Fenerbahçe'nin Brezilyalı dünya starı Roberto Carlos, maç sonrasında Lig Tv mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Carlos yaptığı açıklamada "Biz hep çalışıyorduk fakat bu zamana kadar istediğimiz sonuçları alamıyorduk. Yinede çalışmalarımızı sürdürdük. Bugün skor adına değil ama oyun adına gayet memnunum. Daha da tatmin edici olacağız. Biliyoruz ki çok zor dönemlerden geçti Deivid. Yaşadığı bir çok zorluk vardı. Çok çalıştı ve bugün geri döndü. Allahta ona golle dönmeyi nasip etti. İlerde kuşkusuz bize daha çok katkısı olacak. Bizim gibi büyük takımlar zaman zaman çok zor dönemlerden geçebilir. Ben her zaman bu gibi durumlara Milan'ı örnek gösteriyorum. Herkes onların Şampiyonlar Ligi'nde oynamasına alışmıştı ama bu sene UEFA kupasındalar. Her büyük takım böyle dönemlerden geçer. Bizde bunlardan birini yaşıyoruz. Yakında herşey çok daha güzel olacak" dedi.
Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçe'ye set vermedi: 3-0 Salon: Haldun Alagaş Hakemler: Ümit Sokullu xx, Temel Öneri xx İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Özkan xx, Volkan xx, Touzinsky xxx, Millar xxx, Ulaş xxx, Trommel xx (Barış xxx, Mustafa xx) Fenerbahçe: Hakan x, Arslan xx, Coskovic xxx, Barış xx, Billings xx, Grbic xx (Serkan x, Fatih x, Murat x) Setler: 27-25, 25-22, 25-23 Süre: 81 Dakika (27, 29, 25)
Fenerbahçe'de uzun süren sakatlıkları geçen Deivid ve Vederson, Turkcell Süper Lig'de Bursaspor ile yaptıkları maçta takımlarının 18 kişilik maç kadrosunda yer aldılar. Sezona hazırlık döneminde sakatlanan iki futbolcu, uzun süren tedavi dönemi ve kondisyon çalışmalarının ardından, bu sezon ilk kez Bursaspor maçının 18 kişilik kadrosunda yer aldı. -İLK 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK- Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Bursaspor karşısında, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ile yaptıkları maçın ilk 11'inden tek değişiklikle takımını sahaya sürdü. İspanyol teknik adam ilk 11 kurgusunda Arsenal maçında görevlendirdiği Maldonado'ya yedekler arasında yer verirken, sakatlığı geçen Josico ilk 11'de forma giydi. Porto ile yapılan Şampiyonlar Ligi mücadelesinde sakatlanan Josico, 21 Ekim'deki Arsenal maçında yedekler arasındaydı. -KAZIM YEDEK KALDI- Teknik direktör Aragones'in Arsenal maçında sürpriz bir şekilde maç kadrosuna almadığı Kazım, Bursaspor maçında yedekler arasında yer aldı. Aragones ile arasının kötü olduğu haberleriyle gündeme gelen Kazım, Bursaspor karşısında yedekler arasında yer buldu. Fenerbahçe'de, sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Önder ve Emre'nin yanı sıra Burak, Deniz, Can, Gürhan, İlhan ve Tümer de maç kadrosuna alınmadı. -TRİBÜNLERDE BÜYÜK BOŞLUKLAR- Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde üst üste aldığı kötü sonuçlar taraftarı küstürdü. Arsenal maçında stadın tamamına yakınını dolduran Fenerbahçeli taraftarlar, Bursaspor maçına aynı ilgiyi göstermedi. 30 bin 423 kombine biletli seyircisi bulunan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelede, özellikle Migros kale arkası tribünü olmak üzere, tribünlerde boşluklar oluştu. Kombine biletlilerin bulunduğu bölümlerdeki boşluklar da dikkat çekti. Bursaspor taraftarı İstanbul'da takımlarını yalnız bırakmadı. Bini aşkın taraftar topluluğu misafir takım seyirci tribünündeki yerini aldı. Telsim kale arkası üst bölümdeki Fenerbahçeli taraftarlar tribüne ''O forma için biz ölürüz siz savaşın yeter'' yazılı pankart astı. -PAF LİGİ'NDE FENERBAHÇE LİDER OLDU- PAF Ligi'nin 8. haftasında Fenerbahçe, Bursaspor'u 2-1 yenerek, 21 puanla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe, Dereağzı Tesisleri'ndeki sahada oynanan maçı Cengiz ve Özgür'ün golleriyle 2-1 kazandı. Bursaspor'un golü Gökhan'dan geldi. PAF Ligi maçını başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.
