Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Hacettepe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde, Samandıra'daki kamp merkezinde gerçekleştirilen sabah antrenmanında sarı-lacivertliler, güç ve dayanıklılık çalışmaları yaptı. Isınma ve koordinasyon çalışmalarıyla başlayan antrenmanda sarı-lacivertliler, güç ve dayanıklılık çalışmalarının ardından 3 gruba ayrılarak saha içine konulan bariyerler arasında çeşitli kombinasyonlarla gol vuruşları gerçekleştirdi. Milli takımlarda bulunan futbolcuların yer almadığı antrenmana tedavileri süren Edu, Deivid ve Vederson da katılmadı. Ali, Tümer ve Selçuk ise fizyoterapist eşliğinde takımdan ayrı koşu ve egzersizler yaptı. Fenerbahçe, Hacettepe maçının hazırlıklarını bu akşam yapacağı günün ikinci çalışmasıyla sürdürecek
Sarı Lacivertlilerde, sezon başı kampında bileği kırılan ve 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Brezilyalı futbolcu Deivid’in mucizevi bir şekilde iyileştiği ve 2 hafta sonra antrenmanlara da başlayabileceği öğrenildi. Kondisyon açığının kapatmasının 2 haftayı bulabileceği ifade edilen Deivid'in hedefinin ise 21 Ekim’deki Arsenal maçında takımındaki yerini almak olduğu bildirildi. Sarı Lacivertlilerin diğer sakat futbolcularından Emre, Tümer ve Selçuk'un da tamamen iyileştikleri, oyuncuların sadece kondisyon eksikliklerinin bulunduğu haberi teknik ekibi sevindirdi. Gaziantepspor maçında baldırına aldığı darbe ile sakatlanan ve Büyükşehir Belediye maçında forma giyemeyen Edu'nun da sakatlığını atlatmak üzere olduğu ancak Hacettepe maçında riske edilmeyerek Porto maçına saklanacağı ifade edildi. -ARAGONES’İN PLANLARI- Fenerbahçe'de Teknik Direktör Aragones, yaklaşan zorlu lig ve Şampiyonlar Ligi maç trafiği öncesinde çeşitli oyun sistemleri planlıyor. Josico transferi ile önliberoda alternatifleri artan Aragones, son haftalarda form grafiği yükselen Maldonado'yu antrenmanlarda farklı mevkiiler için deniyor. İspanyol hoca, Şampiyonlar Ligi iç saha ve deplasman maçları için planladığı iki ayrı taktikte de Josico'ya ön liberoda görev verirken, savunma ağırlığının fazla olması gereken maçlarda Maldonado'yu da orta saha kurgusunda görevlendirebileceği ortaya çıktı. Josico'nun, hazır hale gelerek takıma girmesine büyük önem veren Aragones'in, İspanyol futbolcu ile yakından ilgilendiği, milli futbolcuların yokluğunda Josico'ya özel antrenman programı verdiği de Samandıra’dan gelen haberler arasında.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 12 Eylül Cuma günü FBTV'de açıklamalar yapacağı bildirildi. Kulübün internet sitesinde yapılan duyuruda, başkan Yıldırım'ın ''Futbol Zirvesi'' programına katılarak spor gündemindeki bazı konularla ilgili açıklamalar yapacağı ifade edildi. FBTV Genel Yayın Yönetmeni İhsan Topaloğlu'nun hazırlayıp sunacağı program saat 14.00'de başlayacak.
