Tarih 22 Aralık 1999... Yer Şükrü Saracoğlu. Galatasaray, Fenerbahçe'yi 2-1 yenerken 10 yıldır bir daha bu mutluluğu tadamadı. O gün o başarıyı yaşayan, yani Kadıköy’de Galatasaray galibiyeti gören tek futbolcu Emre ise şimdi Fenerbahçe'de Emre Galatasaray forması giyerken, yaşı 19’du. Ona sorarsanız o günün şartları farklıydı. Artık Galatasaray’ın Kadıköy’de Fenerbahçe'yi yenmesi hayal Fotogol Gazetesi'nin haberine göre, Derbiye daha bir maç var ama heyecanı herkesi sardı. Fenerliler “Her sene böyle” demeye hazırlanıyor, G.Saraylılar 10 yıl sonra kazanmayı umuyor. Ama bu maç öncesi ilginç bir özellik var ki o da Emre’nin durumu... TEK FUTBOLCU EVET... Emre, 10 yıl önce derbide forma giyen tek isim. iki takımın da kadrosunda o derbide oynayan kimse kalmadı... Emre aynı zamanda Kadıköy’de G.Saray’ın galibiyetini yaşayan tek futbolcu özelliğine de sahip. HEP FENERLİ Ama aynı Emre Belözoğlu şimdi Fener forması giyiyor. Kendi ifadesine göre o zaman da, Fener kalbindeymiş. Ve oldukça da iddialı Emre, “G.Saray bir daha Kadıköy’de galibiyet göremez, bizi yenemezler” diyor.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Fatih Terim'in (A) Milli Futbol Takımı'ndaki görevini bırakma kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Türk futboluna verdiği destek için teşekkür ederim'' dedi. Fenerbahçe'nin, Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmanı sonrası milli takımdaki son gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alman çalıştırıcı, Terim'in milli takımla elde ettiği başarılarla Türk futbolu için yurt dışında büyük bir reklam yaptığını kaydetti. Fatih Terim hakkında her zaman olumlu konuştuğunu, bundan sonra da böyle olacağını anlatan Daum, şöyle devam etti: ''Her zaman büyük bir sevinçle hatırlıyorum, 42 yıl sonra Fatih hoca Türkiye'yi 1996'da yapılan Avrupa Şampiyonası'na götürdü. Tabii ki güzel hatıralar. Fatih Terim, Türk futbolu için çok şeyler yaptı. Sadece milli takım için değil, kulüpte de çalıştığı zaman büyük bir destek yaptı. Bu durumda bugün Fatih hocaya teşekkür etmek istiyorum. Tam da zamanı diyorum. Her şey için, Türkiye futboluna destek verdiği için teşekkür etmek istiyorum. Yurt dışında ve dünyada büyük bir reklam yaptı Türk futbolu için. Hem kulüple kazandığı kupalarla, hem de Türk Milli Takımı'na yaptığı büyük işlerle. Yurt dışında Türk futbolu için büyük bir reklam yaptı. Türk futbolcuların gelişmesi için büyük çaba gösterdi. Birçok Türk futbolcusunun Avrupa'da oynayabilmesi için büyük destek oldu. O, futbolcular için de sadece hoca değil, baba, ağabey, zaman zaman arkadaş gibiydi. Fatih hoca büyük bir hoca. Umarım futbolda kalır, çünkü onsuz da futbol olmaz diye düşünüyorum.'' -''ERMENİSTAN MAÇI GÜZEL BİR VEDA OLUR''- (A) Milli Futbol Takımı'nın çarşamba günü Ermenistan ile yapacağı 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu son maçının siyasi anlamda ve Terim'in son maçı olması nedeniyle önemi hatırlatılan bir soru üzerine de Daum, ''Güzel bir veda maçı olur diye umuyorum'' dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü, ''Bu maça rahat çıkılabilir. Birincisi, Ermenistan ile olan dostluğumuzu, arkadaşlığımızı sürdürüp daha da iyiye doğru götürebiliriz. İkincisi, tabii ki Fatih hocayla ilgili. Güzel bir veda maçı olur diye umuyorum. Fatih hoca büyük alkışlar hak etti. Umarım dostluk çerçevesi içinde güzel bir maç olur'' diye konuştu. -FENERBAHÇE'NİN YANINDA MİLLİ TAKIMI DA ÇALIŞTIRMAK İSTER Mİ?- Christoph Daum, ''Hem Fenerbahçe'yi, hem de Türk Milli Takımı'nı çalıştırmak ister mi? Bunun örneği basketbolda da var (Bogdan Tanjevic)'' şeklindeki soruya verdiği yanıtta, ''Çarşamba günü son maçı. Bu maçtan önce, gelecek hocayla ilgili konuşmak istemiyorum. Ne gelecek hocayla, ne de adayla ilgili konuşmak istemiyorum. Çünkü bu saygısızlık olur. Son maçını oynasın ondan sonra tabii konuşulur'' ifadelerini kullandı. -TARAFTARLARIN TERİM'E TEPKİSİ- Belçika'da özellikle gurbetçi taraftarların Fatih Terim'e yönelik tepkisiyle ilgili soruyu da Daum, ''Oradaki durumu düşünün. Türkiye kupaya gidemedi. Büyük bir hayal kırıklığına uğradı taraftar. Gurbetçi üzüldü. Duygusal bir andı. Onun için fazla abartmamak lazım. Taraftarın çoğu benim gibi Fatih hocaya teşekkür etmek isterdi diye düşünüyorum. Olayı abartmamak lazım'' şeklinde yanıtladı. Milli takımda kupaya gidememenin üzüntüsünü yaşayan önemli oyuncuları bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Alman teknik direktör, bu futbolcuların motivasyonu konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmediğini anlatarak, şöyle konuştu: ''Bu konuda aslında fazla bir büyük bir sıkıntım yok. Zaten kupaya gitme şansı çok küçüktü, yüzde 10 gibi. Çünkü her şey Bosna-Hersek'in maçına kalmıştı. Gerçekçiydik zaten. Gerçekçi olmak lazım. Bu konuda sıkıntım yok, futbolcularım iyi bir şekilde döneceklerdir. Belki şimdi farkında değiliz, ama büyük hayal kırıklığını Dünya Kupası oynandığı zaman görecekler. Bosna-Hersek'i gördükleri zaman 'Keşke biz olsaydık' diyeceklerdir. Ama şimdi bir sıkıntı yaşamayız.''
