Galatasaray'dan Güncel Haberler

Konu, 'GALATASARAY' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Yaklaşık bir yıldır doğru düzgün maç oynamayan Tobias Linderoth'un Türkiye macerası sona ermek üzere Tecrübeli futbolcunun menajeri Roger Ljung'u İstanbul'a çağıran yönetim sözleşmeyi feshetmeye çalışacak.

Geçen sezonun başında büyük ümitlerle transfer edilmesine rağmen kalçasında yaşanan sorun nedeniyle 1 yıldır formasından uzak olan Tobias Linderoth'un Galatasaray'la yolları ayrılıyor... Bir an önce sahalara dönmesini umut ettikleri İsveçli yıldızın sakatlığının sürekli nüksetmesi üzerine umudu kesen Sarı- Kırmızılı yönetim, sözleşmeyi fesetmenin yollarını aramaya başladı.

Gitmek istemiyor
    Yönetimin Linderoth'un menajeri Roger Ljung'u İstanbul'a davet ettiği ve önümüzdeki hafta bu konuda görüşmelerin yapılabileceği gelen haberler arasında. Galatasaray'dan ayrılmak istemeyen Linderoth'un yönetimin "Yolları ayıralım" teklifine vereceği yanıt merak ediliyor.

Ocak ayında bitecek
    Ara transferde ön libero almayı düşünen yönetimin, İsveçli futbolcuyu ocak ayında göndermek istediği belirtiliyor. Fakat menajer Ljung'la anlaşılamaması durumunda mayıs ayında kesinlikle sözleşme feshedilecek. Linderoth bu sezon ligde Kayseri ve Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Steaua'ya karşı forma giymiş ardından sakatlığı yine nüksetmişti.

Takvim

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Romanya'nın en çok satan spor gazetesi 'Prospor' Mirce Lucescu'nun İstanbul'a giderek Fenerbahçe yetkilileri ile ön görüşme yaptığını yazdı.

Prosport Gazetesi'nin haberinde 'güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre Mircea Lucescu birkaç gün önce İstanbul'a giderek Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırm ile ön görüşme yaptığı' idaa edildi.

Fenerbahçeli yetkililerin Lucescu'ya ocak ayında takımın yönetimini devr almasını önerdiğini yazan gazete, ancak Luis Aragones'i kontratındaki anlaşmasından dolayı gönderilemediği için sezon bitiminde anlaşmaya varacaklarını yazdı.

Bu arada Alman Teknik Direktörü Michael Skibbe'den memnun olmayan Galatasaray yönetiminin de Mircea Lucescu'ya teklif götürdüğünü ancak Lucescu'nun 'Fenerbahçe'ye gidersem ve burada da şampiyonluk kazanırsam Galatasaray ve Beşiktaş'tan sonra üç büyüklerden biri olan Fenerbahçe'de de şampiyonluk yaşayarak Türk spor tarihine girmek istediğni' yazan Prosport, Fenerbahçe'nin teklifini kabul edeceğini öne sürdü.

3. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Skibbe’nin Ankaraspor’a karşı oynatmayı düşünmediği Kewell, "Sağlık sorunlarım olduğu yönündeki haberleri çürütmek istiyorum. Arkadaşlarımı yalnız bırakmam" dedi.

GALATASARAY’da Ankaraspor maçı öncesi Harry Kewell sürprizi yaşandı. Fortis Türkiye Kupası’nda Başkent ekibiyle deplasmanda karşılaşacak olan sarı kırmızılılarda Avustralyalı yıldız Ankaraspor’a karşı görev almak istediğini söyledi. Başkent’e birçok as futbolcusundan yoksun giden Galatasaray’da Kewell da kafiledeki yerini kendi isteğiyle aldı. Ankara’da yoğun maç trafiğinden ötürü yedek futbolcularına şans tanımayı planlayan teknik direktör Skibbe, Kewell’ın özel isteğini kırmadı ve yıldız futbolcuyu maç kadrosuna dahil etti.

Oynamak istedi

Eskişehirspor karşılaşmasının ardından karaciğer rahatsızlığı olduğu belirtilip, "Futbol hayatı tehlikede ve iki maçı üst üste çıkartamaz" iddiaları ortaya atılan Harry Kewell’ın bu dedikoduları fazlasıyla içerleyerek, Ankara’daki maçta yer almak istediği öğrenildi.

Hafta başında Avustralyalı yıldızı İstanbul’da bırakarak dinlenmesini düşünen teknik direktör Skibbe de kendisiyle özel olarak görüşen Kewell’ın, "Bu iddialar beni gerçekten çok üzdü. Kendimi gayet iyi hissediyorum. Sağlık durumum açısından hiçbir sorunum yok. Durup dururken neden bunlar yazıldı, anlamıyorum. Üstelik her maçta düzenli olarak elimden geleni yapıyorum. Bu haberlerden sonra mutlaka Ankaraspor maçında yer almak istiyorum. Takım arkadaşlarımı yalnız bırakmak niyetinde değilim. Sağlam ve sağlıklı bir futbolcu olduğumu sahadaki performansımla herkese göstermek istiyorum" demesi üzerine oyuncusunu kadroya dahil etti.