Fenerbahçe, Barcelona'nın yıldızı Eto'o'yu transfer edeceğiyle ilgili iddiaları yalanlarken, Kamerunlu golcünün menajeri Hasan Çolakoğlu'nun açıklaması kafalarda soru işaretleri bıraktı!.. Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına konuşan Çolakoğlu, Eto'o'nun transferi için Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile görüştüğünü açıkladı!.. Çolakoğlu'nun açıklaması şöyle: "Eto'onun temmuzda ayında Barcelona'dan ayrılma durumu vardı. Eto'o'nun menajeri bana 2 Ağustos'ta yetki belgesi verdi. Fenerbahçe ile görüşüp anlaşılması durumunda Eto'o'nun Fenerbahçe'ye gelebileceğini söyledim. Barcelona ve Eto'o'nun şartlarını Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a ilettim. Ancak oradan bana yanıt gelmedi ve Eto'o Barcelona formasıyla Avrupa kupası maçında oynayınca transfer otomatik olarak kapandı" Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden ise Eto'o hakkında bugün ve 12 Ağustos'ta yapılan iki farklı açıklama var. Bugün yapılan açıklamada Çolakoğlu ile yapılan görüşme yalanlanırken, 12 Ağustos'ta yapılan açıklamada ise bu görüşme doğrulanıyor. İşte F.Bahçe'nin resmi sitesinden bugün yapılan açıklama: "Bugün tarihli bazı gazetelerde kulübümüzün menajer Hasan Çolakoğlu aracılığı ile Eto'o'ya teklif yaptığı haberleri yer almaktadır. Kulübümüzün Hasan Çolakoğlu ile kesinlikle hiçbir görüşmesi ya da teması olmamıştır." Ve işte Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden 12 Ağustos Salı günü yapılan açıklama: "Bir süredir basında yer alan Eto'o'yu transfer etmek istediğimize ilişkin iddialar, daha önce de açıkladığımız gibi gerçek dışıdır. Eto'o'yu Türkiye'de temsil ettiğini ve bu konuda yetkisi olduğunu iddia eden Sayın Hasan Çolakoğlu ile Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım bir görüşme yapmış, bu görüşmede de adı geçen oyuncu ile ilgilenmediğimiz Sayın Çolakoğlu'na iletilmiştir.
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bir iştiraki olan ve hisseleri İMKB'de işlem gören Fenerbahçe Sportif A.Ş.'nin yıllık Genel Kurulu Abdülkadir Kuşin'in divan başkanlığında Faruk Ilgaz tesislerinde yapıldı. Fenerbahçe Spor Kulübü hisselerini Genel Sekreter Vedat Olcay'ın temsil ettiği Genel Kurul'da yıllık net kâr 57 milyon YTL'nin yasal zorunluluk karşılıkları ayrıldıktan sonra 44 milyon YTL'nin dağıtılmasına karar verildi. Genel Kurul'da şirket genel müdürü Engin Dumanlı, Mali İşler Müdürü Nihat Sesalan, Denetçiler Tahir Perek, Doğan Yeşin; Deloitte Partner'i Burç Seven, Deniz Yatırım Müdürü Nuri Erdoğan hazır bulundular. Öte yandan Fenerbahçe Spor Ürünleri San. ve Ticaret A.Ş (Fenerium)'nin 2007 yıllık olağan Genel Kurulu da bugün yapıldı. Genel Kurul'da alınan karar gereği , Fenerbahçe Spor Ürünleri San. ve Ticaret A.Ş (Fenerium)'nin 1.000.000 YTL olan sermayesinin 5.000.000 YTL'ye çıkarılması için karar alındı.
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında Hacettepe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-lacivertli ekip, günü çift antrenman yaparak geçirdi. Sabah güç ve dayanıklılık çalışan futbolcular, Samandıra Tesisleri'ndeki akşam antrenmanında ise topla çalışmalar yaptı. Isınma ve koordinasyon çalışmasıyla başlayan antrenmanda, daha sonra tek kalede kontrollü pas çalışan futbolcular, dar alanda çift kale maçla antrenmanı tamamladı. Sakatlıkları bulunan Selçuk, Deivid ve Vederson, fizyoterapist eşliğinde takımdan ayrı çalışırken, Edu ve Ali Bilgin çalışmalarını salonda gerçekleştirdi. Fenerbahçe, yarın sabah yapacağı antrenmanla Hacettepe maçı hazırlıklarını sürdürecek.
