Galatasaray'dan Güncel Haberler

Konu, 'GALATASARAY' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Skibbe’yi gönderme kararı alan Cimbom, Milli Takım Teknik Direktörü’ne transfer teklifi yaptı

TÜRKİYE, Mustafa Denizli’nin Beşiktaş’a transferini konuşurken bir başka gelişme de Skibbe’den memnun olmayan G.Saray’da yaşandı.. G.Saray Futbol Şube Sorumluları Haldun Üstünel ile Murat Yalçındağ, Milli Takım’ın Swiss Otel’de yaptığı kampta görüştükleri Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’e transfer teklifi yaptı..

BURSA yenilgisinin hemen ertesi günü (pazartesi), Milli Takım ekibinin gözleri önünde gerçekleşen ilk görüşmede G.Saraylı yöneticiler “Zor durumdayız.. Elimizde süper bir kadro var ama teknik direktörümüz acemi.. Sana ihtiyacımız var.. Gel bütün sorumluluğu üstlen, istediğin ekibi kur, biz de sana yardımcı olalım.. Bu kadro senin tecrübenle UEFA’da ve ligde şampiyonluğa gider.. Mali konularda da her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız” teklifinde bulundu..

BU teklifi heyecanla karşılayan Terim, “Şu anda Milli Takım’ın başındayım. Önümde Bosna ve Estonya milli maçlarıyla, verilmiş sözler var. Öyle bırakıp gidemem. Bu bana yakışmaz. Ancak, henüz federasyon ile yeni sözleşme imzalamadım. Ayın 15’indeki Estonya maçından sonra görüşelim.. Belki hem G.Saray’ı hem de Milli Takım’ı çalıştırabilirim” karşılığını verdi.. Buna rağmen G.Saraylı yöneticiler salı günü de tekliflerini yinelediler ve “Başkanımız Adnan Polat da sizi çok istiyor.. G.Saray’ın size ihtiyacı var.. Milli Takım’la da Milli Takım’sız da sizi istiyoruz.. En azından bize yeşil ışık verin, ona göre bekleyelim” ısrarında bulundular.. Ama somut bir yanıt alamadılar..

YÖNETİME KIRGIN

FUTBOL Federasyonu’ndan aldığı 120 milyarlık maaş bile sıkıntı yaratan, kamuoyundaki tepki nedeniyle 2012’ye kadar geçerli olacak yeni sözleşmesi bir türlü yürürlüğe konmayan Terim’in, en son başkan Mahmut Özgener’in “Hocanın durumunu Estonya maçı sonrasına bıraktık” açıklamasına bozulduğu, “Bu kadar bekletilmeyi, sanki onlardan talebim varmış gibi gösterilmeyi hazmedemiyorum” dediği bildirildi..

G.SARAY’IN teklifini Özgener’e bugün iletmesi beklenen Terim, alacağı yanıta göre kararını verecek.. 2 milli maçın sonucuna göre istifayı bile aklından geçiren Terim’in, federasyondan ’anlayış’ bekleyecek.. Federasyon izin verirse Terim 2 takımı birden çalıştıracak.. Aksi takdirde Terim ya istifa edip G.Saray’a gidecek ya da yeni şartlarla 2012’ye dek Milli Takım’ın başında kalacak.. Terim’in G.Saray’a gitmesi halinde Adnan Sezgin’in görevine son verilmesi bekleniyor..

Tayfun Bayındır/ Vatan

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Teknik Direktörü Michael Skibbe, Bursaspor karşısında alınan mağlubiyeti, oyuncuların yorgunluğuna ve defansif orta oyuncuların eksikliğine bağladı.

Skibbe, bu akşam Galatasaray TV'de yayınlanan Teknik Yorum programında soruları yanıtladı. Bursaspor maçında beklenen performansın sergilenememesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Alman teknik adam, şunları söyledi:

''Bursaspor'a karşı gerçekten eksik başladık. Zaten şöyle diyebiliriz ki performans olarak da yorgunduk ve iyi bir takıma karşı oynamamız gereken düzgünlükte oynayamadık. Bunun dışında da savunmada ve orta saha savunmasında bir eksikliğimiz oldu. Bu gibi maçlarda özellikle defansif orta saha oyuncuları da eksik olursa bu durumu bilirsiniz. Bu tip oyuncularımız eksikti. Hasan, Linderoth, Mehmet Topal ve Barış gibi oyuncularımız yoktu ve bu tip oyuncuların eksikliğini orada hissettik. Bu nedenlerden dolayı, yani defansif orta sahanın eksiklerinden dolayı rakibimize çok kontratak şansı bıraktık. Bu gibi üst düzey maçlarda ve özellikle son kademelerde böyle eksikler olmaması gerekiyor. Kontratak şansı vermememiz gerekiyor, ama biz ne yazık ki verdik.''

Skibbe, ortaya koydukları futbolda öncelikle zindeliklerinin eksik olduğunu kaydederek, ''Yorgunluk belirtileri vardı. Çünkü arka arkaya maçlar yaptık, o hırslı o istekli yani dinlenmiş bir takım yoktu. Aynı zamanda bazı oyuncular çok üst üste oynamalarından dolayı yorgundular. Bazı oyuncularda sakatlıklarından yeni kurtulmuş olduklarından, antrenmanlarda eksik kaldıkları için iyi performans gösteremediler'' değerlendirmesinde bulundu.

Bursasporlu futbolcu Yusuf'un ilk yarıda oyuna hakim olduğunu ve rakiplerinin oyununu yönlendirdiğini dile getiren Skibbe, ikinci yarıda bunu engellemeye çalıştıklarını ancak tam anlamıyla yapamadıklarını söyledi.

Skibbe, maçtan sonra Servet'in hatasını bir soru üzerine ifade ettiğini belirterek, ''Zaten herkes de bunu gördü. Servet'in pas hatasından dolayı gol yediğimizi. Servet bunu kendisi de biliyor, ben de açık olduğu için bunu ifade ettim zaten. Çünkü herkes biliyor'' dedi.

Arda'nın sakatlığının oyununu engelleyen bir durumda olmadığını ifade eden Alman çalıştırıcı, şöyle konuştu:

''Arda'da Bellinzona maçında sırtına bir darbe aldığı için sakatlık oluştu. Ancak oyununu engelleyen bir darbe değildi, bizim verdiğimiz iğne de sadece acısını indirmek içindi. Bu yüzden de ben onun problem olduğunu sanmıyorum. Yani oyuncuya performansını arttırıcı bir iğne vermedik, kendisine sade ağrı kesici bir iğne verdik.''

-''TRABZONSPOR'U YENMEK İSTİYORUZ''-

Skibbe, Trabzonspor ile ligin 7. haftasında yapacakları maçın çok zor geçeceğini söyledi.

