Eskişehirspor’un yeni kaptanı Ümit Karan, Galatasaray’a Yönetimi’ne kırgın olduğunu söyledi. Radyospor'da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Ümit, “Galatasaray sayesinde önemli bir yere geldim. Taraftar beni hala seviyor. Ama yönetim geçen sezonki sakatlıktan sonra bana sahip çıkmadı. Beni takımdan göndermek için fırsat kolladılar. Bu nedenle yönetime kırgınım” dedi. Ümit, Eskişehirspor olarak ligde 5.’liği Türkiye Kupası’nda ise final oynamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Sözlerine Eskişehir’de aradığı ortamı bulduğunu belirterek başlayan Ümit Karan, Eskişehir’de mükemmel bir futbol atmosferi var. Taraftarlar beni büyük bir çoşkuyla karşıladılar. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Lige hazır olduğumuzu düşünüyorum. İlk maçımızı deplasmanda Manisaspor’la… Galibiyetle başlayacağız” şeklinde hedeflerini açıkladı. Kaptanlık görevinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten deneyimli futbolcu, “Deneyimlerimizi takıma daha iyi yansıtmak adına kaptanlık görevi bana verildi. Ben de bu güvene layık olmak için elimden geleni yapıyorum. Bundan önce hiçbir şehirde buradaki kadar bir taraftar sevgisi görmedim. Taraftarımız inanılmaz bir güç… Sahamızda bu büyük gücü de kullanarak rakip takımların korkulu rüyası olacağız. Geçen sezon benim için şanssız bir sezon oldu. Takımı üst sıralara taşımak istiyorum. İçimde müthiş bir futbol oynama arzusu var. Bunu yeni takımımda başarıya dönüştüreceğim. Umduğumdan fazla gol atmak istiyorum. Türkiye Kupası’nda final ligde ise ilk 5’e girmeyi amaçlıyoruz” dedi. Geçen sezon başında çok ağır bir sakatlık geçirdiğini hatırlatan Ümit Karan, “Beni anlamalarını bekliyordum, ama yönetimle yaşadığımız sıkıntılar beni çok yıprattı. Benim de hatalarım olabilir, ama sakatlıktan çıkmıştım, sahip çıkmaları gerekirken “Bana takım bul” dediler. Sonrasında kopma noktasına geldik. Ben kalma konusunda ısrarcı oldum, ama istediğimiz olmadı. Galatasaray taraftarı bana hâla teşekkür ediyor, yaptığımız hizmetlerden. Ama yönetimden kimse bana teşekkür etmedi. Ben bir yerlere geldiysem Galatasaray sayesinde geldim. Dolayısıyla Galatasaray’a karşı bir kırgınlığım olamaz. Bazı kişilere kırgınım, ama Galatasaray’a karşı asla kırgın olamam” diyerek sözlerini tamamladı.
Avustralyalı yıldız kulübeye veya forvete... HTSPOR'un haberine göre, Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, oyun şablonundan vazgeçmiyor. Sarı-kırmızılı takım, yeni sezonda Hollandalı teknik adamın yıllardır benimsediği ve barcelona'da başarılı olduğu 4-3-3 sistemini uygulayacak. Aslan'ın yeni sistemine göre; '10 numara' Arda, eskisi gibi sol kanatta forma giymek istemesine rağmen forvet arkasında oynamak zorunda kalacak. 4-3-3, Arda'dan daha çok Harry Kewell'ı üzeceğe benziyor. Sarı-kırmızılı yönetim, kaleci Le Franco, Gökhan Zan, Abdul Kader Keita ve Elano Blumer ile ilk 11'e 4 banko transfer etti. Bu durumda Avustralyalı yıldız, ya yedek kulübesinde oturacak ya da fovette Milan Baros'la birlikte gol arayacak. Tabii ki öncelikle Rijkaard'ın ön libero sayısını teke düşürmesi ve çift forvete dönmesi şart. Sakatlıklar ve kart cezaları dışında Rijkaard'ın kafasında belirlediği ilk 11 şu şekilde; "Leo Franco, Sabri, Servet, Gökhan Zan, Hakan Balta, Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Elano, Keita, Baros." İlerleyen haftalarda Sabri- Uğur değişikliği olması muhtemel. Elano ve Keita transferlerinin ardından ikinci planda kalma tehlikesi yaşayan Kewell'a, ilk 11'de yer açmak için ön liberolardan birini yani Ayhan'ı kulübeye çekmek gerekecek. Ancak bu durumda orta sahanın direnci düşecek. Savunma özelliği zayıf (Elano, Keita, Arda, Kewell) ofansif oyunculardan kurulu bir Galatasaray, geçen sezon olduğu gibi baskı yediği her rakip karşısında zor anlar yaşayacak. İstediği transferler yapılan Rijkaard, göze hoş gelen futbolun yanında güçlü bir orta sahaya mecbur olduğunun bilincinde. Kewell'ın yedek soyunup, maçların gidişatına göre ilerleyen dakikalarda oyuna girmesi sürpriz olmayacak. Tecrübeli futbolcunun, yedek kalması durumunda nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu.
