İspanya'nın Sevilla kentindeki yerel gazetelerden ''Diario de Sevilla'' Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Mehmet Aurelio'yu transfer etmek için Real Betis kulübü ile pazarlığa başladığını iddia etti. Haberde, Fenerbahçe'nin Real Betis'e 3.7 milyon Avro bonservis bedeli önerdiği ancak Aurelio'nun halen transfer edilebilir olduğunu düşünen Galatasaray ve Beşiktaş'ın da girişimlerde bulunduğu ileri sürüldü. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in Real Betis'e 2.5 milyon Avro teklif ettiği ama İspanyol kulübünün bunu az bulduğu belirtilen haberde, siyah beyazlıların yeni bir teklif götürebilecekleri yazıldı. Real Betis ve Aurelio'nun yakın çevresi ile görüşmeler yaptığı kaydedilen Galatasaray kulübünün yöneticisi Haldun Üstünel'in ise henüz teklifini söylemediği bildirildi. İspanyol gazetesine göre, ''İstanbul'un 3 büyük kulübü arasında Aurelio savaşı devam ederken'', gelecek hafta çözümün bulunacağı yorumu yapıldı.
Beko Basketbol Ligi'nin iddialı takımlarından Fenerbahçe Ülker, tecrübeli oyuncusu Damir Mrsiç ile olan sözleşmesini 1 yıllığına uzattı. Sarı-lacivertli takımın kaptanlığını da yapan ve uzun yıllardan beri Türkiye'de basketbol hayatını sürdüren Mrsiç, Türk vatandaşlığına geçerek Demir Kaan ismini almıştı. Damir Mrsiç, Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, 1 sezon daha kariyerini Fenerbahçe Ülker'de sürdüreceğini belirterek, ''Kaptan olarak kariyerimin son yılını Fenerbahçe Ülker'de şampiyonluk yaşayarak tamamlamak istiyorum. Kariyerimin son dönemlerini yaşayan bir oyuncu için bunun büyük bir onur olduğunu çok iyi bilen biriyim. Beko Basketbol Ligi'nin kalitesinin arttığı her yıl biz de Fenerbahçe Ülker olarak gücümüzü artırıyoruz'' dedi. Tecrübeli oyuncu, takım olarak mücadele edecekleri her kulvarda da başarılı olmak için kendi adına elinden geleni yapacağını kaydetti.
Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Salih Zeki Çolak'ı ziyaret etti. Yıldırım, beraberinde Genel Sekreter Vedat Olcay, Yönetim Kurulu üyeleri Ünal Uzun, Yasemin Merçil, Sportif Direktör Aykut Kocaman, İdari İşler Koordinatörü Serkan Acar ve Fenerbahçe Televizyonu Genel Müdürü İhsan Topaloğlu ile Tümgeneral Çolak'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Yıldırım, 30 Ağustos 2009 günü itibariyle korgeneralliğe yükselecek olan Çolak'a yeni görevinde başarılar diledi.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, memleketi Diyarbakır'da yine çok iyi bir şekilde karşılandı. Halkın arasına karıştığı her an ilginin odak noktası olmayı başaran Sarı-Lacivertliler’in patronu için tribünlerde açılan ‘Hoşgeldin büyük başkan’ pankartı dikkat çekti. Fanatik'in haberine göre Diyarbakırlılar, bir başka hemşehrileri Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özdemir’i de unutmadılar. Özdemir için de ayrı bir, ‘Memleketine hoşgeldin Nihat Özdemir’ pankartı hazırlanmıştı. Ancak Sarı-Lacivertliler’in idarecisi bu deplasmanda kafileye katılamamıştı.
