Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında yarın Lille ile yapacakları maç öncesi, sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, bazı futbolcuların, bu maçta mevkilerinin dışında görev alabileceklerini söyledi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında, maçla ilgili değerlendirmeler yapan ve soruları yanıtlayan Alman çalıştırıcı, sakatlıkları bulunan futbolculara ek olarak Lugano, Vederson ve Cristian’ın da forma giyemeyeceğini açıklayarak, "Sıkıntılı bir durum yaşıyoruz. 9 eksiğimiz var, yarın belki 10 olur. Dolayısıyla, yarın görev alacak futbolcularımız, kendi mevkilerinde değil, belki başka mevkide oynamak zorunda kalacak, ama bizim onlara verdiğimiz görevi en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Yarınki maçta maalesef ilk defa böyle bir durumla karşılaşacağız. İlk defa ’Niye oynamadı’ soruları olmayacak. Kaleci hariç 10 sağlam futbolcumuz var. Diğer bir sağlam oyuncumuz Deivid, o da yedekte oturacak. Sağlam oyuncularımızın hepsi ilk 11’de yer alacak. Sahaya çıkacak her futbolcumuza güvenimiz sonsuz. Herkese inanıyorum" diye konuştu. "HEDEFİMİZ YARININ DÖNÜM NOKTASI OLMASI" Yarın Lille karşısında alacakları iyi bir sonucun, son dönemde aldıkları kötü sonuçların ardından pozitif sonuçlar ortaya çıkarabileceğini kaydeden Daum, "Bir dönüm noktası olabilir. Yarın inşallah iyi bir sonuç alırız. Yarın olmazsa, pazar günü de olabilir. Hedefimiz bu. Yarın, bizim için dönüm noktası olsun" dedi. Daum, Lille karşısında alınabilecek olası bir kötü sonucun baskısını kaldırıp kaldıramayacağı sorusuna, "En büyük baskıyı kendim yaratıyorum zaten. Her zaman, kendimi baskı altında tutuyorum. Onun için, dışarıdan gelen baskı bizim için tabii ki önemli, ama sonuçta eleştirilere açığız " yanıtını verdi. "Daha iyi oynayan, daha şanslı olan takımın kazanmasını istiyoruz" diyen Daum, "Yarın bu turun ikinci yarısı bizi bekliyor. Devrede Lille takımı 2-1 önde. Yarın amacımız, maçı çevirmek olacak. Evimizde oynuyoruz. Taraftarımızla birlikte apayrı bir güce sahibiz. Bu güç bizim için çok önemli olacak" diye konuştu. Daum, sakatların çokluğu nedeniyle nasıl bir kadro kuracağı yönündeki soruya esprili şekilde, "Fransa’dan gelen misafirlerimiz var. Lourdes diye özel bir ilaç varmış. Belki bize ondan getirip yardımcı olabilirler" diye yanıtladı. "KONTRATAK OYNAYAN BİR LİLLE BEKLİYORUM" Lille takımını iyi tanıdıklarını ifade eden Daum, yarın karşılarında kontratak oynayan bir ekip olacağını sandığını söyledi. Daum, "Kontratak oynayan bir Lille takımı bekliyorum. Gerçekten süratli kanat oyuncuları var. Aynı zamanda erken baskı kuran bir takım. Bunu da zaman zaman yapabilir. Kompakt organizasyona sahipler ve bizi güçlü bir rakip bekliyor. Rakibimizde duran toplarda etkili oyuncular da var. Buna da hazır olmamız gerekiyor" dedi. "Ligde mağlup oldukları Bursaspor maçında Güiza’yı oyundan seyirci baskısı nedeniyle aldığı, bu nedenle de maçı kaybettikleri" yorumlarının yapıldığı ifade edilerek yöneltilen soruya, Daum şu yanıtı verdi: "Medyada bazı söylentiler olabilir, ama öyle bir şeye katılmıyorum. Ben de şöyle bir şey sorabilirim: ’Semih’i maça alınca mı kaybettik?’ Maçı kaybetmemizin nedeni tabii ki o değişiklik değildir. Gerçekten bu söylemler mantıksız. Anlamıyorum. İkinci golde çok şanssızdık. Cristian’a çarpan top var. Kaleye girmesi büyük bir talihsizlik. Onun, daha önce yaptığımız değişiklikle ne alakası var. Bursaspor frikik golünde çok şanslıydı. Cristiano Ronaldo’yu, Rooney’i bulundurun isterseniz, yine o top Cristian’a çarpıp girecekti. Net söylüyorum, Bursaspor’a karşı aldığımız mağlubiyetin nedeninin değişikliklerle alakası yok." FENERBAHÇE’NİN MUHTEMEL 11’İ Sakat futbolcuların çokluğu ve sarı kart cezalısı Andre Santos’un yokluğunda Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum’un, yarın Lille karşısında sahaya sürmesi beklenen muhtemel 11 şöyle: Volkan Demirel, Bekir, Önder, Bilica, Deniz, Gökhan Gönül, Selçuk, Emre, Güiza, Alex, Semih.