Alacakları karşılığında bonservisini almak üzere Futbol Federasyonu'na başvuran, ardından Galatasaray'ın borçlarını ödemesi üzerine de kulübüyle mukavelesi sezon sonuna kadar devam eden futbolcu Necati ateş, kendisine talip olan kulüplere sarı-kırmızılı kulübü muhatap gösterdi. Necati Ateş yaptığı açıklamada, Galatasaray ile sezon sonuna kadar mukavelesinin devam ettiğini belirterek, ''Beni isteyen kulüpler, Galatasaray ile anlaşmalı. Başka türlü anlaşma zemini artık yok. Kulübüm ne derse o olacak. Ben de onların söyledikleri doğrultusunda hareket edeceğim'' dedi. Sarı-kırmızılı kulüpteki geleceğiyle ilgili, menajerinin yöneticilerle bir görüşme yapacağını da vurgulayan Necati, ''Yapılacak görüşmenin ardından benim durumum netlik kazanacak. Kulübüm ne derse yapmak zorundayım. Sanırım 1 hafta içinde görüşme gerçekleşir'' ifadelerini kullandı.
Galatasaray Erkek Voleybol Takımı'nın, Romanya'nın Tomis Constanta takımından transfer ettiği Brezilyalı milli smaçör Ashley Nemer, İstanbul'a geldi. Sağlık kontrolünden bugün geçecek olan oyuncu, testlerin ardından takımla çalışmalara başlayacak. Önümüzdeki sezon Galatasaray forması giyecek Nemer, 1980 Brezilya doğumlu. 1.93 metre boyunda ve 85 kilo ağırlığındaki Nemer, smaçör olarak görev yapıyor. Nemer son olarak formasını giydiği Romanya'nın Tomis Constanta takımıyla geçtiğimiz sezon Avrupa Challenge Kupası'nda üçüncülük yaşamıştı. İzmir'de oynanan ve Türkiye'den ARKAS Spor'un şampiyonluğa ulaştığı Challenge Kupası dörtlü finalinde Nemer, ayrıca turnuvanın en skorer oyuncusu olmuştu.
Galatasaray Antep'te Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında Gaziantepspor ile yapacağı maç için Antep'e ulaştı. 18:20'de THY'nin tarifeli uçağı ile hareket eden kafilemiz 19:20'de şehre ulaşarak kamp yapacağı otele geçti. Ekibimizi havaalanında 200 kadar taraftar topluluğu karşılayarak sevgi gösterisinde bulundular.
Gaziantepspor Maçı Kadrosu Galatasaray, 2009-2010 sezonunda Turkcell Süper Lig'deki ilk maçında deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak. Gaziantepspor maçı kafilesinde aşağıdaki oyuncular yer alıyor: Leo Franco Orkun Usak Sabri Sarıoğlu Uğur Uçar Emre Güngör Gökhan Zan Servet Çetin Hakan Balta Volkan Yaman Barış Özbek Ayhan Akman Mustafa Sarp Aydın Yılmaz Arda Turan Kader Keita Harry Kewell Milan Baros Shabani Nonda 18:20'de THY'nin tarifeli seferiyle Antep'e gidecek olan takımımız 1 saatlik yolculuğun ardından oteline yerleşecek ve maç saatine kadar kampa girecek.
