Fenerbahçe'den güncel haberler

Konu, 'FENERBAHÇE' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe’nin suskun golcüsü Semih şok etti.

Fenerbahçe’de Semih krizi çıkacak gibi... Sezon sonu bitecek sözleşmesini uzatmak için yönetime masaya oturma teklifi yapan golcü futbolcunun 3 yıl için 6 milyon euro isteyeceği öğrenildi.

6 MİLYON EURO VE OYNAMA GARANTİSİ

1907haber.com'un haberine göre, Yedek kaldığı için sıkıntı çeken “Nöbetçi Golcü”nün daha çok oynama garantisi talep etmesinin yanı sıra forma giymemesi halinde de garanti para olarak yüksek bir bedel belirlediği ifade edildi. Köln, Schalke, Leverkusen, Atletico Madrid ve Portsmouth gibi kulüplerden teklif alan Semih’in bu nedenle rahat olduğu ve isteklerinin kabul edilmemesi halinde ayrılmayı kafasına koyduğu kaydedildi.

BAŞKAN ŞOK OLDU

Semih’in isteklerini öğrenen Başkan Yıldırım şok olurken, “Fenerbahçe’de kimseye ayrıcalık tanıyamayız. Kalmak isteyen kalır gitmek isteyen olursa kimseye dur demeyiz. Semih bizim evladımız. Onunla anlaşma ortamı bulacağız. Ve imzayı atacak şeklinde konuştu.

Kulüpten sızan bilgilere göre Semih’in istediği rakam ve şartlar yüzünden kalmasının zor olduğu öğrenildi.
    1907haber.com özel haberidir kaynak gösterilmeden kullanılamaz

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA)’nin sitesi UEFA.com'da Fenerbahçeli Colin Kazım’la yapılan röportaja yer verildi.

Kazım için limit gökyüzü manşetiyle verilen haberde milli futbolcunun bu sezon ilk 11'de forma şansı bulduğu için mutlu olduğu belirtildi.

UEFA'nın resmi internet sitesinde Fenerbahçe'nin son 32'ye kalma yolunda önemli bir avantaj sağladığı belirtilirken, Turkcell Süper Lig'i liderinin forveti Kazım Kazım'ın, "Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Steaua zaferi

Fenerbahçe'nin 5 Kasım'da Steaua Bükreş'i 3-1'lik galibiyetinin takımı H grubunda liderliğe çıkardığı vurgulanırken, sarı-lacivertler'in bu galibiyetin ardından son 32'ye kalmaya çok yaklaştığı vurgulandı. Haberde konuyla ilgili olarak ise, Kazım ve arkadaşlarının kupada daha ileri gitmek için heyecan duyduğu kaydedildi.

Radyospor'un ahberine göre, Londra doğumlu 23 yaşındaki futbolcunun konuyla ilgili olarak ise, "İyi bir takımız, eğer iyi oynarsak herkesi yenebiliriz. Gitmek istediğimiz yere kadar gidebiliriz." ifadelerine yer verildi.

Mutlu ilişki

Colin Kazım'ın, Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum tarafından UEFA Avrupa Kupası'ndaki dört maçta da ilk 11'de yer verdiği kaydedilirken, verimli olan Kazım'ın bundan mutluluk duyduğu, kendisine de ilk 11'de yer bulduğu belirtildi. Kazım'ın Daum'la ilgili olarak, "Teknik direktörüm oynamamı istiyor. Oynamayı bekliyorum, ilk 11'de başladığımda ve iyi oynadığımda her şey tamam. Tabiki bu sezon kendimi daha rahat hissediyorum. Şu anda ligde ve Avrupa Kupası'ndaki grupta lideriz. Teknik direktör benimle konuşuyor ve benden bir şeyler beklediğini biliyorum. Gizli saklı bir şeyler yok, düşündüklerini bana söylüyor. Eğer iyi oynamazsam bana iyi oynamadığımı söylüyor, iyi oynarsam iyi oynadığımı söylüyor. Bana göre bire bir teknik direktörler daha iyi. Şu an çok mutluyum."

3. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    UEFA Avrupa Ligi'ndeki Steaua Bükreş maçı sonrası 4 gün izin yapan Fenerbahçe'de futbolcular, Beşiktaş ile oynayacakları derbi maçın hazırlıklarına yarın başlayacak.

Sarı-lacivertliler, akşam saatlerinde Can Bartu Tesisleri'nde bir araya gelip saat 18.00'de derbi maçın ilk çalışmasını yapacak.