Yedek soyunacak

Futbol Şubesi’nin de Kewell’ın bu isteğine olumlu yanıt vermesi üzerine Baros ve Nonda’nın İstanbul’da kalmasına rağmen Avustralyalı yıldızın kadroya dahil edildiği açıklandı. Ancak Alman çalıştırıcı, Kewell’ın yaptığı duygusal konuşmaya rağmen zorlu Gaziantepspor ve Benfica maçlarını düşünerek bu akşamki maça yedek soyunduracağı ve oyunun gidişatına göre oyuna dahil etmeyi düşünüyor.

Hürriyet

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Aroma Erkekler Birinci Voleybol Ligi'nde erteleme maçında Tokat Belediyesi Plevnespor, Galatasaray'ı 3-0 yendi.

Salon: Hüseyin Akbaş

Hakemler: Bayram Dikmentepe xx, Akif Kavak xx

Tokat Belediyesi Plevnespor: Serhat xxx, Alper xxx, Konstantin xxx, Boğdan xxx, Murat Palavar xxx, Miroslav xxx (Özer xxx, Çağlar x)

Galatasaray: Krnic x, Ahmet xx, Santos xx, Ali Çayır xx, İbrahim x, Turgay x (Caner x, Halil İbrahim x, Kemal x)

Setler: (30-28, 25-17, 25-22)

Süre: 76 Dakika (31, 21, 24)

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Goldman Sachs'ın aracılığıyla kredi kullanabilmeleri için genel kuruldan aldıkları yetkinin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.

Galatasaray Dergisi'nin aralık ayı sayısındaki yazısında, günümüz futbol dünyasındaki endüstriyelleşmeye değinen ve Türk futbol kulüplerinin yeniden yapılanarak bu sürece etkin bir şekilde dahil olmaları gerektiğini aktaran Adnan Polat, ''Türkiye'nin dünyadaki yegane markası'' olarak tanımladığı Galatasaray'ı, mali ve idari konularda sağlam bir yapıya kavuşturmanın çabası içinde olduklarını kaydetti.

Kulüp bünyesinde yer alan şirketleri birleştirmek ve mali açıdan sürekliliği de içeren bir istikrara kavuşturmak adına genel kuruldan kredi yetkisi istediklerini hatırlatan Polat, şunları kaydetti:

''Kredi kullanımı ve tahvil ihracı için istemiş olduğumuz bu yetki, kulübümüzün orta ve uzun vadede istikrarlı mali bir yapıyla yoluna devam etmesi ve özellikle de uluslararası düzeyde yeni başarılara imza atabilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu yılın mart ayında tarihimizin en yüksek oyuyla bizleri yönetime getiren genel kurulumuzun, bu kez de aynı yaklaşım ve kararlılıkla yanımızda olduğunu görmenin gururunu yaşıyoruz. Bu destek bundan sonraki dönemde yapacağımız her işte daha özgüvenli ve kararlı olmamızı sağlayacaktır. Başarıya giden yolda Galatasaraylılar'ın desteğinin bizimle olduğu bilmemiz, yürüdüğümüz yola ışık tutacaktır.''

-''HEDEF YİNE UEFA ŞAMPİYONLUĞU''-

Adnan Polat, UEFA Kupası'nı bu sezon ikinci kez kazanma isteklerini yinelerken, başarılı olacaklarına inandığını ifade etti.

Kulüplerin en büyük amaçlarının, mücadele ettikleri sportif branşlarda başarılı olmak olduğunu aktaran başkan Polat, dergide yer alan yazısında şunları kaydetti:

''Biz de Galatasaray olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında başarılı olmayı kendisine öncelikli amaç edinmiş bir camiayız. 2000 yılında kazandığımız UEFA Kupası şampiyonluğu başta olmak üzere, elde ettiğimiz pek çok şampiyonluk bunun kanıtıdır. Bu sezon da UEFA Kupası'nda final oynamak ve kupayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir kez daha kazanarak ülkemizin gururu olmayı amaçlıyoruz. Olympiakos galibiyetiyle başladığımız grup maçlarının, Kadıköy'e giden yolda ilk basamağı oluşturduğuna inanıyoruz. Başarılı olmaktan yana da hiç bir kuşkumuz yok.''

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fortis Türkiye Kupası'nda Ankaraspor ile dün 1-1 berabere kalan Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de 2 Kasım Pazar günü Gaziantepspor ile sahasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, Ankaraspor karşılaşmasında ilk 11'de yer alan oyuncuların rejenerasyon koşusunun ardından salonda terapi seanslarıyla maç ertesi programlarını tamamladıkları bildirilirken, diğer oyuncuların dar alanda iki takım halinde teknik bir çalışma yaptıkları ifade edildi.

Sakatlığı düzelen Milan Baros'un antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştığı belirtildi.

-LINCOLN DİNLENDİRİLDİ-

Ankaraspor maçında sol ayak bileğindeki zorlanma nedeniyle oyundan çıkan Lincoln'un dün başlanan tedavisine, bugün sağlık merkezinde devam edildiği, Brezilyalı oyuncunun tedavisinin ardından dinlendirildiği bildirildi.

