Galatasaray'dan Güncel Haberler

Konu, 'GALATASARAY' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray'ın, hafta sonunda Trabzonspor ile oynayacağı zorlu lig maçının biletlerinin tükendiği açıklandı

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, Turkcell Süper Lig'in 7. haftasında 19 Ekim Pazar günü Trabzonspor ile oynanacak maçın biletlerinin, taraftarların yoğun talebi sonucu 2 gün içinde tükendiği bildirildi.

Kulüp açıklamasında, biletlere gösterdikleri ilgi için taraftarlara teşekkür edildi.

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Cim-Bom’un 29 Ekim 2009’da açılmasını planladığı Seyrantepe’deki stadın yüzde 51’i için Zayed Group 70 milyon euro’luk bir katkı sağlayacak. Küresel kriz nedeniyle ABD’liler projeden çekildi

GALATASARAY’IN Seyrantepe’de yapımı devam eden stat inşaatına Dubaili Şeyh Khaled Bin Zayed ortak oldu. Zayed Group’un sahibi olan şeyh, maliyetin yüzde 51’inin karşılığı olarak yaklaşık 70 milyon euroluk bir harcamayı üstlenecek. İhaleyi alan Eren Talu-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubu adına bir süredir Dubai’de olan Talu yeni bir anlaşma imzalayarak İstanbul’a döndü.

Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadı’nın arazisine karşılık olarak Seyrantepe Stadı’nın inşaat ihalesini daha önce 777 milyon 777 bin YTL’ye alan Eren Talu, projeyi ABD’li Crescent Heights gayrimenkul yatırım şirketi ile gerçekleştirecekti. Ancak yaşanan küresel kriz nedeniyle ABD’liler anlaşmayı bozunca Talu kendisine yeni ortağı Dubai’de buldu.

1988 yılında kurulan Zayed Group, telekomünikasyon ve gayrimenkul alanına yaptığı yatırımlarla tanınan büyük bir grup. Yönetim kurulu başkanı Şeyh Khaled Bin Zayed Al Nehayan’ın dünyanın bir çok ülkesinde yatırımları bulunuyor. Yapılan bu anlaşmanın TOKİ tarafından da uygun görüldüğü ve gelecek para akışı ile inşaatın daha da hızlanacağı vurgulandı.

Stadın çatısını ise ‘Kuş yuvası’ olarak tanınan Pekin Olimpiyat Stadı’nı yapan firma kapatacak.

3. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Aslan´ın Avustralyalı yıldızından, lider Trabzonspor´a gözdağı: Zirvede olması gereken takım biziz. İşe Trabzon´u yenerek başlayacağız.

Rakibi gözüne kestirdi

Sakat olduğu için Bursaspor deplasmanında forma giyemeyen ve eşinin rahatsızlığı nedeniyle İngiltere’ye giden Harry Kewell, lig lideri Trabzonspor ile pazar günü oynanacak kritik maça hazır. Kendilerini zorlu bir mücadele beklediğini belirten Avustralyalı yıldız, Karadeniz temsilcisine gözdağı vererek, “Galatasaray’ın hedefleri var. Bu hedefler doğrultusunda zirvede olması gereken takım biziz. Bunun için işe Trabzonspor’u yenerek başlayacağız” diye görüş bildirdi.

‘Kolay’ diyenler yanılır

Sakatlığının tam olarak düzeldiğini ve formasını yeniden giymek için sabırsızlandığını da dile getiren Kewell, şunları kaydetti: “Galatasaray’da üst üste oynamaya başlamak beni çok mutlu etmişti. Bu seriyi yeniden yakalayabilecek olmak beni heyecanlandırıyor. UEFA’da kolay bir gruba düştüğümüzü düşünenler yanılır. Güçlü ve kariyerli rakiplerimiz var. Ama elbette gruptan çıkmak adına mücadele edeceğiz. Finale gitmek için ise adım adım yürümeliyiz.”

Fanatik

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde bu akşam Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı olarak yapılan antrenmana ısınma hareketleriyle başlayan futbolcular, daha sonra dar alanda teknik çalışmalar gerçekleştirdi.

Ümit Milli Takım kampından dönen Serkan Kurtuluş, Alparslan Erdem ve Mehmet Güven takımla birlikte antrenman yaparlarken, Aydın Yılmaz, rejenerasyon çalışmasıyla yetindi. Bu 4 futbolcunun, yarın sabah özel bir antrenmanla çalışmalarını sürdürecekleri bildirildi.

Bu arada tedavileri süren Mehmet Topal, Uğur Uçar, Orkun Uşak, Emre Güngör ve Linderoth, salonda, sağlık ekibi eşliğinde çalışmalarını sürdürdü.

Galatasaray, yarın akşam basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Kulübü'nün aylık olağan divan kurulu toplantısı bugün yapıldı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, kulübün Goldman Sachs firmasından alınması düşünülen kredi ile ilgili görüşmelerin yapıldığı öğrenildi.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, toplantıda, alınacak kredi ile ilgili üyelerin bilgilendirildiğini ifade ederek, ''Bu, komplike bir banka operasyonu. Konuyu bilen, uzman 5 kişilik komite, çalışmalarını anlattı. Lehte ve aleyhte olan kısımlarını söylediler. Üyelerimiz de 25 Ekim'de bu konuyla ilgili yapılacak olağanüstü genel kurulda, bugün aldıkları bilgiler doğrultusunda karar verecekler. Faydalı bir toplantı oldu'' diye konuştu.