Turkcell Süper Lig'de pazar günü Kayserispor ile karşılaşacak olan Galatasaray'ın, bu maçta hangi formayı giyeceği belli oldu!.. Galatasaraylı futbolcuların bu maça "2288" olarak adlandırılan mor renkli forma ile çıkacağı açıklandı. Sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden, Galatasaraylı taraftarlara yönelik olarak yapılan açıklama şöyle: "Pazar günü oynanacak Galatasaray-Kayserispor Turkcell Süper Lig 3. hafta karşılaşmasına takımımız 2288 forması ile sahaya çıkacak. Haydi Galatasaraylılar, Ali Sami Yen'de yeni 2288 formalarımızla sahadaki aslanlarımızı destekleyelim... 2288 Formayla Sahadayız, 2288 Formayla Tribündeyiz!"
Seyrantepe İhalesine 6 firma katıldı, katılımcılardan 3'ü ihaleden çekildi. Aşçıoğlu, AFA ve Özkar ihalede teklif sunan firmalar oldu. Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Bilkent'teki merkezinde yapılan ihalede, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihale komisyonu tarafından teklif dosyaları açıldı. Karabel'in açıklamasına göre, Aşçıoğlu A.Ş, Aşçıoğlu Limited Şirketi, Viatrans A.Ş, Ofton A.Ş, Meydanbey İnşaat Ticaret Sanayi Limited, Ağaoğlu GAMA İnşaat Madencilik Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi İş Ortaklığı, toplam satış geliri 1 milyar lira, toplam gelirden arsa payı karşılığı İdare payı 70 milyon lira, artan toplam satış geliri üzerinden yüzde 3 pay üzerinden teklif verdi. AFA Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş'nin teklifi, İdare payı toplam geliri 112 milyon lira, toplam satış geliri 864 milyon 936 bin lira, artan toplam satış geliri üzerinden idare payı yüzde 1 şeklinde oldu. Özkar İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş, Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetimi Ticaret A.Ş İş Ortaklığı da İdare payı toplam geliri 28 milyon 135 bin 200 lira, toplam satış geliri 468 milyon 920 bin lira, artan toplam satış geliri üzerinden yüzde 4 olarak teklif verdi. Bordo Mimarlık İnşaat Taahhüt Tekstil Maddeleri Dış Ticaret Limited Şirketi ve Teknik Yapı Teknik Yapılar Sanayi Ticaret AŞ ile Özka İnşaat AŞ-Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş ihaleye katıldı, ancak teşekkür ederek ihaleden çekildiler. Öte yandan Komisyonun teklifleri değerlendireceğini ifade eden Karabel, değerlendirmede, TOKİ payının öncelikli olduğunu, ardından da artan satış gelirinin esas alınacağını bildirdi. AFA Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş Murahhas Azası üyesi Gül Coşkun da gazetecilerin soruları üzerine ihale sürecinin devam ettiğini belirterek, hazırladıkları teklifi sunduklarını söyledi. Geçen ihalede teşekkür mektubu verdiklerini anımsatan Coşkun, gazetecilerin ''Bu kez neden teklif verdiniz'' sorusuna da ''Bazı şeyler daha anlaşılır'' karşılığını verdi. -İHALE SÜRECİ- TOKİ tarafından 2007 yılı Ağustos ayında ihalesi yapılan ve Eren Talu Mimarlık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi yükleniminde bulunan Seyrantepe Spor Kompleksi'nin ihale sözleşmesi, bu yıl 2 Temmuz'da, yüklenici firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle iptal edilmişti. Seyrantepe spor kompleksi projesi için 27 Temmuz'da yapılan ihale de gelen teklifin çok düşük olması nedeniyle