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Efes Pilsen'e 80-67 yenilen Fenerbahçe Ülker'de, basketbol şube direktörü Nedim Karakaş, rakiplerinin son dakikalarda gösterdiği performansla kazandığını söyledi.

İki takımın da karşılaşmaya iyi başladığını ifade eden Karakaş, ''Son iki dakikaya kadar başa baş geçen bir mücadele oldu. Ancak bundan sonra biz kaçırdık, rakibimiz ise bulduğu fırsatları değerlendirdi ve sonuç onların lehine oldu. Orada iki takımdan biri hata yapacaktı ve oyundan kopacaktı. Hatayı biz yaptık. Kazanmak istiyorduk ama rakibimiz galip geldi. Tebrik ediyoruz'' diye konuştu.

Nedim Karakaş, kadrolarındaki eksikliklerin kendilerini olumsuz etkilediğini anlatarak, ''Hasta olan Preldzic ile sakatlığı hala geçmeyen Mirsad'ın eksikliğini hissettik. Sonuçta bir lig maçını kaybettik. Sezon boyunca her takım galibiyet ve mağlubiyetler alacaktır. Bizim amacımız en az mağlubiyetle play-off'lara gitmek'' değerlendirmesinde bulundu.

Karakaş, sözleşmesini karşılıklı feshettikleri Solomon'un yerine şu an bir oyuncu almayı düşünmediklerini de ifade etti.

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    "Türkiye'de en ufak başarısızlıkta tribünden tepki alıyorsunuz. Her maçı kazanmak ve her sene şampiyon olmak zorundasınız. Hiç mutlu değilim".

TATİL İÇİN GÜZEL

Sahada bir türlü ayaklarını konuşturamayan Daniel Güiza, iş mikrofonlara gelince, bir de ülkesi İspanya'da olunca bülbül kesiliyor. Okçu, son olarak CR TV'nin yurt dışında hayatını sürdüren futbolcuların yaşamlarını konu alan programına konuk olurken, "Türkiye tatil için güzel ama ben orada futbol oynamak için bulunuyorum ve hiç mutlu değilim. Sıkıntılı günler geçiriyorum" dedi.

KİMSE İZLEMİYOR

Güiza'nın açıklamaları bununla da kalmadı. Daniel şok yaratan sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'ye gitmek maddi açıdan değilse de futbol açısından hata idi. Çünkü Türk futbolu takip edilmiyor ve bu da sıkıntı yaratıyor. Türkiye'de hep kazanmak zorundasınız.

Fotomaç'ın haberine göre. Türkiye'de en ufak başarısızlıkta tepki alıyorsunuz. Her maçı kazanmak ve her sene şampiyon olmak zorundasınız."

MUTLAKA AYRILACAĞIM

Güiza, CR TV'de ayrıca Fenerbahçe'den kesinlikle ayrılmak istediğini söyledi. Kaçırdığı gollerle taraftarların gözünden düşen İspanyol golcü, "Ocak ayı olmasa bile sezon sonu mutlaka ayrılacağım. Ve ülkeme dönüp futbol hayatımı sürdüreceğim" dedi.

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe’nin formsuz golcüsü Güiza’nın Beşiktaş derbisini beklediği ifade edildi.

Geçen sezon iki maçta da rakibi Beşiktaş’a iki gol atıp moral bulan ve destek kazanan İspanyol golcünün bu sezon da önemli derbide oynamak için Daum’dan forma istediği belirtildi.

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ocak ayında ülkesine gitmeyi kafasına koyan Roberto Carlos, Fenerbahçe'nin zorluk çıkarması halinde FIFA'ya başvurmayı düşünüyor.

Ocak ayında ülkesine gitmeyi kafasına koyan ve ilk etapta dostâne bir şekilde ayrılmak isteyen Roberto Carlos, Fenerbahçe’nin zorluk çıkarması halinde FIFA’ya başvurmayı düşünüyor.

Htspor'un haberine göre, Devre arası transfer döneminde Fenerbahçe’den ayrılmayı kafasına koyan Roberto Carlos, bu ayrılığın dostane şekilde olması için uğraş veriyor. Ancak sambacı kulübün izin vermemesi durumunda da işini şansa bırakmak
    istemiyor. Tatil dönüşü yönetimile son kezmasaya oturacak olan yıldız futbolcu, yolları iyi şekilde ayırmayı planlıyor.