-TOPLANTI-

Toplantıda başkan Adnan Polat'ın da bir konuşma yaptığı ve alınacak krediyle ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

Polat'ın konuşmasında, alınacak bu kredinin hepsinin kullanılmayacağını, ihtiyaçları kadarını kullanacaklarını söylediği bildirildi.

Eski başkanlar Mehmet Cansun, Ali Tanrıyar, Alp Yalman'ın da katıldığı toplantıda, Prof. Dr. Hamdi Yasaman'ın, kredinin kulübe ne gibi yükler getireceğini anlattığı, bazı üyelerin de bugünkü mali borcun 2000 yılında AIG'den alınan 20 milyon dolardan kaynaklandığını iddia ettiği öğrenildi.

Uzun süredir gündemde olan Futbol A.Ş. ile Sportif A.Ş.'nin birleşmesi konusunda üyelerin fikir birliğine vardıkları, bu arada Turgan Ece'nin, ''Antrenör gidecekse gitsin, kalacaksa kalsın, bu belirsizlik sona ersin. Bu durum takıma zarar veriyor'' dediği kaydedildi.

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    UEFA Kupası grup eleme müsabakalarında Galatasaray'a karşı mücadele verecek Pire Olympiakos yetkililerinin, sarı-kırmızılı ekibin oyun taktiğini yakından görmek üzere İstanbul'a gelecekleri bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, söz konusu girişim için kulüp yetkililerinin pazar günü Ali Sami Yen Stadı'nda bulunacaklarını ve Turkcell Super Lig lideri Trabzonspor'a karşı mücadele edecek Galatasaray'ın dinamiğini inceleyeceklerini duyurdular.

Basın yayın organları, kulüp başkanı Sokratis Kokkalis'in, takımının UEFA'da ilerlemesi halinde oyuncularına büyük primler vermeyi düşündüğünü, bu çerçevede adeta ''Kupa dolusu para'' yağdıracağını belirttikleri haberlerinde, Olimpiakos'un, Yunanistan, Slovenya ve Polonya milli takımları kadrolarındaki oyuncuları olan Torosidis, Patsatsioglu, Avraam Papadopulos, Sisich ve Zevlakof'un, yarından itibaren antrenmanlara katılacaklarını, sol kanat savunma oyuncusu Brezilyalı Leonardo'nun ise sarı-kırmızılı ekibe karşı forma giymeyeceğini kaydettiler.

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, teknik direktör Skibbe ile kesin olarak yola devam edeceklerini ve Alman hoca ile bir sorunları olmadığı bir kez daha yineledi.

Skibbe'nin yardımcıları Ümit Davala ve Edwin Boekamp'ın görevlerine son verilmelerinin ardından, Alman hocanın da her an görevine son verilecek gibi bir ortamın oluşması sonrasında Polat, böyle bir gelişmenin olmayacağını söyledi.

Polat, "Skibbe ile devam ediyoruz. Eğer ayrılmak isteseydik, bunu hemen yapabilirdik. Skibbe'nin yüksek bize sorun olacak yüksek tazminatı da yok. Biz Skibbe'nin takımı her geçen gün daha iyiye götüreceğini düşünüyoruz ve kendisine sürekli yardımcı olacağız. Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel sürekli hoca ile yakın temastalar" dedi.

ÜMİT DAVALA KONUSU

Adnan Polat, Ümit Davala'nın görevine son verilmesinin eleştirilmesi üzerine ise, "Ümit Davala'yı uzun bir planlama için düşündük. 2-3 yıl sonra Galatasaray Teknik Direktörü olarak düşünüyorduk. Ama Ümit Davala, antrenmandan 10 dakika önce Florya'ya gelip, 10 dakika sonra gidiyor. Bir memur zihniyeti ile hareket ediyordu. Biraz da hatayı kendinde arasın. Edwin'de Ümit gibi hareket ediyordu. Bu yüzden Skibbe ile yardımcılarının görev durumları kıyaslanamaz. Skibbe ile devam ediyoruz. Bu konuda spekülasyonlar sona ermeli" diye konuştu.

Hürriyet

8. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ümit Karan golle dönmek istiyor

Sakatlığını üzerinden atan ve idmanlarda takımla birlikte çift kale maçlara katılan Ümit Karan, Trabzonspor maçında hocası Skibbe’den görev bekliyor. Gollerine kaldığı yerden devam etmek istediğini ifade eden tecrübeli futbolcu, “Ali Sami Yen’i, taraftarı çok özledim. Geri dönüşümü de golle yapmak istiyorum. Umarım bu fırsat bana verilir. Bu sezon şampiyon olacağımıza ve UEFA’da final oynayacağımıza inanıyorum” dedi.

9. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Kewell gözünü zirveye dikti

Sakat olduğu için Bursaspor deplasmanında forma giyemeyen ve eşinin rahatsızlığı nedeniyle İngiltere’ye giden Harry Kewell, lig lideri Trabzonspor ile pazar günü oynanacak kritik maça hazır. Kendilerini zorlu bir mücadele beklediğini belirten Avustralyalı yıldız, Karadeniz temsilcisine gözdağı vererek, “Galatasaray’ın hedefleri var. Bu hedefler doğrultusunda zirvede olması gereken takım biziz. Bunun için işe Trabzonspor’u yenerek başlayacağız” diye görüş bildirdi.‘Kolay’ diyenler yanılır
    Sakatlığının tam olarak düzeldiğini ve formasını yeniden giymek için sabırsızlandığını da dile getiren Kewell, şunları kaydetti: “Galatasaray’da üst üste oynamaya başlamak beni çok mutlu etmişti. Bu seriyi yeniden yakalayabilecek olmak beni heyecanlandırıyor. UEFA’da

10. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Adnan Polat'a eleştiri

Galatasaray Yönetimi'nin Futbol A.Ş ve Sportif A.Ş'yi birleştirmek amacıyla almayı planladığı kredi sarı kırmızılı camiada tartışmalara neden oluyor. Sarı kırmızılı kulübün ekim ayı divan toplantısında da, yönetimin Goldman Sachs ile gerçekleştirmeyi planladığı kredi sözleşmesi tartışıldı. Divan Kurulu'nun oluşturduğu 5 kişilik komisyonun 3-2 oy üstünlüğü ile yönetimin Amerikalı şirket ile gerçekleştirmeyi amaçladığı krediye onay vermesi sarı kırmızılı camiada tartışmaları alevlendirdi. Geçtiğimiz kongrede önce aday olan ancak seçime 1 hafta kala adaylıktan çekilen eski yönetici Adnan Öztürk, Polat yönetiminin kredi için gerçekleştirmeyi düşündüğü olağanüstü kongreye gidilmemesi gerektiğini öne sürdü. Dünya finans piyasasının şu anda içinde bulunduğu durumun bu kredi anlaşmasının çok sakıncalı hale getirdiğini savunan Adnan Öztürk, Polat yönetiminin gerçekleştirmeyi düşündüğü kredi anlaşmasını şöyle yorumladı:
    "Divan Kurulu'nda orada da hazır bulundum. Bu olayı ikiye ayırmak lazım. Teklif edilen kredinin, bu operasyonun ne olduğunu herkesin anlayabileceği bir lisanda ortaya koymak lazım. Sportif AŞ ile Futbol AŞ'nin birleşmesi gerektiği muhakkatır. Bu konuda tartışacak bir şey yok. Fakat bunun zamanlaması ve tarız çok önemlidir. Yönetim kurulu ve başkanın dünkü bazı söylemlerini çok talihsiz görüyorum. Yok duvara çarparız, böyle olur, şöyle olur gibi. Burada bahsi geçen, teklif edilen kredinin miktarı 40 milyon Dolardır. 40 milyon Dolar'a istenen faiz yüzde 25 nettir. 40 milyon dolar alır almaz, nakit olarak aracı kuruma ödenecektir. Bunun yanında 2.5 milyon Dolar da komisyonu vardır. Bunu çarptığımız zaman 40 milyon doların ilk seneki faiz yüzde 31, iki, üç ve dördüncü senelerdeki faizi net yüzde 25'tir. Eğer siz bu 40 milyon dolarlık anlaşmayı imzalarsanız, aracı kurum size piyasadan 120 milyon dolarlık bir sendikasyon kredisi sağlamak için aracı kurum olmayı teklif etmektedir. Bunun altını çizerek söylüyorum. Bu aracı kurum, 120 milyon doların toplanması için hiçbir garanti vermemektedir. Toplandığı zaman faizi ne olacak hiçbir ganati vermemektedir. Buna genel kurul üyelerimizin çok dikkat etmesi gerekir.
    Yönetimin bu 40 milyon doları 70 milyon dolara çıkarma hakkı da vardır. Dolayısıyla teklif edilen kredi 160-170 milyon dolar diye tanımlama hataları yapmamak lazım. Şimdi burada düşünülmesi gereken, dünyadaki finansal ortam itibariyle, bankalar birbirlerine kredi vermezken, şirketler verdikleri kredileri geri çağırırken, bu 120 milyon dolar kredinin rahatlıkla bulunabileceği konusunda çok ciddi şüpheler vardır. Hatta benim hiç şüphem yoktur, şu anda bulmak imkansızdır. Sayın başkan da teyit etmiştir. Dolayısıyla dün divan kurulunda üzüldüğüm, komisyondaki arkadaşların emeklerine çok teşekkür ederim ama şu anda farazi hesaplamalarla bir maceraya girme zamanı değildir. Bu teklif edilen kredinin şartlarıyla ilgili hiçbir net söylem görmedim. Bulunmaya çalışılan kredinin farazi faiz oranlarıyla ortalama maliyeti ne olur gibilerinden çalışmalar yapıldı ki, şu anda dünyadaki ekonomik konjonktürler, bu tür farazi hareketlerde bulunmayı son derece riskli buluyor.
    Bu tür kredi görüşmelerinde dünyadaki ekonomik kriterler şu anda her dakika değişiyor. Bu kredi görüşmelerinde şartlar imza atılana kadar değişebilir. Ama şu anda görülen, 40 milyon dolar için 4 senede ödeyeceğimiz para 42 buçuk milyon dolar.