iptal edildi. İhalede tek teklifte bulunan Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, arsa bedeli olarak 64 milyon 788 bin 936 lira idare payı toplam geliri ödemeyi, toplam satış gelirinin 543 milyon 600 bin lirayı aşması durumunda ise yüzde 2 oranında arsa bedeli karşılığı idare payı vermeyi önermişti. TOKİ, bugünkü ihaleye katılımı artırmak ve işin mümkün olan en kısa sürede bitirilmesini sağlamak üzere şartnamede önemli değişikliklere gitti. Firmaları mali yönden rahatlatmak üzere, ''firmanın teklif ettiği idare payı toplam gelirinin yüzde 5'inin sözleşmenin imzalanacağı güne kadar TOKİ hesabına yatırılması'' şartı kaldırıldı. Stadın bir an önce tamamlanmasını sağlamak üzere inşaatın yapım süresi 540 günden 365 güne indirildi. Ayrıca stadın açılır-kapanır çatısının, teslimden 1 yıl sonra yapılmasına imkan sağlandı. İhaleyi alan firmaya, kredi alabilmesi için temlik verilmesi uygulaması kolaylaştırıldı. Firmanın proje uygulayarak kaynak sağlamasını kolaylaştırmak üzere, Ali Sami Yen, sezon bitiminde, muhtemelen gelecek yıl Haziran ayında firmaya devredilecek. Önceki şartnamede, Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan stadyum inşaatının tamamlanması için verilecek olan 540 günlük sürenin dolması beklenmeden 120 gün önce, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu alanın yüklenici firmaya teslim edilmesi öngörülüyordu.
Almanya 1. Futbol Ligi Bundesliga'da mücadele eden Eintracht Frankfurt'un teknik direktörü, Galatasaray'ın eski Alman çalıştırıcısı Michael Skibbe, Türkiye liginde başarısızlığın nedeninin aşırı heyecanlı yönetimler olduğunu savundu. Galatasaray'ı geçen yıl yaklaşık 9 ay boyunca çalıştıran Skibbe, yarın FC Köln ile yapacakları maç öncesinde Kölner Express gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'de herkesin, birbirinin hedefi olduğunu ve başarısızlığın nedeninin zaman zaman yönetimlerin tutumundan kaynaklandığını belirtti. Yönetimlerin heyecanı nedeniyle iyi bir şeylerin inşasının mümkün olmadığını savunan Alman teknik adam, Türkiye'nin kendisi için sportif anlamda iyi bir tecrübe olduğunu ifade etti. Galatasaray takımında çalışmaktan zevk aldığını ve taraftarlara iyi oyunlar izlettiklerini kaydeden Skibbe, şimdiki hedefinin Bundesliga'da başarı sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.
Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yakından ilgilendiği Bursasporlu Sercan Yıldırım’ın transfer görüşmelerine Beşiktaş da katıldı. Dünkü haberimizde sizlere Galatasaray’ın, Sercan için 5 milyon Euro ve Shabani Nonda’yı gözden çıkardığını, Fenerbahçe’nin teklifinin ise halen netleşmediğini duyurmuştuk. Bugün, bu transferin görüşmelerine Beşiktaş da iddialı bir teklifle katıldı. Sercan Yıldırım’ın menajeri Metin Korkmaz’ın, MARATON.COM.TR İstihbarat şefi Burak Özkaya’ya yaptığı açıklamaya göre, Beşiktaş, Sercan Yıldırım için 5 milyon Euro ve Bursaspor’da kiralık olarak forma giyen Zapotocny’nin bonservisini vermeyi teklif etti. Korkmaz ayrıca, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ortağının bu akşam bu transfer konusunda görüşeceğini de belirtti. Sercan Yıldırım’ın transferi konusundaki gelişmeleri sizlere an be an duyurmaya devam edeceğiz!