Geçtiğimiz ay ayrılmak için yönetimle görüşen ancak aralık ayına kadar beklemesi konusunda ikna edilen ve gidişine izin verilmeyen Carlos, bu sefer yine aynı durumla karşılaşırsa hukuki yolları kullanarak ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

B PLANI HAZIR

Yapılacak görüşmede yönetimi ikna edememesi durumunda, Brezilyalı yıldız “B planını” devreye sokacak. Sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli futbolcu, yönetimin kolaylık sağlamaması durumunda FIFA’ya başvurmayı düşünüyor. Sözleşmesi sürmesine rağmen gidişini haklı gerekçelere dayandırmayı amaçlayan sambacı, son çare olarak bu yola başvuracak.

Brezilyalı yıldız, opsiyonlu olarak uzatılan anlaşmasının sona erdirilmesi için FIFA’nın futbolcuyu koruyan
    kanunlarından yararlanmayı planlıyor. Ancak Roberto Carlos’un ilk hedefi her şeye rağmen kulüple yollarını dostâne şekilde ayırmak.

8. *****

***** Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    bende semih oynamalı devamlı

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç başkanlığındaki dernek yönetim kurulu üyeleri ile Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği (ÜNİFEB) üyeleri, ulu önder Atatürk'ün ölümünün 71. yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Fenerbahçeliler, Ulu Önder Atatürk'ün kabrine çiçek bıraktılar.

Ali Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1907 Fenerbahçe Derneği ile ÜNİFEB'in her sene 10 Kasım Anıtkabir ziyaretlerinin geleneksel hale geldiğini söyledi.

He sene ziyarete katılan Fenerbahçelilerin sayısının giderek arttığını belirten Koç, sınav haftası, ders günü olmasına rağmen bu sene 38 il, 63 üniversiteden toplam 2 bin 85 Fenerbahçelinin ziyarete katıldığını bildirdi.

Fenerbahçe camiasının, ülkenin kurtuluşunda, cumhuriyetin kuruluşunda ve cumhuriyet kurulduktan sonra çağdaş medeniyet düzeyine ulaşma çalışmalarında büyük katkılarının olduğunu ifade eden Koç, şunları kaydetti:

''Dolayısıyla bugün burada bulunmamızın bizim için ayrı bir anlamı var. Bununla beraber Atamızın hangi takımı tuttuğu tartışma konusu olmuştur pek çok kez. Bizim bu konuda yaklaşımımız biraz farklı. Biz, 'Atamızın hangi takımı tuttuğu önemli değil, hangi takımın atamızın cumhuriyetine, ilke ve inkılaplarına daha fazla sahip çıktığı önemli'' diyoruz. Bu bağlamda baktığımızda Fenerbahçemizin bir adım önde, ayrıcalıklı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü camiamız savaşta bir çok şehit vermiştir. Dereağzındaki tesislerimizden cephane kaçırılmıştır. Futbol takımımızın işgal kuvvetleriyle yaptığı ve kazandığı maçlar, Anadolu'da savaşan askerlerimize moral kaynağı olmuştur. Bu şekilde baktığımız zaman Fenerbahçe'nin duruşu her zaman farklı olmuştur.

İlla ki Atamızın bir takım tuttuğunu iddia edeceksek, tarihe baktığımızda Atamızın Fenerbahçe'ye olan sempatisi bir çok kez belgelenmiştir. Bunlardan bir tanesi Fenerbahçe stadının yapılması için TBMM kararıyla verdiği destek, hibe olmuştur. Fenerbahçemizi ziyaret etmiştir ve En son olarak Asr-ı Fener projemizde ispatladığımız gibi Atamız, Bursa'da Fenerbahçe'nin Bursa karmasıyla oynadığı maçı ziyaret etmiştir. Dolayısıyla Atatürk illa ki bir takım tutuyor diyorsak, ispatlarıyla Fenerbahçe'ye daha yakın olduğu, daha fazla sempatisi olduğu ortadadır.''

Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana bir çok zorluğun üstesinden geldiğini ifade eden Ali Koç, ''Kuruluşunda bir toplu iğne bile üretemeyen cumhuriyetimiz, bugün dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip hale gelmiştir. Çok güzel gelişmeler olmuştur. Bize, gençlere düşen, cumhuriyetimizi korumak ve daha üst seviyelere çıkarmaktır. Ülkemiz üzerindeki tartışmaların bir an önce son bulmasını, birlik ve beraberliğin yakalanmasını istiyoruz''' diye konuştu.