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını bir günlük iznin ardından sürdürdü. Teknik direktör Christoph Daum'un verdiği izinle dünü dinlenerek geçiren sarı-lacivertliler, Can Bartu Tesisleri'nde 1 saat 45 dakika süren bir çalışma yaptı. Isınma ve koordinasyonun ardından dar alandaki çift kale mücadelesinde isabetli pas, büyük sahada ise 2'şerli gruplar halinde savunma ve hücum organizasyonları çalıştı. Antrenman yarı sahada çift kale maçla tamamlandı. Bu arada, antrenman sonrası Özer, Uğur ve Furkan sahada kalarak şut çalışması yaparken, Deniz, antrenör Roland Koch yönetiminde koşu yaptı. GÜİZA'NIN TEDAVİSİ BAŞLADI İspanya Milli Takımı'ndan sakat dönen Daniel Güiza'nın tedavisine başlandığı bildirildi. Sabah saatlerinde İstanbul'a geldiği bildirilen İspanyol futbolcunun, tesislerde tedavi olduğu açıklandı. ALEX DENEME KOŞUSU YAPTI Geçen hafta antrenmanda sağ alt arka adalesinde sakatlık oluşan kaptan Alex, çalışmasını salonda sürdürdü. Takımla deneme koşusu yapan Brezilyalı futbolcu, 2 tur koşunun ardından tesislere girdi. Sarı-lacivertli ekibin antrenmanında tedavisi süren Deivid ve milli takımlarda bulunan futbolcuların yanı sıra, 17 Yaş Altı Milli Takımı'na giden Onur yer almadı. Fenerbahçe, Gaziantepspor maçının hazırlıklarını yarın sabah ve akşam yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.
Her transfer sezonunda milyon eurolar harcayan Fenerbahçe, artık geleceğe de yaptırım yapıyor. Sarı-Lacivertliler’in geçtiğimiz sezon devre arasında Sakarya’dan transfer ettiği Furkan Aydın A2 takımı ile yapılan hazırlık maçında attığı 3 golle kendisine ‘Yeni bir Tuncay Şanlı geliyor’ dedirtti. Geçtiğimiz sezonun devre arasında Sakaryaspor’dan transfer edilen ve güçlü fiziğiyle Hakan Şükür’ü andıran 1.88’lik geç santrfor Furkan Aydın önceki gün A2 takımıyla yapılan hazırlık maçında adeta coştu. Milliyet'in haberine göre, Attığı 3 golle dikkatleri üzerine çeken genç futbolcu için eski hocası Engin İpekoğlu, “Fenerbahçe süper bir yatırım yaptı. Santrfor oynayan Furkan fiziği ve stiliyle Hakan Şükür’ü andırıyor. Hava toplarında çok başarılı. Gol bölgelerinde ve son vuruşlarda çok becerikli. Savaşmaya bayılıyor. ‘Tuncay ağabeyi örnek aldım’ Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayan genç forvet de Tuncay gibi Sakaryaspor’dan geldiğini belirterek, “Ben kendime hep Tuncay ağabeyi örnek aldım. Onun yolunda ilerliyorum’ dedi.
2010 Dünya Kupası Güney Amerika elemeleri maçında gruptan çıkmayı garantileyen Brezilya, Bolivya'ya deplasmanda 2-1 yenildi. Hürriyet'in haberine göre, Fenerbahçe'de de forma giyen Santos'un ilk 11'de başladığı maçta, ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Edgar Olivares ve 30. dakikada Marcelo Martins atarken 'Sambacılar'ın tek golünü 70. dakikada Nilmar kaydetti. Brezilya böylece gruptaki ikinci mağlubiyetini almış oldu. Galatasaray'a Manchester City'den transfer olan Elano ise 67. dakikada Santos'un yerine oyuna dahil oldu.
A) Milli Futbol Takımı'nın Belçika ile cumartesi günü oynadığı 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu maçında gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düşen Semih Şentürk, bu sabah kahvaltıdan sonra milli takımın Bursa'daki kampından ayrıldı. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Semih, takımı ile birlikte çalışmak üzere İstanbul'a döndü.