Can Bartu Tesisleri önünde toplanan sarı-lacivertli taraftar, araçlarıyla tesislere giren futbolcular ve teknik heyete sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar, en büyük desteği Bursaspor ile oynanan Süper Lig maçında tribünlerden protesto edilen İspanyol futbolcu Daniel Güiza’ya gösterdi. Güiza’yı alkışlar ve tezahüratlarla karşılayan taraftarlar, uzun süre "Dani Güiza" diye bağırarak, Lille maçı öncesi moral verdi. GÜİZA OMUZLARDA Antrenmanın başlamasıyla birlikte saha kenarına alınan taraftarlar, desteklerini burada da sürdürdü. Tezahüratlar yapan ve açtıkları pankartlarla futbolculara moral veren taraftarlar, yine en büyük ilgiyi Güiza’ya gösterdi. Güiza da koşu sırasında el sallayarak taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi. Koşu sırasında Selçuk ve Semih, taraftarların önünden geçerken Güiza’yı omuzlara aldı ve İspanyol golcüye onlar da destekte bulundu. DAUM, TARAFTARLARIN İÇİNE GİRDİ Futbolcuların koşusu sırasında taraftarlar, teknik direktör Cristoph Daum lehine de tezahüratlar yaparken, Alman teknik adam, saha kenarına kadar gelip taraftarların arasına girdi. Daum, taraftarlarla tek tek tokalaşırken, Can Bartu Tesisleri’nde "Christoph Daum" tezahüratları yankılandı. BAŞKAN VE YÖNETİCİLER DE MORAL VERDİ Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler de Lille maçı için yapılan son antrenman öncesinde tesislerde futbolcular ve teknik heyetle bir toplantı yaptı. Aziz Yıldırım ile yöneticiler Ali Koç, Murat Özaydınlı, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Turhan Şahin’in, Fransız takımıyla yapılacak maç öncesi, toplantıda teknik heyet ve futbolculara, güvenlerini dile getirdikleri ve moral verdikleri öğrenildi. Başkan ve yöneticiler daha sonra saha kenarından antrenmanı izledi. ANTRENMAN Antrenman öncesi Daum, saha kenarında futbolcularla kısa bir toplantı yaptı. Alman teknik adamın, yarın sahaya farklı bir 11’le çıkacaklarını söylediği ve "Hepiniz Fenerbahçe’nin futbolcularısınız. Ben hepinize güveniyorum" dediği öğrenildi. Bu arada, toplantı sonunda futbolcuların, hep bir ağızdan "Yarın gerçek Fenerbahçe’yi görecekler" diye bağırdıkları duyuldu. İlk 15 dakikası basına açık olan antrenmana koşularla başlayan futbolcular daha sonra taktik çalışmasına geçti. Alman teknik adamın, antrenmanda Volkan Demirel, Bekir, Bilica, Önder, Deniz, Gökhan Gönül, Selçuk, Emre, Semih, Alex ve Güiza’ya as takımda yer verdiği gözlendi.