1907 ÜNİFEB Yönetim Kurulu Başkanı Necati Mete de bu sene 6'ncısını gerçekleştirdikleri ziyaretin katılımcı sayısının her sene arttığına işaret etti. Mete, ''Rekorumuz 1500 katılımcıydı. Bu sene rekorumuzu kırdık, 2085 Fenerbahçeliyle bu 10 Kasım'da Atamızı ziyarete geldik'' dedi.

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    İspanyol spor gazetesi Marca, teknik direktör Luis Aragones'in 4 milyon avroluk alacağıyla ilgili eski kulübü Fenerbahçe ile tam anlaşmaya vardığını ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) dava açmaktan vazgeçtiğini iddia etti.

Marca, ''Luis, 2. yılının maaşını ay ay alacak'' başlığı altında verdiği haberde, Fenerbahçe ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunmasına rağmen geçen sezon sonunda görevden alınan Luis Aragones'in kalan 1 yıllık maaşının tamamını alacağı ifade edildi.

Beşiktaş'ta eski teknik direktör Vicente Del Bosque'nin parasını alabilmek için yaşadığı sorunları göz önünde bulundurduğu belirtilen Aragones'in, Fenerbahçe ile ''çok iyi hazırlanmış, açık maddeleri olan bir sözleşmesi'' olduğu bildirildi.

Aragones'in Fenerbahçe'deki 2. yılına denk gelen 4 milyon avroluk maaşının tamamının ödenmesi konusunda avukatı Vicente Montes ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın anlaştığını yazan İspanyol gazetesi, 15 Kasım tarihinden itibaren Aragones'e ödemelere başlanacağını ve taksitle yapılacak ödemelerin 30 Haziran'a kadar süreceğini kaydetti.

Haberde, Aragones ve Fenerbahçe arasında varıldığı söylenen anlaşma sayesinde ''Ne UEFA ne FIFA ne de Türk mahkemelerine para ödenmeyecek'' denildi.

Aragones ile birlikte Fenerbahçe'de görev yapan yardımcı antrenör Cesar Mendiondo ve kondisyoner Carlos Cascallana'nın da alacaklarını temin edeceği ifade edildi.

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, kulüpten ayrılacağını açıklayan Brezilyalı Roberto Carlos ile ilgili olarak, ''Roberto Carlos'un gidip, gitmemesi beni o kadar ilgilendirmiyor'' dedi.

Son zamanlarda konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde doğruluk payı olduğunu anlatan Koç, ''Fenerbahçe'ye katkıları olmuştur. Gidip, gitmemesi beni o kadar ilgilendirmiyor. Zorla kimseyi tutamazsınız. Bu olay bir netliğe kavuşmalı'' diye konuştu.

Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen ''Sports Marketing'' konulu panele katılan Koç, katılımcı öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Asbaşkan Ali Koç, Semih'in, Kezman ve Güiza'dan önce de sonra da sonra yedek kulübesinde kalmasıyla ilgili bir soruya, ''Tek forvetli sistemde Semih sıkıntıya giriyor. Olmaması gereken durumda kulübede oturuyor. Sahaya çıktığında da görevini yerine getiriyor. Burada sorulacak soru neden 2 forvetle oynamıyoruz olmalıdır'' dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray ve Beşiktaş'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük markaları olduğunu savunan Koç, şöyle konuştu:

''Kardeşlik, sevgi ve barışa katkı yapmalılar. Diğer başkanların bizim yaptıklarımızı göstermesi, bizim doğru yolda olduğumuzu gösterir. Kanallar açılıyorsa, statlar yapılıyorsa, bunda Fenerbahçe'nin katkısı vardır. Biz birşey yapıyorsak, rakiplerimiz de bunu yapıyorsa, biz doğru yoldayız demektir.''

-GUIZA HABERİNE TEPKİ-

Türk futbolundaki olumsuz gelişmeleri basının tavrına bağlayan asbaşkan Ali Koç, dün basında yer alan Güiza haberine de tepki gösterdi.

Koç, konuyla ilgili olarak habere konu olan CR diye bir televizyonun İspanya'da bulunmadığını ifade ederek, ''Güiza, Türkiye iyi bir tatil ülkesi. Gitmek istiyorum' şeklinde CR Televizyonu'na açıklamalarda bulunduğu gazetede yer aldı. İspanya elçiliğine sorduk, böyle bir televizyon yok. Böyle bir kanal yok'' şeklinde konuştu.