Rakiplerinin lider olduğunu ve gerçekten çok kapalı bir takım oyunu sergilediğini kaydeden Michael Skibbe, ''Çok iyi bir kadro oluşmuş, ayrıca takım ruhu görüntüsünü çok iyi veren bir takım. Sezon sonuna kadar ben onların şampiyonluk yarışı içerisinde olacağını düşünüyorum. Tabii ki bizim hedefimiz Ali Sami Yen'deki oynayacağımız maçı, Trabzonspor karsında kazanıp, aradaki farkı kapamak ve onların takibinde olmak'' ifadesini kullandı.

-''FENERBAHÇE TAKIM OYUNUNU SERGİLEYEMİYOR'-

Skibbe, Turkcell Süper Lig'de her hafta sürprizlerin olabileceğini, çünkü bütün takımların sürprizlerle dolu olduğunu dile getirdi.

Trabzonspor'un Konyaspor maçını ''Sürpriz'' olarak kazandığını belirten Alman teknik adam, şunları kaydetti:

''Biliyorsunuz rakibinin yan direk ve üst direkten dönen toplarla gollük pozisyonları vardı. Fenerbahçe'de ise şunu görüyoruz; tam takım oyunu sergileyemiyorlar. Yani takım futbolunu sahaya yansıtamıyorlar ve bunun neticesinde de Kayserispor'a 4-1 yenildiler. Aynı zamanda biz de Kayserispor'a karşı oynadık. Ligde 0-0 berabere kaldık, kupa finalinde de 2-1'lik galip geldik. Onlar da gerçekten kaliteli bir takım. Tüm takımlar Türkiye liginde dengeli ve o yüzden her maça yüksek konsantrede bakmak gerekiyor. Her maç sürprizlerle dolu.''

-''İŞİMİZİ ERKEN BİTİRMELİYİZ''-

UEFA Kupası'nda yer aldıkları (B) Grubu'nu da değerlendiren Skibbe, bütün grupların aslında denk dağıldığını kaydetti.

Grupta, Avrupa arenasında tecrübesi olan takımlarla mücadele edeceklerini vurgulayan Skibbe, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Özellikle Benfica ve Olympiakos her zaman UEFA Kupaları'na ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmış, Avrupa tecrübesi olan takımlar. ****list Kharkiv ile Beşiktaş çok kötü bir tecrübe yaşadı. Hertha Berlin'e gelince, ben Bundesliga'dan tanıyorum ve gerçekten takım şu anda oturmuş vaziyette. Ön tarafta Pantelic olsun Voronin olsun Rafael olsun bunlar takıma gerçekten yön veren oyuncular. Bizim için önemli olan tabii ki gruplara iyi bir başlangıç yapmamız. Olympiakos'la biliyorsunuz ilk maçımız burada, sahamızda. Güzel bir başlangıç yapmak çok önemli bizim için. Tabi ki hedefimiz gruptan çıkmak. Bunun için mücadele veriyoruz, bunun için buradayız ancak üzücü olan şu ki maçların en son gününde bizim maçımız yok. O zaman sadece maçları takip edebileceğiz. En son maçımız da Hertha Berlin'e karşı deplasmanda olacak. Bizim için iki tane büyük dezavantaj; çünkü bu iki dezavantaj şu baskıyı yapıyor; evimizde olan maçları kazanmamız gerekiyor. Şansa bırakmamamız lazım. Bu baskı ile de bizim bu maçları kazanmamız gerekiyor, son haftayı bay geçeceğiz. Bu nedenle işimizi erken bitirmemiz gerek. Ayrıca ilk maçımızı oynayacağımız Olympiakos kesinlikle hafife alınmamalı.''

Bayer Leverkusen'in başında UEFA Kupası'nda iki sezon çeyrek finale çıktığını söyleyen Alman Çalıştırıcı, bu tecrübesini takıma vermek istediğini anlattı. UEFA Kupası maçlarına çok iyi hazırlanmalarının gerektiğini belirten Skibbe, takım olarak bu maçlarda formda olmalarının gerektiğini ve tecrübeli oyuncularla oynamalarının önemine değindi.

-''MİLLİ TAKIM İÇİN DUA EDECEĞİM''-

Skibbe, Türk Milli Takımı'nın oynayacağı Bosna Hersek ve Estonya maçlarında favori gösterildiğini dile getirerek, ''Tüm yüreğimle inanıyorum ki 6 puan alacaklar. Ben de bunun için dua edeceğim'' dedi.

Skibbe, ''Belçika karşısında biliyorsunuz beraberlik yaşadık, puan kaybettiler. Afrika'daki Dünya Kupası için önümüzdeki iki maçı da almamız gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

3. ahmetsami33

ahmetsami33 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Galatasaray Resmi Sitesinden Duyurdu
    10.10.2008 16:43
    Galatasaray Futbol A.Ş.'den Açıklama

Galatasaray futbol takımı antrenörlerimiz Ümit Davala ve Edwin Boekamp
    ile 10 Ekim 2008 tarihi itibarıyla yollarımızı ayırmış bulunuyoruz.

Kendilerine bugüne kadar kulübümüze vermiş oldukları hizmet ve emekleri
    karşısında teşekkür eder, bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileriz.

Galatasaray Futbol A.Ş.

4. f@ntastic

f@ntastic Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Galatasaray'da şok gelişme
    Kadir ÇETİNÇALI / İstanbul (DHA) 10 Ekim 2008

Galatasaray'da Teknik Direktör Michael Skibbe'nin yardımcılıklarını yapan Ümit Davala ve Edwin Boekamp'ın görevine son verildi.

Mehmet Helvacı: Terim haberleri yalan...

Kulüpten yapılan yazılı açıklama şöyle:

Galatasaray futbol takımı antrenörlerimiz Ümit Davala ve Edwin Boekamp ile 10 Ekim 2008 tarihi itibarıyla yollarımızı ayırmış bulunuyoruz.

Kendilerine bugüne kadar kulübümüze vermiş oldukları hizmet ve emekleri karşısında teşekkür eder, bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileriz.

Galatasaray Futbol A.Ş.

YÖNETİM RİJKAARD İLE TEMASTA

Galatasaray yönetiminin Ümit Davala ve Edwin Boekamp'ı görevden almasının perde arkasında Skibbe'yi istifaya zorlamak olduğu anlaşıldı. Skibbe için aba altından sopa gösteren yönetimin bu hareketle Alman hocanın işine son vermenin ilk adımını attığı belirtildi.

Skibbe ile bugün de bir görüşme yapan yönetimin "Yardımcılarımdan verim alamıyorum" açıklaması üzerine 2 yardımcı ile yollar ayrıldı. Ancak edinilen bilgilere göre UEFA Kupası'ndaki gruptan Skibbe ile çakamayacaklarına inanan Sarı-Kırmızılı yönetimin bir kaç gündür Rijkaard ile temasta oldukları öğrenildi. 2 yıl Barcelona'yı çalıştıran ve şu anda boşta bulunan Hollandalı dünyaca ünlü teknik adam ikna edilmeye çalışılıyor...

Rijkaard ile anlaşma sağlanırsa Skibbe ile de yollar ayrılacak.

