Galatasaray'dan Güncel Haberler

Konu, 'GALATASARAY' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Türk futbolunun tartışmasız gelmiş geçmiş en yetenekli isimlerinden biri... En pahalı Türk futbolcusu... Kimilerine göre Barcelona'da, kimilerine göre Real Madrid'de, kimilerine göre de Juventus'ta rahatlıkla oynar...

Son dönemin adından en çok söz ettiren futbolcusu olan Arda Turan, milli takım kampında yaptığı açıklamalarla yine gündeme oturdu. Türk pasaportu taşımanın Avrupa'da futbol oynamaları zorlaştırdığını söyleyen 22 yaşındaki genç yıldız, "Pasaportum farklı olsaydı her şey çok daha farklı olabilirdi" dedi.

GAZETEPORT'un haberine göre, her ne kadar Arda'nın söylediği cümlede haklılık payı bulunsa da Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin kadrolarına bakıldığında öyle isimler var ki, insanın aklına 'Her iki pasaport arasındaki fark nedir?' sorusunu getiriyor...

NE AB pasaportu taşıyorlar ne de Brezilya veya Arjantin vatandaşılar, ama Avrupa'nın en büyük kulüplerinde forma giyiyorlar. İşte o futbolcular:

Ji Sung Park: 28 yaşındaki Güney Koreli futbolcu, 2005 yılından bu yana Manchester United'da forma giyiyor. Ji Sung Park, İngiliz ekibine PSV Eindhoven'dan transfer oldu.

Luis Valencia: Ekvadorlu futbolcu, Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'e gitmesinin ardından Manchester United'ın yeni yıldız adayı olarak transfer edildi. 24 yaşındaki futbolcu, daha Wigan Athletic'te forma giyiyordu.

Yaya Toure: Barcelona'da forma giyen Fildişili futbolcu, Katalan ekibine Monaco'dan transfer oldu. 26 yaşındaki futbolcu, 2007 yılından bu yana Barcelona'da oynuyor.

Dmytro Chigrynskiy: Bu sezon transfer döneminin son bölümünde Barcelona'nın renklerine bağladığı Chigrinskiy, Ukrayna futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük yıldız adaylarından biri olarak gösteriliyor. 23 yaşındaki defans oyuncusu için Katalan kulübü 25 milyon euroluk bir bonservis bedeli ödedi.

Sulley Ali Muntari: Henüz 18 yaşında Udinese forması giyen Ganalı futbolcu, Portsmouth'taki performansının ardından Inter'e transfer oldu. 25 yaşındaki Muntari, geçen sezondan bu yana İtalyan ekibinde forma giyiyor.

Kakhaber Kaladze: 31 yaşındaki Gürcü futbolcu, 2001 yılından bu yana AC Milan'da forma giyiyor. Takımın değişmez isimlerinden biri olan Kaladze, İtalyan ekibine Dinamo Kiev'den transfer olmuştu.

Jean Makoun: Kamerunlu futbolcu, futbol hayatını Fransa'nın en önde gelen ekibi Olympique Lyon'da sürdürüyor. 26 yaşındaki futbolcu, Lyon'a Lille'den transfer olmuştu.

Yukarıdaki isimlerden bazıları geleceğin en büyük yıldızlarından birisi olacak, ancak şu an için hiçbiri Arda Turan'dan daha iyi futbolcu değil. Kaldı ki, ne AB pasaportu taşıyorlar ne Brezilya ya da Arjantin'de doğdular ne de daha önceki kulüpleri Galatasaray'dan daha büyüktü... Ancak hepsi Avrupa'nın en önde gelen ekiplerinde forma giyiyor.

18-19 yaşındaki yıldız adayı futbolcuları kadrolarına katmaktan çekinmeyen ve son derece önemli maçlarda dahi bu futbolcuları kurtarıcı olarak sahaya süren bu kulüplerin, 22 yaşındaki bir futbolcuyu transfer etmekten daha doğal hiçbir şey olmayacağı gibi, 2006 yılından bu yana Galatasaray'da aralıksız forma giyen Arda'nın, transfer olamamasındaki nedeni pasaporttan önce kendisinde bulması gerekiyor...

NOT: Her ne kadar Avrupa'nın önde gelen kulüpleri olmasa da Türk pasaportlu futbolcular Tugay Kerimoğlu'nun Blackburn Rovers'ta, Nihat Kahveci'nin de İspanya'da yaptıkları ortada...