    Sportif AŞ ile Futbol AŞ'nin birleştirileceğini kamuoyuna aylar önceden açıklamak, Sportif AŞ'nin hisse senedi değerlerini aşırı derecede yükseltmiştir. Dolayısıyla bu tür operasyonlar gizli yapılmalıdır. Sportif AŞ ile Futbol AŞ'yi birleştirmenin fiyat açısından doğru zamanı değildir. Dünyada kredi aramak için doğru zaman hiç değildir. Bu tür faizleri ödemeye kalkışmak hiç doğru değildir. Dolayısıyla dünyada bütün ciddi şirketlerin ve kurumların yaptığı gibi bu tür kriz ortamlarında pozisyonunu korumak, ileriye doğru hesaplar yapmak, tabii bunları mümkünse de biraz gizli yapmak ve bu işleri yapmak için doğru zamanı kollamak gerekir. Ayrıca yeni stadımızdaki kombine satışlarının şirket araclığıyla yapılacağı ve o şirkete yüzde 8 komisyon ödeneceği. Bunun da aracı kurum tarafından şart koşulmuş olduğunu öğrendim ve buna çök üzüldüm. Bu şartlarda bu krediyi vermeyi teklif eden aracı kurum, teminat olarak aldığı Seyrantepe'nin gelirlerini kendi denetimi altında tutacak firmaya da Galatasaray'ın yüzde 8 komisyon ödemesini şart koşuyor. Sonuçta bu yüzde 8'i de faizin üzerine ekleyebiliriz.
    Futbol takımımıza 2 senede yapılan, sadece yabancı futbolcularla ilgili yatırımın kulübe maliyeti 100 milyon dolardır. Bu 100 milyon doların karşılığında futbol takımın kulübe ekonomik katkısı bu sene sıfırdır. Şampiyonlar Ligi'nden elendi çünkü. Bu bir yönetim tarzı meselesi. Galatasaray'ın önceliği Sportif AŞ ile Futbol AŞ'yi birleştirmektir. Bizim de ekip olarak düşüncemiz bu idi. İsim vermek istemiyorum ama, geçen seneki şampiyonluk ve bu seneki performansa sıfır katkısı olan hemen hemen 3 tane yabancı futbolcunun Galatasaray'a maliyetini alt alta hesapladığımız zaman, zaten bu birleşmeyi sağlayacak olan fon budur.
    "ÖNLEM ALINMASINI BEKLİYORUZ"
    Çok ciddi bir yatırım yapıldı futbola. 100 milyon dolar ciddi bir rakam. Geçen sene 26-27 milyon dolar maliyeti olan bir futbolcu aldık. Galatasaray futbol şubesinin yönetim tarzında gelinen noktaya baktığımız zaman, takımımız hazırlık maçları dahil 17 maç oynamış. Bunlardan 4 tanesi ciddi sayılabilecek rakipler. Burada 2 beraberlik, 2 mağlubiyetimiz var. Ligde 6. haftanın sonunda 5'inciyiz. Hiçbir derbi de oynamadık, çünkü çok güzel bir fikstürümüz vardı. Son 3 senede gelen 3. teknik direktörümüzün gitsin mi gitmesin mi tartışmaları haftalardır yapılıyor. Yardımcıları gönderiliyor, bunlardan bir tanesi de kulübümüzde çok ciddi emekleri olan bir kardeşimiz. Bugün gelinen noktada, artık bunu çok kötü yönetime bağlamak gerekiyor. Tabii üzücü olan da önlemler alınmasını sabırla bekliyoruz, ama günler geçiyor henüz bir önlem görmüş değiliz.
    Pazartesi akşamı Sayın Adnan Polat ile detaylı konuştuk. Böyle bir kredi konusunda pozisyon almak için dünyada konjoktürün hemen hemen imkansız olduğunu bahsettik. Bu bahsettiğimiz kredinin şartlarının çok ağır ve kabul edilemez olduğunu kendisi de teyit etti. Fakat enteresan bir şekilde, tabii nedendir pek anlamış değilim, genel kurulun bir güvenoyu meselesi olduğunu iletti. Ben kendisine ısrarla bu genel kurulun iptal edilmesini söyledim. Çünkü genel kuruldan bu kredi talebi geçerse ve o bahsi geçen 120 milyon dolarlık kısım Galatasaray'a piyasadan kredi olarak sağlanamazsa, bunun Galatasaray'ın prestijine çok ciddi zarar vereceğini düşündüğümü söyledim. Kendisi de hak verdi. Eğer bu kredi talebi geçmezse, bunun kamuoyunda yönetime bir güvensizlik olarak algılanacağı ve kulübe zarar vereceğini ilettim. Yani iki şartta da genel kurulun iptalinin çok akıllıca olacağını söyledim. Ayrıca Galatasaray gibi dünyayı çok yakından takip eden bir camiada çıkıp şu andaki konjonktürün bu tür operasyonlara ikman vermediğini deklare etmenin hiçkimseye bir zarar vermeyeceğini, tam tersine takdir göreceğini ilettim. Fakat enteresandır ki, kendisi ısrarla bunun bir güvenoyu meselesi olduğunu söyledi. Ben şahsen hala bu genel kurulun iptal edilmesi taraftarıyım.
    "ZAMANLAMA ÇOK ÖNEMLİ"
    Sayın Başkan, dünkü söyleminde "Bu yetkiyi almak, bu kredileri kullanacağım anlamına gelmiyor" şeklinde bir söylemi oldu. Onu da anlamakta çok zorluk çekiyorum. Bu tür işleri yapmanın zamanlamasını seçmek son derece önemlidir. Çünkü işin detayları zamanlama ile alakalıdır. Zamanın yanlış olduğuna da bütün dünya hemfikir. Yanlış zamanda yanlış bir operasyona ısrarla üzerinde durmanın ne kadar doğru olduğuna artık genel kurul karar verecek.
    Genel Kurul'un teveccühü hakkında bir yorum yapmak yakışık almaz. ama biz arayanlara, soranlara elimizden geldiğince bunu anlatıyoruz. Zaten bizim anlatmamız gereken bir şey değil. Gazeteleri, televizyonu aşsanız, konjonktürün artık tartışılacak, anlaşılmayacak bir yanı yok. Ayrıca şunun bilinmesi gerekiyor, Sportif AŞ ve Futbol AŞ'nin birleştirilmesi için Galatasaray Spür Kulübü'nün Nisan 2010'a kadar zamanı vardır.
    Kredi anlaşmasının Galatasaray için mantıklı olmadığını bugüne kadar açık açık söyleyen yönetim içindeki kişilerle henüz muhattap olmuş değilim. Ayrıca kimsenin yönetim kurulundayken de buna karşı olduğunu çıkıp kamuoyuna açıklayabileceğini zannetmiyorum"

