Uluslararası Futbol ve İstatistikleri Federasyonu, son 19 yılın en iyi takımlarını belirledi... Türk kulüpleri arasında ise en üstte Galatasaray’a yer verildi. IFHHS’nin 01.01.1991 ile 31.12.2009 tarihleri arasındaki verilere göre hazırlayıp yayınladığı ve 208 takımın bulunduğu sıralamada, Türkiye’den sadece 4 takım yer aldı. Galatasaray 35., Fenerbahçe 69., Beşiktaş 92. ve Trabzonspor 191. sırada gösterildi. Dünyanın en iyi takımlarına verilen puanlara göre ilk 10 sıra şöyle oluştu: 1- FC Barcelona 807 (İspanya) 2- Manchester United 726 (İngiltere) 3- Real Madrid 633 (İspanya) 4- Juventus 633 (İtalya) 5- AC Milan 629 (İtalya) 6- FC İnter 605 (İtalya) 7- Bayern Münih 599 (Almanya) 8- Arsenal 594 (İngiltere) 9- River Plate 503 (Arjantin) 10- Chelsea 491 (İngiltere) Kaynak: fanatik.com.tr
Cezalı Alex ve Gökhan Gönül'ün yokluğunda daha fazla kayıp istemeyen Daum, Antalya kampında sakatlanan Brezilyalı oyuncunun, Denizli maçına yetiştirilmesi talimatını verdi. Süper Lig’in ikinci yarısına Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynayacağı Denizlispor maçıyla başlayacak olan Fenerbahçe’de iki cezalının yanı sıra, bazı oyuncuların sakatlıklarının bulunması, teknik direktör Daum’u sıkıntıya soktu. İlk yarının son haftasında Trabzonspor ile oynanan maçta 4. sarı kartlarını görerek cezalı duruma düşen Kaptan Alex ve Gökhan Gönül’den faydalanamayacak olan Alman hoca, sakat oyuncuların yarın akşamki mücadeleye yetiştirilmesi için sağlık ekibini seferber etti. Tecrübeli hoca, özellikle Antalya kampında dizindeki sakatlığı nükseden ve Denizlispor maçında oynaması şüpheli olan Cristian Baroni’in ne olursa olsun yetiştirilmesini istedi. İskelet kadronun çok fazla bozulmasının işlerini zorlaştıracağını düşünen Daum, sağlık ekibinden Brezilyalı yıldızın durumu hakkında sık sık bilgi aldı. Güiza’nın da sakatlığı var Ligin ilk yarısında müthiş bir grafik çizen Baroni, 31 resmi maçın 29’unda sahada 90 dakika kalmış, sadece Twente ile oynanan Avrupa Ligi mücadelesi ve geçtiğimiz hafta Antalyaspor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası sınavında forma giyememişti. Bu arada Güiza’nın da sağ kasığında problem olduğu ve tedavisinin sürdürüldüğü belirlendi. İspanyol oyuncunun durumunun fazla önemli olmadığı ve Denizlispor karşısında büyük olasılıkla forma giyebileceği öğrenildi. Kaynak: fanatik.com.tr
Sarı-Lacivertli ekip dün yaptığı idmanla hazırlıklarını sürdürürken çalışma sonrası futbolcular birbirlerine kartopu atarak şakalaştı. Özellikle Mehmet Topuz ve Bilica’nın uzun süre birbirlerini kovalaması ilginç görüntülere sahne oldu. İdmana Lille’in maçını izlemek üzere Fransa’ya giden Daum çıkmazken, takımı yardımcıları Ayhan Tumani ve Koch çalıştırdı. Yeni transfer Gökhan Ünal da dün ilk kez Samandıra’da idmana çıktı. 1.5 saat süren antrenmanda Gökhan Ünal çift kalede attığı gollerle dikkat çekti. Sakatlığı geçen Semih çift kale maçta yedek takımda oynadı. Bu arada sakatlıkları devam eden Güiza, Cristian, Gökhan Gönül ve Deivid antrenmana katılmadı. Yusuf Dursun Kaynak: fanatik.com.tr
