Fenerbahçe'den güncel haberler

Konu, 'FENERBAHÇE' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’den çarpıcı açıklamalar!..

Çeşme’de orkinos avına çıkan Mahmut Özgener, Lig TV’nin deneyimli muhabiri Ömer Güvenç’e olaylı geçen ve hala gündemdeki sıcaklığını koruyan Fenerbahçe – Galatasaray derbisiyle ilgili hakemlerin bu kadar konuşulmasına adeta isyan etti!

İşte Özgener’in Lig TV’ye verdiği röportaj!..

“TRİBÜN OLAYLARI CANIMI SIKTI”

ÖMER GÜVENÇ: Başkanım derbiye gittiniz. Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde en çok canınızı sıkan ne oldu?

MAHMUT ÖZGENER: En çok canımızı sıkan tribün olaylarıydı. Çok önemli bir derbi, beklentisi çok olan bir derbi. Tribün olayları ne kadar az olursa bizim futbola bakış açımız ve memnuniyetimiz o kadar fazla olur. Maç öncesi ve maç sırasındaki olaylara baktığınız zaman olmaması gerekir diye düşünüyorum.

“BİTMEZ, TÜKENMEZ SENARYOLAR KURULUYOR”

ÖMER GÜVENÇ: Takımlar sahaya çıktı ama 3-5 dakika geçmesine rağmen hakemler sahaya çıkmadı. O sırada Lig TV ekranları sizi görüntüye aldı. Yüzünüzde bir endişe vardı. Acaba bu endişe “Eyvah! hakemler çıkmayacak” diye mi, “Eyvah! çıkacak” diye mi? Bir de size “Çıkalım mı, çıkmayalım mı?” diye bir soru geldi mi bir yerlerden?

MAHMUT ÖZGENER: Ben hiç çıkacak ya da çıkmayacak diye bir endişe taşımadım. Çıkıp çıkmaması tamamen müsabakayı yönetecek olan hakemin takdiri. Dolayısıyla kendi takdirini kullandı ve Bünyamin Gezer bu maçı oynattı. Bu kararına hepimizin saygı göstermesi lazım. Burada hakem kendi inisiyatifini kullandı neticede. Ama maalesef futbol kamuoyunda bitmez, tükenmez bir senaryolar kuruluyor. Bir takım insanlar hakemin bu kararını kendi takdiri olarak aldığını kabullenmek istemiyor. Ben onları açıkçası şiddetle kınıyorum. Bir takım baskılar olduğu söyleniyor, Federasyon’un oynattığı söyleniyor. Eğer Federasyon’un oynattığı bir müsabaka olarak görüyorsanız, herhalde Federasyon’da “Bu müsabaka oynatılır ya da oynatılmaz” diye sorulması gereken kişi benim.

ÖMER GÜVENÇ: Siz de tribündeydiniz.

MAHMUT ÖZGENER: Ben de tribündeyim. Gördüğünüzü gibi kimseyle konuşmadım.

“İYİ Kİ TRİBÜNDEYKEN TELEFONUM ÇALMAMIŞ”

ÖMER GÜVENÇ: O arada belki telefon da gelse, önemli de olsa konuşmayacaktınız.

MAHMUT ÖZGENER: İyi ki de telefon gelmemiş. O arada telefon gelse ve biriyle konuşsam farklı yorumlara da yol açacaktı. Ona hiç kimse dikkat etmiyor. Ona göre de yorum yapıyorlar. Üstüne basa basa söylüyorum. Bazılarının işine gelir ya da gelmez. Yani bu senaryoları yaratanların... Biz kurullarımızın işine karışmıyoruz. Hakemlerimizin işine karışmıyoruz. Biz yetki verdiğimiz insanlara sonuna kadar güveniyoruz. Dolayısıyla yetki verdiğimiz insanlar da bizim verdiğimiz yetkiler doğrultusunda kararlarını alıyorlar. Burada da hakeme bir yetki verilmişti sezon başındaki talimatlara göre, o da ona göre kararını vermiştir ve bu maçı oynatmıştır. Bunun arkasında bin tane şey aramak kesinlikle doğru değil. Bunlar futbola zarar veriyor. Futbolun iyiliği hepimizin temennisiyse bir kere bu senaryoları üretmekten lütfen vazgeçelim.

