Derbide çıkan olaylar sonrası PFDK'nın Bilica'ya 3 maçlık ceza vermesi, üstüne bir de kaptan Alex'in sakatlığının nüksetmesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un planlarını tamamen değiştirdi. Önceki gün, derbi galibi kadroda çok fazla değişikliğe gitmeyi düşünmeyen Alman teknik adam, Brezilyalı savunmacının ceza alması nedeniyle kadroda büyük değişikliklere gitmeye karar verdi. Deivid'in sakat, Alex'in hazır olmaması, Bilica'nın da cezası nedeniyle Daum, elindeki tüm yabancıları sahaya sürebilecek. Kayseri deplasmanında savunmada Gökhan Gönül, Lugano ve Roberto Carlos'un yanına Önder monte edilecek. Orta sahada Cristian ile Emre'nin yeri değişmeyecek. Galatasaray maçında forvette görev yapan Kazım, bu kez sağ kanada çekilecek. Alex'in yerinde görev yapması beklenen Özer Hurmacı hücuma destek verecek. Sol kanatta da Galatasaray maçından farklı olarak Vederson'un yerine Andre Santos yer alacak. Forvette de sakatlığından tamamen kurtulan Güiza göreve dönecek. MEHMET TOPUZ SIKINTISI Daum'un en büyük sıkıntısı ise son haftaların formda isimleri Mehmet ve Vederson'a görev verememek. Daum, bu isimleri ikinci yarıda kullanacak. 'Gerçek Fenerli' dönüyor Fenerbahçe'nin en çok eleştirilen futbolcusu Dani Güiza, Galatasaray'a gol atarak, bir anlamda sarılacivertli tribünlerin gönlünü aldı. Sakatlığından tamamen kurtulan İspanyol forvet 'Gerçek Fenerli' olarak, ilk kez Kayserispor önüne çıkacak.
Derbi maçında yaşanan olaylardan sonra Disiplin Kurulu tarafından verilen cezalara Galatasaray ve Fenerbahçe cephelerinden farklı yaklaşımlar geldi. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Fenerbahçe, Bilica’nın üç maçlık cezasının düşürülmesi için Tahkim Kurulu’na başvurma kararı alırken, Galatasaray’ın Keita’nın üç maçlık cezası için herhangi bir itirazda bulunmayacağı öğrenildi. Sarı-kırmızılılar cezada indirim yapılması ihtimalinin düşük olduğunu göz önünde bulundururken, sarı-lacivertli kulübün Bilica’ya verilen cezanın 2 maçtan fazla olmasına tepki gösterdiği ifade edildi. Fenerbahçe’nin iki maç seyircisiz oynama cezasıyla ilgili olarak da önümüzdeki hafta yönetimde alınacak karar doğrultusunda hareket edeceği, büyük olasılıkla cuma gününe kadar hazırlıklarını tamamlayıp Tahkim’in kapısını çalacağı kaydedildi.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta uzun yıllar top koşturan, ayrıca Almanya A Milli Takımı’nın da formasını giyen Mustafa Doğan, staj yapmak için başvurduğu sarı lacivertli kulübün kapısından çevrildi. Elinde B lisansı bulunan ve herhangi bir kulüpte A lisansıyla çalışması için altyapıda görev yapması gereken Mustafa Doğan, 7 yıl hizmet verdiği Fenerbahçe’yi tercih etti. Sarı lacivertli kulübün Altyapı Koordinatörü Şenol Çorlu’ya ulaşan gurbetçi oyuncu, haftada 2 gün gençlere bilgi birikimini aktarmak ve stajını burada tamamlamak istediğini söyledi. Çorlu da bu istek üzerine, Başkan Aziz Yıldırım ile görüştü. Ancak kısa bir süre sonra Mustafa Doğan ile görüşen Çorlu, “Başkanımız kabul etmedi. Fenerbahçe’yi FIFA’ya şikayet eden bir futbolcu altyapıda çalışamaz diyor” cevabını verdi. Karşılıklı anlaşmıştık Halen Beyoğlu Yeniçarşı kulübünde görev yapan Mustafa Doğan bu cevap karşısında soğuk duş yaşadı. Sarı lacivertlilerin eski savunma oyuncusu, “Evet alacağımı tahsil etmek için FIFA’ya başvurduğum doğru. Bundan daha doğal bir şey olur mu? Zaten haklı olduğum için sulh yoluyla anlaşmıştık. Hatta 900 bin Euro’luk alacağımı kulüple karşılıklı anlaşarak 450 bin Euro olarak tahsil ettim. Bu parayı da 10 taksitle ödediler. Avrupa’da böyle bir şey olsa, tecrübeli futbolcuların altyapıda bedelsiz hizmet etme isteğini hemen kabul ederlerdi” yorumunu yaptı.