"Fenerbahçe, Avrupa´nın ender kulüplerinden. Çok kaliteli bir kadromuz, bizi hiç yalnız bırakmayan taraftarımız, hep arkamızda duran bir yönetim var" ‘Yıldızlar topluluğuyuz’ Teknik direktör Luis Aragones, Fenerbahçe’yi öve öve bitiremedi... İspanya’nın önde gelen gazetelerinden AS’a konuşan tecrübeli hoca, takımda büyük yıldızlar bulunduğuna dikkat çekerken, “Çok kaliteli bir takımız. Ayrıca arkamızda bizi hiç yalnız bırakmayan ve sürekli motive eden büyük bir taraftar gücü var. İlk maçımızda yenilmemize rağmen, Başkan Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşları, benim ve takımın arkasında olduğunu sürekli olarik bize hissettiriyor” dedi. ‘Üç kulvarda da başarı’ Fenerbahçe'yi, “Tesisleşmesini tamamlamış Avrupa’nın ender kulüplerinden biri” olarak niteleyen Luis Aragones, şunları söyledi: “İdman sahaları, stadı ve yan tesisleri dikkat çekiyor. Ayrıca forma ve kombine satışları, en az bir İspanyol takımı kadar kulübe gelir sağlıyor. Türkiye Ligi çok kaliteli. Bizi zor bir sezon bekliyor. Ancak tecrübe ve kalite açısından Fenerbahçe daha ağır basıyor. Üç kulvardan da başarıyla ayrılmak istiyoruz.”
Fenerbahçe Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Hacattepe ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını Fenerbahçe Samandıra Kamp Merkezi'nde sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Sarı lacivertli takım, idmana Carlos Cascallana yönetiminde ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başladı. Isınma ve koordinasyonun ardından oyuncular, yere konulan engellerle kaleye şut çalışması yaptı. Sarı lacivertli oyuncular daha sonra Teknik Direktör Aragones yönetiminde yan top, orta, kaleye şut ve bariyerlerle frikik çalışması gerçekleştirdi. Selçuk ve Tümer, fizyoterapist Dolu Arslan eşliğinde düz koşu ve topla çalışırken, Ali Bilgin takımdan ayrı bir idman gerçekleştirdi. Deivid, Vederson, Edu ise salonda bir idman yaptı. Fenerbahçe, Pazar gününü izinli olarak geçirirken Pazartesi günü ise çalışmalarına saat 10.30'da yapacağı idmanla sürdürecek.
Fenerbahçe, bir dönem Galatasaray'ın da transfer gündeminde olan Ricardo Oliviera ile ilgilendiği haberlerini yalanladı!.. Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün bazı gazetelerde yer alan Oliveira'nın da gündemde olduğu ancak Güiza'nın tercih edildiği şeklindeki iddialar yalanlandı. Açıklamada, "Yöneticilerimizin "Oliveira gündemimizdeydi ama biz Güiza'yı tercih ettik" şeklinde açıklamalarının olduğu iddia edilmektedir. Söz konusu haber yalandır. Hiçbir yöneticimiz bu şekilde açıklama yapmamıştır kaldı ki bu futbolcunun transfer edilmesi konusunda herhangi bir çalışma da yapılmamıştır" denildi.
Fenerbahçe'nin takım kaptanı Alex de Souza'nın sezon sonunda takımdan ayrılacağına dair çıkan haberlere, sarı lacivertli kulüpten yalanlama geldi!.. Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Spor Kulübü Profesyonel Futbol Takımı uyum içerisinde çalışmalarına devam etmektedir. Kimsenin gönderildiği ya da bir yere gittiği yoktur" denildi.
Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan futbolculardan Tümer ve Selçuk'un 8 Eylül Pazartesi, Deivid ve Vederson'un ise Ekim ayından başlayarak takımla birlikte çalışabilecekleri açıklandı. Kulüp doktoru Piyer Arzuman, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Selçuk ve Tümer'in sakatlıklarının geçtiğini belirterek, ''Selçuk ve Tümer sakatlık dönemini atlattı. Bu iki oyuncu pazartesi gününden itibaren takımla birlikte çalışacak'' dedi. Dr. Arzuman, sakatlıkları bulunan Deivid ve Vederson'un da Ekim ayından başlayarak takımla birlikte çalışabileceklerini ifade etti.
Eylül 2008 Çarşamba günü FC Porto – Fenerbahçe takımları arasında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakası biletleri 10 Eylül 2008 Çarşamba günü saat 10.00'dan itibaren Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı Kombine Kart Merkezinden satışa çıkacak. Fenerbahçe kulübünden yapılan açıklamaya göre, bu tarihten önce maç bileti talebinde bulunacak ve Seyahat Şirketi organizasyonu ile Portekiz'e gideceklerin ise 0216 542 19 58 numaralı fax'a taleplerini belirten dilekçelerini göndermeleri gerekiyor.
MARATON Fantezi Futbol oyununda 2. haftanın birincisi Burak Hamamcı, ödülünü televizyon dünyasının yıldızı Acun Ilıcalı’nın elinden aldı. 2. haftanın birincisi ‘szasstam’ kullanıcı adlı üyemiz Burak Hamamcı’nın ödülü 49 Ekran bir Beko LCD ekran televizyondu. Ödülünü almak için MARATON.COM.TR Merkez binasına gelen Burak Hamamcı’nın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Ödülünü almadan önce Acun Ilıcalı ile tanışmanın keyfini yaşayan Hamamcı’yı, Acun Ilıcalı hem tebrik etti hem de gelecek haftalar için şans diledi. İkili ve MARATON.COM.TR ekibi daha sonra bir süre “Var mısın Yok musun?” sohbeti yaptılar. Ödülünü aldıktan sonra ekibimize konuşan Burak Hamamcı, "MARATON.COM.TR’nin müdavimlerindenim fakat bu oyundan önce üyesi değildim. Fantezi Futbol’un başladığını ve her hafta çok kaliteli ödüller verileceğini ve büyük ödülün de Mini Cooper olduğunu duyunca hemen üye oldum. Açıkçası kazanacağımı hiç düşünmüyordum. Hayatımda ilk defa bir ödül kazandım, çok mutluyum. Maraton’a çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. MARATON.COM.TR ile nasıl tanıştığından da bahseden Hamamcı, "Bir arkadaşım transfer haberlerinden bahsederken ‘MARATON.COM.TR bazı haberleri atlayabilir ancak orada kesinlikle yalan haber olmaz’ demişti. MARATON.COM.TR’nin haber atlama korkusuyla her şeyi haber yapan sitelerden farklı olduğunu belirtmişti. Ben de bu sözler üzerine siteye bakmaya başladım. O günden beri de devamlı takip ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 2. Haftanın ödülünü sahibine teslim eden Acun Ilıcalı ise, MINI COOPER posterinin önünde fotoğraf çektirdikten sonra MARATON.COM.TR yöneticisi Hazar Büyüka’ya, "Posteri öyle bir hazırlamışsınız ki araba sanki Porsche gibi duruyor. Fotoğrafçılık sanatı da bu olsa gerek" diyerek ortamı neşelendi. MARATON.COM.TR FANTEZİ FUTBOL, HER HAFTA HEM ÖDÜLLERİYLE HEM DE ÜNLÜLERİYLE ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDECEK… UNUTMAYIN!.. 3. HAFTANIN BİRİNCİSİ ÖDÜLÜNÜ BEŞİKTAŞLI İBRAHİM TORAMAN’IN ELİNDEN ALACAK!..
