Fenerbahçe'den güncel haberler

Konu, 'FENERBAHÇE' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Emre Belözoğlu Fenerbahçe formasıyla dün gece ilk 11'de siftah yaptı. Ancak milli futbolcu, G.Antep deplasmanında çok koşmasına rağmen takımı adına üretken olamadı.

Kaleye isabetsiz 1 şut çeken Emre, 7 tane top kaybederken iki tane de isabetsiz orta yaptı. Aragones'in de ilk yarıda Emre'ye sert uyarılar yaptığı gözlendi. İlk yarı orta sahada mücadele eden Emre, ikinci yarı yapılan değişikliklerle önce sol kanatta Uğur Boral'ın yerine oynadı, bazen de sağ kanada gidip oradan hücum denemelerinde bulundu. Milli futbolcu, rakip defanstan kaptığı bir topta ceza alanına girip, topu Güiza'ya aktarmak istese de, ortası defans tarafından uzaklaştırıldı.

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    NTV canlı yayınında Fenerbahçe-Gaziantepspor maçını yorumlayan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin sabaha kadar da oynasa Antep’te kazanamayacağını belirterek maç için şu yorumu yaptı:

Fenerbahçe fizik olarak hazır değildi. Fenerbahçe neden 10 gündür maç yapmadı. İstanbul’un gece hayatı güzeldir.

Ben 10 günde 4 kez Güiza’nın Reina’da resmini gördüm. Semih'i kaybetmeyeceksin. Aragones Semih'e haksızlık yaptı. Banane Alex’ten Guiza’dan 4 tane atmış çocuk. Senin banka memurundan ne farkın var şimdi. Neden Semih varken Guiza var. Oturtabilir misin Guiza’yı? Antrenörün görevi elindeki malzemeyi en iyi kullanmaktır.

Senna’yı alacaklar diye ödüm koptu. Senna iyi oyuncu ama Fener’in Appiah gibi bir oyuncuya ihtiyaç var. Alex, Guiza ve Semih’in üçünü birden oynatmak için böyle bir oyuncuya ihtiyaç var. Semih’i ilk 11'de oynatmamak büyük skandal. Ben Semih’in yerinde olsam sabaha kadar ağlarım.

Ekli Dosyalar:

3. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe ile Kemal, Olcan ve Mustafa transferi nediyle büyük bir gerginlik yaşayan Gaziantepspor'da Başkan İbrahim Kızıl, maç sonunda manidar sözler söyledi. Fazla konuşmak istemediğini söyleyen Kızıl, haklı bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bu galibiyet Allah'ın adaletidir. Başka bir şey söylemeyeceğim" dedi.

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Milli yıldız “Beni kandırdı” dediği menajeri Tutumlu’yu da azletmek için FIFA’ya başvurdu. Senna ise Villarreal’le sözleşmesini 1 yıl uzattı.

F.BAHÇE, sezonun ilk maçında G.Antep yenilgisiyle sarsılırken, camia dün gece ilginç bir transfer söylentisiyle çalkalandı. İddiaya göre sarı-lacivertlilerin yıllık 3 milyon Euro’luk teklifine rağmen menajeri Bayram Tutumlu’nun baskısı sonunda İspanyol Real Betis ile anlaşan Marco Aurelio’nun F.Bahçe’ye dönmek için haber yolladığı ortaya çıktı.

SARI-LACİVERTLİLER ile FIFA’lık olması nedeniyle yeni takımında resmi maçlarda forma giyemeyecek olan Brezilyalı’nın 2.2 milyon Euro’ya anlaştığı Betis’in ödemeleri geciktirmesi nedeniyle de moralinin bozuk olduğu öğrenildi. Aurelio’nun bu sorunlardan dolayı F.Bahçe’ye “Beni alın” mesajı gönderdiği ileri sürüldü. Milli futbolcunun Bayram Tutumlu’nun transferi konusunda kendisini kandırdığını ileri sürerek menajerini azletmek için FIFA’ya da boşvurduğu ifade edildi. Şili maçı için Türkiye’ye gelen Aurelio’nun eski takım arkadaşlarına da sıkıntısını anlatarak dönmek istediğini söylediği belirtildi. Ancak bu iddialar kulübe yakın kaynaklarca doğrulanmadı.

Ekli Dosyalar:

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Kezman'lı PSG: 1-1

Fenerbahçe'den PSG'ye transfer olan Kezman, yeni takımıyla ilk maçına çıktı. Sırp yıldız, PSG'nin Sochaux ile 1-1 berabere kaldığı maçın 56. dakikasında oyuna girdi. Sochaux'nun golünü ise Mevlüt Erdinç attı.

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Deivid, FB TV'ye yaptığı açıklamada, sakatlığı ile ilgili olarak, ''İlk kez böyle bir şey başıma geliyor. İlk kez değneklerle yürümek zorunda kalıyorum, bu da beni zorluyor. Ama bunların hepsinin üstesinden gelip herkesin bildiği Deivid haline geleceğimi düşünüyorum. Futbol kariyerim boyunca hiç böyle ciddi bir sakatlık yaşamamıştım ama olacağı varmış. Tüm geçirdiğim bu acıları da geride bırakarak yoluma devam etmek istiyorum'' diye konuştu.

