Fenerbahçe'den güncel haberler

Konu, 'FENERBAHÇE' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Kayserispor maçından üç puanla ayrılmak istediklerini söyledi.
    Kocaman yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe’nin yıldızları sorumluluklarını bilerek sahada mücadele ettiler. O kutsal formanın hakkını vermeye başlayınca da galibiyetler geldi. Şimdi önümüzde zor bir 90 dakika bizi bekliyor. Herkes sabredecek. Sabırlı ve sakin oynayacağız. Kayserispor maçında kenetlenip sahadan üç puanla ayrılacağız” dedi.

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Taraftara çağrıda bulunan Bekir, “Başarıya inandık. Tek isteğimiz şampiyonluğu onlara hediye etmek. Bize her zaman destek olsunlar” dedi.
    Sürekli yedek kalmasına karşın hiçbir zaman bundan şikayet etmeyen ve şans bulduğunda en iyisini yapmaya çalışan Bekir İrtegün’den taraftara mesaj var. Futbolcunun dopinginin taraftar olduğunu ifade eden tecrübeli oyuncu, “Fenerbahçe taraftarı çok farklı. Harika bir destek söz konusu. Stattaki atmosfer bir futbolcu için çok önemli. Yorgun olabilirsiniz, formsuz olabilirsiniz. İşte bu noktada onların desteğiyle yorgunluğunuz bir anda gidiyor. Bizim stadımızda böyle bir atmosfer var. Fenerbahçe, sadece maddi gücü, kazandığı kupalar ve şampiyonluklarla değil, taraftarıyla da büyük bir camia. Biz onları yeterince üzdük. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak alınan sonuçlara ben de kızıyorum. Ancak şu anda tepkinin zamanı değil. Tek vücut olmalıyız. Biz, başarıya inandık. Tek isteğimiz, şampiyonluğu camiamız ve taraftarımıza hediye etmek. Şampiyon olurken de bunu en iyi şekilde yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

3. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın, 24 Şubat'ta oynayacağı Olympiacos maçının saati değişti.
    Bu sezon Avrupa’da harikalar yaratan ve Top 16 maçlarında yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı’nın, Euroleague Top 16 H Grubu 5. hafta mücadelesinde, 24 Şubat Perşembe günü, Yunanistan’ın Olympiacos takımıyla oynayacağı maçın saatinde değişikliğe gidildi. Sinan Erdem Spor Salonu’nda, daha önce 21.45’te başlayacağı duyurulan maçın başlangıç saati 20.15 olarak değiştirildi.

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdüren Sarı-Lacivertliler, milli takımlardan dönen oyuncuların da takıma katılmasıyla 5 gün aradan sonra aslarla antrenmana çıktı.
    Samandıra Tesisleri’nde yapılan antrenmana Brezilya’nın Fransa’ya 1-0 yenildiği maçta 90 dakika görev yapan Andre Santos katılmadı. Sambacı’nın ciddi bir sorununun olmadığı sadece tedbir amacıyla dinlendirildiği belirtildi. Dia ve Niang ise yaptıkları düz koşunun ardından aykut Kocaman tarafından salona gönderildi. Tedavi sürecine devam edilen Uğur Boral ise çalışmalarını takımdan ayrı olarak sürdürdü. Bu arada yöneticiler Ali Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu da saha kenarından idmanı sonuna kadar izlediler.

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe'ye transfer olduğu ilk günden beri kendisine yapılan faullerden ve sertlikten yakınan Senegalli yıldız, 20 haftalık periyotta Süper Lig'in en çok faul yapılan oyuncularından biri oldu. Golcü futbolcu tam 53 kez faulle durduruldu.
    Mamadou Niang tranfer edildiğinde birçok kişinin kafasına soru işaretleri vardı. Çünkü kendisi pek tanınmıyordu. Fransa Ligi’ni takip edenler ise Fenerbahçe’nin müthiş bir golcü aldığını söylüyordu. Senegalli yıldız, bu görüşü boşa çıkarmadı ve forma giydiği ilk maçta taraftarın gözüne girmeyi başardı. Rakip savunmaları müthiş rahatsız eden, kanatlara deplase olarak dengeleri bozan, teke tek kaldığında rakiplerini kolayca ekarte eden ve kısa sürede gollerini sıralamaya başlayan Niang’ın tek şikayeti vardı; sertlik. Türkiye’de futbolun çok sert oynandığını, çok faule maruz kaldığını kaydeden golcü oyuncu, hakemlerin buna göz yumduğundan şikayet etmiş, hatta Fransız basınına verdiği demeçte, “Bu gidişle futbolu burada bırakabilirim. Vücudumda morarmadık yer kalmadı” demişti. 20 maçlık periyot göz önüne alındığında Niang’ın haksız olmadığı ortaya çıktı. Birçok kez, sertlikle durdurulmasına karşın hakemler faul düdüğü çalmasa bile, Senegalli yıldız, forma giydiği 17 maçta tam 53 faule maruz kaldı. Ligde en çok faul gören oyuncu ise 18 maçta 63 faulle, Belediyeli Gökhan Süzen oldu. Trabzonlu Selçuk İnan da 20 karşılaşmada 60 kez faulle durduruldu

