Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 4. maçında 5 Kasım Perşembe günü karşılaşacağı Romanya'nın Steaua Bükreş takımı yarın İstanbul'a gelecek. Sarı-lacivertli ekibin gruptaki 3. maçında deplasmanda 1-0 yendiği Rumen ekibi, öğle saatlerinde İstanbul'da olacak. Bu arada, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum maçla ilgili basın toplantısını, saat 16.30'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirecek. Sarı-lacivertli ekibin son antrenmanı ise 18.00'de, ilk 15 dakikası basına açık olmak üzere Can Bartu Tesisleri'nde yapılacak. Steaua Bükreş ise teknik direktörü Mihai Stoichita'nın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.15'te yapacağı basın toplantısının ardından, saat 19.45'te antrenmana çıkacak.
Saran Holding yönetim kurulu başkanı Sadettin Saran, kimsenin veremeyeceği paralarla Fenerbahçe’nin yayın haklarını dünyaya pazarladığını hatırlattı, “O zamanlar teşekkür ediyorlardı, şimdi beni taraftarla karşı karşıya getiriyorlar” dedi. Fenerbahçe yönetiminin, yayın hakları için dava açtığını ileri sürdüğü ve tepki verdiği Sadettin Saran kendisini savundu. Saran, Milliyet’e verdiği özel demeçte özetle şunları söyledi: * Başkaları gibi Fenerbahçe’ye, kendime ait ya da ürettiğim bir malı satmadım. O tarihlerde takımın hangi turu hangi tarihlerde oynayacağı belli değilken, kimsenin veremeyeceği rakamları vererek, Fenerbahçe’nin yayın haklarını satın aldım, dünyaya pazarladım. Ekonomik krize rağmen hiçbir şeyi aksatmadan ödedik, o zaman yönetici de değildim. Bugün estirilen hava, ‘Saran Fenerbahçe’nin sırtından para kazanan adam, Fenerbahçe’ye dava açmış adam’ diye. Beni taraftarla karşı karşıya getirme durumu var. * O yatırılan on milyon dolar gibi bir para ile amaç ki, en yüksek rakamdı, Fenerbahçe’ye kaynak aktarmaktı. Aziz beyin teşviki ile bu işe girdim. Ve o yıl Fenerbahçe’de, Aziz bey ilk şampiyonluğunu yaşadı. Daha sonra yönetime girdim. * Başkanlığa aday olduğum zaman sözleşmenin gerekleri yapılmamaya başlandı. Biletlerimiz bile bize verilmedi. Uzlaşma isteğimize rağmen sonuca varılmadı. Aziz bey, İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. Tahkim Kurulu’nun üç üyesi ki, birisi Aziz beyin atadığı üye dahil, kurul lehimize karar verdi. * Bu işin bu noktaya gelmemesi için çok çaba harcadım. Dünyada 200 kulüp ile anlaşmamız var, sadece bir kulüp ile ihtilafımız bulunuyor. O da Fenerbahçe. Kimse ile kavga derdimiz yok. Defalarca bana, yayın hakkını büyük fiyata aldığım için teşekkür edildi. ‘Sandalyeden kalkacak’ * Bugün amatör şubeleri kapatmayı aralarında konuşuyorlar, yüzme şubesine talibim. Saran Engelliler takımını üç yıl üst üste şampiyon yaptık. Fenerbahçe’nin böyle bir takımı yok. Başkan Yıldırım, kendi koltuğunu sağlama almak uğruna, beni camia önünde Fenerbahçe’den para kazanan biri ilan ediyor. Bunu yaparken de, Fenerbahçe’nin milyonlarca dolarına maloluyor. Aziz bey çıksın haksızlık yaptım desin, bu paranın büyük kısmını bağışlarım. * Fenerbahçe’den almaya değil vermeye geldim. 11 senede 800 milyon dolar para harcadı, ortada bir şey yok. Bundan az para ile Avrupa Şampiyonu olanlar var. Aziz bey istediği kadar beni karalamaya çalışsın, gönlümde yatan Fenerbahçe başkanlığıdır. Başkan olsam, şirketimden ceketimi alır, giderim. İşlerimle kulüp yönetimini karıştırmam. * Fenerbahçe’de büyüklüğün en önemli göstergesi sandalyeden kalkma zamanını bilmektir. Uzun süre bir makamı işgal etmek, işletme körlüğüne sebep olur”. Görev alırsam en fazla iki dönem kalırım. Yargı süreci bittiğinde, aday olabildiğim ilk dönemde başkanlığa adayım.