Turkcell Süper Lig'in 10. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, sarı-kırmızılı taraftarlar için ayrılan biletler, 15 Ekim Perşembe günü satışa sunulacak. Galatasaraylı taraftarlar için ayrılan biletlerin satışına, Ali Sami Yen Stadı gişelerinde saat 10.00'dan itibaren başlanacak.
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını, bu akşam yaptığı günün ikinci antrenmanıyla sürdürdü. Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör Christoph Daum yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcuların el topuyla koordinasyon ve istasyon çalışmalarının ardından antrenmanı taktik ağırlıklı sürdürdükleri bildirildi. Sakatlıkları bulunan futbolculardan kaptan Alex ve Deivid'in, bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan yönetiminde tesislerde çalışma yaptıkları belirtilirken, Güiza'nın da tedavisine devam edildiği ifade edildi. Sarı-lacivertli takım, Gaziantepspor maçı hazırlıklarına yarın da devam edecek.
Fenerbahçe Kulübü, yaptığı açıklamada, erkek voleybol takımının Galatasaray ile yaptığı maçta, Burhan Felek TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda sarı-lacivertli seyircilerin bulunduğu bölümde 25 koltuğun kırıldığının tespit edildiğini belirterek, taraftarını daha sorumlu ve bilinçli davranmaya davet etti. Kulübün internet sitesinde ''Taraftarımızın dikkatine'' başlığıyla yapılan açıklamada, bu tip olayların fair-play anlayışı ve ceza maliyetleri açısından büyük rahatsızlık yarattığı kaydedilerek, ''Söz konusu olayların bu şekilde devam etmesi halinde bu tip karşılaşmaları seyircisiz oynamanın, kulübümüzün menfaatleri açısından daha uygun olacağını üzülerek bildirmek isteriz'' denildi. Açıklama şöyle: ''10 Ekim 2009 tarihinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 50. Yıl Spor Salonu'nda oynanan Aroma Erkekler 1. Ligi voleybol karşılaşmasında taraftarımızın bulunduğu tribünde toplam 25 adet koltuk kırılmıştır. Voleybol Federasyonu'ndan kulübümüze gönderilen yazıda, söz konusu koltukların Fenerbahçe seyircisi tarafından kırılıp kullanılamaz hale geldiği ve 1.625 TL tutarındaki hasar maliyetinin kulübümüz tarafından karşılanması gerektiği bildirilmiştir. Bu tip olaylar fair-play anlayışı açısından da ceza maliyetleri açısından da büyük rahatsızlık yaratmaktadır. Kulübümüzün hiçbir maddi kazancının olmadığı bir karşılaşmada tazminat sorumluluğu doğuran bu olaylar, sonuç olarak kulübümüzün kaynaklarının heba olmasına sebebiyet vermektedir. Söz konusu olayların bu şekilde devam etmesi halinde bu tip karşılaşmaları seyircisiz oynamanın, kulübümüzün menfaatleri açısından daha uygun olacağını üzülerek bildirmek isteriz. Bugüne kadar her konuda öncü ve duyarlı olmuş büyük Fenerbahçe taraftarını, bu konuda daha sorumlu ve daha bilinçli davranmaya davet ediyoruz.''
Turkcell Süper Lig'in yenilgisiz lideri Fenerbahçe ile hafta sonunda sahasında karşılaşacak Gaziantepspor, güçlü rakibi karşısında puan kaybetmek istemiyor. Ligin ilk 8 haftası sonunda puan kayıpları nedeniyle hedefine ulaşamayan kırmızı-siyahlılar, daha fazla puan kaybetmemek amacında. Ankaragücü mağlubiyetinin ardından Trabzonspor ile deplasmanda golsüz berabere kalan kırmızı-siyahlılar, zorlu rakibi karşısında sahadan 3 puanla ayrılarak moral de bulmak istiyor. Kırmızı-siyahlı ekip, teknik direktör Jose Coucerio'nun yurt dışında olması nedeniyle çalışmalarını yardımcı antrenörler yönetiminde sürdürüyor. Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Bilal Çeker, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin çok iyi bir kadroya sahip olduğunu ifade ederek, ''Biz her maça aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz. Büyük küçük diye bir ayrım yapmıyoruz. Kendi sahamızda yapacağımız maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Zaten büyük takımlarla yapılan maçlarda, oyuncuları ekstra motive etmeye gerek kalmıyor'' dedi. Çeker, Fenerbahçe'nin çok etkili bir futbol ortaya koyduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: ''Rakibimizin gücünü ve oyunun sonucu değiştirebilecek oyunculara sahip olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe'nin özellikleri fazla olan bir kadrosu var. Biz de bu sezon Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımlardan puan aldık. Bu maçta çok