UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 3. maçında yarın deplasmanda Steaua Bükreş ile karşılaşacak Fenerbahçe, Romanya'ya geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel bir uçakla Bükreş'e gelen sarı-lacivertli kafileyi, yaklaşık 30 kişilik bir taraftar grubu karşıladı. Havalimanında takımı beklerken tezahüratlar yapan taraftarlar, zaman zaman hafta sonu Galatasaray ile yapılacak derbi maça gönderme yaparak, sarı-kırmızılı takımla ilgili de tezahüratlar yaptılar. Karşılama sırasında Romanya Fenerbahçeliler Derneği üyeleri, teknik direktör Christoph Daum ve sportif direktör Aykut Kocaman'a çiçek verdi. Kafilede Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yer almazken, başkan vekili Nihat Özdemir, asbaşkanlar Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu ve Mithat Yenigün ile yönetici Yasemin Merçil takımla birlikte Bükreş'e geldi. Aziz Yıldırım'ın maça gelmeyeceği öğrenildi. Fenerbahçe kafilesi, taraftarlarının tezahüratları eşliğinde otobüse binerek, Bükreş'te kalacakları otele geçti. Sarı-lacivertliler, Steaua Bükreş maçı hazırlıklarını saat 18.30'da Steaua Stadı'nda yapacağı, ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulacak antrenmanla tamamlayacak. Teknik direktör Christoph Daum, antrenman öncesi maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu karşılaşmasında yarın Galatasaray'a konuk olacak Rumen ekibi Dinamo Bükreş, İstanbul 'a geldi. Özel bir uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen Dinamo Bükreş kafilesi, buradan konaklayacağı Maslak Sheraton Otel'e hareket etti. Rumen ekibinde teknik direktörlük görevini üstlenen Ion Marin bu akşam Ali Sami Yen Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyecek ve Dinamo Bükreş takımı da son antrenmanını gerçekleştirecek. TANIDIK İSİM İstanbul'a gelen Dinamo Bükreş ekibinde, defans oyuncusu Gabriel Tamas tanıdık isim olarak dikkat çekti. Galatasaray'da 2003 yılında forma giyen ve daha sonra CSKA Moskova'ya tansfer olan Tamas, havalimanında basın mensuplarının sorularını ise yanıtsız bıraktı. Daha önce Galatasaray forması giyen bir diğer Rumen oyuncu Florin Bratu, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, sakatlıkları nedeniyle Marius Niculae ile kaleci Florin Matache de İstanbul'a getirilmedi.
Fenerbahçe'nin eski kalecisi Alman Toni Schumacher, ''Atatürk bu dönemde yaşasaydı, yine zamana hakim bir politikacı olurdu'' dedi. Tatilini Manavgat'ın Titreyengöl mevkisinde bir otelde geçiren Fenerbahçe'nin ve Alman Milli Takımının eski kalecisi Toni Schumacher, eşi Yasmin ve kızı Perla ile Dr. Hüseyin Vural İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nu (Engelliler okulu) ziyaret etti. Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerle görüşen Schumacher, iş okulu yararına Titreyengöl'deki Aldiana Otel'de futbol turnuvası düzenlendiğini hatırlattı. İş okulunda öğrencilerin yaptıklarından oldukça etkilendiğini belirten Toni Schumacher, okula belli aralıklarla yardımlara devam edeceğini bildirdi. Okul ziyareti sırasında Atatürk posterlerini de inceleyen Toni Schumacher, ıslıkla İstiklal Marşı'nı da seslendirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Schumacher, Atatürk'e ilişkin şunları kaydetti: ''Türkiye'nin kurucusu Büyük Atatürk, vizyonu olan büyük bir politikacıydı. Türkler Atatürk'ün büyüklüğünü bilerek müteşekkirler atalarına. Atatürk bu dönemde yaşasaydı, yine zamana hakim bir politikacı olurdu.'' Basın mensuplarının İstiklal Marşı'nı ıslıkla seslendirdiğini hatırlatması üzerine Schumacher, İstiklal Marşı'nın notalarının ve çalınış şeklinin kulağa çok hoş geldiğini vurgulayarak, zaman zaman ıslıkla İstiklal Marşı'nı seslendirdiğini belirtti. Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin sonucuna ilişkin soru üzerine, maçın 2-1 Fenerbahçe lehine sonuçlanacağını tahmin ettiğini bildiren Schumacher, Fenerbahçe'nin Gaziantepspor önünde kaybettiğini, ancak teknik direktör Daum'un hataları tespit ederek hafta sonuna kadar takımı hazırlayacağına inandığını kaydetti. Schumacher, Fenerbahçe'nin Galatasaray önünde Kadıköy'den 3 puanla ayrılan taraf olacağını, maçın 2-1 sonuçlanacağını tahmin ettiğini ve Fenerbahçe'nin maçı kazanarak büyüklüğünü bir kez daha ispat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Turkcell Süper Lig'de 9. haftada Gaziantepspor'a yenilerek, bu sezon ligdeki ilk puan kaybını yaşayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Steaua Bükreş maçından iyi bir sonuçla ayrılıp, hafta sonunda Galatasaray ile yapacağı derbi maça moralli çıkmak istiyor. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Alex, Güiza ve Deivid, yarınki maçta forma giyemeyecek. Teknik direktör Christoph Daum, tedavileri süren Bilica ve Lugano'yu da 20 kişilik kadroya dahil etti. Fenerbahçe'nin yarınki maça şu 11 ile çıkması bekleniyor: Volkan Demirel, Gökhan, Önder (Lugano), Bilica, Roberto Carlos, Kazım, Emre, Cristian, Dos Santos, Mehmet Topuz, Semih. Steaua Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı İskoç hakem Douglas McDonald yönetecek. -GRUPTA 2. SIRADA- Fenerbahçe (H) Grubu'nda 3 puanla ikinci sırada yer alıyor. Sarı-lacivertliler, grupta yaptığı 2 maçta 1 galibiyet, 1 yenilgi aldı. Steaua Bükreş ise 2 maçta 2 bareberlik ve 2 puanla 3. sırada bulunuyor. (H) Grubu'nda puan durumu şöyle: Takımlar O G B M P ----------------------------- 1.Twente 2 1 1 0 4 2.Fenerbahçe 2 1 0 1 3 3.Steaua Bükreş 2 0 2 0 2 4.Sheriff 2 0 1 1 1
