Sarı-Lacivertli ekibin 3-1 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Özer Hurmacı attığı mükemmel golle skoru 3-2'ye getirirken, ayakta alkışlandı. İkinci yarıda Dos Santos 73. dakikada Vederson’a topu verdi. Güiza’nın şutunda defanstan dönen topu Özer 90’a gönderdi.
Kadro dışı bırakılan genç oyuncu, 500 bin Euro'ya Toulouse'a kiralandı. Fransız ekibi, bonservisini almak isterse, 4 milyon 250 bin Euro daha ödeyecek. Kazım da senelik 1 milyon Euro alacak. Yönetim tarafından Önder’le birlikte kadro dışı bırakılan ve kendisine kulüp bulması istenen Colin Kazım, Fransa 1. Lig ekiplerinden Toulouse’a kiralandı. Bir süredir genç oyuncuyla görüşmelerini sürdüren ve anlaşmaya varan Fransız kulübü yöneticilerinin, Fenerbahçe’ye, Kazım’ı satın alma seçeneğiyle sezon sonuna kadar kiralamak istediklerini bildirdikleri öğrenildi. Fransızlar’ın sezon sonuna kadar kiralama karşılığı 1 milyon, ardından bonservis bedeli olarak da 3 milyon Euro önerdikleri belirlendi. Buna karşılık Fenerbahçeli yöneticilerin, 1 milyon Euro’luk kiralama bedelinde Toulouse ile hemfikir olmalarına karşın, bonservis bedeli olarak 4 milyon Euro talep ettikleri kaydedildi. Yürütülen sıkı pazarlık sonrası, Colin Kazım, 500 bin Euro karşılığında sezon sonuna kadar Fransız ekibine kiralandı. Toulouse’un, sezon sonunda genç futbolcunun bonservisini almak istemesi durumunda ise 4 milyon 250 bin Euro daha ödeyeceği öğrenildi. Kız arkadaşıyla birlikte Fransa’ya gitti Gündüz saatlerinde yöneticilere, “Oturduğum yerden para kazanmak istemiyorum. Çünkü 1.5 sene oynamasam da paramı alacağım. Bana iyi niyet gösterin ve gitmeme izin verin. Böylece Fenerbahçe de kazançlı çıkar” diyen Kazım, iki kulübün anlaşmaya varması üzerine, bir süre önce İstanbul’a gelen kız arkadaşıyla birlikte Fransa’ya uçtu. Toulouse’la seneliği 1 milyon Euro’dan 3 yıllığına anlaşan yıldız oyuncunun daha sonra sözleşme imzaladığı belirtildi.
Fenerbahçe'nin bu sezon mücadele ettiği 4 kulvarda da gol atan tek futbolcu olan Kaptan Alex, son 3 maçta da gol sevinci yaşadı. Ziraat Türkiye Kupası’nın ilk maçında Altay’a karşı forma giyemeyen Brezilyalı yıldız, ardından Eskişehir deplasmanında takımını 1-0’lık galibiyete taşırken, Tokatspor’u da boş geçmemişti. Sambacı, 45 dakika sahada kaldığı dünkü mücadelenin 17. dakikasında Santos’un yaptığı ortayı değerlendirip, ağları havalandırdı.
Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'nin yaptığı idmanı ağrıları nedeniyle yarım bırakan Devid de Souza'dan kötü haber geldi. Sambacı’nın dün çekilen MR’ında sağ arka adalesinde yırtık tespit edildi. Talihsiz futbolcunun Sarı-Lacivertli takımdan üç hafta ayrı kalacağı bildirildi. Devid de Souza da tam iyi durumdayken gelen şanssız sakatlıktan şikayet etti.