dikkatli olmamız ve çok az hatayla oynamamız lazım. Ligde aslında kolay maç yok, hepsi birbirinden zorlu maçlar. Biz de güçlü ve kaliteli bir kadroya sahibiz. Bu maçta alacağımız iyi bir sonuçla ligde çıkışa geçmek istiyoruz.'' GALİBİYET İSTİYORUZ Gaziantepspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl da, Gaziantep'te ağırlayacakları ligin yenilgisiz lideri Fenerbahçe'yi, geçen sezon Kamil Ocak Stadı'nda yendiklerini anımsattı. Büyük maçlara futbolcuların iyi motive olduğunu, maç günü de farklı bir motivasyonla çıkacaklarını ifade eden Kızıl, ''Fenerbahçe özellikle son haftaların başarılı bir ekibi. Ancak, pazar günü galip gelmelerine izin vermeyeceğiz'' dedi. İki yıldır oynadıkları büyük maçlarda başarılı olduklarını belirten Mehmet Kızıl, ''Geçen sezon büyük takımlarla oynadığımız maçlarda 14 puan aldık. Bu sezon da Beşiktaş'tan puan aldık. Trabzonspor'a yenilmedik, 1 puan aldık. Fenerbahçe maçına da çok farklı bir motivasyonla hazırlanıyoruz'' diye konuştu. Fenerbahçe karşısında saha ve seyirci avantajlarını kullanacaklarını ifade eden Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Fenerbahçe şu ana kadar yenilgisiz geldi. Ama bizim maçımız kolay olmayacak. Geçen sezon Fenerbahçe'yi sahamızda yendik. Deplasmanda da yenilmedik. Fenerbahçe'ye karşı psikolojik üstünlüğümüz de var. Bu avantajımızı sonuna kadar kullanacağız. Fenerbahçe, 9. galibiyetini alamayacak. '' Kızıl, taraftarların kendilerini yalnız bırakmamasını isteyerek, ''Kamil Ocak Stadı'ndaki ses sistemini yeniledik. Gaziantepspor'a ait güzel bir marş hazırlattık. Bütün bunları Fenerbahçe maçı öncesi hazır edeceğiz. Taraftarımızı motive edecek gösteriler de olacak. Taraftarımızın tribünleri doldurmasını bekliyoruz'' ifadelerini kullandı. Bu arada, lige verilen aranın ardından Antalya'ya giderek çalışmalarını sürdüren ve iki hazırlık maçı yapan kırmızı-siyahlı ekip, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına bu akşam yapacağı çalışmayla devam edecek.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, ligin 10. haftasında oynayacakları Galatasaray derbisini kazanmanın şampiyonluğu kazanma anlamına gelmeyeceğini söyledi. Daum, Almanca eğitim veren Cağaloğlu'ndaki İstanbul Lisesi'nde öğrencilerle söyleşiye katıldı. Burada öğrencilere hitap eden ve çeviri yapılmasını istemeyen Daum, soru almadan yaptığı kısa konuşmada Atatürk'ü övdü. Öğrenciler Daum'a genelde Galatasaray maçına yönelik sorular sorarken, Alman teknik adam, şampiyon olamadıktan sonra Galatasaray'ı yenmenin anlamının olmadığını ifade etti. Galatasaray maçında atak oynamak ve kazanmak isteyeceklerini anlatan Alman çalıştırıcı, ''Mecburuz böyle davranmaya. Ancak, Galatasaray maçını kazanmış olmakla ligi kazanmış olmuyoruz. Mantık olarak da yazılı olarak da böyle değil. İki kere Galatasaray'ı yen ama şampiyon olma, bu aptalca bir şey. Önemli olan hem Galatasaray'ı yeneceksin, hem şampiyon olacaksın'' dedi. Daum, bir öğrencinin, ''Denizlispor maçını ve şampiyonluğu kaybettiğiniz zaman ne düşündünüz'' sorusu üzerine de şunları söyledi: ''Biz o sezon 4 kez Galatasaray ile oynayıp, onları 3 kez yenmiştik. 80 puandan fazla alarak ligi ikinci bitirmiştik. Taraftarlar ve oyuncularımız için bunu bir haksızlık olarak addediyorum. Ama bütün bunlardan sonra Fenerbahçe çok daha farklı bir yapılanma yaşadı. Olanları unuttuk, geride kaldı. Şimdi yeni bir yapılanma var. Bu sezon oynadığımız Denizlispor maçında da 'Cehenneme hoş geldiniz' diye pankartlar vardı, ama biz oradan çıktık. Bu olay bizim için kapandı. Bunun sportif yönünü konuşacak durumda değiliz. Biz gelecekte daha iyi şeyler yapmaya çalışacağız, ama gerçekçi olarak.'' -''AMACIMIZ KAVGA DEĞİL, BİRLİKTE BAYRAM YAPMAK''- Fenerbahçe olarak tüm rakiplere saygı duymak zorunda olduklarını ifade eden Daum, bunun sadece Galatasaray için değil, bütün rakipler için geçerli olduğunu anlattı. Daum, şunları söyledi: ''Fenerbahçe'nin karşısına kim çıkarsa çıksın saygı göstermeliyiz. Öbür türlü küçümsemek, aşağılamak bir tür zavallılıktır. 