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı son günlerde yaşanan doping olaylarıyla ilgili olarak Aziz Yıldırım hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Fatih Altaylı'nın son günlerde Efes Pilsen'le Fenerbahçe Spor Kulübü'nün arasını açan konuyla ilgili görüşleri; Büyükanıt, Fenerbahçe’nin Genelkurmay Başkanı mıydı? TÜRKİYE’nin bilinen, tanınan yüzleri arasında “En beyefendi olan kimdir?” diye sorsanız, hiç kuşkusuz Tuncay Özilhan yanıtını veririm. Ama Aziz Yıldırım, onu bile çileden çıkardı. “Efes Pilsen küme düşsün, narkotik polisine gideriz” açıklamalarıyla Tuncay Bey de sonunda patladı. Adam yüzde yüz değil, yüzde bir milyon haklı. Tuncay Özilhan Türk basketboluna servet yatırırken, Aziz Yıldırım basketbol topunu görse ne topu olduğunu anlayamazdı. Yaptığı ayıptır. Yıldırım bununla da yetinmedi, Gaziantep’in Fenerbahçe’ye gol atması üzerine sevinen Gaziantep Valisi’ne de “Sen devletin valisisin, niye seviniyorsun” diye fırça attı. Galatasaraylı kimliğimden ötürü Aziz Yıldırım’a hep mesafeli durmaya çalıştım ama burada artık durmam mümkün değil. Aziz Yıldırım eğer narkotik şubeye bir şikâyette bulunacaksa dikkatli olmalı. Çünkü narkotik şube, önce Samandıra’ya gidip Daum’la ilgilenebilir. Hele hele Mutu’yu Fenerbahçe’ye alırlarsa Fenerbahçe’nin malzemecisi olmak iyice riskli bir iş olabilir. İki, Gaziantep Valisi’nin sevinmesine kızmaya hiç ama hiç hakkı yok. O hiç olmazsa Gaziantep’in Valisi. Fenerbahçe Başkanı’nın, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’la tribünde sarmaş dolaş hallerini hiç unutmuyoruz. Üstelik de Fenerbahçe’nin değil, Türkiye’nin Genelkurmay Başkanı’ydı. Bırakın taraftarlığı bir yana, bir Genelkurmay Başkanı ile bir NATO müteahhidinin tribünde kucak kucağa görüntüsü sadece sportif değil, etik olarak da büyük bir ayıptı. Aziz Yıldırım, “Galiba artık düzeldi” demeye hazırlandığımız bir sırada yine “aslına rücu” ediyor. Olan da Türk sporuna oluyor.
Fenerbahçe, Steau Bükreş ile yarın oynayacağı UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu 3. maçı için Romanya'ya gitti. Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan özel bir uçakla Bükreş'e hareket eden sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Alex, Güiza ve Deivid ile Bekir kadroya alınmadı. Hafif sakatlıkları bulunan Bilica ile Lugano ise kadroda yer aldılar. Fenerbahçe'nin Bükreş'e giden kafilesinde yer alan 20 futbolcu şöyle: Volkan Demirel, Volkan Babacan, Mert Günok, Lugano, Bilica, Önder Turacı, Roberto Carlos, Gökçek Vederson ,Gökhan Gönül, Baroni, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Deniz Barış, Ali Bilgin, Andre Santos, Kazım, Mehmet Topuz, Uğur Boral, Özer Hurmacı, Semih Şentürk.
Fenerbahçe Kulübü, Azeri futbolcularla ilgili çıkan haberler konusunda bir açıklama yaptı. Açıklamada, temmuz ayından bu yana kulüp bünyesinde futbol eğitimlerini sürdüren Azerbaycan 15 Yaş Altı Milli Takımı'nın hazırlık kampı döneminin Ekim ayı sonu itibarıyla sona ereceği bildirildi. Kulüp açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: ''Azerbaycan 15 Yaş Altı Milli Takımı sporcuları, kulübümüz ile Azerbaycan Futbol Federasyonu arasındaki ikili protokol çerçevesinde gerçekleştirilen hazırlık kampının ardından, ülkelerindeki eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Azerbaycan'a geri döneceklerdir. Kulübümüzdeki hazırlık kampını büyük bir başarıyla tamamlayan genç sporculara, ülkelerindeki yeni eğitim ve öğretim yılı için başarılar diliyoruz.''
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında hafta sonu oynanacak derbide milletvekillerinin favorisi Fenerbahçe oldu. En çok tahmin edilen skor ise Fenerbahçe'nin maçı 2-1 kazanacağı yönünde. Koyu bir Galatasaraylı olarak bilinen Bağımsız Rize Milletvekili ve eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, maçın centilmence geçmesini dilerken, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 2-1 yeneceği yönünde bir tahminde bulundu. Fanatik Fenerbahçeli olan CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ise Fenerbahçe'nin asli işinin Galatasaray'ı yenmek olduğunu iddia ederek, ''Bu durum, bir Fenerbahçe klasiğidir. Skorun önemi yok. Önemli olan Fenerbahçe'nin kazanması'' ifadelerini kullandı. Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan ise Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 6-0 yendiği maç öncesi yaşadığı bir anıyı paylaştı. Bakan olduğu sırada, tarihi maçtan 25 gün önce, Olimpiyat Stadı'na giriş çıkışların kolaylaştırılması için bir çalışma başlattıklarını, bu çalışmanın sonucunda da stada giriş çıkışların rahatladığını anlattı. Sorunun çözülmesi üzerine, dönemin Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın teşekkür için Ankara'ya geldiğini ifade eden Akcan, şunları söyledi: ''Hem Canaydın, hem de Fenerbahçe Yönetim Kuluru üyesi olan Nihat Özdemir, beni maça davet etti. Maça gitmeyi düşünmüyordum. Benim için özel uçak gönderdiler ve maça kısa bir süre kala stada ulaştım. Protokolde bir tarafımda Özhan Canaydın, diğer tarafımda da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım oturuyordu. Canaydın'a, 'Seni çok seviyorum, ama bu maçı Fenerbahçe alır' dedim. Bana skor sorulduğunda da 'sağ ayağımla 3, sol ayağımla 3 olmak üzere Fenerbahçe 6 gol atar' dedim. Sonuç benim dediğim gibi oldu. Hafta sonu oynanacak maç ile skor tahmini yapmıyorum, ama bu kez maçı Galatasaray kazanacak.'' Fenerbahçeli olan MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ise uluslararası temsil niteliği olan Türkiye'nin iki güzide takımının karşı karşıya geleceğine dikkati çekerek, ''Futbolculardan ve seyircilerden beklentim, centilmence bir maç olmasıdır. Skor tahmini yapmayacağım ama Fener maçı alır'' iddiasında bulundu. Galatasaray taraftarı olan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da iki takımın rekabetine yakışan bir maç olmasını diledi. Kalaycı, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 2-1 yeneceği iddiasında bulundu. Hem Manisaspor hem de Beşiktaş taraftarı olan MHP'li Erkan Akçay ise kahvesini söyleyip keyifle maçı izleyeceğini belirterek, maçın berabere bitmesini temenni etti. Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise Fenerbahçeli olarak gönlünden geçenin, 2-0 takımının kazanması yönünde olduğunu söyledi. Uras, ''Ama iyi oynayan kazansın. Skordan çok kaliteli futbol önemli. Çünkü, siyasette de 'kim kimin kalesine gol atacağım' diye uğraşıyor. Öncelikle centilmence bir maç olsun'' diye konuştu. Galatasaraylı olan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Galatasarayın derbilerin takımı olduğunu savunarak, ''Rijkaard ile Galatasaray'ın bu sene derbilerin hiçbirini kaybedeceğini düşünmüyorum. Kesin Galatasaray alır. Maçın sonucu da 2-1 olur'' dedi. Beşiktaşlı DSP Adana Milletvekili Mustafa Vural ise görüşlerini, ''Ben maçın berabere biteceğini düşünüyorum. Ancak bu beraberlik golsüz olmaz, gollü bir beraberlik bekliyorum' cümleleriyle dile getirdi. -MİLLETVEKİLLERİNE GÖRE MAÇ GOLSÜZ BİTMEZ- AK Parti milletvekillerinde ise çoğunluk Fenerbahçe'nin derbiyi kazanacağını düşünüyor. AK Parti milletvekillerinin Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ilişkin tahminleri şöyle: TBMM Başkanvekili Sadık Yakut: FB:3 - GS:1 Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı: Skor tahminim yok ama ben Fenerbahçeliyim, maçı kazanacağız. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: FB:2 - GS: 1 Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan: GS:2 - FB:1 İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç:FB:2 -GS:1 İstanbul Milletvekili Fuat Bol: FB:2 - GS: 1 Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan: GS:2 -FB:1 Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen: FB:2 - GS:1
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, F.Bahçe Teknik Direktörü Daum’un kızı, İstanbul’da uyanık taksicinin kazığını yedi. Almanya’da yaşayan Daum’un 20 yaşındaki kızı Janine özlediği babasını ziyaret için uçakla geldiği Atatürk Havaalanı’ndan taksiye bindi ve kendisini Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne götürmesini istedi. Uyanık taksici genç kızı ve beraberindeki İran asıllı erkek arkadaşına minik bir İstanbul turu yaptırdı. Samandıra’yı bilmediğini yolda ifade eden taksi şoförü, konukları 2. köprü yolundan Kadıköy’e götürdü. Bir yayaya yol sordu. Bostancı köprüsü, Ataşehir, paralı otoyol derken Samandıra’ya geldi. Taksimetre 250 lirayı gösteriyordu. Oysa yaklaşık 60 km olan mesafenin en fazla 90 lira tutması gerekiyordu. İtiraz edildi ama taksici “Otoyolda yolu kimseye soramadık. Yanlış girince de mesafe uzadı” dedi.
Fenerbahçe Kulübü, bayan basketbolcusu Penny Taylor'un basında yer alan çıplak pozları hakkında açıklama yaptı. Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın Avustralyalı oyuncusu Penny Taylor'un bazı medya organlarında yer alan fotoğrafları ve bu konuda yapılan haberler üzerine spor kamuoyunu bilgilendirme gereği görülmüştür. Söz konusu fotoğraf, Olimpiyatlarda yarışan çeşitli ülkelerden birçok seçkin sporcunun da aktif katılımıyla gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında çekilmiştir. Proje tüm dünyada "0 beden hastalığı" olarak da bilinen Anoreksiya'ya karşı gençleri uyarmayı, bu hastalığa yakalananlara örnek olmayı hedeflemektedir. Kulübümüzün transfer sürecinin başından beri, Taylor ile birlikte birçok başarılı olimpik sporcunun destek verdiği bu sosyal sorumluluk çalışmasından haberi vardır. Günümüzde spor dünyasında bir çok örneğine rastladığımız bu sosyal bilinç çalışmasının, gerçeği kaynağından araştırıp öğrenmeden farklı anlamlar yükleyerek haber yapılması, gazetecilik etiğiyle bağdaşmamaktadır. Bu çalışmayı özünden farklı bir şekilde yansıtan ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren medya organlarının olaylara sadece magazin penceresinden bakmak yerine, haberin gerçeğini okuyucularıyla paylaşmalarının, gazetecilik ilkelerine daha uygun bir davranış olacağını belirtmek istiyoruz."
Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Fenerbahçe'den ayrılarak, ülkesine dönmek istediğini açıklayan Brezilyalı sol bek Roberto Carlos'un, Sao Paulo'da ev aldığı ancak ardından sarı-lacivertlilerden gelen baskı üzerine vazgeçtiği ortaya çıktı. Daha önce Fenerbahçe'den ayrılmak istediğini İspanyol basınına itiraf eden ve ülkesine dönmek istediğini açıklayan 36 yaşındaki futbolcu, evin sahibi Raul Gil ile 2.5 milyon dolar değerindeki villayı almak için anlaştı. Brezilya basınının o dönemde kızının da bayan takımında formasını giydiği Sao Paulo takımı Santos'a transfer olacağını yazdığı ünlü futbolcu satış için ön anlaşma imzaladı ve hemen eve eşyalarını yerleştirdi. Santos'a transfer olmaya hazırlanan ve bunun için evini bile tutan Roberto Carlos'tan, Fenerbahçe'nin 'Gidemezsin' talimatının ardından ses çıkmadı. İlk üç ayda ödeme yapmayan futbolcu, daha sonra "Ben vazgeçtim. Bu evde oturmayacağım" diyerek evi boşalttı. 250 BİN DOLAR ÖDEYEBİLİR Bunun üzerine Brezilya'nın en ünlü müzisyenlerinden ve program sunucularından biri olan Raul Gil, yapılan kontratta tazminat olarak yer alan 250 bin doları almak için Carlos'a dava açtı. Bu olayın ardından önceden çok iyi dost olan Gil ile Roberto Carlos'un arası ciddi şekilde bozuldu.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu 3. hafta maçında, bugün saat 20.00'de, deplasmanda Steaua Bükreş'le karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe, Bükreş'te konakladığı JW Marriott Bucharest Grand Oteli'nin spor salonunda, bugün sabah saatlerinde bir ter idmanı yaptı. Teknik Direktör Daum, antrenörler Ayhan Tumani ve Koch gözetiminde, kültür-fizik ve esneme hareketlerinden oluşan çalışma 20 dakika sürdü.
Voleybolda Aroma Bayanlar Birinci Ligi'nde Fenerbahçe Acıbadem ile Eczacıbaşı Zentiva, yarın karşı karşıya gelecek. TVF 50. Yıl Spor Salon'ndaki iki takım arasındaki karşılaşma, yarın saat 18.30'da yapılacak ve D Spor'dan naklen yayınlanacak. Sezonun ilk maçında Ankaragücü'nü 3-0 yenerek lige galibiyetle başlayan Eczacıbaşı Zentiva, Fenerbahçe Acıbadem'i de mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini almayı hedefliyor. Eczacıbaşı Zentiva'nın rakibi Fenerbahçe Acıbadem ise sezonun ilk karşılaşmasında, derbi mücadelesinde Galatasaray'ı 3-0 mağlup ederek yeni sezona iyi bir başlangıç yapmıştı.
Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Wolfsburg-Beşiktaş maçı için Almanya’da bulunan ve yanında misafirlerini de götüren Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Fenerbahçe taraftarı olan Ferit Şahenk, bugün Romanya’da oynanacak Steaua Bükreş-Fenerbahçe maçına Beşiktaş Başkanı Demirören’i de davet etti. Şahenk, kulüpler arasında Avrupa maçlarında yeni bir oluşum başlatmak adına bu teklifi yaptı. İkili arasında tepkilerin olabileceği tartışılırken, Demirören, Şahenk’in bu teklifine olumlu yanıt verdi. Bugün F.Bahçe’nin S.Bükreş karşılaşmasını canlı izleyecek olan Demirören, kendisine gösterilecek olası taraftar tepkileri için de “En kötü ihtimal ‘Fener’e başkan olsana’ diye bağırırlar...” yorumunda bulundu. GAZİANTEP’LE BAŞLAMIŞTI Hatırlanacağı gibi Demirören’e “Başkan olsana” tezahüratları, G.Antep’ten Tabata’nın 8 milyon euroya alınması üzerine başlatılmıştı ve “Başkan olsana, başkan olsana, G.Antep’e başkan olsana” bestesi yapılmıştı. Hatta Beşiktaş başkanına olan tepkiler Türkiye’nin Ermenistan ile Bursa’da oynadığı karşılaşmaya kadar yansımış ve tribünler “Yeter Yıldırım Demirören yeter” diye bağırmıştı. Bu beste en son geçen hafta sonu İnönü’de oynanan Kasımpaşa maçında konuk taraftarlar tarafından söylenmişti. ŞAPKAYI TAKMADI Başkan Yıldırım Demirören’le sohbet eden Fenerbahçeli Ferit Şahenk, Beşiktaş atkısını taktı ama üzerinde “Şampiyonluk bizim, kupa bizim” yazan şapkayı takmayı kabul etmedi. "Alnınızdan öpüyorum" Başkan Yıldırım Demirören, Wolfsburg karşılaşmadan sonra Ferit Şahenk ve Levent Kızıl ile birlikte soyunma odasına indi. Demirören, “Galip bile gelebilirdik. Çok iyi oynadınız. Hepinizi alnınızdan öpüyorum” dedi.
Turkcell Süper Lig'de hafta sonu karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe ve Galatasaray bu zorlu maç öncesi bu akşam Rumen rakipleriyle Avrupa arenasında kapışacaklar!.. S.BÜKREŞ - FENERBAHÇE UEFA Avrupa Ligi H Grubu’ndaki 3. maçında deplasmanda Steaua Bükreş ile karşılaşacak Fenerbahçe, zorlu deplasmandan puanla dönerek iddiasını sürdürmek ve G.Saray derbisine moralli çıkmak istiyor. Sarı lacivertli takımda sakatlıkları süren Alex, Güiza ve Deivid forma giyemeyecek. Semih'in durumu maç saatinde belli olacak. Muhtemel 11'ler şöyle: S.Bükreş: Zapata, Golanski, Rada, Ghionea, Marin, Szekely, Toja, Onicaş, Nicolita, Moreno, Kapatenos Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Bilica, Roberto Carlos, Kazım, Cristian, Emre, Mehmet Topuz, Santos, Semih (Özer) SAAT: 20.00 HAKEM: D.McDonald TV: TNT, Euro Futbol STAT: Steaua GALATASARAY -D.BÜKREŞ G.Saray, UEFA Avrupa Ligi F Grubu 3. maçında bu akşam Romanya’nın Dinamo Bükreş takımını konuk edecek. Sarı kırmızılı takımda Emre Aşık dışında eksik yok. Rijkaard'ın F.Bahçe derbisini düşünerek bazı as futbolcularını Rumen ekibine karşı yedek kulübesinde oturtması bekleniyor. Galatasaray: Leo Franco, Sabri, Mehmet Topal, Servet, Caner, Barış, Mustafa, Keita, Elano, Kewell, Nonda D.Bükreş: Dolha, Scarlatache, Goian, Tamas, Diabate, Torje, N’Doye, Kone, Adrian Cristea, Andrei Cristea, Alexe SAAT: 22.05 HAKEM:M.Ingvarsson TV: Euro Futbol STAT: Ali Sami Yen
Futbolda Avrupa haftası olmasına karşın Türkiye’nin havasına girdiği Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, eski yıldızların da gündemine geldi. Show TV’de yayınlanan “Devler Ligi”nde boy gösteren eski yıldızlar, MİLLİYET’in sorularını yanıtlarlarken, eski günlere de dönmeden edemediler. Galatasaraylı Hasan Şaş ve Ergün Penbe, makus talihin bu kez değişebileceği inancında. Her iki takımda da oynamış bir isim olan Tanju daha temkinli. Fenerbahçeli Hooijdonk böyle maçlarda futbolcuların özel motivasyona ihtiyaçları olmadığını belirtirken, Boliç, Fenerbahçe’nin avantajlı olduğunu söyledi. Baliç ise kısır bir maç beklediğini söyleyerek şaşırttı. Acun Ilıcalı, belki de son 9 yılın fotoğrafını şu sözlerle ortaya koydu: “Galatasaray sinirlerini yenebilirse, Kadıköy’den bu kez kazanarak çıkabilir”. İşte görüşler: ERGÜN PENBE Üstünlük biter Kadıköy’de Fenerbahçe’nin üstünlüğü var. Ben önümüzdeki maçla beraber bunun kırılacağına inanıyorum. Fenerbahçe belki lige iyi başlangıç yapmış olabilir, ama Gençlerbirliği maçı dışında izleyenlere keyif veren bir futbol ortaya koyamadılar. Galatasaraylı futbolcular da kazanarak hem Kadıköy fobisine son vermek istiyorlar hem de bir ilki yaşatmak arzusundular. Tabii yıllarca bu derbileri oynayan biri olarak, ne kadar bu baskıyı az hissetsem de, günlerce bu derbinin basında işlenmesi, o stada adım attığınızda 