Öte yandan Fatih Terim ile de görüşen yönetimin milli maçlar arefesinde takıma zarar vermemek düşüncesiyle geri adım attığı ve bu görüşmeleri dondurduğu belirtildi.

5. f@ntastic

f@ntastic Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Galatasaray'ın yeni teknik direktörü 19 Ekim Pazar günü oynanacak olan Trabzonspor derbisinden sonra belli olacak. Yardımcılarından sonra Skibbe ile de yollarını ayırmaya karar veren sarı-kırmızılı yönetimde 2 aday ön plana çıktı: Fatih Terim ve Mircea Lucescu. Kulislerden sızan bilgilere göre iki hocanın da G.Saray'ın başına geçme şansı eşit, yani yüzde 50'ye yüzde 50. Ancak Başkan Adnan Polat'ın ilk tercihinin Fatih Terim olduğu da iddia ediliyor.

Ya Terim ya Luce

Adnan Polat, Fatih Terim'den yanıt bekliyor Olmazsa ocakta Rumen hoca işbaşı yapacak.

Skibbe'ye, yardımcılarını görevden alarak "istifa et" mesajı veren Galatasaray'da Alman hocanın yerine Fatih Terim ve Mircea Lucescu'nun isimleri ağırlık kazandı. Adnan Polat'ın, Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ'ın teklifte bulunduğu Fatih Terim'den yanıt beklediği öğrenildi. Terim'in Estonya maçından sonra kararını bildireceği vurgulandı.

BEŞİKTAŞ'I REDDETTİ
    Terim'in yanıtının olumsuz olması halinde, rota Lucescu'ya çevrilecek. Başkan Polat'ın geçtiğimiz ay gizlice görüştüğü Rumen hocadan, ocak ayı için söz aldığı belirtiliyor. Shakhtar'daki sözleşmesi aralıkta bitecek olan Lucescu, hemen G.Saray'da işbaşı yapacak. Rumen çalıştırıcının, Beşiktaş'ın teklifini G.Saray'a söz verdiği için reddettiği gelen haberler arasında.

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Aslında onun ne kadar özel bir futbolcu olduğunu belirten açıklamayı geçen sezon G.Saray’ın başında bulunan Karl Heinz Feldkamp yapmıştı:

“Keşke 11 tane Servet’im olsaydı.”

Önceki gün ilk kez ulusal takımın kaptanı olarak Bosna Hersek karşısına çıkan Servet, soyadı gibi ‘çetin’ bir futbolcu. Herkesin tel tel döküldüğü bir ortamda ayakta kalabilen tek isim. G.Saray’daki ileri çıkışları, sistemi eleştiren açıklamaları ise onun yapısını gösteriyor. Haksızlığa tahammülü yok ve sorumluluk almaktan kaçmıyor. Bu nedenle de bazen hatalar yapabiliyor.

Servet grubumuzu, G.Saray’ın gidişatını, Skibbe’nin kendisiyle ilgili olumsuz açıklamalarını, gelecekle ilgili hedeflerini Cumhuriyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'a anlattı.

Servet'in açıklamaları arasında dikkat çeken iki başlık vardı:

"Ben amatörüm"

"Ronaldo bile savunma yapıyor"

İşte başarılı savunmacının açıklamaları:

- İstersen sondan başlayalım. Kaptan olarak sahaya çıkmak nasıl bir duygu?
    Bu kadar sakat futbolcunun olduğu bir ortamda Bosna Hersek maçına kaptan olarak çıktım. Bu Fatih Terim’in kararıydı. Benim ya da başka birinin kaptanlık pazubantını takması önemli değil. Sonuçta biz bir ekibiz. Bosna Hersek karşılaşmasını kazanmamız çok önemliydi. Özellikle böylesine genç bir takımla ilk yarıyı geride kapatıp kazanmak kolay iş değil.

- Grubumuzu değerlendirir misiniz?
    Enterasan bir grupta bulunuyoruz. Kuralar ilk çekildiğinde Türkiye ve İspanya’nın favori gösterilmesi gayet doğaldı. Ancak bugün Belçika ve Bosna Hersek futbolda yeni bir yapılanmaya gitti ve bu yüzden iki ekip her an sürpriz yapabilir. Ermenistan ve Estonya, diğer takımlara göre daha alt seviyede. Ama bugün Ermenistan’ı gidip Erivan’da yenmek kolay iş değil. Burada önümüzdeki maçlarda diğer takımlar kayıplar yaşayabilir. İspanya’yla yapacağımız maçlar bizim kaderimizi belirleyecek.

- Şimdiki rakibimiz Estonya. Rahat bir maç olacağı düşüncesi yaygın. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz?
    Kimseyi zayıf olarak görmüyoruz. Bu konuda tecrübeliyiz. Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Moldova ve Malta maçlarında uğradımız kazaları hatırlayın. Yunanistan’ı gidip deplasmanda yendik ama bu takımlara karşı aynı başarıyı gösteremedik. Bu tür takımlar böylesine üst düzey maçlara çok iyi konsantre oluyor. Bu nedenle Estonya’yı küçük görmek gibi bir düşünce içinde olamayız. Tabii ki onlar da galip gelmek isteyecektir. Geçmişte yaşadığımız acı deneyimler bize iyi ders oldu. Bosna Hersek karşısında elde ettiğimiz galibiyetin anlam kazanması için Estonya’yı da devirmemiz gerek.

"PROFESYONEL DEĞİL AMATÖRÜM"
    - Sakatlıklar sizi nasıl etkiliyor?
    Bu durum sadece milli takımı değil, kulüpleri de etkiliyor. Yanlış çalışma mı kendine bakmamak mı yoğun maç temposu mu? Bir çok neden bulunabilir. Avrupa Şampiyonası’nda milli takıma en çok futbolcu gönderen kulüpler G.Saray ve F.Bahçe’ydi. En çok sıkıntı yaşayan da bu iki kulüp. Futbolcular dinlenemeden sezon başı çalışmaları başladı. Güç antrenmanları yapamadık. En azından ben yapmadığımı biliyorum. Gün geçtikçe toparlanıyorum. Futbolcuların geneli kendine profesyonelliğin gerektirdiği şekilde iyi bakar. Sakatlıklar olduğu zaman ‘gece hayatı’ gündeme getirilir ama bu haksız bir eleştiri. Geçen yıl en çok sakatlık yaşayan futbolculardan biriydim ama oynuyordum. Yapı meselesi biraz da. Az da olsa oynama olasılığım varsa ben çıkar oynarım, riski göze alarak. Yüzde yüz sağlam olmayan vücudunuzla sahaya çıktığınızda performansınız düşer, hata yapma olasılığınız artar. Tabii ki profesyonel anlamda yaklaşırsak benimki amatörlük. Aynı durumda yabancılar kendilerini riske etmiyor, dinleniyor. Ben böyleyim, değişemem.