10-15 yıl sonra bu tür gereksiz şeyleri konuşmayacağız bile, saygı birçok şeyi değiştirecek. Aynı şeyleri Adnan Polat da söylüyor, rakibe saygı anlamında. Hiçbir şekilde bir kavga değil, birlikte bayram yapmanın yollarını aramalıyız. Bizim amacımız birlikte bayram yapmak. Buna Beşiktaş da dahil olmak durumunda. Biz hep beraber araştırmalıyız, denemeliyiz. Kazanan kim olursa olsun, maçtan sonra saygı içinde birlikteliğimizi sürdürmeliyiz.'' -''İLK HEDEFİMİZ LİGDE BAŞARILI OLMAK''- Rekabetçi bir takım olarak ilk hedeflerinin ligde başarılı olmak olduğunu kaydeden Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi'nde de bir ivme yakalamaları halinde galibiyetlerin devam edeceğini söyledi. Daum, başarıyı yakalayacaklarına inandıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Yeni oyuncularla bu işe başladık. İnancımız var. Bizim rekabetçi olabilmek için ilk hedefimiz ligde başarılı olmak. Avrupa'da da bir ivme yakaladığımız zaman bu seri devam edecektir. Bu sezon kötü oynadığımız maçlar da oldu, ama bunları kötü oynamamıza rağmen kazanarak taraftarlarımızı mutlu ettik. Doğru yoldayız. Maçları tek tek düşünmeliyiz. Her maça ayrı bakmak zorundayız. Galatasaray maçından önce Gaziantepspor ve Steaua Bükreş maçlarını düşünmeliyiz. Avrupa Ligi'nde de başarıyı hedefliyoruz. Oyuncularımız da biz de bunun bilincindeyiz. Her maçta rakiplerimize saygı duyarak, kalitemizi göstererek yolumuza devam edeceğiz. Yarıştığımız tüm kulvarda başarılı olmak için çalışmalıyız.'' ''Galatasaray ve Beşiktaş bizi kıskanıyor mu'' şeklindeki Fenerbahçeli bir öğrencinin sorusu üzerine de Daum, ''Galatasaray da Beşiktaş da arkamızdan gelen rakipler ama bizim durumumuzu kıskandıklarını düşünmüyorum. Onlar bizim rakiplerimiz'' yanıtını verdi. -''ROBERTO CARLOS'UN TAKIMDA OLMASI ÖNEMLİ''- Daum, Roberto Carlos'un ülkesine döneceği yolundaki spekülasyonların hatırlatılması üzerine, ''Carlos gibi bir oyuncunun Fenerbahçe'de olması çok önemli'' dedi. Roberto Carlos hakkında basın önünde spekülasyon yapılmaması gerektiğine inandığını anlatan Alman çalıştırıcı, şunları kaydetti: ''Kendisi inanılmaz iyi adam, bizim takımımızda böyle bir adamın olması çok önemli. Carlos, insan karakteri olarak çok önemli. Şimdiye kadar bize her anlamda katkıda bulundu ve yardımcı oldu. Burada olduğu müddetçe böyle gidecek. Benim anladığım kadarıyla basında çıkan bazı haberlerde, Carlos bir yerlere gidiyor, sonra geri dönüyor. Bunun altında sanki bir huzursuzluk olması beklentisi de var mı diye zaman zaman düşünebilirim. Bizde de böyle etkilenme oldu ama kısa sürede atlattık, bunun böyle olmadığını biliyoruz, yani rahatsız olmayacağız. Bu tür yarışmacı grupların yolunda yürürlerken engellerle karşılaşmaları son derece normal, bu tür şeyleri kendi aramızda çözüyoruz.'' -''ÖZER HURMACI'DAN FAZLASIYLA YARARLANACAĞIM''- Daum, Özer Hurmacı'nın oynamamasıyla ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi: ''Kendisi haziran ayında ameliyat oldu. 6 hafta kadar yoğun bir tedavisi oldu. Şimdi artık ayağa kalkıyor, bizim artık ondan istifade etme zamanımız geldi. Ama tıbbi bekleme zamanı geçti ama ben onu elimin altında tutuyorum, onu koruyorum. Ondan imkanlar oluştuğunda da zaten fazlasıyla yararlanacağım. Ama bunu birgün için yapmak istemiyorum, ondan sürekli faydalanmayı düşünüyorum. Kim ne yazarsa yazsın, ben günlük düşünmüyorum.'' -''TÜRKİYE İKİNCİ VATANIM''- Daum, Türkiye ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, öncelikle Türkçe olarak, ''Türkiye'de bulunmaktan çok mutluyum, Türkiye'yi çok seviyorum. Türkiye ikinci vatanım'' dedi. ''Mehmetler, Ayşeler benim gibi büyüdüler, benim arkadaşlarım oldular. Onlar nasıl öğrendilerse ben de Türkçeyi öğreniyorum'' diyen Alman teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı: ''Uzun süre Türkiye'de kaldım. Beşiktaş'ta çalıştım. Türkiye'deki dostluğu çok kalpten buldum. Hatta döndükten sonra, buradaki dostluğun, insanlığın, misafirperverliğin iyi olduğunu hissettim, bu yüzden Türkiye'yi çok seviyorum. Çünkü birçok şeyi de yaşadım. Günlük hayatta yaşadım. Burada bulunduğum sürece yaşadım, yaşıyorum. Benim için önemli olan sadece günlük yaşantı da değil. Eğer bir insan kendi bulunduğu ortamın dışında yaşıyor, yaşamaya çalışıyorsa ve bunun için gayret sarf ediyorsa, buranın yabancısı gibidir ama bunu bana yaşatmadılar. Burada ben iki taraf için de köprü olduğumu düşünüyorum.'' Söyleşinin sonunda İstanbul Lisesi Müdürü Adnan Ersan, Atatürk'e hayranlığını bildiği Daum'a bir Nutuk kitabı ve plaket hediye etti.