50 bin kişinin sizi karşılaması, futbolcuları strese ve gerilime sokuyor. ELVİR BOLİÇ Ev sahibi güven veriyor Bu tür maçların havası değişik oluyor. Favoriler kolay kazanamıyor. İki takım da iyi başladı lige. Fenerbahçe sahasında oynadığı için favorim. Ancak böyle büyük maçlarda değişik skorlar da olabiliyor. Fenerbahçe formasını giyerken, Galatasaray maçlarını çok seviyordum. Galatasaray’ın ofansta yıldızları daha fazla gibi dursa da, takım olarak Fenerbahçe güven veriyor. TANJU ÇOLAK Alex avantaj olur Fenerbahçe, özellikle Alex olursa avantajlı gibi duruyor. Üstelik seyirci baskısını da unutmamak gerekir. Galatasaray’da defans kurgusu iyi işlemiyor. Son iki maçta yenilen 6 gol bunun göstergesi. Bunun yanı sıra Ayhan ile Mustafa Sarp’ın ön liberoda uyumlu olmadığını da unutmayalım. Keita, Baros, Alex, Emre bana göre kader adamları. Galatasaray’da üst düzey oyuncular var ve atmosfer onları ateşleyebilir. Keita kendi için değil de takım için oynadığında hayat veriyor. Arda Turan’ın ise son haftalarda büyük form düşüklüğü içinde olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe takım oyunu oynuyor. Futbolcuların motivasyonu ve morali karşılaşmaya etki eder. Skor veremiyorum, çünkü falcı değilim. PİERRE VAN HOOIJDONK Yıldızlar belirler Bu tür maçların favorisi olmaz. Galatasaray özellikle forvet bölgesinde yetenekli oyunculara sahip. Bu oyuncular çok iyi performans gösterirse, skoru lehlerine çevirebilirler. Fenerbahçe ise takım olarak daha uyum içinde. Herkes oyuna ve skora katkı yapmak istiyor. Bu da onların avantajı. Bu tür özel maçlar büyük oyuncularla kazanılır. Hangi takımın yetenekli oyuncuları formda olursa o takım bir adım öndedir. Bu tür maçları çok oynadım. Bu nedenle ekstra motivasyona ihtiyaç yok. HASAN ŞAŞ Rijkaard çözer Şu anki son form durumlarına göre kolay yorum yapılmaz. Fenerbahçe ligin ilk haftasından bu yana bazı maçlarda kötü oynayıp kazandı ya da son dakikalarda neticeyi yakaladı. Galatasaray ise son iki maçta 6 gol yedi. İki formda olmayan büyük takımın maçı. Bu derbinin düğümünü Rijkaard çözer. 4 forvet özellikli oyuncuyla çıkarsa Saraçoğlu’na, bu intihar olur. Trabzon gibi kaleye gelmekte güçlük çeken bir takımdan 3 gol yediler. Orta sahada daha dikkatli kadro yapısı şart. Kadıköy’de 10 yıl önce kazanmıştık. Oraya gidildiğinde değişik hazırlanıyorduk. Ancak 55 bin kişi üzerinize geliyor. Bu ev sahibi için itici bir güç. Galatasaray’ın sahasında da Fenerbahçe son yıllarda zor kazanıyor. ELVİR BALIÇ Kısır olabilir İki takımın da yorgun çıkacak olması, beklentilerin aksine ortaya kısır bir maç çıkarabilir. Orta alanda ayakta kalan, basan takım sonucu kendi lehine çevirebilir. ACUN ILICALI Tadını çıkaralım Dünyada ev zevk aldığım derbiler; Boca Juniors-River Plate, Barcelona-Real Madrid ve Fenerbahçe-Galatasaray. Bu maçların atmosferi farklı oluyor. Futbol şöleni olarak bakmak lazım. Tadını çıkarmaya bakalım. Kader adamları Fenerbahçe adına Emre ve Alex tartışmasız. Ayrıca Volkan da hata yapmamalı. Galatasaray ise Kadıköy’de sinirlerine hakim olamıyor. Eğer bunu başarabilirlerse, o zaman kazanmak için şansları artar. Son yıllarda çok daha iyi kadrolarla karşı yakaya gelmelerine karşın, atmosfer ve sinirlerine hakim olamadıkları için hep kaybettiler. Arda, Galatasaray’ın en önemli silahı. OKTAY DERELİOĞLU F.Bahçe favorim Fenerbahçe’yi son Gaziantep maçındaki eleştirilerin aksine kötü bulmadım. Galatasaray ise Trabzon’u yendi. İki 90 dakikaya bakarsak Galatasaray moralli, Fenerbahçe moralsiz. Ancak takım olgusu olarak Fenerbahçe daha iyi. Takım savunması ve ekip organizasyonunu daha çok yansıtan Fenerbahçe benim favorim. SEMİH YUVAKURAN F.Bahçe kazanır Fenerbahçe’de serinin bozulması, daha da hırslanacağına işaret. Eğer bu maça 10’da 10 yapma düşüncesiyle çıkılsaydı, psikolojik olarak daha fazla zorlanırdı. Galatasaray’ın 9 senedir kazanamamasından kaynaklanan bir ezikliği var. Korkarak geliyor Kadıköy’e. Bu sene de, Fenerbahçe’nin kazanacağına inanıyorum. O stat, Galatasaray için soğuk bir stattı yıllar öncesi. Şimdi ise iyi bir arena. Korkmaları değil, zevk almaya bakmaları gerekir. ANILAR Tanju Çolak Galatasaray’da iken 3-0 öne geçip, 4-3 kaybettiğimiz maç aklımdan çıkmıyor. BOLİÇ Ali Sami Yen’de, Fenerbahçe’nin 4-0 kazandığı karşılaşmayı unutamam. HASAN ŞAŞ Türkiye Kupası’da, Ali Sami Yen’de 4-4’lük yarı final maçını unutamıyorum. Benim penaltı kaçırdığım müsabakaydı ve elenmiştik. ERGÜN PENBE 6-0 yenildiğimiz ve hiç ceza sahamıza gelemeden kazandıkları maçları kâbus gibi hatırlıyorum.