Fenerbahçe'de, Turkcell Süper Lig’de Hacettepe ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Porto maçları öncesi sakatlıgı devam eden Brezilyalı futbolcu Edu'dan kötü haber geldi. Teknik Direktör Aragones'in hafta sonu oynanacak olan Hacettepe maçında riske sokmak istemedigi Edu'nun sakatlığının tam olarak geçmedigi bu nedenle de Porto maçında da oynamasının zor olduğu ögrenildi. -ARAGONES ÇÖZÜM ARIYOR- Gaziantepspor maçında aldıgı darbe sonrası sağ ayak tarak kemiginde çatlak ve sağ baldırında ödem tespit edilen Edu'nun ağrıları da hala devam ediyor. Brezilyalı futbolcuyu, Şampiyonlar Ligi’nde gruptaki ilk maçında oynatmayı planlayan Teknik Direktör Aragones'in ise doktorların Edu için verdiği oynayamaz raporu üzerine savunma hattı için yeni arayışlara girdiği öğrenildi.
Fenerbahçe'nin Süperstarı Semih, Avrupa kulüplerinin de gözdesi haline geldi. Almanya'nın Stuttgart kulübünün Semih'le görüştüğü ve yıllık 2.5 milyon euro önerdiği ortaya çıktı. Stuttgart, ligin devre arasında Fenerbahçe'yle de görüşecek. SEMİH'E SÜPER TEKLİF Kanarya'nın süper golcüsü için Stuttgart bir kez daha devreye girdi. Alman ekibinin Başkanı Stautd, Semih'e yıllık 2.5 milyon euro önerdi. Bu arada Aragones, Ermenistan'a gol atan Semih'i telefonla arayıp kutladı. Fenerbahçe'nin gözbebeği Semih, gollerini attıkça Avrupa takımlarının da iştahı o kadar artıyor. Sarı-Lacivertliler'in yıldızı Avrupa Şampiyonası'ndaki müthiş performansına sezon başlangıcıyla birlikte Fenerbahçe'de ve A Milli Takım'da da sürdürmeye başladı. Bu da Avrupa takımlarını harekete geçirdi. Bunların başında da Stuttgart geliyor. Transfer döneminin bitimine az bir süre kala İstanbul'a gelen Alman kulübünün Başkanı Ervin Staudt, Semih'i transfer etmek istedi. DEVRE ARASINDA BU İŞ BİTSİN Semih'in transferi için yapılan girişimler yeterli olmadı. Golcü oyuncunun performansını sürdürmesiyle Stuttgart yine harekete geçti. Fener'de yıllık 1.8 milyon euro alan Semih'e 2.5 milyon öneren Staudt, "Bu teklifimizi iyi düşün. seni devre arasında transfer etmek için her şeyi yapacağız" haberini gönderdi. Bu arada Aragones, Ermenistan'a gol atan Semih'i telefonla arayıp kutladı.
2010 Dünya Kupası eleme maçları için İspanya'da olan Fenerbahçe'nin forvet oyucnusu Daniel Güiza, La Liga'da geçen sezon attığı golleri Türk liginde de tekrarlamak istediğini söyledi. Güiza, bugün düzenlediği basın toplantısında, "Türk liginde çok fazla gol atmak zor, çünkü İspanyol liginden çok farklı bir lig. Ama İspanya Milli Takımı'nda oynamaya devam etmek için Türkiye'ye, İspanya'daki gollerimi tekrarlamak hatta daha fazla gol atma heyecanıyla gittim. Benim için en önemlisi bu" dedi. Güiza, geçtiğimiz sezon Mallorca formasıyla La Liga'da 27 gol atarken, Fenerbahçe ile Süper Lig'de geride kalan 2 haftada henüz gol atamadı. Bu arada, 2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile 5. grupta yer alan İspanya 10 Eylül'de sahasında Ermenistan'a karşı oynayacak. Bosna Hersek'e karşı oynanan ilk maçta yedek kalan ve maçın son 6 dakikasında Villa'nın yerine oyuna giren Güiza, Ermenistan karşısında ilk 11'de sahaya çıkmayı umduğunu söyledi. İspanyol gazetecilerin, "İspanyollar sahada Bojan'ı görmek istiyor" değerlendirmesine karşı "Benim için fark etmez" diyen Güiza, "Yapmam gereken tek şey iyi şekilde antrenmanlara devam edip, fırsatları beklemek" şeklinde konuştu.