Fenerbahçe ile Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcuları Andre Dos Santos ile Elano Blumer, milli takımlarının aday kadrolarına çağrıldı. Brezilya'nın, Arjantin ve Şili ile eylül ayında oynayacağı Dünya Kupası eleme grubu maçlarının aday kadrosuna Fenerbahçeli futbolcu Andre Dos Santos ile Galatasaraylı Elano Blumer de çağrıldı. Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga'nın, İtalya'nın Inter takımından ayrıldıktan sonra Brezilya Ligi takımlarından Flamengo'da forma giyen Adriano'yu da aylar sonra kadroya çağırması dikkat çekti. Milliyet'in haberine göre, Dunga, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Adriano yeniden futbola döndüğü için çok mutlu. Kulübüyle bazı problemleri vardı, fakat formunu yeniden kazanıyor. Flamengo'da şu an iyi oynuyor ve milli takımda yeniden bir fırsat yakalayacak" dedi.
UEFA Avrupa Ligi'nde Estonya'nın Levadia takımını 5-0 yenerek play-off turu rövanş maçı için büyük avantaj sağlayan Galatasaray, ara vermeden Turkcell Süper Lig'e döndü. Avrupa ve lig maçları nedeniyle yoğun bir tempo içinde olan sarı-kırmızılı oyuncular, dünkü mücadelenin ardından, 23 Ağustos Pazar günü kendi sahasında Kayserispor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde gerçekleştirilen idmanda, Levadia karşısında ilk 11'de forma giyen oyuncular, yenileme koşuları ve açma germe çalışmalarının ardından sağlık merkezinde terapi seanslarıyla maç ertesi programlarını tamamladılar. İdmanın ana bölümünde ise diğer oyuncular, teknik çalışma gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılarda Linderoth salonda ve sahada kondisyoner Fatih Yıldız yönetiminde takımdan ayrı çalışırken, dünkü karşılaşmada ayak bileklerine çeşitli darbeler alan Arda ile Kewell ise sağlık merkezinde yapılan tedavilerinin ardından salonda çalıştılar. Galatasaray, Kayserispor maçı hazırlıklarını yarın sabah gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak.
Hollanda 1. Lig takımı Heraklec Almelo'dan bu sezon transfer edilen ve Hollanda Genç Milli takımında da forma giyen 19 yaşındaki santrafor Serdar Gökkaya, kendisini Galatasaray'ın istemesine rağmen Pursaklarspor'a, A Milli Takım'a yükselebilmek için geldiğini söyledi. 19 yaşındaki santrafor Serdar Gökkaya, ''Buraya, Ümit ve A Milli takıma yükselmek için geldim. Galatasaray büyük takım. Ama o takıma gittiğim taktirde oynama şansım çok az. Galatasaray'da çok büyük futbolcular var, 20 yaşındaki bir futbolcuyu teknik direktör Frank Rijkaard'ın oynatması çok zor. Ben sürekli ilk 11'de oynayacağım bir takıma geldiğimi düşünüyorum. Burada geçirdiğim süre boyunca ilk hedefim milli takım, daha sonra dört büyük takımda oynayabilmek'' dedi. Hürriyet'in haberine göre, Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin'in ısrarla istemesine rağmen Pursaklarspor Genel Menajeri Erkan Özbey'in takıma kattığı genç futbolcu, 2002 Nike Cup Turnuvası'nın en iyi oyuncusu seçilmesinin yanısıra, geçtiğimiz sezon oynadığı Heraklec Almelo takımında forma giydiği 15 maçta 13 gol kaydetti.
Galatasaray ile Kayserispor takımları arasında 23 Ağustos Pazar günü yapılacak Turkcell Süper Lig 3. hafta maçının biletleri satışa çıkarıldı. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçın biletleri, tüm Biletix gişelerinden satışa sunuldu. Maç biletlerinin fiyatları 35 ile 220 lira arasında değişiyor.