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Takım arkadaşı Cristian ile birlikte dün bir imza törenine katılan Selçuk iddialı konuştu: Kayserispor'a ilk maç yenildik ama bu sefer kazanacağız.
    Ligin 21. haftasının kapanış maçında Saracoğlu’nda Kayserispor’u ağırlayacak olan Fenerbahçe’de henkes galibiyete kilitlendi. dün Fenercell’in Fatih’deki Historia Alışveriş Merkezi’ndeki düzenlediği imza gününe Cristian’la birlikte katılan Selçuk Şahin de Kayserispor maçı öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Ligde son 4 maçı kazandıklarını hatırlatan Selçuk, “Serinin yanında iyi de oynadığımız futbol var diye düşünüyorum. Kayserispor da ligin iyi takımlarından birisi. İlk maç mağlup olmuştuk onlara. Kendi sahamızda, özellikle bizim futbolcular gibi inanmış bir taraftarın önünde kazanacağımızı düşünüyorum. Son dönemde taraftar ve oyuncular olarak bir bütünlük içindeyiz. Kendi sahamızda çok maçlara yoğun bir ilgi var. O taraftarın desteğiyle yine kazanmak istiyoruz” dedi.

İzdiham yaşandı

Öte yandan alışveriş merkezinin ortasında kurulan standda imza dağıtan Selçuk ve Cristian’a taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Fenerium’dan aldıkları ürünleri futbolculara imzalatmak için sıraya giren taraftarlar uzun bir kuyruk oluştururken, futbolcuları daha iyi görebilmek için alışveriş merkezinin balkonlarına çıkan çok sayıda taraftar yaptıkları tezahüratlarla Sarı-Lacivertli iki futbolcuya destek verdi.

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Antrenmanlara karda 5 kilometre yürüyerek giden, durumları iyi olmadığı için başkalarının eski kramponlarını giyen, 13'ünde sakatlanınca Fenerbahçe'ye transferi yatan Gökhan Gönül, 14'ünde bir hafta idmanlara çıktığı Galatasaray'a gidecekken araya Gençlerbirliği girmiş
    Bank Asya 1. Ligi’nden geldiği Fenerbahçe’de müthiş bir performansa imza atıp, takımın değişmezlerinden biri olurken, kısa sürede yıldızını parlatıp, Avrupa devlerinin transfer listesine giren Gökhan Gönül’ün hayatı tam anlamıyla bir roman. Fenerbahçe TV’de yayınlanan “1’e 1” programına konuk olan 26 yaşındaki başarılı oyuncu, futbola kaleci olarak başladığını ifade ederek, şunları söyledi: “Çok zor şartlarda futbol oynayarak bugünlere geldim. Ancak zorluklar beni yıldırmadı. Belki de bu günlere gelmeme sebep oldu. İdmanlara gitmek için dize kadar kar varken, 5 kilometre yürüyordum. İdman bitince, o yorgunluğun üzerine aynı yolu yürüyerek dönüyordum. Bunun içinde ne bir sağlıklı beslenme, ne de düzenli uyku var. Çok zor şartlar altında başladım. Kalabalık bir aileydik. Annem, babam, biz 3 kardeş, amcam, eşi çocukları. Krampon olacak param yoktu çünkü ailemin başka ihtiyaçları önde geliyordu. Ben de, başkalarının eski kramponlarını giyiyordum. Bursa’da Yolspor altyapısında oynarken, babam bir gün, futbolu bırakıp okumamı istedi. ‘Üniversiteyi bitirip, bir sahibi olursun’ dedi. Futboldan bir şey kazanacağıma inanmıyordu. Kendi açısından haklıydı belki. ‘Tamam’ dedim ama bir yandan da gizli gizli idmanlara gidiyordum. Hocalarıma bunu anlatıp, bazı idmanlara gelemeyebileceğimi söyledim.