Fenerbahçe'nin 30 maçının 29'unda oynayan Baroni, Antalyaspor maçında dinlendirildi. Teknik direktör Daum, Antalyaspor karşısına aslarla yedeklerin karışımından oluşan bir kadro sürerken, Mehmet Topuz, Özer gibi oyuncularını yedek bıraktı. Alman hocanın en önemli tasarrufu ise Cristian Baroni’yi kadroya almamasıydı. Geldiği ilk günden bu yana Fenerbahçe’nin oynadığı 30 resmi maçın 29’unda da 90 dakika sahada kalırken, sadece Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Sheriff ile oynanan Avrupa Ligi karşılaşmasında forma giymeyen Brezilyalı yıldız, böylece ikinci kez dinlenme fırsatı bulabildi. Bu arada iki maçlık cezasını tamamlayan Semih Şentürk, hafif bir sakatlığı bulunduğu için kadroya alınmadı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, şampiyonluk yarışı için kadrosuna inandığını ancak her yarışta başarılı olmak için daha büyük ve güçlü bir kadroya sahip olmak gerektiğini söyledi. Fenerbahçe’nin Antalya’daki devre arası kamp çalışması sona erdi. Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Limak Arcadia Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında kamp çalışmalarını değerlendiren Daum, futbolcuların çok iyi çalıştığını söyledi. Bazı futbolcuların henüz istenilen form düzeyinde olmadığını dile getiren Daum, onların da kısa zamanda çok çalışarak diğer arkadaşlarının performansına kavuşacağını ifade etti. Daum, David ve Semih’in sakatlıkları bulunduğunu, Özer’in de bazı antrenmanlara katılamadığını kaydetti. Gökhan Ünal’ı kadrosunda görmekten mutlu olduğunu belirten Daum, golcü futbolcunun kalitesiyle takıma çok yararlı olacağını ve adaptasyon sorunu yaşamayacağını dile getirdi. "BU KADROYA İNANIYORUM" Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Daum, "Kazım ve Önder’in kadro dışı kalmasıyla takımın güç kaybettiği görüşüne katılıyor musunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi: "Bu konuya iki taraftan bakılmalı. Birincisi, bir futbolcunun sportif anlamda gösterdiği performans, ikincisi de saha dışında kulübe zarar verebilecek davranışları. Kulübümüz bu konuyla ilgili net bir şekilde sinyal vermek istedi. Kulüp olarak verdiğimiz karar çok nettir. İki oyuncu da Fenerbahçe’nin futbolcusudur ve takımdan ayrı çalışmaktadırlar. Karar sürmektedir, hiç birşey değişmedi. Takım güçlü ve gittikçe daha da güçlü oluyor. Gökhan’ın transferiyle takıma apayrı bir güç daha girdi. Benim görevim, Fenerbahçemize, ve her futbolcumuza sonsuz destek vermek. Bu takıma inanıyorum. Sakatlık yaşamazsak veya fazla ceza olmazsa bu kadroyla istediğimiz hedeflere ulaşacağız." Sezon başındaki Almanya kampında gazetecilere yaptığı açıklamada forvet istemediğinin hatırlatılarak, bu fikrinin neden değiştiğinin sorulması üzerine Daum, David’in birçok sakatlık yaşaması ve Guiza’nın tüm maçlarda görev alamaması nedeniyle bir golcüye ihtiyaçları olduğu değerlendirmesi yaptıklarını belirtti. Sezon öncesi orta sahadan daha fazla pozisyon üreterek, gol bulacaklarını umduğunu ancak ilk yarıda istediklerinin gerçekleşmediğini vurgulayan Daum, "Hedefimiz sadece forvetlerden değil, orta saha oyuncularından da gol atmakta faydalanmak. Umarım ikinci yarıda orta sahadan daha fazla gol görebiliriz" dedi. Özer’in dünkü maçta gol atarak bunu başlattığını dile getiren Daum, Mehmet Topuz, Uğur ve Ali Bilgin’den de daha fazla gol görmeyi umduğunu ifade etti. TRANSFER ÇALIŞMALARI Daum, Aykut Kocaman’ın yürüttüğü transfer çalışmalarıyla ilgili soru üzerine, "Transfer olur olmaz... Her teknik direktör transfer ister, yeni futbolcular ister ama benim görevim şikayet etmek değil, burada var olan futbolcularımızla en iyi şekilde başarımıza doğru çalışmak" dedi. Fenerbahçe’nin ikinci devre 12 maçı kendi evinde oynamasının avantaj olup olmadığı sorusu üzerine Daum, "Eğer 12 maçı kazanırsak avantaj ama önce oynamak gerekir. Her maç zordur, kimse İstanbul’a gelip bize hediye verecek değil. Belki seyahatle ilgili avantajdır, fazla uçuş olmayacak ama sahada bir avantaj görmüyorum" diye konuştu. Kadıköy’de çok sayıda maç yapacaklarını dile getiren Daum, sahanın durumunu merak