[SIZE=+0][/SIZE]Aykut Kocaman, Can Bartu Tesisleri’nde yapılan antrenman sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler ve taraftarların, tesislere gelerek destek ve moral vermelerinin takdir edilecek bir durum olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Fenerbahçe Futbol Takımı olarak, desteğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemi yaşıyoruz. İşlerin son derece iyi gittiği bir dönemden, işlerin biraz sıkıntılı olduğu bir döneme girdik. En çok ihtiyacımız olan şey, taraftarın verdiği destektir. Sahada oynayan oyuncular için bu çok önemlidir. Bu, futbolcunun bir adım daha atmasına neden olur. Sıkıntılarımızı azaltacak davranıştan dolayı başta başkanımız olmak üzere yöneticilerimiz ve taraftarlarımıza teşekkür ederiz." DAUM İLE ANLAŞABİLİYOR MU? Aykut Kocaman, zaman zaman teknik direktör Christoph Daum ile anlaşamadıkları yönünde haberler yapıldığının hatırlatılması üzerine, "İki hafta önce Bursaspor’u 3-0 yendiğimiz zaman ’Şahane anlaşıyorlar’ denildi. İki hafta sonra tam tersi söyleniyor. Anlam veremiyorum" dedi. "Ben, neysem oyumdur. İki hafta önceki durumumuzdan bir farkımız yok" diyen Kocaman, "Skora yönelik değerlendirmeler yapılıyor. Takım kazandığı zaman problem yok, ’Daum ile Aykut anlaşıyorlar’ deniliyor, kötü gidince de ’Anlaşamıyorlar’ deniliyor. Bunlar, biraz olayları hafife almaktır" ifadelerini kullandı. Kocaman, takımdaki sakat futbolcularla ilgili bir soruya da şöyle yanıt verdi: "Transfer dönemindeki davranışlarımızla ilgili eleştiriler oluyor. Bir futbol takımında 6-7 sakatlık olur diye hesap edip, 8’inci, 9’uncu futbolcuyu almak dünyada kimsenin aklına gelebilecek bir şey değil. 6 oyuncunun yerine 7. oyuncu olsaydı iyi olurdu, ama bunlar sağlamken 7. oyuncuyu almanın anlamı yoktur." Kocaman, Lugano, Mehmet Topuz, Uğur, Ali ve Özer’in hafta sonunda yapılacak lig maçında da sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyeceklerini sözlerine ekledi. "DÖNEMSEL BİR SIKINTI YAŞIYORUZ" Antrenman öncesinde Fenerbahçe TV’ye de açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, Fenerbahçe öne geçtikten sonra rakibin müdahale etmesinin zor olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Son haftalarda dönemsel bir sıkıntı yaşadığımız düşünüyorum. Çevresel ve kendi içimizdeki sıkıntılardan rahatsız olduk. Bütün yaşananları, kendimizin dışındaki yerlere itmek doğru bir davranış olmaz. İnandığım her şeyi, her zaman söylüyorum. Bunu sadece söylemek için de söylemiyorum. İkinci yarıdaki oyun kalitemiz son derece iyi ve yeterliydi, ancak sonuçları aldıktan sonra oyunu sürdürmede problem yaşıyoruz. Süreçten kaynaklanan sebeplerle de rakibin iştahını arttırıyoruz. Problemleri aramızda konuşuyoruz. Dışsal faktörler de var. Bunu bizlerin kontrol etmesi mümkün değil. Hakem, rakip gibi... Kontrol edebileceğimiz her şeyin etki ortamını artırmak amacındayız ve bunu birkaç hafta içinde hayata geçireceğiz."