16.10.2008
    Kaynak : DHA< div> ​

11. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19

UEFA'DAN BAROS'LU TANITIM!

UEFA resmi İnternet sitesi, önümüzdeki hafta başlayacak olan UEFA Kupası maçları öncesi yaptığı tanıtım haberinde Galatasaray'ın Çek yıldızı Milan Baros'un fotoğrafını kullandı.

UEFA Kupası'nda heyecan 23 Ekim'de Avrupa Kıtasının farklı bir çok şehrinde oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Avrupa'nın önde gelen birçok takımı uzun ve zorlu mücadelede gruptan çıkma mücadelesi verecek. UEFA'nın resmi İnternet sitesi uefa.com da UEFA Kupası maçları öncesi ziyaretçilerine bir değerlendirme haberi sundu. Haberde, 'Grup maçlarının heyecanı başlıyor' denilirken, haberin manşetten verilmesi ve tanıtım fotoğrafı olarak da Galatasaray'ın Çek golcüsü Milan Baros'un fotoğrafının kullanılması dikkat çekti.

Gruplarla ilgili bilgilerin yer aldığı haberde, temsilcimiz Galatasaray'ın da bulunduğu B Grubu'ndan Şampiyonların buluşması diye bahsedildi. Sarı-kırmızılıların 1999/2000 sezonunda UEFA Kupası'nı almasına vurgu yapılarak, ilk maçın Yunanistan Şampiyonu Olimpiyakos'la yapılacak olmasına dikkat çekildi. Ayrıca Galatasaray-Olimpiyakos karşılaşmasından 'yüksek gerilimli maç' diye bahsedilmesi de dikkat çekti.

12. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    G.Saray maça hazır!

Galatasaray, Trabzonspor ile yarın yapacağı Turkcell Süper Lig maçının hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, sarı-kırmızılıların taktik ağırlıklı bir çalışma yaptıkları öğrenildi. Bu arada dünkü antrenmanda sakatlanan Hasan Şaş'ın dizinde zorlanma belirlendiği ve tedavisine başlandığı bildirildi. Gelecek hafta başında yapılacak değerlendirme sonucu Hasan Şaş'ın tedavi sürecinin belirleneceği kaydedildi.

18.10.2008
    Kaynak : AA

13. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Vurucu tim; Nonda-Baros

Teknik direktör Skibbe, Süper Lig’de yarın Ali Sami Yen’de Trabzonspor’a karşı verecekleri zorlu sınav öncesinde kadroda son rötuşları yapıyor. Hasan Şaş’ın dün akşam yapılan antrenmanda sakatlanarak çalışmayı yarıda bırakması moralleri bozdu. Taktik ağırlıklı yapılan çift kale maçta ise Brezilyalı yıldız Cassio Lincoln yedek takımda yer aldı. Skibbe’nin, güçlü forvete sahip Bordo-Mavili ekip karşısında orta sahanın ortasını Ayhan Akman-Arda Turan ikilisinden oluşturacak.
    Vurucu tim; Nonda-Baros
    Kalede tecrübeli İtalyan De Sanctis var. Sağbekte, muhteşem bir dönüş yapan Sabri Sarıoğlu, sol bekte ise Volkan Yaman yer alacak. Göbek her zamanki gibi Meira ile Servet Çetin’e emanet...
    Orta sahanın sağında Harry Kewell, solunda da Hakan Balta bulunacak. Alman teknik direktör, Shabani Nonda ile Milan Baros’u vurucu tim olarak birlikte oynatacak. Uzun bir sakatlık döneminden çıkan Ümit Karan, bu 90 dakikada yedek soyunacak. Mehmet Topal’ın sakatlığı ise Cim Bom için büyük kayıp.

18.10.2008
    Kaynak : Fanatik

14. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Yeniden Feldkamp!