ettiğini vurguladı. Daum, "Umarım iyi bir zeminle karşılaşırız" dedi. Futbolun sonuç oyunu olduğunu belirten Daum, her takımın kapasitesinin üzerine çıkması gerektiğini ifade ederek, mücadeleci olmak ve sonuca oynamak gerektiğini söyledi. İkinci yarıda da ilk yarı gibi zor maçlar beklediğini dile getiren Daum, teknik direktör olarak futbolcularından Bursa, Gençlerbirliği ve Galatasaray karşındaki mücadelelerini beklediğini dile getirdi. Daum, "Önemli olan zor maçları kazanmak. Bazen her maçta iyi oyun sergileyemiyorsunuz, o maçları kazanmak çok önemli" ifadelerini kullandı. ÖNCELİKLİ HEDEF ŞAMPİYONLUK Daum, Avrupa Ligi’nde de iddiaları olup olmadığının sorulması üzerine şunları kaydetti: "Kadromuz belli. Üç yarışmada devam ediyoruz. Bunun ötesinde milli maçlar da var. Bu üç yarışmada ne kadar başarılı olabiliriz bunu göreceğiz. Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak her zaman optimist olmanız gerekiyor. Beklentiler çok yüksek. Ben optimistim ama gerçekçiyim de aynı zamanda. Her yarışmada başarılı olmak için çok büyük ve güçlü kadroya sahip olmanız gerekiyor. Dolayısıyla gerçekçiyim ama her yarışmada başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Türkiye’de bazen benden abartı şekilde cevap bekleniyor ama ben realistim, gerçekçi olmak istiyorum. 25 yıldır bu meslekteyim, tecrübeliyim. Bu kadar yarışmaya katılmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Onun için fazla büyük konuşmadan işimize konsantre olmak istiyoruz." Bir gazetecinin Daum’un çok iddialı konuşmadığını belirtmesi üzerine Daum, "Şampiyon olacağız. Sizce bunu becerememek için bir neden var mı? ’Gerçekçi olmak istediğim’ derken şampiyonluğu ön plana atıp diğer yarışmalarda bazı şeyleri arka plana atmayı kastediyorum. Bizim için en önemlisi şampiyonluk. Ben sadece abartmak istemiyorum. Birkaç puan farkla şampiyon olacağımızı veya Avrupa Ligi’nde kimleri yeneceğimizi söyleyebilirim ama bunlar benim tarzım değil. O yüzden gerçekçi olmak gerek diye konuştum" dedi. Emre ya da başka bir futbolcunun Önder ve Kazım’ın affedilmesi için kendisine talepte bulunmadığını da dile getiren Daum, verilen kararı desteklediğini söyledi. Savunmada takviyenin gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soru üzerine Daum, defansta sıkıntı doğarsa takım içinde çözebileceklerini belirtti. Defansta işler kötü giderse sıkıntı yaşayabileceklerini de dile getiren Daum, defans oyuncusu transfer etmeyerek ufak bir risk aldıklarını kaydetti. Daum, bir gazetecinin, Almanya’da bir gazeteye verdiği demeci hatırlatması üzerine, Fenerbahçe’ye sezon başında ikinci kez geldiğinde bıraktığındaki Fenerbahçe atmosferinin olmadığını belirterek, "(Bu atmosferi yeniden yaratmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her zaman Fenerbahçe’nin hem başarılı hem sempatik bir kulüp olmasını istiyoruz) dedik" diye konuştu.
Fenerbahçe'nin, Fransa Birinci Ligi takımlarından Monaco'nun Brezilyalı yıldızı Luis de Carvalho Nene'yi transfer etmek istediği iddia edildi. Fransa'nın L'equipe gazetesi, Fenerbahçe'nin, Brezilyalı sol kanat oyuncusu Nene'nin transferi için Monaco Kulübü'ne 10 milyon Euro teklifte bulunduğunu yazdı. 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan Brezilyalı futbolcuyla Juventus, Sevilla ve Benfica kulüplerinin de yakından ilgilendiği öğrenildi. 28 yaşındaki Luis de Carvalho Nene, 12 golle Fransa Birinci Ligi'nde gol krallığında zirvede bulunuyor.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum dün akşam Antalyaspor karşısında özellikle defansın merkezini iyi kapatamadıkları için mağlup olduklarını söyledi. Tecrübeli hoca, “Gruptan çıkma konusunda bir sıkıntımız olmadığı için rahat bir karşılaşma sergiledik. Öyle bir sıkıntımız olsaydı maç çok daha farklı olurdu. Takımın özellikle ofans performansından çok memnunum. 3-1’den sonra 3-3’ü yakaladık. Dördüncü golü de bulabilirdik ama biz atamayınca Antalyaspor attı. Onlar da çok güçlü ve tecrübeli bir takım” dedi. Alman hoca transferlerle ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemediğini de sözlerine ekledi.