Trabzon'un eski futbolcusu Lemi Çelik'ten, yeğeni Özer Hurmacı için övgü dolu sözler. Özer’in ofansif orta saha görevi üstlendiğinde çok daha başarılı olduğunu ifade eden Çelik, “Yaratıcı özelliklere sahip. Takımda tam anlamıyla yer aldığında, Brezilyalılar’ı andıran, çok yaratıcı hareketler, sürpriz çalımlarla seyirciyi mest edecektir. Alex’in olması onun için handikap değil, büyük bir avantaj. Özer, Alex’ten çok şey öğreniyor, öğrenmeye de devam ediyor. Alex’in sağında veya solunda oynadığı zaman çok daha başarılı olacaktır” dedi. Yeğeninin de her futbolcu gibi yedek kaldığında çok üzüldüğünü vurgulayan Lemi Çelik, “Ama gerçekçi bir futbolcu. Eksiklerini iyi bilir. Maçlardan sonra televizyon kayıtlarını izleyip analiz yapar, idmanlarda sürekli eksiklerini gidermeye çalışır” diye konuştu. Kaynak: fanatik.com.tr
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynarken, en büyük katkılardan birini sağlayan Deivid, 1.5 yıldır şanssızlık üstüne şanssızlık yaşadı. Önce geçen sezon başında Avusturya kampında fibula kemiği kırılan Sambacı, iki gün sonra annesinin ölüm haberini aldı. Aylar sonra sahalara dönen ancak eski formuna kavuşamayan Deivid’i, eski hocası Zico, CSKA Moskova’ya istedi. Ancak Brezilyalı hoca bir süre sonra kovuldu. Ayağındaki platini aldırdıktan sonra eski günlere dönüş sinyali veren Sambacı, Antalya kampında bir kez daha sakatlanırken, kendisini Olympiakos’a isteyen Zico’nun görevine Yunan ekibi tarafından son verildi. Yani Brezilyalı oyuncu her yerden darbe yedi. Kaynak: fanatik.com.tr
Fransa'nın ünlü gazetesi L'Equipe'in, önceki gün verdiği “Fenerbahçe, Monaco'nun golcüsü Nene'yi transfer etmek için 10 milyon Euro'yu gözden çıkardı” haberine, yalanlama geldi. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Monacolu futbolcu Nene ile ilgilendiğimiz yönünde yazılı ve görsel basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Monacolu futbolcuyu kulübümüze transfer etmeye yönelik hiçbir girişimimiz olmamıştır” denildi. Kaynak: fanatik.com.tr
Kaptan Alex, Ziraat Türkiye Kupası maçlarının kendisi açısından iyi geçtiğini söyledi. Kendisine ait internet sitesine konuşan Sambacı, “Kupada 4 maç yaptık ve sadece sonuncusunu kaybettik. Son maçta Antalyaspor gerçekten çok iyi motive olmuştu. Performansımdan memnunum. Eskişehir karşısında 90, Tokat maçında 60 ve Antalya karşısında 45 dakika sahada kaldım. Açıkçası, bu maçlar bir bakıma form tutmam açısından idman niteliğindeydi” dedi. Kaynak: fanatik.com.tr
Kazım'la birlikte kadro dışı bırakılan Önder Turacı, Yönetim Kurulu'nun Antalya'da yaptığı toplantıda bu yönde karar çıkmamasına karşın, affedileceği umudunu koruyor. Soğuk ve karlı havaya rağmen, antrenmanlarını aksatmayan ve bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan yönetiminde, Samandıra’da tek başına çalışan tecrübeli stoper, affedileceği günü özlemle bekliyor. Önder, Belçika, İngiltere ve Fransa’dan gelen tekliflere bu yüzden net bir yanıt veremiyor. Kaynak: fanatik.com.tr
Geçtiğimiz günlerde Olympiakos'taki görevine son verilen Fenerbahçe eski Teknik Direktörü Zico, Yunanistan'ı adeta topa tuttu. Yunan futbolundaki şiddetten yakınan tecrübeli hoca, “Kavala ile oynadığımız maçta inanılmaz şeyler yaşandı. Ev sahibi takım taraftarları, bizi taşıyan otobüse saldırdı. Bizi, bir düzine polis korudu. Basın toplantısına 10 korumayla gittim. Yaralanmadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Güvenliğimden endişe duyacağım bir yerde yaşamak, elbette çalışmamı da etkiledi” dedi. Kaynak: fanatik.com.tr