“KURULLARIN ALDIĞI KARARLARI ÖNCEDEN SORMAM”

ÖMER GÜVENÇ: Tahkim Kurulu veya Disiplin Kurulu bir karar alıyor. Bu kararı siz ne zaman öğreniyorsunuz? “Biz böyle bir karar aldık” diye size telefon geliyor mu? Yoksa basının öğrendiği zaman mı öğreniyorsunuz?

MAHMUT ÖZGENER: Kurullarımızın aldığı kararlar biliyorsunuz medya iletişim tarafından e-mail ya da faks yoluyla paylaşılıyor. Ben de o zaman öğreniyorum.

ÖMER GÜVENÇ: Ondan önce merak edip sormuyor musunuz?

MAHMUT ÖZGENER: Hiçbir zaman sormadım, sormam da zaten. Niye sorayım ki? Benim sormam demek ya da bu ne olacak diye görüş belirtmem demek o insanlara bir saygısızlıktır, güvensizliktir. Biz yetki verdiysek kurullarımıza o yetkiyi kullandırmamız lazım. Geçen seneden beri bunu dile getiriyorum. Bu böyle gitti, ben başkan olduğum sürece de böyle gidecek.

“KURULLARI DEĞİŞTİRMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL”

ÖMER GÜVENÇ: Kurullarda bir değişiklik düşünüyor musunuz?

MAHMUT ÖZGENER: Yok. Biz kurullarımızı sene başında atadık. Tabii ki kurullarımızın performansını muhakkak ki kafamızda değerlendiriyoruz ama kurulları değiştirmek diye bir şey söz konusu olamaz.

“HAKEMLER HAKKINDA KONUŞMUYORUM”

ÖMER GÜVENÇ: Tarafsız bir gözle seyrettiğiniz zaman Bünyamin Gezer nasıl bir performans sergiledi?

MAHMUT ÖZGENER: Hakemler hakkında hiçbir zaman konuşmuyorum. Buna benzer sorular Dünya Kupası eleme maçlarımızdan sonra da geldi. Orada da “Biz hakemlerin konuşulmasını kendi ülkemizde istemiyorsak bu Dünya Kupası eleme maçı olsa bile bu soruyu bana sorduğunuzda ben aynı şeyi söylerim. Ben konuşmam” dedim. Yani hakemleri artık bu kadar ön plana çıkarmamak gerekir. Hakemlerin daha iyi maçlar yönetmesini istiyorsak, hakemlerin daha iyi yerlerde olmasını istiyorsak hakemleri ön plana çıkarmamız gerekmiyor.

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    FIBA Avrupa Ligi (D) Grubu ilk maçında Polonya'nın Lotos Gdynia takımını 75-67 yenen Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın antrenörü Haydar Kemal Ateş, dirençli ve kaliteli bir takımı yendiklerini söyledi.

Ateş, FB TV'ye yaptığı açıklamada, Avrupa Ligi'nin çok sert oynandığını belirterek, ''Kısa süre önce tam takım olduk. İdmanlarımız iyi yapıyoruz. Maçta çok yüksek tempolu oynadığımız dönemde avantaj sağladık, tempomuz düştüğü zaman karşı takım farkı kapatmaya başladı'' dedi.

Karşılaşmada farkın 20 sayılara kadar çıktığını kaydeden Haydar Kemal Ateş, ''Fark açıldıktan sonra daha sonraki maçları düşünerek diğer oyuncularımızı oynattık. Maçta avantaj ve kontrol hep bizdeydi. Daha iyi olmamız için bize biraz zaman lazım. Çok daha iyi bir takım olacağız'' diye konuştu.

3. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Kulübü yöneticileri, Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları'nın Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yılı nedeniyle düzenlediği törene katıldı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen törende, kulüp asbaşkanlarından Ali Koç, yöneticiler Turhan Şahin ve Yasemin Merçil, kulüp üyeleri, Fenerbahçe Eğitim Kurumları Genel Müdürü Arif Kırkıç, öğretmenler, veliler ve öğrenciler yer aldı.

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamada, slayt gösterileri, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, öğrencilerin okuduğu şiirler, öğrencilerin rol aldığı dramalar, okul korosunun söylediği marşlar ve çeşitli gösteriler sergilendi.

Bu arada, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinin açılış sayfasında yer alan ''Cumhuriyetimizin 86. Yılı Kutlu Olsun'' yazısıyla Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, takımın iyi olması için teknik direktör olarak oyuncuların kalbine ve kafasına ulaşmak gerektiğini belirtti.