Fortis Türkiye Kupası Grup 1. hafta ve Turcell Süper Lig'de 9. hafta maçlarının programında değişiklik yapıldı. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Fortis Türkiye Kupası'nda daha önce 29 Ekim Çarşamba günü saat 20.00'de yapılacağı duyurulan Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşması, 30 Ekim Perşembe gününe alındı. Daha önce 30 Ekim Perşembe günü saat 20.00'de yapılacağı açıklanan Ankaragücü-Fenerbahçe karşılaşması ise 29 Ekim Çarşamba gününe alındı. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre kupada 1. hafta maçlarının yeni programı şöyle: 29 Ekim Çarşamba: 14.00 Kayserispor-Altay (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk) 14.00 Denizlispor-Manisaspor (Denizli Atatürk) 14.00 Sivasspor-Konyaspor (4 Eylül) 14.00 Eskişehirspor-Bursaspor (Eskişehir Atatürk) 16.00 Gaziantepspor-Trabzonspor (Kamil Ocak) 20.00 Ankaragücü-Fenerbahçe (Ankara 19 Mayıs) 30 Ekim Perşembe: 16.00 Ankaraspor-Galatasaray (Yenikent ASAŞ) 20.00 Beşiktaş-Antalyaspor (BJK İnönü) -LİGDE DE MAÇLARI DEĞİŞTİ- Kupa'da maç tarihleri birbiriyle değişen Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın oynayacağı tarihler ligin 9. haftasında da yer değiştirildi. Daha önce 1 Kasım Cumartesi saat 19.00'da oynanacağı açıklanan Kayserispor-Beşiktaş karşılaşması, 2 Kasım Pazar günü saat 15.00'e, daha önce 2 Kasım Pazar günü saat 15.00'de yapılacağı duyurulan Eskişehir-Fenerbahçe maçı ise 1 Kasım Cumartesi günü saat 19.00'a alındı. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre ligde 9. hafta maçlarının yeni programı şöyle: 1 Kasım Cumartesi: 14.00 Hacettepe-Konyaspor (Ankara 19 Mayıs) 15.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Trabzonspor (Atatürk Olimpiyat) 19.00 Eskişehirspor-Fenerbahçe (Eskişehir Atatürk) 2 Kasım Pazar: 14.00 Kocaelispor-Ankaragücü (İsmetpaşa) 14.00 Gençlerbirliği-Antalyaspor (Ankara 19 Mayıs) 14.00 Bursaspor-Ankaraspor (Bursa Atatürk) 14.00 Sivasspor-Denizlispor (4 Eylül) 15.00 Kayserispor-Beşiktaş (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk) 19.00 Galatasaray-Gaziantepspor (Ali Sami Yen)
(A) Milli Basketbol Takımı'nın yanı sıra, Fenerbahçe Ülker'de uzun süre forma giyen ve geride kalan sezonu Yunanistan'ın PAOK ekibinde tamamlayan İbrahim Kutluay, Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) ekiplerinden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile sözleşme imzaladı. İbrahim Kutluay için Kuruçeşme'deki Hotel Les Ottomans'ta özel bir imza töreni gerçekleştirilirken, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İTÜ Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alper Tunga Akarsubaşı, yönetim kurulu üyesi Dr. Orhan Öcalgiray, (A) Milli Basketbol Takımı'nın yanı sıra, İTÜ takımında da genel menajerlik görevini sürdüren Harun Erdenay ve İTÜ Basketbol Takımı Şube Kaptanı Sevil Pişkin organizasyonda hazır bulundular. Kendisini 1 yıllığına İTÜ'ye bağlayan resmi sözleşmeyi imzalayan İbrahim Kutluay, 10 numaralı formayla basın mensuplarına poz verirken, kendisini eşi Demet Şener Kutluay da yalnız bırakmadı. -İBRAHİM KUTLUAY: ''ÇOK MUTLUYUM''- Kariyerinde ulusal ve uluslararası bir çok başarıya imza atan İbrahim Kutluay, TB2L ekiplerinden İTÜ'nün