Bahri HAVADIR Alemci, geceleri akan, kendini dağıtan Keita buysa eğer, alemci olmayan Keita'yı kim tutacak acaba? Hagi'den sonra Galatasaray'da rakibini 'vıııınnn' diye geçen bir futbolcuyu hep özlemle bekleyip durdum... Ta ki dün geceye kadar... Çünkü Keita 'bu özleme' noktayı koydu... Bayıldım, ayıldım... Bir futbolsever olarak da yüreğim soğudu... Hah işte bu dedim kendi kendime.. Gollere, atılan taklalara, oyun zekasına, attığı gole hayran kaldım, hatta ayıptır söylemesi ayağa kalkıp alkışladım... Biraz geriye gidelim mi ? İki ay önce Abdül Kader Keita, imzaladığında hemen yakıştırma yapılmıştı... 'Alemci futbolcu bu İstanbul'da dağıtır'... Hakikaten dağıttı... Alemci diye yazan, ahkam kesip her şeyi biliriz diye hava atan futbol ulemalarının biraz olsun yüzü kızarmış mıdır acaba? Hiç sanmam... Çünkü onlar bukalemun gibidirler... Keita'nın bu futbolundan, gollerinden sonra yine 'kıvıracak bir şeyler' bulurlar... Keita bir yana; Galatasaray müthiş bir ekip olduğunu, herkesin tepeden tırnağa 'futbol için yoğrulduğunu' Estonya ekibi başta olmak üzere herkese gösterdi... Sahanın her alanına Rijkaard'ın öğrencileri hakimdi... Öyle ki; kaleci Leo Franco kalesinde sıkıntıdan patladı... Çünkü ilk şut 38. dakikada geldi... O da hatırlanmadı bile... Servet, Gökhan Zan, Ayhan, M.Sarp, Arda, Milan Baros ve diğerleri futbolun tüm 'doğrularını' tıkır tıkr uyguladılar... Ufak tefek aksamalar olsa bile, herkes işini ciddiye aldı... Biri kaytarsa hemen fark edileceğini biliyordu... Oyunun ikinci yarısında da değişen hiçbir şey yoktu... Bayrak Galatasaray'da, top Arda'da, 56. dakikada penaltı noktasında Milan Baros vardı... Harry Kewell'la yakalanan 4-0'da bile Galatasaray oyundan hiç kopmadı... Seyirci şarkılar türküler söylerken, geçen yılki 'acılarla dolu' sezonu çoktan unutmuştu bile... Çünkü bu Galatasaray yeniden 'rüya takım' olmak için yola çıkmıştı... Her şey tek kelimeyle harikaydı... BAHRİ HAVADIR/ AKŞAM
Seyrantepe Spor Kompleksi için gerçekleştirilecek 4'üncü ihale bugün gerçekleştiriliyor. Seyrantepe Spor Kompleksi için gerçekleştirilecek 4'üncü ihale bugün gerçekleştiriliyor. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Ankara'daki merkez binasında gerçekleşecek ihale için firmalar saat 15:30'a kadar teklif dosyalarını sunabilecek. İhale Komisyonu 15:30'dan itibaren teklif dosyalarını açmaya başlayacak. Şu ana kadar yaklaşık 12 firmanın ihale şartnamesi aldığı belirtiliyor. Şartname alan firmalardan Aşçıoğlu İnşaat, Siyah Kalem İnşaat, Teknik Yapı, Sembol İnşaat, Türköz-Oliv Yapı ortaklığı Seyrantepe ihalesine katılacaklarını açıklamışlardı. Geçtiğimiz günlerde Türköz İnşaat, finansal krizin etkilerinin devam etmesi ve Belçikalı ortaklarının çekinceleri üzerine ihaleye girmekten vazgeçtiğini açıklamıştı. Eski Likör Fabrikası arazisine ilişkin imar planlarına yürütmeyi durdurma kararının çıkması ve Ali Sami Yen arazisi planlarına ilişkin Ocak 2009'da 9'uncu İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talebiyle başvuru yapılması da Seyrantepe'yle ilgilenen firmaların kafalarını karıştı. Aşçıoğlu dışındaki firmalar yönetim kurullarında ihaleye katılıp katılmamayı yeniden değerlendiriyor. Bu firmaların ihaleye katılsalar bile ihale komisyonuna teklif yerine teşekkür mektubu sunabilecekleri konuşuluyor. 1'İNCİ İHALE Bozoğlu İnşaat: 474 milyon 574 bin liralık satış geliri. TOKİ'ye 118 milyon 643 bin ve satış geliri üzerinden yüzde 25 arsa bedeli. 2'NCİ İHALE Talu-Alke: 777 milyon 777 bin lira satış geliri. TOKİ'ye 234 milyon 567 bin lira gelir payı 3'ÜNCÜ İHALE Siyah Kalem: TOKİ'ye satış geliri üzerinden 64 milyon 778 bin 936 liralık pay, toplam satış gelirinin 543 milyon 600 lirayı aşması halinde de yüzde 2 arsa payı.