Daum, Kicker dergisine verdiği röportajda, kulüpte ve takımda belirgin bir yapının olduğunu, herkesin kendi pozisyonunu ve görevini iyi bir şekilde bildiğini kaydederek, ''Teknik direktör olarak oyuncuların kalbine ve kafasına ulaşmak lazım. Böylelikle bütün takım iyi olur'' dedi.

Galatasaray'a karşısında alınan 3-1'lik galibiyetin çok özel bir önemi bulunduğunu, sarı-kırmızılılara karşı üstün ve kontrollü bir oyun sergilediklerini ifade eden Daum, Galatasaray'ın sadece 2 şans bulduğu başka bir maç yaşamadığını, bu takıma karşı maçların genellikle açık ve zor geçtiğini kaydetti.

Daha önceden konuşulan görev dağılımının iyi bir şekilde yerine getirilmesinden dolayı bu başarının elde edildiğini ifade eden Daum, oyuncuların çok iyi hazırlandıklarını, bunun da kendilerine güven verdiğini belirtti.

''Sizi olumsuz ya da olumlu bir şekilde şaşırtan oyuncu oldu mu'' sorusuna Daum, ''Emre olağanüstü bir gelişme sağladı. Nasıl da çalışıyor. Emre belki de takımın en değerli oyuncusu'' yanıtını verdi.

Daum, genç Kazım'ın da olumlu bir gelişme sağladığını, olumsuz gelişme sağlayan oyuncuları olmadığını ifade etti.

Alex'in de oyunu yönlendiren, golü hazırlayan, gol atan ve lider bir oyuncu olduğunu belirten Daum, Alex'i zamanında kendisinin Türkiye getirdiğini, onunla iyi bir kişisel ilişki içinde olduğunu, bu futbolcunun da kendisine olan bu güveni kat kat geri verdiğini kaydetti.

Daum, sezon sonu hedefinin sorulması üzerine ise Avrupa Ligi'nde şampiyonluğun çok önemli olacağını, ancak Türkiye Ligi'nde şampiyonluğun doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için daha da önem taşıyacağını sözlerine ekledi.

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe geçen pazar Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Galatasaray'ı 3-1 yenmişti. Maç bitiminde Galatasaraylıları kızdırmak için statta Kayahan'ın "Mor Menekşe" şarkısı çalınmıştı. Malum; Galatasaray'ın forması bu yıl mor!

Fenerbahçe, MESAM'a (Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) başvurup Kayahan'ın "Mor Menekşe" şarkısının isim hakkını satın almaya karar verdi.

Hürriyetmax.com'un haberine göre, ayrıca kulüp, "Mor Menekşe" ve "Ard ARDA 10 kere" yazılı tişört bastırıp Fenerium mağazalarında satacak. Fenerbahçe 10 yıldır Galatasaray'ı, Şükrü Şaracoğlu Stadı'nda hep yeniyor.

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Futbol Takımı Doktoru Ertuğrul Karanlık, dünya gündemini meşgul eden domuz gribi hastalığı ve korunmaya ve aşılama çalışmalarına yönelik olarak, takımın aşı yaptırmasına gerek görmediğini söyledi.

Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunan Dr. Ertuğrul Karanlık, kadrolarında kronik hastalığı bulunan kimse olmadığına dikkati çekerken, ''Şu anda takımımızın domuz gribi aşısı yaptırmasına gerek görmüyorum. Bu aşının da diğer aşılarda olduğu gibi yan etkileri bulunuyor. Fakat henüz uygulama yeni başladığı için yan etkileri öğrenmek için bekliyoruz. Bilmediğimiz yan etkileri olabileceği için yapmıyoruz şu anda'' dedi.

Kendilerinin Steaua Bükreş maçının ardından oyunculara normal grip aşısı yapacaklarını belirten Karanlık, şunları söyledi:

''Bütün futbolcularla konuştum. Domuz gribi aşısı yaptırmak isteyen olursa yapılır tabii ama şu anda gerek yok. Önümüzdeki zamanda gerekirse yapacağız. Şimdi Fransa liginde bir futbolcuda mikrop tespit edilmiş ve ligler tatil edilmişse, bu normaldir. Burada görülürse, biz de aşıyı yapacağız. Eğer böyle bir durum olursa gerekenleri yaparız. Şu anda yurt dışındaki gelişmeleri takip ediyoruz.''