Sakatlığını şanssızlık olarak değerlendiren Deivid, ''Düştüğümde ayağımın kırıldığı anda ayağımı o şekilde görünce her şey birden gözümün önünden geçti. Ailem, çocuklarım, kariyerim. Çünkü futbolcu hayatını ayağıyla kazanır. Ayağının zarar görmesi büyük acı verir, ben de bu acıyı yaşadım. Bu benim için büyük bir dram anıydı. İlk önce tibya kemiğimin kırıldığını sandım. Eğer o kırılsaydı çok daha uzun süre, 6 aydan fazla bir süre hiçbir şey yapamayacaktım. Ama daha sonra yaptığımız testlerden sonra fibula kemiğimin kırıldığı ortaya çıktı. Bu da 3 ay gibi bir süre tedavilerim eşliğinde geçecek. Sonrasında da aktiviteye başlayabileceğim. Bu benim için kötünün içindeki iyiydi. Şu anda yapmam gereken bu zorlukların üstesinden gelmek. Çok büyük acılar yaşıyorsunuz. Futbol çünkü bizim hayatımız. Fakat gerçeklerle de yüzleşmek zorundayız. Şu anda iyileşmek zorundayım. Hedeflerime yeniden konsantre olabileyim. Her futbolcunun hedefleri vardır. Benim hedeflerim biraz geriye atılacak ama pes etmedim geriden başlıyorum bu sezon ama yine de hedeflerimi yakalayacağım.'' dedi.

''TAKIM ARKADAŞLARIM DESTEK OLDU''

''Ayağımın kırıldığını gördüğüm anda kırılan kısmı elimle yerine koydum. Çok büyük acı çekiyordum. Etrafımdaki sesleri duyabiliyordum. Herkes 'Geçecek, merak etme, kafana takma' diyordu. İnsanların bana güç vermek istediklerini hissediyordum. Takım arkadaşlarım da çok büyük destek oldular ve bana hep güç veren şeyler söylediler. Hastaneden kampa geldiğimde herkes odama gelip bana destek olmak istedi. Burak, üç gündür tanımama rağmen geldi, birbirimizle dil olarak anlaşamamamıza rağmen benimle konuşmaya, bana güç vermeye çalıştı. Açıkçası zor anlar geçiren bir insan için acısını unutturan olaylar. Bunların üstesinden gelebilirim, zor bir durum ama üstesinden geleceğime inanıyorum.''

''BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ACI''

Deivid, iyileşme sürecinin hemen başında annesini kaybetmesiyle ilgili olarak da şöyle konuştu: ''Benim için çok büyük bir acı. Bu kadar kısa sürede hiç bu kadar acıyı bir arada yaşamamıştım. Bu acıyı yaşamak özellikle yaşayanların anlayabileceği bir şey. Ayağım kırıldığında çok üzüldüm, çok acı çektim. Üzerine bu haberi alınca çok büyük bir acı oldu. Annemi bir daha göremeyecek olmam benim içimi acıtıyor. Karşılaşmam ve üstesinden gelmem gereken büyük bir acı bu. Ayağım 3 ay sonra iyileşecek. Ben sahalara döneceğim, futbolumu oynayabileceğim ama annemi bir daha hiçbir zaman göremeyeceğim. Bu ne ilacın iyileştirebileceği ne de tedavisi olan bir şey. Yüreğimin büyük bir kısmı delindi ve tekrardan bunu onarabilecek bir ilaç ya da tedavi yok. Annemin gitmesinden sonra bana kalan onun bana öğrettikleri, bana mesaj olarak bıraktıkları. Çünkü ben 2 aylıkken babamı kaybettim. Annem benim için hem anne hem de babaydı. Bu yaşa kadar da özellikle benim futbolcu olmam konusunda çok büyük desteği var. Benim zorluklara karşı hep güçlü olmamı söyledi. Bunun için bana bir sürü yöntem öğretti. Benim burada olmamın en büyük nedenlerinden biri annemdi ama artık o yok. Bir anneyi kaybetmeyi ancak yaşayanlar bilirler. Bu çok büyük bir acı.''

''TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM''

''Acı çekiyorum ama bunları da aşacağız. Bir ailem ve çocuklarım var. Bakmakla yükümlü olduğum kişiler var. Annemin acısı hep içimde olacak ve gittiğim her yere götüreceğim. Bu dönemde özellikle başkanımıza teşekkür ediyorum. İlk haberi aldığından itibaren beni aradı, desteğini gösterdi. Hiçbir zaman kendimi yalnız hissetmedim. Bana bir mektup yolladı. Benim bu kulübün evladı olduğumu ve hiçbir şekilde desteğimizi esirgemeyeceğini söyledi. Onun haricinde Galatasaray ve Beşiktaş takımlarındaki futbolcular ve camiadan kişiler de aradı. Onlara da teşekkür etmek istiyorum, desteklerini sundular. Fenerbahçe taraftarı her zamanki gibi desteklediklerini ve vefalı olduklarını bir kez daha gösterdiler. Daha doğrusu Türk halkına teşekkür etmek istiyorum. Acımı paylaştıklarını bana gösterdiler. Ne kadar vefakar olduklarını bir kez daha gördüm. Bu da beni duygulandırdı. Yalnız kaldığım zaman beni duygulandıran olaylardan oldu bu vefakarlık. Bu kadar kısa dönemde çok fazla zorlukla karşılaştım ama bunları en kısa sürede aşacağım.''