Cem Onuk’un sayesinde
    Sonra 13 yaşındayken Fenerbahçe ile yolum kesişti. Kalecimiz Fenerbahçe altyapısına gitti. Bana da teklif geldi. Onunla birlikte gidecektim. Ancak bir sakatlık sonrası ayağım alçıya alınınca gidemedim. 14 yaşında bu kez Galatasaray’dan tekliif geldi. İstanbul’a gittim ve bir hafta boyunca idmana çıktım. Hocalar bilgilerimi aldı, ‘Git, ailenle görüş. Seni alacağız’ dediler. Çünkü yaşım küçüktü ve ailemin izin vermesi gerekiyordu. Ailemle görüştüm. Tam o sırada Gençlerbirliği’nin o dönemki menaceri Cem Onuk aradı. Babamla Ankara’ya gittik. Cem abinin nasıl bir ikna kabiliyeti varsa, babamı ikna etti. Babam Bursa’ya dönerken, Cem Onuk, Galatasaraylılar beni gelip almasın diye birkaç gün Ankara’da tuttu ve ben sonunda Gençlerbirliği’ne transfer oldum. İyi ki Galatasaray’a değil de Gençlerbirliği’ne gitmişim. Yoksa Fenerbahçe’ye gelemeyecektim”

‘Sadece şampiyonluk unutturur’

Geçen sezon son hafta şampiyonluğu kaçırdıkları Trabzonspor maçını unutturacak tek şeyin kazanılacak bir şampiyonluk olduğunu vurgulayan Gökhan Gönül, “O maçta her şeyi yaptık, her yolu denedik. Belki de bugüne kadar oynadığımız en iyi futboldu. Bu sene şampiyonluğu ben istiyorum, takım istiyor, herkes istiyor. Bunun için de uğraşacağız. Süper Lig dışında her kategoride şampiyonluk yaşadım. Koyduğum hedeflerin yüzde 99’unu gerçekleştirdim. Türkiye’nin en iyi takımı, en iyi kulübüne geldim. Ayrılmayı da düşünmüyorum. Her futbolcu gibi, ‘Avrupa hayalim var’ demiyorum. Olacaksa bir gün, Fenerbahçe ve benim için hayırlısıysa o zaman gitmeyi isterim” diye konuştu.

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Profesyonelliğe Fenerbahçe'de adım attı, 8 yıl Sarı-Lacivert formayla sahaya çıktı. Sezon başında Kayseri'ye gönderilen Volkan Babacan bu hafta Saracoğlu'nda olacak, ancak Sarı-Kırmızılı renkler için kaleyi koruyacak.
    Volkan Babacan... 2002 yılında Sidespor’da futbola başladı, 1 sezon sonra Fenerbahçe’nin yolunu tuttu. 2004’te Sarı-Lacivertli kulüpte profesyonelliğe adım atan başarılı eldiven, 2006-2007 sezonunda İstanbulspor formasını kiralık olarak giydi. Ardından Kanarya’ya geri dönen Volkan, kısa sürede A takıma kadar yükseldi. Milli Takım’ın bütün yaş gruplarında görev alan genç eldiven, en fazla Aragones döneminde Sarı-Lacivertli formayı giydi. 2008-2009 sezonundaki Türkiye Kupası’nda tüm maçlarda oynayan Babacan’ın, finaldeki Beşiktaş maçında ise kaleyi Volkan Demirel’e devretmesi bekleniyordu. Ancak Aragones geleneği sürdürdü ve 22 yaşındaki Babacan da Beşiktaş’ın 4-2’lik skorla kazandığı maçta, oldukça hatalı iki gol yedi.

O karşılaşmadan sonra beklediği şansı pek fazla bulamayan genç kaleci, özel hayatının çarpıklılığından ötürü Aykut Kocaman tarafından sık sık uyarılırken, sezon başında ise Kayserispor’a gönderildi.
    Souleymanou’nun yokluğunda...

İşte o Volkan Babacan, Souleymanou sakat olduğu için Şükrü Saracoğlu Stadı’na çıkacak, fakat bu kez üstünde Sarı-Kırmızılı forma olacak. Zorlu 90 dakika zirve için her ne kadar büyük önem taşısa da, hiç şüphesizki Babacan için de çok değişik anlamlar içeriyor.

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 17. haftası bugün İstanbul'da derbi heyecanına sahne olacak.
    Ezeli rakipler Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe, lig liderini belirleyecek önemli maçta kozlarını paylaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda saat 15.00’de başlayacak maçı FB TV’den yayınlayacak. Ligde birer mağlubiyeti olan ezeli rakiplerden Fenerbahçe averajla lider, Galatasaray ise ikinci sırada bulunuyor. Bu sezon tam 4 kez karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde zafere giden hep Fenerbahçe oldu. Galatasaray’ı önce Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 75-68 ardından da Caferağa’da oynanan lig maçında 74-58 yenen Sarı-Lacivertiler son olarak da Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda eşleştiği ezeli rakibine 2 maçta da üstünlük kurarak çeyrek finale yükselmişti.