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe'de Teknik Direktör Daum, Özer Hurmacı sürprizine hazırlanıyor.

Daha önce Aurelio ve Anelka'yı çok yönlü oynatmayı başaran, Tuncay Şanlı'dan çok iyi bir sol kanat oyuncusu yaratan Alman hocanın, şimdi de Özer Hurmacı'yı değişik mevkilerde görevlendirerek, podyuma çıkarmaya hazırlanıyor.

Son taktik çalışmalarda Özer'i sağ bek olarak deneyen Daum'un, bu futbolcuyu aslında sol açıkta düşündüğüa ifade edildi. Steau Bükreş maçında 70 dakika oyunda kalan ve performansıyla göz dolduran genç futbolcuyu tüm takım arkadaşlarının da çok beğendiği belirtildi.

Teknik direktör Daum'un futbolcularla yaptığı konuşmalarda, kaptan Alex'in de Özer Hurmacı'yı çok övdüğü ve "Birlikte oynarsak daha verimli olur, çok yetenekli ve bu takımda geleceğin yıldızı olacak" dediği öğrenildi.

Bu gelişmelerin ardından Daum'un Özer Hurmacı'yı özellikle UEFA ve Türkiye Kupası maçlarında takıma motive edeceği, ancak hangi mevkide oynatacağı konusunda henüz kesin karar vermediği ifade edildi.

Bu arada Özer Hurmacı bugün kulübün internet sitesinden bir açıklama yaparak, teknik direktör Daum'dan resmen forma istedi.

Genç futbolcu "Kısa vadede bakacak olursak yavaş yavaş artık maç oynamam gerektiğini düşünüyorum. Kondisyonumu almam gerektiğini düşünüyorum. Steaua Bükreş maçında 70 dakika oynadım. Bu benim açımdan iyi oldu. Uzun vadeli düşünürsek de zaten Fenerbahçe camiası çok büyük bir camia. Burada bu takıma uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Onun içinde her zaman iyi olmak istiyorum. Daha çok çalışmak gerektiğini biliyorum" diye konuştu.

Öte yandan Sarı Lacivertlilerde Kayserispor maçının hazırlıkları da sürerken, Daum'un derbi maçının onbirini cezalı Bilica dışında bozmayı düşünmediği öğrenildi. Bilica'nın yerine Bekir'e hazır ol talimatı veren Alman Hoca'nın, Önder Turacı'nın sakatlığından dolayı böyle bir karar aldığı belirlendi.

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı tek antrenmanla sürdürdü.

Teknik direktör Christoph Daum yönetiminde Can Bartu Tesisleri'nde 1 saat 40 dakika süren akşam antrenmanında sarı-lacivertliler, koşu ve istasyon çalışmalarının ardından taktik ağırlıklı çift kale maç oynadı.

Teknik direktör Daum çift kale maçta as takımı Volkan Demirel, Gökhan, Önder, Lugano, Roberto Carlos, Kazım, Cristian, Emre, Vederson, Mehmet Topuz ve Semih'ten oluşturdu.

Sakatlığı bulunan Alex'in yerinde Mehmet Topuz'u, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 3 maç ceza verdiği Bilica'nın yerinde savunmada Önder'e görev veren Daum, forvette ise Semih'e şans tanıdı.

ALEX KATILMADI

Sağ arka adalesinde ağrı olduğu bildirilen Alex antrenmana katılmazken, Brezilyalı futbolcunun tesislerde tedavi olduğu bildirildi.

Takım halinde koşunun ardından istasyon çalışmalarına katılmayarak, takımdan ayrı koşu yapan Emre ve Güiza çift kale maçta takım çalışmasına dahil oldular.

Sakatlığı bulunan Ali, bireysel futbolcu antrenörü Dolu Arslan yönetiminde takımdan ayrı koşu yaptı.

Bu arada antrenman öncesinde teknik heyetin futbolcularla yaptığı toplantıda, doğum günü olan masör Yılmaz Mete'ye kutlama yapıldı. Teknik heyet Mete'ye de minik bir kupa hediye etti.

Sarı-lacivertliler Kayserispor maçının hazırlıklarını yarın basına kapalı antrenmanla tamamlayarak Sabiha Gökçek Havalimanı'ndan özel bir uçakla Kayseri'ye gidecek.

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Fenercell'in yeni uygulamasıyla, taraftarla ''sanal sohbet (chat)'' yaparak, soruları yanıtlayacak.