Fenerbahçe, İsviçre'nin FC Sion takımıyla yarın akşam yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçının hazırlıklarını tamamladı. Sarı-lacivertliler, teknik direktör Christoph Daum yönetiminde, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde bu akşam son çalışmasını yaptı. İlk 15 dakikası basına açık tutulan antrenmana, 23 yaşına basan Kazım'ın doğum günü kutlamasıyla başlandı. Milli oyuncuya, her doğum günü kutlamasında olduğu gibi şampiyonluk kupası armağan edildi. Teknik direktör Daum, kutlamanın ardından oyuncularına FC Sion maçı ve antrenman programıyla ilgili bilgi verdi. Isınma ve koordinasyon çalışmasıyla başlayan antrenmanda ise futbolcular daha sonra yarı sahada teknik ağırlıklı çalışma yaptı. Dar alanda çift kale maçın ardından, sarı-lacivertli ekip sahada kalarak özel bir çalışma daha gerçekleştirdi. Takım kaptanı Alex ve Mehmet Topuz, bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan yönetiminde, takımdan ayrı çalıştılar. Sakatlıkları bulunan Deniz Barış ve Deivid ise antrenmana katılmadı. Fenerbahçeli futbolcular, antrenmanın ardından FC Sion maçı için tesislerde kampa girdi.
UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında bugün Fenerbahçe ile karşılaşacak olan İsviçre'nin FC Sion takımı, hazırlıklarını tamamladı. İsviçre ekibi, son çalışmasını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, teknik direktör Didier Tholot yönetiminde gerçekleştirdi. İlk 15 dakikası basına açık yapılan antrenmanda, futbolcular taktik ağırlıklı çalıştı. Sionlu futbolcular, antrenmanın ardından Fenerbahçe maçı için dinlenmeye çekildi.
FC Sion Teknik Direktörü Didier Tholot, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında yarın Fenerbahçe ile çok zor bir maç yapacaklarını söyledi. Tholot, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, İsviçre'deki ilk maçta, sahalarında 2-0 yenildiklerini hatırlatarak, ''Bu sonucun ardından, yarınki maç bizim için çok zor olacak'' dedi. Futbolda her türlü sonucun bulunduğunu vurgulayan Didier Tholot, ''Fenerbahçe karşısında elimizdeki en gerçekçi kartı oynayacağız. Elimizden geleni yapacağız. Futbolda her türlü sonuç var'' diye konuştu. Tholot, bir soru üzerine, ilk maçta ilk 11'de forma giyen Dominguez'in, sakatlığı nedeniyle yarınki maçta yer almayacağını söyledi. FC Sion'un yarınki maça şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor: Vanins, Vanczak, Sarni, Alioui, Bühler, Marin, Fermino, Serey Die, Paito, Obradovic, Mpenza
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, İsviçre’nin Sion takımıyla yarın oynayacakları UEFA Avrupa Ligi play off turu rövanş maçıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi!.. İlk maçtaki 2-0’lı skor avantajına rağmen yarınki maça kazanmak için çıkacaklarını söyleyen Christoph Daum, Tuncay’ın transferiyle ilgili olarak da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Daum’un basın toplantısında MARATON.COM.TR olarak derlediklerimiz şöyle: “İLK HEDEFİMİZ LİGDE BAŞARILI OLMAK AMA…” Sion maçını heyecanla bekliyoruz ve hep birlikte bu turu geçmek istiyoruz. Daha önce de söylediğim gibi bizim ilk hedefimizi ligde başarılı olmak ama tabi böyle bir avantaj yakalaşmışken bu turu da geçmek istiyoruz. F.Bahçe’nin de Avrupa’da olmas çok sevinidirici bir şey. “SION YARIN DA BİZİ ZORLAYACAKTIR” Sempatik bir kulüp olmak istiyoruz. Avrupa’da da çok sayıda taraftarımız var. Onlar her zaman İstanbul’a gelemiyor. Onun için biz Avrupa’ya gidip onlarla buluşacağız. Birinci maçta Sion’un mücadele eden bir