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray'da ikinci kaptanı Ayhan Akman'ın Beşiktaş derbisinde forma giyip giyemeyeceği önümüzdeki Pazartesi günü yapılacak kontrollerde ortaya çıkacak.

LİG TV'nin haberine göre tecrübeli futbolcu sakatlığının tamamen geçmemesine rağmen, Teknik Direktör Frank Rijkaard'a " Eğer görev verirseniz oynayabilicek durumdayım" dediği öğrenildi. Ancak Hollandalı teknik direktörün , Ayhan Akman'ın yüzde yüz iyileşmeden sahaya sürmeyeceği yine orta alanda Mustafa Sarp ile Mehmet Topal ikilisine görev vermeyeceği belirtildi.

Bu arada birkaç günlüğüne ülkesine giden teknik direktör Rijkaard, Beşiktaş'ın oynadığı dört maç kasedini de Hollanda'ya götürdüğü, özelikle Gaziantepspor karşılaşması üzerinde yoğunlaştığı ve tüm taktik çalışmasını buna göre yaptığı ifade edildi.

Ülkesi Hollanda'da Beşiktaş maçının taktiği üzerine yoğunlaşan Frank Rijkaard'ın Bosna Hersek maçı sonrasında da futbolcularına siyah- beyazlı takımın zayıf noktalarını anlatarak uyaralarda bulunacağı öğrenildi.

3. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray'ın yeni transferlerinden Abdul Kader Keita, ''Burada futbolculuk kariyerimi devam ettirmem lazım, o yüzden şimdi savaşma zamanı'' dedi.

Fildişi Sahilli futbolcu, sarı-kırmızılı kulübün aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin eylül sayısında yer alan röportajında transfer sürecini anlatırken, Galatasaray'ın, geldiği Fransız temsilcisi Olympique Lyon'dan daha büyük bir kulüp olduğunu vurgulayarak, sarı-kırmızılı kulüp için ''etkileyici'' tabirini kullandı.

Keita, şunları kaydetti:

''Galatasaray'ı çoktandır tanıyor ve büyük bir kulüp olduğunu da biliyordum. Bir yıl daha Lyon'la kontratım vardı. Ben o yılı da tamamlamak istiyordum. Galatasaray'dan ise bana kişisel olarak hiç teklif gelmedi. Amcam, aynı zamanda menajerim bana bu teklifi iletti. Daha sonra Rijkaard hoca ve Galatasaraylı yöneticiler beni ikna ettiler. 'Galatasaray'ı takip ediyor musun?' derseniz, Galatasaray'ın ne olduğu konusunda hiçbir kuşkum yoktu. Galatasaray'ın Avrupa kupalarındaki mücadeleleri ve Türkiye'deki derbi maçları zaten yer buluyor dışarıda. Etkileyici bir kulüp, kendi içinde GSMobile ve GS Store gibi markalar yaratan bir kulüp. Burada katıldığım organizasyonlar var ve gerçekten çok etkilendim. Daha önce de söylemiştim, Galatasaray, Lyon'dan daha büyük bir kulüp.''

-''ŞİMDİ SAVAŞMA ZAMANI''-

Galatasaray'a transferinin hayatını baştan aşağı değiştirdiğini belirten Keita, ''Burada futbolculuk kariyerimi devam ettirmem lazım, o yüzden şimdi savaşma zamanı'' ifadesini kullandı.

Fildişi Sahilli futbolcu, şunları kaydetti:

''Daha önemli bir nokta var bu transferde. Buraya transfer olmak, benim hayatımı baştan aşağı değiştirdi. Burada taraftarlarla buluştum. Orada olmayan bir duygu hissettirdiler bana. Benim Lyon'daki iki yılım felaketti. Dolayısıyla orada geçirdiğim iki sene bana teklif gelmemesine neden oldu. Ve ben burası daha iyi bir ligdir, daha kötüdür diye düşünmedim. Burada futbolculuk kariyerimi devam ettirmem lazım, o yüzden şimdi savaşma zamanı.''

-''KENDİMİ EN FAYDALI HİSSETTİĞİM YER SAĞ ÇİZGİ''-

Türkiye'deki hayatından memnun olduğunu dile getiren Keita, ''İnsanlar çok sempatik. Takım arkadaşlarımın arasında kendimi çok iyi hissediyorum. Önemli olan da bu galiba'' derken, kendisini en verimli hissettiği mevki olarak da sağ çizgiyi gösterdi.