Baroni ile Santos'un Fenerbahçe'ye kazandırılmasında büyük rol oynayan Sarı-Lacivertli yönetici Cihan Kamer, şimdi de 21 yaşındaki genç yıldız için devreye girmeye hazırlanıyor. Transfer için pek istekli görünmeyen ama perde arkasında müthiş bir çalışma yürüten Fenerbahçe’nin büyük bir bomba patlatması an meselesi. Sezon başında Baroni-Santos transferinde sahne alan Aykut Kocaman-Cihan Kamer ikilisi yine görev başında. Fener’de Dentinho için Brezilya’ya giden ilk isim sportif direktör Aykut Kocaman’dı. Kocaman’a şimdi Cihan Kamer’in katılması bekleniyor. Ancak Sarı-Lacivertliler’in işi hiç de kolay değil. Çünkü Dentinho’nun bonservisi çoğu Brezilyalı yıldız gibi 3 ayrı yere dağılmış durumda: Yüzde 57.5 Corinthians kulübü, yüzde 22.5 DIS isimli bir şirket, yüzde 20 Guadagno Sports. Dentinho’nun bonservis bedeli de kağıt üzerinde 5 milyon Euro olarak görünüyor. Ancak Wolfsburg sezon başında 15 milyon Euro’ya yakın bir parayı gözden çıkarmasına rağmen Dentinho’yu alamamıştı. Kaynak: fanatik.com.tr
Yakın bir süre önce kadro dışı bırakılıp, satış listesine konan Colin Kazım, Fransa 1. lig ekiplerinden Toulouse'la resmen sözleşme imzaladı. Milli futbolcu, 500 bin Euro karşılığında sezon sonuna kadar Toulouse’ta forma giyecek. Fransa Ligi’nin resmi internet sitesine bir açıklama yapan Fransız ekibinin teknik direktörü Casanova, Kazım’ın çok yönlü bir oyuncu olduğunu ifade ederek, takıma büyük güç katacağını ileri sürdü. Genç futbolcu, imza töreni sonrası yeni 9 numaralı formasını giyerek basın mensuplarına poz verdi. Kaynak: fanatik.com.tr
Türkiye'de herkesin güzel şeyler duymak istediğini iddia eden Daum, “Ama ben gerçekçiyim, onlara 'at uçururum' diyemem. Gerçekleri söylemek zorundayım” dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Avrupa Ligi’ndeki rakipleri Lille’in, Sochaux ile oynadığı maçı izlemek üzere dün sabah erkenden Fransa’ya giderken, çarpıcı açıklamalar yaptı. Atatürk Havalimanı’nda ayak üstü sohbet ettiğimiz Alman hocaya, “Üç kulvarda hedefiniz ne?” diye sorunca ilginç bir yanıt aldık. İşte tecrübeli hocanın söyledikleri: “Size bir hikaye anlatayım. Çin imparatoru baş danışmanlarını çağırıp hepsine birer soru soruyor; ‘Sen ne iş yapıyorsun’, ‘İşler nasıl gidiyor’ gibi. Tüm danışmanlar tek tek yanıtlıyor; ‘Ben öğretmenim...’, ‘Ben doktorum...’ vesaire. Hükümdar son kalan danışmana soruyor; ‘Sen ne iş yapıyorsun?’ Danışman yanıt veriyor; ‘Hükümdarım, ben, atınızı 6 ay sonra uçuracağım.’ Hükümdar şaşırıyor, bir yandan da seviniyor. ‘Harika’ diyor, ‘Tüm imkanlar senin için seferber edilecek.’ Hükümdar gidince baş danışmanlar, at uçuracağını iddia eden danışmana yükleniyor, ‘Sen ne diyorsun? Hiç at uçar mı?’ Danışman diyor ki, ‘Siz bu işi bilmiyorsunuz. Hükümdar böyle güzel şeyler duymak ister. Şimdi 6 ay bununla mutlu olacak. 6 ay sonra duruma yeniden bakarız.’ ‘Lille çok zor bir rakip’ İşte böyle. Beni herkes tanır, gerçekçi bir adamım. Tabii ki üç kulvarda da sonuna kadar gitmek istiyoruz. Ama asıl hedefimiz Süper Lig şampiyonluğu. Çünkü ligde şampiyon olup Şampiyonlar Ligi’ne katılmak istiyoruz. Türkiye’de herkes güzel şeyler duymak istiyor ama ben daha çok realistim. Onlara duymak istediklerini değil, gerçekleri söylemek zorundayım.” Ardından Lille eşleşmesine değiniyor Alman hoca, “Lille, inanılmaz bir çıkış yaptı. Herkes bir Liverpool sevdasında. Ancak öne bu turu geçmemiz gerek. Şimdi kendim rakibimizi izlemeye gidiyorum. Zor iki maç oynayacağımızdan herkes emin olsun. Tur için sonuna kadar mücadele etmemiz gerekiyor.” ‘Dos Santos, Carlos’un yerini çok iyi doldurdu’ Devre arasında Brezilya’nın Corinhtians kulübüne transfer olan Roberto Carlos’un Fenerbahçe’den ayrılması, Daum’u pek etkilemiş görünmüyor. Alman hocanın bu konuda söyledikleri, Brezilyalı yıldızı hiç aramadıkları ve bundan sonra da aramayacakları yönünde. Bakın ne diyor bu konuda tecrübeli teknik adam, “Roberto Carlos gitti ve gördük ki, onun yerini Andre Santos ile çok iyi doldurduk. Herkes şimdi Santos’u göklere çıkarıyor. Oysa ben, onun çok iyi futbolcu olduğunu zaten biliyordum. Biraz daha destek verilir, arkasında durulur, o da takıma biraz daha uyum sağlarsa, Fenerbahçe’nin çok önemli bir futbolcusu haline gelecek.” ‘Her şeyden haberdarım’ Roberto Carlos’un ayrılması, Kazım ile Önder’in kadro dışı bırakılmasının ardından Trabzonspor’dan Gökhan Ünal’ı transfer eden Fenerbahçe’de başka transfer olup olmayacağını soruyor ve “Aykut Kocaman, geri bir oyuncuyla dönecek mi?” diyoruz. İşte yanıtı: “Zaten transferi Aykut Kocaman’la birlikte koordine ediyoruz. Her gelişmeden haberim var. Umarım iyi işler çıkarır ve Türkiye’ye öyle döner.” ‘Bu kulübün kuralları var’ Bir ara, özellikle Önder’in affedilmesi için ısrarcı olduğu iddia edilen Fenerbahçe Teknik Direktörü’nün, kadro dışı bırakılan iki futbolcusu konusundaki sözleri de çarpıcı. Kazım ve Önder’in iyi futbolcular olduğunu vurgulayan Alman hoca, “Ancak Fenerbahçe her şeyin üstündedir. Bu kulübün bazı kuralları var. Bu kurallara uyulmadığı takdirde, herkes sonuçlarına katlanmak zorundadır. Tabii ki, bazı futbolcular ve Emre’nin affedilmeleri konusunda söylediklerini duyduğumda seviniyorum. Çünkü bu, takım olma yolunda büyük bir mesafe katettiğimizi gösteriyor” diye konuştu. Mehmet Demircan / Fanatik Çok Özel Kaynak: fanatik.com.tr
Fenerbahçe ile Denizlispor, ligde yarın 38.kez karşı karşıya gelecek. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Denizlispor'un Birinci Lig'e yükseldiği 1983-84 sezonundan itibaren iki takım arasında yapılan 37 lig maçında sarı-lacivertliler 24, yeşil-siyahlılar ise 4 galibiyet elde ederken, 9 maç da berabere sonuçlandı. "Sarı Kanaryalar"ın attığı toplam 84 gole, "Horozlar" 32 golle karşılık verebildi. Fenerbahçe, ligde 9 maçtır yenilmediği rakibini son 5 karşılaşmada da mağlup etti. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Denizli'de yapılan maçı Fenerbahçe 2-0 kazandı. -DENİZLİSPOR'UN İSTANBUL'DA GALİBİYETİ YOK- Fenerbahçe ile Denizlispor arasında İstanbul'da yapılan lig maçlarında sarı-lacivertli ekibin büyük üstünlüğü göze çarpıyor. İki takım arasında İstanbul'da yapılan 17 lig maçında, Fenerbahçe 15 galibiyet alırken, 2 maç berabere sonuçlandı ve Denizlispor, Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda galibiyet elde edemedi. İstanbul'da Fenerbahçe'nin 56 golüne, Denizlispor 14 golle karşılık verebildi. Denizlispor, İstanbul'daki beraberliklerini 1995-96 sezonunda 0-0, 2006-07 sezonunda da 2-2'lik skorlarla aldı. Bu arada, 1983-84 sezonunda iki takımın lig tarihindeki ilk sınavı, Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle Eskişehir'de oynanmış ve sarı-lacivertli takım 3-1 galip gelmişti. -FENERBAHÇE 2 KEZ 7-0 KAZANDI- Fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerden 2'sini Denizlispor karşısında elde etti. Sarı-lacivertliler, 1984-85 ve 1996-97 sezonlarında yeşil-siyahlı takımla Fenerbahçe Stadı'nda yaptığı maçlardan 7-0'lık sonuçlarla galip ayrıldı. -SON 10 MAÇ- İki takım arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle: Sezon Maç Sonuç - - 2004-2005 Denizlispor - Fenerbahçe 2 - 0 2005-2006 Fenerbahçe - Denizlispor 6 - 2 Denizlispor - Fenerbahçe 1 - 1 2006-2007 Denizlispor - Fenerbahçe 0 - 0 Fenerbahçe - Denizlispor 2 - 2 2007-2008 Denizlispor - Fenerbahçe 0 - 1 Fenerbahçe - Denizlispor 4 - 1 2008-2009 Denizlispor - Fenerbahçe 0 - 1 Fenerbahçe - Denizlispor 1 - 0 2009-2010 Denizlispor - Fenerbahçe 0 - 2[/FONT]
Fenerbahçe'nin ve Milli Takım'ın oyuncusu Semih Şentürk takım arkadaşlarına sezon sonu ayrılacağını söyledi 'Artık burada işim kalmadı' Fenerbahçe'de bir türlü huzur bulamayan Semih Şentürk, Sarı-Lacivertli takımla sezon sonu yollarını ayırmaya kararlı. Takım arkadaşlarına dert yanan tecrübeli golcünün, "Gökhan Ünal'ı transfer etmeleri beni düşünmediklerinin açık bir göstergesi. Bugüne kadar ne yaptıysam para etmedi. Artık burada işim kalmadı" diyerek dert yandığı öğrenildi. (SABAH)
Doğduğu yer Alcobendas'ın yerel gazetesi En Alcobendas'a röportaj veren İspanyol hoca, "Sıkılmadınız mı? Çalışmayı düşünmüyor musunuz" sorusuna, "Para sorunum yok. F.Bahçe'den aldığım para torunlarıma bile yeter" cevabı verdi. "Daha fazla sıkılmamak için çalışmıyorum" diyen Aragones şunları söyledi: "Maddi bir sıkıntım yok. Geziyorum, yürüyorum, gençleri yetiştiriyorum. Otobüse binmeyi seviyorum. F.Bahçe'den aldığım para torunlarımın geleceğini bile kurtarır. Onların eğitimi için para harcıyorum. Hayatımdan çok memnunum."
İşte transferin gündemindeki isim Dentinho’nun açıklamaları: “İlk defa Türkiye’den bir gazeteci ile görüşüyorum. Şu anda bana gelen resmi bir durumyok. Ama kulübüme Fenerbahçe’den teklifler geldiğini biliyorum. Daha başkan beni çağırıp bu konu hakkında konuşmadı. MenajerimFenerbahçe’nin beni istediğini söyledi. Ben de bunu duyunca Roberto Carlos ile konuştum. Oldukça olumlu şeyler söyledi. Özellikle İstanbul ve Türkiye ile ilgili. Hayatın oldukça güzel ve renkli olduğunu, futbolun 1 numaralı spor olduğunu, kulüpler arasındaki rekabetin üst seviyede olduğunu ifade etti. Ayrıca taraftarların aynı Brezilya’daki gibi oldukça sıcak ve ateşli olduğundan bahsetti. Carlos’tan çok olumlu bilgiler aldım.” ‘GELİRSEM SIKINTI ÇEKMEM’ Türkiye’de oynayan çok sayıda Brezilyalı olduğunu bildiğini de belirten Dentinho, “Santos ve Cristian eski arkadaşlarım. Bunun için F.Bahçe’ye gelmemle ilgili problemyok. Eğer kulüpler anlaşırsa ben gelmeye hazırım. Ancak Corinthians’ın da bu sezon hedefleri büyük. Copa Libertadores’i kazanmak istiyoruz. Kulüp bırakır mı bilemem. Bunlar benimdışımda konular. Anlaşılırsa ve benimiçin de iyi bir kontrat olursa Fenerbahçe’ye gelmeye hazırım” ifadesini kullanarak transferine yeşil ışık yaktı. (HABERTURK)