kadrosuna dahil olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. İTÜ'nün şampiyonluklar yaşamış, ekol olmuş, birçok oyuncuyu basketbola kazandırmış bir kulüp olduğuna dikkat çeken İbrahim Kutluay, ''Sportif başarılar ve şampiyonluklar tabii ki önemli ancak ben ne kadar önemli bir bir camiaya geldiğimi biliyorum. Harun Erdenay'la birlikte oynayacak olmaktan dolayı da memnunum. İnşallah bu sezon sonunda tekrar Beko Basketbol Ligi'ne çıkıp, orada yeni başarılara imza atarız. Bu camiaya şampiyonluk yaşatmak arzusundayız'' dedi. Basketbol oynamaya 2-3 yıl daha devam etmek istediğini aktaran İbrahim, kendisine iyi bakan profesyonel bir oyuncu olduğunu ifade etti. -AZİZ YILDIRIM'A YANIT- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın daha önce yaptığı bir açıklamadaki, kendisine takımda teknik heyet içinde çalışması için öneride bulunmalarına karşın, bu öneriyi geri çevirerek para kazanmayı tercih ettiği sözlerinin hatırlatılması üzerine de İbrahim Kutluay, şunları söyledi: ''Basketbol hayatıma başladığım Fenerbahçe'de yine sporculuk hayatımı noktalandırmak istediğimi daha önce de söylemiştim, ama olmadı. İçimde basketbol oynama isteğim devam ettiği için ayrıldım. Ayrıca Fenerbahçe takımından da bana teknik adam olarak çalışma konusunda bir teklif gelmedi. İTÜ'de olmaktan mutluyum. Buraya para için de gelmedim. Fenerbahçe'de kimseye kırgınlığım olamaz. Ben orada İbrahim Kutluay oldum. Sezon başında yurt içinden ve yurt dışından teklifler olmasına karşın, İTÜ'de oynamak beni daha çok heyecanlandırdı. Farklı hedeflerim var. Yetenekli oyuncuları basketbola kazandırmak için çalışmalar yapacağım.'' İmza atmasının ardından İbrahim Kutluay'ı ilk olarak İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ile takım genel menajeri Harun Erdenay kutlarken, Şahin, İbrahim'in yakasına İTÜ rozeti taktı. -ŞAHİN: ''AZİZ YILDIRIM ARTIK DAHA DİKKATLİ KONUŞMALI''- İbrahim Kutluay'ın transferinden dolayı yaşadıkları memnuniyeti dile getiren İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a da uyarıda bulundu. Şahin, konuşmasında, ''İbrahim'in takımımıza büyük katkı sağlayacağına olan inancımız tam. Ayrıca ikimizin ortak noktaları da var. İkimizin de birer çocuğu var ve yine ikimizin de eşleri ikinci bebeği bekliyor. Bu bebekler İTÜ'ye uğurlu gelecek. Ben İTÜ'nün yeni sezonda Beko Basketbol Ligi'ne çıkması içi ne gerekiyorsa yapmaya söz veriyorum'' diye konuştu. İbrahim Kutluay'a, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sözlerinin hatırlatıldığı sorunun ardında söz alan Şahin, ''İbrahim Kutluay artık İTÜ'lüdür ve Aziz Yıldırım onunla ilgili konuşurken artık daha dikkatli olmalı. Çünkü arkasında İTÜ camiası var. Eğer İbrahim parayı tercih etseydi, bugün başka yerlerde olurdu'' ifadelerini kullandı. Öte yandan, İTÜ Spor Kulübü'nde hem oyuncu olarak forma giyen, hem de takım genel menajerliğini yürüten Harun Erdenay, İbrahim'in eski arkadaşı olduğunu ve aynı formayı giyecek olmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirerek, ''Takım olarak Avrupa'nın en önemli oyuncularından birini transfer ettik. Birlikte İTÜ'yü önce Beko Basketbol Ligi'ne, daha sonra da başarılı eski günlerine taşıyacağız'' şeklinde konuştu.