takım olduğunu gördük. Sion yarın da bizi zorlayacaktır. Maça gelecek olan taraftarımız güzel bir mücadele görecek, buna eminim. “EN İYİ 11’LE SAHADA OLACAĞIZ” Bir avantaj yakaladık ama hiçbir şey daha garanti değil. İlk maçtan daha net bir skorla ayrılıp ikinci maçta kaybeden takımlar oldu. Bunu biliyoruz. Rakibimiz küçümsemek doğru olmaz. Taraftarımızla birlikte yarın tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Yarın en iyi 11’le sahaya çıkacağız. Bu maçın önemini gösteriyor. Hiç kimseyi korumak amacıyla oynatmamayı düşünmüyorum. Bu yanlış olur. Bu nedenle en iyi 11’le çıkacağız. “ROBERTO CARLOS’U OYNATMAYABİLİRİM” Bir tek Roberto Carlos ile konuşmam gerekiyor. Yaşadığı sakatlıktan sonra bayağı iyi maçlar oynadı ama belki onu oynatmayabilirim. Maçı kazanmak istiyoruz. Bunun başka bir nedeni de Avrupa’da toplamak istediğimiz puanlardır. Honved ile berabere kaldık son dakikada ama yarınki maçta mutlaka kazanmak istiyoruz. “ALEX PAZAR GÜNÜNE YETİŞİRSE MUCİZE OLUR” Alex şimdiye kadar takımla idmana katılmadı. Onun için yarın onu oynatmak risk olur. Alex Pazar günkü maça yetişirse bu da bir mucize olur. Pazar gününe yetişirse çok seviniriz ve Alex ile sağlı bölümümüze da kompliman yapmak istiyorum, bu kadar iyi çalıştıkları için. “ANDRE VE CRISTIAN ÇABUK UYUM SAĞLADI” Geldiğimizden beri her oyuncumuza destek olmak istiyoruz. Colin ve Gökhan’da iyi bir gelişme var. Andre ve Cristian da uyum sağladı. Biz de onlara destek sağlamaya çalışıyoruz. Cristian ile Andre Corinthians’ta o kadar iyi oynamıyorlardı ama buraya çabuk uyum sağladılar. Futbolcuların gelişimiyle ilgili olarak her zaman iki tarafı görmek lazım: Yardım eden hoca ve yardımı kabul eden futbolcular… Bu oyuncularda daha fazla potansiyel var ve daha da fazla gelişmeleri gerekiyor. “TUNCAY’A KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK” Tuncay’ın olayı medyadan da doğan bir olay. Medya bazen büyütebiliyor ama bu normal. Tüm programlar için konu lazım, gazeteleri doldurmak için konu lazım. Bizim tarafımızdan bu konuda fazla bir gelişme yok. Siz F.Bahçe Yönetimi ve Teknik Heyeti’ne güvenin. Herhangi bir transfer olursa da kimin nerede oynayacağı konusunda da bize güvenin. Barcelona, Real Madrid gibi kulüplerde de 22’den fazla oyuncu var ama kimin nerede oynayacağı sorun olmuyor. Tuncay’ı kadromuza katabilirsek eminim daha kötü olmayız Tuncay’ın F.Bahçe’nin bir evladıdır. Bizim camiamıza bağlı bir oyuncu. Tuncay için kapımız her zaman açık. “TRANSFER KONUSUNU YÖNETİMLE SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUZ” Sürekli yönetimle konuşuyoruz ve durum değerlendiriyoruz. Transferle ilgili ne olabileceğini sürekli inceliyoruz. Dünyada çok futbolcu F.Bahçe’ye gelmek ister. Bizim görevimiz bunları değerlendirip karar vermek. F.Bahçe’ye gelmek isteyen tüm futbolcuları değerlendiremeyiz tabi ki.
Sözleşmesi feshedilen Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Edu Dracena, ülkesine döndü. Lufthansa Havayolları'na ait uçakla, Frankfurt üzerinden ülkesine giden Edu, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, ''Fenerbahçeli taraftarlara ve Türk halkına, burada beni çok iyi ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Burada yaptıklarımdan memnunum. Takım adına iyi şeyler yaptığıma inanıyorum'' dedi. Mutlu bir şekilde Türkiye'den ayrıldığını ifade eden Edu, Fenerbahçe için en iyisini verdiğini, ancak bu şekilde ayrılmaktan dolayı da üzüntü duyduğunu söyledi. Yönetimin son aylardaki davranışlarının kendisini üzdüğünü kaydeden