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun olağan toplantısı yapıldı. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde, yaklaşık 280 divan kurulu üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları faaliyetleri değerlendirildi. Yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan ikinci başkan Nihat Özdemir, yeni sezon için kamuoyunda takdirle karşılanan önemli transferler yaptıklarını, Fenerbahçe ve Türk futbolunu iyi tanıyan teknik direktör Christoph Daum ile arzu edilen başarıları elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Daum'un getirilmesinin ardından Aykut Kocaman'ın sportif direktör olarak görevlendirilmesinin kurumsallaşma çalışmalarının bir örneği olduğunu anlatan Özdemir, ''Teknik heyetimiz ve futbolcularımızın kenetlenmiş ve başarıya inanmış bir halde yeni sezona başlayıp aynı heyecanla devam ettiğini görüyoruz'' dedi. Sarı-lacivertli ekibin sezona Beşiktaş'ı yenerek Süper Kupa ile başladığını, kendisine ait sezona başlangıç rekorunu 8 maça taşıdığını, UEFA Avrupa Ligi'nde (H) grubunda lider olduğunu hatırlatan Özdemir, başkan Yıldırım önderliğinde başlatılan, Fenerbahçe'yi diğer kulüplerin önüne taşıyan, kendi kaynaklarıyla yaptıkları yatırımların da hızla devam ettiğini bildirdi. Stadın yanında bulunan Kenan Evren Lisesi'nin, yerine Küçükbakkalköy'de inşa edilen okula hizmet verir duruma geldiğinde taşınacağını anlatan Özdemir, inşa edecekleri diğer 2 okulun da teknik çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Ataşehir'deki spor salonu ve iş merkezi projesinin de bir an önce Türk sporunun hizmetine sunulması için gayretlerin devam ettiğini kaydeden Fenerbahçeli yönetici, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki Topuk Yaylası'nda kulübe tahsis edilen 153 bin metrekare araziye yapılacak tesis için hafriyat ve yol çalışmaları inşaatına fiilen başladıklarını anlattı. -TARAFTAR KART 167 BİN ÜYEYE, FENERCELL 60 BİN ABONEYE ULAŞTI- Özdemir, taraftarlar arasında bilgi bankası oluşturmak ve kulübe yeni kaynaklar yaratmak için başlatılan taraftar kart projesinde 167 bine ulaştıklarını bildirdi. Sarı-lacivertli kulübün ikinci başkanı kulübün GSM hattı Fenercell'de ise en yakın rakiplerini ikiye katlayarak 60 bin aboneye ulaştıklarını bildirdi. -DENETLEME KURULU FAALİYET RAPORU- Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu, faaliyet raporunda 30 Eylül 2009 tarihi itibarıyla 2012 yılına kadar ödenmesi gereken, tahakkuk eden borç tutarının 182 milyon 298 bin 206 lira olduğunu açıkladı. Denetleme Kurulu, kulübün sahip olduğu gayrimenkullere 4.6 milyon lira ödeyeceğini, şahıslara olan borcunun da 10.2 milyon lira olduğu bilgisini verdi. Fenerbahçe Sportif A.Ş'den 2013 yılına kadar beklenen kar payı gelirlerinin toplamının ise yaklaşık 386 milyon lira olduğu bildirildi. Kurul, bu tutarlara, maç bileti, kombine kart, loca ve isim hakkı gelirlerinin dahil olmadığını kaydetti. -KÖKSAL ÖZBEK REKOR KIRDI- Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, divan kurulu üyelerinin, kürsüye çıkarak raporlarla ilgili görüşlerini açıkladığı bölümde 42 dakikalık konuşma yapan eski yönetici Köksal Özbek'e sitem etti. Çeşitli konulara dikkati çeken Özbek'in kürsüden inmesiyle salondaki üyelere seslenerek konuşmaları uzun tutmamaları için ricada bulunan Günay ''Köksal Özbek, 42 dakika kürsüde kaldı. Bu bir yüksek divan kurulu rekoru'' şeklinde sitemini dile getirdi. Özbek, konuşmasında, kulübün eğitim kurumları oluşturma hedefinden vazgeçmesi gerektiğini, yönetimin sosyal tesis yerine artık büyük ölçüde sportif başarıları tetikleyecek tesisleri hedeflemesi gerektiğini savundu. Farklı bir konuya girip, son yıllarda plaj voleybolu fırtınası estiğini hatırlatan Özbek, ''Kızların şortları ve üstleri var ile yok arasında. Seyircilerin hangisi oyunu, hangisi oyuncuyu seyretmeye gelmiş belli değil. Kulübümüze bağlı bayan voleybolcular plaj voleybol turnuvalarına katılmak zorunda kalırlarsa, kıyafetleri salon müsabakalarında giyilen biçimde olmalıdır'' diye konuştu. Teknik direktör Christoph Daum'a da eleştiri yapan Özbek, teknik adamların kimlik ve kişiliklerini vurgulama kaygısıyla yaptığı yanlışta ısrarla inat etmesinin takım kimliğine zarar vereceğini savunarak, ''Her başarısızlığın sonunda 'Bundan da ders çıkardık' diyerek öğrenci tavrı sergileyemezler. Bizler onlara öğrencilik yapmaları için değil, öğreticiliklerini hedefleyerek görev veriyoruz'' dedi. Alex oynamadığı zaman takım iyi oynayamıyorsa ortada bir yanlışlık bulunduğunu anlatan Özbek, sarı-lacivertli futbol takımının kişilere bağımlı olmadan işleyebilirliğini sağlamak gerektiğini kaydetti. Özbek, Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan'ın yaptığı basın toplantısında, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik ifadelerini de eleştirdi. Bu arada, divan kurulu üyesi Kemal Açıkgöz, yaptığı konuşmadan sonra kendisine tepki gösterince bir üyeyle tartıştı. Diğer yandan, Köksal Özbek'in, eğitim kurumları hedefinden vazgeçilmesi görüşüne, konuşma yapan bazı üyelerden tepki geldi. -"BAŞKANIMIZ AVRUPA'DA KUPA SÖZÜ VERMEDİ"- Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, yüksek divan kurulu toplantısında üyelerin konuşmalarında dile getirdiği çeşitli konulara yanıt verdi. Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda, divan kurulu üyelerinin konuşmaların ardından kürsüye çıkan Özdemir, Turkcell Süper Lig'in yanında Avrupa kupalarında da önemli başarılar elde etmek istediklerini, başkan Yıldırım'ın Avrupa için kupa sözü olmadığını ifade etti. Özdemir, başkan Aziz Yıldırım'ın son genel kurul toplantısında ligde 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü verdiğini, Avrupa'da kupa sözü vermediğini hatırlatarak, ''Başkanımız kongrede 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü verdi. Bu sözün arkasındayız. Avrupa'da kupalar almak için de çalışmalar yapmalıyız. Bu sezon iyi de gidiyoruz. Ben Avrupa'da kupa alacağım diye sayın başkanın sözü yoktur'' diye konuştu. Özdemir, Köksal Özbek'in eğitim kurumlarıyla ilgili açıklamalarına, ''Fenerbahçe eğitim tesisleri olan kolejimiz kendi ayakları üzerinde durup para kazanmaktadır. Birçok önemli sporcumuzu da bu okullarımızda burslu okutmaktayız'' şeklinde yanıt verdi. -STADIN ÜZERİNİN KAPATILMASINDAN VAZGEÇİLDİ- Nihat Özdemir, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın üzerinin kapatılması projesini incelediklerini ve vazgeçtiklerini açıkladı. Özdemir, çimlerin bakımında sorun yaşanacağı ve maliyetin de 15 milyon doların üzerinde olacağının hesaplanması üzerine bu projeden vazgeçtiklerini bildirdi. -''ALEX'İN YERİNİ DOLDURACAK FUTBOLCUMUZ VAR''- Özdemir, Köksal Özbek'in Alex'in yokluğundan takımın etkilendiği buna bir çözüm bulunması gerektiği yöndeki ifadeleriyle ilgili olarak da, ''Alex bizim önemli bir futbolcumuzdur ama yerini dolduracak oyuncularımız da kadromuzda vardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi. Alex'in forma giymediği 6 Galatasaray maçının 5'inde Fenerbahçe'nin kazandığını, 1'inde berabere kaldığını anlatan Özdemir, ''Alex kadar Fenerbahçe'de çok futbolcumuz vardır. Steaua Bükreş maçı bunu göstermiştir. Fenerbahçe sezonun en iyi futbolunu oynamıştır. Alex bizim için önemli bir futbolcudur ama yerini dolduracak oyuncularımız da kadromuzda vardır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın'' şeklinde konuştu.