[SIZE=+0][/SIZE]Garcia, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında, maçla ilgili soruları yanıtladı. İlk maçın sonunda yaptığı açıklamada, İstanbul’daki rövanşta mutlaka bir gol bulmaları gerektiğini ifade ettiğini hatırlatan Garcia, "Sahaya çıkıp ofansif oyunumuzu sergilemeye çalışacağız. Hem Fenerbahçe’ye, hem taraftarına büyük saygımız var. Favori olarak Fenerbahçe’yi görüyorum. Favori onlar, ancak biz de 3. turda olmak için elimizden geleni yapıp, bir gol bulmaya çalışacağız" dedi. Sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle taktik anlayışlarında, oyunun gidişatına göre değişiklikler yapabileceğini kaydeden Garcia, "Bu seçenekleri değerlendireceğim. 2 cezalı, 3 sakat oyuncumuz var" diye konuştu.. Sakatlıklarla ilgili bir soruya da Garcia, "Şubat ayının sonlarındayız. 38 maç oynadık. Sezon uzun, ama 2010 yılının başında bu konuda açıklama yapmıştım. Oyuncuları korumak gerektiğini söylemiştim. Sonuçta sakatlık şans eseri oluşan bir olay. Biz de bu konuda şanssızız" yanıtını verdi. MAVUBA: "YARINKİ MAÇIN FAVORİSİ YOK" Fransa’nın Lille takımının kaptanı Rio Mavuba, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında yarın Fenerbahçe ile yapacakları mücadelenin favorisi olmadığını söyledi. Mavuba, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında, ilk maçı 2-1 kazanmalarının kendileri adına bir avantaj olup olmadığı sorusuna, "2-1 avantaj tabii ki, ancak ilk maçta gol yedik. Yarın kendi sahalarında oynayacaklar. Önemli bir taraftar kitlesine sahipler. Şanslar yüzde 50’şer diyemem. Biz bir adım öndeyiz. Yarının favorisi yok. Zor bir maç olacak. Elimizdeki avantajla tutunacağız ve turu geçmeye çalışacağız" diye yanıt verdi. Fransız bir gazetecinin "2-1’in bir avantaj olarak görülmemesi gerektiği, maça 0-0 başlamak gerektiği" yönündeki sözleri üzerine Mavuba, "Tabii ki karşılaşmada çok avantajımız olduğunu söylemedim. Saçma sapan şeyler yapmadan, iyi oyun sergileyeceğiz. Tur atlamak istiyoruz, ama yine de avantajlı olduğumuzu söyleyebilirim. Deplasmanda olduğumuz için de bunun çok iyi bir avantaj olduğunu söyleyemem" ifadelerini kullandı. KALECİ LANDREAU Lille takımının kalecisi Mickael Landreau, ateşli bir atmosferde oynayacaklarını bildiklerini kaydederek, "Ama golü atacak taraftar değil, oyunculardır" dedi. Maçta, tribünlerdeki atmosferin etkisinin de olacağını anlatan Landreau, "Ama biz böyle önemli maçları oynamak için Avrupa ligindeyiz. Bu maçların önemi böyle atmosferlerden geçiyor. Yarınki taraftar etkisini göz ardı etmiyoruz" diye konuştu. Bu tür maçların kaleciler için zor ve aynı zamanda güzel olduğu ifade edilerek, kendisinin bu konudaki düşünceleri sorulan Landreau, 2001 yılında Galatasaray’a karşı oynadığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "O maç 0-0 bitmişti. Kariyerimde gördüğüm en sıcak ambianslardan biriydi. 0-0 biterse, yarın ona da hayır demem. Başkanımız bu kupaya önem veriyor. Şu ana kadar hedeflerimize ulaşmayı başardık, ama daha ileriye gitmek istiyoruz. Elimizden geleni yapıp, bir üst turda olmaya çalışacağız."
Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü böyle günlerde daha iyi gösterdiğini ifade eden yöneticiler, “Onlara her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. İnanıyoruz ki, stadı tıklım tıklım doldurup takımlarına destek verecek ve 90 dakikanın bitimindu turu onlarla birlikte kutlayacaklar” açıklamasını yaptı.