''SEVE SEVE TÜRK OLABİLİRİM''

Brezilyalı futbolcu, ''Türk olmayı düşünür müsün?'' sorusuna ise şöyle yanıt verdi: ''Ben burada olmaktan inanılmaz bir şekilde mutluyum. Bana böyle bir teklif gelirse neden olmasın. Seve seve Türk olabilirim. Biraz daha ileriye gitmek gerekirse eğer Türk Milli Takımı uygun görürse beni oynatmak isterse bu benim için büyük bir onur ve mutluluk olur. Seve seve bana uygun görülürse ben de Türk Milli Takımı'nda forma giymek isterim. Marco Aurelio'nun şu andaki adıyla Mehmet Aurelio'nun elde ettiği başarıları elde etmek isterim. Eğer böyle bir şansım olursa, Türk Milli Takım teknik direktörü, takım adına yararlı olup oynayabileceğimi düşünürse seve seve Türkiye formasını giyerim. Bu benim için büyük bir gurur ve mutluluk. Ben kendimi buralı hissediyorum. Biliyorum çok fazla bürokratik işlemi var. Ancak ben yine de istenirse olabileceğini düşünüyorum. Türk olmaktan, Türk Milli Takım forması giymekten gurur duyarım.''

Deivid De Souza son olarak, yeni sezon için şunları söyledi: ''Kişisel hedefim sakatlığımı iyileştirip tekrar idmanlara başlayıp, takım arkadaşlarımla birlikte sahada ter dökebilmek. Takım olarak hedeflerimiz de katıldığımız tüm turnuvalardan başarıyla ayrılmak. Türkiye Ligi bizim için vazgeçilmez bir hedef. Bunu kazanmak zorundayız. Geçen yıl kaybettiğimiz şampiyonluğu bu yıl kazanmak istiyorum. Türkiye Kupasını ise uzun yıllardır alamıyoruz ama katıldığımız her kupada şampiyonluğu hedefliyoruz ve bu kupayı da almak kısmet olacak umarım. Onun dışında Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemli. Bu noktada neler yapabileceğimizin sinyallerini verdik. Kendimize biraz daha güvenirsek biraz daha çalışırsak o noktalara geldiğimizde doğru hamleleri yapabilirsek başarılı oluruz. Daha ileriye de gidebilirdik. Kendimize daha çok güvenmemiz gerekiyor. Tüm kulvarlarda başarılı olmayı hedefliyoruz.''

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    GAZİANTEPSPOR

Murat Şahin, Erkan Sekman, Mehmet Polat, Armand Deumi, Ivan de Souza, Christian Zurita, Murat Ceylan, Mehmet Yozgatlı, Rodrigo Tabata, Erman Özgür, Andre Roberto Soares Beto

FENERBAHÇE

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alfredo Lugano, Edu Dracena, Roberto Carlos, Kazım Kazım, Emre Belözoğlu, Claudio Maldonado, Uğur Boral, Alex de Souza, Daniel Gonzales Güiza

1. Ve karşılaşma başlıyor.

3. Güiza, mehmet Polat'ın müdahalesiyle yerde kalıyor. Fenerbahçe tehlikeli sayılabilecek bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

3. Alex'in ceza sahası içine doğru kullanığı serbest vuruşu Antep savunması karşılıyor.

4. Soldan ileriye çıkan Roberto Carlos, ceza sahası içine sert bir orta yapıyor. Ama Carlos'un ortası dışarıya çıkıyor.

6. Karşılaşma düşük bir tempoyla başladı.

7. Mehmet Yozgatlı Fenerbahçe kalesini uzaktan yokladı. Ama top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

8. Roberto Carlos'un uzun bir şekilde kullandığı taç atışını Antep savunması uzaklaştırıyor.

10. Murat Ceylan'ın vuruşu üst direkten geri döndü. Seken topu Erman Özgür tamamlamak istedi ama top üstten auta çıktı.

12. Sol çaprazdan Fenerbahçe ceza sahasına giren Beto'nun vuruşu auta çıkıyor.

15. Uğur Boral ceza sahası içindek Maldonado'ya pasını çıkardı. Maldonado, tek pasla Güiza'yı topla buluşturmak istedi. Ama araya giren Gaziantep savunması başarılı.

17. Savunmada riskli hareketler yapan Deumi'ye Alex baskı yapıyor. Ancak Deumi topu uzaklaştırmayı başarıyor.

19. Erkan'ın sağdan ortasında Beto, ceza sahası içinde topa dokunamadı. Boşta kalan topa Volkan sahip oldu.

20. Uğur'un pasında kaleyi yoklamak isteyen Roberto Carlos'un şutu savunmadan sekip kaleci Murat Şahin'de kalıyor.

25. Murat Ceylan'ın sağ taraftan yaptığı orta doğrudan dışarıya çıktı.

27. Alex'in kullandığı serbest vuruş barjdan kornere çıkıyor.

28 . Alex'in kullandığı serbest vuruşu Mehmet Polat uzaklaştırdı. Dönen top yine Fenerbahçeli oyuncularda kaldı. Ama Lugano'nun elle oynadığı tespit ediliyor.

29. Sol kanattan gelişen atakta Ivan kendisine yapılan ortayı kafayla arkasına aşırdı. Volkan boşa çıktı. Ama Lugano topu uzaklaştırıyor.