Futbolda bugün başlayan A2 Ligi'nde, 2009-2010 sezonu Marmara Grubu'nda oynanan maçta Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti. Beşiktaş, ilk 20 dakikada bulduğu 2 golle öne geçmesine rağmen oyunda dengeyi kuran Galatasaray, özellikle kaleci Umut'un hatalarıyla goller buldu. İlk yarıda 2 gol kaydeden sarı-kırmızılı takım, 51. dakikada Murat'ın kendi yarı alanından attığı golle 3-2 öne geçti. Galatasaray, karşılaşmayı da 3-2 kazandı. DENİZLİ VE YÖNETİCİLER MAÇTA PAF Ligi yerine organize edilen ligdeki iki takım arasındaki karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü yöneticileri Bülent Deriş, Halim Aydın, Behçet Ümitlen ve Nedim Sarsmaz'ın yanı sıra teknik direktör Mustafa Denizli, Galatasaray kaptanı Arda Turan ile Beşiktaşlı futbolcu Batuhan Karadeniz de izledi. Girişi ücretsiz olan karşılaşmayı 500'den fazla siyah-beyazlı taraftar izlerken, taraftarlar A2 takımlarının teknik direktörü Sergen Yalçın'a tezahüratlarıyla destek verdiler. Öte yandan Sergen Yalçın, maç sonrasında sahaya girerek hakemlere tepki gösterdi.
Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Mehmet Helvacı, Galatasaray'ı bu oyunuyla ligde zorlayacak bir takım olmadığını iddia etti. Galatasaraylılar Cemiyeti'nin 101. yılının kutlamasına katılan Helvacı, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, takımın bugün gerçek oyununu hala ortaya koymadığını dile getirerek, ''Takımımız bundan sonra sürekli olarak üstüne koyarak daha da iyi olacak. Ekibimiz, bu oyunu ileriye de götürerek ortaya koyduğu müddetçe, şu anda ligde Galatasaray'ı zorlayacak takım yok. Güzel futbol oynuyor Galatasaray'' dedi. Mehmet Helvacı, bunu sadece Galatasaraylı olarak kendilerinin değil, Galatasaraylı olmayanların da söylediğini anlatarak, ''Bu seneki takım oyunu, göstergeler, takım içindeki arkadaşlık... Bir futbol takımındaki olması gereken her şeyin olduğunu gösteriyor. Bu da diğer takımlara göre mutlu sona daha yakın olduğumuz inancını oluşturuyor. Şampiyonluğa bizim daha yakın olmamızı söylemimize neden oluyor'' diye konuştu. Sercan'ın transferiyle ilgili yeni bir gelişme olmadığını kaydeden Helvacı, ''Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı haklı olarak bir bonservis bedeli talep ediyor. Bizim için o bonservis bedeli bir fırsat yaratmıyor. Ancak, bu transferi fırsatlar ve ihtiyaçlar belirler'' diyerek sözlerini tamamladı.