Lille'in orta sahadaki etkili ismi Hazard, teknik direktörü Garcia'nın aksine, temkinli konuştu. UEFA’nın internet sitesine bir açıklama yapan yıldız oyuncu, işin henüz bitmediğini ifade ederek, “İlk maçta elde ettiğimiz galibiyeti muhafaza etmeye çalışacağız. Ancak gol atma hedefinden de vazgeçmeyeceğiz. Rövanşta bizi nasıl bir atmosferin beklediğini biliyoruz. Buna, kendi taraftarımızdan alışığız” diye konuştu.
Fenerbahçe'de Lille ile bu akşam oynanacak maç öncesi kelimenin tam anlamıyla bir seferberlik vardı. Yoğun bir mesai harcayan sağlık ekibi, sakatlar Mehmet Topuz, Vederson, Lugano ve Cristian Baroni’yi Lille maçına hazır hale getirmeye çalıştı. Ancak uğraş sonuç vermedi. Sakat oyuncularını tam anlamıyla iyileşmeden sahaya sürüp, daha ciddi bir sakatlık yaşamalarından endişe eden teknik direktör Daum, kendilerini kadrodan çıkardı.
Fransız takımlarıyla Avrupa Kupaları'nda oynadığı 14 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 10 mağlubiyet alırken, sadece bir kez turu geçebilen Fenerbahçe, şansını tersine çevirmek istiyor. [SIZE=+0][/SIZE]1985’te Fransa’nın ünlü ekibi Bordeaux’yu deplasmanda 3-2 mağlup eden, İstanbul’da golsüz sona eren rövanşın ardından turu geçen Sarı-Lacivertliler, 25 yıl sonra aynı şeyi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Kanarya, Lille’i 1-0 yendiği taktirde hasretini dindirecek.
Aykut Kocaman'ın sportif direktör olmasıyla birlikte görevden alınan Volkan Ballı, Fenerbahçe'nin kendisine ihtiyacı olduğunu ileri sürerek, “Ben, bütün deneyimlerimi Fenerbahçe için harcamaya hazırım. İlerleyen dönemde tekrar Fenerbahçe'de olacağım” iddiasında bulundu. [SIZE=+0][/SIZE]Radyospor’a konuşan Ballı, futbolcular hakkında ortaya atılan *** iddiaları konusunda, “Olmuş ya da olmamıştır diyemem. Benim dönemimde, futbolcu doğum gününe gideceği zaman bile izin alıyordu. Ekiple futbolcuların uyum süreci yaşaması gerekiyordu. Sanıyorum uyum süreci aşıldı. Futbolcular hakkında geçmişte gündeme gelen olayların artık yaşanmayacağını düşünüyorum. Büyük bir kriz olsa da Fenerbahçe toparlanacaktır. Güiza, çok hassas ve duygusal biri. Kendisiyle ilgili yaratılan havadan etkileniyor. Taraftar ona destek olmalı” dedi.
Fenerbahçe gibi rakibinde de birçok eksik var. Fransız ekibinde, cezalı Balmot ve Cabaye'nin yanı sıra sakat Gervinho, Debuchy ve Melo oynamayacak. [SIZE=+0][/SIZE]Avrupa Ligi 2. turunda bu akşam oynanacak maç öncesi 9 eksiği bulunan Fenerbahçe gibi rakibi Lille de birçok futbolcusundan yararlanamayacak. Dün öğle saatlerinde İstanbul’a gelen Fransız takımında, sarı kart cezalıları Balmont ve Cabaye’nin dışında, sakatlıkları bulunan Gervinho, Melo ve Debuchy yer alamayacak. Takımla birlikte İstanbul’a getirilen Hazard’ın da sakatlığının bulunduğu ve oynamayabileceği belirtildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda dış ilişkiler müdürü Turgut Acar tarafından çiçekle karşılanan Lille, akşam Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bir idman yaptı. Rudi Garcia: 2-1 tura yeter Lille Teknik Direktörü Rudi Garcia, Fransa’daki maçta elde ettikleri galibiyetin küçümsenmemesi gerektiğini kaydederek, “Fenerbahçe ile çok zorlu bir rövanş maçına çıkacağız. Ancak istediğimizi alacağımıza inanıyorum. İlk maçtaki 2-1’lik galibiyet, tur için yeterli bir skor. Bunu korumak ve ilk 16’ya kalabilmek için elimizden geleni yapacağız. Rennes deplasmanında da eksiklerimiz vardı ama kazanmasını bildik. Rennes maçı bizim için iyi bir prova oldu. Yine deplasmanda oynayacağımız Fenerbahçe maçında aynı futbolu sergileyebilirsek, turu geçen taraf biz oluruz” açıklamasını yaptı.