Keita, ''Ben hep sağ kanattan hücuma katılan bir oyuncu oldum. Milli takımda da bunu oynuyorum. Ortada da oynadım ama benim tercihim ve kendimi en faydalı hissettiğim yer sağ çizgi'' diye görüşleri aktardı.

-''İHTİYACIMIZ OLAN, HER ŞEYDEN ÖNCE YÜKSEK SEVİYEDE KONSANTRASYON''-

Keita, maçlarda her koşulda 3 puan kazanmak için mücadele etmek zorunda olduklarını kaydederek, bunun için öncelikle yüksek seviyede konsantrasyona ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Fildişi Sahilli futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

''Ne olursa olsun üç puan almak için mücadele etmeliyiz. Bunun farkındayız. Ama futbol aynı hayat gibi... Bazen iyi bir maç oynarız üç puan alamayız, bazense kötü oynadığımız maçta üç puan kazanırız. İhtiyacımız olan, her şeyden önce yüksek seviyede konsantrasyon. Birçok kupada mücadele ediyoruz. Tüm kulvarların önemli olduğunu biliyoruz. Herkes bizden yüzde yüz vermemizi bekliyor. Teknik direktörümüzün tüm oyuncuları kullanmak üzere geliştirdiği bir sistem var. Herkes dolayısıyla elinden gelen katılımı sergilemeye çalışıyor. Bugün bir 11'den bahsedilmiyorsa, birkaç maç oynayıp, birkaç maç oynayamayacağını biliyorsa futbolcu, bu güce katılıp katkıda bulunmak için elinizden geleni yapma bilincinde olursunuz. Şu anda bizim takımımızda bu bilinç var.''

Röportajında son olarak Galatasaraylı taraftarlara da seslenen Abdul Kader Keita, ''Taraftardan bizi şimdiye dek nasıl destekledilerse aynı şekilde desteklemelerini rica ediyorum. Dediğim gibi zor günler de yaşayabiliriz. Ama bizim yüzde yüz performans gösterebilmemiz için onların bizi ayaklarımız üzerine kaldırıp sahaya koymaları gerekir'' diye konuştu.

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Habertürk Gazetesi'nin haberine göre Beşiktaş'ın başarılı defans oyuncusu Sivok, yeni sezon için şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

-‘RIJKAARD İNANILMAZ BİR HOCA’-

Beşiktaş’ın başarılı defans oyuncusu Tomas Sivok, Çek basınına içini döktü. Galatasaray’ın şampiyonlukta en büyük aday olduğunu ifade eden Sivok, “Galatasaray, transferleri ve bu sezon gösterdiği performansla şampiyonluğa en yakın aday olarak görünüyor. Türk Milli Takımı’nın savunma hattı onlarda ve Rijkaard gibi inanılmaz bir hocaları var” dedi. Siyah-Beyazlı oyuncu, kendi takımıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

-‘BÜYÜK PARALARA BÜYÜK YILDIZLAR’-

Taraftarlar yine bizim şampiyonluk için oynamamızı bekliyor. Büyük paralar karşılığında Nihat ve Tabata gibi futbolcular aldık. Geçtiğimiz sezona göre daha iyi bir takım olduğumuzu söyleyebilirim. Tabata transferi çabuk gerçekleşti ve henüz kendisiyle çalışma fırsatı bulamadık. Ama kaliteli bir futbolcu. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağım için de çok heyecanlıyım. Eskiden sadece TV’den izlerdim, şimdi bu turnuvada oynayacağım.

Boğaz’da yemeğine iddia
    Bugün 2010 Dünya Kupası 3. Grup’ta oynanacak olan Slovakya - Çek Cumhuriyeti maçı öncesi Sivok ve Holosko İstanbul’da yemeğine iddiaya girdi. Sivok “Filip iddiaya girmek istemedi çünkü şanslarının çok az olduğunu biliyor. Bedava yemek için sabırsızlanıyorum” derken, Holosko da “Aslında bu yemeği ben sabırsızlıkla bekliyorum çünkü biz kazanacağız” diye konuştu.

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray, Turkcell Süper Lig’in 5. Haftası’nda oynayacağı Beşiktaş karşılaşmasının çalışmalarına Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla devam etti.