Başkanlığın fedakarlık isteyen bir iş olduğuna dikkati çeken asbaşkan Koç, ''Aklı olan insan başkan olmaz' demiştim. Başkanlık, her konuda fedakarlık isteyen bir iş. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Başkanları omuz omuza verirse, Türk futbolu iyi noktalara gelir'' değerlendirmesinde bulundu.

-BENİM BABAM BEŞİKTAŞLI''-

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, çocuklarının başka bir takımı tutması halinde, onlara bakış açısının değişeceğini ifade eden Koç, şunları söyledi:

''Babam Beşiktaşlı. Baba-oğul maç seyretmeye gidemiyoruz. Bu benim içimde bir eksiklik olarak her zaman kaldı. Çocukların hangi takımı tutacağında okul servis şoförleri veya dayıları etkili oluyor. Benim çocuklarım başka bir takımı tutarlarsa, ya hayatta olmam, yada onlara bakış açım değişir. Babam tüm maçları izliyor. Benim Fenerbahçeli olacağımı bilseydi, beni Beşiktaşlı yapmak için daha çok uğraşırdı. Fenerbahçe'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda ve kurtuluşunda rolü olmuştur. Fenerbahçe futbolda öncü ve önderdir. Ben sadece olaya sportif başarı olarak bakmıyorum.''

Asbaşkan Ali Koç, Galatasaraylı bir taraftarın, ''Fenerbahçe'nin büyük bir kulüp olduğunu kabul ediyorum, ama'' diye başlayan cümlesinde sarı-lacivertli kulübe eleştiri yöneltmesi sonrasında, ''Hiç kimseyle spor konusunda dalga geçmemişimdir, son 10 yıldaki Galatasaray maçlarına rağmen. Fanatiklik kötü algılanıyor. Kulübü desteklemek bana göre fanatiklik. Tek taraflı ilişki insanın doğasına aykırıdır. Taraftarlık hep tek taraflı. Böyle bir ilişki yok'' değerlendirmesinde bulundu.

Anıtkabir'deki törenlere katılan 1907 UNİFEB Fenerbahçeliler Derneği'ne övgüler yağdıran Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bugünkü törenlere, 38 şehir ve 65 üniversiteden, 2038 kişi katıldı. Derslerine ve sınavlarına rağmen bu katılım gerçekleşti. Futbolda bazı şeyler erozyona uğruyor. Türk futbolu büyük bir atılım yapmıştır. Hakemliğimiz bu gelişmelere ayak uyduramadı. Fenerbahçe stat gelirleri bakımından Bayern Münih'ten sonra Avrupa'da ikinci sıradadır. Her yönüyle futbolumuzda yeni bir sayfa açmalıyız.''

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Milli Kütüphane'yi ziyaret ederek, Fenerbahçe'nin 100 yıllık tarihini anlatan ''Asr-ı Fener'' kitabını kütüphaneye hediye etti

Ali Koç ve beraberindekileri Milli Kütüphane Müdürü Tuncel Acar karşıladı. Acar, Koç ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine Milli Kütüphane'yi gezdirerek, bilgi verdi.

Daha sonra Koç ile Acar, kitabı kutusundan çıkararak, kitap için hazırlanan özel bölmeye koydular.

Koç, burada yaptığı konuşmada, Milli Kütüphane'de Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 3 milyon eserin bulunduğunu ifade ederken, bu eserler içinde hacim olarak en büyüğünün Fenerbahçe'nin tarihini anlatan ''Asr-ı Fener'' kitabı olduğunu söyledi. Bu eserin, bir spor kulübünün, bir cumhuriyetin kurtuluşunda kuruluşunda ve sonrasında çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaşma çabaları sırasında aldığı rolü, sorumlulukları ve yarattığı katma değeri anlatan bir eser olduğunu belirten Koç, böyle bir eseri Milli Kütüphane'ye hediye etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu bildirdi.

Kitabın, spor tarihinden çok bir cumhuriyetin tarihine ışık tutan bir eser olduğunu vurgulayan Koç, ''Bu eseri oluştururken, cumhuriyetimizin tarihini iyi anlamak için, Fenerbahçe'nin tarihini de iyi anlamak gerektiğini gördük'' dedi.