Sakatlar yüzünden Lille maçının son çalışmasını adeta yarım takımla yapan Fenerbahçe’de, taraftar desteği, futbolcuların moralini yerine getirdi. Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde saat 18:00’de başlayan idman öncesi saha ortasında kısa bir toplantı yapan teknik direktör Daum, “Hepiniz Fenerbahçe’nin futbolcularısınız. Ben, sizlere güveniyorum” derken, toplantı sonunda Sarı-Lacivertliler’in hep bir ağızdan, “Yarın gerçek Fenerbahçe’yi görecekler” diye bağırdıkları duyuldu. Antrenmana koşuyla başlayan Sarı-Lacivertliler daha sonra taktik bir çift kale maç yaptı. Tam 9 eksik futbolcusu bulunan Daum, çift kale yaptırabilmek için A2 takımından yardım istedi. Minibüsle Samandıra’ya getirilen A2 takımı oyuncuları, takımla birlikte idmana çıkıp, çift kalede yer aldı. Bu futbolculardan 5’i, bugünkü Lille maçında yedek kulübesinde oturacak. Belki de bazıları sonradan oyuna girme şansı bulacak.
Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! yapılan, “Samandıra'ya akıyoruz. Haydi büyük Fenerbahçe taraftarı. Şimdi birlik olma zamanı. Fenerbahçe formalarımızı giyiyoruz, 17:30'da Samandıra'ya akıyoruz” çağrısına kulak veren 200'den fazla taraftar, Can Bartu Tesisleri'nde toplanıp takıma destek verdi. Araçlarıyla tesislere giren teknik heyet ve futbolculara sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, en büyük ilgiyi ise Bursa maçında protesto edilen Güiza’ya gösterdi. İspanyol yıldızı alkışlar ve tezahüratlarla karşılayan Sarı-Lacivertliler, uzun süre “Dani Güiza” diye tempo tuttu. İdman başlarken saha kenarına alınan taraftarlar, desteklerine devam etti. Takım koşmaya başlayınca taraftarlar da, “Güizaaaa, Güizaaa” diye tempo tuttu. Golcü oyuncu, el sallayarak kendilerine teşekkür ederken, takım arkadaşlarının da bu durumdan çok memnun kaldıkları gözlendi. Bu arada Selçuk ve Semih’in, taraftarların önünden geçerken, Güiza’yı omuzlara alması dikkat çekti. Bu arada taraftarların arasına karışan teknik direktör Daum, onlarla tek tek tokalaşıp teşekkür etti.
Fenerbahçe'nin yıldız orta saha oyuncusu Emre Belözoğlu'ndan Güiza'ya destek, taraftara çağrı. Kötü dönemden çıkmak için her şeyi yapacaklarını vurgulayan yıldız oyuncu, “Olayları aleyhe döndüren bizsek, lehe çevirecek olan da biziz. Kadıköy’de en büyük silahımız taraftarımız. Bursa maçında Güiza oyundan çıkarken, talihsiz bir durum yaşandı. Güiza’ya ihtiyacımız var. Ona destek olmalıyız. Biz ne kadar destek olursak olalım, taraftarın desteğinin yarısını bile veremeyiz. Bu sıkıntılı durumdan çıkmamızda Güiza en büyük yardımcımız olacaktır. Zaman hesaplaşma değil, destek olma zamanı” dedi. Emre, Lille maçıyla ilgili de, “Avantajlı bir skorla döndük. Kadıköy’de her zaman favoriyiz. Taraftarımıza güveniyoruz ve bu maçta onların müthiş desteğiyle avantajlı olduğumuzu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.