Fenerbahçe’nin Kayseri maçını yayınlayan İspanyol Canal + Televizyonu’nun yorumcusu, sarı-lacivertlilerin gün geçtikçe Luis Aragones’in geçen sezonki takımına benzemeye başladığını söyledi Fenerbahçe'nin futboluna yönelik eleştiriler binlerce kilometre uzaktan geldi. Sarı-lacivertlilerin Kayserispor maçını yayınlayan Canal + Televizyonu'nun yorumcusu, Daum'un takımını eleştiri yağmuruna tuttu. Milliyet'in haberine göre, Yorumcu Carlos Castilla, Fenerbahçe'nin gün geçtikçe Luis Aragones'in geçen seneki takımına benzemeye başladığına dikkat çekerek, "Ortada ağır, koordinasyondan uzak, gol yemeden açılmayan ve attığı golün üzerine yatmaya çalışan bir takım var" diyerek, sarı-lacivertlileri beğenmediğini ifade etti. Fenerbahçe'nin bu duruma gelişinin işaretlerinin Gaziantepspor maçında da görüldüğünü anlatan spiker Inaki Cono ise, "Bu futbolun sinyali önceden geliyordu. Daum önlem almakta gecikiyor" dedi. İspanyol televizyoncular, Güiza konusunda da eleştiride bulunarak, "Onun gibi bir golcünün Türkiye'de neden başarılı olamadığını da araştırmak gerekir" diyerek, Getafe, Mallorca ve Milli Takım'da goller atmış birinin Fenerbahçe'de bunu başaramamasının altında mutlaka bir şeyler olduğunu belirttiler. Bu arada spiker Inaki Cono ve yorumcu Carlos Castilla, Fenerbahçe'yi o kadar ağır ve yavaş buldular ki, zaman zaman maçı anlatma yerine kendi aralarında sohbet etmeyi tercih ettiler.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Romanya'nın Steaua Bükreş takımıyla yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Sarı-lacivertli ekip, bu karşılaşma için son çalışmasını Can Bartu Tesisleri'nde, teknik direktör Christoph Daum yönetiminde akşam yaptı. Antrenmanın öncesinde, teknik direktör Daum, saha ortasında oyuncularıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Ardından antrenör Roland Koch, motive edici bir konuşma yaptı. Konuşmadan sonra ise takımın masörü Özkan Alaca'nın doğum günü kutlandı. Antrenmanda sarı-lacivertli futbolcular, ısınma, koordinasyon ve istasyon çalışmalarının ardından taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı. Bazı oyuncular, antrenmandan sonra da sahada kalarak çalışmalarını sürdürdü. Bekir, Semih ve Önder'in katılmadığı antrenman sonrasında futbolcular tesislerde kampa girdi.
Steaua Bükreş, UEFA Avrupa Ligi (H) grubunda yarın Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Rumen ekip, teknik direktör Mihai Stoichita yönetiminde son çalışmasını, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirdi. Antrenmanın başındaki 15 dakikalık bölüm basın mensuplarına açık tutuldu. Steaua Bükreş'in, Fenerbahçe karşısında yarın sahaya Zapata, Golanski, Ghionea, Rada, Marin, Szekely, Toja, Bicfalvi, Nicolita, Moreno ve Kapetanos'tan oluşan muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor.
Steaua Bükreş Teknik Direktörü Mihai Stoichita, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda yarınki Fenerbahçe maçına kazanmak için çıkacaklarını söyledi. Stoichita, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yarın kendilerini zor bir maçın beklediğini ifade ederek, ''Fenerbahçe çok iyi bir takım, ama ilk maçta bozduğumuz şeyi tamir etmek, buradan pozitif bir sonuçla ayrılmak istiyoruz. İnşallah iyi bir maç olacak ve yağmur yağmayacak'' diye konuştu. Steaua Bükreş'in 12 yıl önce Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yendiğinin hatırlatılması üzerine Stoichita, ''Çok eski bir maç. Tabii ki hem saha, hem Fenerbahçe daha iyi konumlara geldi. Ancak yarınki maç, o maçın stresini ve gerginliğini yansıtabilir'' dedi. Avrupa kupalarında 3 maçtır gol atamadıkları belirtilerek, yöneltilen bir soruya da Rumen çalıştırıcı, ''Onlar başka maçtı, iki maçta biz çok gol pozisyonuna girdik. Yarın neden olmasın? Gol atabiliriz, bu çok farklı bir maç olacak'' yanıtını verdi. -''STADIN ATMOSFERİ OYUNCULARIMI MOTİVE EDER''- Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın atmosferinden futbolcularının etkilenip etkilenmeyeceği sorulan Stoichita, atmosferin kendilerine motivasyon sağlayacağını söyledi. Rumen ekibinin teknik direktörü, ''Bence bizi daha iyi motive edebilir. Fenerbahçe stadındaki atmosfer, benim uluslararası arenada sevdiğim bir atmosfer. Beni ve oyuncularımı motive edecek, teşvik edecektir'' şeklinde konuştu. Kendileri için Romanya Ligi'nin daha önemli olduğu yönünde daha önce yaptığı açıklamaya da açıklık getiren Stoichita, ''Bizim için daha kolay ulaşılabilecek hedefin daha önemli olduğunu belirtmek istemiştim, ama bu, UEFA Avrupa Ligi'ne ağırlık vermeyeceğiz demek değildir. Yarın akşam kesinlikle galibiyet için her şeyi yapacağız. Kesinlikle her iki kulvarda da devam ediyoruz'' diye konuştu. Rumen teknik adam, Fenerbahçe'nin çok iyi bir takım olduğunu ve sansasyonel bir futbol sergilediğini ifade etti. -JUAN TOJA: ''PUANLARLA VEYA EN AZ BİR PUANLA AYRILMAK İSTİYORUZ''- Steaua Bükreş'in Kolombiyalı futbolcusu Juan Toja, Fenerbahçe mücadelesinden puanlarla veya en az 1 puanla ayrılmak istediklerini söyledi. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toja, ''Zor bir maçın bizi beklediğinin farkındayız. Fenerbahçe büyük bir takım. Yarın puanlarla veya en az bir puanla ayrılmak istiyoruz. Bunun için mücadele edeceğiz. Fenerbahçe ile sahasında oynamak bir baskı, fakat biz sakiniz. Üzerimizde normal bir stres var. Burada olmaktan mutluyuz'' dedi.