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Kayseri'de devam eden Spor Toto Türkiye Kupası'nda final heyecanı yarın yaşanacak.
    Yarı finalde olduğu gibi kupanın sahibini bulacağı finalinde de derbi maçı oynanacak. Kupanın son sahibi Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş Cola Turka, saat 15.00’te kozlarını paylaşacak. Mücadele Sports TV’den naklen yayınlanacak. Öte yandan yarı finalde de 4 büyük kulüp eşleşmesi yaşanmış, Fenerbahçe, Galatasaray’la Beşiktaş da Trabzonspor’la mücadele etmişti.

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ezeli rakibi Galatasaray'la karşılaşan Fenerbahçe, bir ara 23 sayı öne geçtiği maçı rahat kazandı, Türkiye Kupası'nda finale çıktı. Kanarya'nın 12 isabetli üçlüğü galibiyete fazlasıyla yardımcı oldu.
    Spor Toto Türkiye Kupası yarı finalinde iki ezeli rakip Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Cafe Crown karşı karşıya geldi. Ligde rakibine mağlup olan Fenerbahçe, maça çok iyi başladı. Kullandığı ilk 4 üçlüğün tamamında isabet bulan Sarı-Lacivertliler, 5. dakikada 16-8 öne geçti. Ama takip eden 5 dakikada 2/7 ile hücum edince Galatasaray oyuna ortak oldu. Takımın ilk 6 sayısına imza atan Ermal’in yerine giren Andriç’in yanı sıra Tutku ile etkili olan Sarı-Kırmızılılar, 8-0’lık seriyle skoru 16-18’e getirdi, periyot 16-20 Fenerbahçe’nin lehine sonuçlandı.

Tutku oynadığı 7 dakikada 6 asist yaparken, Andriç de 15 sayı üretince 13. dakikada Cim Bom 27-26 öne geçti. Ancak devam eden 4 dakikada Fenerbahçe inanılmaz bir hücum performansı sergiledi. 10’u Mirsad’dan olmak üzere tam 19 sayı üreten Sarı-Lacivertliler, potasında sadece 4 sayı görünce farkı bir anda 14’e çıkardı: 31-45. Galatasaray Tutku ile farkı 9’a indirse de devre 47-38 Kanarya’nın oldu.

İsabetli 3’lükler devam edince...
    3. çeyreğe de iyi başlayan Fenerbahçe’ydi. Maçın ilk yarısında 12 üçlüğün 8’inde isabet bulan Kanarya, ikinci yarıda da Ukiç, Lavrinoviç ve Tomas’la 3 üçlük daha bulunca, 25’te fark 23’e çıktı: 63-40. Periyodun kalan bölümleri karşılıklı basketlerle geçti Fenerbahçe son çeyreğe 70-49 galip girdi. 4. periyotta ise Fenerbahçe skoru koruma düşüncesine girince, Galatasaray yavaş yavaş farkı kapamaya başladı. Fenerbahçe, 6 dakikada sadece 2 sayı atınca fark 10’a indi: 72-62. Galatasaray, Tutku ve Andriç’in sayılarıyla 39. dakikada skoru 75-70’e getirdi. Ancak Ukiç kritik bir basket atınca skoru belirledi: 77-70.

Galatasaray-Fenerbahçe: 70-77

SALON: Kadir Has
    HAKEMLER: Murat Biricik, Alper Özgök, Fatih Aslanoğlu
    GALATASARAY CAFE CROWN: Shipp *, Johnson * 2, Göksenin *, Caner *, Shumpert *** 8, Tutku *** 9, Andric *** 30, Rancik * 4, Haluk Yıldırım *** 6, Ermal *** 11,
    FENERBAHÇE ÜLKER: Ukic *** 10, Mirsad *** 12, Ömer * 4, Lavrinovic *** 18, Jasikevicius *** 9, Kaya Peker *, Oğuz * 6, Kinsey ** 5, Can Maxim *, Tomas ** 6, Preldzic ** 7
    1.PERİYOT: 16-20, DEVRE: 38-47, 3.PERİYOT: 49-70

Maçın adamı

Lavrinoviç
    Uzun süredir formsuz gözüken Fenerbahçe’nin Litvanyalı oyuncusu, dün 4/5 üçlük isabet oranı ile 18 sayı attı. 6 da ribaunt alıp galibiyette önemli rol oynadı.

Kırılma anı

13.02 dk
    Galatasaray 10 sayı geriden gelip 27-26 öne geçmişti. Ama o anda Kinsey’in üçlüğü ile başlayan ve dakikalık bölümde oluşan 19-4’lük seri farkı bir anda 15’e çıkardı. Galatasaray bir daha geri gelemedi.

Maçın istatistiği

12/21 üçlük
    Maça 4/4 üçlük isabet oranı ile başlayan Fenerbahçe, toplamda kullandığı 21 üçlükten 12 isabet buldu. Euroleague’de üçlüklerle maç kazanan Kanarya, yine yüksek yüzdeyle sonuca gitti.