İhsan Kalkavan'ın annesi Meziyet Kalkavan'ın cenaze namazında, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve babası Erdoğan Demirören, Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Ali Şen ile biraraya geldi. Ali Şen, yaşanan kısa süreli sohbette başkan Demirören'i, Mustafa Denizli'yi takımın başına getirmelerinden dolayı kutlayarak, ''Denizli'yi takımın başına getirerek iyi bir iş yaptınız, bu sezon şampiyon Beşiktaş olacak'' dedi. Cenaze namazında Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam da vatandaşlardan ve çevredeki öğrencilerden büyük ilgi gördü.
Fenerbahçe'ye geldiği günden beri eleştirilerin hedefi olan ve Ağustos 2008'de Paris saint Germain'e transfer olan Kezman, Fransız ekibinde de istenilen performansı sergileyemiyor. Hürriyet gazetesinin haberine göre. Sırp forvet, PSG'ye transferinden sonra 8'i lig, 2'si UEFA Kupası olmak üzere toplam 10 maçta forma şansı buldu. Nantes maçında penaltıdan attığı 1 gol ve UEFA Kupası karşılaşmasında Kayserispor'a attığı 1 gol dışında baş gol yok. Fransa League 1'de 276 dakika forma giyen ve 2 maçta sahaya ilk 11'de çıkan Kezman, UEFA Kupası'nda ise 180 dakika süre almasına rağmen sadece Kayserispor'a gol atma başarısı gösterebildi. Fransızların ünlü kulübü Paris Saint Germain ise, Fransa League 1'de çıktığı 11 maçta topladığı 17 puanla 7. sırada yer alıyor. İŞTE KEZMAN VE PERFORMANSI Sochaux 1-1 PSG (51. dakikada oyuna girdi, gol atamadı) Caen 0-1 PSG (89. dakikada oyuna girdi, gol atamadı) PSG 1-0 Nantes (Sahaya ilk 11'de çıktı, 5. dakikada penaltıdan 1 gol attı) St. Etienne 1-0 PSG (57. dakikada oyuna girdi, gol atamadı) PSG 0-1 Grenoble (Sahaya ilk 11'de çıktı, gol atamadı) Nancy 1-1 PSG (66. dakikada oyuna girdi, gol atamadı) PSG 3-2 Lorient (70. dakikada oyuna girdi, gol atamadı) PSG 0-1 Toulouse (71. dakikada oyuna girdi, gol atamadı) Kayserispor 1-2 PSG (90 dakika oynadı, 1 gol attı) Schalke 04 3-1 PSG (90 dakika oynadı, gol atamadı)
Fenerbahçe Spor Kulübü dernekleri 4 bin 90 öğrenciye çeşitli yardımlarda bulunacak. Öğrencilere elbise, ayakkabı, pantolon, sırt çantası, kapşonlu mont ve Fenerbahçe kırtasiye ürünlerinin dağıtılacağı bildirilen açıklamaya göre, çeşitli illerdeki Milli Eğitim Müdürlükleri ile temasa geçen derneklerin yardımda bulunacağı iller ve öğrenci adedi şöyle: ''Hollanda Derneği Sivas'ta 325 öğrenciye, Biga Derneği Erzincan'da 150 öğrenciye, Ukranya Derneği Erzurum'da 200 öğrenciye, Hatay Derneği Muş'ta 300 öğrenciye, İzmir Derneği Kilis'te 300 öğrenciye, Antalya Derneği Mardin'de 200 öğrenciye, Belçika Derneği Afyon ve Emirdağ'da 500 öğrenciye, Köln Derneği Van'da 200 öğrenciye, Üniversiteliler Derneği Ergani'de 200 öğrenciye, Stuttgart Derneği Şanlıurfa'da 100 öğrenciye, Hamburg Derneği Batman'da 100 öğrenciye, İsveç Derneği Kastamonu'da 200 öğrenciye.'' Ayrıca yardım kampanyasına Kıbrıs Derneği 200, Adana Derneği 250, Düzce Derneği 125, Uzunköprü Derneği 130, Gönen Derneği 110 ve Bursa Derneği de 500 öğrenciye çeşitli yardımlarda bulunarak katılacak.