Kayserispor maçındaki performansı ile herkese saç baş yolduran ve büyük tepki gören İspanyol golcüye Alman teknik adamın güveni tam. Son dönemde düşüş periyodu içine giren Güiza ile bir görüşme yapan Daum’un, “Sana güveniyorum. Moralini bozma. Sen sadece futboluna bak” dediği ve oyuncusuna moral verdiği belirtildi. GAZETE HABERTÜRK'ün haberine göre, Alman teknik adamın Steaua Bükreş maçı için Güiza dışında 2 alternatifi daha bulunuyor. Birincisi Kazım diğeri ise Semih. Ancak şu an için Daum bu 2 alternatifi de düşünmüyor ve Steau Bükreş karşılaşmasına tek forvet olarak Güiza’yı sürmeyi planlıyor. YÖNETİM AYNI FİKİRDE DEĞİL Ayrıca Daum, Güiza’nın psikolojik durumunu da göz önünde tutuyor. Alman çalıştırıcı, İspanyol yıldız için “Şu an yedek kulübesinde oturması onun tam anlamı ile bitmesi demektir. Eski formuna kavuşması için oynaması gerekiyor” ifadesini kullanarak kendisiyle yola devam edeceğini belirtti. Ancak Sarı-Lacivertli yönetim tecrübeli teknik direktör ile Güiza konusunda aynı düşünceyi taşımıyor. Son oynanan Kayserispor maçından sonra bazı yönetim kurulu üyelerinin İspanyol futbolcuyu eleştirdiği öğrenildi. Yönetim, devre arası transfer döneminde bu bölgeye bir golcü almak için çalışmalara başladı.
Muzaffer KARTAL Biliyorsunuz Fenerbahçe’de Alex oynasa da oynamasa da çoğu zaman gündemin ilk sırasında olan bir futbolcu… Galatasaray derbisi öncesinde deplasmandaki Gaziantepspor maçında oynamadı Fenerbahçe 2-1 yenildi, ama derbiyi kazandı… Kayserispor maçında sakat denildi oynamadı Fenerbahçe 1-1 kaldı, ama bir puanı zor kurtardı… Şimdi Perşembe günü Steaua Bükreş maçı var, yine en çok konuşulan Alex’in oynayıp, oynamayacağı. Eminim ki birçokları Daum’un Alex kumarını merakla bekliyordur. Bir başka konuyu da belirtmeliyim ki, Kayseri de Alex sakat olduğu için değil 3 sar kartı bulunduğundan oynatılmadığı söylentisi de var. Eğer Alex Kayseri’de oynayıp ve bir sarı görseydi Beşiktaş derbisinde tribünde olacaktı! Daum böyle bir kurnazlığı düşünebilir mi? Neden olmasın. Perşembe akşamı Alex oynar mı? Oynar! Çünkü Alex’in sakatlığı ciddi değil… Oynamayabilirde. Çünkü gelecek hafta Ankaraspor maçı var. Bu maç oynanmayacağı için Fener’in ilk maçı İnönü’de Beşiktaş derbisi. Daum sakatlığı tam geçmesi ve iyi dinlenmesi için Alex’i bu maçada saklayabilir. Öyleyse Perşembe akşamı takımın başında Alex’i görme veya görmeme olasalığı yüzde elli, elli. Zaten Daum’da maçtan bir gün önce yaptığı basın toplantısında Alex için net konuşmadı… Alex ‘in oynayıp, oynamaması tamamen Daum’un tasarrufu. Ama Daum’un önemle dikkat etmesi gereken şey Alex’ten boşalan alanın doldurulması. Alex oynar veya oynamaz. Ama Daum, Mustafa Denizli’nin düştüğü hataya düşmemeli… Salı akşamı Beşiktaş’ın mutlaka kazanacağını bekliyordum. Çünkü Almanya’da Beşiktaş hiçte fena oynamamıştı. Ayrıca gol atmasa da gol yemeden İstanbul’a dönmüştü. Bu bir avantajdı. Öyleyse en az tek farklı galibiyete yakın olan taraftı Beşiktaş düşünmek doğaldı… Ama maalesef evdeki hesap pazara uymadı ve Beşiktaş farklı yenilerek Avrupa’ya veda etti. Bu yenilginin birkaç nedeni var. Fakat en önde olanı Beşiktaş’ın orta alansız, orta alan direncinden yoksun oynamasıydı… Hiç kimse bir takım için en önemli yer olan orta alanı böylesine etkisiz bir Beşiktaş beklemiyordu. Bunun için ilk maçı deplasmanda kazanan Fenerbahçe Avrupa yolunda da Türkcell Süper Lig’de olduğu gibi ciddi ve hedefe odaklanarak