Denizlispor, Alaşehir Fenerbahçe Futbol Okulu'nun 14 yaşındaki kalecisi Mert İnce'yi transfer etti. 19 Mayıs İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olan minik file bekçisinin eğitim yaşantısını Denizlispor Koleji'nde sürdüreceği ve yeşil-siyahlı kulübün altyapısında eğitim göreceği bildirildi. Denizlisporlu teknik adamların uzun süredir Mert'i izlediğini söyleyen Fenerbahçe Futbol Okulu Antrenörü İsa Özüdüz, “Mert 14 yaşında olmasına rağmen 1.82 metre boyunda, son derece yetenekli ve gelecek vaadeden bir çocuk. Ailesinin de onayı ile transferini gerçekleştirdiler. İyi bir eğitim alması halinde Mert'in Türk futbolunda çok önemli yerlere geleceğine inanıyorum” dedi. İsa Özüdüz, Denizlispor'un geçen yıl da yine 14 yaşındaki savunma oyuncusu Mehemmet Arı'yı transfer ettiğini sözlerine ekledi.
Fenerbahçe'nin gol kralı Semih Şentürk, hem Türkiye'de hem de Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği performanstan sonra ünlü kulüplerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Son olarak İtalyan devi Roma'nın Semih'in peşinde olduğu ve eğer Semih'in form grafiği bu şekilde devam ederse İtalyan yöneticilerin devre arasında golcü oyuncu için sarı-lacivertli kulübün kapısını çalacakları öğrenildi. İtalyan kulübünün forvet hattında bir süredir yaşadığı sıkıntıdan dolayı transfer arayışları içinde olduğu biliniyordu. Semih de bu dönemde gösterdiği performansla bu kulübün dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Roma'nın Semih için yapacağı girişim ve Fenerbahçe'nin bu girişime nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.
Ertuğrul Sağlam’a övgüler yağdıran Rumen hoca, "Ben şampiyonluk kazandırdım, alacaklarımı ve tazminatımı bırakarak gittim. Del Bosque, Tigana ve Rıza Çalımbay ise tazminatlarını faizleriyle birlikte aldılar" dedi. Beşiktaş’ı 100. yılında şampiyon yapan Mircea Lucescu, önceki gün BJK İnönü Stadı’nda eski dostlarıyla hasret giderdi. Çalıştırdığı Ukrayna’nın Shaktar Donetsk takımı ile birlikte Beşiktaş’la hazırlık maçı oynamak üzere İstanbul’a gelen Rumen hoca, tercümanı Sinan Serhatlıoğlu aracılığıyla HÜRRİYET’e verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyah beyazlı taraftarların coşkulu tezahüratları karşısında duygulanan Lucescu, "İşte bu sevgi beni ayakta tuttu. Onların heyecanlarının devam etmesi için Beşiktaş’ın şampiyon olması şart. Bakın tribünler nasıl da susamış" diyerek söze başladı. Ardından kendisinden sonra Beşiktaş’ı çalıştıran bazı teknik adamlara yüklendi: "Ben gittikten sonra Beşiktaş’ı çalıştıranlara bir bakın. İspanya’dan Del Bosque, Fransa’dan Tigana ve Türkiye’den Rıza Çalımbay Beşiktaş’a ne verdi? Ben takımı şampiyon yaptım, ayrılırken tazminatımı ve alacaklarımı bıraktım. Onlar ise tazminatlarını faiziyle birlikte aldılar. Türkiye’yi çok seviyorum. Sadece Beşiktaş’ta değil G.Saray’da da alacaklarımdan vazgeçtim. Almayı da düşünmüyorum. Çünkü bu, benim karakterime sığmaz." Aragones başarılı olamaz Türkiye’den ayrılmasına rağmen gönlünün hala burada olduğunu belirten Lucescu, Beşiktaş’ı ve Türk futbolunu yakından takip ettiğini ifade etti. Ve şunları söyledi: "F.Bahçe, İspanya Milli Takımı’nın teknik direktörü Aragones’i, G.Saray ise Alman Skibbe’yi getirdi. Büyük