Sportif direktör Aykut Kocaman, şu anda yaşadıkları durumu şanssızlığa bağlamanın, konuyu önemsememek olacağını söyledi. [SIZE=+0][/SIZE]Son dönemlerdekii oyun kalitelerinin skoru elde edene kadar çok iyi olduğunu dile getiren Kocaman, “Sorunumuz, skoru yakaladıktan sonraki süreç. Farkında olmadığımız dış faktörleri de buna dahil etmek gerek. Ama ben şampiyonluktan eminim. Futbolcu olarak da, hoca olarak da Fenerbahçe karşısında oynadım. Fenerbahçe, Kadıköy’de öne geçtiğinde rakip için iş çok zordur. Bu yüzden Bursa maçı bizi şok etti” dedi. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin desteğinin kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Kocaman, “Taraftarın desteğine de çok ihtiyacımız vardı. ‘Hep destek, tam destek’ bizim parolamız. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Onların ziyareti bizi çok mutlu etti” diye konuştu.
Sezon başında Aykut Kocaman'ı sportif direktör olarak atadıktan sonra Samandıra'dan elini ayağını çeken Başkan Aziz Yıldırım, kötü sonuçların ardından dün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte tesislere çıkarma yaptı. [SIZE=+0][/SIZE]2010’a iyi başlayamayan ve son 5 resmi maçından galibiyet alamayan Fenerbahçe’de, Lille rövanşı öncesi dev zirve... Aykut Kocaman’ı sportif direktör yaptıktan sonra, “Bundan sonra tüm yetki onda. Beni Kocaman temsil ediyor” diyerek, Can Bartu Tesisleri’ne uğramayan Başkan Aziz Yıldırım, kötü gidiş ve Güiza’nın Bursaspor maçında yuhalanması üzerine harekete geçti. Yanına yönetici arkadaşları Ali Koç, Murat Özaydınlı, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Turhan Şahin’i alan Fenerbahçe Başkanı, akşam üzeri tesislerin yolunu tuttu. Burada teknik heyet, sportif direktör Aykut Kocaman ve futbolcularla bir toplantı yapan Yıldırım’ın, “Alınan kötü sonuçlar yüzünden hepinizin üzgün olduğunu biliyoruz. Biz, size güveniyoruz. Çünkü sizler çok kaliteli futbolcularsınız... ‘Taraftar da size güveniyor’ Bir şanssızlık yaşıyorsunuz. Bu, her takımın başına gelebilir. Önemli olan bundan çabuk sıyrılmak. Dışarıda toplanan taraftarı gördünüz. Onlar da size güveniyor. Muhteşem taraftarımızın da desteğiyle, bu kötü dönemi atlatıp yeniden zafer şarkıları söyleteceğinize inanıyoruz. İnanıyorum ki, bunun ilk adımını Lille karşısında atacaksınız” diyerek, bugünkü maç için başarı dilediği belirlendi.