Emre, 3 Kasım Salı günü 16.30-17.30 saatleri arasında Can Bartu Tesisleri'nden, Fenercell hatlarından SMS ile soru gönderen taraftarlara yanıt verecek.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Emre ile yapılacak sohbeti taraftarların

Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

adresli internet sitesinden canlı izlenebileceği bildirildi.

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Turkcell Süper Lig'de 1 Kasım Pazar günü Kayserispor-Fenerbahçe maçının oynanacağı Kadir Has Stadı'nın ilaçlandığı bildirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan yazılı açıklamaya göre, Kadir Has Stadı'nın soyunma odaları, lavabo ve tuvaletleri ile turnikeler, mescit, dinlenme alanları, korkuluk ve tırabzanları domuz gribi ile haşerelere karşı ilaçlanarak dezenfekte edildi.

Açıklamada, Kadir Has Stadı'nın bütün bölümlerinin her hafta periyodik olarak temizlenerek ilaçlandığı ve personeline de belirli aralıklarla temizlik ve hijyen konularında bilgiler verildiği kaydedildi.

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nin 4. haftasında yapacağı maçları yönetecek hakemler belli oldu.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre (H) Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe'nin, 5 Kasım Perşembe günü İstanbul'da Romanya'nın Steaua Bükreş takımıyla yapacağı mücadeleyi Avusturyalı Thomas Einwaller yönetecek. Einwaller'in yardımcılıklarını Roland Heim ve Norbert Schwab yapacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri Bernhard Brugger ve Dietmar Drabek, dördüncü hakemi ise Oliver Drachta olacak.

(F) Grubu'nda yer alan Galatasaray'ın deplasmanda 5 Kasım Perşembe günü Rumen temsilci Dinamo Bükreş ile yapacağı karşılaşmayı Alman Michael Weiner yönetecek. Dinamo Stadı'nda TSİ saat 20.00'da başlayacak karşılaşmada Weiner'in yardımcılıklarını Christoph Bornhorst ve Matthias Anklam yapacak.

Maçın ilave yardımcı hakemliklerini Babak Rafati ve Peter Gagelmann, dördüncü hakemliğini ise Marco Fritz yapacak.

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Özer Hurmacı, Fenerbahçe Televizyonu'na yaptığı açıklamada sezona sakatlığı nedeniyle şanssız başladığını ama ilerleyen dönemde form tutarak her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi.

Özer, sözlerine şöyle devam etti:

"Biraz geç başladım, uzun süre sakatlık dönemi geçirdim. İnşallah bundan sonra sakatlık yaşamam. Her şey iyi gidiyor performansım daha da yükselecektir. Şu an antrenmanlarda daha çok çalışıp, diğer maçlarda forma şansı bekliyorum"

Kısa vadede daha fazla forma şansı bulmayı uzun vadede ise Fenerbahçe'nin değişmez futbolcularından biri olmayı hedeflediğini sözlerine ekleyen Özer, "Kısa vadede bakacak olursak yavaş yavaş artık maç oynamam gerektiğini düşünüyorum. Kondisyonumu almam gerektiğini düşünüyorum. Steaua Bükreş maçında 70 dakika oynadım. Bu benim açımdan iyi oldu. Uzun vadeli düşünürsek de zaten Fenerbahçe camiası çok büyük bir camia. Burada bu takıma uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Onun için de her zaman iyi olmak istiyorum. Daha çok çalışmak gerektiğini biliyorum" diye konuştu.

Takım olarak çok formda olduklarını belirten genç futbolcu bu sezon 3 kupaya da talibiz derken; "Çok iyi bir takımımız var bu sene. 1 mağlubiyet aldık o da çok şanssız bir mağlubiyetti Antep'te. Avrupa Ligi'nde de lideriz, Türkiye Ligi'nde de lideriz. Kupa maçlarında da inşallah uzun aradan sonra kupayı müzemize getiririz. Çünkü bunu gerçekten başarabilecek kalitemiz var. 3 kupaya da talibiz. 3 kupada da emin adımlarla ilerlemek istiyoruz ama hep maç maç düşünmemiz gerekiyor. Şimdi sadece Kayserispor maçını düşünmemiz gerekiyor. Maç maç düşündüğümüz zaman zaten o başarıyı otomatikman yakalıyoruz" şeklinde konuştu.