Fenerbahçe'nin çiçeği burnundaki golcüsü Gökhan Ünal, yeni takımına yavaş yavaş ısınıyor. Ayağının tozuyla çıktığı Antalyaspor maçında Güiza’nın attığı golün asistini yapan tecrübeli futbolcuyu, en çok İspanyol yıldızın, ağları havalandırdıktan sonra gelip kendisine sarılması etkilemiş. “Bu hareketle, Fenerbahçe’deki arkadaşlığın ne kadar üst düzeyde olduğunu anladım” diyen Gökhan, “Geldiğim ilk günden beri herkes bana çok yakın ilgi gösteriyor. Forma giydiğim ilk maçta yenilmemiz kötü oldu. Ancak turu garantilemiş bir takım olmanın rahatlığı içindeydik. Artık Şükrü Saracoğlu Stadı’nda o muhteşem taraftarımızın önüne çıkacağım anı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Kaynak: fanatik.com.tr
Ziraat Türkiye Kupası son maçında Antalyaspor'a 4-3 mağlup olan Fenerbahçe, 8 ay sonra kalesinde 4 gol görmüş oldu. Sarı-Lacivertliler, en son 13 Mayıs 2009’da Türkiye Kupası Finali’nde Beşiktaş’a 4-2 mağlup olmuştu. 4-3’lük skor, aynı zamanda 2010 yılında yenilen gol ortalamasını da 2’ye çıkardı. Kanarya, yeni yılda yaptığı 3 maçta kalesinde toplam 6 gol gördü. Fenerbahçe’nin 2009 yılında oynadığı 54 resmi maçtaki gol ortalaması ise 0.88’di. Kaynak: fanatik.com.tr
Antalyaspor maçında nefis bir gole imza koyan Özer Hurmacı'nın, 90 dakika sonrası yüzündeki izleri görenler ne olduğunu sorunca, genç yıldızdan ilginç bir yanıt aldı. Bir pozisyonda Orhan Ak ile girdiği mücadele sonrası yerde kaldığını hatırlatan Özer, “Orhan ağabey, o pozisyonda kramponlarıyla yüzüme imzasını attı. Futbolda bunlar olmaması gereken şeyler ama yapacak bir şey yok. Allah daha beterinden korusun” dedi. Bu arada sakatlığının nüksetmemesi için sezon başında ameliyat masasına yatan ve ayağına vida takılan genç futbolcu, vidaların ağrı yapması nedeniyle dün ormanda yapılan çalışmayı tamamlayamadı. Özer Hurmacı’nın ayağındaki vidaların sezon sonunda alınacağı belirtildi. Kaynak: fanatik.com.tr
Fenerbahçe'den sonra Özbekistan ve Rusya maceraları kısa süren Zico, Olimpiakos'la da yollarını ayırdı. Fenerbahçe’yi iki sezon çalıştırıp, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynatmasına karşın, ligde şampiyon yapamadığı için gönderilen; Özbekistan’ın Bunyodkor takımının ardından 2009’da transfer olduğu CSKA Moskova serüveni çok kısa süren ve görevine son verilen Arthur Zico’nun, Yunanistan macerası da kısa sürdü. Olympiakos’u Devler Ligi’nde bir üst tura çıkarmasına karşın, Yunanistan Ligi’nde Panathinaikos’un 7 puan gerisinde kalan Brezilyalı hocanın görevine son verlidi. Özellikle taraftarların Zico’dan memnun olmadığını kaydeden Yunan gazeteleri, “Zico çok iyi bir oyuncuydu ama 20 sene önce. Asla iyi bir hoca olamadı. Takıma bir yenilik kazandıramadı. Gitmesi en akıllıca işti” yorumunda bulundu. Kaynak: fanatik.com.tr