- Futbola başladığınız ilk günkü hedefinizle şu an bulunduğunuz nokta örtüşüyor mu?
    Tabii ki herkese nasip olmayacak şeyler yaşadım. Hedeflerin de hiç bitmeyeceği gerçeği önümüzdeyse ‘ben oldum’ diyemem. Milli takımların bütün seviyelerinde forma giydim. Türkiye’nin iki güzide ekibinde oynadım. Anadolu kulüplerinde başarıyla mücadele ettim. Bunların hepsi çok özel şeyler. Benim hedeflerim var halen. Onlara ulaşmak için en doğru şeyleri yapmaya çalışıyorum.

- Teknik direktör olarak sizi en çok etkileyen isim kim?
    Feyyaz Uçar, benim buralara dek gelmemde en büyük etkisi olan kişi. Ç. Dardanelspor’da antrenörken beni istemiş (Servet Kartal’da oynuyor) ancak yüksek bonservis engeline takılmıştı. Sonra Rıza Çalımbay - Feyyaz Uçar ikilisi Göztepe’yle anlaşınca beni transfer ettiler. Feyyaz hocanın tavsiyesiyle önüm açıldı. Yine F.Bahçe’de sorunlar yaşadığım dönemde Fatih hoca (Terim) bana güvenerek kadroya çağırdı.

"RONALDO DA SAVUNMA YAPIYOR"
    - G.Saray’a geçersek... İşler hiç de yolunda gitmiyor. Sizce sıkıntı nerede?
    Takımın gidişatına iyi diyemeyiz. Alınan sonuçlar ortada!.. Tabii ki sakatlıklardan en çok zarar gören takımız. Savunma ağırlıklı orta saha oyuncularımızın tamamına yakını sakat. Barış, Linderoth ve Mehmet Topal’ın eksikliğini hissediyoruz. Sıkıntı bu bölgede oynayan futbolcuların performansı. Eleştirel olarak söylemiyorum bunları. Hocanın da yapacak bir şeyi yok. Hücum ağırlıklı oynuyoruz ve ileride top kaptırdığımız zaman dönüşlerde sorun oluyor. Bu da gol yememize neden oluyor. Bugün Real Madrid, Barcelona ya da Manchester United da hücum futbolu oynuyor. Ancak bir Rooney bir Ronaldo top kaptırdığı zaman peşinde koşuyor. Herkes görev yerine geliyor. Bizde eksik olan da bu. Dünyanın en iyi savunma oyuncusu da olsanız size yardım olmazsa hiçbir önlem alamazsınız ve hata yaparsınız. Bakarsanız en en iyi savunma oyuncularının önünde önemli orta saha futbolcuları vardır.

- UEFA Kupası’nda rotanız Kadıköy... Grubunuzu değerlendirir misiniz?
    Bence iddia edildiği gibi grubumuz kolay değil. Zor bir gruptayız. En zayıf takım olarak gösterilen ****list bile Beşiktaş’ı elemiş. Üstelik Ukrayna ekibi çok iyi mücadele ediyor. Diğer takımlar da kendilerini ispatlamış. Bizim sakatlarımız iyileşirse iddialı olabiliriz. Benfica ve Olympiakos’un toplama takım olduğu söyleniyor. Ancak onlar oturmuş ekipler. Avrupa Şampiyonası’ndan geç çıktık ve tam takım halinde çalışamadık. Buna bir de sakatlıklar eklenince sıkıntılarımız arttı.

- Bursaspor maçından sonra teknik direktör Skibbe, sizinle ilgili basın toplantısında eleştirilerde bulundu. Bu durum sizi üzdü mü?
    Üzülmeye gerek yok. Kendini bilen bir futbolcuyum. Elbette ki zaman zaman hatalar yapıyoruz. Takıma faydalı olmak adına elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Etliye sütlüye karışmasam o zaman bu eleştiriler olur muydu? Topu kesip sadece yanımdakini görsem benden iyisi olmaz!.. Ama ben daha fazla şey yapmak istiyorum. Hemen hemen her maçta rakip kalede yakaladığım bir pozisyon oluyor. Eve gittiğimde vicdanen rahat olmak istiyorum. Bunun için de elimden ne geliyorsa vermeye çalışıyorum.

- Batuhan ve Aydın gibi gençler kadroda. Onlara bir nasihatınız olacak mı?
    Kadroda oldukça yetenekli genç oyuncular var. Bunu söylemek bana düşer mi bilemiyorum ama çok çalışmaları şart. Kendilerini yeterli görmemeleri gerek. Çok çalışıp kuvvetli olmalılar. Örneğin Aydın, topsuz oyununu geliştirdiği zaman Avrupa’nın her takımında rahatlıkla oynayabilecek bir futbolcu.

Nevzat Dindar - Cumhuriyet

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    HEYECAN BAŞLIYOR!..
    Haberi yazdırın 13 Ekim 2008 16:13

Beko Basketbol Lig'nde 2008-2009 sezonu, 16 Ekim Perşembe günü başlayacak.

Sezonun ilk karşılaşması, Fenerbahçe Ülker ile Casa TED Ankara Kolejliler takımları arasında İstanbul'da yapılacak.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Beko Basketbol Lig'inde 2008-2009 sezonunun ilk hafta karşılaşmalarının programı şöyle:

16 Ekim Perşembe:

20.00 Fenerbahçe Ülker-Casa TED Ankara Kolejliler (Abdi İpekçi)

17 Ekim Cuma:

20.00 Beşiktaş Cola Turka-Kepez Belediyesi (Beşiktaş Cola Turka Arena)

18 Ekim Cumartesi:

15.30 Darüşşafaka Cooper Tires- Galatasaray Cafe Crown (Ayhan Şahenk)

17.00 Türk Telekom-Erdemirspor (Ankara Atatürk)

16.00 Antalya Büyükşehir Belediyesi-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (Antalya Atatürk)

18.00 Oyak Renault-Mersin Büyükşehir Belediyesi (Bursa Atatürk)

19 Ekim Pazar:

16.00 Banvitspor- Efes Pilsen (Banvit Kara Ali Acar)

16.00 Aliağa Petkim-Pınar Karşıyaka (Aliağa Enka)

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, bugün bir gazetede kendisi hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Helvacı, kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, kulüp yönetim kurulunun yatırım bankası Goldman Sachs ile yapmayı hedeflediği mali anlaşmayla ilgili bir gazetede çıkan haberin asılsız olduğunu açıklayarak, şunları kaydetti:

''Haberde belirtildiği gibi, Kalamış'da böyle bir toplantı düzenlenmediği gibi, istifa edeceğim yönündeki yorum da tamamen gerçek dışıdır.

Bu tür haberler, yönetim kurulumuzda bir ayrılık görüntüsü izlenimi vermeye yönelik, olağanüstü genel kurul öncesinde camiamızı karıştırmayı hedefleyen spekülasyonlardan ibarettir ve hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır.''

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray'ın, Turkcell Süper Lig'de lider Trabzonspor ile yapacağı 7. hafta maçının biletleri, yarın satışa çıkarılacak.

Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Trabzonspor maçı biletlerinin, yarın 11.00'den itibaren Biletix'ten satışa sunulacağı bildirildi.