Süper Lig'de oynadığı 10 maçın 9'unu kazanan lider, zorlu Kayseri deplasmanından da kayıpsız dönme hesapları yapıyor. Daum yönetiminde fırtına gibi başladığı Süper Lig’de üst üste 8 maçını da kazanarak kendisine ait “en iyi başlangıç” rekorunu kıran, Gaziantep’ten puansız döndükten sonra derbide Galatasaray’ı devirip, moral tazeleyen Fenerbahçe, Kayseri deplasmanında 3 puan arıyor. Sarı-Lacivertli ekip, bu maçı kazandığı takdirde, ligde 11. maçında 10. galibiyetini elde edecek. Kanarya’da bu zorlu deplasmanda cezalı Bilica forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de 4 oyuncu da ceza sınırında bulunuyor. 3’er sarı kartı bulunan Kaptan Alex, Güiza, Cristian ve Gökhan Gönül, Kayserispor maçında kart gördükleri takdirde, Fenerbahçe önümüzdeki haftayı bay geçeceği için Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek. Teknik direktör Daum’un oyuncularını bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardığı belirlendi. -Fanatik- KAYSERİSPOR Souleymanou Ali Turan Aydın Serdar Hakan Mehmet Eren Merter Saidou Furkan Makakula Cangele T.D: Tolunay Kafkas FENERBAHÇE Volkan D. Gökhan Lugano Önder Carlos Kazım Cristian Emre Vederson Topuz (Alex ) Güiza (S) T.D: Christoph Daum Stat: Kadir Has Saat: 20.00 Yayın: Lig TV HAKEMLER: Tolga Özkalfa, B. Tuncay Akkın, M. Emre Eyisoy FENERBAHÇE - KAYSERİSPOR O G B M A Y İç saha 14 11 1 2 42 17 Dış saha 14 7 5 2 25 11 Toplam 28 18 6 4 67 28 En farklı galibiyeti: 8-1 1994-1995 14.hafta En farklı yenilgisi: 1-4 2008-2009 6.hafta En gollü maçları: 8-1 1994-1995 14.hafta Son galibiyeti: 2-0 (d) 2008-2009 23.hafta Son yenilgisi: 1-4 2008-2009 6.hafta Son beraberliği: 2-2 (d) 2006-2007 27.hafta (Not: Tablo Fenerbahçe’ye göre düzenlenmiştir.)
Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler Nihat Özdemir, Abdullah Kiğılı ve Ali Koç'la birlikte, yeni hizmete giren Fenerium mağazasının açılışını yaptı. Fenerium’dan sorumlu yönetici Abdullah Kiğılı, tören sırasında Başbakan Erdoğan’a, pazar günkü derbi anısına yaptırılan, “Look at the (3-1) Tabela. And never Forget. 25 Oct. 2009” yazılı tişört hediye etti. Başbakan Erdoğan da tişört Galatasaray taraftarı olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a verdi. Kiğılı, daha sonra Erdoğan’a üzerinde ismi yazılı bir Fenerbahçe tişört daha sundu. Ardından Fenerium mağazasının kurdelesini kesen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye hayırlı olması dileğinde bulundu. -Fanatik-
Fenerbahçe'nin Miço lakaplı unutulmaz futbolcusu Müjdat Yetkiner, “Şimdiki Fenerbahçe ile bizim oynadığımız dönemdeki Fenerbahçe arasında uçurum var” dedi. Tecrübeli futbol adamı, “Bizler toprak sahada idman yapardık. Duşlarımız akmıyordu. Odayı ısıtmak için kayıkhanenin direklerini çalıp yakıyorduk. Şimdiki imkanlar süper” diye konuştu. Yetkiner, Fenerbahçe tarihinin en güzel jubilesinin kendisine yapıldığını belirterek, bunun için kulübüne teşekkür etti. -Fanatik-
İki maç seyircisiz oynama kararından en çok etkilenen kesim olan kombine kart sahipleri, “Böyle adaletsizlik olmaz” diye isyan etti. Galatasaray derbisinde meydana gelen olaylar nedeniyle Fenerbahçe’ye verilen 2 maç seyircisiz oynama cezası, 22 binin üzerindeki kombine kart sahiplerini çileden çıkardı. Fanatik'in haberine göre, kulübü ve medya kuruluşlarını telefon, faks, e-mail yağmuruna tutan kombine sahipleri, “Birkaç kendini bilmez yüzünden, 20 binin üzerindeki Fenerbahçeli cezalandırlıyor. Resmen maç izleme hakkımız gaspediliyor. Bizim günahımız ne. Sezon başında dişimizden, tırnağımızdan artırdığımız paralarla, takımımızın maçlarını izlemek için kombine bilet aldık. Şimdi federasyon diyor ki, ‘siz iki maçı izleyemezsiniz’. ‘Parasını ödemişim’ Ben, bu maçların parasını ödemişim. Seyircisiz maç oynatma kararı çok ilkel ve saçma. Saha kapatılıp, başka bir ilde oynatabilirlerdi” diyerek tepkilerini ortaya koydu. Kombine sahiplerinin yanısıra, 20 bin ile 65 bin Euro arasında paralar ödeyip, loca alanlar da ceza nedeniyle 2 maçı izleyemeyecek. Bu arada Fenerbahçe, seyircisiz oynama cezası yüzünden, kombineler dışındaki biletlerin satışından gelecek muhtemel 5 milyon liralık gelirden olacak.
