Fenerbahçe'den güncel haberler

Konu, 'FENERBAHÇE' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch, 50. dakikada ülkesi adına tek gole imza attı. Hırvatistan'ın golünü ise 54. dakikada Jelavic kaydetti.
    Stoch, Holosko, Vittek ve Sapara'nın formasını giydiği Slovakya, Euro 2012 Elemeleri B Grubu'ndaki ilk maçını 3 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Makedonya ile yapacak.

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Krasic'i çok istediğini ama onun çekingen kaldığını vurgulayan Kocaman, “Dia'yı aldıktan sonra istedi, ama geç kaldı” diye konuştu.
    [SIZE=+0][/SIZE]“Kim olursa olsun her futbolcu Fenerbahçe’nin kıymetini bilmeli. Krasic’i çok istedim. Ayrı bir renk olurdu. Futboluyla, fiziksel yapısıyla Fenerbahçe’ye hava getirirdi. Ama çekingen kaldı. Biz de Dia ile anlaştık. Benim felsefem çok net. Seni istemeyene gitmeyeceksin. Çünkü sonra mutlaka sorun yaşarsın. Dia transferi bittikten sonra Krasic Fenerbahçe’yi istedi. Ama geç kalmıştı. Dia çok önemli bir futbolcu. Maç içinde en az 4-5 pozisyon bulur. Bir o kadar da arkadaşlarına pozisyon hazırlar. Stoch’un da kalitesi ortada. Ben gerekli olan kaliteli transferler yaptığımıza inanıyorum.”

3. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Sistem değişikliğine herkesin alışması gerektiğini söyleyen teknik direktör Aykut Kocaman, “6. haftadan sonra nereye doğru gideceğimiz belli olur” dedi.
    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu ve Ömer Temelli’nin de katıldığı sohbet toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarı-Lacivertli kulübün dünyanın en büyüklerinden biri olma yoluna girdiğinin altını çizen Kocaman, transferler, takımın son durumu ve lig hakkındaki tüm sorulara net yanıtlar verdi. “Kimse bindiği dalı kesmez” diyen Aykut Kocaman, “6. haftadan sonra nereye doğru gideceğimiz belli olur. İstediklerimiz olursa yola devam edeceğiz. Tersi bir durumda ise başka arayışlara gireriz. Stoch ve Dia’dan sonra Niang’ı alırsak istediğim yabancı transferler yapılmış olacak. Niang benim için en iyisi. Fenerbahçe’ye çok yararlı olacak. Transfer bitti diyemeyiz. Çünkü arzular var. Her an her şey olabilir“ diye konuştu. Fenerbahçe’deki kadro yapısı ve sistem değişikliğine herkesin alışması gerektiğine vurgu yapan Kocaman, karar vericilerin de tüm yeniliklere hazırlıklı olmasının daha objektif sonuçlar getireceğini ifade etti. İşte Kocaman’ın Alex’ten Dia’ya, Bilica’dan Daum’a, Güiza’dan Kazım’a kadar yaptığı değerlendirmeler:

Alex %99.9

“Alex doğru söylüyor. Topa sahip olamazsan, boşa koşarsın. Bunu kendisine söyledim, ama yanıt vermedi. Ne benim Alex’le, ne Alex’in benimle sorunu var. Young Boys maçındaki değişiklik, fiziki dengeyi kurmak içindi. Doğru olduğunu da herkes gördü. Direncimiz arttı ve baskı kurduk. Değişime herkes alışmalı. Alex, benim kadromda her zaman yeri olan bir isim. Ona kadroda yüzde 99.9 yer vereceğim. Emre de Fenerbahçe’nin temel taşlarından biri. Takım içindeki ilişkilerinin iyi olduğunu sanıyorum. Benimle bir sorunu yok.”

‘Huzursuzluğa izin vermem’
    “Kazım’la yollarımız ayrıldı. Ben, sıkıntılı ortama gelemem. Takım içinde problem çıkması, huzursuzluk yaşanmasına asla tahammülüm yok. Yerlilerin çoğundan memnunum. Gökhan Gönül iyi başladı. Diğer sakatlarımız Uğur Boral, Özer Hurmacı ve Mehmet Topuz da döndü.”