Jupp Derwall Antrenman Sahası'ndaki basına ve taraftara kapalı antrenman, Teknik Direktör Frank Rijkaard yönetiminde, saat 10.30’da, açma germe çalışmalarıyla başladı.

Ana bölümünde fiziksel ağırlıklı çalışmaların yapıldığı antrenman soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı.

Antrenmanın ardından oyuncular öğle yemeği için merkez binaya geçtiler.

Ayhan Akman ve Tobias Linderoth sağlık merkezinde yapılan tedavilerinin ardından özel olarak çalıştırıldılar.

Galatasaray, çalışmalarına bir günlük iznin ardından 7 Eylül Pazartesi günü saat 10.30’da basına ve taraftara kapalı antrenmanla devam edecek.

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fanatik Gazetesi'nin haberine göre, Galatasaray’ın süper transferi Elano Blumer, ligin 5. haftasındaki Beşiktaş maçında ilk 11’de forma giyemeyecek. Brezilya Milli Takımı ile kampta bulunan yıldız futbolcunun dönüş programındaki gecikme bu oyuncuyu 11’de sahaya sürmeyi düşünen teknik direktör Franck Rijkaard’ın planlarını alt-üst etti.

Sambacılar ile önce Arjantin’e gidecek olan Elano buradan da Şili maçı için Brezilya’nın Salvador Bahia kentine geçecek. Elano, önümüzdeki çarşambayı perşembeye bağlayan gece oynanacak karşılaşmanın ardından Salvador kentinden Türkiye ile bağlantılı bir Avrupa şehrine direkt uçuş olmadığı için Rio ya da Sao Paulo’ya gitmek zorunda. Sambacı oyuncunun, Türkiye’ye varışının en iyi ihtimalle cuma günü akşam saatlerini bulacağı bildirildi.

Risk almak istemiyor
    Hollandalı teknik adamın, aşırı yorgun olacağı ve takımla antrenmana çıkamaması sebebiyle Elano’yu 11’e koyup, risk almak istemediği kaydedildi. Rijkaard’ın sambacı yıldızı kulübede oturtup, maçın gidişine göre forma şansı vereceği ifade edildi.

Bu arada Ay-Yıldızlı ekibin Estonya ve Bosna Hersek ile oynayacağı iki kritik eleme maçının ağırlıklı kadrosunu Galatasaraylı isimlerin oluşturması nedeniyle başta Arda Turan olmak üzere futbolcularının sakatlık riskinden dolayı tecrübeli çalıştırıcının oldukça endişe duyduğu kaydedildi.

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Galatasaray’da yeni Ardaların yetişmesi için düğmeye basıldı. Teknik direktörlüğe Frank Rijkaard’ı getirip, yardımcısı olarak da Neeskens gibi önemli bir markaya görev veren Aslan’da, turuncu devrimin yeni adresi altyapı olacak.

Sarı-kırmızılıların, Futbol Akademisi’nin başına Hollanda Futbolu’nun önemli isimlerinden Jan Derks’i getireceği öğrenildi. Alt yapıdan oyuncu yetiştirmeye büyük önem veren ve daha önce çalıştırdığı kulüplerde bunun örnekleri olan Derks, Rijkaard’ın yardımcısı Neeskens ile çok yakın arkadaş. İki günlük izin için Hollanda’ya giden Rijkaard’ın, efsane hocayla görüştüğü ve büyük oranda anlaştığı bildirildi.

Derks ile Rijkaard’ın yolları daha önce Güney Afrika’da bir futbol projesinde kesişmişti. İki teknik adam, “Hillbrow Gençlik Geliştirme Programı” adı altında Güney Afrika 1. Ligi’nde top koşturmuş futbolculara, 6 gün boyunca antrenörlük ve Hollanda futbolunu anlatan bir kurs vermişti. Rijkaard, bu kursta Derks’in yardımcılığını yapmıştı. 60 yaşındaki teknik adam, tüm dünyayı gezmesi ve birçok ülkede farklı futbol projelerinde görev alması ile tanınıyor. Bu yönüyle Başkan Adnan Polat’ın, CV’sinden bir hayli etkilendiği ifade edildi.