Edu, ''Yönetim tarafından biraz saygı, sevgi görmek isterdim. Herkesin bildiği gibi ben takım içinde oynarken sakatlandım. Benim kulübe ihtiyacım olduğu bir dönemde, kulüp bana sırtını döndü'' diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiğini ve ''Git hakkını FIFA'da ara'' denildiğini, böyle bir davranışı ise beklemediğini anlatan Edu, futbol yaşantısına bir başka kulüpte devam edeceğini, Brezilya ve Avrupa'dan birkaç kulüple görüşme halinde olduğunu açıkladı. Kendisi için Türkiye defterinin kapandığı dile getiren Edu, ''Galatasaray'dan teklif alırsan düşüncen ne olur'' şeklindeki bir soruya, ''Bu olaylardan dolayı çok üzgünüm. Şu anki düşüncem Türkiye'ye bir daha dönmemek'' yanıtını verdi. ''Geçen yıl takımda yaşanan hayal kırıklığının sorumlusu kim'' şeklindeki soruyu ise Edu, ''Futbolcuların da teknik direktörün de yönetimin de payı var. Teknik direktörü de getiren yönetim'' diye yanıtladı. ''BAŞKAN YILDIRIM BENİ KABUL ETMEDİ'' Başkan Aziz Yıldırım ile görüşemediğini anlatan Edu, ''Bu son gelişimde ondan beklediğim saygıyı göremedim. Kendisiyle görüşmek istedim, ama beni kabul etmedi. Biz, kulüp için oynuyoruz, her şeyimizi ortaya koyuyoruz. Oyun içinde sakatlanıyoruz. Sakatlandığımızda da kulüp böyle şeyler yapabiliyor'' dedi. Sorular üzerine, kulüpten bu yılki alacaklarının ödenmediğini, takım arkadaşlarından ise büyük destek gördüğünü belirten Edu, ''Fenerbahçe'ye gelmek isteyen Brezilyalı futbolculara, sana sorduklarında ne söylersin'' şeklindeki soruya da ''Türkiye muhteşem bir ülke, ilk söyleyeceğim şey bu olur. Fenerbahçe'nin taraftarı mükemmel, ama yönetimin profesyonel olmadığını söylerim'' karşılığını verdi. Edu, son zamanlarda büyük sorunlar yaşasa da Fenerbahçe'yi sevdiğini ve şampiyon olmasını istediğini sözlerine ekledi.
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında bugün karşılaşacağı İsviçre'nin FC Sion takımı, İstanbul'a geldi. FC Sion kafilesini, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'nda, Fenerbahçe Kulübü Dışilişkiler Müdürü Turgut Acar, çiçekle karşıladı. Havalimanı VIP bölümünden çıkış yapan İsviçre ekibi, daha sonra otobüsle konaklayacağı otele gitti. FC Sion, bu akşam Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak. Antrenman öncesinde teknik direktör Didier Tholot, statta basın toplantısı düzenleyecek.
Diego Lugano’nun takıma katılmasından sonra teknik direktör Christoph Daum’un gözünden düşen Önder Turacı için İskoçya’nın Glasgow Rangers kulübü devrede. İskoçya’nın ünlü kulübü Glasgow Rangers’ın Önder Turacı’yı bir süredir izlediği ve önümüzdeki günlerde Fenerbahçe’ye faks yoluyla başvuracağı öğrenildi. Önder Turacı’nın bu sezon yedek kalmayı beklediği ve bu yüzden teklife sıcak bakabileceği de gelen haberler arasında.
.Bakır’da tribünlere edep yerini gösteren ve temsilci raporu ile PFDK’ya sevkedilen Fenerbahçeli oyuncuya ceza gelecek. “Pascal” Kazım, Diyarbakır’daki çirkin hareketinin karşılığını ağır ödeyecek. Beşiktaşlı Pascal Nouma’nın 2003’teki Fenerbahçe derbisinde gol attıktan sonra elini şortuna sokmasının benzerini Kazım da yaptı. Star Gazetesi'nden Aygün Özipek'in haberine göre, genç futbolcu ısınma hareketleri sırasında tribünlere karşı edep yerini avuçlayınca tepki çekti ve önceki gece Diyarbakır’da çıkan olayların fitilini ateşledi. Maçın temsilciler Murat İkinci ve Necati Öztürk bu olayı görüp rapor edince Kazım PFDK’ya sevkedildi. Lig TV’den olayın görüntülerini isteyip inceleyecek olan PFDK’nın genç oyuncuya en az 2 maç ceza verebileceği bildirildi.
UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında bugün İsviçre'nin FC Sion takımıyla kendi sahasında karşılaşacak Fenerbahçe, taraftarının önünde tur atlamak için sahaya çıkıyor. Cenevre'deki ilk maçta rakibini 2-0 yenerek, İstanbul'a avantajlı bir skorla dönen sarı-lacivertliler, yarın FC Sion karşısında turu getirecek skoru elde etmek istiyor. Turkcell Süper Lig'de 3'te 3 yaparak, kayıpsız yoluna devam eden Fenerbahçe, FC Sion'u eleyerek, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeyi hedefliyor. -OLASI 11- Fenerbahçe'nin FC Sion maçına şu 11 ile çıkması bekleniyor: Volkan Demirel, Gökhan, Önder, Lugano, Roberto Carlos, Kazım, Cristian, Emre, Dos Santos, Semih, Güiza Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak Fenerbahçe-FC Sion maçını Portekizli hakem Bruno Miguel Duarte Paixao yönetecek.
F.Bahçe'nin transferini bitirmek üzere olduğu Tuncay Şanlı için son anda Beşiktaş devreye girdi. MİSİLLEME GAZETE HABERTÜRK'ün haberine göre, Kanarya’nın kiralamak için M’Brough ile anlaştığı milli yıldızın transferinde, siyah-beyazlılar ‘son dakika teklifi’ yapıp fiyatı yükseltti. Mehmet Topuz’u ezeli rakibine kaptıran Kartal, Tuncay ile misilleme yaparak rövanşı almayı hedefliyor. İngiliz yöneticiler de “Beşiktaş’a git” diye baskı uygularken, Tuncay Şanlı ise “Ya Fener, ya Köln” restini çekti. Sarı-lacivertli yönetimin dün bitirme noktasına geldiği Tuncay Şanlı transferi konusunda yaşanan sürpriz gelişme, imzalara engel oldu. Milli yıldız için kulübü M’Brough ile kiralık anlaşması yapan Fenerbahçe, Beşiktaş’ın yıldız futbolcuya ve kulübüne daha yüksek teklif yapması ile zor durumda kaldı. Yapılan anlaşmaya göre, Fenerbahçe Tuncay’ın yıllık 3.5 milyon euroluk ücretinin 2 milyon eurosunu ödeyecek, kalan 1.5 milyon euroluk kısmı da İngiliz kulübü karşılayacaktı. Taraflar bu konuda el sıkışmışken Beşiktaş’ın devreye girip M’Brough’a daha cazip bir teklif sunması işleri değiştirdi. İngilizler, bu teklifi hemen değerlendirmeye alıp Tuncay’a Beşiktaş’a gitmesi konusunda baskı yaptı. Ancak 27 yaşındaki başarılı futbolcu, daha önce olduğu gibi yine Kartal’a ‘ret’ yanıtı verdi. Tuncay Şanlı ve menajeri Hakan Özlü, gün boyunca Middlesbrough yöneticileriyle sorunu çözmeye çalıştı. Yıldız oyuncunun, “Beşiktaş’a gitmem. Ya eski takımım Fenerbahçe’de oynarım ya da benimle ilgilenen Köln’e giderim” dediği öğrenildi. Bu restin ardından görüşmeler bugüne kaldı. Tuncay Şanlı, Türkiye’ye gelmesi halinde 1 yılı kalan bedelli askerlik hakkını da yapmış olacak. Aziz Yıldırım kesenin ağzını açacak Beşiktaş’ın Tuncay Şanlı misillemesi, Mehmet Topuz transferinde ezeli rakibini alt etmeyi başaran Fenerbahçe’ye pahalıya patlayacağa benziyor. Başkan Aziz Yıldırım, son gelişmeler üzerine transferin daha fazla uzamaması amacıyla Tuncay için önerilen 2 milyon euroluk teklifi artırmak zorunda kalacak. Böylece Beşiktaş’ın bu girişimi, F.Bahçe’nin kasasından daha fazla para çıkmasını sağlayacak. Lita: Gitmesin M’Brough’un golcüsü Leroy Lita, Tuncay’ın takımda kalması gerektiğini söyledi. Lita, “Kendisine hayranlık duyuyorum. Topla birlikte çok iyi çalışıyor ve çok akıllı. Premier Lig’e tekrar çıkabilmemiz için ona ihtiyacımız var” dedi. Bu arada Tuncay’ın Boro’nun dün Nottingham Forest’le oynanan Lig Kupası maçı kadrosuna alınmaması dikkat çekti. "Boro onu özleyecek" İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian’da Championship’i değerlendiren köşe yazarı Louise Taylor, Tuncay’ın hafta sonu Doncaster’e attığı golü en beğendiği gol olarak ilan etti. Taylor, “Aslında en iyi gol değildi. Ama ben bu onuru, belki de bu seviyede (2. Lig) bir daha göremeyeceğimiz bir futbolcuya, Tuncay’a vermeyi tercih ettim. Çünkü birkaç gün içinde ya Avrupa’ya gidecek ya da Premier Lig’e geri dönüş yapacak. Boro onu özleyecek” diye yazdı.