Sakat futbolculardan Emre Güngör'un sahada fizyoterapistler eşliğinde takımdan ayrı özel bir antrenman yaptığı dile getirilirken, Nonda, Uğur ve Mehmet Topal'ın tedavilerinin ardından sahada, Aydın ve Linderoth'un ise salonda sağlık ekibi eşliğinde takımdan ayrı çalıştıkları kaydedildi.

Ameliyat geçiren futbolcular Hasan, Barış ve Serkan'ın ise rehabilitasyon çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Galatasaraylı futbolcular, Gaziantepspor maçının hazırlıklarını yarın akşam yapacakları antrenmanla tamamlayarak, kampa girecek.

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray'da Eskişehirspor yenilgisinden sonra Ankaraspor beraberliği yönetimi harekete geçirdi.

Yönetimin1 hafta içinde arka arkaya oynanacak Gaziantepspor, Benfica ve Fenerbahçe maçları öncesi futbolcularla birebir görüşmeler yaparak kötü gidişe çözüm arayacakları öğrenildi.

Yöneticilerin bu 3 maçı dönüm noktası olarak gördüğü, yapacakları görüşmelerde özellikle bazı oyunculardaki form düşüklüğünün nedenlerini öğrenmeye çalışacakları ve uyarılarda bulunacakları belirtildi. Yöneticilerin ayrıca teknik direktör Skibbe'yle görüşerek kendisinden kapsamlı bir rapor isteyecekleri vurgulandı.

Sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen Nonda ve Milan Baros'unsa durumlarının henüz netlik kazanmadığı öğrenildi. Teknik direktör Skibbe, "Bu kadar sakatımız olduğu ve kadro kurmakta bile zorlandığımız bir dönemde Baros ve Nonda gibi iki önemli oyuncum da sakatlandı ve ben onların oynayıp oynayamayacaklarını bile daha bilmiyorum bu da beni gerçekten rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.
    Galatasaray'a uzun süredir sakat olan futbolculardan ise sevindirici haberler geldi. Arkadaşlarından ayrı çalışmalarını sürdüren Mehmet Topal'ın hafta başında takıma katılabileceği ifade edilirken, Emre Güngör'ün de sakatlığının tamamen geçtiği öğrenildi.

Tedavisini Almanya'da sürdüren Barış Özbek'in de 15 Kasım'da İstanbul'a geleceği ve takımla çalışmalara başlayabileceği ifade edildi.

Bu arada Ankaraspor maçı sonrası 1-1'lik skordan memnun olduğunu söyleyen teknik direktör Skibbe'nin ardından Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Lincoln de resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada teknik direktörüne destek verdi. Brezilyalı futbolcu "1-1 bizim için kötü bir sonuç değil. Ankaraspor şu anda ligde 3. sırada bu da size ne kadar formda oldukları konusunda mutlaka bir fikir verecektir. Ayrıca deplasmanda oynamak da o kadar kolay değil. Bu maçta da yine bir asist yaptım ve Ümit Karan'ın gol atmasına yardımcı olarak takımıma katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Ama artık hafta sonu ligde oynayacağımız Gaziantepspor maçını düşünmenin zamanı geldi. Lider Beşiktaş'a yaklaşabilmek için 3 puana ihtiyacımız var" yorumunu yaptı.

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaraylı futbolcu Aydın Yılmaz, geniş bir kadroya sahip olduklarını ifade ederek, ''Tüm oyuncular sağlam ve formda olduğunda Galatasaray çok daha iyi bir noktaya gelecek'' dedi.

Genç futbolcu, Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha dergisinin kasım sayısında yer alan röportajında, futbolcular arasındaki rekabetin takımlarının yararına olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Antrenmanlarda herkes en üst düzeyde çalışıyor. Her mevkide o kadar kaliteli oyuncular var ki, formayı kapabilmek hiç de kolay değil. Ben de başlangıçta sakatların çokluğu nedeniyle şans bulabildim. Tüm oyuncular sağlam ve formda olduğunda Galatasaray çok daha iyi bir noktaya gelecek. Ligdeki tüm rakiplerimizle kıyaslandığında çok daha kaliteli ve geniş bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Bu, takımdaki tüm oyuncuların ortak fikri. Tek problem takım olabilmek. Bunu da başardıktan sonra Galatasaray önünde durulamaz bir takıma dönüşecektir.''

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılamamanın kendilerini çok kötü etkilediğini anlatan Aydın, röportajında daha sonra şu görüşlere yer verdi:

''Orası dünyanın en üst düzeydeki ligi. Eğer katılabilseydik hem takım hem de tek tek oyuncular açısından çok faydalı bir tecrübe olacaktı. Kadromuzda birçok yeni oyuncu vardı ve henüz takım olamadığımız bir dönemde Steaua Bükreş ile karşı karşıya geldik. Bu bizim adımıza bir şanssızlıktı. Ama şimdi UEFA Kupası'nda yolumuza devam ediyoruz ve inşallah orada daha büyük başarılar elde etmek istiyoruz. UEFA Kupası şampiyonluğu neden olmasın? Kalitemiz yeterli. Tek mesele bu kaliteyi sahaya yansıtabilmekte.''