30 Beto sağdan ceza sahasına girdi. Yaptığı sert vuruşu Volkan iki hamleyle engelledi.

31. Sağ taraftan içeriye giren bu sefer Mehmet Yozgatlı oldu. Vuruşunu yaptı. Ama Volkan ayaklarıyla çıkarıyor.

32. Beto'ya yaptığı faulün ardından Edu sarı kart görüyor.

34. Kazım, Güiza'ya bir arapası atmak istedi. Ama arya giren Deumi başarılı.

37. Bu sefer Alex, bir arapasıyla Güiza'yı topla buluşturmak istedi. Ama yine araya giren isim Deumi oldu.

39. Güzia rakibin geçip Antep ceza sahasına girdi. Son çizgiye inip içeriye kesmek istedi. Ama Antep savunması başarılı

40. Sol taraftan Beto kaleyi yoklamak istedi. Araya giren Maldonado bu oyuncuya izin vermedi.

43. Alex'in sol taraftan kullandığı kornere Edu yükselip kafayı vurdu. Ama top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

45. Ve ilk yarının son düdüğü çalınıyor

İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında yine sizlerle olacağız.

45. Karşılaşmada ikinci yarı başlıyor. İki takımda da değişiklik yok.

45. Kazım ceza sahasına girerken yerde kalıyor. Hakem oyunu devam ettiriyor.

48. Gökhan ceza sahası içine güzel bir orta kesiyor. Topu karşılayan Deumi başarılı

48. Gökhan Gönül, Tabata'ya yaptığı harketin sonrasında sarı kart görüyor

50. Güzia topla beraber dört Antepli oyuncunun üzerine gitti. Ama topu kaptırıyor.

51 Beto iki rakibinden sıyrılıp ceza sahasına soldan girdi. Sağ ayağıyla vurdu. Ama kaleci Volkan başarılı

54 Mehmet Yozgatlı'nın sağ taraftan vuruşu yn ağlarda kalıyor.

54 Kazım ve Uğur oyundan alınıp yerlerine Semih ve Burak giriyor.
    .
    56. Roberto Carlos'un pasında Güiza, kaleci Murat Şahin'le karşı karşıya kaldı ama topu kontrol edemeyince Murat topu alıyor.

59. Ceza sahası yayının iki metre gerisinden Emre set vuruyor. Ama Gaziantep savunması topu karşılıyor.

60. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Güiza topu içeriye çevirmek istedi. Ama savunma araya giriyor.

65. Bekir oyuna girme hazırlıklarında bulunuyor.

66. Tabata uzaklardan şansını deniyor. Top yandan dışarı çıkıyor

66. Murat Ceylan oyundan alınıyor yerine Bekir İrtegün giriyor.

67. Güiza aşırtma bir vuruş yapmak istiyor. Ama araya Bekir girerek pozisyonu engelliyor.

68. Tabata tehlikeli bir noktadan vuruyor. Top üstten dışarı çıkıyor.

68. Önder Turacı birazdan oyuna girecek.

70. Emre sağ kanattan topu ceza sahası yayındaki Alex'e çıkardı. Alex'in şutu savunmadan döndü. Dönen topu Carlos tamamlamak istedi. Ama top yine savunmadan dönüyor.

72. Gökhan Gönül oyundan alınıyor yerine Önder Turacı giriyor.

74. Tabata'nın pasında Beto harketlenerek çizgiye indi. Beto içeriye çevirmek istedi. Ama araya giren Edu başarılı

77. Alex'in ceza sahasına yaptığı ortada üç Fenerbahçeli oyuncu ofsaytta kalıyor.

82. Goooooooool Tabata Ceza sahası yayı önünde bomboş kalan Tabata şutunu çekti ve top köşeye gitti.

83. Mehmet Yozgatlı oyundan alınıyor. Yerine giren isim Ahmet Arı

84. Sol kanattan Semih, içeriye ortaladı. Burak Yılmaz'dan önce savunma topu uzaklaştırdı.

86 Lugano, Tabata'ya sert giriyor ve sarı kartı görüyor.

87. Deumi'nin sert şutu Volkan'dan döndü. Ceza sahası içinde oluşan karambolde savunma topu uzaklaştırdı.

90. Bekir'in vuruşu Maldonado'ya çarpıp kornere gitti.

90 Erman oyundan alınıyor yerine Ferdi giriyor.
    .
    95 Hakeme gözlük işareti yapan Güiza sarı kart görüyor.

Ve karşılaşma Gaziantep'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona eriyor.

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    fenerbahçemin her zamanki hali:shake_it:

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Gaziantep'e 1-0 yenilerek sezona kötü bir giriş yapan Fenerbahçe'de Güiza'ya ceza sahası içinde yapılan harekete hakem Yunus Yıldırım tarafından penaltı çalınmaması tartışmalara neden olurken, ilginç bir iddia da kamuoyuna bomba gibi düştü.

Gaziantep-Fenerbahçe karşılaşmasında görev yapan Yunus Yıldırım, Alper Ulusoy ve Volkan Narınç'ın maç sonrası otelde 4'üncü hakem Hakan Özkan ve gözlemci Doğan Şen ile yaptıkları sohbette penaltıyı es geçtiklerini itiraf ettikleri öğrenildi.