ilerlemeli… Romanya’daki maçı 1-0 kazanan Fenerbahçe alınan 3 puanla birlikte bazı ilkleri de yaşamıştı… Roberto Carlos’un kaptan çıkması, Özer’in ilk 11’de forma giymesi, Kazım’ın tek forvet oynaması gibi… Perşembe akşamı da benzeri bir tablo olabilir. Yani kadro sürprizi görebiliriz. Steaua Bükreş ile oynadığı ilk maçı kazanan Fenerbahçe şu an grubun lideri… Ama ne olursa olsun Kadıköy’de işi sıkı tutmalı. Bir galibiyetle hem 3 puan, hem de moral bulmalı… Diyebilirsiniz ki; endişe ve korkuya gerek yok, Steaua Bükreş’i Fenerbahçe’nin yedek kulübesi yener! Mesele endişe ve korku meselesi değil… İşi sağlam tutmak, işi sağlama almak!.. Çünkü futbol da “dün” yoktur, bu gün ve yarın vardır!.. Zihinlere yerleşen varsayımlar, genellemeler futbolun doğasında her zaman farklıdır! Önemli olan “bu farkı” görebilmek, yakalayabilmek… Futbol da başarmanın “önemli bir bölümünde” motivasyon, konsantrasyon ve performansın kullanımı olduğunu defalarca gördük, yaşadık. Bu gerçekleri göz ardı eden “favoriler” az mı boynu bükük sahayı terk etti… Böylesi bir hüsran yaşanmak istenmiyorsa, hedefe gidilirken “iş görenlerin” yani teknik adam ve futbolcunun zihni modellerinde vizyon paylaşımı aynı olmalıdır!.. Bunun için “eğer” Fenerbahçe’nin hedefinde Avrupa “vizyonu” varsa, ki var! O zaman Daum ve futbolcular “Avrupa adına” da daha farklı bir bütünlük içinde olacaklar, olmalılar!.. Yani… Bu maç kazanılacak!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi’nde yarın Steaua Bükreş ile oynayacakları maç öncesinde bir basın toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı. Sakat oyuncuların durumu hakkında bilgi veren Daum, Alex’in durumunun maç saatinde belli olacağını açıkladı. Alman teknik adamın açıklaması şöyle: “HİÇBİR TAKIMDAN HEDİYE ALMADIM!” “Biz F.Bahçe olarak şunu biliyoruz ki bizi zor bir maç bekliyor. Zor bir gruptayız. Bizim amacımız kendi işimize konsantre olmak. Hem Steaua Bükreş için hem de Fenerbahçe için zor bir maç. İki kulüp de kendileri ve ülkelerine Avrupa’da puan kazandırmak için mücadele ediyor. Puan cetveline baktığımız zaman iki takım için de ne kadar önemli bir mücadele olduğunu görürsünüz. Hayatımda hiçbir takımdan hediye almadım! Bizim için zor bir maç olacak.” “STEAUA İÇİN İSTANBUL’DA GALİBİYET BÜYÜK BAŞARI OLUR” “Steaua Bükreş için İstanbul’da bir galibiyet çok büyük bir başarı. Bunu da bilmemiz gerekiyor. Buna herkesin hazır olması gerekiyor. Biz de tabi en iyi şekilde hazır olacağız bu maça.” “STEAUA BÜKREŞ’İN HER FUTBOLCUSU SORUN YARATABİLİR” “Steaua’nın her futbolcusu bize sorun yaratabilir. Kalecileri mükemmel kurtarışlar yaptı ilk maçta. Pozisyonlar buldular. Niculeta iyi bir oyuncu. Tek tek oyuncuları değerlendirmek doğru olmaz. İyi oyuncuların dışında değerli de bir hocaları var. Her puan kaybı F.Bahçe için durumu zorlaştırır ve Steaua Bükreş için durumu daha iyi yapar.” SAKAT OYUNCULARIN DURUMU “Alex dün sadece bireysel olarak çalıştı. Bugün de bakmamız gerekiyor. Kayseri’de olduğu gibi ancak maç günü belli olacak Alex’in durumu. Bekir’in bademciklerinde iltihap var. Henüz belli değil durumu. Bugün bakacağız çıkar mı, çıkmaz mı maça. Önder’in adalesinde bir sakatlık var. O da bugün belli olacak ama zor gibi gözüküyor Önder’in durumu. Semih’in de bileğinde bir sakatlık var. Haftalardır tedavi oluyor zaten. Bu akşam da Semih’le görüştükten sonra daha net bir durum ortaya çıkar. Yarın olur mu, olmaz mı daha belli değil. Bir