Bilet fiyatları şöyle:

Numaralı Grup 1 .....: 200 YTL

Numaralı Grup 2 .....: 150 YTL

Kapalı Alt Grup 1 ...: 200 YTL

Kapalı Alt Grup 2 ...: 150 YTL

Yeni Açık Alt ve Üst.: 30 YTL

Eski Açık ...........: 30 YTL

Biletlerin, kalması halinde maç günü Ali Sami Yen Stadı gişelerinden yapılacak satışlar için fiyatları da şöyle olacak:

Numaralı Grup 1 ....: 187 YTL

Numaralı Grup 2 ....: 137 YTL

Kapalı Alt Grup 1 ..: 187 YTL

Kapalı Alt Grup 2 ..: 137 YTL

Yeni Açık Alt ve Üst: 26 YTL

Eski Açık ..........: 26 YTL

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray'da yardımcıları Ümit Davala ve Edwin Boekamp'ın işine son verilen teknik direktör Michael Skibbe, görevinin başında olduğunu açıkladı.

Skibbe, Hasan Doğan Akkademi Ligleri Çalıştırıcı Sertifikasyon Programı çerçevesinde Klassis Golf&Country Club'ta katıldığı toplantıdan sonra basın mensuplarının, Galatasaray'daki durumu ile ilgili sorularını yanıtladı.

Skibbe, Almanya-Rusya maçını izlemek için Almanya'ya gittiğini belirterek, ''Şu anda döndüm ve görevimin başındayım. Artık Trabzonspor maçını düşünüyorum'' dedi.

Yardımcılarının görevden alınışını Almanya'da öğrendiğini ifade eden Michael Skibbe, ''Yönetim ile bu konuyu detaylı olarak görüşmemiz lazım. Yöneticilerle görüştükten sonra yarın net bir açıklama yapabilirim'' diye konuştu.

Skibbe, sabahki antrenmana bu toplantıdaki programı nedeniyle katılamadığını, ancak akşam yapılacak idmanda görevinin başında olacağını sözlerine ekledi.

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Hafta sonunu dinlenerek geçiren Galatasaray, çalışmalarına Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla başladı.

Cevat Güler ve Nezih Ali Boloğlu yönetiminde saat 10.30’dan itibaren Jupp Derwall antrenman sahasında yapılan basın ve taraftara kapalı çalışma, ısınma ve açma germe egzersizleriyle başladı.

Teknik Direktör Michael Skibbe, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen seminere davet edildiği için bu antrenmana katılamadı.

Antrenmanın ana bölümünde teknik çalışmalar ve dar alanda pas oyunları yapıldı. Shabani Nonda, Ferdi Elmas ve Ümit Karan da bu çalışmaya takımla birlikte katıldı. Antrenman soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı ve oyuncular öğle yemeği için merkez binaya geçtiler.

Sağlık merkezinde sürdürülen tedavilerinin ardından Mehmet Topal, Uğur Uçar, Orkun Usak, Emre Güngör ve Tobias Linderoth salonda sağlık ekibi eşliğinde takımdan ayrı çalışıyorlar.

Hasan Şaş dizindeki hafif ağrı sebebiyle dinlendirildiği için antrenmana katılmadı.

U-18 Milli Takım kampına çağrılan Murat Akça da antrenmana katılmadı.

Milli Takım kamplarına çağrılan oyuncular dışında, Harry Kewell ve Volkan Yaman bu antrenmana izinli oldukları için katılmadılar.

Galatasaray, çalışmalarını bugün saat 17.00’de yapacağı basın ve taraftara kapalı antrenmanla sürdürecek.

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Galatasaray'da bir çok şeyin Almanya'dakinden farklı olduğunu gördüğünü söyledi.

Hasan Doğan Akkademi Ligleri Çalıştırıcı Sertifikasyon Programı 2. döneminde bir konuşma yapan Skibbe, bu sezon başlayacak 13-14-15 yaş gruplarını kapsayacak Akademi Ligi'nde görev yapacak antrenörlere hitap etti.

''Galatasaray'daki bir çok şeyin Almanya'dakinden farklı olduğunu gördüm'' diyen Michael Skibbe, ''Her ülkenin kendine özgü özellikleri oluyor. Türkiye'nin de kendi durumuna göre farklı özellikleri bulunuyor. Türkiye'de de futbolun Almanya ve diğer ülkelerde olduğu gibi halk tarafından çok sevildiğini gördüm. Buradaki taraftarlar takımları için çok daha fazla üzülüyorlar ve daha fazla eziyeti göze alıyorlar'' ifadesini kullandı.

Türkiye'de her zaman ikinci adımın, birinci adımdan daha öncelikli olduğunu vurgulayan Alman teknik adam, ''Beklenen ve konulan hedefler gerçeğe göre biraz yüksek oluyor. Genellikle (Biz bir şeye ulaşmak istiyoruz ve hedefliyoruz) denilmiyor. Bunun yerine (Biz bunu yapmak zorundayız) deniliyor. Bu aslında yanlış oluyor'' diye konuştu.

-''TÜRK OYUNCULAR HAKEMLE ÇOK KONUŞUYOR''-

Skibbe, bir soru üzerine Türk futbolunda en çok değiştirilmesi gereken şeyin, oyuncuların hakemle çok diyaloğa girmesi ve sakatlık anında yerde fazla kalınması olduğunu söyledi.

Bu konuda İngiltere Premier Ligi'nin örnek alınabileceğini anlatan Skibbe, ''Orada hakemler sakatlık anlarında oyunu mümkün olduğu kadar devam ettiriyorlar ve oyuncular yerden çabuk kalkıyor. Oyuncuların hakemle diyaloğu da İngiltere'de az. Bu konudaki eğitime de gençlik aşamasında başlaması gerekir. Bu konuda benim takımımda da sıkıntılar var ve değiştirmemiz gerekiyor'' dedi.

-''EKSİKLERDEN YAKINDI''-

Türk futbolundaki taktik sıkıntılarla ilgili bir soru üzerine Alman çalıştırıcı, Galatasaray'da yaşadıklarını anlattı.

Skibbe, konuşmasında Türk futbolundaki oyuncu özelliklerinin farklılığını vurgularken, sakatlıklardan da yakınarak, şöyle konuştu:

''Galatasaray'da gözlemlediğim kadarıyla, top kaybedildiği zaman oyuncuların kendi sahalarına yerleşmesi biraz fazla uzun sürüyor. Bunun aynısını Galatasaray'ın genç takımlarında da gözlemliyorum. Ofansif ve defansif oyun arasındaki geçişlerin yeteri kadar hızlı olmadığını görüyorum. Ama aynı zamanda defansif oyundan ofansif oyuna geçişin ise iyi olduğunu düşünüyorum. Alman Ligi'nde bu daha dengeli. Bizim bunu değiştirmemiz ve iyileştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Top kaybında anında ofanstan, defansa geçmeyi sağlamalıyız.