“Fenerbahçe defterini kapattım” diyen Gökhan Emreciksin, bir şeyi hiç unutamıyor: Ben Carlos değilim. Onun yanına oturabilirsin. Ama başkanımız, transferim sonrası bana bir “Hayırlı olsun” bile demedi! BEŞİKTAŞ’A GİDİYORDUM Transfer olduğum dönemde Beşiktaş da beni istiyordu. Fenerbahçe araya girince, ibre o tarafa kaydı. Bir kere babam da koyu bir Fenerbahçeli. Giderken her şeyin çok zor olacağını biliyordum. Farklı bir tercih yapmış olsaydım, farklı yerde olabilirdim. Zor bir döneme denk geldim. Takım da çok kötü gidiyordu Aragones başımızdayken. Basında çıkan bazı haberlerle de üzerime gelindi. Olmadı bir türlü. BAŞKAN MESAFELİDİR Aziz Yıldırım nasıldı? Güzel soru... Şu kadar anlatayım! Aziz Yıldırım bana “Hayırlı olsun” bile demedi. Ben Roberto Carlos değilim. Onun yanına oturabilirsin. Ama bana da bir “Hayırlı olsun” diyebilirsin. Kaldı ki bu kadar istenilerek bir yere gidiyorsunuz. Başkanın benim için menajerimle görüştüğünü, çok uğraştığını biliyorum. Ama transferden sonraki tablo da bu! Gelirken gösterilen değer, çok şey anlatıyor bence. Genel olarak değerlendirirsek de Aziz Başkan ağırbaşlıdır. Futbolcularla arası iyidir ama çok mesafelidir. ARAGONES ÇOK SOĞUKTU Fenerbahçe’ye gidince bir kere ilk 3 hafta kadroya giremedim. Neden olduğunu da bilmiyorum. İlk gittiğimde Aragones, “İdmanlı mısın?” diye sordu. “Evet” dedim. “Olsun, sen yine de 10-15 gün çalış” cevabını verdi. Çok şaşırdım. Oldukça soğuk davrandı. Ben devre arasında tek transfer olarak gelmişim. Neden bu şekilde karşılanıyorum? Madem öyle, gelmeseydim daha iyiydi! F.Bahçe’de mutlu değildim. Kayserispor beni çok istedi, ben de buraya geldim. Burak Yılmaz Ben, bana güvenildiği zaman her takımda oynayacak bir futbolcuyum. Geçen yıl Aragones’in dönemine bakın. Bırakın beni, Alex’i bile oynatamadı. Carlos’u da kendi futbolcusu Güiza’yı da oynatamadı. O yüzden bir oyuncunun performansında hocanın yüzde 51 rolü vardır. Bana güvenildiği, inanıldığı, şans verildiği zaman; alır götürürüm. GUİZA KADAR ŞANS VERİLSE Güiza kadar hiçbir Türk futbolcusunda ısrar edilmez. Herkes, her şeyi görüyor. Güiza’nın yarısı kadar şans verilseydi, F.Bahçe’de oynardım ben. Hâlâ da oynarım. Türkiye’de insanların golcü dediği, her maçta 2-3 ya da en azından 1 gol atan oyuncu. Ama böyle forvet, Avrupa’da da yok. Türk futbolcuları bence çok yetenekli. Yeter ki onlara köstek değil destek olmayı öğrenelim. ZİCO BENİ ÇOK İSTEMİŞTİ Zico ile Fenebahçe’ye gelmeden önce görüşmüştüm. Hatta beni Beşiktaş’tan ayrıldığım dönemde de almak istemişti. O zaman şartlar elvermedi. Beşiktaş’tan ayrılıp Manisa’ya gitmek zorunda bırakıldım. Zico’nun beni çok beğendiğini biliyorum. Eğer Zico kalsaydı, Fenerbahçe takımında çok farklı yerlerde olurdum. SEMİH YABANCI OLSAYDI Semih kulübede