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beko Ligi'nde kaybettiği Galatasaray'ı Türkiye Kupası'nda yenerek hem rövanşı alan hem de adını bir kez daha finale yazdıran Fenerbahçe'de coach Neven Spahija takımını kutladı.
    30 dakika çok iyi oynadıklarını, ancak son çeyrekte Galatasaray’ın mükemmel oyun ortaya koyduğunu ifade eden Hırvat antrenör, “Hatalarımıza rağmen finale çıktığımız için mutluyuz. Önemli olan bu” dedi.

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Zirvenin her geçen hafta daha da karıştığı Süper Lig'de perde bugün açılacak, heyecan 3 gün boyunca tavan yapacak.
    Nefes kesmeye aday 3 karşılaşma öne çıkarken, Trabzon, Bursa ve Fenerbahçe taht için rakipleriyle kozlarını paylaşacak.

Sivasspor - Trabzonspor

12 Şubat 2011 Cumartesi
    Saat: 16.00
    Stat: 9 Eylül

Trabzon’un son 3 maçı

Trabzon-Ankaragücü: 1-1
    Fenerbahçe-Trabzon: 2-0
    Trabzon-Antalya: 0-0

Sivas’ın son 3 maçı

Galatasaray-Sivas: 1-0
    Sivas-Antalya: 1-1
    Bursa-Sivas: 2-1

Eskişehirspor - Bursaspor

13 Şubat 2011 Pazar
    Saat: 16.00
    Stat: Atatürk

Bursa’nın son 3 maçı

Konyaspor-Bursa: 0-0
    Bursa-Galatasaray: 2-0
    Bursa-Sivasspor: 2-1

Eskişehir’in son 3 maçı

G.Birliği-Eskişehir: 0-1
    Eskişehir-Konya: 1-0
    Galatasaray-Eskişehir: 4-2

Fenerbahçe - Kayserispor

14 Şubat 2011 Pazartesi
    Saat: 20.00
    Stat: Şükrü Saracoğlu

Fener'in son 3 maçı

Antalya-F.Bahçe: 0-1
    F.Bahçe-Trabzon: 2-0
    Manisa-F.Bahçe: 1-3

Kayseri'nin son 3 maçı

Kayseri-İst.Belediye: 3-2
    Karabük-Kayseri: 0-0
    Kayseri-Ankaragücü: 2-1

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 14 Şubat Pazartesi günü Spor Toto Süper Lig'de karşılaşacakları Kayserispor'u, "Ligin enleriyle donatılmış, ciddi, disiplinli, organize bir antrenör takımı" şeklinde değerlendirdi.
    Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan "Teknik Analiz" programında soruları yanıtlayan Kocaman, 21. hafta mücadelesinde Kayserispor ile yapacakları karşılaşmanın, kendileri açısından sezonun gerçek anlamdaki test maçlarından birisi olacağını ifade etti.
    Hafta başından bu yana Kayserispor’un maçlarını kasetlerden izlediklerini belirten Kocaman’ın, değerlendirmesi özetle şöyle:
    "Pazartesi akşamı, ligin enleriyle donatılmış, ciddi, disiplinli, organize bir antrenör takımıyla oynayacağız. Şota benim dönemimin oyuncularından bir tanesi. Ülkemize gelmiş en kaliteli ve kalitesini ülke futboluna sunmuş oyunculardan bir tanesi. Bugüne kadarki serüveniyle kutlamak lazım. Böylesine enlerle dolu bir rakiple oynayacağız. Bizim için sezonun gerçek anlamdaki test maçlarından bir tanesi olacak. Bir antrenörün kafasındakilerin uygulandığı bir takım olarak görünüyor Kayserispor. Çok uzun soluklu çalışma dönemleri çok kolay olmadığı için ve her şey de çok kolay olarak düşünüldüğü için, ülkemizde antrenör takımı haline gelebilmek çok kolay olmuyor. Çünkü bir süreç gerektiriyor. Bu süreci en iyi kullananlardan bir tanesi aslında gördüğüm kadarıyla Kayserispor ve teknik direktörü Şota. Bir antrenör takımı gibi kafasında ne varsa uygulamak istediğine dair her şey, çok net bir şekilde takımında görünüyor."
    "EN ÖNEMLİ TARAF SABIR"
    Fenerbahçe’nin Kayserispor maçını kazanması için neyi iyi yapması gerektiği sorusuna da Kocaman özetle şöyle yanıt verdi: "En iyi yaptıkları şey; bütün oyuncularıyla beraber topun arkasına geçmeye çalışan, ikinci bölgede duran, burada kaptıkları toplarla sürekli hızlı hücumu, son derece de organize bir şekilde yapmaya çalışan bir takımları var. Buradaki anahtar kelime, sahadaki oyuncularımızın, bizim ve tribündeki büyük destekçilerimizin, maçın en önemli tarafının sabır kelimesinde yattığını bilmemiz gerekiyor. Bu maç bizim kazanmayı çok arzu ettiğimiz, inandığımız bir maç. Ama buradaki en önemli şey bütün bunları yaparken galiba o sabır kelimesine çok ihtiyacımız olacak maç boyunca."