Fenerbahçe transferde bombayı patlatıyor!.. Uzun süredir Bursasporlu Sercan Yıldırım'ın peşinde olan sarı lacivertli yönetim, genç golcü ve kulübüyle her konuda anlaşmak üzere!.. Fenerbahçe'nin Sercan için Bursaspor'a 7 milyon Euro + Vederson'u önerdiği ancak yeşil beyazlı kulübün 8 milyon Euro + Vederson'u istediği öğrenilirken, tarafların uzlaşmaya çok yakın olduğu gelen haberler arasında!.. Anlaşma sonrası Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın resmi açıklama yapması bekleniyor!.. Resmi imzaların ise pazartesi günü atılacağı öğrenildi!..
Fenerbahçe Futbol Takımı Sportif Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekimi sonrası iyi bir gruba düştüklerini belirtti. Kocaman, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, rakiplerden Steaua Bükreş'i yakından tanıdıklarını kaydederek, ''Twente'yi Hollanda futbolunun yükselen değerlerinden biri olarak biliyoruz. Sheriff'i de Beşiktaş'la geçtiğimiz yıllarda yaptığı Şampiyonlar Ligi eleme maçlarından hatırlıyoruz. Kısacası, ilk bakışta bizim için iyi bir gruba düştüğümüzü söyleyebiliriz'' dedi. Steaua Bükreş'le yapacakları maçlardan çıkacak sonuçların grup liderini belirleyeceğini sandığını belirten Aykut Kocaman, şöyle devam etti: ''Biz, 'Öncelikli hedefimiz Süper Lig' derken, 'bundan Avrupa Ligi'ni göz ardı ettiğimiz ve önemsemediğimiz anlamı çıkmasın' derken, biz sadece önceliğimizi ilan ettik. Kimse şüphe duymasın ki, Fenerbahçe olarak Avrupa Ligi'nde de tüm gücümüzle mücadele edeceğiz ve bu ligde de var olarak en iyi yerlere geleceğiz. Yeni bir organizasyon olan Avrupa Ligi'ni elbette önemsiyoruz.''
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi'nde (H) Grubu'nda yer alan takımının eşleştiği rakiplerden memnun olduğunu söyledi. Kura çekiminin ardından FB TV'ye konuşan Daum, kendi gruplarından daha zor gruplar olduğunu belirterek, ''Kuradan memnunuz'' dedi. Gruptaki rakiplerinden Steaua Bükreş'i geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde izlediğini kaydeden Alman teknik adam, ''Tecrübeli ve milli oyunculara sahip bir takım. Güçlüler, ama geçebileceğimiz bir takım. Bükreş'ten bir futbolcu transfer etmek istemiştim ve o nedenle de izleşmiştim. Kulüp başkanı Becali eski arkadaşlarımdan biri. Orada bir arkadaşla karşılaşacağız'' diye konuştu. Hollanda'nın FC Twente takımının da güçlü bir ekip olduğunu ifade eden Daum, ''Genç futbolcular yetiştirdiler ve son yıllara iyi sonuçlar elde etti. Geçen sene Ajax ve Feyenoord gibi takımların arkasından gelen kaliteli bir ekip. Sheriff ise tanımadığım bir takım. Moldova takımıyla ilgili tüm bilgileri almak zorundayız. Tanınmayan rakipler daha tehlikeli olabiliyor'' değerlendirmesini yaptı. Alman çalıştırıcı, ilk hedeflerinin Turkcell Süper Lig olduğunu yineleyerek, şöyle devam etti: ''İlk hedefimiz lig, Avrupa Ligi hazırlıkları o nedenle farklı olabilir. Avrupa Ligi maçlarında rotasyon olacak. Yabancı futbolcu sınırı olmaması da bir avantaj ve onu da kullanmak istiyoruz. Avrupa Ligi'ne iyi bir start almamız güzel olur. İlk maçlarda iyi sonuç alıp rahat olmak istiyoruz. Avrupa Ligi'nde bu sene Şampiyonlar Ligi'ne benzer bir statü uygulandı. Bu sistem daha eşit, daha uygun ve mantıklı. Önemli olan sakatlık konusunda sıkıntı yaşamamak. Finalin oynanacağı Hamburg stadını çok iyi hatırlıyorum. Birkaç ay önce Köln'le oradan galibiyetle ayrılmıştık. Hayal etmek herkesin hakkıdır. Ancak biz gerçekçi olmalıyız. Maçtan maçta bakıyorum, ama final güzel bir şey. Elimizden gelen her şeyi yapacağız, umarım bundan final çıkar.''
UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında İsviçre'nin FC Sion takımıyla 2-2 berabere kalarak, ilk maçtaki skor avantajıyla tur atlayan Fenerbahçe, Manisaspor ile yapacağı lig maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Fenerbahçe Can Bartu Kamp Eğitim Merkezi'nde yapılan antrenman sırasında, gazetecilerin olduğu bölümün önünden geçerken, gazetecilerin çağırması üzerine, basın mensuplarının yanına gelen teknik direktör Christoph Daum, ''Bir problem var mı?'' deyince, bir gazetecinin, ''Evet, var. Kazım, FC Sion maçı öncesi yapılan son antrenmanda buradan geçerken gazeteci arkadaşlara küfür etmiş. Bunu neden yaptı?'' şeklindeki sorusu üzerine, Alman teknik adam, dünkü maçta ilk 11'de oynayan futbolcularla beraber koşan Kazım'ı durdurarak, milli futbolcuyla bir süre görüştü. Daha sonra basın mensuplarının yanına gelen Daum, ''Kazım, 'Benim hakkımda olmayan bir şeyi yazdığı için herhangi birine söyledim' dedi. Ben mesajı aldım. Kazım ile tekrar ayrıntılı konuşacağım'' şeklinde konuştu. -''TÜM KUPALARA TALİBİZ''- Daum, gazetecilerle sohbet ederken, bir gazetecinin, ''Futbolculara doğum günlerinde neden kupa veriyorsunuz? Oyuncuları kupaya mı alıştırıyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Oyuncularımıza motivasyon için kupa veriyoruz. Tüm kupalara talibiz'' dedi. -MAÇIN ADAMI LUGANO- Daum, antrenman öncesi oyuncularla saha içinde bir toplantı yaptı. Toplantının ardından teknik heyet ve futbolcular, FC Sion maçında yenilen 2 gol için 40 şınav çekerken, maçta yer almayan Roberto Carlos bu uygulamaya dahil edilmedi. Daha sonra birbirine sarılan futbolcular, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldıkları için birbirlerini kutladı. FC Sion maçının adamı seçilen Lugano ise oyuncuların oluşturduğu koridorda kucakta taşınırken, her maçın adamı seçilen oyuncuya yapıldığı gibi, takım arkadaşları Uruguaylı futbolcunun kafasına vurdu. Antrenmanda, dünkü maçta ilk 11'de forma giyen futbolcular, koşu yapıp, tesislere giderken, diğer oyuncular koşu ve dar alanda pas çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç yaptı. Berabere biten maç sonunda galip takım, penaltı atışlarıyla belirlendi. Çalışmanın bir bölümünü izleyen Daum, tesislere giderken, futbolcular, antrenör Ayhan Tumani yönetiminde çalıştı. Çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle izin alan Semih, antrenmana geç katılırken, boğaz enfeksiyonu geçirdiği bildirilen Selçuk'un salonda çalıştığı kaydedildi. Tedavisi devam eden kaptan Alex ise sahada bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan ile birlikte çalıştı. Sakatlıkları nedeniyle antrenmana çıkmayan Deniz ve Deivid'in ise takımdan önce sahada çalıştıkları ifade edildi. Fenerbahçe, yarın yapacağı antrenmanla Manisaspor maçı hazırlıklarını tamamlayarak, tesislerde kampa girecek.
