UEFA Kupası 1. turundaki rakibi İsviçre Süper Ligi'ne 17 yıl sonra yeniden yükselen Bellinzona oldu. Avrupa kupalarında ilk kez bu sezon maç yapma şansı yakalayan Bellinzona, eleme turlarında önce Ermenistan'ın Ararat, daha sonra da Ukrayna'nın Dnipro takımlarını eleme başarısı gösterdi. Ararat'ı 3-1 ve 1-0'lık galibiyetlerle geçen Bellinzona, kendi evinde 2-1 yendiği Dnipro'ya deplasmanda 3-2 yenilmesine karşın adını UEFA Kupası'nda 1. tura yazdıran ekip oldu. Kuruluş yılı 1904 olan ve 1948 yılında Lig A'da şampiyonluk yaşayan ekip, 1989-90 sezonunda İkinci Lig'e düştü. Bellinzona 17 yıl aradan sonra bu sezon yeniden İsviçre Süper Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. Teknik direktör Marco Schaellibaum yönetiminde mücadele eden ekip, 7 haftası geride kalan 10 takımlı İsviçre Süper Ligi'nde 1 maç eksiğiyle 6 puanla 8. sırada bulunuyor. Lig maçlarını 8 bin kişi kapasiteli Comunale Stadı'nda, Avrupa kupası maçlarını ise 15 bin kişi kapasiteli Cornaredo Stadı'nda oynayan İsviçre temsilcisi, İtalyanca konuşulan ve adını da aldığı Bellinzona kantonunun ekibi. Bordo-beyaz renklere sahip olan Bellinzona, İsviçre İkinci Ligi'nde (Challange League) mücadele etiği geçen sezon İsviçre Kupası'nda final oynama başarısı gösterdi ve Basel'e finalde 4-1 yenilmesine karşın, bu takımın Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi nedeniyle UEFA Kupası'na katılma vizesi aldı. Bir dönem Galatasaray'da oynayan Kubilay Türkyılmaz'ın da geçmişte formasını giydiği Bellinzona, İtalya'nın Roma ekibiyle de kardeş kulüp. -KADRO- İsviçre'de İtalyanca konuşulan bölgenin takımı olması nedeniyle İtalyan oyuncuların özellikle rağbet gösterdiği kulüpte, 8 İtalyan futbolcu yer alıyor. Türk kökenli Gürkan Sermeter'in de formasını giydiği ekibin kadrosu şöyle: Kaleci: Lorenzo Bucchi (İtalya), Matteo Grifti (İtalya). Defans: Davide Belotti (İtalya), Vincent Bernardet (Fransa), Henri-Georges Siqueira (İsviçre), Alessandro Mangiarratti (İsviçre), Angelo Raso (İtalya), Gürkan Sermeter (İsviçre), Giuseppe Miccolis (İtalya), Iacopo La Rocca (İtalya). Orta saha: Shkelzen Gashi (İsviçre), Adewale Dauda Wahab (Nijerya), Genc Mehmeti (İsviçre), Manuel Rivera (İsviçre), Emanuele Di Zenzo (İsviçre), Alessio Ferrazza (İtalya). Forvet: Andrea Conti (İtalya), Ikechukwu Kalu (Nijerya), Francisco Valmeri Souza Neri (Brezilya), Mauro Lustrinelli (İsviçre), Jocelyn Roux (İsviçre)
UEFA Kupası'ndaki 3 temsilcimizden ikisi olan Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinden kuralarla alakalı değerlendirmeler geldi. Galatasaray adına Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel kurayı değerlendirirken Beşiktaş adına da Genel Menajer Sinan Engin değerlendirmelerde bulundu. Üstünel yaptığı açıklamada hedeflerinin bu kupayı kazanmak olduğunu söyledi. İlk turda Bellinzona ile eşleşmenin kendilerini turu geçme adına ümitlendirdiğini ancak UEFA Kupası'nın uzun bir maraton olduğunu vurgulayan Üstünel, ''Galatasaray'ın vizyonu ve misyonu Avrupa'dır. Çarşamba günü Steaua Bükreş karşısındaki görüntümüz kimseyi yanıltmasın. Güçlü bir kadromuz var. Tek hedefimiz geçmişteki gibi UEFA Kupası'nı kaldırmak. Finalde Milan ile eşleşeceğimizi düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı. Steaua Bükreş'e elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda ettikleri maçlarda rakiplerinin oyununa boyun eğmek zorunda kaldıklarını dile getiren Haldun Üstünel, özellikle İstanbul'da yaptıkları maçta iç saha avantajını kullanamadıklarını söylerken, ''Futbolda böyle şeyler yaşanıyor. UEFA Kupası'nda bizi destekleyen taraftarlarımızla finale kadar gideceğiz'' diye konuştu. Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin ise , UEFA Kupası 1. turunda eşleştikleri Ukrayna'nın FC ****llist Kharkiv ekibiyle turun ilk mücadelesini deplasmanda yapacak olmalarının kendileri için avantaj olduğunu söyledi. Engin, rakipleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, 1. turdaki rakipleri ****llist Kharkiv'i tanımadıklarını belirterek, ''Hocalarımız gidip rakibi izleyecek. Şimdiden bu ekiple ilgili analizlere başladılar. İlk maçın deplasmanda olması bizim için avantaj. Güçlü ve iyi bir takımız. Ancak futbolda dikkat etmek lazım. Rakibe açık verdiğinizde pozisyon buluyorlar. Dünkü rakibimiz Siroki Brijeg karşısında da bunu yaşadık. 4-0 yendiğimiz için herkes Boşnak takımının zayıf olduğunu düşünüyor. Zayıf bir takımı elediğimizi düşünmüyorum'' diye konuştu. ****llist Kharkiv'in futbola yatırım yapan bir ülkenin ekibi olduğunu vurgulayan Engin, ''Hocalarımız gelecek hafta gidip rakibi izleyecek. Buna göre değerlendirmeyi yapacağız. UEFA Kupası'ndaki Türk takımlarına başarılar diliyorum'' dedi. Beşiktaş olarak şampiyonluğu geçen sene de çok istediklerini kaydeden Sinan Engin, ''Geçen sene gerekli takviyelerin yapılmadığını söylemiştim. Zapotocny ve Sivok'u aldık. Seriç beklemede. 'İbrahim Toraman veya Gökhan Zan varken bu transferlere ne gerek vardı?' gibi yorumlar yapılıyor. İbrahim Toraman ve Gökhan Zan iyi oyuncular. Bu oyunculardan iyisini aramıyoruz. Uzun bir maratonda alternatifli ve geniş bir kadro kurmayı hedefledik. Zapotocny ve Sivok'u, Gökhan Zan ile İbrahim Toraman'dan iyi düşünmesinler. Geniş kadro kurduk. Şampiyonluğu çok istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı Karl Heinz Feldkamp, sarı kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Feldkamp, Zaman Gazetesi'ndeki köşe yazısında şu görüşlere yer verdi: Yazık oldu. Hem de çok yazık. Şampiyonlar Ligi eleme maçında Romanya gibi bir ülkenin şampiyon ekibine karşı mücadele verileceği anlaşılamamış gibi göründü. Futbolcular ve teknik ekibin her iki maça da iyi hazırlanmadıkları ortaya çıktı. Oysa Galatasaray için çok önemli olan bu maça Ocak 2008'den itibaren hazırlanılmalıydı. Galatasaray yönetimi mutlaka benim bu yöndeki çığlıklarımı hatırlıyordur. Ocak 2008'de, "Bu takıma bir kaleci lazım. İsveç kalecisini alalım. Bu takıma bir orta saha gerekli. Sivas'tan Mehmet Yıldız'ı mutlaka transfer edelim." diye adeta yalvarmıştım. Özellikle deplasmanda kaybedilen maçta orta saha ve sağ kanatta Galatasaray etkisiz kaldı. Hele Linderoth'un pozisyonu çok yanlıştı. Linderoth, tam sağlığına kavuşmuş olsa bile bu pozisyonda oynatılmaz. Şampiyonlar Ligi ön turunda elenmek Galatasaray için yerinde sayma değil, bir geriye gidişin habercisi. Bu moral ve çevre şartları ile UEFA Kupası'nda neler yapabileceği de soru işaretleri