Tuncel Acar da 1907 Fenerbahçe Derneği'ne teşekkür etti. Bu eseri yalnızca bir kitap olarak görmediğini belirten Acar, Fenerbahçe'nin tüm tarihini, spor tarihini ve cumhuriyet tarihini içeren bir eser olduğunu söyledi. Acar, amaçlarının böyle bir eseri Milli Kütüphane'de sergilemek olmadığını, kullanıcıların hizmetine sokacaklarını ve kitabın içeriğinden yararlanmalarını sağlayacaklarını söyledi. Bu eserin Atatürk'ün 71. ölüm yıldönümü gününde hediye edilmesinin ayrıca çok anlamlı olduğunu vurgulayan Acar, Koç şahsında 1907 Fenerbahçe Derneği'ne, kütüphaneye böyle bir eser kazandırdıkları için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Koç, Acar'a 1907 Fenerbahçe Derneği'nin plaketini verdi. Acar da Koç'a kitap hediye etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç, bur soru üzerine şunları kaydetti:

''Fenerbahçemiz bu sene ligde gayet iyi gidiyor. 3 puan öndeyiz. Avrupa'da da nispeten iyi gidiyor ama Avrupa konusunda birşey söylemek için erken. 2 kulvarda da yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'de şampiyonluk sözümüzü yerine getirmek için vargücümüzle çalışıyoruz. 12 hafta itibariyle baktığımız zaman arzuladığımız noktadayız. Daha iyi oynamaya başladığımız zaman da inanıyorum ki tepedeki pozisyonumuzu daha da somutlaştıracağız.

Beşiktaş maçı geliyor. Derbiler için önceden tahminde bulunmak zordur ama Beşiktaş açısından da çok önemli bir maç olacağı için zor geçecektir. Biz, her zaman, İnönü'deki maçların en zor maçlardan biri olduğunu söylüyoruz. Bir yönetici olarak, 'iyi oynayan kazansın' diyemeyeceğim. İnşallah Fenerbahçe kazanır. Avrupa için de bunu konuşmak için çok erken. Her sene 'şampiyon olacağız, şampiyon olacağız' diyen takımlar var ama Avrupa'da o dediğiniz noktaya gelebilmek için başarınızın, performansınızın yanında şansa da çok ihtiyacınız var. Şu an için Fenerbahçe de Galatasaray da çok güzel kuralar çekti. İnşallah bunun devamı gelir.''

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Büyük Önder Atatürk'ün hayranı olduğunu belirterek, ''Hep birlikte, bugün Türkiye'nin kurucusunu saygıyla anıyoruz'' dedi.

Christoph Daum, Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet etti. Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 71. yıldönümü olduğunun hatırlatılması üzerine Daum, kendisini bir Türk gibi hissettiğini ve Atatürk'ün en büyük hayranlarından biri olduğunu söyledi.

''Hepimiz, Atamızın bize gösterdiği yolda ilerliyoruz'' diyen Daum, ''(Atam, izindeyiz) diyorum. Türk halkıyla bu duyguyu yaşıyorum. Atatürk, dünyanın en büyük liderlerinden biridir. Ben de bir Türk sayılırım ve bundan gurur duyuyorum'' diye konuştu.

Atatürk'ün demokrasiye büyük katkısı olduğunu ifade eden Alman teknik adam, ''Kadınlara gösterdiği saygı, çocuklar ve gençler için yaptığı katkılar büyük olmuştur. Atatürk'ü saygıyla anıyoruz. Atatürk bugün aramızdadır, bizimle, bizim içimizdedir'' ifadelerini kullandı.

Ankara'ya her gittiğinde Anıtkabir'i ziyaret ettiğini hatırlatan Daum, ''Bu, benim için bir şarttır. Dünyada Gandhi, Martin Luther King, Mandela, Kennedy gibi büyük liderler var, ama Atatürk bunların üzerindedir. Bu da Türk halkı için gurur vericidir. Ben de bu gururu yaşıyorum'' diyerek duygularını açıkladı.

-''CARLOS'UN KALMASINI İSTİYORUM''-

Daum, takımdan ayrılacağı yönünde haberler çıkan Roberto Carlos ile ilgili bir soruya ''Carlos, bu konuyla ilgili benimle konuşmadı. Ona ihtiyacımız var ve burada kalmasını istiyorum'' yanıtını verdi.

Medyada çıkan haberlere anlam veremediğini kaydeden Alman teknik adam, ''Daha önce de söylemiştim, Carlos, Fenerbahçe'yi terketmek istiyorsa, ancak şampiyon olduktan sonra olur. Henüz şampiyon olmadığımızdan da bir yere gidemez'' dedi.