    "HİÇBİRİMİZ SİHİRBAZ DEĞİLİZ"
    Trabzonspor ve Manisaspor maçlarında ön plana çıkan kritik taktik değişiklikler yaptığı ifade edilerek, "Sahada istedikleriniz harfiyen uygulanıyor mu? Yoksa biraz daha zamana ihtiyacınız olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya verdiği yanıtta Kocaman, özetle şu ifadeleri kullandı:
    "Futbol sahasının kenarındaki teknik heyet, teknik direktörler sihirbaz değiller. Birtakım uygulamalar oluyor. Bu uygulamalar da zaman zaman tahmine dönük uygulamalar oluyor. Ama en büyük avantajımız beraber çalıştığımız insanları tanıdığımız için tahminlerimizin sıradan insanlara göre biraz daha tutma ihtimali daha fazla oluyor. Hiçbir şey yüzde 100 değil çünkü. Sezon başında da, önümüzdeki sezonda da, burada olduğum sürece de, başka takımlarda olduğum sürece de hep birtakım tahminler yapacağız, o tahminlere yönelik uygulamalar olacak. Bütün bunları doğru olduğuna inandığımız için yapacağız. Bazıları tutacak bazıları tutmayacak. İnsanların bunu böyle kabul etmesinde ve bilmesinde fayda var. Hiçbirimiz sihirbaz değiliz ve yüzde 100’ü bilmek de hiçbirimize mahsus bir şey değil."
    "TAKIM SAVUNMASI EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ OLDU"
    Fenerbahçe’nin özellikle ligin ikinci yarısında rakiplerine verdiği gol pozisyonu sayısında ciddi bir azalma olduğu hatırlatılarak, takım savunması konusunda ekibini nasıl değerlendirdiği sorulan Aykut Kocaman, şunları kaydetti:
    "Gençlerbirliği maçını da sayarsak, 5 maçta 1 gol yedik. Ancak benim için esas kriter yediğimiz gollerden ziyade verdiğimiz pozisyonlar. Bir Bucaspor maçını, bir Eskişehirspor maçını hatırlıyorum. Önemli farklar yakaladıktan sonra rakipler çok kolay kalemize geliyorlardı. Bu sezon özellikle ikinci dönemden itibaren takım savunması, bu anlamda pekiştirerek söyleyebilirim, en büyük avantajımız oldu zaten. Artık rakipler en azından çok net bir şekilde bunu ifade edeyim, kolay bir şekilde gelemiyor kalemize, bu önemli bir kriter. Şampiyonluk yolunda bizim en büyük avantajımız bu olacak, bunu sürdürmek olacak."
    Futbolcularının bireysel enerjilerini sinerjiye doğru çevirme çabasının şu an gelinen olumlu durumun ana sebeplerinden birisi olarak göründüğünü anlatan teknik direktör Kocaman, "Yaşadıklarımız bir süreçti. Sonuçlarına da hep beraber katlandık. Şimdi el birliği ile hepsini olumlu tarafa doğru çevirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Hollandalı hoca, Euro 2012'deki kaderimizi belirleyecek Avusturya karşılaşması için, “9 gün önceki Galatasaray-Fenerbahçe maçı ertelenmesin. Bu mücadeledeki rekabet, benim de işime gelir” dedi.
    A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Güney Kore maçı öncesi bir basın toplantısı yaptı. Sanki bir gün sonra maçta olabilecekleri tahmin etmiş gibiydi. Bir soru üzerine Hollandalı çok önemli bir noktaya değindi: Türkiye’de hakemler fazla tartışılıyor. Futbolcular, hakemlerle fazla oynuyor. Gereksiz yere itiraz ediyor, enerjilerini boşa harcıyor. Keşke enerjilerini hakeme itiraz ederek değil de, takımlarına katkı sağlayarak harcasalar. Hep birlikte görüyoruz. Haklı veya haksız, hakemin her kararına inanılmaz bir öfkeyle tepki gösteriyorlar. Bu nedenle ben Türk hakemlerini takdir ediyorum. Onlar bir çok kez ikinci sarı kartı göstermiyor. Bu gibi itirazlar, Avrupa’nın her yerinde ikinci sarı kartla cezalandırılır...

Mental güç ve öfke...