G.Saray taraftarı Sabri’ye yaptığını Ayhan’a da tekrarladı ama aynı yanıtı almadı. Tecrübeli futbolcu, “Bize düşen sahada çıkıp gerekeni yapmak” dedi ve “Bakalım pazar günü kimin bayramı olacak” diye eklemeyi de unutmadı. Hürriyet'in haberine göre Galatasaray taraftarı, Dinamo Bükreş maçında Sabri oyundan çıkarken ezeli rakibi Fenerbahçe’ye yaptığı göndermeyi 7 dakika sonra Ayhan Akman ile tekrarlamak istedi ancak tecrübeli futbolcu aynı tepkiyi vermedi. 74. dakikada oyundan alınırken tribünlerin çirkin tezahüratına tepki vermeyen Ayhan, oyundan çıktıktan sonra ismini haykıran taraftarları alkışla selamladı. Büyük konuşmamak lazım Galatasaray’ın 2. kaptanı Fenerbahçe’ye yönelik küfürlü tezahürat için “O an için kulağımı tıkadım. Bize düşen sahada çıkıp gerekeni yapmak ve taraftarlarımızı alacağımız sonuçla sevindirmek. Bunun içinde Kadıköy’de gereken mücadeleyi vereceğiz” dedi. Ancak Ayhan, Kadıköy’deki derbi maç öncesi iddialı bir açıklama yapan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’e yanıt vermekten geri kalmadı. Volkan’ın, “Galatasaray derbisi bizim için bayram havasında geçer. Galatasaray maçları, bazılarının dediği gibi bayramdır. Biz de bayramımızı bekliyoruz. Taraftarlarımıza derbide galibiyet armağan etmek istiyoruz” sözleri için Ayhan şöyle dedi: Bugüne kadar Kadıköy’de Fenerbahçe’ye şansımız tutmadı. Ancak bu bizim daha hırslı ve motive olmamızı sağlıyor. Bayram konusuna gelince... Büyük konuşmamak lazım. Bakalım, Pazar günü kimin bayramı olacak. Biz Galatasaray bayramı yaşatmak için sadece çok çalışacağız. VE SAVUNMA Alkışlara karşılık vermek için selamladım SABRİ Sarıoğlu oyundan çıkarken taraftara yaptığı hareketin başka yönlere çekilmesini yadırgadığını belirtti. Sabri, GS TV’ye yaptığı açıklamada şöyle dedi: Taraftara yaptığım selamlamanın farklı şekilde yorumlandığını gördüm. Oyundan çıkarken taraftarımızın bana olan sevgisini, oyundaki performansıma olan yaklaşımlarını gördüm ve bundan kaynaklanan alkışlara karşılık verdim sadece. Aksi bir hareketim olmadı. Her zaman rakiplerine saygı duyan bir futbolcuyum. Sporculuk anlayışımda formam için ter dökerim, yarıştığım rakiplerime saygıda kusur etmem. Derbiye gelince... Kazanmak için gidiyoruz. Bütün takım olarak bu maça hazırız. Fair Play çerçevesinde, hakedenin kazanacağı bir maç olsun. Bizim dileğimiz iyi oynayıp, iyi sonuç alarak, oradan galibiyetle ayrılmak. Mini YORUM Erman Toroğlu Sabri’nin yaptığı çok doğal! Bir kulüp başkanının, hem de yazdığı doğru haberden dolayı bir gazeteciyi milletin gözü önünde dövdüğü ve Futbol Federasyonu’nun bu olayda kılını bile kıpırdatmadığı bir ülkede... Daha da ileri gideyim, bir iki kulüp başkanının tokatı atan başkanı arayıp “Ellerine sağlık” denildiği bir ülkede, futbolcu Sabri seyircinin “anasını ...” isteğini geri çevirmemesi çok doğal. İmamın gaz yaptığı yerde cemaat yapmış çok mu. Mini YORUM Kanat ATKAYA Amigo ihtiyacı tribünden karşılanır Biz tam “Sabri adam oldu, artık sadece futboluyla ilgilenip namını büyütecek” derken, o yine amigoluğa soyunuyor. Galatasaray tribününün amigo ihtiyacı, tribünden karşılanır. Sabri’nin böyle bir konuda endişe duymasına veya karar merci gibi davranmasına gerek yok. Manasız yere ortamı geriyor. Sabri’nin bu hareketinin ne kendisine ne takımına bir faydası olmayacağı aşikar. İbrahim TORAMAN Karşılık verilmemeli Küfürlü tezahürat futbolcuları etkiler. Bu nedenle tribünlerden gelen küfürlere futbolcular karşılık vermemeli. Serdar ÖZKAN Sabri’yi kınamıyorum Sabri taraftar ile bütünleşmiş. Onların duyguları ile heraket ediyor. Sabri tribünlere küfür ettirmiyor ki. Sabri’yi kınamıyorum. Hakan ARIKAN Küfürü o da istemez Sabri her maçta tribünlerle iç içe sevgi yumağı oluşturuyor. Böylesi küfürlü bir ortamı o da görmek istemez. İsmail GÜLDÜREN Taraftara kapılmış Takım için mücadele edenleri taraftarlar çok iyi tanır. Taraftar futbolcunun veli nimetidir. Yaptığı doğru yada yanlış. Sabri bütünleştiği taraftarın duygularına kapılmış. Semih ŞENTÜRK Doğru bir davranış değil Sabri arkadaşım. Bu doğru bir davranış değil. Her zaman Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözlerine kulak verdim. Mustafa DOĞAN Ben tepkisiz kalmıştım Futbolcu biraz daha akıllı haraket etmeli. Taraftara şirin görünmek için fazla kulak vermemeli. Benim de başıma böyle şeyler geldi, tepkisiz kalmayı tercih ettim. Tanju ÇOLAK Sabri’yi kınıyorum Yakıştıramadım. Tabi burada bir soru var. Acaba Sabri onu duymuş mu? Eğer duyarak yapmışsa kınıyorum. Bu tür çağrıları her zaman duymazlıktan geldim. Serdar KULBİLGE Önemli olan duymamak Bilinçli yaptığını sanmıyorum. Bunu sadece G.Saray taraftarı yapmıyor. Her statta buna benzer sloganlar yapılıyor. Önemli olan bunları duymamak.