Roberto Carlos, bir kez daha Ocak ayında Fenerbahçe'den ayrılarak ülkesine döneceğini söyledi. Brezilya'da Terra'ya konuşan Carlos, Brezilya Milli Takımı'ndan arkadaşı Ronaldo gibi bir pazarlama stratejisiyle Corinthians'ta forma giyebileceğini belirterek "Şu an 3 seçeneğim var. Bunlar Santos, Palmeiras ve Corinthians. Brezilya'ya dönüşüm, Ronaldo projesi gibi, bazı sponsorluk anlaşmalarıyla da olabilir. Şimdilik beklemedeyiz. Çünkü henüz netleşmiş bir şey yok" dedi. -Sabah-
Ömer Onan, yaptığı bir hareket sonrası faul düdüğü çalan hakem Murat Biricik’e bu sözlerle sitem etti. BEKO Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe Ülker, dün sahasında Banvitspor’u ağırlandı. Sarı lacivertlilerin 81-63 kazandığı karşılaşma, geçen sezondan kalan cezaları nedeniyle seyircisiz oynandı. Tabii ki salon boş olunca oyuncuların, antrenörlerin ve hakemlerin konuşmaları net biçimde duyuldu. Arada çok ilginç konuşmalara şahit olduk. İşte onlardan bazıları... -Hürriyet- > Oziii, sağında kal. (Bençteki Semih Erden, oyun alanındaki Oğuz Savaş’ı uyarıyor.) > Very nice “çok güzel”. (Tanjeviç, daha top potaya girmeden basket olacağını anlayıp bağırıyor.) > Sizin yapacağınız savunmanın da, sistemin de ....! Hep bizim iyi niyetimizden oluyor zaten. (Oğuz Savaş oyundan çıkarken hem takım arkadaşlarına hem Tanjeviç’e veryansın ediyor.) > Oğuzzz baskı kursana! (Bençteki arkadaşları Oğuz Savaş’a seslendi.) > Adam hareketli bir şekilde geliyor, önüne geçsem faul olacak. (Oğuz’un cevabı) > Dikkat et Semih... Geri gitme Semih... (Tanjeviç, Semih Erden’e ne yapması gerektiğini söylüyor.) > Murat abi ayıp oluyor ama, bu kaç oldu! (Ömer Onan, hakem Murat Biricik’in verdiği bir faule itiraz ederken.) > Muratcıım bir şey çalmak zorunda değilsin. (Banvit Antrenörü Orhun Ene, üst üste faul düdükleri çalan Murat Biricik’i tatlı tatlı uyarıyor) > Sürekli faul çalıyorsun, bu iş çığrından çıktı. (Ene, uyarılarını dinlemeyen Biricik’e isyan ediyor.)
UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe ve Galatasaray’ın rakiplerinden bazıları cumartesi günü sahadalardı. Fenerbahçe’nin rakiplerinden Twente, Hollanda Ligi 12. hafta karşılaşmasında Roda’ya konuk oldu. Müthiş formuna ara vermeyen Twente, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Galibiyeti getiren goller Ruiz ve Stoch’tan geldi. Twente’nin liderliği sürüyor. Galatasaray’ın rakiplerinden Avusturya temsilcisi Sturm Graz ise kendi liginde Austria Karnten’i konuk etti. Sturm, sahadan 4-0’lık net galibiyetle ayrıldı. 3 puanı getiren goller Jantscher (2), Hölzl ve Beichler’den geldi. Sturm Graz, liginde 3. sırada bulunuyor.
Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli futbolcu Bilica'ya, Galatasaray ile yapılan derbi maçta rakip takım oyuncusuna yönelik hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen 3 maçlık cezaya, sarı-lacivertli kulübün yaptığı itirazı reddederek, PFDK kararını oy çokluğuyla onadı. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, başkanın çağrısı üzerine bugün olağanüstü toplanan Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü'nün, futbolcusu Bilica ile ilgili PFDK'nın kararına karşı yaptığı itirazı inceledi. Açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün itirazının oy çokluğuyla reddedildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: ''Fenerbahçe Kulübü'nün, futbolcusu Bilica ile ilgili, PFDK'nın 29/10/2009 tarih ve 2009-2010/397-480 sayılı kararına karşı E.2009/617 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Talep doğrultusunda açılan murafaaya Fenerbahçe Kulübü adına Av.Sami Dinç, Futbol Federasyonu adına Av. Ergin Akçay ve Av. Cem Abanazır katıldığı görüldü. Tarafların iddia ve savunmaları ibraz ettikleri CD görüntüleri eşliğinde dinlendi. Dosya incelendi. Yapılan müzakere sonucunda ve ayrıntısı gerekçeli kararda yazılmak üzere; Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) 'Temel İlkeler' başlıklı 4/3 maddesine göre 'sportmenliğe ve disiplin hükümlerine aykırı davranışlarda, hakemin durumu görmemiş ve dolayısıyla bir karar vermemiş olması disiplin cezalarının verilmesine engel teşkil etmez. Müsabaka görevlilerinin raporları, alınan ek raporlar ve izlenen CD görüntüleri çerçevesinde sporcuların karıştığı olayda yaşanan kargaşa ortamında ilgili sporcuya isnat edilen eylemin oluş şekli, ağırlığı ve eylemin sadece CD görüntülerinin dikkatlice ve ayrıntılı olarak izlenmesi halinde görülebileceği dikkate alınarak, PFDK tarafından Bilica'ya rakip takım oyuncusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 42/2.maddesi uyarınca verilen 3 resmi müsabakadan men cezasına karşı yapılan itirazın (Tolga Aytöre ve Tanju Güvendiren'in, eylemin hakemin görüş alanı içinde olması nedeniyle cezanın kaldırılması yönündeki karşı oylarıyla) reddine, PFDK kararının oy çokluğuyla onanmasına, karar verilmiştir.''
Turkcell Süper Lig'de yarın Kayserispor ile karşılaşmak için kente gelen Fenerbahçeli futbolcular, Fenerıum Mağazası'nın düzenlediği imza törenine katıldı. Kayseri İpeksaray Alışveriş Merkezindeki Fenerıum Mağazası'nın düzenlediği programa katılan Fenerbahçeli futbolculardan Bilica ve Selçuk Şahin, taraftarlara imza dağıttı. Mağaza önünde uzun kuyruk oluşturan Fenerbahçeli taraftarlar, futbolcuların gelmesini beklerken takımları lehine tezahürat yaptı. Mağazaya gelen Fenerbahçeli futbolcuları karşılayan taraftarlar, aldıkları ürünleri imzalatmak ve fotoğraf çektirebilmek için birbiriyle yarıştı.
ROMA ERKEKLER BİRİNCİ VOLEYBOL LİGİ -FENERBAHÇE: 3 - MALİYE MİLLİ PİYANGO: 0 Aroma Erkekler Birinci Voleybol Ligi'nde Fenerbahçe, Maliye Milli Piyango'ya set vermedi: 3-0 Salon: TVF 50. Yıl Hakemler: Serdar Nişancıoğlu xx, Tayfun Şener xx Fenerbahçe: Emre xx, Arslan xxx, Coskovic xxx, Yasin xx, Gardner xx, Divis xxx (Serkan xx) Maliye Milli Piyango: Roger xx, Da Silva x, Murat xx, Renato xx, Mustafa xx, Şevki x (Mehmet xx, Aydın x, Umut x, Emre x, Kıvanç x) Setler: 25-17, 25-19, 25-17 Süre: 66 dakika (21, 23, 22)
Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Fenercell'in etkinliğinde, taraftarların SMS ile gönderdiği soruları yanıtladı. Emre, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ndeki basın odasında gerçekleştirilen etkinlikte, Fenercell hatlarından kısa mesajla soru yönelten taraftarlara, internet ortamında görüntülü olarak yanıt verdi. Taraftarlar, Fenerbahçeli futbolcuyla yapılan sohbeti Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! adresli internet sitesinden canlı izledi. -''BEKLENTİLERİ EN YÜKSEK OLANI FENERBAHÇE''- Emre, şimdiye kadar oynadığı kulüplere göre, en yüksek beklentilerin Fenerbahçe'de olduğunu söyledi. Sarı-lacivertli ekipte futbol oynamanın ayrıcalıkları ve farklarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Emre, ''İki yıldır bu kulüpteyim. Çok büyük takımlarda da oynadım. Fenerbahçe'de oynamanın bir ayrıcalık olduğunu, özellikle bu yıl kazandığımız başarılı sonuçlardan sonra çok daha net bir şekilde anladım. Çok farklı, büyük bir camia. Beklentilerin, bugüne kadar oynadığım takımlar arasında en yüksek olanı Fenerbahçe. Bu anlamda ciddi bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum'' şeklinde konuştu. -''HATAYI KENDİMDE GÖRÜYORUM''- Agresifliğin kendisine yakıştırıldığı ifade edilen ve bu düşünceden hakemlerin etkilenip etkilenmediği sorulan Fenerbahçeli futbolcu, ''Saha içinde agresif olduğumu kabul ediyorum, hakemlerin bunun etkisinde