-''SKIBBE HEPİMİZE ARKADAŞ GİBİ YAKLAŞIYOR''-

Aydın Yılmaz, teknik direktörleri Michael Skibbe'nin kendilerine arkadaş gibi davrandığı belirtti.

Genç futbolcu, yabancı teknik direktörlerin, yerli teknik direktörler ile kıyaslandığında avantajsız olduklarını düşündüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bir teknik direktör sizinle aynı dili konuştuğunda ne istediğini birebir anlatma şansına sahip olur, eksiklerinizi gösterir, kendinizi nasıl geliştireceğiniz yolunda bir yön çizebilir. Yine de Skibbe bu dezavantajına rağmen bizimle birebir ilgilenmeye, eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyor ve bunun için ciddi bir çaba harcıyor. En önemli özelliği futbolculara yaklaşımı. Hepimize arkadaş gibi yaklaşabiliyor, bizi samimiyetine inandırıyor ve aramızdaki bu güven duygusu motivasyonumuzu artırıyor.''

Galatasaray'da sürekli oynayan, kalıcı bir futbolcu olmak istediğini belirten Aydın, ''(A) Milli Takım kampına ilk kez davet edildim ve bundan sonra sürekli bu kadroda yer alıp oynayabilen bir futbolcu haline gelmek istiyorum. Benim de yurt dışında oynamak gibi hayallerim var. Galatasaray'da ve milli takımda belli bir seviyeye geldikten sonra İspanya veya İngiltere'de oynamak istiyorum'' dedi.

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Hakan Şükür, ‘Devam edip etmeme konusunda karar vermedim ama ileride antrenörlük yaparsam örnek alacağım insan Bülent Uygun’dur’ diye konuştu

GALATASARAY ile yollarını ayıran ve Katar’a gitmeyi planlayan Türk futbolunun efsane ismi Hakan Şükür, NTV’de çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıldız futbolcu, ‘Katar’dan gerçekten çok cazip teklifler aldım. Herkesin düşündüğü gibi son bir transfer yapıp, para kazanmanın peşinde değilim. Ailemle birlikte oturup karar vereceğiz ocak ayına kadar. Yurt dışında yaşadığım tecrübeleri bir futbol akedemisi kurup, gençlere aktarmak istiyorum. Antrenörlük belgem var. İleride hoca olursam büyük hedefler peşinde koşmak isterim. Bu konuda en büyük örnek Bülent Uygun’dur. Sivasspor ile 2 yıl gibi kısa bir sürede büyük başarılara imza attı’ dedi.

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray’ın, Ankaraspor’la deplasmanda 1 – 1 berabere kaldığı karşılaşmaya ilişkin yorumları sizler için derledik...

Turgay Şeren (Akşam) : Ya Arda? Arda’nın genç yaşında her yıl üstüne koyacağını düşünürdüm. Ama Arda merdivenlerden öyle bir aşağı iniyor ki onu tutmak imkansız. Dün de öyle.. Ne yaptın Arda diye, maça ne gibi bir katkıda bulundun diye ona sormak lazım. Ama kim soracak?

Ahmet Çakır (Zaman) : Galatasaray adına hafta içi zorlu bir idman maçı olmaktan öteye geçemedi bu karşılaşma. Sarı-Kırmızılı takım belki çok kötü oynamadı, ama söylenebilecek en iyi şey de bu olurdu.

Gökmen Özdemir (Vatan) : Maçtan fazla bahsetmedim. Çünkü sahada ‘gerçek bir futbol maçının’ olduğundan şüpheliyim. Alanın da, satanın da memnun olduğu, zoraki bir 90 dakika gibi davrandılar güzelim maça... Oysa ki tüm futbolcular hayatlarını idame ettirecekleri parayı oynadıkları oyunun güzelliğiyle kazanıyorlar.

Hakan Ünsal (Star) : Ben Lincoln’ü beğenen biriyim. Fakat Galatasaray’a geldiği geçen sezonun başında ilk haftalardaki Lincoln’ü arıyorum.

Cüneyt Tanman (Takvim) : Kupa maçları takımlar için angaryadan başka birşey değil. İki takımın 11'lerine bakınca bunu daha net görebiliyoruz.

İlhan Söyler (Hürriyet) : Galatasaray deplasmandan ürküyor mu, sevmiyor mu? Sahaya bakıyorsun, ’oyun felsefesi’ diye bir şey bulamıyorsun.

Turgay Renklikurt (Güneş) : Aklımıza gelmişken soralım 'Yok mu şu Galatasaray'a derman verecek birisi?'

Zafer Ertem (Fotomaç) : İşin kötüsü G.Saray artık maç kazanamamaya alıştı. Ligden sonra Fortes Türkiye Kupası'da G.Saray'a ilaç olamadı.

Gökmen Özdenak (Bugün) : Hala iddia ediyorum bu Skibbe ile G.Saray'ın istenen performansı ve konulan hedeflere ulaşması mümkün değil.