Evet Hiddink maçtan bir gün önce bunları söylerken aslında Türk futbolcuların en büyük eksiği olan mental güç veya öfkene hakim olma konusuna değinmişti.. Veeeee, bir bakıyoruz Türk Milli Takımı’nın kaptanı Emre, konuya verebileceğimiz en iyi örnekle bir dostluk maçında, hem de Güney Kore gibi bir dost karşısında 2. sarıdan kırmızı kartı görüp oyundan atılıyor... İşte bu olaylar yaşandıktan sonra benim aklım, hemen Avusturya ile oynayacağımız en kritik sınava gitti; 29 mart 2011. Gruptaki ölüm kalım maçımız. Zira puan kaybında büyük bir ölçüde 2012’ye havlu atmış olacağız. Bu tarihi hatırladım ve İstanbul’da 1 hafta oynanacak derbiyi düşünmeye başladım: Galatasaray-Fenerbahçe. İki ezeli rakip 20 Mart’ta, Sarı-Kırmızılılar’ın yeni stadında karşı karşıya gelecek.

Cevabıyla beni şaşırttı

Hollandalı hocanın maçtan önce ve sonra yaptığı açıklamaları bir kez daha süzgeçten geçirecek olursak, milli futbolcuların bu derbiyi nasıl ciddiye aldıklarını da hesaba katarsak, Avusturya maçı öncesi sıkıntı doğabileceğini tahmin ettim. Bu yüzden tecrübeli teknik adamla, maçtan sonra yaptığı basın toplantısının ardından özel olarak görüştüm. Hiddink’e sordum, “Görüyorsunuz. Mental olarak bazı oyuncular zorlanıyor. “Avusturya maçı öncesi çok önemli bir derbi var. Önemli bu sınav için derbiyi erteletmek ister misiniz?.” Başarılı teknik adam verdiği cevapla beni şaşırttı; Biliyorum. Derbi, milli maçtan tam 9 gün önce oynanacak. Ben kesinlikle erteleme istemeyeceğim. Çünkü futbolcuların hazır olmasını istiyorum. O maça çıkacaklar ve kıyasıya mücadele edecekler. Bu benim işime yarar. Çünkü ben Avusturya maçına hazır oyuncu istiyorum. Aradaki süre benim için yeterli... Hocaya son olarak, “5 gün önce yapılacak Avusturya-Belçika maçının neticesi ne olursa çok sevinirsiniz?” diye sordum; “Tabii ki beraberlik” cevabını verdi.

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Spor Toto Türkiye Kupası bugün sahibini bulacak. Ezeli rakipler Beşiktaş Cola Turka ile son şampiyon Fenerbahçe Ülker saat 15.00'te kozlarını paylaşacak.
    [SIZE=+0][/SIZE]Basketbolda, Spor Toto’nun sponsorluğunda düzenlenen 26. Erkekler Türkiye Kupası, bugün Kayseri’de yapılacak final maçıyla sahibini bulacak. Yarı finalde Galatasaray Cafe Crown’ı eleyen Fenerbahçe Ülker ile Medical Park Trabzonspor’u geçen Beşiktaş Cola Turka, Kadir Has Salonu’nda saat 15.00’te başlayacak final maçında karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Sports TV’den naklen yayınlanacak.

Kartal’ın kupası yok

Kupayı kazanan ilk takım olma unvanına sahip Fenerbahçe Ülker, geçen yıl kupayı kazanarak, 43 yıllık kupa hasretine son verdi. Kupada şampiyonluğu bulunmayan Beşiktaş Cola Turka ise 39 yıl sonra finale çıkmayı başardı.

Ataman’ın basın sitemi

Bu şansı en iyi şekilde değerlendirip kupayı kazanmak istediklerini belirten Beşiktaş coachu Ergin Ataman, basını da eleştirdi. Ataman, “Maçları Kayseri halkı göremiyor. Bu tam bir skandal” dedi.

Fenerbahçe antrenörü Neven Spahija ise zorlu bir maçın kendilerini beklediğini ifade ederek, “Daha önce de Beşiktaş’a karşı oynadık. Ancak bu sefer karşımızda farklı bir takım var. Hem oyuncu olarak hem oyun anlayışı olarak değişiklik yaptılar. Zor bir maç bizi bekliyor” şeklinde konuştu.

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fener'i bu sezon ne ligde ne Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ne de Avrupa'da yenemeyen Galatasaray, ezeli rakibini bu kez kalbinden vurdu! Cim Bom rövanşı alıp zirveye çıktı.

Galatasaray, Fenerbahçe’yle bu sezon tam 4 kez derbi mücadelesi vermişti ama hiçbirinde galibiyetle tanışamadı. Ancak Aslan dün akşam şeytanın bacağını kırdı. Abdi İpekçi’de konuk ettiği Kanarya’yı, özel olarak bu maça yetiştirilen Tamika Catchings’in de müthiş oyunuyla 76-66 deviren Galatasaray, hem rövanşı aldı hem de ezeli rakibinin elinden zirveyi kaptı.