çok futbolcumuz eksik olacak ama en azından umarım Alex yetişir. Bunu en geç yarın göreceğiz.” ÖZER HURMACI: “OYNAMAK İÇİN HAZIRIM” Teknik Direktör Daum’la birlikte basın toplantısına katılan Özer Hurmacı ise şunları söyledi: “Bükreş’te önemli bir galibiyet aldık. İçeride de aynı futbolu sergileyip galip gelebiliriz. Bizim için önemli bir maç. İnşallah bu maçta da iyi bir futbol sergileyeceğiz. Steaua’yu yenen ilk Türk takımı biz olduk. Bunun da ayrı bir önemi var. Psikolojik durumum gayet iyi. Uzun bir sakatlık dönemini arkada bıraktığım için mutluyum. F.Bahçe’ni başarısı için her zaman elimden geleni yapacağım. Hocam görev verdiği takdirde oynamak için hazır olduğumu düşünüyorum. F.Bahçe’nin başarısı için elbirliğiyle çalışacağız. Steaua Bükreş iyi bir takım. Orada olduğu gibi buradaki maç da zor geçecek ama inşallah gülen taraf biz olacağız. Steaua Bükreş’e kalan maçlarında başarılar diliyorum. Kadıköy’e gelen her takım atmosferden etkileniyor. Taraftarımızın desteğiyle gücümüzün üstüne çıkıyoruz. Steaua Bükreş de bu atmosferden etkilenecektir.”
Fenerbahçe'nin Uruguaylı savunma oyuncusu Lugano, ligdeki şampiyonluk hedefini Avrupa'da da gerçekleştirmek istediklerini ifade ederek, ''Avrupa'da şampiyonluk için biz bu kulvara baş koyduk'' dedi. Lugano'nun FBTV'ye yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yayınlandı. UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda yarın Steaua Bükreş ile yapacakları maçın çok önemli olduğunu vurgulayan Uruguaylı futbolcu, rakiplerini deplasmanda yendiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti: ''Şimdi evimizde oynuyoruz. Buradaki galibiyetle zaten gruplardan çıkmak adına çok büyük bir adım atmış olacağız. O yüzden maç çok önemli hale geldi. Lig için hedefimiz her zaman belli, şampiyonluk. Niye Avrupa'da da aynısı olmasın. Ben zaten kendi adıma bunu dile getirmiştim. Avrupa'da da şampiyonluk için biz bu kulvara baş koyduk. Perşembe günü rakibimizi yenerek, gruplardan çıkmak için, bu galibiyeti en iyi şekilde değerlendirmek için elimizden geleni yapacağız.'' Mücadele ettikleri kulvarlarda şampiyonlukları hedeflediklerini kaydeden Fenerbahçeli futbolcu, ''Yürekten istemek lazım. Bu el birliğiyle neden olmasın. Bizim bütün hedefimiz teker teker adımları atmak ve bütün kupaları almak'' dedi. Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile yaptıkları maça da değinen Lugano, ''Yediğimiz gol kendi hatamızdan kaynaklanan bir gol, arkaya kaçırılan bir toptan gelen bir gol. Bunları düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Evimizdeki maçlarda özellikle taraftarın da desteğiyle daha katı ve sert bir savunma yaptığımız ortada. Elimizden geldiği kadar doğruları yapıp, yanlışları azaltarak yolumuzda devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda yarın karşılaşacağı Romanya'nın Steaua Bükreş takımı İstanbul'a geldi. Rumen kafileyi taşıyan özel uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Steaua Bükreş kafilesini, havalimanında Fenerbahçe Kulübü Dış İlişkiler Sorumlusu Turgut Acar karşıladı. Acar, Steaua Bükreş Kulübü Başkanı Valeriu Argaseala'ya çiçek verdi. Havalimanından İstanbul'da konaklayacağı My City Otel'e hareket eden Rumen ekip, yarınki mücadele öncesi son çalışmasını bu akşam Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Rumen ekibin teknik direktörü Mihai Stoichita ise maçla ilgili basın toplantısını antrenman öncesinde statta yapacak.