Karl Heinz Feldkamp üçüncü kez Galatasaray'da! Geçen sezon 28. haftada istifa eden Alman teknik adam, Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda karşılaşacağı Olympiakos'un yarın Yunanistan Ligi'nde oynayacağı Panthrakikos karşılaşmasını Giorgos Karaiskakis Stadı'nda takip edecek ve hazırladığı raporu teknik direktör Michael Skibbe'ye iletecek.Üç gün önce Olympiakos Kulübü'ne çektiği faksta karşılaşmayı teknik ekibinden Tolga Demirtaş'ın izleyeceğini bildiren Galatasaray Kulübü, bir gün sonra Yunan ekibine ikinci bir faks geçerek maçı sarı-kırmızılı kulüp adına "resmen" Karl Heinz Feldkamp'ın takip edeceğini bildirdi. Skibbe'nin yardımcıları Boekamp ve Ümit Davala'nın görevden alınması öncesinde danışman olarak kulübe döndüğü iddia edilen Karl Heinz Feldkamp hakkında Galatasaray yönetimi resmen göreve başladığına dair sözlü ya da resmi sitesinden yazılı bir açıklama yapmamıştı.
    "KALLİ İPLERİ ELİNE ALDI"
    Olympiakos da resmi sitesinde Galatasaray adına bildirilen ilk ismin Tolga Demirtaş olduğunu ancak daha sonra Feldkamp'ın isminin kendilerine bildirildiğini açıkladı. Geçen sezon beraber çalıştığı Burak Dilmen'in tekrar antrenör olarak işbaşı yapmasının ardından, Alman hocanın Olympiakos maçına gidecek olması, "Kalli Florya'da iplerini yine eline aldı" şeklinde yorumlandı.

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray'ın savunmada ki en önemli isimlerinden Servet, maç sonrası Lig Tv mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Servet yaptığı açıklamada "Ellimle ittirmedim topu, ben topu görmedim elime çarptı top. Elimin içine değil dışına çarptı zaten. Hem öyle bir şey olsa söylerim zaten elimle attım diye.

İster istemez bir yorgunluk yaşıyoruz. Lidere karşı oynadık ve kazanmasını bildik. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

Biz kazanalım da nasıl olursa olsun düşüncesindeydik. Lincoln atıldıktan sonra biraz zorlandık, gol yeseydik biraz sıkıntıya girebilirdik. Bugün rakibimiz atamadı biz attık" dedi.

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Erman Toroğlu

SERVET’İN ELİYLE ATTIĞI GOLÜ BÜTÜN FUTBOLCULAR GÖRÜYOR. HATTA BİRBİRLERİYLE DALGA GEÇİYORLAR, "GOLÜ NASIL ELLE ATTIN?" DİYE. AMA HAKEM GÖRMÜYOR.

Büyük takım

Teknik adamlar bir şeyler yapmak istiyorlar ama şunu bilemiyorlar: Daha doğrusu bu teknik adamlar herhalde hayatlarında hiç ticaret yapmamışlar.

Çünkü, ticaret yapmak insana güzel dersler veriyor. Çünkü, ticarette bir söz vardır; "kár, zararın kardeşidir" diye. Ama ticarette daha da önemli bir şey vardır, iyi giden bir stili bozmayacaksın. Yani, o işte para kazanıyorsan artık orda çalışanlarla oynamayacaksın. Ancak rötuşlar yaparsın ufak ufak...

Dün gece Ersun Yanal, Serkan’ı orta sahaya aldı, değişik bir şeyler yapmak istedi. Bu değişiklik de semeresini verdi! Galatasaray 2-0 öne geçti. Bu sefer değişiklikten vazgeçti, başarılı oldu ama tabela 2-0 aleyhine gösteriyordu.

Dalga geçiyorlar!

Maçı seyretmeyenler, "Galatasaray futbol oynadı, Trabzonspor çok kötüydü" diyebilir. Aslında hayır. Arda, arka direğe bir top kesti, "olursa kafa golü olsun, olmazsa gol olsun" diye... Ve bu ortada golü atan Arda değildi, golü yiyen kaleci Tolga’ydı. Üstüne bir karambol topu... Adamlar iyi paylaşılmamış, Servet’in eliyle attığı gol...

Hakemler mutlaka hata yapacaklar. Bu da çok doğal. Ama bir takımın lehine diğer takımların da aleyhine olursa, işte o zaman yangın çıkıyor. Sinan Engin’in dediği gibi... Servet’in eliyle attığı golü bütün futbolcular görüyor. Hatta birbirleriyle dalga geçiyorlar, "golü nasıl elle attın?" diye. Ama hakem görmüyor. Tribünlerin gördüğünü görmeyen hakemlerle, aslında futbolcular dalga geçiyor.

Trabzonspor pozisyon da yakaladı ama aynı pozisyonları yakalayan Galatasaray gol attı. Aradaki fark neydi? Tecrübe.

İkinci yarı fiyasko

Galatasaray’ın bu sezon oynadığı en rahat rakip oldu Trabzon. Çünkü, Trabzon ne defans yapabildi ne hücum. Galatasaray 10 kişi kaldığı zaman bile Trabzon etkili olamadı, Galatasaray etkiliydi. Trabzon’un bu maçtan çıkaracağı dersler var. Eğer çıkarabilirse şampiyonluğa ortak olabilirler. Ama çıkaramazsa içten karışıp, hedeften uzaklaşırlar. Ha, Galatasaray çok mu iyiydi? Hayır. Hakem derseniz o da kötü. Maçın ikinci yarısı derseniz, fiyasko.