Fenerbahçeli futbolcu Diego Lugano, herkesin kıskanacağı bir performansla lige başladıklarını söyledi. Fenerbahçe Gazetesi'nin bu ayki sayısında röportajı yer alan Uruguaylı savunma oyuncusu, performansı ve hedefleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın ifade ettiği gibi, takım olarak hedeflerinin şampiyonluk olduğunu kaydeden Lugano, ''Gerçekten de herkesin kıskanacağı bir performansla lige başladık. Yeni arkadaşlarımızın uyumu sağlanıp, sakatlarımız iyileşince daha da başarılı olacağımızı sanıyorum. Hedefimiz, başkanımızın açıkladığı gibi şampiyonluk. Bunun dışındaki sonuçların camiada kimseyi mutlu etmeyeceğinin bilincinde olarak, tüm gücümüzle çalışıyoruz'' dedi. ''KAYBETMEYİ ASLA KABUL ETMEM'' İyi hırsın, doğru yönlendirildiğinde sporcuyu başarıya götürdüğünü, kötü hırsın ise zarar verdiğini belirten Lugano, şunları kaydetti: ''Taraftarlar benim sürekli kazanma isteğimi görüyorlar. Kaybetmeyi asla kabul etmem. Kaybedince çok kötü bir ruh haline bürünüyorum. Herkesle, en ufak şeyden bile kavga çıkartacak kadar sinirli oluyorum. İnanın, evime gittiğim zaman, başka şeylerden hırsımı alarak sakinleşiyorum. Her zaman kazanmayı düşünen bir yapım var. Onun dışında bir düşüncem yok. Hatta, kaybettiğimiz zaman, çoğu kez kendi iç dünyama döner, kendimle kaybetme nedenlerimi araştırır, kendimi sorgularım.'' ''EN BÜYÜK İSTEĞİM FENERBAHÇE'Yİ UEFA ŞAMPİYONU OLARAK GÖRMEK'' Uruguaylı futbolcu, en büyük isteğinin Fenerbahçe'yi UEFA şampiyonu görmek olduğunu ifade etti. Sarı-lacivertli ekibin altyapısının, tesislerinin, seyircisinin ve stadının iyi olduğunu, doğru yöneticilerle idare edildiğini anlatan Lugano, ''Benim burada en büyük isteğim Fenerbahçe'yi UEFA şampiyonu olarak görmek. Hedefleri kalpten istemek lazım. O yola baş koyup hedefe odaklanmak lazım. Biz de bunu gerçekten istersek, yapabileceğimizin de farkında olursak neden olmasın. Tabii ki bu yol çok uzun ve çetin rakiplerle dolu yoldur. Bunu istemek ve odaklanmak lazım'' ifadelerini kullandı. ''ALDIĞIM KARTLAR DOĞRU'' Fenerbahçeli futbolcu, gördüğü kartların adil olup olmadığı sorusuna verdiği yanıtta, ara sıra itirazlarını abarttığını belirterek, ''Hakeme 'Gördün mü görmedin mi?' anlamında işaret dili kullanıyorum, ama yanlış anlaşılıp anında kart görüyorum. İtirazımı ara sıra abarttığım da oluyor. Bunun için aldığım kartlar doğru. Bunlara bir itirazım olamaz'' dedi. Fenerbahçe ile imzaladığı yeni sözleşme geciken Lugano, tatil döneminin ardından, sezon başlayana kadar olan süreçte Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Uruguay 20 Yaş Altı Milli Takımı'yla antrenmanlara çıktığını bildirerek, ''Uruguay'dan fiziksel anlamda hazır geldim. Sadece ritm ve birlikte oynama uyumu biraz zaman aldı'' diye konuştu. Bilica ile aralarında çok iyi bir uyum olduğunu anlatan Lugano, ''İyi bir ikili olduğumuz görülüyor. Eksiklerimiz var ama onları zamanla gidereceğiz'' dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, hem sarı-lacivertli takımda, hem de Türk Milli Takımı'nda görev yapmasının söz konusu olamayacağını belirtti. Daum, ''Espress'' gazetesine yaptığı açıklamada, ''Fenerbahçe'de ve Türk Milli Takımı'nda aynı zamanda teknik direktörlük yapmak, benim için söz konusu olamaz. Bir koltuğa iki karpuz sığmaz'' dedi. Haberde, medyada, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'den boşalacak görev için Rusya'nın teknik direktörü Guus Hiddink ile şu anda herhangi bir takımı çalıştırmayan Jürgen Klinsmann, Bernd Schuster ve Sven Göran Eriksson'un da konuşulduğu ifade edildi.
Fenerbahçe ile Romanya'nın Steaua Bükreş takımları arasında 22 Ekim Perşembe günü Bükreş'te oynanacak UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu 3. hafta karşılaşmasını İskoç hakem Douglas McDonald yönetecek. Steaua Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçta Douglas McDonald'ın yardımcılıklarını William Conquer ve Graham Chambers yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Steven Mclean olacak.