Dün gece 11'de şans verdiği Selçuk ve Uğur yuhalanırken, Semih ile Vederson vasatı aşamadı. Bu görüntü Türkiye ve Avrupa'daki uzun maraton öncesi "Kulübe zaafı var" dedirtti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum her zaman elindeki kadroyu fazla değiştirmemekle eleştirilirdi. Alman hoca, dün gece Avrupa Ligi play-off rövanş maçında Sion karşısına çıkan 11'de hem sakatlıklar, hem de aslarını dinlendirmek için önemli değişiklikler yaptı. Sakatlıkları süren Alex, Deniz, Mehmet Topuz ve Deivid'in yanısıra adalesinde çekme bulunan Roberto Carlos'u 18 kişilik kadroya almayan Daum, Emre, Güiza ve Bilica'yı da dinlendirmek için yedek soyundurdu. SAÇ BAŞ YOLDURAN İKİLİ Milliyet'in haberine göre, Ancak bu sezon ilk kez ilk 11'de oynayan Uğur Boral başta olmak üzere Selçuk Şahin kötü futbollarıyla adeta 'Sahada ne işimiz var' der gibiydiler. Önder de defansta çok aksadı. Özellikle Sion'un penaltı golüyle 2-1 öne geçmesinden sonra tribünlerde başlayan tepkiler, Uğur Boral'ın kaybettiği bir topun ardından yuhalamaya dönüştü. Uğur ve Selçuk bu tepkilere mağruz kalırken, Semih ve Vederson'un da vasatı bile aşamamaları, "F.Bahçe'de kulübe zaafı var" yorumlarına neden oldu.
Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Andre Clarindo Dos Santos, özellikle son maçlarda attığı gollerle dikkati çekiyor. Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli forma ile çıktığı 8 resmi maçta 5 gol atarak, golcü özelliğiyle ön plana çıktı. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi elemelerinde yaptığı 4 maçta 4 gol atan Dos Santos, Turkcell Süper Lig'de de 1 gol kaydetti. Dos Santos, attığı 5 golle, kendisi gibi 5 gol atan İspanyol golcü Güiza ile birlikte takımının bu sezonki en golcü futbolcusu durumunda bulunuyor. Fenerbahçe'nin, 4 Avrupa Kupası, 3 lig ve 1 de TFF Süper Kupa maçı olmak üzere toplam 8 resmi karşılaşmada attığı toplam 20 golün, 10'u Dos Santos-Güiza ikilisinden geldi. Bu ikilinin ardından 3'er golle Alex ve Kazım gelirken, Roberto Carlos, Emre, Gökhan ve Semih'in de birer golü bulunuyor. -8 MAÇTA 704 DAKİKA OYNADI- Brezilyalı futbolcu, 8 maçta da ilk 11'de sahaya çıkarken, toplam 704 dakika forma giydi. Dos Santos, 6 maçta 90 dakika sahada kalırken, Beşiktaş ile yapılan TFF Süper Kupa maçında 83, Macaristan'ın Honved takımı ile deplasmanda yapılan UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçında ise 81 dakika oynadı. Fenerbahçe ile çıktığı ilk iki resmi maçta gol atamayan Dos Santos, resmi maçlarda ilk golünü UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Honved karşısında attı. Daha sonra ligde Sivasspor maçında orta sahadan aldığı topla 3 kişiyi çalımlayarak attığı golle herkesin dikkatini çeken Brezilyalı futbolcu, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda FC Sion'a 2 maçta 3 gol kaydetti. Dos Santos'un oynadığı maçlar ve attığı goller: Maç Organizasyon Süre Gol ------------------- ------------ ---- --- Beşiktaş-Fenerbahçe TFF Süper Kupa 83 - Fenerbahçe-Honved UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu 90 - Honved-Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu 81 1 Denizlispor-Fenerbahçe Turkcell Süper Lig 90 - Fenerbahçe-Sivasspor Turkcell Süper Lig 90 1 FC Sion-Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi play off turu 90 1 D.Bakırspor-Fenerbahçe Turkcell Süper Lig 90 - Fenerbahçe-FC Sion UEFA Avrupa Ligi play off turu 90 2