Derks’in “baş scout” olarak görevlerinden biri de Hollanda alt yapı takımlarının karşılaşacağı rakiplerin analizini, bir nevi casusluğunu yapmak. Rijkaard’ın onu üst yapıda rakip takımların analizi için kullanacağı da gelen haberler arasında. Kurt hocanın çalışma sistemini gösteren ise şu ifadeleri: “Önde gelen rakiplerin tam anlamıyla izlenmeleri büyük önem taşıyor. Güçleri ve zayıf noktaları nedir. Nerede ve nasıl kazanmak için fırsatlar yaratabiliriz.” Derks, son olarak Finlandiya’da devam eden Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası’nda Hollanda’nın rakiplerini izlemişti.

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Başkanı Adnan Polat, kulübün divan kurulu toplantısında, üyelere çok özel bir açıklamada bulundu.

Polat, Arda Turan’la aralarında geçen diyaloğu Galatasaraylılarla paylaştı.

Geride kalan aylarda Arda’yı ofisine çağırdığını ve Arda’nın da çağrısına karşılık verdiğini söyleyen Polat, daha sonra yaşanan diyaloğu şöyle anlattı:

“Kendisine boş bir mukavele ve düşünmesi için 10 dakika süre verdim. ‘Düşün, taşın, istediğin rakamı yaz imzala, getir’ dedim. Arda 10 dakika sonra boş mukaveleyle yanıma geri geldi ve ‘Galatasaray kaptanına rakam yazmak yakışmaz. Siz ne uygun görürseniz onu yazarsınız’ dedi ve mukaveleyi imzaladı.”

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray ile Avusturya'nın Sturm Graz takımları arasında 1 Ekim Perşembe günü İstanbul'da yapılacak UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu 2. hafta maçını yönetecek hakemler açıklandı.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak karşılaşmayı, Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Bas Nijhuis yönetecek.

Nijhuis'in yardımcılıklarını Coen Droste ve J.F. Hans Olde Olthof yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Michel Winter olacak.

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray, Beşiktaş ile 12 Eylül Cumartesi günü yapacağı sezonun ilk lig derbisinin hazırlıklarını sürdürüyor.

Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda basına ve taraftara kapalı olarak taktik ağırlıklı antrenman yaptı.

Dünkü antrenmandan sonra sağ ayak sırtında ezilme ve ödem şikayetiyle ağrısı olan Emre Güngör'ün dinlendirildiği, sağlık merkezinde yapılan tedavilerinin ardından Ayhan, Gökhan Zan ve Aydın'ın salonda çalıştırıldığı, Linderoth'un ise sahada takımdan ayrı olarak çalıştığı açıklandı.

Galatasaray, derbi hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Son günlerde yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı İstanbul'u vuran sel felaketinden Galatasaray'ın eski yöneticisi Abdülrahim Albayrak da etkilendi.

Abdülrahim Albayrak'ın sahibi olduğu ve İkitellide bulunan Altur Turizm'in selden büyük zarar gördüğü ve tesisin büyük bölümünün sular altında olduğu öğrenildi.

Abdülrahim Albayrak'a geçmiş olsun....

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Türk takımları Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gruplarında oynayacağı ilk maçları yönetecek hakemler açıklandı.

Fenerbahçe ile Hollanda temsilcisi Twente arasında 17 Eylül Perşembe günü İstanbul'da oynanacak karşılaşmayı İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Claudio Circhetta yönetecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak karşılaşmada, Circhetta'nın yardımcılıklarını Francesco Burgina ve Raffael Zeder yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Nikolaj Hanni olacak.

Galatasaray ile Yunanistan temsilcisi Panathinaikos arasında 17 Eylül Perşembe günü oynanacak karşılaşmayı ise İtalya Futbol Federasyonu'ndan Paolo Tagliavento yönetecek.

Başkent Atina'daki OACA Spiros Louis Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmada Tagliavento'nun yardımcılıklarını Luca Maggiani ve Elenito Di Liberatore yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak da Antonio Damato görev yapacak.

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray, sezon sonunda B.Münih'teki sözleşmesi sona erecek olan Hamit Altıntop ile ön protokol yaptı.

Sabah'ın haberine göre Milli oyuncu, 2010-2011 sezonunda sarı-kırmızılı formayı giyecek.