Televizyondan maçın özet görüntülerini bir kez daha izleyen hakemlerin Deumi'nin Güiza'ya ceza sahası içinde yaptığı harekete penaltı kararı verilmesi gerektiğini ifade ettikleri belirtildi.

Hakemlerin ve gözlemcinin ayrıca Deumi'ye kırmızı kart gösterilmesi konusunda da hemfikir oldukları söylenirken, Yunus Yıldırım'ın, ''Penaltıyı atlamışız, özür dileriz'' dediği öğrenildi.

zaten ne zaman fener için düdük çaldınız:devilprv:

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe, Çarşamba günü oynayacağı Partizan maçının hazırlıklarını sürdürürken sakatlardan gelen haberler can sıktı.

Lig TV’nin haberine göre, dün yapılan akşam antrenmanını yarım bırakan Semih Şentürk’ün çok önemli bir sakatlığının bulunmadığı ancak 10 gün boyunca sahalardan ayrı kalacağı dolayısıyla Partizan maçında oynayamayacağı öğrenildi.

Bir diğer sakat Selçuk Şahin’in daha önce hazır hale geleceğinin açıklanmasına rağmen bugün yapılan antrenmana da katılamaması kafalarda soru işaretleri yarattı. Selçuk’un yarınki durumuna göre teknik direktör Aragones’in bu oyuncuya şans verip vermeyeceğinin belli olacağı bildirildi.

İspanyol hocanın bugün futbolcularıyla yaptığı konuşmada sert ifadeler kullanarak, “Partizan maçında hata istemiyorum” dediği öğrenildi.

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe’den Fransa’nın PSG takımına transfer olan Sırp golcü Mateja Kezman, takımıyla çıktığı ilk maçtan sonra basına konuştu.

Sadece Paris’te yayın yapan Le Parisien gazetesinin sorularını yanıtlayan oyuncu söyledikleriyle Türkiye’deki günlerini hatırlattı.

İşte Kezman’ın yaptığı açıklamaların tamamı:

“KULÜBEDEN OYUNA GİRMEK KOLAY DEĞİL”

Soru: Performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Kezman: Kulübeden maça girmek kolay bir iş değil. Hem de takımınız mağlupken. Girdikten sonra bazı şeyleri değiştirmek için çabaladım. Agresif oynadım ve karakterimi sahaya yansıtmaya çalıştım. Bu iyi bir şeydi.

“POZİSYONA GİRMEK DE ÖNEMLİDİR”

Soru: Ama PSG’deki ilk golünü kaydedemedin.

Kezman: Evet doğru. Sadece 30 dakikam vardı ve bazı pozisyonlar buldum. Bir atak oyuncusu için pozisyona girmek de oldukça önemlidir. Gelecek maç gol atmak için de çok çalışacağım.

“HOARAU İLE OYNAMAK GÜZEL”

Soru: Hoarau ile uyum sorununuz var mı?

Kezman: Beraber çalışmaya başlayalı kısa süre oldu. Son maçta ikimizin de aynı topa hareketlendiği pozisyonlar oldu. İlk günlerde bunlar çok normaldir. Aslında onun gibi bir oyuncu ile beraber oynamam iyi oluyor. İkinci topları kazanıp kullanabilmem açısından önemli.

“FENERBAHÇE’DE TEKTİM VE BU ÇOK ZORDU”

Soru: Başka bir oyuncu ile beraber oynamak ister miydin? Ya da tek başına?

Kezman: Eğer forvet bakımından soruyorsanız her zaman iki kişi olmak daha iyidir. Ama maçın gidişine göre bu durum tabi ki değişkenlik gösterebilir. Son iki sezon Fenerbahçe’de hep yalnız başınaydım ve bu çok zordu. Ancak Paris’te hocamızın bir çok değişik taktik uygulaması var.

“GIULY İLE İYİ ANLAŞIYORUZ”

Soru: Giuly ile arkadaşlığınız nasıl?

Kezman: Çok nazik ve iyi bir insan. Büyük turnuvalarda başarılar kazanmış birisi. Hollanda’da oynarken bu tür bir arkadaşlığı Deniz Rommedahl ile yaşamıştım. İkisi çok benzer karakterlere sahipler. Eminim daha iyi olacağız.

“90 DAKİKA OYNAMAK İÇİN HAZIRIM”

Soru: Fizik durumun sana hemen bir maçta şans bulmana yardım etti değil mi?

Kezman: Evet. Her geçen gün daha iyi hissediyorum. Fenerbahçe ile beraber iyi bir hazırlık dönemi geçirdim ve bazı hazırlık maçlarında şans buldum. 90 dakika oynamaya hazır olduğuma inanıyorum.

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe, 27 Ağustos Çarşamba günü Sırbistan'ın Partizan takımı ile İstanbul'da yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Samandıra Tesisleri'nde teknik direktör Luis Aragones yönetiminde gerçekleştirilen ve 1.5 saat süren antrenmanda futbolcuların, ısınma ve koordinasyon hareketlerinden sonra iki takım halinde top çalma çalışması yaptığı bildirildi.

Futbolcuların antrenmana dar alanda maç yaparak devam ettiği, Aragones'in, maç devam ederken 2'li, 3'lü gruplar halinde yanına çağırdığı oyunculara bazı özel çalışmalar yaptırdığı kaydedildi.