Yalçın Dümer (Sabah) : Kirli sakalıyla imajında kendine farklı bir görünüm veren Skibbe’nin programında ise pek bir değişiklik yok. Sadece farklı olan bazı öğrencilerinin adı.

Oğuz Dizer (Fanatik) : Galatasaraylı futbolcular toplanıp, birbirlerine sormalı ‘Ne yapmicez?’ Cevap da ‘Uyumicez!’ olmalı. Devamı da ‘Adam paylaşımını önceden mutlaka konuşucez’ diye gelmeli.

Şükrü Kanber (Fotomaç) : Galatasaray'da ceset var ruh yok... Böylesi kaliteli bir takımın içini boşaltmak için düşman kuvvet çağırsanız bu kadar olur.

Levent Tüzemen (Sabah) : Bir teknik adamın görevi kulübede oturup maçı seyretmek değildir. Maçı yaşayacaksın, işler iyi gitmediğinde müdahale edeceksin. Skibbe bunu yapıyor mu? Ben görmedim.

Osman Tanburacı (Yeni Şafak) : Ankaraspor maçında deplasmanda kazanılmış bir puan iyidir. Ancak iş futbola dökülürse Galatasaray'ın oynadığı oyun gole rağmen kuru sıkıdır.

Rıdvan Dilmen (Milliyet) : İlginçtir iki takım da futbol oynamak istiyordu ama goller duran toptan oldu.

Kaynak: ataryemez.com

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Avustralyalı yıldız, "hasta" haberleri için medyaya sitemde bulundu, "Ailemi işe karıştırmanız beni çok üzdü. Bu yüzden mutsuzum" dedi.

İngiltere'de yazılmadı
    G.Saray'da karaciğer hastası olduğu ortaya çıkan Harry Kewell, medyada çıkan haberlerin kendisini kırdığını söyledi. Ankaraspor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Avustralyalı yıldız, "Özellikle ailemi de bu işin içine karıştırmalarına çok üzüldüm. İngiltere'de oynarken de hastaydım ama hiç böyle haber yapılmadı. Bu haberler yüzünden mutsuzum" dedi.

Hastalık bulaşıcı değil
    Kewell'ın menajeri Bernie Mandic de hepatit olduğu ifade edilen Kewell'ın sağlık durumunun abartıldığını ve korkulacak bir durum olmadığını söyledi. Mandic, "Kewell'ın hastalığı bulaşıcı değil ve takım arkadaşları için bir tehlike söz konusu olamaz. Futbolcunun performansını etkileyecek bir durum yok. Yıllardır bu hastalıkla üst düzey oynuyor" diye konuştu.

Kanguru etkisiz kaldı
    Hakkındaki "ağır hasta, futbol hayatı tehlikede" iddialarını çürütmek için kendi isteğiyle Ankara'ya gelen Harry Kewell, Ankaraspor karşısında ilk onbirde sahaya çıktı. Oyunda kaldığı süre içinde yorgun gözüken Avustralyalı yıldız, istediği hareketleri yapamadı. Yorulunca 68'de yerini Alpaslan'a bıraktı.

Fotomaç

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği para cezalarına yaptıkları itirazları reddetti.

Kurul, bugün yaptığı toplantıda, PFDK'nın, Galatasaray'a, ligdeki Trabzonspor maçında taraftarlarının kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle verdiği 80 bin YTL ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle ayrıca verdiği 10 bin YTL para cezasına yapılan itirazı da görüştü. Kurul, para cezasında yasa ve talimatlara aykırılık bulunmadığı kararına vararak itirazı reddetti ve PFDK'nın kararını onadı.

Bu arada aynı maçta Trabzonspor'a, taraftarlarının kötü ve çirkin tezahüratı ile saha olayları nedeniyle verilen toplam 50 bin YTL para cezasına yapılan itiraz da aynı gerekçeyle reddedildi.

Kurul, Kocaelispor Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın, Fenerbahçe maçında müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı eylemi nedeniyle PFDK'nın verdiği 3 maçlık cezaya yapılan itirazı da reddetti.

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    haftalık 'Başkentli rakipler' serisine Ankara´da 2 puan kaybıyla başlayan Cim Bom, bugün Hacettepe´yi konuk ediyor.

GALATASARAY

Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Servet, Volkan, Kewell, Ayhan, Barış, Arda, Lincoln, Ümit

HACETTEPE

Ulaş, Ufuk, Orhan, Teli, Murat, Serkan, Tozo, Olgay, Kadir, Sandro, İbrahim Şahin

STAT: Ali Sami Yen
    YAYIN: Lig TV
    SAAT: 19.00

HAKEMLER: Süleyman Abay
    Alpaslan Dedeş
    Kemal Yılmaz

Fener’i mağlup etmişti
    Sezon başında çekilen fikstürün getirdiği tesadüfle, ligde 4 hafta üst üste Ankara takımlarıyla oynamak zorunda kalan Galatasaray, bu serinin ilk ayağında, Ankaraspor deplasmanında 2 puan bırakmıştı. Cim Bom ikinci etapta bugün Hacettepe’yi konuk edecek. Sarı-Kırmızılı ekip, bu sezon Fenerbahçe’yi de mağlup eden Başkent temsilcisini devirip, kalan 2 haftada oynayacağı Ankaragücü ve Gençlerbirliği deplasmanlarında sahaya özgüvenle çıkmayı hedefliyor.