ile dolu. Bükreş karşısında alınan yenilgi uluslararası arenada önemli bir imaj ve 15 milyon Euro'nun kaybı anlamına geliyor. Ligde şampiyon olmuş bir takımı çalıştıran antrenör olarak benim üzüntüm oldukça büyük. Galatasaray, bu tarihî maça son dört haftada değil bu yılın ocak ayından itibaren hazırlanmalı idi. Avrupa'da başarı getirecek bir takım için takımı her geçen dönemde güçlendirecek isimlerle takviye yapmak gerektiğini yönetime söylüyordum. Yeni transferlerden Meira asla Song'dan çok çok üstün bir isim değil. Ancak yerini doldurabilen bir isim. Birkaç gömlek üstün demek Song'a haksızlık olur. Hakan Şükür sonrası takıma gelen Kewell da gözle görülür bir güçlenme değil. Futboldan anlayanlar bunu net olarak söyleyebilmeli. Galatasaray'ın elendiği bir ortamda Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde yeniden tek başına Türkiye'yi temsil etmesi önemli bir başarı. Onları asla kıskanmıyorum. Sadece eski bir Galatasaray antrenörü olarak biraz üzülüyorum. Fenerbahçe bu hamlesi ile yeniden ekonomik yönden Galatasaray'ın önüne geçme fırsatı yakaladı. Şampiyonlar Ligi'nden gelecek paralarla rahatlayacak. Ve bu paralarla olumlu yönde güçlenmesini takıma da yansıtacak. Galatasaray adına şimdi masada ağır bir fatura duruyor. Umarım bu kaos günlerinden bir an önce kurtulup, ligde ve UEFA Kupası'nda taraftarını daha fazla üzmezler.
Galatasaray'ın yeni transferi Milan Baros, sağlık kontrolünden geçti. Bakırköy Acıbadem Hastanesi'ne sabah saatlerinde kulüp doktorlarından Murat Çevik'le gelen Çek futbolcu, burada bir dizi muayene ve testten geçirildi. Kan örneği alınan, kulak-burun-boğaz, ortopedi ve genel cerrahi bölümlerinde kontrolden geçirilen Milan Baros, daha sonra eforlu EKG testine girdi. Milan Baros'un sağlık kontrolüne sarı-lacivert renklerde bir ayakkabıyla gelmesi ise esprilere neden oldu.
Turkcell Süper Lig'de 31 Ağustos Pazar günü yapılacak Kayserispor-Galatasaray maçının yardımcı hakemi değişti. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Kayserispor-Galatasaray karşılaşmasının yardımcı hakemleri arasında belirlenen Neşet Merdin'in, sağlık sorunu nedeniyle maça çıkamayacak olmasından dolayı yerine Asım Yusuf Öz'ün görevlendirildiği belirtildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Atatürk Stadı'nda oynanacak Kayserispor-Galatasaray karşılaşmasını Bünyamin Gezer yönetecek, yardımcılıklarını ise Serdar Diyadin ile Asım Yusuf Öz yapacak.
Galatasaray’ın başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Topal, EURO 2008’deki başarılı futbolu ile göz doldurmuş, Avrupa kulüplerinin transfer listesine girmeyi başarmıştı. İngiltere’nin ciddi gazetelerinden Guardian, Premier Lig ekibi Everton’un Mehmet Topal’ı transfer etmek için hala ısrarlı olduğunu bugünkü sayısında okuyucularına duyurdu. Guardian, kulübü Sporting Lizbon’un istediği yüksek bonservis bedeli nedeniyle Moutinho transferini gerçekleştiremeyen Everton’un, Mehmet Topal’ı mutlaka kadroduna katmak istediğini ifade etti Gazeteye göre; Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Steaua Bükreş’e elenmesi de daha önce Everton’un tekliflerini kabul etmeyen Sarı Kırmızılıların, İngiliz kulübünün önerisine bu kez sıcak bakmasını sağlayacak.
Sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşayan Kayserispor, Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Süper Lig'in ikinci haftasında, Pazar günü kendi sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak olan Kayserispor, kulüp tesislerinde çalışmalarını sürdürdü. Teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde antrenman yapan sarı-kırmızılı ekipte, Galatasaray maçı öncesi sakatlıklara rağmen morallerin yerinde olduğu, futbolcuların neşeli ve azimli oldukları gözlendi. Antrenmana sakatlıkları devam eden Koray, Cangele, Ragıp ve Puroviç katılmazken, Aydın fizyoterapist eşliğinde çalışmalarını sürdürdü. Sakatlığı devam eden takım kaptanı Mehmet Topuz ise takımla birlikte antrenmana katıldı. Teknik direktör Tolunay Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Galatasaray maçının kendileri için önemli olduğunu ve iyi hazırlandıklarını belirtti. Sakat futbolculardan Aydın ve Puroviç'i maça yetiştirmeye çalıştıklarını, ancak bunun zor gibi gözüktüğünü ifade eden Kafkas, ''Eksiklerimiz, sakatlarımız var ama sahaya çıkacak arkadaşlarımız elinden gelenin en iyisini yapacaklar. Sakatlarımızın maça yetişmesi zor gözüküyor. Mehmet Topuz bugüne kadar çok fedakarlık yaptı, yine yapar. Onda bir sıkıntı olmaz, maça çıkabilir diye düşünüyoruz. Diğer futbolcuların ise sakatlıkları sürüyor'' diye konuştu. Gazetecilerin Galatasaray'da da Hasan Şaş'ın forma giyemeyeceğini hatırlatmaları üzerine ''Hasan şaş, olmazsa başkası oynar. 100 tane adamları var. Bizim Anadolu takımları gibi değiller onlar. Bizim oyuncularımız sakatlandığı zaman kolumuz kanadımız kırılıyor'' dedi. Takım Kaptanı Mehmet Topuz da, bacağındaki sakatlığın sürdüğünü, ayrıca midesindeki problemin devam ettiğini hatırlattı. Sıkı bir tedavi programı uyguladıklarını bildiren Topuz, şunları söyledi: ''Galatasaray maçında mutlaka 3 puan almak istiyoruz. Biçim için çok önemli bir maç. Maçın kendi sahamızda olması ve rakibimizin Galatasaray olması çok önemli. Çünkü Galatasaray, yenemediğimiz tek takım. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah maç bittiğinde sevinen taraf olmak istiyoruz. Ben her maçta oynamak ve takımımın yanında olmak istiyorum. İğneyle bile olsa Galatasaray maçına çıkacağım.'' Bu arada, Kayseri Erciyesspor'da 3 yıl forma giyen kaleci Yusuf Soysal da Kayserispor ile birlikte antrenmana çıktı. Kayserispor ile anlaşma sağladıklarını ve sözleşme imzalayacaklarını ifade eden Yusuf, ''Kısa aradan sonra Kayseri'de olmaktan dolayı mutluyum. Kayseri Erciyesspor'da 3 yıl forma giydim. Burada futbolcu arkadaşlar ve hocalar olsun tanıdığım insanlar. Burada başarılı olmaya geldim. Katkı sağlayacağıma inanıyorum'' diye konuştu. Bu arada, sakat futbolcularla birlikte, Sivasspor maçında kırmızı kart görmesi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 2 maç ceza verdiği Mehmet Eren de Galatasaray maçında forma giyemeyecek.