Antrenmanın son bölümünde ise oyuncuların 2 takım halinde çalışmalarını sürdürdüğü, bir grup bariyerler üzerinde kaleye frikik çalışması yaparken, diğer grubun sağlı, sollu kaleye şut çalışması yaptığı ifade edildi. Antrenmanın Carlos Cascallana'nın yaptırdığı açma, germe hareketleriyle sona erdiği belirtildi.

Bu arada, dünkü çalışmanın son bölümünde sağ ayak üst adalesinden sakatlık geçiren Semih'in yanı sıra Edu, Selçuk ve daha önceden sakatlıkları bulunan Tümer, Deivid ve Vederson'un antrenmana katılmadığı bildirildi

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    FENER HARİÇ HEPSİ!

Turkcell Süper Lig yeni sezona merhaba derken, 4 büyüklerden Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş ilk haftayı 3 puanla kapatmayı başardı. Fenerbahçe ise, büyükler arasında haftayı puansız kapatan tek takımdı.

Arda’sız Olmaz!

Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray, seyircisinden beklediği ilgiyi bulamadağı karşılaşmada Denizlispor’u 4-1 yendi. Ancak skora bakıp aldanmamak gerekir. Ali Sami Yen’de resital bekleyenler hayal kırıklığına uğradı.

Hasan’ın harika pasıyla, sezonun ilk golünü klas bir ayak içi vuruşuyla Kewell kaydetti. Yıldız oyuncu karşılaşmanın genelinde sol tarafta etkili olurken, aynı verimi sağ açıkta oynadığı zamanlarda veremedi. Galatasaray takım savunmasının duran toplardaki zaafını Denizli maçında bir kez daha gördük. Sarı-Kırmızılıların bu probleme çok kısa sürede çözüm bulması lazım, çünkü Steaua Bükreş korner ve serbest vuruşlardan gelen yüksek topları çok etkili kullanan bir takım. Ayrıca, sağ bek ve santrafor transferlerinin ivedilikle yapılması gerektiği, bu maçta bir kez daha kendini gösterdi.

Galatasaray teknik kalitesi yüksek oyunculara sahip, fakat çok yavaş oynuyor. Herhangi bir takım, modern futbolda üst düzey maç kazanmak istiyorsa, çabuk oynamalı ve hızlı pas yapmalı. Her rakip Denizlispor gibi tecrübesiz genç oyunculardan kurulu olmayacak ve maçın 47. dakikasında gereksiz yere kırmızı kart görüp 10 kişi kalmayacak. O yüzden 4-1lik sonuç kimseyi yanıltmasın. Cim bom hala hazır değil ve Skibbe’nin bu sorunlara çare bulması şart. Bunun dışında, Alman teknik adamın Arda’yı sakat olmadığı zamanlar kesinlikle ilk 11’de başlatması gerektiğini düşünüyorum. Galatasarayda herkes kenarda oturabilir, ama Arda oturamaz.

Uyku Hapı Maldonado!

Fenerbahçe, Cumartesi gecesi Gaziantep’te, dirençli ve mücadeleci olmadığı karşılaşmada, maç boyunca çok akıllı oynayan rakibine 1-0 yenildi. Selçuk’un yokluğunda orta sahada Maldonado-Emre ikilisi görev yaptı. Emre Belözoğlu hazır değil, ama Maldonado “uyku hapı” gibi, rakibi hiç ısırmadan, gerekli gereksiz öne ve yana pas yaparak takımını yavaşlattı. Ayrıca Şilili futbolcu, Fenerbahçe’nin yediği golde de, bölgesesini boşaltarak rakibine boş şut atma imkanı verdi. Sarı-Lacivertli yönetim, savaşçı ve kaliteli bir orta saha oyuncusunu daha fazla zaman kaybetmeden mutlaka transfer etmeli.

Gökhan Gönül eski temposundan uzak gözükürken, bir başka formsuz oyuncu Roberto Carlos’un şu ana kadro içinde başka bir alternatifi yok. Bunların dışında, nasıl Arda’sız Galatasaray olmayacağını düşündüğüm gibi, Antep maçına yedek başlayan Semih’in de artık Fenerbahçe ilk 11’inin vazgeçilmezi olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe gibi kaliteli bir kadroya karşı çok iyi mücadele eden Gaziantepspor galibiyeti hak eden taraftı. Nurullah Hoca’nın talebeleri sabırlı ve dikkatli bir futbol sergilediler. Özellikle Erman Özgür, Murat Ceylan, Mehmet Yozgatlı, Ivan, Beto ve tek golün sahibi Tabata mükemmel pas organizasyonları ortaya koydular. Nurullah Sağlam’ın Gaziantepspor’a kazandırdığı Brezilyalı Tabata, eski Beşiktaşlı Ronaldo’ya göre Türkiye’deki en büyük yıldız futbolcu. Sezon boyunca bu oyuncunun performansını izleyip göreceğiz.

Maçın En İyisi Hırvat Cale’ydi!