Transfer döneminde fırtınalar estiren Galatasaray gelecek için de yatırım yaptı. Sezon sonunda Bayern Münih'teki sözleşmesi bitecek olan Hamit Altıntop ile gizli bir sözleşme imzaladığı öğrenilen sarı-kırmızılı kulübün, gurbetçi oyuncuyu Haziran 2010'da bonservis ödemeden kadrosuna katacağı ifade edildi. Alman kulübüyle yaz aylarında Hamit için pazarlık masasına oturan Galatasaray Futbol Şubesi Sorumlusu Haldun Üstünel'in, 7 milyon Euro bonservis bedeli isteyen Bayern Münih ile görüşmeyi kısa kestiği ve milli oyuncudan gelecek sezon Galatasaray forması giymesi için söz aldığı öğrenildi. Hamit'in Ağustos ayında Galatasaray ile prensip anlaşmasına vardığı ve gelecek sezon kesin olarak sarı- kırmızılı formayı giyeceği gelen haberler arasında.

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında 12 Eylül Cumartesi günü yapılacak sezonun ilk lig derbisini hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Bülent Yıldırım'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alper Ulusoy yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay

HAFTANIN DİĞER KARŞILAŞMALARINDA GÖREV YAPACAK HAKEMLERSE ŞÖYLE:

12 EYLÜL CUMARTESİ:

KAYSERİSPOR - ANKARASPOR

(O) ABDULLAH YILMAZ
    (Y) İSMAİL KÖSE
    (Y) İSMAİL ŞENCAN
    (D) TANER GİZLENCİ

DENİZLİSPOR - DİYARBAKIRSPOR

(O) HÜSEYİN GÖÇEK
    (Y) TARIK ONGUN
    (Y) ERDEM BAYIK
    (D) ZAFER DEMİR

MANİSASPOR - SİVASSPOR

(O) FIRAT AYDINUS
    (Y) SERKAN OK
    (Y) KEMAL YILMAZ
    (D) SERKAN ÇINAR

13 EYLÜL PAZAR:

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - TRABZONSPOR

(O) BÜNYAMİN GEZER
    (Y) ASIM YUSUF ÖZ
    (Y) MUSTAFA SÖNMEZ
    (D) MUSTAFA İLKER COŞKUN

BURSASPOR - FENERBAHÇE

(O) DENİZ ÇOBAN
    (Y) BAKİ TUNCAY AKKIN
    (Y) VOLKAN NARİNÇ
    (D) MÜRVET SEZER

GAZİANTEPSPOR - KASIMPAŞA

(O) AYTEKİN DURMAZ
    (Y) SELÇUK KAYA
    (Y) NİHAT MIZRAK
    (D) ERBAY ALDEMİR

GENÇLERBİRLİĞİ - ESKİŞEHİRSPOR

(O) MUSTAFA KAMİL ABİTOĞLU
    (Y) ALİ SAYGIN ÖGEL
    (Y) HAKAN YEMİŞKEN
    (D) HÜSEYİN SABANCI

ANTALYASPOR - ANKARAGÜCÜ

(O) CÜNEYT ÇAKIR
    (Y) BÜLENT GÖKÇÜ
    (Y) SÜLEYMAN ÖZAY
    (D) ÇAĞATAY ŞAHAN

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Sakatlıktan kurtulan futbolcu, derbide savunma ile hücum arasında köprü olacak.

Galatasaray'ın hafta sonu Beşiktaş ile oynayacağı sezonun ilk derbisinde en önemli kozlarından biri Mehmet Topal olacak. Teknik Direktör Frank Rijkaard, sakatlığını tamamen atlatan orta saha oyuncusu ile özel olarak ilgileniyor. Başarılı futbolcu ile bir görüşme yapan Hollandalı çalıştırıcı, “Beşiktaş ile oynayacağımız maçta sana çok iş düşecek. Sakatlıktan yeni kurtuldun ama çalışma azmin ve hırsın beni çok memnun ediyor” diyerek, kendisini hazırlamasını istedi.

Her topu sen al
    Topal’a, derbide çok önemli bir rol oynayacağını anlatan sarı kırmızılıların teknik patronu, “Defanstan çıkacak her top seni bulmalı. Topu oyuna sen süreceksin. Hem savunmaya destek vereceksin hem de hücuma katkı sağlayacaksın. Ayrıca top rakipteyken önüne gelen her futbolcuya pres yapacaksın ve rakibin iyi top kullanmasını önleyeceksin” diyerek oyuncusuna büyük görevler yükledi.