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Christoph Daum yönetiminde, Can Bartu Tesisleri'nde 1,5 saat süren antrenmanda sarı-lacivertliler ikili mücadele çalıştı. Isınma ve pas çalışmalarının ardından takım iki gruba bölünürken, futbolcular önce 1'e 1, sonra da 2'ye 1 çalışmalar yaptı. Semih-Cristian, Özer-Selçuk, Mehmet Topuz-Vederson arasındaki mücadeleler oldukça çekişmeli geçti. Antrenman çift kale maçla tamamlanırken, İstanbul Lisesi'nde söyleşiye katılacak teknik direktör Christoph Daum, 10 dakika erken sahadan ayrıldı. DAUM'DAN ÖZER'E ''BRAVO'' VE ALKIŞ Özer'in antrenmanda ortaya koyduğu performans teknik direktör Daum'u sevindirdi. Futbolcularına sık sık uyarılarda bulunan Daum'un sesi antrenman sahasında yankılanırken, Alman teknik adam iki pozisyonda gösterdiği mücadele ve attığı goller nedeniyle Özer'i alkışlayıp, ''Bravo'' dedi. ALEX VE GÜİZA'NIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR Sakatlığı bulunan Alex ve Güiza'nın tedavisine tesislerde devam edildi. Sakatlandığı için İspanya Milli Takımı'ndan dönen Güiza'nın sağ arka adalesinde yırtık bulunduğu ifade edilirken, bu futbolcunun ligin 10. haftasında Galatasaray ile yapılacak derbi mücadelesine yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Sağ arka alt adalesinde ağrı olan Alex ise Gaizantepspor mücadelesine hazır hale getirilmeye çalışılıyor. Tedavisi süren Deivid de antrenmanda yer almadı. Bu arada, sarı kart cezalısı olduğu için (A) Milli Futbol Takımı aday kadrosundan çıkarılan Semih takıma katılarak Gaziantepspor maçının hazırlıklarına başladı. Sarı-lacivertliler, günün ikinci çalışmasını akşam saatlerinde basına kapalı olarak gerçekleştirecek.
Futbol A2 Ligi'nde, ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray yarın karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertlilerin sahası olan Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde oynanacak karşılaşma, saat 15.00'de başlayacak. A2 Ligi Marmara Grubu'nda 6'şar maça çıkan ezeli rakiplerden Galatasaray, 16 puanla liderlik koltuğunda otururken, Fenerbahçe ise 12 puanla üçüncü sırada yer alıyor.
Fenerbahçe kaptanı Alex, Türk Milli Takımının 2014 yılındaki Dünya Kupası'na katılmasını çok istediğini söyledi. Alex, kendisine ait internet sitesinde Türk Milli Takımımı'nın son durumunu değerlendirdi ve "Türkiye'nin dünya kupası rüyası 4 yıl daha ertelendi. Teknik Direktör Fatih Terim istifa etti ve Federasyon yeni bir antrenör arıyor. Yeni gelecek antrenör Türk Milli Takımı'nı 2014 Dünya Kupasına sokmaya çalışacak. Ben şahsen ülkemde oynanacak 2014 Dünya Kupası finallerine Türk Milli Takımı'nın katılmasını çok arzuluyorum. Bu gerkçekleşirse, benim için büyük mutluluk olacak" dedi. LİG TV'nin haberine göre, Fenerbahçe Gaziantepspor maçının hazırlıklarını sürdürürken, Alex'in sakatlığı da sürüyor. Uzun süredir takımla antrenmanlara çıkamayan yıldız futbolcunun Gaziantepspor maçında oynamasının zor olduğu ifade edildi. Hem Alex'in sakatlığı, hem kart cezası sınırındaki futbolcuların çokluğu, hem de milli takımdan dönecek futbolcuların yorgun olması nedeniyle teknik direktör Daum'un da pazar günü oynanacak olan maça değişik bir ilk 11 le çıkmayı planladığı öğrenildi. Alman hocanın Brezilya Milli Takımı'nın Bolivya ile deplasmanda oynadığı maç sonrası yüksek rakımdan etkilendiğini açıklayan Andrea Santos'un yanısıra, bu gece geç saatlerde Uruguay Milli Takımı ile Arjantin'in karşısına çıkacak olan Lugano'yu dinlendirmeyi planladığı öğrenildi. Alman hocanın Lugano'nun yerine Önder'e, Santos'un yerine geride Roberto Carlos önünde Wederson'a görev vermeyi düşündüğü belirtildi. Alex'in yerine ise Emre Belözoğlu'nun forma giyme şansının yüksek olduğu, ancak son antrenmanlarda çok formda gözüken Ömer Hurmacı'nın da şans bulabileceği ileri sürüldü. İspanya Milli Takımı'nda sakatlanan, Gaziantepspor ve Steau Bükreş maçlarında oynayamayacağı açıklanan Daniel Güiza'nın yerine ise Semih Şentürk'ün forma giymesine kesin gözü ile bakılıyor.