Takım içi organizasyonu açısından Galatasaray'da, Bayer Leverkusen'e göre daha fazla sıkıntı yaşadık. Ama her antrenör çalıştığı takımdaki oyunculara göre taktik ve sistem oluşturmalı. O yüzden Bayer Leverkusen'deki aynı taktiği oynatamam. Ama kendi futbol düşüncemi Galatasaray'da oynatmak ve en iyi sonucu almak da benim görevim. Kendi takımım açısından da en çok beni üzen; defansif bölgede çok oyuncumuzun eksik olması. Linderoth, Barış, Emre Güngör, Mehmet Topal gibi çok önemli oyuncuların sakat olması nedeniyle defansta iyi bir istikrar yakalamamız pek mümkün olmuyor. Bu defans bölgesindeki kaybı kapatması için diğer bölgelerdeki oyuncuların çok daha disiplinli olması gerekiyor ve onların işleri zorlaşıyor.''

-''TÜRK OYUNCULAR DAHA TEKNİK''-

Skibbe, Türkiye'de genç oyuncuların, Alman genç futbolculara göre daha teknik olduğunu söyledi.

Teknik direktörlerin işlerini ne kadar iyi yaparsa, oyuncuların da gelişiminin o kadar iyi olacağını vurgulayan Alman çalıştırıcı, şöyle devam etti:

''Bu teknik adamlar için büyük bir sorumluluk. Genç Türk oyuncuları hareketlerde ve oyun tekniğinde çok iyiler. Genç Alman oyuncular ise fiziksel ve atletik bakımdan iyiler, ancak teknik açıdan Türk oyunculardan biraz daha zayıf olabilirler. Belki Türkiye'de biraz daha değişik bir sistem uygulanmalı. Alman sistemini birebir aynen Türkiye'de uygulamak doğru olmayabilir'' dedi.

Skibbe, Almanya'da 10 sene önce alt yapıya gereken önemin verilmeye başlandığını kaydederek, ''Son 10 senede Almanya'da gençlik gelişimi için çok önemli bir para ayrıldı. Çünkü, gençlik gelişiminde Hollanda ve Fransa'nın bizden daha ileri olduğunu gördük. Bu program sonrasında eskiden Alman milli takımına 25 yaşında gelen futbolcular, şimdi çok daha genç yaşta geliyorlar'' ifadesini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun gençlere önem vermesinin çok iyi olduğunu kaydeden genç teknik adam, Türk futbolunun bundan ileride büyük kar sağlayacağını dile getirdi.

-''MESUT ÖZİL İYİ EĞİTİM ALDIĞI İÇİN OYNUYOR''-

Skibbe, Almanya'da bu sezon yıldızı parlayan genç oyuncu Mesut Özil'in, alt yapıda iyi eğitim aldığı için Werder Bremen'de banko forma giyebildiğini söyledi.

Mesut Özil'in bu kadar iyi olmasının nedenin, teknik direktörü Thomas Schaaf'ın iyi antrenör olması olduğunu düşünmediğini ileri süren Skibbe,''Bunun nedeni O'nun genç oyuncuları oynatma güveni duymasıdır. Bu güveni duymasının sebebi de Mesut'un daha önceden iyi bir eğitim aldığını bilmesidir'' diye konuştu.

-''UZAKTAKİ OYUNCULARA TOLERANS GÖSTERİLMELİ''-

Skibbe, yaptığı konuşmada, sezon başında Türkiye'ye tatilden geç gelen Lincoln gibi oyunculara tolerans gösterilmesi gerektiğini ima etti.

Güney Amerika'dan gelen oyuncuların ülkelerinden uzakta oldukları için vatan hasreti yaşayabildiğine dikkat çeken Alman teknik adam, ''Bu tip oyuncular, bazen evine 5-6 oyuncu çağırdığı zaman problem olabiliyor. Halbuki kendi ülkesinden arkadaşları çağrıldığı zaman o kişi vatanını hatırlayabiliyor. Lincoln ile bunu konuştuk. Örneğin Brezilya'lı oyuncuların tatillerden dönüşü Almanya'da da Türkiye'de de sorun oluyor. Kış ve yaz tatillerini birkaç gün uzatmaya çalışıyorlar. Gerçekten bu oyuncuların evlerinde olduğu tek dönem bütün yıl boyunca tatiller. Örneğin Marcelinho ülkesine gittiğinde 10 gün içinde bütün arkadaşlarını göremiyor ve ülkesinde daha fazla kalmayı istiyor'' ifadesini kullandı.

-SKIBBE, KENDİ DURUMU İLE İLGİLİ KONUŞMADI-

Skibbe, toplantıda yaptığı konuşma sonrasında basın mensuplarının kendisinin Galatasaray'daki geleceği ile ilgili sorularını yanıtlamadı.

Ülkesinden yeni dönen Skibbe, bu konuda bir şey söylemek istemediğini, yönetimle konuştuktan sonra, duruma göre bir basın toplantısı yapabileceğini ifade etti.

-2. DÖNEM CUMA GÜNÜ BİTİYOR-

Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi tarafından ''Türkiye Futbolu Kucaklıyor'' projesi kapsamında yapılan Hasan Doğan Akademi Ligleri Çalıştırıcı Sertifikasyon Programı 2. dönemine 127 kursiyer katılıyor.

17 Ekim Cuma günü sona erecek eğitim programı sonunda kursiyerler Hasan Doğan Akademi Ligi çalıştırıcısı sertifikası almaya hak kazanacak.

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Sporun yaşayan en eski tarihlerinden birisi olan Veli Necdet Arığ, futbolun Türkler'in ata sporu olduğunu söyledi.

86 yaşındaki eski futbol hakemi Arığ, futbol ile tanışmasının 1936 yılında Ankara Gazi Lisesi'nde, merhum Başbakanlardan Erdal İnönü ile olduğunu belirterek, bilindiği gibi sadece güreşin değil, futbolun da Türklerin ata sporu olduğunu savundu.

Veli Necdet Arığ, bazı kaynaklarda futbolu ilk Çinlilerin oynadığına dair bilgilerin yer aldığını hatırlatarak, ''Yaşamımın 75 yılını spora adadım. Rus ve Çin kütüphanelerinde ilk defa tepükün (futbola eskiden tepük denirdi) Çinliler tarafından oynandığına dair bilgiler var. Oysa Çinlilerin oynadığı tepük, belli bir süre zarfında duvarda açılan bir delikten topu geçirmek için 2 kişinin yaptığı yarışmaydı. Yani bizdeki 5'er penaltı atışı dediğimiz olayın aynısı. Yoksa bir mücadele yoktu, taraftar yoktu ve onların oynadığına futbol denemezdi'' dedi.