oturuyor belki ama kendi içindekini bilemezsiniz. O, bazı şeyleri kanıtlamış bir futbolcu. Semih eğer yabancı olsaydı, Güiza değil Semih oynardı. İkisi de Türk olsaydı yine Semih oynardı. Bunu söylerken, Güiza’nın yerden yere vurulmasına da karşıyım. Önemli özellikleri olan bir futbolcu. Bazen kan uyuşmazlığı oluyor. ALEX’İ ASLA KIYASLAMAM Alex’le birlikte çok maç oynayamadım aslında. Ama idmanlarda bu keyfi sonuna kadar alıyorsunuz. Çok büyük bir oyuncu. Keşke 10 yıl daha oynasa da Fenerbahçe’ye böyle faydalı olmaya devam etse. Beşiktaş’ta Delgado ile oynuyordum. Ama Alex ile kimseyi kıyaslamam. Bence çok ayrı bir yerde. Yasin Çakmak Yasin Çakmak Çaykur Rizespor’dan F.Bahçe’ye gitti, 2 yıl Sarı-Lacivertli formayı giydi. Ama sezon başında Sivas’ın yolunu tuttu. Yasin Çakmak, Fenerbahçe için birbirinden ilginç ifadeler kullandı: ARAGONES KAHRETTİ Geçen sezon yaşadığım bir şey var ki unutamıyorum. Lugano, Galatasaray maçı sonrası ceza almıştı. Sürekli ben oynadım. Beşiktaş’ı deplasmanda yendik, kupa maçına gideceğiz, Lugano’nun cezası bitti. Ben ilk 11 beklerken, Aragones beni 18 kişilik kadroya bile almadı! Hem de çok iyi performans sergilerken. Takımdaki arkadaşlarım bile inanamadı. Çok sinirlendim, kahroldum. Ama yapacak bir şey yok, patron Aragones! ZICO MÜKEMMEL BİRİ Zico kadar mütevazı, insancıl bir insan görmedim. Her şeyiyle mükemmel bir insan, mükemmel bir hoca. Keşke Fenerbahçe’de kalsaydı. Disiplinsiz olduğu söyleniyor. Disiplinsiz takım Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynar mı? Bir hoca gelir, çok disiplinlidir ama takım bir yere gitmez. O dengeyi sağlamak önemli. Zico gerektiğinde sert davranıyordu, gerektiğinde arkadaş gibi. Bizi rahat bırakıyordu, o yüzden takım bu noktalara geldi. Kezman, Ankaraspor maçında Alex’in atacağı penaltıyı kaçırmasa, Sami Yen’den de şampiyon dönerdik. (HABERTURK)
Sarı-Lacivertli yıldız, paylaşım sitesi twitter'daki sayfasında az önce girdiği haberde bir süredir Brezilya'da oyuncu arayan Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın yarın bir oyuncuya imza attıracağını yazdı. ''İdari menajer Hasan ve hocamız (Lille maçını izlemeye giden Hasan Çetinkaya ile Daum'u kastediyor) döndüler. Aykut Hoca Brezilya'da bir oyuncu ile anlaşmış. Yarın imzalanabilirmiş. Hayırlısı artık...'' görüşüne yer veren Emre böylece transfer haberini de duyuran kişi oldu.. Emre'nin bu sözlerinden sonra gözler Aykut Kocaman'ın imza attıracağı futbolcuya çevrildi. Bu ismin Corinthias'ta forma giyen sol kanat oyuncusu Dentinho olduğu ileri sürüldü.
Brezilya ekibi Corinthians Dentinho transferi için bir süredir uğraştığı öne sürülen Fenerbahçe'nin asıl hedefinde Santos'un 23 yaşındaki yetenekli orta saha oyuncusu Madson Formagini Caridade var. Brezilya basınında yer alan iddialara göre futbolcu ile görüşen Fenerbahçeli yöneticiler Santos kulübüyle masaya oturacak. Kulübü ile 2012 yılına kadar bir sözleşmesi olan Madson geçtiğimiz yıl Club de Regatas Vasco da Gama'dan Santos'a transfer oldu ve giydiği 33 maçta 9 gol kaydetti. 1.60 boyundaki genç futbolcu ofansif orta saha olarak oynuyor ve yüksek top tekniği ile dikkat çekiyor. Kaynak : Sporx.com dış haberler