İlk çeyrekte 11 sayılık fark

Karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun sergileyen Galatasaray, pota altında Fowles ve Catchings ikilisiyle sayılar bulup, savunmada da başarılı bir performans sergileyince ilk çeyreği 11 sayı farkla 26-15 önde kapattı. 2. periyotta biraz durgunlaşan Aslan karşısında Zogota, Matovic, Nevriye ve Horakova’yla etkili olan Fenerbahçe farkı azaltsa da devre ev sahibi lehine sonuçlandı: 40-37.

Kanarya ribaunt sorunu yaşayınca...

İkinci yarıda Işıl ve Tuba’nın da skora katkı yapmasıyla farkı açmayı başaran Sarı-Kırmızılılar, 4. çeyreğe 14 sayı farkla, 65-51 galip girdi. Maçın son 10 dakikasında skor avantajı ve rakibinin ribauntlarda sorun yaşamasını iyi değerlendiren Sarı-Kırmızılılar, bu kez derbide gülen taraf oldu.

Salon: Abdi İpekçi
    Hakemler: Fatih Söylemezoğlu, Sami Özel, Ozan Çakar

Galatasaray Medical Park: Işıl ** 9, Augustus ** 10, Catchings *** 17, Bahar ** 4, Fowles **** 16, Melisa Can ** 4, Tuğba ** 9, Hodges ** 7, Gülşah *

Fenerbahçe: Birsel *** 17, Esmeral * 2, McCoughtry * 6, Nevriye ** 10, Matovic ** 5, Zogota *** 16, Horakova ** 10

1. Periyot: 26-15
    Devre: 40-37
    3. Periyot: 65-51

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Bayburt'ta yapılan Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası sona erdi.
    [SIZE=+0][/SIZE]Ringe çıkan 4 Fenerbahçeli boksörden ikisi altın madalyanın sahibi oldu. 57 ilden 380 sporcunun katıldığı şampiyonada Fenerbahçeli Yasin Yılmaz 52 kiloda, Hasan Ali Şengül ise 75 kiloda rakiplerini yenerek şampiyon oldu. 60 kiloda Şiar Yalçın Özgül ve 91 kiloda Serhat Sayın ikinci, 56 kiloda Abdullah Kondi ve 64 kiloda Osman Tolip ise üçüncü oldu.

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Avrupa Şampiyonluğu için hazırlanan Fenerbahçe Acıbadem, set vermeden kazanmak için çıktığı Beşiktaş maçını 2 defa yenik duruma düştükten sonra 3-2 kazandı.
    [SIZE=+0][/SIZE]İlk seti alan Beşiktaş, Fenerbahçe’nin hücumlarını durdurup iyi savunmayla ikinci sette de 5-2 öne geçti. Ancak, rakibini 15-15’de yakalayan Fenerbahçe, seti 25-19 aldı. Sayıyı plaselerde arayan Fenerbahçe’ye karşı, Rykhliuk’un bloklarıyla sonuca giden Beşiktaş, seti 25-20 alıp 2-1 öne geçti. Ancak, son iki sette daha iyi oynayan Fenerbahçe, rakibinin yorulmasından da yararlanarak 15-25 ve 10-15 aldığı setlerle maçı 3-2 kazandı.

Beşiktaş-Fenerbahçe A.: 2-3

SALON: Akatlar
    HAKEMLER: Esat Danzili, Metin Korkut
    BEŞİKTAŞ: Pelin ***, Gülbahar *, Duygu ***, Rykhliuk ****, Savenchuk **, Müge ***, Pınar (L) **, Kulikova *, Yeliz *, Banu **, Cansu ?
    FENERBAHÇE ACIBADEM: Naz ***, Sokolova **, İpek *, Skowronska ***, Eda ***, Osmokrovic ***, Songül (L) ***, Nihan **, Zülfiye *, Seda ?, Ergül **, Yağmur *
    SETLER: 25-19, 19-25, 25-20, 15-25, 10-15

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Manisasporlu Yiğit Gökoğlan ve Yiğit İncedemir'i takibini sürdürüyor.
    [SIZE=+0][/SIZE]Oyuncular hakkında Aykut Kocaman’ın olumlu rapor vermesi halinde Siyah-Beyazlı kulüple sezon sonu pazarlık masasına oturulacak. Orta sahada görev yapan Yigit İncedemir’in; Cristian’ın gelecek sezon için durumunun netlik kazanmamış olması ve Aykut Kocaman’ın bu bölgedeki transfer tercihini yerli oyuncudan yana kullanmayı istemesi transfer ihtimalini güçlendiriyor. Bu arada Yiğit Gökoğlan’ın ise hızlı oyun yapısı transfer listesine girmesine neden oldu.

Sayfayı Paylaş