‘Bilica, tekmeye kafa uzatıyor’
    “Bilica genelde beğenilmiyor. Ama ben onu yeterli buluyorum. Yürekli oynuyor. İyi kademe yapıyor. Tekmeye kafa uzatan bir yapısı var. Güiza şu anda bizimle birlikte. UEFA’ya gönderdiğimiz listede adı var. Zaman Güiza için belirleyici olacak. Lugano bizim oyuncumuz. Başka bir takıma gideceğine ihtimal vermiyorum. En azından öyle bir düşüncesi olmadığını biliyorum. Yoksa bana söylerdi.”

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]2010 Dünya Kupası’na alınmayan Andre Santos’un dönüşü muhteşem oldu. Yeni teknik direktör Menezes’in Amerika ile yapılan maçın ilk 11’in de yer verdiği Santos, 90 dakika oynadı. Sambacılar’ın ABD’yi 2-0 yendiği maçta Neymar’ın attığı golün asistini yapan Santos futboluyla da alkışaldı. Brezilya’nın diğer sayısı Pato’dan geldi. Robinho ise 81 dakika sahada kaldı. Slovakya’nın evinde Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldığı maçta ise Stoch takımının tek sayısını kaydetti

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi Play-Off turundaki rakibi PAOK'ta büyük bir yönetim krizi yaşanıyor.
    [SIZE=+0][/SIZE]Siyah-Beyazlı kulübün Asbaşkanı Zisiz Vryzas’ın dün görevinden ani bir şekilde istifa etmesi üzerine ortalık karıştı. Yunan ekibinin efsanevi futbolcuları arasında yer alan ve kulüpte çok sevilen Vryzas’ın İtalyan teknik direktör Beretta’nın gönderilmesi sürecinde başlayan görüş ayrılığının devam etmesi sebebiyle böyle bir karar aldığı bildirildi. Başkan Zagorakis ile 2004 Avrupa Şampiyonu olan Yunan Milli Takımı’nın formasını giyen Vryzas’ın beklenmedik ayrılığının Fenerbahçe maçları öncesi PAOK’u olumsuz yönde etkileyeceği kaydedildi.

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Çöl sıcakları yüzünden Futbol Federasyonu maçları geç saatlerde oynatma kararı alınca, Fenerbahçe'de de antranmanların geç saatlere kaydırılması gündeme geldi.
    Teknik direktör Aykut Kocaman, aşırı sıcak ve nem nedeniyle futbolcuların sıkıntı yaşadığını dikkate alarak çalışma saatlerini maçlara göre ayarlayacak. Sarı-Lacivertliler’in aşırı sıcaklardan dolayı, maçlara saat 21:00’den sonra hazırlanacağı belirtildi.

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Yaptıklarıyla Aykut Kocaman'ın büyük tepkisini çeken, Getafe'ye transferi gerçekleşmezken, Rubin Kazan'ın yaptığı teklifi reddeden Güiza'nın, tekrar forma giyme ihtimali geçici olarak darbe yedi.
    Bir haftadır takımla yüksek tempoda idman yapan İspanyol golcü, sağ üst adalesinde zorlamaya bağlı oluşan sertleşme ve ödem nedeniyle dünkü çalışmalara katılamadı. Güiza’nın durumunun bir hayli ciddi olduğu ve bir ay sahalardan uzak kalacağı belirlendi. Bileğinde şişlik olan Deivid’in de Antalya maçı kadrosuna alınmayacağı ifade edildi.

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Tamamen iyileşen Özer ve Mehmet Topuz'dan yararlanmak isteyen genç hoca, nasıl bir kadro oluşturacağının planlarını yapıyor.
    [SIZE=+0][/SIZE]Ligin ilk maçında Antalyaspor’u ağırlayacak olan Fenerbahçe’de, teknik direktör Aykut Kocaman’ın 11 arayışı sürüyor. Young Boys maçlarına sakatlar yüzünden kısıtlı bir kadroyla çıkmak zorunda kalan genç hoca, Gökhan Gönül’ün sahalara dönmesinin ardından Özer ve Mehmet Topuz’un da iyileşmesiyle bir hayli rahatladı. Kocaman’ın bu iki oyuncuya da Antalyaspor maçında şans vermeyi düşündüğü, Lugano’yu oynatma ihtimalinin de bulunduğu belirlendi. Fenerbahçe Teknik Direktörü, millilerin dönüşünün ardından tam kadro yapacağı antrenmanlarda, hafta sonunda sahaya nasıl bir kadro süreceğini belirleyecek. Kocaman, bugün A2 takımıyla oynanacak hazırlık maçında deneyeceği Özer ve Mehmet Topuz hakkında kesin kararını verecek.