Her maçta rakiplerin sert müdahaleleriyle karşı karşıya kaldığını ileri süren Emre, “Hakemler bunu görmüyor. Sesimi çıkarınca da 'kötü çocuk' oluyorum” dedi. 3 yıl aradan sonra ilk kez sezon başı hazırlığı yapan ve bunun faydasını ligin ilk yarısında yüksek form grafiği yakalayarak gören Emre Belözoğlu’ndan “sertlik” isyanı. Maçlarda agresif davrandığı eleştirilerine maruz kalan yıldız oyuncu, kendisinin hep “kötü çocuk” olarak gösterildiğini belirterek, “Aslına bakarsanız, maçlarda bana neler yapılıyor. Bunu hiç kimse görmüyor ya da görmezden geliyor. Bunun son örneğini Antalyaspor maçında yaşadım. Rakip oyuncular bana inanılmaz sert giriyor ancak hakemden ses çıkmıyor. Ben sesimi çıkarınca da ‘kötü çocuk’ ilan ediliyorum. Ama herkesin bir dayanma sınırı var” diye konuştu. ‘Elimden geleni yapacağım’ Ligin ilk yarısını 3 sarı kartla bitirdiğini, yani ceza sınırında olduğunu hatırlatan Emre, “Kart görmemek için elimden geldiğince uğraşacağım. İkinci yarıda bizi zorlu bir maraton bekliyor. Üç cephede birden mücadele edeceğiz. Bu maratonda, gereksiz kart görüp takımı eksik bırakmaya hakkımız yok” derken, yeni transferleri Gökhan Ünal’ın katılımıyla birlikte her şeyin çok daha güzel olacağına inandığını sözlerine ekledi. Yusuf Dursun Kaynak: fanatik.com.tr
Deivid 3 hafta yok; Bekir'in kasık, Güiza'nın topuk, Gökhan ile Cristian'ın diz ağrıları, Özer'in platin rahatsızlığı var, Alex ve Gökhan kart cezalısı. Ziraat Türkiye Kupası son maçı için Antalya’ya erken giden ve 6 gündür kamp yapan Fenerbahçe, İstanbul’a bir dizi sorunla döndü. En büyük sorun, sağ arka adalesinde yırtık oluşan Deivid. Sambacı en az 3 hafta sahalardan uzak kalacak. Dizindeki platinin rahatsız ettiği Özer de, dünkü krosu tamamlayamadı. Topuğundaki sorunu devam eden Güiza ile kasığında ağrı bulunan Bekir idmana katılmazken, dizlerinde ağrı bulunan Cristian ve Gökhan Gönül, çalışmaya çıkmadı. Semih’in de hafif sakatlığı bulunuyor. Tüm bunların üstüne Kaptan Alex ve Gökhan Gönül, sarı kart cezalısı oldukları için Denizlispor’a karşı forma giyemeyecek. Alex’in yerine düşünülen Özer ile Gökhan’ın alternatifi Bekir’in sakatlıkları Daum’u düşündürürken, bu iki oyuncunun cuma günkü maça yetişme ihtimallerinin yüksek olduğu belirtildi. Her gole 10 şınav cezası Bu arada Sarı-Lacivertliler, son gün ormanda kros yaptı. İdman öncesi, Antalya’dan yenilen 4 golü hatırlatan Koch, Daum ve futbolculara bunun karşılığı olarak 40 şınav çektirdi. Ardından yağmur altında tempolu bir koşu yapan futbolcular, Antalya kampını tamamladı. Kaynak: fanatik.com.tr
Karacabey Fenerbahçeliler Derneği yönetici ve üyeleri, eski başkanlardan Faruk Ilgaz'ı evinde ziyaret etti. Ilgaz’ın Moda’daki evine giden dernek üyeleri, kendisine Karacabey’den getirdikleri yöresel hediyelerle birlikte bir plaket verdi. Dernek üyelerine teşekkür eden Faruk Ilgaz, “Unutulmamak çok güzel. İlk kez bir dernek tarafından ziyaret ediliyorum. Bu da beni duygulandırdı. Karacabey’deki Fenerbahçeliler’e selamımı iletin” dedi. Kaynak: fanatik.com.tr
Fenerbahçe'de Aykut Kocaman Brezilya'dan Arjantin'e geçiyor. Sarı-Lacivertli ekip, golcüye doymuyor. Trabzon'dan Gökhan Ünal'ı alan Fenerbahçe, şimdi de Arjantin'de Banfield'de gol kralı olan Uruguaylı yıldızın peşine düştü. Fenerbahçe’nin transfer listesindeki yeni isim; Banfield’ı Arjantin Açılış Ligi’nde şampiyonluğa taşıyan Santiago Silva. Geçen yıl Velez Sarsfield’dan kiralık olarak Banfield’a gelen Silva, 19 lig maçında attığı 14 golle ‘krallık tacını’ ele geçirdi. Kariyerinin en iyi sezonunu Açılış Ligi’nde yaşayan Silva, hem