‘Boş dönmek istemiyoruz’
    Sarı-Kırmızılı kulübün patronu Adnan Polat, bu maçta elde edecekleri 3 puanla, bir galibiyet serisi başlatmak istediklerini belirterek, “Çocuklara ve teknik ekibimize güveniyoruz. Artık her maç final değerinde önemli. Zirveyle aradaki puan farkını indirmemiz lazım. Bu doğrultuda taraftarın da desteğine ihtiyacımız var. Ali Sami Yen Stadı’nı boş görmek istemiyoruz. Hem ligde, hem UEFA’da hem de Türkiye Kupası’nda hedeflerimize ulaşacağız” dedi. l Raşit ALTUN

GALATASARAY-HACETTEPE

O G B M A Y
    İç saha 7 5 2 - 11 1
    Dış saha 7 2 3 2 12 8
    Toplam 14 7 5 2 23 9
    En farklı galibiyeti: 6-1 (d) 62-63 14.hafta
    En farklı yenilgisi: 1-2 (d) 63-64 12.hafta
    En gollü maçları: 6-1 (d) 62-63 14.hafta
    Son galibiyeti: 1-0 67-68 24.hafta
    Son yenilgisi: 0-1 (d) 64-65 8.hafta
    Son beraberliği: 0-0 (d) 67-68 7.hafta
    Not: Tablo Galatasaray’a göre hazırlanmıştır. (fanatik)

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Haftalardır gol atamayan Milan Baros, Nike´ın özel tasarımı olan pembe kramponu giyince, Sarı-Kırmızılı taraftarlar Çek futbolcuya 'Barbie Baros' lakabını taktı.

Haftalardır gol atamayan Milan Baros, Nike’ın özel tasarımı olan pembe kramponu giyince, Sarı-Kırmızılı taraftarlar Çek futbolcuya ‘Barbie Baros’ lakabını taktı. Manchester United’in hocası Ferguson, Cristiano Ronaldo’nun bu kramponu giymesine izin vermemişti. Baros’un bugünkü Hacettepe maçında yedek kulübesinde oturması bekleniyor. 27 yaşındaki oyuncunun yanı sıra Hakan Balta’nın da sakatlığı nedeniyle riske edilmeyeceği öğrenildi. Balta’nın yerine sol bekte Volkan Yaman forma şansı bulacak. Tek forvet Ümit’in arkasında yine Arda-Lincoln-Kewell üçlüsü görev yapacak. Boynu tutulduğu için son idmana çıkmayan Meira’nın yerine stoperde Emre Aşık’ın forma giyeceği kaydedildi. (fanatik)

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Kıtalararası Şampiyonayı namağlup kazanarak şampiyon oldu ve bir kez daha tarihe geçti.

Galatasaray, günün ilk maçında son şampiyon Perth Wheelcats'i (Avusturalya) 78-48 mağlup ederek moral buldu. Antrenörümüz Sedat İncesu rotasyanda tüm takıma şans verdi. Özellikle tüm ikinci yarıyı Türk oyuncularla oynayan Galatasaray'da forma giyen herkes Japon izleyicilerden büyük alkış aldı.

Turnuvada üçüncülük maçı Perth Wheelcats ile Kanada temsilcisi British Colombia'ya mağlup olan Japon Miyagi Max takımı arasında oynandı. Ev sahibi ekip Avusturalyalıları farklı mağlup ederek turnuvada 3. olma başarısını gösterdi.

Galatasaray ile Biritish Colombia arasındaki final maçı ise nefesleri kesti. Bir gün önce rakibini 67-53 mağlup eden Avrupa Şampiyonu takımımız maça iyi başlayamadı. Birinci periyotta rakip takımdan Patric Anderson'un sayılarına Peter Tucek ile karşılık veren Galatasaray, daha sonra karşılaşmada dengeyi sağlayarak birinci periyodu 12-11 önde tamamladı.

Karşılamada ikinci periyot da büyük çekişmeye sahne oldu. Kanada temsilcisinde David Engin'in de devreye girmesiyle Galatasaray ilk yarıyı 31-32 geride bitirdi.

Karşılamada ikinci yarı henüz başlamış ve bir sayılık fark British Colombia lehine iken talihsiz bir an yaşandı. Rakip takımın önemli oyuncularından Patrick Anderson, sol elinin üstüne düştü ve maalesef bu oyuncunun sol eli kırıldı. Bu dakikadan sonra, sahada daha da hırslanan Kanadalı oyuncular farkı 6 sayıya kadar çıkardı. 4. Periyot başlarken skorbord 49-55lik British Colombia üstünlüğünü gösteriyordu.