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Kulübü, Siirt ve Hakkari'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen askerler için başsağlığı mesajı yayınladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yayınlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

''Hakkari ve Siirt'te bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalar sonucunda 6 askerimizin şehit olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Terörü bir kez daha nefretle ve şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.''

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Yeni sezon hazırlıklarını Fransa'da sürdüren Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, özel maçta ev sahibi ülkenin Tarbes takımını 55-47 yendi.

Yabancı oyuncuları ve sakatlığı geçmesine rağmen riske edilmek istenmeyen Işıl Alben'den yoksun mücadele eden sarı-kırmızılı ekip, maçta ilk yarıyı da 26-19 önde kapadı.

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Derbide 4 asını yedek soyunduran Beşiktaş’ın kenardaki futbolcularının toplam değeri 26.7 milyon Euro, içlerinde Elano’nun da bulunduğu G.Saray yedeklerinin toplam bedeli de 26.5 milyon Euro’yu buldu.

SÜPER Lig’de geride kalan 4 haftada sahaya farklı ilk 11’lerle çıkan Beşiktaş’ta, teknik direktör Mustafa Denizli dün akşam yine beklenmedik bir takım kurdu. Fink, Nobre, Bobo ve Holosko gibi kozlarını yedek kulübesinde bekleten Denizli, yeni transfer Tabata’ya ilk 11’de şans verdi. Bu durumda da futbol piyasalarının nabzını tutan “

Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

internet sitesine göre, siyah beyazlıların yedek kulübesinin toplam değeri 26.7 milyon Euro oldu.

Bir Elano yetti

Derbinin ev sahibinde de durum farklı değildi. Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, hafta arası Brezilya Milli Takımı ile 2 maça çıkan Elano’yu yedek soyundurdu. Ancak Manchester City’den alınan bu futbolcunun bile tek başına piyasa değerinin 12.5 milyon Euro’yu bulması sarı kırmızılıların kulübesini de hayli pahalı bir kulübe haline getirdi. Galatasaray’ın kenarda oturan futbolcularının toplam bedeli 26.5 milyon Euro olarak hesaplandı.

Güç farkı açıldı

İşin ilginç yanı bu iki ekiple aynı ligde mücadele eden çoğu takımımızın, toplam değerinin bu iki kulübenin bile gerisinde kalmasıydı. Zira Süper Lig’de yer alan Eskişehirspor, Gençlerbirliği, Antalyaspor, Denizlispor, Kasımpaşa, Ankaraspor, Manisaspor ve Diyarbakırspor gibi tam 8 takımın kadrosuna biçilen paha 26 milyon Euro etmiyor. Bu da ligimizde büyükler ile diğerleri arasındaki güç farkının ne denli açık olduğunu kanıtlıyor.

Beşiktaş kulübesindeki oyuncular ve değerleri:

Hakan 1.500.000 €
    Fink 2.500.000 €
    Nobre 4.200.000 €
    Bobo 8.000.000 €
    İ.Üzülmez 1.500.000 €
    Holosko 7.000.000 €
    U.İnceman 2.000.000 €
    TOPLAM: 26.700.000 €

G.Saray kulübesindeki oyuncular ve değerleri:

Aykut 1.000.000 €
    Emre 2.500.000 €
    Uğur 1.500.000 €
    Barış 4.000.000 €
    Elano 12.500.000 €
    Nonda 3.000.000 €
    Caner 2.000.000 €
    TOPLAM: 26.500.000 €

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Turkcell Süper Lig'de ezeli rakibi Beşiktaş'ı yenerek 5'te 5 yapan Galatasaray'da yüzler, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Panathinaikos maçına çevrildi.

Sarı-kırmızılı takım, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu ilk maçında 17 Eylül Perşembe günü deplasmanda Yunanistan'ın Panathinaikos takımı ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, Beşiktaş karşılaşmasında ilk 11'de görev alan oyuncuların sahada rejenerasyon çalışmalarının ardından, sağlık merkezinde terapi seanslarıyla maç ertesi programlarını tamamladıkları, diğer futbolcuların da teknik ağırlıklı bir çalışma yaptıkları bildirildi.

Tedavileri devam eden futbolculardan Gökhan'ın salonda, Ayhan, Linderoth ve Aydın'ın ise salon ve sahada özel olarak çalıştırılmaya devam edildiği kaydedildi.