takımları çalıştıracak teknik adamlar hem Türkiye şartlarını çok iyi bilmeli hem de futbolcusu ile rakip takımları tanımalı. Aragones ile Skibbe sanırım uyum ve tanıma sürecindeler. Aragones, İspanya Milli Takımı’nda başarılıydı. F.Bahçe’de bu başarı kolay yakalayamaz. Çünkü Türkiye’de eleştiri okları üzerinde olacak. Sağlam ve Yanal daha avantajlı F.Bahçe ve G.Saray’ın teknik direktörlerine göre Beşiktaş’ı çalıştıran Ertuğrul Sağlam ile Trabzonspor’un hocası Ersun Yanal daha avantajlı. Çünkü yönetimleri ilk kez istikrarlı davranıp bu teknik adamlara ikinci yıl şans vermişler. Gerek Sağlam, gerekse Yanal Türk futbolcusunun yapısını çok iyi biliyor. Türkiye’ye dönmeyi düşünüyorum. Çünkü Ukrayna’da önümü kesmeye çalışıyorlar. Güçlü bir kadromuz olmasına rağmen zaman zaman hakem sorunları yaşıyoruz. Türkiye’ye döneceğim. Çünkü ailem, Fethiye ya da Marmaris’ten yazlık almam için baskı yapıyorlar." Kaliteli yabancılar Türkiye’ye gelmez "Ronaldinho, Cristiano Ronaldo gibi oyuncuları getiremezsiniz. Ancak futbolu bırakma noktasına gelen tecrübeli yabancıları alabilirsiniz." Avrupa’da futbol heyecanının Rusya ve Ukrayna’ya kaydığını söyleyen Lucescu, "birinci sınıf" dediği üst düzey yabancıların Türkiye’ye gelmesinin zor olduğunu ifade etti. Lucescu, şunları söyledi: "Benim dönemimde Avrupa’nın en iyilerinin peşine düştük. Kişisel uğraşlarımla Cordoba, Zago, Ronaldo, Pancu, Giunti, Nouma gibi oyuncuları getirdik ve şampiyonluk yaşadık. O dönemde Beşiktaş sahaya çıktığında her maçımızda ayrı bir heyecan yaşanıyordu. Sadece 1 yenilgiyle şampiyon olduk. Futbolu bırakma noktasına gelen tecrübeli oyuncuların bile Türkiye’ye gelmesi önemli bir olay. Ancak birinci sınıf futbolcular zor gelir. Mesela Ronaldinho, Cristian Ronaldo gibi oyuncuları getiremezsiniz." Fatih Terim çıtayı yükseltti "İspanya grubun favorisi ama Türk Milli Takımı’ndan korktuklarını biliyorum. Türkiye, bu performansıyla 2010’da final oynayacak kapasitede." Türk Milli Takımı’nın Fatih Terim yönetiminde, Euro 2008’de büyük ses getirdiğini söyleyen Lucescu, "Terim, genç bir kadro ile büyük bir başarı elde edip, çıtayı yükseltti" dedi. Türkiye’nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda moral, motivasyon ve tecrübe kazandığını belirten Luca, şöyle devam etti: "Türk Milli Takımı’nın 2010 Dünya Kupası grup elemelerinde yolu açık. İspanya grubun favorisi gösteriliyor ama Türkiye’den korktuklarını biliyorum. Genç ve savaşçı Türk Milli Takımı’nın yaş ortalamasının düşürülmesine sevindim. Böylesi bir ortamda oyuncu bulmak çok zor. Türkiye’nin tüm maçlarını izledim. Kaleci Volkan, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Serdar Özkan, Mevlüt, Tuncay, Servet, Gökhan Zan önemli oyuncular. Nuri Şahin, milli takımda başarılı. Ümit Milli Takım’da izlediğim Aydın Karabulut’u çok beğendim. Genç ve savaşan ay yıldızlı takım Dünya Kupası’nda final oynayacak kapasitede." İbo, neden milli takımda yoksun Beşiktaş’ta Rüştü Reçber ve İbrahim Toraman’la sohbet eden Lucescu, Rüştü’ye, "Zoff 41 yaşında bıraktı. Sen bu performansınla 50’ye kadar oynarsın" dedi. İbrahim Toraman’a, "Neden milli takımda yoksun?" diye soran Luca, "Çok çalış ve ay yıldızlı formayı yeniden giy" diyerek nasihat verdi.