kalıp yanlış kararlar verdiğini düşünmüyorum. Genelde, hatayı kendimde görüyorum'' dedi Emre, agresifliğiyle ilgili başka bir soruya da ''Hatalarımın bazen farkındayım, ama agresif oynayarak takımım için daha fazlasını vermek adına kendimi kaybettiğim dönemler oluyor. Ben de hatalarımın farkındayım. Umarım herkesin benden beklediği yumuşak Emre'yi sahaya yansıtırım'' karşılığını verdi. -''DERBİLERDEKİ KAVGALAR İÇİN HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR''- Derbi maçlarda yaşanan olayların ne zaman son bulacağı sorusuna Emre şöyle yanıt verdi: ''Herkese görev düşüyor. Başta yöneticiler, futbolcular ve medya... Herkes kendine düşeni doğru şekilde yaparsa, önümüzdeki yıllarda kavgalar gürültüler olmayacaktır. Her şeyden önce futbolcuların bence çok çok dikkatli olması lazım. Zaman zaman benim de hatalarım olmuştur.'' -''SINIFTA KALMAM''- Sarı-lacivertli futbolcu, ''Emre'ye oynadığı takımlarda kaç puan verirsin'' şeklindeki soru üzerine, ''Oynadığım her takımda kendime 10 üzerinden 5 veririm. Ortalama bir rakam olsun diye söyledim. Sınıfta kalmazdım herhalde'' dedi. -''ALEX PROFESÖR, GUIZA MATADOR, GÖKHAN CESUR YÜREK...''- Emre, takım arkadaşlarını tek kelimeyle nasıl değerlendireceği sorusu üzerine de şunları kaydetti: ''Alex profesör, Roberto Carlos çok büyük bir oyuncu, Güiza matador, Semih golcü, Gökhan Gönül cesur yürek, Dos Santos yetenek, Uğur Boral çok iyi bir dost, Lugano takımı için her şeyini ortaya koyan, Bilica savaşçı, Volkan tartışmasız Türkiye'nin en iyi kalecisi.'' -''FENERBAHÇE'DE DAHA TECRÜBELİYİM''- Galatasaray'da oynadığı dönemde Fenerbahçe'ye karşı mücadele ederken hissettikleriyle, şimdiki durumu kıyaslaması istenen Emre, ''O zamanla bu zaman arasında çok ciddi bir fark görmüyorum. Daha olgunlaştım, tecrübe edindim, takımıma da çok faydalı olduğumu düşünüyorum'' diye konuştu. Geçen sezonki kötü sonuçların takımın havasına yansıdığını ifade eden Emre, şimdi çok eğlenceli antrenmanlar yaptıklarını, sonuçların da iyi olmasıyla takımda huzurlu ve mutlu bir ortamın ortaya çıktığını dile getirdi. Derbi maçlara ekstra bir motivasyonla hazırlanmadığını anlatan Emre, Galatasaray'da forma giydiği dönemde de bu şekilde hareket ettiğini söyledi. Sarı-lacivertli futbolcu, taraftar tepkileriyle ilgili, ''Tabii ki futbolcuları olumsuz etkiler. Futbolcu iyi günde alkışlandığı gibi, kötü günde de destek bekler. Tepkiler olacaktır, ama ölçülü olmalı'' diye görüş belirtti. Antrenör Roland Koch'un kendilerini çok iyi motive ettiğini belirten Emre, ''Maçların sonundaki cezalar olsun, eğlenceler olsun, bizi çok olumlu yönde etkiliyor. İyi bir kondisyoner olduğu gibi, motivasyonda da büyük bir uzman'' şeklinde konuştu. Çok sık sakatlık yaşaması konusunda Emre, ''Son bir, bir buçuk yıla kadar hep sakatlıklarıyla anılan bir futbolcuydum. Şimdi durum böyle değil. Kronik bir sakatlığım yok. Herhalde adale yapım sakatlanmaya daha müsait'' dedi. Fenerbahçe'nin 27 yıldır kazanamadığı Türkiye Kupası için, ''Geçen yıl çok yaklaşmıştık. Kısmetsiz bir final oynadık, üzülmüştük. Taraftarımızın da çok istediğini biliyoruz. Bu yıl oynadığımız her maçı kazanmak isteğimiz gibi, her kulvarda kupayı kaldırmak istiyoruz'' diyen Emre, teknik direktör Daum'un sürekli olarak Avrupa'yı ikinci planda tuttuğu ifade edilerek yöneltilen soruya ise ''Hocamızın söylediklerini mutlaka dikkate alıyoruz. Takımda kime sorarsanız, hedef her zaman, her kulvarda şampiyonluktur, kupadır. Şu anda baktığınızda, ligin bu dönemde daha önemli olduğu aşikar. Her kulvar kendisine göre önemli ve değerlidir'' şeklinde yanıt verdi. -''GOL KRALI SEMİH YA DA GUIZA OLUR''- Emre, bu sezon ligde hangi futbolcunun gol kralı olacağı sorusuna, ''Gol kralı ya Semih, ya Güiza olur'' yanıtını verdi. Milli takım teknik direktörü için görüşlerini, ''Ben Türk hocanın başta olmasını isterim. Yabancı gelecekse de kariyerli, takıma çok şeyler katacak bir hoca olması gerekir'' diye ifade eden Emre, Avrupa'da en çok beğendiği futbolcuların Messi ve Gerrad, Türkiye'de ise Gökhan Gönül, Arda Turan ve İsmail Köybaşı olduğunu söyledi. -''TEKNİK DİREKTÖR LİSANSIM VAR...''- Bir taraftarın, ''Teknik direktör olsaydın Fenerbahçe'yi nasıl oynatırdın?'' şeklindeki sorusuna, ''Teknik direktörlük lisansım var, hiç düşünmedim. Şu anda doğru bir sistemde oynuyoruz. Ben de herhalde bu sistemde oynatırdım'' yanıtını veren Emre Belözoğlu, ''Galatasaray'a ne zaman gol atıp gerçek Fenerbahçeli olacaksın'' sorusunu ise "İnşallah bir dahaki Galatasaray maçında gol atıp gerçek Fenerbahçeli olacağım" şeklinde yanıtladı. Emre, Galatasaray karşısında aldıkları galibiyetin ardından çok mutlu olduğunu da vurgulayarak, ''Evime rahat gittim ve uyudum. Milan Baros'un sakatlığından dolayı üzülmüştüm, bir tek onun sıkıntısı vardı' dedi.