-DEIVID VE GUIZA KONUSU-

Güiza ve Deivid'in de takımdan ayrılacakları yönünde spekülasyonlar yapıldığının hatırlatılması üzerine Daum, şunları kaydetti:

''İkisi de önemli ve değerli futbolcular. İkisine de ihtiyacımız var. Güiza lige iyi başladı, sonra bir düşüş yaşadı. Bu normaldir. Hedefimiz, onun yeniden eski performansına kavuşması. Deivid ise ameliyat oldu, o da bizim için önemli. Ben, hiçbir futbolcumun bizden ayrılmasını istemiyorum.''

-ARA HANDİKAP MI?-

Daum, lige verilen ara ve Ankaraspor maçını oynayamamaları nedeniyle Fenerbahçe'nin uzun bir ara geçirdiğinin belirtilmesi ve bunun Beşiktaş maçı öncesi avantaj mı, dezavantaj mı olacağının sorulması üzerine, ''Eğer kazanırsak avantaj, yitirirsek handikap olur. Bunu ancak maçtan sonra konuşabiliriz. Takımım çok çalıştı ve iyi maçlar çıkardı'' dedi.

Derbiye İstanbul'da mı, yoksa başka bir yerde mi hazırlanacakları sorusuna Daum, ''Burada çalışacağız. Tesislerimiz çok mükemmel'' diye yanıt verdi.

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Daha önce Barcelona ve Fenerbahçe'de de forma giyen Robert Enke'nin, bu öğleden sonra yaşama gözlerini yumduğu açıklandı.

Hannover 96 Başkanı Martin Kind, 32 yaşındaki kalecileri Robert Enke'nin bu öğleden sonra hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ölümün Almanya'nın küçük bir kasabası olan Neustadt'ta yerel saatle 18:25 sularında gerçekleştiği bildirilirken; Enke'ye tren çarptığı öğrenildi.

Enke'nin ölüm sebebi henüz resmi olarak açıklanmazken, Morgenpost Online, olayın intihar olduğunu iddia ediyor. Goal.com'un haberine göre, Gazetenin haberinde, Hannover polis teşkilatından bir yetkilinin "Enke kendini bir trenin önüne attı" dediği iddia ediliyor.

Daha önce Barcelona forması da giyen, 2003-2004 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan; ancak çıktığı ilk maçta takımı İstanbulspor'a 3-0 kaybederken yaptığı hatalar yüzünden sarı lacivertlilerden gönderilen Enke, 32 yaşındaydı.

Almanya Milli Takımı'nın da formasını giyen Enke, üç yıl önce, doğuştan gelen bir kalp rahatsızlığı sebebiyle 2 yaşındaki kızı Lara'yı kaybetmişti.

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe, Beşiktaş ile 21 Kasım Cumartesi günü yapacağı derbi maçın hazırlıklarına, 4 günlük iznin ardından bu akşam başladı.

Teknik direktör Christoph Daum yönetiminde, Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, kondisyon ağırlıklı çalıştı. Antrenman öncesinde genç kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın 20. doğum günü kutlanırken, kendisine kupa verildi. Daha sonra Daum, saha kenarında oyuncularıyla mini bir toplantı yaptı. Alman teknik adamın, toplantıda futbolculara ''Yeteri kadar dinlendiniz. Şimdi çalışma zamanı'' dediği öğrenildi.

Antrenmana, milli takım kamplarında bulunan Lugano, Güiza ve Volkan Babacan ile izinli olan Dos Santos, Vederson ve Ali Bilgin katılmadı. Sakatlığı bulunan Semih ise tesislerde çalıştı.

Sarı-lacivertliler, yarın yapacakları çift antrenmanla Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdürecek.

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Brezilya'nın Corinthians takımında forma giyen yıldız futbolcu Ronaldo, ''Corinthians'a gelmesi için Roberto Carlos ile konuştuğunu'' söyledi.

Brezilya'daki bir spor teleziyonuna konuk olan Ronaldo, ''Roberto ile ilgilenen başka kulüpler de var, çünkü mükemmel bir futbolcu. Andre Santos'un ayrılmasından sonra Corinthians için iyi bir opsiyon olabilir. Ayrıca çok önemli bir yıl olan, kulübün 100. yılında çok iyi bir transfer olur'' dedi.