Fenerbahçeli Gökhan Gönül, iki lig ve bir Avrupa maçını sakat sakat oynamış. “Oynamazsam formamı kaptırırım” korkusundan bu sakatlığını saklamış. Akşam gazetesi spor yazarı Alaattin Metin, bugünkü yazısında, Gökhan Gönül ile ilgili çok önemli gerçeği ortaya koymuş. İşte Metin'in yazısı; "Partizan maçından önce idmanda sakatlanmış. Uzun süre nefes almakta zorluk çekmiş. İki lig ve bir Avrupa maçını sakat sakat oynamış. “Oynamazsam formamı kaptırırım” korkusundan bu sakatlığını saklamış Belçika milli maçını Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt Paşa, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones ve yardımcıları ile birlikte izledim. Maçtan önce kulüp başkanları dahil kiminle konuşsam, hepsi kazanacağımızdan emindi. Ama futbol sürprizler oyunu. Rakip bize futbol oynatmadı. Belçika’nın hocası Rene Vandereycken, önce sahada oyuncularına “En ufak faulde yere yatın, oyunu soğutun, Türkleri sinirlendirin” dedi. Sonra da kendisi saha kenarında Fatih Terim’e futbol dışı ikinci tuzak kurarak toptan motivasyonumuzu bozdu. Her şeye rağmen, biraz şansımız olsa, hani futbol oynayanların deyimi ile top bizi sevse yine de maçı kazanabilirdik. Olmadı. Ama o kötü gecede bilinmeyen bir gerçeği öğrendim. Oyunu izlerken, bir ara gözüm Gökhan Gönül’e takıldı. Fenerbahçelilere “Geçen seneki formundan çok uzak. Bu sene durgun bir Gökhan izliyoruz” dedim. İşte o an, şunu öğrendim: Meğer Gökhan’ın kaburgasında çatlak varmış. İki lig ve bir Avrupa maçını da sakat sakat oynamış Partizan maçı öncesi idmanda kaburgasından sakatlanmış. Uzun süre nefes almakta bile zorlanmış. Şu anda da ağrıları tam geçmemiş. Peki niye oynuyor? Onu da şöyle anlattılar: “Oynamasam, formamı kaptırırım, bir daha takıma giremem korkusundan bu sakatlığını birçok kişiden sakladı. Bunu bilmeyenler de Gökhan’ı formsuz zannediyorlar”. Maçtan sonra en çok konuşulan bir başka konu da, Emre’nin penaltı attıktan sonra santraya gidip, sahada secde etmesi. Ne var bunda! Türkiye’deki yabancı futbolcular sahaya çıkarken, gol attıktan sonra haç çıkarmaları normal karşılanıyor da, Müslüman bir futbolcunun yaptığı hareket niye garip karşılanıyor? Emre’ye duyulan öfkeden mi! Müslüman bir futbolcu golü attıktan sonra Allah’a şükredemez mi! Sonuç! Biz üç günde milli takımımızı gerdik. Belçikalılar da bizim bu zaafiyetimizi iyi kullanarak ince ince kurdukları tuzaklarla iki puanı alıp gittiler"