Haftasonu oynanacak Kayserispor maçına da değinen Özer Hurmacı "Kayserispor zor bir rakip ama kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullanırken; "Kayseri'nin her sene güçlü takımı var. Bu senede öyle. Kendi evinde daha iyi oynuyorlar. Bizim için tabiî ki fark etmemesi lazım içeride dışarıda. İnşallah Kayseri'ye gidip yenip geleceğiz" dedi.

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe Kulübü, medyada yer alan transfer haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, ''Fenerbahçe'ye sürpriz aday: Gökdeniz'', ''Fabiano devre arası için yeşil ışık yaktı'' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedilerek, ''Sezona çok iyi bir başlangıç yapan ve hedeflerine doğru adım adım ilerleyen kulübümüz bu tip transfer iddialarıyla, asılsız dedikodularla yıpratılmaya çalışılmaktadır. Büyük Fenerbahçe taraftarını ve spor kamuoyunu bu haberlere itibar etmemeye davet ediyoruz'' denildi.

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda 5 Kasım Perşembe günü Romanya'nın Steaua Bükreş takımıyla yapacağı maçla ilgili medya programı açıklandı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 4 Kasım Çarşamba günü İstanbul'a gelmesi beklenen Rumen ekibin teknik direktörü Mihai Stoichiţa, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.15'te maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Steaua Bükreş, son çalışmasını saat 19.45'te statta yapacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un basın toplantısı aynı gün statta saat 16.30'da başlayacak. Sarı-lacivertli takım ise son çalışmasını Can Bartu Tesisleri'nde, ilk 15 dakikası basına açık olmak üzere saat 18.00'da yapacak.

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Turkcell Süper Lig'de 1 Kasım Pazar günü deplasmanda Kayserispor ile yapacağı maç için yarın bu kente gidecek Fenerbahçe'de bazı futbolcular, Fenercell ve Fenerium'un düzenlediği organizasyonla imza gününe katılacak.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada, Kayseri'deki İpek AVM'de bulunan Fenerium mağazasında gerçekleştirilecek etkinliğin saat 18.00'de başlayacağı duyuruldu.

Açıklamada, (A) takım futbolcularının katılımıyla gerçekleştirilecek organizasyona taraftarlar davet edildi.

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, futbolun yanı sıra amatör sporlara verdiği önemle örnek kulüp gösterilen, atletizmden yüzmeye, kürekten boksa, masa tenisinden voleybola kadar bünyesinde binlerce sporcu barındıran Fenerbahçe, devletten beklediği desteği göremediği için amatör branşlarda küçülme hazırlığına başladı.

Olimpiyatlara en çok sporcu gönderen kulüp olma onurunu yaşayan Fenerbahçe, Başkan Aziz Yıldırım’ın amatör şubelere gönderdiği “Bütçelerinizi azaltın, harcamalarınızı kısın ve küçülme hazırlıklarına başlayın” talimatıyla sıkıntılı bir sürece girdi. Yıldırım’ın bu kararında devletin ilgisizliği büyük rol oynadı. Amatör sporlara karşı özel bir ilgisi olan ve bunu sık sık kullandığı, “Fenerbahçe Futbol Kulübü değil, spor kulübüdür” sözleriyle vurgulayan Yıldırım duyarsızlığa daha fazla dayanamadı.

Başkan Yıldırım, sarı lacivertli sporcuların olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ay-yıldızlı formayla elde ettikleri başarıların ardından devletten isteklerini, “Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Devlet amatör branşlarda gereken düzenlemeleri yaparsa bu madalyaların devamı gelir. Sadece sporcudan kesilen verginin bir yerde toplanması ve amatör branşlara yapılan yatırımın vergiden düşürülmesini istiyoruz” sözleriyle dile getirmişti.

Bu konuda şu ana kadar hiçbir çalışma yapılmaması ve bu isteğin yanıtsız bırakılması Yıldırım’ı amatör branşlardan uzaklaştırmaya başladı.

İki branş endişesiz!

Aziz Yıldırım’ın bu kararından yoluna dev sponsorlarla devam eden Bayan Voleybol Takımı ile Erkek Basketbol Takımı pek etkilenmeyecek. Liglerinde şampiyonluk yarışı yapan Acıbadem Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı ile Ülker Fenerbahçe Basketbol Takımı bütçe konusunda ciddi bir sıkıntı yaşamadan mücadelelerini sürdürecekler. Ancak aynı branşların potada bayan filede ise erkek takımı belirlenen yeni bütçeyle yetinmek zorunda kalacaklar.