Yani, neresinden bakarsanız bakın, Galatasaray açısından rahat kazanılmış 3 puan. Trabzonspor için sûkut-i hayal... Trabzonspor kötü oynayabilirdi. Ama kötü mücadele edemezdi. Fakat onlar ikinciyi yaptılar. Galatasaraylı birisine "bu maç böyle biter" derselerdi, inanamazdı. Yalnız şunu unutmamak gerekir, ligin genelinde alınan neticelere bakarsak, sürprizler var. Bunun da sebebi, lige verilen aradır. Her aradan sonra sürprizler yaşanır. Peki, "bu maç da sürprizlere girer mi?" derseniz, girmez. Çünkü, Trabzon olduğundan fazla havaya girmiş, İstanbul’a gelmiş. Ama Galatasaray açısından bakarsanız, büyük takım. Aradaki fark skoru getirdi o kadar...

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beko Basketbol Ligi'nde 2008-2009 sezonu hafta sonu yapılan maçlarla başlarken, ilk hafta sonunda Fenerbahçe Ülker lider durumda bulunuyor.

Sezonun açılış maçında sahasında Casa TED Ankara Kolejliler'i konuk eden sarı-lacivertliler, karşılaşmadan 83-46 gibi farklı bir skorla ayrılarak, hem sezona iyi bir başlangıç yaptı, hem de ilk haftayı lider olarak tamamladı.

Galatasaray Cafe Crown, deplasmanda Darüşşafaka Cooper Tires'ı 73-58 yenerek averajla ikinci sırada yer alırken, Beşiktaş Cola Turka, sahasında Kepez Belediyesi'ni 90-76'lık skorla geçti ve ilk haftayı 3. sırada tamamladı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak sezon öncesinde moral toplayan Türk Telekom ise sahasında konuk ettiği Erdemirspor'u 70-61'lik skorla geçerek sezona da iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Sezona önemli transferler yaparak ve büyük ümitlerle başlayan Efes Pilsen ise deplasmanda Banvit'e 105-91 yenilerek, ligin ilk haftasında yenilgiyle tanıştı.

2008-2009 sezonunun ilk haftasında alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

Fenerbahçe Ülker- Casa TED Ankara Kolejliler: 83-46

Beşiktaş Cola Turka - Kepez Belediyesi: 90-76

Darüşşafaka Cooper Tires - Galatasaray Cafe Crown: 58-73

Türk Telekom - Erdemirspor: 70-61

Antalya Büyükşehir Belediyesi - Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi: 91-82

OYAK Renault - Mersin Büyükşehir Belediyesi: 71-70

Banvit - Efes Pilsen: 105-91

Aliağa Petkim - Pınar Karşıyaka: 73-80

-2. HAFTA-

Beko Basketbol Ligi'nin ikinci haftasında şu karşılaşmalar oynanacak:

Kepez Belediyesi-Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen-OYAK Renault, Casa TED Ankara Kolejliler-Aliağa Petkim, Galatasaray Cafe Crown-Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Banvit, Erdemirspor-Darüşşafaka Cooper Tires, Mersin Büyükşehir Belediyesi-Beşiktaş Cola Turka, Pınar Karşıyaka-Türk Telekom

-PUAN DURUMU-

TAKIMLAR O G M A Y P

-----------------------------------------------------------------

1-Fenerbahçe Ülker 1 1 0 83 46 2

2-Galatasaray Cafe Crown 1 1 0 73 58 2

3-Beşiktaş Cola Turka 1 1 0 90 76 2

4-Banvit 1 1 0 105 91 2

5-Türk Telekom 1 1 0 70 61 2

6-Antalya Büyükşehir Belediyesi 1 1 0 91 82 2

7-Pınar Karşıyaka 1 1 0 80 73 2

8-OYAK Renault 1 1 0 71 70 2

9-Mersin Büyükşehir Belediyesi 1 0 1 70 71 1

10- Aliağa Petkim 1 0 1 73 80 1

11-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi 1 0 1 82 91 1

12-Erdemirspor 1 0 1 61 70 1

13-Efes Pilsen 1 0 1 91 105 1

14-Kepez Belediyesi 1 0 1 76 90 1

15-Darüşşafaka Cooper Tires 1 0 1 58 73 1

16-Casa TED Ankara Kolejliler 1 0 1 46 83 1

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) 2008-2009 sezonu, hafta sonu yapılan maçlarla başlarken, Beşiktaş Cola Turka ilk haftayı averajla lider olarak tamamladı.

Siyah-beyazlılar, sahasında konuk ettiği Çankaya Üniversitesi'ni 88-59 yenerek sezona galibiyetle başlarken, ilk hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe ise sahasında Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi'ni 110-75'lik skorla geçti ve averajla ikinci sırada yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak sezon öncesinde moral bulan Galatasaray ise ligin yeni takımlarından Samsun Basketbol'a 63-49 gibi farklı bir skorla yenilerek, sezona kötü bir başlangıç yaptı.

Panküp TED Kayseri Koleji, ilk haftayı bay geçen takım oldu.