Yenilenen Avni Aker’de seyircisiyle buluşan Trabzonspor, ilk yarının sonlarında 10 kişi kalan rakibi Ankaraspor’u 2-0 yendi. Selçuk İnan, artık klasiğe dönüştürdüğü uzak mesafeli şık gollerine, bir yenisini dün gece ekledi. Oyunun genelinde maçın en iyi adamı olan Hırvat sol bek Cale’yi çok beğendim. Cale, sol kulvarı tek başına ileri geri domine etti. Ayrıca, Egemen Korkmaz gösterdiği harika performansla ne kadar yerinde bir transfer olduğunu maçı izleyenlere gösterdi. Ankaraspor sağlam bir görüntü verdi, fakat De Nigris ve Neca gibi oyuncuları yedek soyunduran Aykut Hoca’nın önceliği belli ki beraberlikti.

Uyan Artık Ertuğrul Hoca!

UEFA Kupasındaki Siroki Brijeg maçından sonra, Ertuğrul Hoca’nın sisteminde ve oyuncu tercihlerinde sıkıntı olduğunu yazmıştım. Dün gece, Antalya’daki futbol adına utanç veren bir zeminde, Ertuğrul Sağlam, Siroki maçının aynı 11’ini, aynı taktikle sahaya sürdü. Beşiktaş’ın 2-0 geride kapattığı ilk 45 dakika bir kez daha gösterdi ki;

1- Holosko sağ çizgide olmaz.
    2- Bobo tek forvet olmaz.
    3- Tello sol bekte zorlanır.

2. yarıya Bobo’nun yanına Nobre’yi alarak başlayan, tek ön libero ve çift forvete dönen Ertuğrul Hoca’nın takımı oyunun tek hakimiydi. Ayrıca, Beşiktaşlı futbolcuların kazanma arzusu ve mücadelesi taktire değerdi. Özellikle, oyuna sonradan giren Serdar Özkan ve Nobre maça damgalarını vurdular. Yanında partneri olduğu zaman performansı geceyle gündüz gibi değişen Bobo’nun 2 gol attığı 2. yarı sonunda Beşiktaş, 3 gol bularak ve rakibini 2-0’dan geri gelip 3-2 yenmeyi başardı. İkinci yarıdaki Beşiktaş bize tekrar kanıtladı ki;

1- Bobo çift forvet oynar.
    2- Delgado oynarsa Beşiktaş çift ön liberolu ve tek forvetli sistemde zorlanır.
    3- Serdar Özkan mutlaka ilk 11’de oynamalı, tercihen sağ çizgide.

2. yarıda tamamen arkaya yaslanan ve futbol adına hiç bir şey yapmayan, Antalyaspor mağlubiyeti hak etti. Özellikle, 2. golün sahibi Fildişili forvet Serge Djehoua sakatlanıp çıktıktan sonra ileride hiç top tutamayan Kırmızı-Beyazlılar için yenilgi kaçınılmaz oldu.

Hasretle beklediğimiz Turkcell Süper Lig’in tekrar başlaması hayatımıza tatlı bir renk kattı. 1. haftanın sonunda Fenerbahçe haricindeki tüm büyükler haftasonunu zaferle kapadı. Ancak, ilk haftalarda oynanacak olan futbol ciddi anlamda yanıltıcı olabilir. Hele bu kavurucu sıcaklarda, biz oturduğumuz yerde bile zor nefes alıp ter içinde kalırken, birde 90 dakika boyunca durmadan koşan futbolcuların halini düşünüp, saygı göstermek gerekir.

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe'nin İspanyol oyuncusu Daniel Güiza, ligin uzun bir maraton olduğunu, ligin başında aldıkları mağlubiyeti daha sonra alacakları puanlarla telafi edeceklerini söyledi. Kendi performansından memnun olduğunu dile getiren Güiza, biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu, ilk golü attıktan sonra arkasının geleceğini söyledi.

Fenerbahçe'nin bugün yaptığı antrenman sonrası FB TV'ye açıklamalar yapan Daniel Güiza, ilk olarak Partizan maçı hakkında açıklamalar yaptı. Güiza, "Bizim için çok önemli, çok kritik bir maç. Ama bu maçta elimizden geleni yapacağız. Orada 2-2'lik kritik bir sonuçla ayrıldık. Turu geçmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Ligde Gaziantepspor maçında alınan mağlubiyeti telafi edeceklerini söyleyen Güiza, "Lige bir mağlubiyetle başladık. Lig uzun bir maraton. daha sonra alacağımız puanlarla bunu telafi edeceğiz" diye konuştu.
    Performansını da değerlendiren Güiza, "Kendi performansımdan memnunum. Ancak biraz daha zamana ihtiyacım var. İlk golü attıktan sonra 2, 3, 4 ve ardı gelecek. Burada bulunmaktan çok memnunum. Buraya hizmet etmek için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

15. Metin Neolacak

Metin Neolacak Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    :pipo:wink14::rotfl::puah:

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aragones, Partizan maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aragones, "Partizan takımına çok büyük saygımız var, iyi bir ekip olduğunu biliyoruz. Benim yarın sahaya çıktığımızda tüm derdim Fenerbahçe'nin maçı alabilmek için neler yapabileceğidir, Şampiyonlar Ligi'ne nasıl kalacağımızdır. Benim özellikle şu an tek ilgilendiğim konu Fenerbahçe'dir. Özellikle takımımızda çok iyi oyuncular olduğunu düşünüyorum, sakat oyuncularımız tabii bizim için çok önemli ama yerine mücadele edecek oyuncularımızda iyi mücadele edecektir. Bu oyuncular iyi mücadele edecek ve arkadaşlarının yokluğunu aratmayacaktır.