UEFA Ligi maçlarını izleyen VATAN Gazetesi spor yazarı Sergen Yalçın, yarınki derbiyi analiz etti. G.SARAY NE YAPMALI? DERBİYE 24 saatten biraz daha fazla süre kaldı.. İki takımı da UEFA Avrupa Ligi’nde izledim.. Kolay galibiyetler aldılar.. Ama futbollarda bakış açımı değiştirecek bir sapma görmedim.. Ben G.Saray’ı bir takım olarak görmüyorum.. ELİNDE yıldızları bulunan, hepsini birden sahada oynatmaya çalışan, bu nedenle savunma zaafı yaşayan bir görüntüsü var G.Saray’ın.. Ama F.Bahçe daha fazla takım futbolu oynuyor.. G.Saray en sıradan rakibe bile çok pozisyon veriyor, ki Kadıköy’de aynısı olursa F.Bahçe affetmez, üst üste goller bulabilir.. Üstelik F.Bahçe’nin bir önemli özelliği de kolay gol yememesi.. Yani G.Saray 2 yerse, F.Bahçe’ye 3 atamaz, sıkışır.. BEN kafamdaki en ideal G.Saray ilk 11’ini söylüyorum: Leo Franco-Sabri, Servet, G.Zan, H.Balta-Arda, Mehmet Topal, Ayhan, Keita-Baros, Nonda.. YANİ G.Saray’ın 4-3-3’ü bir kenara bırakıp 4-4-2 ile sahaya çıkması hayrına olur.. Çünkü 2 forvetle oynadıkları zaman F.Bahçe defansı kolay kolay ileri çıkamaz. Ayrıca F.Bahçe’nin ortadaki ikilisi Emre ve Cristian koşan, çok çalışan adamlar.. Göbekte de macera aramanın gereği yok.. Topal ile Ayhan ideal ikili olur.. Eksilere-artılara bakarsak; Arda-Balta ikilisi Gökhan-Kazım’la mücadele eder.. Ki, F.Bahçe’nin en etkili tarafı sağ kanadı.. Diğer kanatta ise Sabri-Keita kesin üstünlük sağlar.. Ancak genel olarak G.Saray’ın gücünü yükseltmesi şart.. Kewell, Arda ve Elano aynı tipte yumuşak adamlar.. Bunlardan 1’ini seçip diğerlerini kulübede tutmak, Rijkaard’a maç içinde hamle fırsatı da verir.. Adımı ortaya koyarım ki, bu üçlü sahada olursa G.Saray kazanamaz.. Tek forvetli sistem olmuyor, G.Saray Barcelona değil ki 4-3-3 oynasın.. Rijkaard bunu fazla kurcalamasın, kabul etsin.. F.BAHÇE NE YAPMALI? HERŞEY F.Bahçe’nin lehine.. Seyirci üstünlüğü var.. G.Saray 9 yıldır Kadıköy’de kazanamamış, onun psikolojik etkisi de var.. Yoksa zaten F.Bahçe klasik futbolunu oynar.. Alex ve Güiza forma giyecek düzeye gelirse, F.Bahçe geride bekleyerek işi bitirmeyi planlar.. Bu ikili varken F.Bahçe’nin G.Saray’a önde baskı yapması imkansız.. Sadece orta sahayı kalabalık tutarak pres yapar ve G.Saray’ı dar alana sıkıştırır.. Çünkü F.Bahçe normalde rakibe geniş alan bırakmıyor.. Emre ile Cristian, göbekteki adamlara top aldırmaz ve kaptıkları toplarla çabuk hücuma çıkarlarsa G.Saray büyük sıkıntıya girer.. Alex faktöründen, Gökhan Gönül’ün formundan, Bilica-Lugano ikilisinin geriye yaslanarak daha iyi oynadığından filan daha bahsetmiyorum bile.. SKOR NE OLUR? BU derbinin kaderini Rijkaard’ın seçimleri belirler.. Rijkaard “Ben her takıma karşı aynı dizilişle çıkarım, sistemimde problem yok” derse büyük maceraya girer.. Olağanüstü maçların olağanüstü tedbirleri olmalı.. G.Saray Dinamo Bükreş’e bile 3-5 pozisyon veriyor, F.Bahçe’ye mi vermeyecek? Maçın gollü geçeceğini düşünüyorum.. Hatta skor tahminlerim de 3-1, 4-2, 4-1 F.Bahçe lehine.. Bu tabloyu değiştirmek için Rijkaard’ın değişiklik yapması lazım.
Fenerbahçe'de Steaua Bükreş karşılaşması öncesinde teknik direktör Daum ile Semih arasında tartışma yaşandığı iddia edildi. Gazetehabertürk'ün haberine göre kanarya, Romanya’da Steaua Bükreş ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasından mutlu bir şekilde döndü ama mücadele öncesinde yaşandığı iddia edilen bir olay, bir anda sarı-lacivertli camiadaki herkesin keyfini kaçırdı. Sızan bilgilere göre, Steaua Bükreş maçı öncesinde teknik direktör Christoph Daum ile golcü yıldız Semih Şentürk arasında bir tartışma yaşandı. Alman çalıştırıcı, Semih’e “Takımdaki sakatlar nedeniyle şu anda forvette oynayacak oyuncumuz yok. Senden biraz özveride bulunarak, bu karşılaşmada forma giymeni istiyorum” dedi. Ancak golcü oyuncu bu ricaya “Hocam, sakatlığım daha tam anlamıyla geçmedi. Ağrılarım da sürüyor. Hafta sonunda Galatasaray ile yapacağımız derbi mücadelesinde forma giymek istiyorum” yanıtını verdi. "KARARI BEN VERİRİM’" Semih’ten gelen bu sözler üzerine son derece sinirlenen Daum’un yanıtı ise bir hayli sert oldu: “Senin hangi karşılaşmada oynayıp oynamayacağına karar verecek olan kişi benim. Bunu böyle bil.” İşte F.Bahçe’de bu söylenti kulaktan kulağa dolaşmaya başladı. Kimileri Daum ile Semih arasındaki bu diyaloğu doğrularken, “Doktor ‘Oynayamaz’ raporu verince Daum bu işe ses çıkarmadı” iddiasını ortaya atıyor. Böyle olunca da camiada herkes birbirine “Bükreş’te ne oldu?” sorusunu soruyor.