Basketbol ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'nda yarın sahasında Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe Ülker'in şube direktörü Nedim Karakaş, Hırvat ekibi karşısında mutlaka galibiyet almaları gerektiğini söyledi. Karakaş, yaptığı açıklamada, Cibona Zagreb'in grupta ilk iki maçında farklı skorlarla mağlup olduğuna işaret ederek, ''Rakibimizin ilk iki maçta farklı mağlubiyetler alması, kötü oynadığı için değil, rakiplerinin gücünden kaynaklandı. Grupta iddiamızı devam ettirebilmek için yarın Cibona Zagreb'i mutlaka yenmeliyiz'' dedi. Cibona Zagreb maçıyla birlikte çok zorlu bir döneme girdiklerini kaydeden Nedim Karakaş, şöyle devam etti: ''15 günde 4 maçlık zorlu bir seri var. Cibona maçından sonra ligde Efes Pilsen, Avrupa Ligi'nde çarşamba günü Montepaschi Siena ve gelecek hafta sonu da Galatasaray Cafe Crown ile oynayacağız. Zorlu bir dönemece giriyoruz. Sahamızda yapacağımız Cibona Zagreb maçının telafisi olmayacak. Hem moral, hem de puan açısından kazanmamız gereken bir maç. Geçen hafta çok rahat kazanabileceğimiz Asvel Basket maçını zora soktuk ve uzatmada kazandık. Yarın taraftarımızın da desteğiyle Cibona Zagreb'i yeneceğimize inanıyorum.'' Fenerbahçe'nin seyircisiz oynama cezasının sadece lig maçlarında geçerli olduğuna dikkati çeken Karakaş, ''Fenerbahçe taraftarlarını yarın salonda takımlarını desteklemeye bekliyoruz'' dedi. Nedim Karakaş, gribal enfeksiyon geçiren Preldzic'i maç saatine kadar yetiştirmeye çalıştıklarını, sakatlığı düzelerek yüzde 70-80 oynayabilir duruma gelen Mirsad ile ilgili kararı ise antrenör Bogdan Tanjevic'in vereceğini söyledi. ''SOLOMON'DA ADRES, YÖNETİM VE BAŞKANIMIZDIR'' Nedim Karakaş, kadro dışı bırakılan ABD'li oyuncu Willie Solomon konusunda kararı kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun vereceğini söyledi. Solomon'un İstanbul'da olduğunu, ancak kadro dışı kaldığı için idmanlara çıkmadığını ifade eden Karakaş, ''Biz raporumuzu yönetime verdik. Solomon konusunda adres tamamen yönetimin ve başkanımızdır. Yönetimin alacağı karar doğrultusunda hareket edeceğiz'' dedi.