Pistte sıkıntı

Uzun aradan sonra sezonu çifte şampiyonlukla kapatarak “Pistte Fener Alayı” çeken Fenerbahçe’nin milli atletlerden oluşan bayan ve erkek takımı da bu karardan fazlasıyla etkilenecek.

Türkiye’yi temsilen Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılacak erkek ve bayan atletizm takımları ikişer sporcudan oluşan yabancı kontenjanlarını belirlenecek yeni bütçenin sınırları ölçüsünde kullanabilecek.
    Ayrıca sarı-lacivertli ekip yeni sezondan itibaren uygulanacak küçülme projesi doğrultusunda birçok rekortmen sporcusuyla yollarını ayırmak zorunda kalacak.

Yine küçülme projesine bağlı olarak kürek, boks, masa tenisi, yüzme ve yelken branşlarında da malzeme alımından özel kamp harcamalarına kadar birçok konuda maddi sınırlama gelecek ve sporcu ücretleri yeni bütçeye göre belirlenecek.

Yıldız kaynıyor

ATLETİZM
    Karin Melis Mey
    Nevin Yanıt
    Halil Akkaş
    Fatih Avan
    Fatih Eryıldırım

KÜREK
    Yiğit Saygılıgil
    Abdullah Duman
    Özkan Özdek

MASA TENİSİ
    Cem Zeng
    Melek Hu
    Meng Li Wang
    Meral Yıldız

YÜZME
    Gizem Papila
    Gülşah Günenç
    Orel Oral
    Kaan Tayla

BOKS
    Gülsüm Tatar
    Orun Şipal
    Önder Şipal
    Adem Kılıççı
    Yakup Kılıç

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Milliyet'in haberine göre, sezon başından bu yana takımda kalıp kalmayacağı yılan hikayesine dönen Roberto Carlos kafa karıştırmaya devam ediyor.

Son haftalarda yeniden formasına kavuşan ve iyi futboluyla büyük beğeni toplayan Brezilyalı yıldız, bu kez de takımın geleceği açısından vatandaşı Dos Santos’un ilk 11’de oynamasını önerdi.

Devre arasında gitmeyi kafasına koyan ancak Teknik Direktör Daum ile yönetimin engeline takılan Roberto Carlos, yakın bir zamanda Fenerbahçe ile yollarını ayrılacağını, bu nedenle mevkisinde başka bir oyuncunun deneyim kazanması gerektiğini belirtti.

Brezilyalı yıldızın, Fenerbahçe’den şampiyonluk görerek ayrılma düşüncesine sıcak bakmasına rağmen, Dos Santos önerisini sunması teknik heyet tarafından kabul görmedi. Daum’un, Carlos’a, “Bu tür konuları bırakıp maçlara odaklan” dediği bildirildi.

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Milliyet'in haberine göre, Fenerbahçe Kulübü ile eski çalıştırıcısı Luis Aragones arasındaki dava sona erdi. Sarı-lacivertli yönetimin geçtiğimiz günlerde İspanyol hocanın avukatı Vicente Montes’i arayarak, CAS’a açtıkları davayı geri çekmeleri halinde 3 miyon euroluk bir ödeme yapmaya hazır olduklarını bildirdiği öğrenildi.

Bu teklif üzerine toplanan Luis Aragones, yardımcıları Cesar Mendiondo ve Angel Ferez ile avukat Montes’in bir durum değerlendimesi yaptıkları ve ardından CAS’a bir yazı göndererek Fenerbahçe ile anlaştıklarını belirttikleri kaydedildi.

Fenerbahçe’nin davanın geri çekilmesi üzerine Luis Aragones’in Madrid’teki banka hesabına 3 milyon euroyu yatırdığı ve İspanyol hoca ile ilişkinin tamamen koparıldığı ifade edildi.

Sarı-lacivertli kulübün böyle bir yönteme başvurmasının nedeninin hem davayı kaybetme olasılığının yüksekliği, hem de faizlerle ödenecek rakamın daha da yukarılara çıkması olduğu ileri sürüldü.

Beşiktaş’ın Vicente del Bosque olayını örnek alan Fenerbahçe Yönetimi’nin bir süre önce hukukçulara davanın seyri konusunda bir rapor hazırlattıkları öğrenildi. Gelen raporda CAS’taki davanın uzayabileceği ve her geçen gün için kulübün faiz ödemek zorunda kalacağının belirtilmesi üzerine Başkan Aziz Yıldırım’ın ani bir talimatla uzlaşma yolunu seçtiği kaydedildi.