Bu kritik anda mola alan antrenörümüz Sedat İncesu, önce oyuncularını sakinleştirdi ardındanda Ferit Gümüş, Peter Tucek, Serdar Andaç, İsmail Ar ve Matt Scott beşini sahaya sürdü. Bu oyuncular hem defansta hemde hücumda muhteşem bir performans göstererek karşılaşmadaki farkı eritti. Matt Scott'ın rakibini üst üste üç pozisyonda top kaybına zorlaması, Peter Tucek, Ferit Gümüş, İsmail Ar ve Serdar Andaç'ın da kiritik topları sayıya çevirmesiyle Galatasaray maçı 77-62 kazanarak namağlup şampiyon oldu.

Peter Tucek 32 sayıyla final maçının en skorer ismi olurken, Justin Eveson 14, İsmail Ar ve Ferit Gümüş 8'er ve Serdar Andaç da 6 sayıyla skora katkı yapan isimlerdi

Galatasaray bu sonuçla Avrupa Şampiyonu olarak geldiği Japonya'dan dünyanın bir numarası olarak dönüyor. Salı akşam saatlerinde, 18:00 sularında Atatürk Havalimanı'na inecek olan Galtasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Kıtalararası Kupayı taraftarlarıyla birlikte havaya kaldıracağı anı bekliyor

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    G.Saray Yönetimi’nin sezon sonunda bitecek sözleşmesini 2010-2011 sezonunun sonuna kadar uzatıp ücretine zam yaptığı Nonda, imzanın atıldığı 27 Eylül’den sonra büyük bir form düşüklüğü yaşadı.

Hürriyet'in haberine göre. G.Saray'da Shabani Nonda pişmanlığı yaşanıyor. Sezona müthiş bir giriş yaptıktan sonra zam alarak sözleşmesini 2 yıl uzatan Kongolu golcünün, son iki aydır yaşadığı önlenemez düşüş, yönetimi ve teknik heyeti düşündürüyor. Ligin ilk haftalarında G.Saray'ın en önemli gol silahı olarak ön plana çıkan Nonda, bunun ödülünü 27 Eylül'de sarı kırmızılı yönetimle masaya oturarak aldı.

350 Bin Euro'luk Zamma Rağmen Ortada Yok

Futbol Komitesi, çok iyi bir grafik çizen Nonda'nın sözleşmesini 2009 Mayıs ayından 2010-2011 sezonunun bitimine kadar uzattı ve aldığı yıllık ücrete de zam yaptı. G.Saray'a ilk geldiği sezon 1 milyon 200 bin Euro alan golcü futbolcunun ücreti yeni imzalar atıldıktan sonra 1 milyon 550 bin Euro'ya çıkartıldı.

Yalnızca 2 Maçta İlk 11'de Oynadı

Ancak Nonda'nın bu tarihten sonra yaşadığı düşüş, yönetimi pişman etti. Kongolu golcü, sözleşmesini uzattı, parasını almasına rağmen adeta yan gelip yattı. 27 Eylül'deki imzanın ardından yalnızca iki maçta (Bursaspor ve Eskişehirspor) ilk 11'de kendine yer bulabildi. Kongolu futbolcu 5 maça ise sonradan dahil oldu.

Skibbe'nin gözüne giremeyen Nonda'nın idmanlardaki isteksizliği de dikkatlerden kaçmıyor. Son haftalarda gol sıkıntı çeken G.Saray'da yöneticilerin, sözleşmesini uzattıkları Nonda'yı eskisi gibi daha istekli olması konusunda uyardıkları belirtildi.

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    160 bin Euro´luk şantajın altında, Skibbe´nin partneriyle çektirdiği ‘çok özel´ fotoğrafların yattığı ortaya çıktı.

Ayrıntılar belli oldu
    Fanatik gazetesinin haberine göre. Skibbe'nin 14 Aralık 2006’da Almanya’da oynanan Leverkusen-Beşiktaş maçında Mercedes marka otomobilinde bulunan cep telefonu ve birkaç özel eşyası daha çalınmıştı. O dönem Leverkusen’i çalıştıran genç hocayı, bu olaydan tam 9 ay sonra arayan bir Alman kadın polis, Skibbe’yi telefonda bulunan fotoğrafları yayınlatacağını öne sürerek tehdit etmişti. Uzun süre sonra yeniden gündeme gelen ve davasına başlanacak bu olayın ayrıntıları ortaya çıktı.

Şantajcılar uyanınca...
    Alman savcılığına göre, söz konusu telefonda, Skibbe’nin hayat arkadaşıyla çekilmiş ‘özel’ fotoğraflar yer alıyordu. Alman kadın polis ve yardımcısı Skibbe’den 160 bin Euro istemişti. Polisle işbirliğine giren Skibbe, şantajcılara parayı vermek üzereyken şüphelenen zanlılar kaçmıştı. Ancak polis işin peşini bırakmadı ve şantajcıları yakaladı. Zanlıların 5 yıla kadar hapsi isteniyor. Önceki gün apar topar Almanya’ya giden Skibbe dün İstanbul’a döndü.

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde Galatasaray, Ziraat Bankası'nı 3-1 yendi.

TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmada sarı-kırmızılı, takım setleri 26-24, 22-25, 25-21 ve 25-21'lik skorlarla kazandı.

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de yarın yapacağı Hacettepe maçının hazırlıklarını tamamladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların, taktik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdikleri açıklandı.