takımına Arjantin 1. Ligi’ndeki ilk zaferini yaşattı hem de kral oldu. Toplamda ise 35 maçta 22 kez fileleri havalandırdı. Fenerbahçeli Lugano’nun vatandaşı olan Silva için Avrupa’nın birçok devi devrede, özellikle de Roma onu çok istiyor. Banfield’ın da oyuncuyu tekrar kadrosuna katmak için temaslarını sıklaştırdığı bildirildi. Silva 1998’de başladığı kariyerinde şimdiye kadar 10 farklı takımda forma giydi. Avrupa deneyimini ise Almanya’da Cottbuss ve Portekiz’de Beira ile yaşadı. Santiago Silva için Brezilya’dan Arjantin’e geçmeye hazırlanan Fenerbahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman’ın burada nabız yoklayacağı, transferin de 1 hafta içinde olumlu ya da olumsuz sonuçlanacağı ifade ediliyor. Zafer Büyükavcı Santiago Silva kimdir? Tam Adı: Santiago Martin Silva Olivera Doğum Tarihi: 09.12.1980 Doğum Yeri: Montevideo Ülkesi: Uruguay Yaşı: 29 Boyu: 1.85 Kilo: 80 Mevkii: Forvet Kulübü: Velez Sarsfield Oynadığı takımlar: Central Espanol, River Plate, Defensor Sporting, Nacional, Corinthians, Energie Cottbus, Beira, Newell's Old Boys, Gimnasia de La Plata, Banfield Kaynak: fanatik.com.tr
Fransız gazetesi L'Equipe, Fenerbahçe'nin golcü arayışlarını sürdürdüğünü ve Monaco'nun Brezilyalı forveti Nene için 10 milyon Euro'yu gözden çıkardığını yazdı. Fransa Ligi’nde 12 golle zirvede bulunan 28 yaşındaki Sambacı’ya, Sarı-Lacivertliler’in 3.5 yıllık sözleşme önerdiği iddia edildi. Kulübüyle 2011’e kadar kontratı bulunan Nene için Juventus, Sevilla ve Benfica’nın da takipte olduğu öne sürüldü. Kaynak: fanatik.com.tr
Herkesin kendisinden Kayseri'deki gibi oynamasını beklediğini söyleyen Mehmet Topuz, “Burası Fenerbahçe. Ne görev veriliyorsa, onu yapıyorum” diye konuştu. Mehmet Topuz’dan samimi itiraf. Futbol kamuoyunun kendisinden Kayseri’deki gibi oynamasını beklediğini ifade eden yıldız oyuncu, “Kayserispor’da her topun başına ben geçiyordum. Herkes bana bakıyordu, ‘acaba ne yapacak’ diye. Burada ise hocamız ne görev verirse, onu yapmaya çalışıyoruz. Burada her şey farklı. Düşüncem, ‘Fenerbahçe’ye nasıl yararlı olurum, nasıl koşarım.’ Bunların yanında gol atar ve attırırsam, bunlar ekstra olacaktır. Fenerbahçe’ye geldiğimden beri, etkili olduğum yer, bölge diye bir kavram kalmadı. Takım için koşuyor, çabalıyorum. Kaleci kırmızı kart görse ve kaleye geçmem gerekse, hiç düşünmeden geçerim” dedi. ‘Gökhan eşittir golcü’ Yeni transfer Gökhan Ünal’la 6 yıl birlikte oynadığını hatırlatan Topuz, “Hem saha içinde hem dışında çok iyi anlaşıyorduk. Onun gelmesi, benim için de, takım için de iyi oldu. İnşallar gollerine devam eder, yine gol kralı olur. Geldiği takımda bir hayli sıkıntı yaşadı. Taraftarla arası iyi değildi. İnşallah burada o sıkıntıyı yaşamaz. Onun için kısaca ‘golcü’ diyebilirim. Her türlü golü atabilir. Kişilik olaraksa, benim gibi duygusal. Bazı şeyleri kafasına takar. Ona, ‘Her şeyi kafana takma’ diyorum. İnşallah eski günlere döneriz” diye konuştu. ‘Bize farklı oynuyorlar’ Tüm takımların Fenerbahçe’ye karşı farklı motive olduğunu iddia eden tecrübeli futbolcu, şunları söyledi? “Başka maçlara çıkıyorlar, bize oynadıklarının yüzde 40, yüzde 60’ını bile oynamıyorlar. Karşımıza