-''FUTBOLA İLK KURALI TÜRKLER KOYDU''-

Arığ, futbolun kurallarının temelini Türklerin attığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çinliler'den sonra Sultan Mehmet Çelebi, Amasya'da Şehzadeliği zamanında Mezopotomya'da yani Memluki Türk Devletindeki gibi o da spor şöleni tertip etti. Şölene Barika ve Layika adında 2 takım katıldı. Halk tarafından lahanacılar ve bamyacılar olarak destek görüyorlardı. 1450'li yıllarda ilk kurallı futbolu bizim atalarımız Amasya'nın Suluova İlçesi'nde oynamışlardır. Yani futbolun kurallarını ilk bizim atalarımız koydu. Ancak atalarımızın oynadığı ilk futbolda elle tutmak yoktu. Tekme vurmak, taşımak yoktu, taç atışları vardı, fauller vardı. Atalarımızın oynadığı ilk futbolda savunma oyuncuları ofsayta düşüyordu. Çünkü güneş bölgesine göre süre tespit ediyorlardı ve o süreye kadar savunmada kalıyorlardı. Bunların santra çizgisini geçmesi yasaktı. Savunmacı santrayı geçerse ofsayt oluyordu. Sonra değişim yapıyorlardı. Tek bir hakem vardı ve kale 2 direkten ibaretti, üst direk yoktu. Hakem kale direğinin yanındaydı ve atılan golleri tespit ediyordu. Belirli süre sonra bunlar değişim yapıyorlardı.''

-''ATALARIMIZ FUTBOL TERÖRÜNÜ ATLI HAKEMLERLE ÖNLEMİŞTİ''-

Eski hakemlerden Veli Necdet Arığ, futbolda terör ve taşkınlığın ilk kez Cumhuriyet döneminde yaşandığını dile getirerek, ''Atalarımız futbol terörünü atlı hakemlerle önlemişti. Bunlar at üzerinde saha kenarında dolaşarak, sahaya girmek için taşkınlık yapanları atla uzaklaştırıyordu'' dedi.

-PEYGAMBER EFENDİMİZİN FUTBOL TUTKUSU-

Arığ, futbolun, Orta Asya'ya mal alıp, satan tüccarlar tarafından Arabistan yarımadasına, oradan da Yunanistan, İtalya ve Fransa'ya taşındığını vurgulayarak, ''Futbol bir süre Fransa'da durakladı. Yani Fransa'da duraklama var. İngiltere henüz yok. Arabistan'da futbol (Kureb) adıyla oynanıyordu ve Arabistan'da Türklerin kurduğu bir Memluk i Türk Devleti vardı. Aybey adında bir Türk kurmuştu bu devleti. Mısır'ı da içine kapsıyordu, Arabistan'ı da bugünkü Irak, Ürdün bölümünü de kaplıyordu. Çok geniş toprakları kaplıyordu. Aybey'in ölümünden sonra yerine geçen El Malik korkunç derecede bir sporcuydu ve her 3 ayda bir Olimpiyat düzeninde spor şenlikleri yapıyordu. Müsabakaları izlemek zorunlu olduğu için işleri tatil ediyordu. Özellikle futbol maçlarını izlemek için çok sayıda seyirci stada hücum ederlerdi. Öyle ki Arabistan Yarım Adası'nda futbolun sürekli seyircilerinden birisi de Hazreti Peygamber Efendimizdi'' diye konuştu.

-TÜRKLERE FUTBOL 1 ASIR YASAKLANDI-

Veli Necdet Arığ, futbolu İstanbul'a Sultan Çelebi Mehmet'in götürdüğünü, çıkan olaylar sonucu 2. Mahmut'un futbolu Türklere 1 asra yakın yasakladığını belirterek, şöyle konuştu:

''Yıldırım Bayazıt'ın, Timur ile olan Ankara Savaşı'nı kaybetmesi üzerine Çelebi Mehmet sultanlığa geçince futbolu da İstanbul'a taşıdı. İstanbul'da da futbol 2. Mahmut'un dönemine kadar oynanmaya başladı ve 2. Mahmut da günümüzün futbol müsabakalarında göremediğimiz derecede fanatik futbol hastasıydı. O dönemin takımları adına heykel diktirdi ve takma adlarla şiirler yazdı. Fakat Türklerin oynadığı futbol sonradan kurallar dışına taştı ve şehirler arasında rugby biçiminde oynanmaya başlandı. Bu da halka ve esnafa zarar verdiği için baskılar sonucu 2. Mahmut, ülkede futbolu yasaklamak zorunda kaldı. Bu yasak 1908'e kadar sürdü. yaklaşık bu yasak yüz yıla yakın sürdü. Futbolun Abdülhamit tarafından yasaklandığı kanısı yanlıştır. Futbolu Abdülhamit yasaklamadı. Kuran, teşvik eden 2. Mahmut yasakladı.''

-KURTULUŞ SAVAŞI'NDA ŞEHİT VEREN İKİ KULÜPTEN BİRİSİ FENERBAHÇE-

Dünyaca ünlü Mozambik asıllı Portekizli golcü futbolcu Eusebio'nun da maçını yönetmiş olan Veli Necdet Arığ, her zaman tartışma konusu olan Ulu Önder Atatürk'ün hangi takımın taraftarı olduğu ve ziyaret ettiği konusunda da şöyle dedi:

''Kurtuluş Savaşı başlangıcında Atatürk kulüplere yer altına inilmesi talimatını verdi ve gizli lider de Mareşal Fevzi Çakmak'tı. Yer altına inilmesi talimatına uyan 2 kulüp var. Birisi Fenerbahçe, diğeri Altınörs İdman Yurdu yani şimdiki Ankaragücü. İkisi indiler ve ikisi beraber çalışmalar yaptılar. 69 vapur dolusu cephane kaçırdılar Kocaeli yoluyla Ankara'ya. İşgal güçlerinin çöplüklere yığdıkları cephaneleri de bizimkiler buldu. Alıp götürürken yolda önünü kestiler. Daha sonra işgal kuvvetleri Fenerbahçe kulübünü bastılar, çatışma oldu orada. Fenerbahçe'nin A takım kadrosunda oynayan 3-4 futbolcu da şehit düştü. Daha sonra da Ankaragücü kulübünü bastılar, ancak onlar daha önceden haber almıştı ve ayrıldılar. Bir tek kulüp çaycısı Hamdi Baba vardı. Hamdi Baba'yı aldılar, gittiler ve Hamdi Baba'dan sonradan hiçbir haber alınamadı. Şimdi bana Fenerbahçe ve Ankaragücü'nden başka bir kulüp 'Kurtuluş Savaşında bizim de şehidimiz var' diyebiliyorsa en yükseğe çıkar atarım kendimi.''