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Uzun süre Gana Milli Takımı’nın golcüsü Gyan’ın peşinde koştuktan sonra rotayı Marsilya’dan Mamadou Niang’a çeviren ve uzun uğraşlar sonrası mutlu sona ulaşan Fenerbahçe’de şimdi Senegalli golcünün hangi maçta Sarı-Lacivertli formayı giyeceği konuşuluyor. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın, “Benim için en iyisi. Fenerbahçe’ye çok yararlı olacak” dediği Niang’ı, 19 Ağustos Perşembe günü Yunanistan’da PAOK ile oynanacak Avrupa Ligi Play-Off ilk maçında sahaya sürmeyi planladığı belirlendi. Fransa Ligi’nin ilk hafta maçında Marsilya forması giyen, Senegal Milli Takımı’nın Cape Verde Adaları ile dün oynadığı maçta yer alan Niang’ın hazır olacağını düşünen genç hocanın, bu yüzden kendisini ilk 11’de sahaya sürmeyi düşündüğü öğrenildi.

Marsilya taraftarı eylem yaptı
    Marsilya Başkanı ve teknik direktörünün direncini, “Ben, Fenerbahçe’de oynamak istiyorum” sözleriyle kıran ve ilk hafta maçında ortaya koyduğu isteksiz, kötü performansla, ayrılmaya kararlı olduğunu gösteren Senegalli golcünün, vatandaşı Dia’dan, Fenerbahçe ile ilgili tüm bilgileri aldığı kaydedildi. Dia da vatandaşıyla Sarı-Lacivertli forma altında buluşmaktan çok mutlu olacağını söyledi. Bu arada?Marsilya taraftarlarının, kulüp tesislerinin önüne sprey boyayla, “Mamadou Niang bizi bırakma” diye yazdıkları belirlendi.

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Kutlualp’ten Yıldırım’a; “Fenerbahçe’nin başında, doğru konuşmayan, gerçekleri işine geldiği gibi saptıran bir Başkan bulunmakta...”

Eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp’in, Nicolas Anelka’nın Aziz Yıldırım tarafından gönderildiği yönündeki iddiaları, ortalığı alevlendirdi. İddialara internet sitesinden bir yanıt veren Başkan Aziz Yıldırım, Kutlualp’in yine asılsız iddialarla ortaya çıktığını kaydederek, “Kutlualp, Anelka transferine giderken, randevular ve pazarlıklar da dahil olmak üzere her türlü hazırlık önceden yapılmıştı. O, sadece Anelka’yı almaya gitmişti. Her fırsatta, ‘Anelka’yı ben transfer ettim’ aldatmacasını devam ettirmeye çalışması, yine kendi imajına hizmet etmek niyetinden öte gitmemektedir. Anelka ile yollarımız 28 Ağustos 2006’da ayrılmıştır. Kutlualp 17 Ekim 2005’te istifa ettiği için ayrılış sürecinde bulunmamıştır. Hâl böyleyken, televizyonlarda bu sürece dair asılsız iddialarda bulunmasının art niyetten başka bir izahı olamaz. Bu, Kutlualp’in bir gün daha TV ekranlarında görünmek ve gazete sayfalarında yer almak adına kurguladığı bir senaryodan ibarettir” dedi.

‘Birbirlerinin üzerine yürüdüler’
    Başkan’ın sözlerine anında yanıt veren Hakan Bilal Kutlualp, ağır suçlamalarda bulundu. Yıldırım’ın öncelikle Anelka ile birbirlerinin üzerine yürüyüp, tartaklamalara varan skandaldan bahsetmesini isteyen Kutlualp, “Bunun canlı şahitlerinden biri Volkan Ballı’dır. Fakat hiçbir zaman Fenerbahçe taraftarına doğru konuşmadığı için, bunu da inkâr edeceğinden eminim. Maalesef Fenerbahçe’nin başında doğru konuşmayan, gerçekleri işine geldiği gibi saptıran bir başkanımız bulunmaktadır” dedikten sonra çok ağır suçlamalarda bulundu:

10 ayla ilgili konuşmadı
    “Fenerbahçe’nin başına gelirsek, hiçbir ihaleyi Fenerbahçe yüzünden almayacağımız gibi, kulübe kendi yaptığımız villaları satmayacağız. Bazıları gibi hiçbir yanlış ve illegal işimize Fenerbahçe’yi kalkan yapmayacağız.” Kutlualp’in, Anelka’nın kendisinin istifa etmesinden 10 ay sonra ayrılmasıyla ilgili hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekti.