ise yüzde 100 konsantrasyonla çıkıyorlar. Kötü gittiğimiz dönemlerde sonraki mücadele Avrupa Ligi oluyordu. Kendimize gelmemiz için kazanmamız gerekiyordu. Bu da bizi konsantre ediyordu.” ‘Biz, kendimizi yeneriz’ Fenerbahçe’ye transferini, imza törenini ve taraftarla buluştuğu ilk günü unutamadığını dile getiren Mehmet, “Ölene kadar kalbimde olacak. Çok çalışıp, takımıma en iyi şekilde katkı sağlamak ve şampiyonluk sevincini yaşamak istiyorum. Şampiyonluk için tempoyu yükseltmemiz gerekiyor. Fikstür kağıt üzerinde avantaj gözükür ama kazanamazsanız, bir önemi kalmaz. Bizim bir sözümüz var; ‘Rakipler bizi yenemez, biz kendimizi yeneriz’ diye. Kendimiz gibi oynarsak, her zaman, her takımı yeneriz. Biz, büyük takımız. Her kulvarda elimizden geleni yapıp Fenerbahçe’yi en iyi yerlere taşımak istiyoruz” diye konuştu. Mehmet Topuz’un Fenerbahçe kariyeriSüper Lig Maç Dakika Gol Asist 14 963 0 1 Türkiye Kupası Maç Dakika Gol Asist 3 227 2 2 Avrupa Kupası Maç Dakika Gol Asist 7 379 1 0 Kaynak: fanatik.com.tr
Kendileri için en önemli şeyin Süper Lig şampiyonluğu olduğunu bir kez daha vurgulayan Daum, “Bunu becermememiz için hiçbir neden yok” dedi. Antalya kampının son gününde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Daum’dan, lig yarışıyla ilgili iddialı sözler. 3 kulvarda da yarışa devam ettiklerini ifade eden Alman hoca, “Bu 3 kulvarda ne kadar başarılı olacağımızı göreceğiz. Ama Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak her zaman gerçekçi davranmak zorundayım. Her kulvarda başarılı olmak için çok büyük ve güçlü kadroya sahip olmalısınız. Bazen benden abartılı yanıtlar bekleniyor. 25 yıldır bu meslekteyim ve çok tecrübeliyim” diye konuştu. Daum, çok iddialı sözler sarfetmediğinin söylenmesi üzerine, “Şampiyon olacağız. Sizce bunu becermemek için bir neden var mı? Belki beni yanlış anladınız. ‘Gerçekçi olmak istiyorum’ derken, lig şampiyonluğunu öne alıp, diğer kulvarları kastettim. Bizim için en önemli şey, ligde şampiyon olmak. Birkaç puan farkla şampiyon olacağımızı, Avrupa’da kimleri eleyebileceğimizi söyleyebilirim ama bu, benim tarzım değil” açıklamasını yaptı. ‘Gökhan yararlı olacak’ Futbolcularının Antalya’da çok iyi çalıştığını kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Çoğu, iyi durumda. Çok iyi durumda olmayan bazı oyuncularımız da ileriki günlerde daha iyi çalışıp, arkadaşlarının performansına yetişebilir. Antalya maçında iki gol geriye düşmemize karşın takım çok iyi direndi. Bu, takımımın gücünü gösteriyor. Ancak aynı zamanda eksiklerimizi de gösterdi. Bazı şeyleri düzeltmeli ve daha iyi yapmalıyız” derken, yeni transfer Gökhan Ünal’la ilgili, “Onu kadromuza katmaktan memnunuz. Çok kaliteli bir futbolcu. Takımımıza çok yararlı olacağını düşünüyorum. Takımdaki birçok oyuncuyu tanıyor. Adapte olmakta hiçbir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Daha önce, orta sahada daha fazla pozisyon üreteceğimizi düşünüyordum. Sadece forvetler değil, orta sahadan da yararlanmak istiyoruz. İdmanlarda bunun üzerine çalışıyoruz. Umarım bundan sonra orta saha oyuncularından daha fazla gol görürüz. Özer, Antalya maçında bunu başardı. Umarım Mehmet