-ATATÜRK'ÜN FENERBAHÇE SEMPATİSİ-

Atatürk'ün hiçbir kulübün mensubu, taraftarı olmadığını ifade eden Arığ, ''Ancak bir kaç tane tipik örnek var. Çok kritik bir Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi Köşkte yapılan bir toplantıda gündeme geldi. Galatasaraylılar el kaldırsın, kaldırdı 9 kişi, Fenerliler el kaldırsın, kaldırdı 8 kişi, işte o zaman Atatürk, 'bir de ben' dedi Fenerbahçe'ye ve 9-9 berabere oldular. Bazı kaynaklar medya mensubu arkadaşlarımız Atatürk'ün karşı yakaya geçerken Fenerbahçe kulübünü ziyaret ettiğine dair yazılar, belgeler çıkarır. Atatürk, karşı yakaya İsmet Paşa'ya gidecekti. Giderken erken saatlerde kulübe uğradı, 'bir çay içelim' dedi. Kulüpte kimse yoktu. Etraftan haber saldılar, geldiler, ziyarette karşılanmaz mı Atatürk, bunu ben ziyaret etti şeklinde değerlendiremiyorum. İstanbul'da Galatasaray kulübünü ziyareti yoktur Atatürk'ün. Galatasaray kulübüne zaten Kurtuluş Savaşına katkıda bulunmadığı için pek sempatiyle bakmıyordu. Beşiktaş da zaten Saray mensuplarının kulübüydü. Saray paşalarının, bakanların, vezirlerin kulübüydü. Onlara karşı da bir sempatisi yoktu. Ancak Kurtuluş Savaşı'na katkıda bulunduğu için Fenerbahçe'ye sempati duyardı'' diye konuştu.

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Yardımcı hoca arayan Galatasaray Yönetimi'ne taraftardan bir öneri geldi.

Skibbe’nin yardımcıları Boekamp ile Ümit Davala’nın görevine son veren ve yardımcı hoca arayan Galatasaray Yönetimi’ne taraftardan bir öneri geldi. Fanatik'te yer alan habere göre, popüler taraftar sitesi webaslan.com’un düzenlediği ankete katılan 45 bini aşkın futbolseverin yüzde 63’ü bu göreve Bülent Korkmaz’ın getirilmesi gerektiğini vurguladı. ‘Hakan Ünsal’ yüzde 16, ‘Arif Erdem’ yüzde 11, ‘Uğur Tütüneker’ yüzde 8, ‘İlyas Tüfekçi’ ise yüzde 2 oranında oy aldı.

15. f@ntastic

f@ntastic Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Galatasaray'da, Ümit Davala ile Edwin Boekamp'ın görevine son verilmesinin ardından gözler yeni yardımcıların kim olacağına çevrilirken, ismi bu görev için geçen sarı-kırmızılıların efsane futbolcularından Hakan Ünsal, ilginç bir açıklamada bulundu.
    Bir Tv kanalında yorumculuk yapan Hakan Ünsal, "Yolda Galatasaraylı taraftarlar beni çevirip bu konuda sorular soruyor. Ancak ben böyle bir görevi kabul edip kendimi Galatasaray yönetimine kesinlikle çerez yaptırmam" dedi.

Ekli Dosyalar:

16. draculu45

draculu45 Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    hakanın bu söyleyeceğine inanmıyorum

17. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, teknik direktör Michael Skibbe ile kesin olarak yola devam edeceklerini ve Alman hoca ile bir sorunları olmadığı bir kez daha yineledi.Skibbe'nin yardımcıları Ümit Davala ve Edwin Boekamp'ın görevlerine son verilmelerinin ardından, Alman hocanın da her an görevine son verilecek gibi bir ortamın oluşması sonrasında Polat, böyle bir gelişmenin olmayacağını söyledi.
    Polat, "Skibbe ile devam ediyoruz. Eğer ayrılmak isteseydik, bunu hemen yapabilirdik. Skibbe'nin yüksek bize sorun olacak yüksek tazminatı da yok. Biz Skibbe'nin takımı her geçen gün daha iyiye götüreceğini düşünüyoruz ve kendisine sürekli yardımcı olacağız. Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel sürekli hoca ile yakın temastalar" dedi.
    Adnan Polat, Ümit Davala'nın görevine son verilmesinin eleştirilmesi üzerine ise, "Ümit Davala'yı uzun bir planlama için düşündük. 2-3 yıl sonra Galatasaray Teknik Direktörü olarak düşünüyorduk. Ama Ümit Davala, antrenmandan 10 dakika önce Florya'ya gelip, 10 dakika sonra gidiyor. Bir memur zihniyeti ile hareket ediyordu. Biraz da hatayı kendinde arasın. Edwin'de Ümit gibi hareket ediyordu. Bu yüzden Skibbe ile yardımcılarının görev durumları kıyaslanamaz. Skibbe ile devam ediyoruz. Bu konuda spekülasyonlar sona ermeli" diye konuştu.

18. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    H.Berlin-G.Saray biletleri satışta!

UEFA Kupası B Grubu'nda Galatasaray'ın Hertha Berlin ile 3 Aralık 2008'de Berlin'de yapacağı maçın biletleri satışa çıktı. Bilet fiyatları 18 avro ile 64 avro arasında değişiyor. Bilet fiyatları ve bilet satın almak için ayrıntılı bilgiye eventim.de adlı internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

14.10.2008
    Kaynak : Sporx.com

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluk iddiasıyla sezona başlayacak Galatasaray'ın oyuncusu Yasemin Horasan, hedeflerine ulaşmak için taraftar desteği istedi.

Galatasaray'ın İtalya'dan transfer ettiği Yasemin, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, taraftarları kendilerini desteklemek üzere kombine kart almaya davet etti.

Yasemin, seyircilerin kendilerini yalnız bırakmamasını ifade ederek, ''Taraftarlarımızdan kombine kartlarını alarak her maçımızda bizi en iyi şekilde desteklemelerini bekliyoruz'' görüşlerine yer verdi.

Avrupa'da da kupa istediklerini vurgulayan tecrübeli oyuncu, şu görüşlere yer verdi:

''Bu sene çok iyi bir takım kurduk ve koyduğumuz ilk hedef olan Cumhurbaşkanlığı Kupası;nı aldık. Başarılarımız artarak sürecek. FIBA Avrupa Kupası çok zor olacak. Çok önemli rakipler var, ama bizim kadromuz da çok iyi. Eksiklerimizi tamamlayıp beraber çalışma ortamı bulduğumuzda şampiyonluğun en büyük adaylardan biriyiz. Bu kupaları kaldırırken seyircimiz bizi yalnız bırakmasın. Seyirci desteğini arkamıza alırsak daha güçlü bir takım olacağız. Onlarsız başarılı olmak çok daha zor. Bu yüzden taraftarlarımızdan kombine kartlarını alarak her maçımızda bizi en iyi şekilde desteklemelerini bekliyoruz. Kendilerini bu zevkten mahrum etmesinler.''

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray'da tedavisi süren Tobias Linderoth'un Trabzonspor maçına da yetişme şansının az olduğu bildirildi.

Geçen sezon büyük umutlarla alınan ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle hüsran yaşatan İsveçli oyuncunun, sarı-kırmızılı takıma maliyeti ise her geçen gün artıyor. Yıllık 1.2 milyon euro alan Linderoth, Cimbom'da 1.5 yılda şu ana kadar 8'i
    lig, 5'i Avrupa kupaları olmak üzere sadece 13 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda toplam 1110 dakika sahada kalan İsveçli ön liberonun, G.Saray'a dakikası 1621 Euro'ya (yaklaşık 3.1 milyar lira) geldi.

Sayfayı Paylaş