Basketbol Federasyonu Medya ve Tesisler Direktörü Doğan Hakyemez, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kulübün basketbol şubesi organizasyonlarıyla ilgili görüşmelerinden birini kendisiyle yaptığını belirterek, ''Aziz Yıldırım ile fikir alışverişinde bulunduk'' dedi. Doğan Hakyemez, isminin Fenerbahçe Kulübü ile anılmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile 3 hafta önce bir görüşmesinin olduğunu vurgulayarak, ''Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin basketbol organizasyonuyla ilgili bir takım görüşmeleri var. Onlardan bir tanesini benimle yapmıştı. Gelecek sene yeni salonlarına geçecekler. Fikir teatisi içinde bulunurken, benim ismim Fenerbahçe ile anıldı'' diye konuştu. Hakyemez, ''Görüşmede Aziz Yıldırım size hangi görevi teklif etti'' şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi: ''Bunu bir teklif olarak görmeyelim. Fikir alışverişi olarak görelim. Aziz Bey ile zaten sık sık görüşürüz. Aziz Yıldırım'ın düşündüğü şeyler var. Birkaç kişiyle daha görüşüyor. Aydın Örs ile Harun Erdenay ile de görüşüyor. Ben de görüştüğü kişiler arasındayım. Ben ne düşündüğümü anlattım. Aziz Bey 'Fenerbahçe basketbolunu nasıl büyütebilirim' çabası içinde. Biz sadece fikir alış verişi yapıyoruz. Şu anda somut bir şey yok. Fikir alış verişinde anlaştığımız noktalar var ama sonuçta karar verecek olan Aziz Yıldırım'dır.''
Fenerbahçe'ye rekor bir bonservis bedeliyle İspanya'nın Mallorca takımından transfer olan Daniel Güiza kaçırdığı gollerle sarı lacivertli taraftarlara saç baş yoldurtmaya devam ediyor!.. Öyle ki; Güiza'nın form durumu ve kaçırdığı goller sanal alemde de esprili bir dille yorumlanmaya başlandı!.. İspanyol futbolcunun yıllar önce "keşfedildiği maç", "İzlenmesi Yasaktır" ismiyle Facebook'ta açılan bir grup tarafından 'ti'ye alındı!
Fenerbahçe Kulübü'nün bayan üyelere yönelik düzenlediği toplantıların ikincisi bugün yapıldı. Fenerbahçe Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra yöneticiler Ali Koç, Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Abdullah Kiğılı, Murat Özaydınlı, Ömer Temelli, Semih Özsoy, Turhan Şahin ve Yasemin Merçil ile yaklaşık 300 bayan üye katıldı. Kulübün resmi internet sitesindeki habere göre, toplantının açılış konuşmasını yapan yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil, kulübün son dönemlerde imza attığı projelerin ve başarıların yer aldığı bir sunum yaptı. Merçil'in konuşmasının ardından bayan üyeler için özel olarak hazırlanan bir klip gösterildi. Bu klibin son karesinde yer alan ''Sizler bu kulübün pırlantalarısınız'' cümlesinin salonda büyük alkış aldığı açıklandı. Daha sonra kürsüye gelen kulüp başkanı Aziz Yıldırım, bayan üyelerin kulüp için çok değerli olduğunu söyledi. Yıldırım'ın konuşması sonrası bayan üyeler teker teker kürsüye çıkarak projelerini ve fikirlerini sundu. Kapanış konuşmasını da gerçekleştiren yönetici Yasemin Merçil, bayan üyelerle 3. toplantının 5 Aralık'ta yapılacağını dile getirdi. Bu arada, toplantıda bayan üyelerden oluşan 3 ayrı komitenin kurulması kararı alındığı, bu komitelerin eğitim, sağlık ve beslenme ile turizm, kültür ve sanat başlıkları altında faaliyet göstereceği açıklandı.
Fenerbahçe devre arasında ülkesine dönmesi beklenen Roberto Carlos’un alternatifini aramaya başladı. Sarı – lacivertlilerin bu transfer için araştırma yaptığı yer ise yine Brezilya. İtalyan medyasında yer alan bir habere göre, Fenerbahçe yeni bir sol bek transfer etmek için girişimlerde bulunuyor. Sarı – lacivertlilerin hedefindeki isimse oyun tarzıyla Roberto Carlos’a benzetilen Cruzeiro’lu Fernando Alves Santa Clara (Fernandinho) 28 yaşındaki sol bek oyuncusu Fernandinho’nun, takımı Cruzeiro’yla sözleşmesi 2010 Ağustos ayında sona eriyor. Milan’ın da bir süredir takip ettiği oyuncu için Fenerbahçe Kulübü’nün gelecek sezon için resmi bir teklif yapma hazırlığında olduğu bildirildi. Fernandinho lakaplı oyuncunun bonservis bedelinin ise 3 milyon Euro civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu arada Brezilyalı oyuncunun 7 aylık uzun bir sakatlık dönemini yeni atlattığı ve 18 gün önce yeniden sahalara döndüğü öğrenildi. 1.72 boyundaki Fernandinho 2007 yılından beri Cruzeiro forması giyiyor. Brezilyalı oyuncunun kısa bir Avrupa macerası da bulunuyor. Fernandinho, 2000 – 2001 sezonunda Porto'ya transfer olmuş ama hiçbir maçta görev yapamamıştı.