Kutlualp ne demişti
    “Başkan bir gün telefonda bana kendisi söyledi, ‘Anelka’yı satacağız’ dedi. ‘Nasıl satarız, alana kadar göbeğimiz çatladı’ dedim. Başkan bana, ‘Senin bilmediğin şeyler var. Bu adam Hooijdonk’tan da beter” dedi. Hooijdonk’un seyirci ile diyaloğu çok iyiydi. Yönetim, seyirciyle diyaloğu iyi olan futbolcuyu sevmez.”

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]“Alex doğru söylüyor. Topa sahip olamazsan, boşa koşarsın. Bunu kendisine söyledim, ama yanıt vermedi. Ne benim Alex’le, ne Alex’in benimle sorunu var. Young Boys maçındaki değişiklik, fiziki dengeyi kurmak içindi. Doğru olduğunu da herkes gördü. Direncimiz arttı ve baskı kurduk. Değişime herkes alışmalı. Alex, benim kadromda her zaman yeri olan bir isim. Ona kadroda yüzde 99.9 yer vereceğim. Emre de Fenerbahçe’nin temel taşlarından biri. Takım içindeki ilişkilerinin iyi olduğunu sanıyorum. Benimle bir sorunu yok.”

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]UEFA’nın internet sitesinden alınan bilgiye göre, iki takım arasında 19 Ağustos Perşembe günü Selanik’teki Toumba Stadı’nda saat 21.30’da başlayacak ilk maçı Alman hakem Manuel Grafe yönetecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, başlangıç saati henüz açıklanmayan 26 Ağustos Perşembe günkü rövanşta ise İtalyan hakem Paolo Tagliavento görev yapacak.

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]FENERBAHÇE
    UEFA’nın internet sitesinden alınan bilgiye göre, iki takım arasında 19 Ağustos Perşembe günü Selanik’teki Toumba Stadı’nda saat 21.30’da başlayacak ilk maçı Alman hakem Manuel Grafe yönetecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, başlangıç saati henüz açıklanmayan 26 Ağustos Perşembe günkü rövanşta ise İtalyan hakem Paolo Tagliavento görev yapacak.

GALATASARAY
    Galatasaray'ın Karpaty 19 Ağustos Perşembe günü Ali Sami Yen Stadı’nda saat 21.00’de yapacağı play-off ilk maçını İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek.

Lviv kentindeki Ukrayna Stadı’nda, başlangıç saati henüz açıklanmayan 26 Ağustos Perşembe günkü rövanşta ise Alman hakem Thorsten Kinhöfer görev yapacak.

TRABZONSPOR

Trabzonspor'un 19 Ağustos Perşembe günü saat 21.45’te Liverpool ile Anfield Road Stadı’nda yapacağı karşılaşmayı Avusturya Futbol Federasyonu’ndan Thomas Einwaller yönetecek.

26 Ağustos Perşembe günü Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak rövanş müsabakasında ise Hırvatistan Futbol Federasyonu’ndan Ivan Bebek düdük çalacak.

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ligde ve Avrupa'da harikalar yaratan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, prensip anlaşmasına vardığı Sean Gregory May ile sözleşme imzaladı.
    [SIZE=+0][/SIZE]Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 26 yaşındaki ABD’li oyuncu Sarı-Lacivertli ekiple sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. 2009-2010 sezonunda NBA’de Sacramento Kings forması giyen 2.06’lık oyuncu, 2005’de Charlotte Bobcats tarafından 1. tur 13. sırada draft edilip, sezonunu Sacramento Kings’de tamamlamıştı.