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını, bugün tek antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Christoph Daum yönetiminde, Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve 1 saat 45 dakika süren akşam antrenmanında, sarı-lacivertliler, ters top çalışmasının ardından, kanatlardan gelen ortalara gol vuruşları yaptı. Antrenman çift kale maçlarla sona erdi. İspanya Milli Takımı'ndan sakat dönen Güiza'nın tedavisi sürerken, sarı-lacivertli futbolcu, bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan yönetiminde bir süre koşu yapıp, tesislere girdi. Çift kale maçta hafif bir sakatlık geçiren Semih, teknik heyeti korkuttu. Sarı-lacivertli futbolcu, sağlık ekibinin kontrollerinin ardından antrenmana devam etti. Sakatlıkları bulunan Alex ve Deivid'in ise tedavilerine devam edildi. A2 takımının bugün Galatasaray ile yaptığı maçta forma giyen genç forvet Furkan'ın yanı sıra U17 Milli Takımı'nda bulunan Onur, antrenmanda yer almadı. U19 Milli Takımı'ndan dönen Abdülkadir takıma katılırken, Ümit Milli Takım'dan dönen kaleci Volkan Babacan, takımdan ayrı koşu yaptı. Fenerbahçe, Gaziantepspor maçının hazırlıklarını yarın akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek.
Basketbolda, 25. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın toplantısı, Ankara'da yapıldı. Toplantıya, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaşkanı ve Merkez Hakem Komitesi Başkanı Metin Şahin, TBF Erkekler Ligler Koordinatörü Ayhan Gümüş, Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, Efes Pilsen Takım Kaptanı Ender Arslan ve Fenerbahçe Ülker Takım Kaptanı Ömer Onan katıldı. İlk olarak söz alan TBF Asbaşkanı ve Merkez Hakem Komitesi Başkanı Metin Şahin, Türkiye'nin en yüce makamı adına düzenlenen kupa maçının çok çekişmeli ve zevkli bir mücadeleye sahne olacağına inandığını belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de yarınki maçı izlemeye geleceğini söyledi. Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, geçen sezonu Efes Pilsen tarihinin en önemli sezonu olarak değerlendirerek, ''Biz bugün buraya hem lig hem kupa şampiyonu olarak geldik. Bu senenin en anlamlı kupasına çıkacağız. İki takım arasında geçen sene oynanan final, sadece basketbolseverler açısından değil, spor kamuoyu açısından güzel geçmişti. Geçen senenin finalinde yaşadığımız basketbol kalitesini, bu seneye de taşımak istiyoruz'' diye konuştu. Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic ise Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı sezonun başlangıcı olarak değerlendirerek, şunları söyledi: ''Bu kupa, bizim için Türkiye Kupası elemelerinden daha önemli. Her iki takımın da performanslarını tam olarak ortaya koyacakları ilk maç. İki takımda da yeni oyuncular, yeni yüzler ve yeni starlar var. Bu önemli kupayı kazanmak istiyoruz. Geçen senenin finalinde yaşanan basketbol kalitesini tekrar ortaya koyarak, basketbolun değerini yükselteceğimiz bir maç olmasını diliyorum.'' -TAKIM KAPTANLARI- Efes Pilsen Takım Kaptanı Ender Arslan, geçen sene iki takım arasında oynanan final serisinin tarihe geçecek bir seri olduğunu söyledi. İki takımın da iskelet kadroyu koruduğunu ve önemli takviyeler yaptığını belirten Arslan, ''Yarınki maçta da mücadele üst seviyede olacak. Maçın, kurallar çerçevesinde sert geçeceğine inanıyorum. İki takım da kaybetmeyi sevmeyen yapıda takımlar. Güzel bir mücadele olacak'' dedi. Fenerbahçe Ülker Takım Kaptanı Ömer Onan ise adından da anlaşılacağı gibi çok önemli bir kupanın maçına çıkacaklarını ifade ederek, ''Birbirlerini iyi tanıyan iki takımın maçında gülen taraf olmak istiyoruz. Her iki takım da çok kaliteli kadroya sahipler. Efes Pilsen de, Fenerbahçe Ülker de Milli Takım'a en çok oyuncu veren kulüpler. Bu nedenle fazla bir arada olma şansı bulamadılar. Yarınki maçta kim daha çok birbirine alışırsa, başarılı olacaktır. Geçen sezon Türk Telekom'a kaybetmiştik, bu sene kazanmak istiyoruz'' diye konuştu. -HAKEMLER- TBF Asbaşkanı ve Merkez Hakem Komitesi Başkanı Metin Şahin, yarın yapılacak maçta görev alacak hakemleri de açıkladı. Takımlardan hakemlere yardımcı olmaları konusunda ricada bulunan Şahin, ''Bu değerli kupanın maçını, Murat Biricik, Rüştü Nuran ve Aytuğ Ekti hakem üçlüsü yönetecek. Mutlaka hatalar olacaktır, ama bu hataların en az seviyede olmasını temenni ediyoruz. Kulüp yöneticilerinden, teknik kadrolardan ve oyunculardan, bu konuda anlayışlı olmalarını bekliyoruz'' ifadelerini kullandı. Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker takımları arasında yarın 25. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, saat 19.30'da başlayacak ve D Spor'dan naklen yayınlanacak. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı daha önce Efes Pilsen 7 kez müzesine götürürken, Fenerbahçe Ülker ise kupayı 4 kez kazanma başarısı göstermişti.