Deivid gidiyor, yönetim Guiza içinse teklif bekliyor. Bu arada Guiza ile ilgilenen Chelsea'den müjdeli haber geldi. FIFA tarafından transfer yasağı bulunan Chelsea’nin bu cezasını CAS durdurdu. İngiliz devi artık transfer yapabiliecek. Vatan'ın haberine göre, ’Daum’un golcüsü’ne talip beklenirken, yeni sözleşme imzalanan Deivid’le ise devre arası yollar ayrılacak. Boşalacak kontenjana pivot santrfor alınacak F.BAHÇE yönetimi, devre arasında yaptığı transferlerle yetinmemeye karar verdi.. Teknik direktör Christoph Daum’la transfer üzerine görüşmeler yapan sarı-lacivertliler, Deivid’le yolların ayrılması yönünde karar aldılar. Süper Lig’deki liderliğin dışında Avrupa Ligi’ndeki başarılı sonuçlarla iştahı kabaran yönetimin cebinden tavşan çıkabilir! UZUN süredir gizli transfer görüşmeleri yapan Sportif Direktör Aykut Kocaman, sezon başında sözleşme imzalayan Deivid’in gitmesiyle boşalacak olan yabancı kontenjanını uzun boylu bir yıldız forvetle kapatmayı planlıyor. CHELSEA’NİN CEZASI BİTTİ AYRICA Güiza’ya da taraftarlar daha fazla tepki koymadan müşteri aranmaya başlandı. Oyuncunun morali bozulmasın diye el altından çalışmalarını sürdürecek olan yönetim, Daum’un “İdeal forvetim” sözlerine rağmen İspanyol’u satmaya kararlı. ÖTE yandan Güiza’ya talip olan ve FIFA tarafından transfer yasağı bulunan Chelsea’nin bu cezasını CAS durdurdu. İngiliz devi artık transfer yapabiliecek. Her golü 913 bin Euro F.BAHÇELİ Güiza, 1.5 sezonluk rekor maliyeti ile hayâl kırıklığı yarattı. Okçu lakaplı Güiza, gösterdiği başarısız performansla dikkat çekerken şu ana dek İspanyol forvetin bir golü 913 bin Euro’ya denk geldi. Real Mallorca’dan 14 milyon Euro’ya alınan İspanyol’a 2 sezondur 3.5 milyon Euro ödeniyor. Yani şu ana kadarki maliyeti 21 milyo Euro.. PEKİ Güiza 21 milyon Euro karşılığında ne yaptı? Resmi 67 maça çıktı 23 gol attı, 14 de asist yaptı. Yani Güiza’nın gol ortalaması tam 0.34.. Üstelik hesap ettiğinizde 23 golün tanesi 913 bin Euro’ya geliyor. BU hesabın ardından isterseniz bir de İspanyol oyuncunun bir maçı ne kadar geliyor ona bakalım.. Daniel Güiza’nın oynadığı her karşılaşma tam 313 bin 432 Euro.. 32’lik Alex 10 gole ulaştı ÜST tarafta Güiza örneğini gördünüz.. İspanyol oyuncunun yılda kazandığı 3.5 milyon Euro’ya çok yakın bir ücret olan 3.3 milyon Euro alan Alex, adeta Okçu’ya nazire yapıyor. 29 yaşındaki Güiza’dan 3 yaş büyük olan kaptan, bu sezon oynadığı 20 maçta 10 kez ağları havalandırarak, gol farkında da 3’ü buldu! GUIZA’NIN 17 maçta attığı 7 golün üstüne çıkan Alex, Güiza geldiğinden bu yana 60 maçta 27 gol 18 asist yaptı.. İspanyol golcü ise kaptandan 7 maç fazla oynadı, 23 gol 14 asist yaptı. Ve bu gollerin 3 tanesini zayıf Honved’e karşı atması da unutulmamalı. SAKATLIĞI nedeniyle 3’er lig ve Avrupa maçında forma giyemeyen Alex ise 8 lig maçında 5, 5 Avrupa mücadelesinde 3 ve Süper Kupa’da da 2 gole imzasını attı, bir kupa kazandırdı!
Fenerbahçe Kulübü, eski yönetici Sadettin Saran ile ilgili 9 Kasım Pazartesi günü açıklama yapacak. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Fenerbahçe Kulübü olarak Sayın Sadettin Saran ile kulübümüz arasındaki ticari ilişkiyi ve Sayın Saran'ın kulübümüzden taleplerinin detaylarını pazartesi günü resmi internet sitemizden açıklıyoruz'' denildi. Fenerbahçe Kulübü'nün, daha önce resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Sadettin Saran'ın, sahibi bulunduğu Kas Management Ltd. isimli şirketin, Fenerbahçe Kulübü ile 20.11.2000 tarihinde imzalamış bulunduğu bir sözleşmeye dayalı olarak, 2007-2008 futbol sezonu öncesi Türkiye Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nden kulübün elde etmiş olduğu gelirler üzerinde yaklaşık 8 milyon dolar tutarında bir alacak iddiasıyla kulüp aleyhine hukuki bir süreç başlattığı vurgulanarak, buna tepki gösterilmişti. Sadettin Saran ise yaptığı açıklamada, kulübün resmi internet sitesinde yapılan bu açıklamanın, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın bizzat yazdığı ve büyük bir kararlılıkla uygulamakta olduğu senaryonun son halkası olduğunu ileri sürerek, ''Sayın Aziz Yıldırım, başkan adayı olduğum andan itibaren, kulübümüzün aynı sözleşmeden doğan yükümlülüklerini bilerek ve isteyerek hiçe saymış, kulübü hukuk nezdindeki haksız duruma planlı bir şekilde getirmiştir'' demişti.