Futbolda birinci transfer sezonunun bitimine 7 gün kaldı. Keita, Elano, Leo Franco, Gökhan Zan ve Mustafa Sarp'ı kadrosuna katan Galatasaray, CSKA'da forma giyen Caner Erkin'le transfere nokta koymaya hazırlanıyor. HTSPOR'un haberine göre, futbolseverleri heyecanlandıran isimlere imza attırarak şov yapan sarı-kırmızılılar, diğer yandan kadro şişkinliği konusuna çözüm arıyor. Cimbom'da Ümit Karan, Hasan Şaş, Lincoln ve Ferdi Elmas'la yollar ayrılmasına rağmen Elano Blumer'la birlikte kadro 33 futbolcuya yükseldi. Teknik direktör Frank Rijkaard, geride kalan maçlardaki oyuncu seçimleriyle bol alternatife ihtiyaç duyduğunu gösterdi ancak kadronun 24-25'e ineceğini de açıkladı. Hollandalı hocanın 'gönderilecekler raporu'nda kimlerin olduğu henüz bilinmezken, forma şansı çok az olan isimler bir türlü elden çıkarılamıyor. Rijkaard'ın Serkan Kurtuluş, Alparslan Erdem, Volkan Yaman, Aykut Erçetin, Serkan Çalık, Yaser Yıldız ve Mehmet Güven'i kadrosunda düşünmediği biliniyor. İsveçli Linderoth'tan ise sürekli sakatlanması nedeniyle verim alınamıyor. Bu futbolculardan sadece Volkan'ın Eskişehirspor'la anlaşmak üzere olduğu biliniyor. Diğer oyuncular için henüz bir talip yok. Kadrodaki 7-8 futbolcunun satılacağını veya kiralanacağını bildiren yönetim, lig başlayalı neredeyse 1 ay olmasına rağmen henüz bir hamlede bulunmadı. Öte yandan sözleşmesini feshetmek için Futbol Federasyonu'na başvuran Necati Ateş'in alacakları da ödendi. Golcü futbolcunun ne takımla birlikte idmanlara çıkması isteniyor ne de takımdan bedelsiz ayrılmasına izin veriliyor. Futbol takımının yıllık ücretleri için kasasından 30 milyon euro çıkacak olan G.Saray, forma şansı bulamayacak 9 futbolcusuna kulüp bulamazsa 4 milyon euroyu boşa ödemiş olacak. Futbolcu Yıllık ücret Tobias Linderoth 1.2 milyon euro Necati Ateş 900 bin euro Volkan Yaman 400 bin euro Serkan Kurtuluş 300 bin euro Alparslan Erdem 250 bin euro Aykut Erçetin 200 bin euro Serkan Çalık 200 bin euro Yaser Yıldız 200 bin euro Mehmet Güven 150 bin euro
Sambacı'nın Kayserispor'a attığı muhteşem gol Fenerbahçe tarafında da takdir gördü. Sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Brezilyalı Elano’yu, Kayserispor maçında attığı golün ardından herkes kutladı. Ancak birileri vardı ki, onların yaptığı kutlama daha da anlamlıydı. GAZETE HABERTÜRK'ün haberine göre, Kayserispor maçı sonrasında önce soyunma odasında takım arkadaşları ve Rijkaard tarafından, sonra da yöneticiler ve başkan Adnan Polat tarafından tebrik edilen Elano, takım otobüsüne bindiği sırada çalan cep telefonuna gülerek cevap verdi. Telefonun ucundaki ses, Brezilya Milli Takımı’ndan da arkadaşı olan Fenerbahçe’nin yeni transferi Andre Santos’tu... ‘TEBRİKLER DOS’TUM’ Sarı-lacivertli takımın dün gece deplasmanda oynadığı Diyarbakırspor maçı için kampta bulunan Santos, Türkiye’ye aynı anda transfer olduğu vatandaşı ve yakın dostu Elano’yu arayarak ilk tebrik eden Fenerbahçeli oldu. Cristian’ın da tebriğini ileten ve attığı golün çok güzel olduğunu söyleyen Santos, “Umarım bizim maçta da böyle goller atmazsın” diyerek de espri yaptı. Santos’un geçtiğimiz hafta Sivasspor’a attığı jeneriklik golün ardından Elano’nun da Santos’u tebrik ettiği ve ikilinin ülke milli takımlarında yakın dostluk içinde oldukları vurgulandı. İkilinin sık sık telefonlaşarak 10. haftada Kadıköy’de oynanacak derbi maçı öncesinde birbirlerini kızdıedıkları da öğrenildi.