Galatasaray'da futbolcular, yarın yapacakları iznin ardından, Panathinaikos maçı hazırlıklarını 15 Eylül Salı günü gerçekleştirecekleri çift antrenmanla sürdürecekler.

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Erman Toroğlu

DÜN geceki sezonun ilk derbisi öncelikle iki teknik direktör arasında geçti. Galatasaray’ın hocası kendi silahlarını azami kullandı. Maça çıkarken kadrosu mantıklıydı. Maçın içinde de oyuncu değişikliklerini son derece dikkatli yaptı. Adeta satranç oynar gibi yönetti takımını.

Mustafa Denizli ne sahaya çıkardığı, ne de sonraki oyuncu değişikliklerinde ortalıklarda yoktu. Çünkü, böyle bir kadroyu sahaya sürünce ve hatalı oyuncu değişiklikleri yapınca, Beşiktaş’ın silahları kenarda kaldı.
    Nihat Kahveci’den santrfor olmaz. Üstelik Nihat Kahveci maalesef çok kötü. Sen de onu banko oynatıyorsun. Üç tane etkili olabilecek adamı yani Nobre, Holosko ve Bobo’yu da yanında oturtuyorsun. Galatasaray’ı vuracağın yer olan ceza alanında rakip savunmayı kim rahatsız edecek? Bu üç adam. Onlar nerede? Kulübede.
    Tabata oynar. Hazır. Üstelik fena da oynamıyor. Ama son derece yanlış bir değişiklikle bu sefer onu oyundan alıyorsun. Nihat Kahveci’yi de çıkarınca etkili silahların yine kenarda kalıyor. Çünkü, dört değişiklik yapma şansın yok.
    Biri yedi, biri tuttu
    Arda Turan yorgun. Kafası da rahat değil. Oynayamayınca iyice sinir yapıyor. Zaten büyük olan kafasını da sağa, sola sallıyor sıkıntıdan. Hocası bekliyor, olmuyor. Kaptanı oyundan alıyor. Giren kim? Elano.
    Rijkaard bakıyor Baros da yorgun, o da sinirli. Nonda’yı hazırlıyor. Ama o sırada Baros golü atınca fark ikiye çıkıyor. Bu sefer Baros’u değiştirme gereği duymuyor. Neden? Çünkü Nonda’yı alırsa topu ileride tutması lazım. Gol tehlikesi olan bir oyuncu. Ondan vazgeçiyor. Ne yapıyor? Keita’yı çıkarıp, Barış hamlesini yapıyor orta sahaya. Ve oyunu da iyice kilitliyor.
    Burada sadece teknik direktörleri konuşurken, takım kadrosunu hazırlayan yöneticileri de unutmamak lazım. Birisi Tabata ve Yusuf’u transfer ederken, diğeri Brezilya Milli Takımı’nın starı Elano’yu alıyor. Bütün bunlar olurken kalecileri de ihmal etmemek lazım. Birisi geleni yiyor, birisi de tutuyor.
    Derbinin mantığı şuydu. Beşiktaş, yöneticisiyle, teknik direktörüyle ve futbolcusuyla dün gece sınıfta kaldı. Sakın çok iyi bir Galatasaray’a yenildiklerini söylemesinler. Biraz akıllı olsalardı, rakiplerini Ali Sami Yen’de yenerlerdi. Sakın Galatasaray’ın aman aman top oynadığını sanmayın. Sadece daha akıllıydılar. Galatasaray’ın bu vaziyette olmasında kadroyu hazırlayan yönetimin, teknik adamının ve futbolcularının büyük rolü var.
    Hakem Bülent Yıldırım bir kaç avantaj haricinde fena maç yönetmedi. Bir de Mustafa Sarp’a sarı kartı zamanında verecekti. Oyuna dahil olduktan sonra Mustafa Sarp kırmızılılık bir hareket yapsaydı, sarısı güme giderdi.
    NOT: Leo Franco’nun, Serdar Özkan ile girdiği ikili pozisyonda topla göğüs kol karışımı bana çizgi üstü gibi geldi. Bunu da net görecek yardımcıydı. Eğer çizgi üstündeyse, kırmızı kartın da beraberinde olması gerekirdi. Ama yüzde yüz yardımcı hakemin yardımıyla.

ERMAN TOROĞLU / HÜRRİYET

Sayfayı Paylaş