Ronaldo ayrıca, milli takımdan eski takım arkadaşı olan Roberto Carlos'un ülkesine geri dönmek istediğini de belirtip, ''Roberto, Brezilya'ya gelmek istiyor. Eşi de hamile ve burada her şeyi güvenli görüyor. Corinthians'ta nasıl olduğumu, ilk başlarda korktuğumu ama daha sonra tertemiz yeni bir sayfa açtığımı ona anlattım. Onun transferini cebimden bile öderim ama tabii ki bunu yapması gereken Corinthians'' diye konuştu.

Ronaldo, Roberto Carlos dışında Riquelme'nin de gelmesi durumunda takıma büyük katkı sağlayacağını savundu.

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Fenerbahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman'ın, ara transfer için hazırladığı listede golcüler ön plana çıkıyor.

Kocaman'ın Sevilla'nın Brezilyalı golcüsü Luis Fabiano, Sao Paulo'dan Dentinho ve Atletico Mineiro'dan Diego Tardelli isimleri üzerinde durduğu öğrenildi. Ülkesi İspanya'ya dönmek istediğini açıklayan Dani Güiza'nın yerine Sevilla ile sözleşmesi 2011 yılında bitecek olan Fabiano'nun yanı sıra bu sezon Atletico Mineiro formasıyla 53 maçta 41 gol atan 24 yaşındaki Diego Tardelli'den birisi alınacak. Üçüncü alternatif olarak görülen Corinthians'lı Dentinho'nun ise Eylül ayında sözleşmesini 2013 yılına kadar uzatmasıyla transferi zora girdi.

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Kulübü, dün vefat eden Alman kaleci Robert Enke için başsağlığı mesajı yayınladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 2003-2004 sezonunun başında Fenerbahçe'ye transfer olan ve kısa bir süre sonra takımdan ayrılan Robert Enke'nin ölümünden duyulan üzüntü dile getirilerek, ''Enke'nin takım arkadaşları, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz'' denildi.

Almanya Milli Takımı ve Hannover 96 takımının kalecisi 32 yaşındaki Robert Enke, tren çarpması sonucu dün ölmüştü.

Ligde en az oynayan yabancı oyuncu olarak sarı-lacivertli kulübün tarihine geçen Enke, Fenerbahçe'nin 10 Ağustos 2003'te İstanbulspor ile yaptığı 2003-2004 sezonunun ilk lig maçında hatalı goller yemesi üzerine yoğun eleştiri almış, uyum sağlayamadığı gerekçesiyle sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmişti.

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum, intihar eden Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hannover 96'ın ve Alman milli takımının kalecisi Robert Enke'nin kendisine depresyon hastası olduğunu söylediğini belirtti.

Daum, ''Express'' gazetesine verdiği röportajda, ''Robert Enke'nin depresyon hastası olduğunu biliyor muydunuz?'' şeklindeki bir soruya karşılık, ''Evet, bize geldikten iki hafta sonra büroma geldi ve bana açıldı. Ben de 'Robert, sana tam olarak güvendiğim için nerede olursa olsun yardım edeceğim' diye söyledim. Daha sonra Köln'de bir uzmanı tavsiye ettim'' dedi.

Enke'nin Fenerbahçe'de başarısız olmadığını, Fenerbahçe ile çıktığı ilk maçta 3-0 yenildiklerini hatırlatan Daum, ''Ben ona 'Robert çok iyi bir kalecisin. Çok iyi bir insansın' dedim. Biz burada kalmasını istiyorduk'' şeklinde konuştu.

İstanbul'dan neden ayrıldığı yönündeki bir soruya karşılık ise Daum, ''Hiç bir zaman açıklayamayacağım bir şey söyledi. Bu konuda konuşmayacağımıza söz verdik. Bizden ayrıldığında kariyerini sonlandırmasını bekliyordum. Tennerife ile sözleşme imzalaması sürpriz oldu. Daha sonra Hannover'de göründü. Hastalığını yendiği için çok mutlu olmuştum'' diye konuştu.

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de 21 Kasım Cumartesi günü Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmana milli takımlarda bulunan Tello, Sivok, İsmail, Necip Uysal, tedavilerine devam edilen Rüştü, Nihat, Holosko ve Rıdvan Şimşek katılmadı.

Salonda yarım saat kuvvet çalışmaları üzerinde duran siyah-beyazlılar, ardından sahaya çıkarak, kondisyon koşuları ve istasyon çalışmaları yaptı. Antrenman, pas ve şut çalışmalarının ardından yarım sahada çift kale maçla sona erdi.

Beşiktaş, yarın yapacağı antrenmanla derbi hazırlıklarını sürdürecek.

Sayfayı Paylaş