Aragones’in davanın kapanmasının ardından yardımcıları ile yollarını ayırdığı ve yakın çevresine de “Artık kafam rahat. Yakında tekrar yeşil sahalara dönebilirim” dediği bildirildi.

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'la oynadığı derbiyi kazandı ama çok da büyük kayıplar verdi. Bilica'nın üç maç ceza almasının yanı sıra bundan da önemlisi Kadıköy'deki iki karşılaşmanın seyircisiz oynanacak olması, sarı lacivertli yönetimi harekete geçirdi.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, yönetim, bir yandan Tahkim Kurulu'na başvururken diğer yandan tribünden attığı yabancı madde ile yardımcı hakemi yaralayıp, iki maç cezanın sorumlusu olan şahsı bulmak için seferberlik ilan etti. Öncelikle stat kameraları incelendi. Söz konusu kişi bulunamayınca güvenlik güçlerine başvuruldu, polis kameralarının kaydettiği görüntülere bakıldı. Ancak yine tespit yapılamadı. Sarı lacivertliler kamera görüntülerinden sonuç alınmayınca taraftarlardan yardım istendi.

GÖREN SÖYLESİN

Derbide tribünde olan ve hakemin kafasını yaran yabancı maddeyi atan kişiyi tanıyan taraftarların kulübe bilgi vermesi rica edildi. Taş atılan bölgede kombinesi olan Fenerbahçeli futbolseverlerin tek tek telefonla aranarak, bilgisine başvurulduğu öğrenildi. Olayı gerçekleştiren kişinin tespit edilmesi halinde bir daha tribünlere alınmayacağı ve hakkında dava açılacağı bildirildi.

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe ile Kayserispor, lig tarihinde yarın 29. kez karşı karşıya gelecek.

Geride kalan 28 maçta Fenerbahçe 18, Kayserispor ise 4 galibiyet alırken, 6 maç da berabere sonuçlandı.

Sarı-lacivertli takımın toplam 67 golüne, sarı-kırmızılı ekip 28 golle karşılık verdi.

İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Kayserispor İstanbul'da 4-1, Fenerbahçe'de Kadir Has Stadı'nın açılış maçında Kayseri'de 2-0 galip geldi.

Bu arada, iki ekip arasında ligde yapılan son 7 maçtan 3'ünü Kayserispor, 3'ünü Fenerbahçe kazanırken, 1 maç da berabere sonuçlandı.

Diğer yandan, 5 Mart 1994 tarihinde İstanbul'da yapılan maçın ardından iki takım arasında oynanan son 16 lig karşılaşması da golsüz sonuçlanmadı.

-KAYSERİ'DEKİ MAÇLAR-

Fenerbahçe ile Kayserispor, yarınki maçla birlikte Kayseri'de 15. kez karşılaşacak.

Kayseri'deki 14 maçta Fenerbahçe 7 galibiyet alırken, 5 maç berabere sonuçlandı. Ev sahibi ekip sadece 2 kez taraftarlarına Fenerbahçe galibiyeti sevinci yaşattı.

Kayseri'de Fenerbahçe 25, Kayserispor ise 11 gol attı.

İki takım arasında Kayseri'de yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Sezon Sonuç

------- -----

1973-74 0 - 0

1974-75 0 - 3

1979-80 0 - 0

1985-86 3 - 3

1992-93 0 - 3

1993-94 1 - 1

1994-95 1 - 2

1995-96 1 - 3

1997-98 0 - 3

2004-05 0 - 2

2005-06 1 - 0

2006-07 2 - 2

2007-08 2 - 1

2008-09 0 - 2

-TARİHİ SKORLAR-

Fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden 2'sini Kayserispor karşısında elde etti.

Sarı-lacivertli takım, 1994-95 sezonunda, 20 Kasım 1994 tarihinde, cezası nedeniyle İzmir'de yaptığı maçta Kayserispor'u 8-1 yendi.

Fenerbahçe ayrıca, 2004-05 sezonunda, 20 Şubat 2005'te Kadıköy'de rakibini 7-0 mağlup ederken, 52. sezonunu yaşayan lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden 2'sine Kayserispor maçlarında imza attı.

Sayfayı Paylaş