Beko Basketbol Ligi'nde yarın Efes Pilsen ile karşılaşacak Fenerbahçe Ülker'in şube direktörü Nedim Karakaş, maçı kazanmaktan başka düşüncelerinin olmadığını söyledi. Karakaş, yaptığı açıklamada, iki takımın da hedefinin şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, ''Lig maçı, Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndan daha önemli. Çünkü bu maçların sonuçlarının play-off mücadelesine yansıması muhtemel. O bakımdan yarınki maç daha büyük önem taşıyor'' dedi. Efes Pilsen'i yenerek, ligde 4'te 4 galibiyet hedeflediklerini anlatan Nedim Karakaş, ''Efes Pilsen maçını kazanmaktan başka düşüncemiz yok. Hedeflerimiz doğrultusunda yarınki maçtan galibiyetle ayrılmayı istiyoruz. Efes Pilsen maçında Fenerbahçe taraftarlarının kendilerine ayrılan bölümü dolduracaklarına, takımlarını yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum'' diye konuştu. -''PRELDZİC'İN DURUMU MAÇ SAATİNDE BELLİ OLACAK''- Fenerbahçe Ülker'de, domuz gribi virüsü çıktığı iddia edilen Emir Preldzic'in, Efes Pilsen maçında oynayabileceğini belirtildi. Karakaş, gribal enfeksiyon durumu olan Preldzic'in istirahat ettiğini belirterek, ''Preldzic'in doktor kontrolünden geçtikten sonra oynayıp, oynamayacağı yarın maç saatinde belli olacak. Ancak yüzde 90 oynayacağını düşünüyoruz'' dedi.
Beko Basketbol Ligi'nde zirve mücadelesi yapan Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker, yarın İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 15.00'te başlayacak karşılaşma Spormax'ten naklen yayınlanacak. Bu sezon cezası nedeniyle İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptığı iki lig maçını seyircisiz oynayan Fenerbahçe Ülker'i, Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki maçta sarı-lacivertli taraftarlar misafir seyirci tribününden destekleyebilecek. Beko Basketbol Ligi'nde 4. hafta maçları öncesi 3 maçını da kazanan Fenerbahçe Ülker, averajla 2. sırada yer alırken, Efes Pilsen ise 3 maçta 2 galibiyetle yine averajla 8. sırada bulunuyor. -SON 5 MAÇTA EFES PİLSEN ÜSTÜNLÜĞÜ- İki takım arasında yapılan son 5 maçı Efes Pilsen kazandı. Geçen sezon play-off finalinde lacivert-beyazlılar, seride 2-0 gerideyken, üst üste 4 maçı kazanarak, durumu 4-2 yapıp, şampiyonluğa ulaşmıştı. Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde gülen taraf yine Efes Pilsen oldu. Lacivert-beyazlılar Ankara'da yapılan ve normal süresi 63-63 berabere tamanlanan maçı uzatmada 81-74 yenerek, kupayı müzesine götürdü. -2009'DA 9 KEZ KARŞILAŞTILAR- İki takım 2009 yılında 9 kez karşılaşırken, 6 maçı Efes Pilsen, 3 maçı ise Fenerbahçe Ülker kazandı. İki takım arasında 2009 yılında yapılan maçlar ve sonuçları şöyle: Teknosa Türkiye Kupası yarı final: 21.02.2009 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker: 68-60 Beko Basketbol Ligi: 08.03.2009 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen: 84-80 Play-off Final Serisi: 04.06.2009 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker: 60-68 06.06.2009 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker: 67-70 09.06.2009 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen: 91-98 11.06.2009 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen: 68-77 14.06.2009 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker: 74-68 17.06.2009 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen: 76-79 Cumhurbaşkanlığı Kupası: 15.10.2009 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker: 81-74
Daum'un ısrarla alınmasını istediği gurbetçi futbolcumuz Hamit Altıntop bonservis bedeli ödenmeden alındı. Bayern Münih tarafından satış listesine konulan Hamit Altıntop ile yapılan görüşmelerde son noktaya gelinmiş ama parasal konuda sıkıntılar yaşanmıştı. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! haberine göre, Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın devreye girmesi ile birlikte bu sıkıntıda ortadan kalktı. Bayern Münih kulübünden yıllık 2.5 milyon EURO garanti para alan Hamit ile aynı şartlarda el sıkışıldı ve futbolcu hiç bir bonservis bedeli ödemeden Fenerbahçe'ye transferinde el sıkışıldı. Hamit Ocak ayı içinde istanbul'a gelecek ve resmi sözleşmeye imza atacak.