UEFA Kupası’nda ilk tur kuraları bugün TSİ 14.00’te Monaco’da çekildi. Kuraları Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Can Bartu çekti.. Temsilcilerimizden Beşiktaş, Ukrayna'nın ****list Kharkiv takımı ile, Galatasaray, İsviçre takımlarından Bellinzona ile, Kayserispor ise Fransa'nın ünlü ekiplerinden, Mateja Kezman'ın yeni takımı Paris Saint Germain (PSG) ile eşleşti. İlk maçlar 18 Eylül'de ikinci maçlar ise 2 Ekim'de oynanacak.. Beşiktaş ve Galatasaray ilk maçlarını deplasmanda oynarken, Kayserispor ilk maçını kendi evinde yapacak.. Kuralar şu şekilde: BEŞİKTAŞ - ****list Kharkiv KAYSERİSPOR - PSG GALATASARAY - Bellinzona Milan - Zurich FC Timişoara - Partizan Hertha - St. Patrick Banik - Spartak Moskova Portsmouth - Guimares Sevilla - Salzburg Wolfsburg - Rapid Bükreş Sampdoria - Kaunas Maritimo - Valencia Dinamo Zagreb - Sparta Man City - Omonia Young Boys - Club Brugge Nancy - Motherwell Everton - Standart Liege Napoli - Benfica NEC - Dinamo Bükreş Racing - Honka Apoel - Schalke Litex - Aston Villa Avusturya Vien - Lech Poznan Setubal - Heerenveen Brann - Deportivo Slavia - Vaslui Slaven - CSKA Moskova Brondby - Rosenborg Cherno More - Stuttgart Rennes - Twente Ajax - Borac Tottenham - Wisla Krakow Kobenhavn - Moskva Zilina - Levski Sofya Dortmund - Udinese Braga- Artmedia Feyenoord - Kalmar Hamburg - Unirea Urziceni Hapoel Tel Aviv - St. Etienne Olympiakos - Nordsjælland
Kanaltürk'te Doğa Rutkay'ın sunduğu 'Her Şeyi Söylemek Mümkün' isimli programın canlı yayınına konuk olan Abdürrahim Albayrak, spor medyasını konuşmaya geldiğinde, Galatasaray'ın Steaua Bükreş'e 1-0 yenilerek elendiğini öğrenmesi üzerine büyük üzüntü yaşadı. BIRAKIN GİDEYİM Galatasaray'ın yenildiği yönünde gelen haber üzerine yüzü düşen ve gözyaşlarına engel olamayan Abdürrahim Albayrak, sarı-kırmızılı takımın 10 milyon Euro kaybettiğine değindi ve duygularını şu sözlerle ifade etti: "Keşke bıraksanız da gitsem. Hakikaten çok üzgünüm. Çok yazık oldu Galatasaray'a. Bu takıma, bu kadroya Şampiyonlar Ligi'nde olmaması hakikaten çok üzdü beni. Galatasaraysız ben yaşayamam. Biz buradan bayağı ciddi bir darbe yedik. İnşallah her şeyde bir hayır vardır. Şampiyonlar Ligi'ne kalamadık ama ikinci UEFA Kupası'nı biz kaldıracağız." Abdürrahim Albayrak, aynı programda Fenerbahçe'nin Partizan'ı 2-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmasını da kutlayarak, centilmenlik örneği sergiledi.
Galatasaray eski başkanı Faruk Süren, Sarı-Kırmızılı ekibin Steaua Bükreş'e 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. SKİBBE'NİN YENİLGİYE ETKİSİ YÜZDE YİRMİ Galatasaray'ın defansta açık vermesinin en büyük sebeblerinden birisi, Galatasaray maçın belli bir dakikasından sonra oyun disiplininden tamamiyle koptu. Maç sonrası yorumlara göz gezdirince birçok kişinin Skibbe'ye yüklendiğini gördüm ve bunu pek te onaylamadım. Çünkü teknik direktörün maçta tabii ki etkisi vardır ama bu etki yüzde 20'dir. Yani Skibbe'ye yüklenenleri desteklemiyorum. Galatasaray dün akşamki maçta ofsayttan bir gol yedi ama bence Galatasaraylılar bunu bir mazeret olarak kullanıyor. Tamam ofsayttan gol yemiş olabilirsin, hakem hata yapmış olabilir ama bunlar oluyor ise sen de buna göre oynayıp golünü atacaksın. Dün akşam beni en çok sevindiren konu Linderoth'un iyileşip takımla beraber maça çıkması oldu. Linderoth'un orda oynaması enteresan bir durum ama bence çok güzel oynadı diyebiliriz. 2002-2008 ARASI DURAKLAMA DÖNEMİ Ben Galatasaray için 2002-2008 sezonları arasını 'Duraklama Dönemi' olarak görüyorum. Az bir zaman sonra Galatasaray bu dönemi aşacaktır. Galatasaray'ın bu duraklama dönemi aynı 16 sezon öncesine benzedi ama eminim ki Galatasaray bu dönemi aşacaktır. KEWELL DÜNYACA ÜNLÜ AMA... Kewell dünya çapında mükemmel bir futbolcu, Galatasaray'a mükemmel faydası olacaktır. Ama ben olsam Kewell'ı transfer edermiydim kesin bişey söyleyemem. Şunu tekrar söylüyorum. Kimse bunu untmasın ki Galatasaray çok kısa bir süre sonra eski performasına geri dönecektir.