TBBL'nin ilk haftasında alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

BOTAŞ Spor - Tarsus Belediyesi: 63-72

Fenerbahçe - Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi: 110-75

Samsun Basketbol - Galatasaray: 63-49

Beşiktaş Cola Turka - Çankaya Üniversitesi: 88-59

Mersin Büyükşehir Belediyesi - Ceyhan Belediyesi: 80-86

-2. HAFTA-

TBBL'nin 2. haftasında şu karşılaşmalar yapılacak:

Çankaya Üniversitesi-Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka-Samsun Basketbol, Tarsus Belediyesi-Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ceyhan Belediyesi-Panküp TED Kayseri Koleji, Fenerbahçe-BOTAŞ Spor, Galatasaray (bay)

-PUAN DURUMU-

TAKIMLAR O G M A Y P

-----------------------------------------------------------------

1-Beşiktaş Cola Turka 1 1 0 88 59 2

2-Fenerbahçe 1 1 0 110 75 2

3-Samsun Basketbol 1 1 0 63 49 2

4-Tarsus Belediyesi 1 1 0 72 63 2

5-Ceyhan Belediyesi 1 1 0 86 80 2

6-Mersin Büyükşehir Belediyesi 1 0 1 80 86 1

7-BOTAŞ Spor 1 0 1 63 72 1

8-Galatasaray 1 0 1 49 63 1

9-Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi 1 0 1 75 110 1

10-Çankaya Üniversitesi 1 0 1 59 88 1

11-Panküp TED Kayseri Koleji 0 0 0 0 0 0

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Turkcell Süper Lig'de puan cetvelinde istediği yerde bulunmayan Galatasaray, gol yollarında sıkıntı çekmiyor.

Kadrosunda Milan Baros, Shabani Nonda ve Ümit Karan gibi golcüleri bulunan, ayrıca Cassio Lincoln, Harry Kewel ile Arda gibi gol becerileri yüksek orta saha oyuncularına sahip olan ''Cim bom'', bu sezon ligde 7. hafta sonunda en çok gol atan takım unvanına sahip.

Ligde 7 maçta rakip filelere toplam 17 gol gönderen sarı-kırmızılılar, 2.42'lik bir ortalama yakaladı. Lider Beşiktaş'ın 2 gol ortalamasını, 4. sırada olmasına rağmen geçen Galatasaray, puan cetvelinde üstünde bulunan Trabzonspor (11 gol 1.57 ortalama) ve Bursaspor'u (12 gol 1.71 ortalama) da geride bıraktı.

-ARTI 11 AVERAJI VAR-

Galatasaray, bu sezon attığı 17 gole karşın kalesinde 6 gol görüp elde ettiği artı 11'lik averajla ligin en iyi takımı unvanına da sahip.

Lider Beşiktaş'ın ligde artı 9 averajı bulunurken, 2. sıradaki Trabzonspor (11-8) ve 3. sıradaki Bursaspor'un (12-9) ise sadece artı 3 averajları var.

Galatasaray ligde, yediği gol açısından da sadece Kayserispor (4) ve Beşiktaş'a (5) geçildi. Ligde Sivasspor da Galatasaray gibi kalesinde 6 gol gördü.

-GALATASARAY'IN GOLCÜLERİ-

Galatasaray'ı 7. hafta sonunda ligin en golcü takımı yapan golleri atan futbolcular şöyle:

Maç: Goller:

---------------------------------------------------------

Denizlispor Kewell, Hakan Balta, Barış, Lincoln

Antalyaspor Nonda

Kocaelispor Baros (2), Nonda, Kewell

Konyaspor Baros (2), Lincoln, Kewell

Bursaspor Arda

Trabzonspor Arda, Servet, Lincoln

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray'da farklı Trabzonspor galibiyeti ve ortaya konan güzel futbol teknik direktör Skibbe hakkında yapılan spekülasyonları şimdilik sona erdirdi. Alman teknik adamın karşılaşma sonrası soyunma odasında oyuncularını mücadeleleri nedeniyle tebrik ettiği ardından da teşekkür ettiği belirtildi.

Lig TV'nin haberine göre, Skibbe'nin oyuncularına "Geçen hafta içinde yaşadığımız olaylar nedeniyle bugün herkes işlerin bizim açımızdan kötü gitmesini bekliyordu. Ama siz sahaya ayak bastığınız ilk andan itibaren gösterdiğiniz mücadeleyle alkışı hak ettiniz. Lider karşısında puan kaybetmemizi umut edenlerin bu beklentilerini boşa çıkardığınız için size teşekkür ederim. Zor bir maçın altında alnımızın akıyla kalktık. Bundan sonra bizi daha iyi günler bekliyor" dediği öğrenildi.

Alman teknik adamın "Benim görevi bıracağım, istifa edeceğim, yönetimin beni istemediği söylendi. Ama sizler bugünkü mücadelenizle bütün bu konuşanların ağzını kapamış oldunuz. Benim için bugünkü oyununuzun, bugün kazandığınız 3 puanın anlamı çok büyük. Bunun için de size ayrıca teşekkür ederim. Ayrıca bir kez daha tekrar ediyorum; görevimin başındayım. Sonuna kadar birlikteyiz" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Skibbe'nin sözlerini "Beni bu maçta en çok mutlu eden olaylardan biri de yedek kulübesinin heyecanıydı. Oynamayan oyuncular bile maçın bütün heyacanını sahadaki arkadaşlarıyla birlikte yaşadılar. Takımın bu derece kenetlenmesi beni çok mutlu etti. " diyerek noktaladığı öğrenildi.

Sayfayı Paylaş