Sivas maçında Ercan Saatçi aleyhine kesintisiz 85 saniye küfür eden Sarı-Kırmızılı taraftarlar, 2 dakika sınırını aşmayınca, gözlemci tezahüratı raporuna yazmadı. Aslan ceza almaktan kurtuldu. Ercan Saatçi’nin Metin Özülkü ile birlikte internet sitelerinde yayınlanan küfürlü görüntüleri sonrası, Galatasaray taraftarı Sivas maçında Saatçi aleyhinde küfürlü tezahüratlar yapmıştı. Kötü tezahürata rağmen, kulübün ceza almaktan kurtulduğu ortaya çıktı. Fanatik'İn haberine göre, Taraftarların, maç esnasında Saatçi aleyhine yaklaşık 85 saniye küfür ettiği belirlendi. Tribünlerin ayrıca 15 saniye de hakem Bülent Yıldırım’a küfür ettikleri tespit edildi. Ancak bir kulübün ceza alması için taraftarının kesintisiz iki dakika küfür etmesi gerektiği yönündeki karar nedeniyle temsilcinin kötü tezahüratları raporuna yazmadığı ve Galatasaray’ın 35 saniyeyle ceza almaktan kurtulduğu ortaya çıktı. Hakan Can Mini Yorum Taraftarın uyanıklığı Bu sezon başında düzenlenen toplantı ve seminerlerde kesintisiz 2 dakika toplu küfür edildiği takdirde, eyleme raporlarda yer verilmesi gerektiği gözlemcilere telkin edilmiş. İki dakikanın altındaki küfürlerin ise rapora yazılmasına gerek olmadığına kanaat getirilmiş. Futbol taraftarı uyanık. Onlar da küfürlerin süresi ceza sınırına gelmeden, kötü tezahüratları yarıda kesiyor. Olay bu kadar basit. Süresi iki dakikayı bulmayan küfürlü tezahüratlarda gözlemcilerin yapabileceği bir şey yok. Serdar Tatlı
F.Bahçe'deki ilk 8 maçında 4 gol atan, Milan'ı peşine takan sambacının önleneyemen düşüşü için teşhis kondu. F.Bahçe'deki ilk 8 maçında 4 gol atan, Milan'ı peşine takan sambacı, son 10 maçında sadece 1 asist yapabildi, önce Brezilya Milli Takımı’ndan çıkarıldı, sonra 11'deki yerini kaybetti. Önlenemeyen düşüş için teşhis: HAVALANDI! Dile kolay tam 5 sezondur Alex'i hayranlıkla izleyen Fenerbahçeliler'e sezon başında yeni bir yıldız ışınlanmıştı Brezilya'dan... Corinthians'tan transfer edilen Andre Santos, Daum tarafından sol kanada monte edilmiş, ayağının tozuyla '40 yıllık Fenerbahçeli' gibi oynamaya başlamıştı. Özellikle Avrupa maçlarında üst düzey bir performans ortaya koyan sambacı, Fenerbahçe formasını giydiği ilk 8 maçta şapka çıkarılacak bir istatistiğe de imza attı. Attığı 4 golün yanında çalımları ve şutlarıyla da 'İşte aranılan adam' dedirten Brezilyalı yıldız için “Kalsiyum Sandoz” başlıkları atıldı, “Fenerbahçe en az 15 milyon euroya satar” yorumları yapıldı. Beklenen haberlerin gelmesi de gecikmedi. Yeni sezonda yeni bir yapılanmaya gidecek olan Milan, Brezilya Milli Takımı'nda da ilk 11'in gediklisi haline gelen Andre Santos'u yakın takibe aldı. Ancak Kadıköy'de ağları iki kez havalandırdığı Sion maçından itibaren süper solakta bir düşüş başladı. Milli takım için ülkesine yaptığı yolculuklar sonrası yorgun düşen tecrübeli yıldız için Brezilya Teknik Direktörü Carlos Dunga'nın yaptığı “F.Bahçe onu farklı bir bölgede kullanıyor. Sol bek özelliklerini yitirecek. Böyle giderse onu kadroya almayabilirim” açıklaması da moral bozucuydu. Htspor'un haberine göre, Düşüş durmadı, Fener'in sol yumruğu olması beklenen Santos sonunda formayı da Vederson'a kaptırdı. İlk 8 maçında 4 gol üreten Brezilyalı'nın, son 10 maçta sadece 1 asist yapabilmesi geldiği noktanın özetiydi sanki. -BULUTLARIN ÜZERİNDE- Hem yönetim hem de teknik kadronun çok şeyler beklediği Santos için kulislerle konuşulanlar ise düşüşün nedenlerini gösterir gibi... Türkiye'ye gelir gelmez büyük ilgi gören, tribünler tarafından el üzerinde tutulan Brezilyalı'nın, çabuk havaya girdiği, “Bu ligde yıldızlaşmam çok kolay” düşüncesiyle vites düşürdüğü iddia ediliyor. Daum'un tecrübeli oyuncuyu kulübeye çekme nedeni olarak da Santos'un bu tavırlarından duyduğu rahatsızlık gösteriliyor. Corinthians'tan yıpranmış bir halde gelmesi ve Brezilya'ya gidiş dönüşlerinde yaşadığı yorgunluk ise Andre Santos'un mazaretleri arasında. Bakalım Fenerbahçe taraftarının, neredeyse “Aranıyor” ilanı vermek üzere olduğu süper solak, ilk günlerine ne zaman dönecek?