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Fenerbahçeli futbolcular, açılışı dün yapılan 35. Uluslararası Compex Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'na katılacak.
    Kulüpten yapılan açıklamada, Sarı-Lacivertli ekibin saat 13.00’te, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen fuarda, Fenercell standını da ziyaret edeceği bildirildi. Fenerbahçeli oyuncular ziyaretleri sırasında Sarı-Lacivertli taraftarlarla da buluşacak. Fuar, 5 Aralık tarihinde son bulacak.

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Sezon başında Galatasaray'ın da transfer listesinde olmasına karşın, Fenerbahçe'nin kadrosuna katmayı başardığı Miroslav Stoch, İstanbul'un tadını çıkarıyor.
    [SIZE=+0][/SIZE]Avrupa’nın aksine, İstanbul’da iklim şartlarının mükemmel olduğunu vurgulayan Slovak yıldız, “Köpeğim ile 20 derecelik bir ortamda rahatça gezebiliyoruz. Bu harika bir şey” dedi. Stoch, Noel’den iki gün önce Türkiye Kupası maçı olduğu için tatile gecikmeli çıkacağının da altını çizerken, “Karabük maçını da kazanıp hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz” ifadesini kullandı.

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Kulüp doktorunun her gün gelişimiyle ilgili bilgi aldığı genç futbolcunun tedavisinde büyük aşama kaydedildiği belirtilirken, ligin ikinci yarısına tamamen düzelmiş olarak başlayacağı öğrenildi. Genç futbolcu futbol oynamayı ve Sarı-Lacivertli taraftarları çok özlediğini belirtirken, “Umarım bu son olur. Artık sakatlık yaşamak istemiyorum” dedi.

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    11 yıldır Sarı-lacivertli formanın neferi olduğunu ifade eden golcü futbolcu, “Hocam ne zaman görev verirse çıkar oynarım. Niang’la da uyum içindeyim, oyun içinde iyi anlaşıyoruz. Şu da bir gerçek ki, artık herkes Fenerbahçe’nin lige ağırlığını koyduğunu görmeli” açıklamasında bulundu.

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe'nin dünkü antrenmanına Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler akın etti. Sarı-Lacivertliler'in eski futbolcularından Fabio Luciano da Samandıra Tesisleri'ne gelerek arkadaşlarıyla hasret giderdi.
    [SIZE=+0][/SIZE]Karabük ile pazar günü oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’nin dünkü antrenmanına Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler adeta baskın yaptı. Yöneticiler Ömer Temelli, Cihan Kamer, Şekip Mosturoğlu, Mithat Yenigün, Serkan Acar, Tamer Yelkovan ve Nihat Özbağı ile birlikte Topuk Yaylası’nda inşaatı süren tesisleri yerinde inceleyen Başkan Aziz Yıldırım, dönüşte Samandıra’ya uğrayarak Karabük maçı öncesinde futbolcular ve teknik heyete moral verdi. 5’e 2 top kapma çalışmasıyla başlayan çalışmaya Joseph Yobo, Gökhan Gönül ile Berk Elitez takımla birlikte çalışmalara katılırken, tedavi süreçleri devam eden Volkan Demirel, Issiar Dia ile Daniel Güiza takımdan ayrı çalıştı.

Luciano sürprizi

Bu arada dün Can Bartu Tesisleri’nin sürpriz bir konuğu daha vardı... Üç sezon Fenerbahçe forması giyen ve 2005-2006 sezonu sonunda sakatlığı nedeniyle sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Fabio Luciano, dün antrenmanı ziyaret etti. Eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren Brezilyalı oyuncu, bir ara ayağına topu alarak espri yapmaktan da geri kalmadı.

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Sezon başında eski takımı Mallorca, Atletico Madrid ve Huelva’nın kendisine teklifte bulunduğunu belirten golcü oyuncu, “Fenerbahçe’de iyi günlerim kadar kötü günlerim de oldu. Bazen ıslıklandım, bazen yuhalandım. Ancak Fenerbahçe Başkan’ı Aziz Yıldırım her anımda bana destek oldu ve bu desteğine de halen devam ediyor.

Mukavelem bitene kadar buradayım. Artık sakatlıktan da kurtuldum. Ben de bu takıma katkıda bulunacağım. Başkan’a ve camiaya borcumu ödeyeceğim” açıklamasında bulundu.

Sayfayı Paylaş