Lille karşısında alacakları iyi bir sonucun, kötü sonuçların ardından pozitif bir etki yaratacağını dile getiren Daum, “Umuyorum bunu gerçekleştiririz” dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Lille ile oynanacak Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçı öncesi umut dolu. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda basının karşısına çıkan Alman hoca, 9 eksikleri bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Yarın belki 10 olur! Dolayısıyla görev alacak oyuncularımız, kendi mevkilerinde değil, belki başka mevkilerde oynamak zorunda kalacak. Ancak bizim onlara vereceğimiz görevi en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Maalesef ilk kez böyle bir durumla karşılaşacağız. Ve yine ilk kez, ‘O niye oynamadı, bu niye burada oynadı?’ soruları olmayacak. Sağlam oyuncuların hepsi 11’de yer alacak. Deivid ile Volkan Babacan da yedek soyunacak. Sahaya çıkacak her futbolcuma güvenim sonsuz. Hepsine inanıyorum. Lille karşısında alacağımız iyi bir sonuç, son dönemde elde ettiğimiz kötü sonuçların ardından pozitif bir durum ortaya çıkaracaktır. Bir dönüm noktası olabilir. İnşallah iyi bir sonuç alırız. Yarın olmazsa, pazar günü de olabilir. Hedefimiz bu. Yarın bizim için bir dönüm noktası olsun.” ‘Taraftarımızla farklıyız’ Kötü bir sonucun kendisi üzerinde baskı olup olmayacağı yönündeki bir soruya, “Üzerimdeki en büyük baskıyı ben yaratıyorum zaten. Her zaman kendimi baskı altında tutuyorum. Sonuçta eleştirilere açığız” yanıtını veren Daum, “daha iyi oynayan, hatta daha şanslı olan takımın kazanması dileğinde bulunarak, “Bu turun ikinci devresi bizi bekliyor. İlk yarıyı Lille 2-1 önde kapadı. Amacımız maçı çevirmek. Taraftarımızla apayrı bir güce sahibiz. Bu güç, bizim için çok önemli” değerlendirmesinde bulundu. Karşılarında hızlı kontratağa çıkan bir takım bulacaklarını tahmin ettiğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Gerçekten süratli kanat oyuncuları var. Aynı zamanda erken baskı da kurabiliyorlar. Bunu da zaman zaman yapabilirler. Bizi güçlü bir ekip beklediğini biliyoruz. Duran toplarda etkili oyuncuları da var. Buna da hazır olmamız gerekiyor” dedi.
Fenerbahçe'de gelecek sezonun planlamasına şimdiden başlandı. Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın Başkan'a sunduğu listede 5 genç yıldızın ismi yer aldı: Stoch, Hazard, Obertan, Dentinho, Arnautovic Ara transferi boş geçen Fenerbahçe Yönetimi, gelecek sezon yatırımlarına şimdiden başladı. Sportif Direktör Aykut Kocaman, Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla bu konuda geniş çaplı bir rapor hazırladı. Kocaman’ın yabancı listesinde öne çıkan 5 isim var: Miroslav Stoch, Eden Hazard, Gabriel Obertan, Bruno Ferreira Dentinho, Marko Arnautovic... Yaşları 19 ile 21 arasında değişen ve Avrupa Futbolu’nun geleceğine damga vuracakları iddia ediliyor
Fenerbahçe'nin Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano, ülkesinin İsviçre ile yapacağı dostluk maçının kadrosuna, sakatlığı nedeniyle çağrılmadı. [SIZE=+0][/SIZE]Uruguay Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Uruguay Milli Futbol Takımı’nın kaptanı Lugano, sakatlığı devam ettiği için gelecek hafta İsviçre ile 2010 Dünya Kupası öncesinde yapılacak dostluk maçında forma giyemeyecek.
Bu gece Fransız temsilcisi Lille ile 22.05'te başlayacak maçta karşı karşıya gelecek Fenerbahçe'ye Gökçek Vederson ve Cristian'dan sevindirici haber geldi. NTVSpor muhabiri Loran Vayloyan'ın verdiği bilgiye göre daha önce oynayamayacağı açıklanan ve teknik direktör Christoph Daum dahil bütün Fenerbahçelileri büyük sıkıntıya sokan sol kanat oyuncusu Gökçek Vederson maç kadrosuna dahil edildi. Aynı şekilde Cristian'ın da kadroya dahil edileceği de ifade edildi. F.Bahçe'deki kritik maç öncesi eksiklerde son durum ise şu şekilde: Lugano, Mehmet Topuz, Ali Bilgin, Uğur Boral, Özer Hurmacı, Andre Santos (cezalı), Gökhan Ünal (UEFA listesinde yok). Sakatlığı geçen ve takımla birlikte çalışmalara başlayan Deivid ise henüz ilk 11 için hazır durumda değil. Kaynak: NTVSPOR ve SPORX