İtalya Birinci Futbol ligi (Serie A) takımlarından Bologna, bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Ganalı orta saha oyuncusu Stephen Appiah'ı renklerine bağladı. Appiah yeni takımına transfer olur olmaz eski takımı Fenerbahçe'yi suçlayıcı açıklamalar yaptı. Stephen Appiah uzun uğraşlardan sonra kendisine bir takım buldu ama imzayı atar atmaz Fenerbahçe'yi suçladı. İtalyan ekibi Bologna'ya sözleşme imzalayan Ganalı oyuncu düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe'yle ilgili olarak çarpıcı iddialarda bulundu. Appiah, "Fenerbahçe'de zor günler geçirdim ve fiziksel olarak ciddi sorunlar yaşadım. Bir de kulübün bana verdiği ilaçlardan dolayı fiziksel sorunlar yaşadım. Fenerbahçe'de çok zor günler geçirdim. Bana sahip çıkmadılar" dedi. Appiah uzun süredir sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdüğünü ve kötü günlerin artık geride kaldığını belirterek, "Çok zor günler geçirdim ancak kötü günler artık geride kaldı. Sabahları erken kalkarak yoğun antrenmanlar yaptım. Çok iyi motive oldum. İleriyi düşünüyorum ve zorlukları aşmak için olumlu bakıyorum. Bunu başardığım için çok mutluyum" diye konuştu. Ganalı oyuncu, Bologna'yı bildiğini ve Di Vaio, Guana, Viviano ve Zalayeta gibi isimleri tanıdığını belirterek, "Takım arkadaşımla birlikte Bologna'yı ligin alt sıralarından kurtaracağımıza inanıyorum" dedi.
Basketbol ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'nda yer alan Fenerbahçe Ülker, 3. maçında yarın İstanbul'da, Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımıyla karşılaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.15'te başlayacak. Grupta ilk iki maçta bir galibiyeti, bir yenilgisi bulunan Fenerbahçe Ülker, 4. sırada yer alıyor. İlk maçında Regal FC Barcelona'ya kendi sahasında 82-59 yenilen sarı-lacivertliler, ikinci maçında deplasmanda Asvel Basket'i uzatmada 78-76 yendi. Grupta galibiyeti bulunmayan Cibona Zagreb ise son sırada yer alıyor. Hırvat ekibi ilk maçında sahasında Montepaschi Siena'ya 45 sayı farkla (40-85) yenilirken, ikinci maçında ise deplasmanda Regal FC Barcelona'ya 81-59 mağlup oldu.
Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Ercan Saatçi'nin Metin Özülkü ile beraber Galatasaray'a küfür ettikleri görüntüler hakkında köşesinden bir yazı yazdı. İşte Fatih Altaylı'nın köşesindeki yazısı: Ortalık birkaç gündür Ercan Saatçi'nin Galatasaray'a yönelik sözleriyle yıkılıyor. Galatasaraylıların bir bölümü tepkili. Benim çevremde ise böyle bir tepki yok.Çevrem dediğim, tahmin edebileceğiniz gibi tamamı Galatasaraylılardan oluşan, pek çoğu bu kulüpte yöneticilik yapmış, spor yapmış arkadaşlarım. Gülüp geçiyoruz. Taraftarlık. Hele hele fanatik taraftarlıkta böyle şeyler oluyor. Üstelik bu, Ercan Saatçi’nin Galatasaray’a yönelik ilk vukuatı da değil. Daha önce de yine bir Fenerbahçe şampiyonluk kutlamasında Galatasaray’a yönelik küfürleri vardı. Pek çok Galatasaraylının da Fenerbahçe’ye yönelik ağır ifadeleri vardır. Bana sorarsanız dünyanın sonu değildir. Güler geçersiniz, ya da siz de aynısını söylersiniz. Ercan Saatçi’nin talihsizliği, bunu kameralar önünde söylemesi ve bunun sızdırılması olmuş. Ama emin olun, ne Ercan Saatçi Galatasaray’a sövdü diye Galatasaray’a bir şey olur, ne de herhangi bir Galatasaraylı sövdü diye Fenerbahçe’ye. Fenerbahçe’ye yenildiğimiz her maçtan sonra Fenerbahçeli arkadaşlarımdan Ercan Saatçi’nin söylediklerine yakın gırgır mesajları geliyor. Kızmıyor muyum? Kızıyorum. Ama çok da ciddiye almıyorum. Ercan Saatçi’nin söylediklerine de güldüm geçtim. Bence bir mesele yok. Galatasaray Spor Kulübü zaten bu hakaret için dava açmış. Varsa cezası çeker. Gerisi sıradandır. Her maç tribünlerde bunları duyduğumuz bir ülkede, farklı bir şey mi bekliyordunuz merak ediyorum. Not: Diyeceksiniz ki, “Ercan Saatçi sıradan bir taraftar değil, Hürriyet Spor’un tepesindeki isim”. Doğru, öyle ama bunda da bir sıkıntı yok. Bir Galatasaraylı olarak hiç değilse Hürriyet Spor’un tepesinde hangi düşüncenin hâkim olduğunu bilip ona göre okuyacağım. Gizli bir fanatiktense açık bir fanatiği tercih ederim.