Sistemler benim için önemli değil. Önemli olan futbolcuları fiziksel ve mental olarak maçlara hazırlamak. Biz de bunun için çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Partizan maçına da bu parola ile çıkacağız. Başarılı olacağımızdan da eminim. Futbolda tabii ki her zaman şokları yaşamak futbolcuları etkiler ama Şampiyonlar Ligi'nin maçlarının havası çok farklı olur. G.Antepspor yenilgisi beklemediğimiz bir sonuçtu ama dediğm gibi Şampiyonlar Ligi maçlarının havası farklı olur.

Maçta oyuncularımın yetersiz gördüğüm için değişikliklere gidiyorum, kenarda oturan oyuncularımda çok kaliteli isimler, oyuna sonradan giren oyuncu da çıkan oyuncunun yaptığını yapmak için elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Benim elimde 26-27 kadar oyuncu var, bu oyuncuların bazıları kenarda oturacaktır ama biz giren ve çıkan oyuncuların oyun düzenine katkı yapması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Basın toplantısında bulunan bir başka isim olan Emre Belözoğlu'da "Şampiyonlar Ligi'ne girebilecek bir düzeydeyiz. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak bizim için çok önemli. Elimden gelen herşeyi yapacağım. Benim performansımdan öte takımın durumu önemli. Bir galibiyetten sonra herşey değişebiliyor Türkiye'de. Bu sadece dışarıdaki durum" ifadesini kullanırken Uruguaylı futbolcu Lugano da "Bu maç çok önemli. Konsantrasyon çok önemli. elimizden gelen herşeyi yapacağız Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için. Edu takım için çok önemli. Topu oyuna iyi sokan bir oyncu. Onun yerine oynayabilecek Can ve Yasin de Edu'yu aratmayacaklardır" dedi.

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında, Partizan'ı 2-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi grup maçlarına katılmaya hak kazanmasından dolayı Başkan Aziz Yıldırım'a bir tebrik telgrafı göndererek kutladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Fenerbahçe Futbol Takımının Şampiyonlar Ligi'ne katılması dolayısıyla sarı lacivertli kulübün başkanımı Aziz Yıldırım'a bir tebrik telgrafı göndererek kutladığı bildirildi.

Ekli Dosyalar:

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 2. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Sarı-lacivertliler, Samandıra Tesisleri'nde, teknik direktör Luis Aragones yönetiminde çalıştı. Akşam, basına kapalı gerçekleştirilen ve 1 saat 40 dakika süren antenman öncesinde Luis Aragones, futbolcularıyla kısa bir toplantı yaptı.

Isınma hareketleriyle başlayan antrenmanda, dün geceki FK Partizan maçında görev alan oyuncular rejenerasyon çalışmasıyla yetinirken, öteki futbolcular, pas, çabukluk ve güç çalışması yaptı. Dar alanda çift kale maçla antrenman sona erdi.

Sakatlıkları süren Deivid, Vederson ve Edu, antrenmana çıkmadılar ve salonda çalıştılar. Emre, Selçuk ve Tümer ise fizyoterapist eşliğinde sahada koşu yaptı.

Fenerbahçe, yarın akşam yapılacak antrenmanla İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Fenerbahçemizin Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda yer almasıyla ilgili oyuncumuz Emre Belözoğlu, FB TV'ye açıklamalar yaptı.

Emre, "Artık Şampiyonlar Ligine alışık bir takımız. Bizler de rakiplerimiz için çok zor bir takımız. Bu üç takım da kendi sahasında çok etkili olabiliyorlar. Gruplardan çıkabileceğimizi düşünüyorum. Kendi sahamızda avantajlı olacağız. Evimizde oynadığımız maçlarımızı aldığımızda 9 puan elde etmiş oluyoruz. Bu bile gruptan çıkmamıza bence yeter. İyi bir başlangıç yapacağımızı umuyorum. İyi konsantre olursak başarılı oluruz. Geçen yılki başarıyı kazanmak için çalışacağız" diye konuştu.

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Monaco'daki kura çekiminde Fenerbahçe'yi temsil eden Asbaşkan Neşet Yalçın, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final ve final hedeflerine ulaşmak istediklerini söyledi.

Kura çekiminden sonra FB TV'nin canlı yayınına telefonla bağlanan Neşet Yalçın, "Hayırlı olsun. Artık elit takımların toplandığı bu alanda takım ayırmak doğru olmaz. Fenerbahçe, yarıştığı her kulvarda başarı hedefliyor. Bunlardan biri de Şampiyonlar Ligi. Şampiyonlar Ligi çok önemli. Gruptaki takımlara baktığınız zaman D.Kiev'le daha önce oynadık. Porto ve Arsenal kendi liglerinde güçlü ekipler. Biz de geçen sene çeyrek final oynadık. Hedefimiz bir üst tura çıkmak ve yarı final ve final hedeflerine ulaşmak. Gruplardan çıkmanın formülü, iç sahadaki tüm maçları kazanmaktan geçiyor. Taraftarımızın desteğiyle mutlaka iyi yerlere geleceğiz. Çıkıp en iyi şekilde oynayıp Fenerbahçe'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

Sayfayı Paylaş