Topuz, Uğur, Ali Bilgin’den de gol görürüz” değerlendirmesini yaptı. Ceza kararına destek Alman hoca, Kazım ve Önder’in yokluğunun takıma güç kaybettirip kaybettirilmediğinin sorulması üzerine şunları söyledi: “Bu konuya iki açıdan bakmalıyız. Birincisi futbolcunun sportif performansı. İkincisi saha dışında yaptıkları, takıma ve kulübe zarar verici şeyler. Kulübümüz, bu konuyla ilgili net bir sinyal vermek istedi. Verdiğimiz karar şudur ve nettir; Önder ile Kazım, Fenerbahçe’nin futbolcularıdır ve ikisi de şu anda takımdan ayrı çalışmaktadır. Bu konuda hiçbir şey değişmedi. Verilen kararı da destekliyorum. Takımdaki oyuncuların, onların affını istemesi de olumlu. Bu, takım ruhunu gösteriyor. Ama bunun bir etkisi olur mu, olmaz mı, bunu bilmiyorum.” ‘Kimse hediye etmez’ Daum, fikstür avantajı konusunda da, “Eğer bu 12 maçı kazanırsak, avantaj yakalarız. Ama her maç zordur. Hiç kimse, İstanbul’a gelip bize maçı hediye edecek değil. En çok, sahamızın durumunu merak ediyorum. Umarım iyi bir zeminle karşılaşırız. Bursaspor ve Galatasaray maçları gibi karşılaşmalar oynamak istiyoruz. Önemli olan zor maçları kazanmak” dedi. Daum son olarak, takımın atmosferiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu konuda hiçbir eksiğimiz yok. Hiçbir kulüp sorunsuz ve problemsiz değildir. Biz, sorunları çözmek için getirildik. Fenerbahçe’den ayrıldığımda çok iyi bir atmosfer vardı. Yeniden döndüğümde, o eski tanıdığım Fenerbahçe atmosferi yoktu. Bunu yaratmak için elimizden geleni yaptık. Fenerbahçe’nin her zaman sempatik bir kulüp olmasını istiyoruz.” Yusuf Dursun Kaynak: fanatik.com.tr
Forvet güçlendirildi, orta sahaya oyuncu aranıyor, oysa en büyük eksik defansta. Göbekte oynayacak 3 oyuncu var, sağbek Gökhan alternatifsiz Teknik direktör Daum’un, “Bir forvete ihtiyacımız var” sözleri üzerine harekete geçen ve Trabzonspor’dan Gökhan Ünal’ı transfer eden Fenerbahçe’de, sportif direktör Aykut Kocaman, Güney Amerika’da oyuncu arayışlarını sürdürüyor. Kocaman’ın, orta sahanın solunda oynayacak kaliteli bir futbolcu aradığı biliniyor. Oysa Fenerbahçe’nin şu anda en büyük eksiği savunmada görünüyor. Defansın göbeğinde görev yapan Bilica ile Lugano adeta alternatifsiz gibi. Önder’in kadro dışı bırakılmasının ardından, bu ikilinin yerinde oynayabilecek tek bir isim kaldı; Sezon başında Gaziantep’ten alınan Bekir İrtegün. Onu da, teknik direktör Daum, savunmanın sağında görevlendiriyor, gerçek yeri stoper olmasına karşın. İki yabancıya bir şey olduğu takdirde, burada Bekir’in yanı sıra görev yapabilecek kapasitede, orta saha oyuncusu Deniz Barış var. Daum da kabul etti Savunmanın solunda Santos, Vederson, önlerinde Uğur Boral olduğu için sorun görünmüyor. Ancak sağ taraf için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Öncelikle Gökhan Gönül’ün alternatifi yok. Zaman zaman burada görev yapan Bekir de Ali Bilgin de sağbek değil. Alman hoca da, savunmada fazla alternatifleri olmadığını, “Defansta işler kötü giderse, sıkıntı yaşayabiliriz. Bunun bilincindeyiz. Bu konuda risk alıyoruz” diyerek itiraf ederken, bir sorun çıkması durumunda bunu içlerinde çözmeye çalışacaklarını vurguladı. Kaynak: fanatik.com.tr