Sarı-kırmızılılarda, Portekizli savunma oyuncusu Fernando Meira'nın, boyun adalelerindeki tutulma nedeniyle çalışmaya katılamadığı ve tesislerde tedavi edildiği kaydedilirken, bel ağrıları süren Hakan Balta'nın ise tedavisinin ardından takımdan ayrı koşu yaptığı bildirildi.

Ayak bileğinde ağrısı olan Sabri Sarıoğlu'nun, bugünkü çalışmanın tamamında takımla birlikte yer aldığı, dün yapılan antrenmanda dirseğinden sakatlanan kaleci Orkun Uşak'ın ise bugün tedavisi sonrası dilendirildiği kaydedildi.

Sakatlığı bulunan oyunculardan Linderoth ile Alparslan'ın fizyoterapistler eşliğinde çalıştıkları, Hasan Şaş, Serkan Çalık ve Uğur Uçar'ın rehabilitasyon çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Galatasaray, antrenmanın ardından Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kampa girerek Hacettepe maçını beklemeye başladı.

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Arda Azerbaycan basınına konuştu, ortaya ilginç bir röportaj çıktı !.. İşte, Galatasaray'ın genç yıldızının, Azerice yayın yapan qol.az sitesine verdiği röportajın orijinal metni:

Arda, salam! Seni Azerbaycandan Qol.Az saytından narahat edirik...
    Lap yaxşı. Çox şad oldum. Azerbaycandan aradığınıza sevindim ve yaxşı menada teeccüblendim.

Bir müddet önce sehhetinde problem var idi, indi necesen?
    Hazırda her şey qaydasındadı. Şükür Allaha, heç bir problemim yoxdu. Meşqlerimiz bir az gergin keçdiyine göre sehhetimde problemler yarandı. Size teşekkür edirem ki, menimle maraqlanırsınız.

"Qalatasaray"da gencler komandasında senin meşqçilerin olmuş Halim Fıçıcı ile Ali Yavaş'ın Azerbaycanın "Qebele" klubunda çalışdığından xeberin varmı?
    Elbette. Her iki meşqçinin orada olmasının Azerbaycan futbolu üçün inanılmaz derecede xeyiri deyecek. Onlar türk futboluna böyük futbolçular bexş eden insanlardı. Böyük hedefleri var. İnanıram ki, bu hedeflerine Azerbaycanda çatacaqlar. Onlar sistemle işleyen meşqçilerdi. Öz sistemlerini orda tetbiq etseler, bu, Azerbaycan üçün çox böyük bir şans olar. İnanıram ki, ne vaxtsa Azerbaycan futbolu da Türkiye futbolunun seviyyesine çatacaq ve biz futbolda da beraber addımlayacağıq.

Azerbaycana gelmeyi düşünürsenmi?
    Bu vaxta qeder sizin ölkenizde heç olmadım. Azerbaycanın Türkdilli dövlet olduğunu bilirem. Ona göre de ora gelmeyi düşünürem. İnşallah, tetilde Halim hocanın yanına gelmeyi planlaşdırıram.

Azerbaycanda dostların var?
    Beli, telebe dostlarım var. Onlarla tez-tez elaqe saxlayıram.

Bes futbolçulardan?
    Azerbaycanda çıxış eden türk futbolçularla da elaqem var: Suat Usta ve Ali Cansunla. Onlar çox yaxşı futbolçulardı. Bildiyime göre, orada uğurlu çıxış edirler.

Ümumiyyetle, Azerbaycan futbolu ile maraqlanırsanmı?
    Tanıdığım yegane klub "Qebele"di. Çünki Halim hoca ile Ali Yavaş hoca orada işleyirler. Bir de sizin milli komandanın son yoldaşlıq görüşünü izlemişem. Berabere qaldınız albanlarla.

Komanda yoldaşın Servet Çetini Azerbaycanlı olduğunu bilirdinmi?
    Elbette bilirik. İğdırlıdı, kökü azerbaycanlıdı.

Son zamanlar "Qalatasaray"dan ayrılacağınla bağlı eberler dolaşır...
    Menim "Qalatasaray"la 2012-ci ile qeder müqavilem var. Bu sebebden qerarı rehberlik verecek. Men burada qalıb oynamağa hazıram.

Öten mövsüm bir çox çetinliklere baxmayaraq, çempion oldunuz. Bu mövsüm nece, eyni uğura imza atacağınıza inanırsanmı?
    Düzdü, öten mövsüm çox çetin anlar yaşadıq. Bezi aparıcı futbolçularımız zedelendi, bezileri cezalanaraq çetin oyunları buraxmalı oldu. Amma hamıya meumdur ki, bizim komandada heç kimde olmayan ruh ve birlik var. Ve bu ruh bize bütün çetinliklere reğmen, çempion olmağımıza kömek etdi. Bu il de Allahın kömeyi ile çempion olacağıq.

Müsahieye göre teşükkür edirik.
    Çox sağ olun. Buradan «Qalatasaray»lı futbolçular adından bütün Azerbaycan xalqına salam söyleyirem.

Sayfayı Paylaş