Fenerbahçe'nin eski asbaşkanlarından Hamdi Akın, Sarı-Lacivertli kulübün gülen bir başkana ihtiyacı olduğunu söyledi. Akın,"Aziz Bey güldüğü zaman çok güzel, çok sempatik biri olur." dedi. Fenerbahçe, ne zaman başarısız sonuçlar alsa eski asbaşkanlardan Hamdi Akın'ın ismi başkan adayı olarak gündeme geliyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, futbolu eğlence olarak görüyor. Asbaşkanlık yaptığı dönemde futbolun oyun gibi oynanmasını istediğini, böyle olmayınca da ayrıldığını söylüyor. Sarı-Lacivertlilerin içeride değil yurtdışındaki başarılarının daha önemli olduğunu ifade eden işadamı, "Finalde oynamayabilirsiniz, önemli olan, dünyanın para yatırdığı bir takım olabilmektir." diye konuşuyor. 'Takım iyi oynamıyor' eleştirileri bir kenara, Fenerbahçe'nin gülen bir başkana ihtiyacı olduğunu dile getiren Akın'a göre, Aziz Bey güldüğü zaman çok güzel, çok sempatik biri olur. Akın şöyle konuştu:"Futbolu, Fenerbahçe'yi ve bütün takımları seviyorum. Futbol bir eğlencedir. Görev yaptığım dönemde futbolun oyun gibi oynanmasını istedim. Böyle olmayınca da ayrıldım. Her kulüp birbirini, kulüpler federasyonu, federasyon medyayı, medya kamuoyunu etkiliyor. Futbolu sevilebilir, eğlence olmaktan çıkarıp, başka bir mecraya sürüklüyorlar. İnsanları stadyumlara çekebilmeliyiz. Fenerbahçe'nin Türkiye'deki değil yurtdışındaki başarıları daha önemli. Her zaman finalde oynamayabilirsiniz, önemli olan dünyanın para yatırdığı bir takım olabilmek. Fenerbahçe'nin gülen bir başkana ihtiyacı var. Aziz Bey de güldüğü zaman çok güzel olur. Çok sempatik biri olur. Böyle birine ihtiyaç var. " KAYNAK: ZAMAN
Turkcell Süper Lig'de 9. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, ligde haftanın maçlarında görev yapacak hakemler şöyle: 1 Kasım Cumartesi: 14.00 Hacettepe-Konyaspor: Aytekin Durmaz 15.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Trabzonspor: Cüneyt Çakır 19.00 Eskişehirspor-Fenerbahçe: Kuddusi Müftüoğlu 2 Kasım Pazar: 14.00 Sivasspor-Denizlispor: Suat Arslanboğa 14.00 Gençlerbirliği-Antalyaspor: Deniz Çoban 14.00 Bursaspor-Ankaraspor: Koray Gençerler 14.00 Kocaelispor-Ankaragücü: Süleyman Abay 15.00 Kayserispor-Beşiktaş: Selçuk Dereli 19.00 Galatasaray-Gaziantepspor: Halis Özkahya
Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Fenerbahçe yönetiminden Ali Koç'un yaptığı basın toplantısına değindi. İşte Hıncal Uluç'un Ali Koç'a dikkat başlıklı yazısı... Fenerbahçe yönetimine kelimenin tam anlamı ile bir amigo ve Aziz Yıldırım fedaisi gibi girip, herhalde Koç gurubundan uyarılmış olmalı ki, aniden susan ve gözlerden kaybolan Ali Koç, geçen hafta birden ortaya çıktı ve nedense beklediğimden çok az dikkat çeken ve yorumlanan ama çok önemli laflar etti. Sevgili Genel Yayın Müdürüm Ergun Babahan spor sayfalarından çok uzaktaki köşesinde konuşmayı yorumlamasa, Fenerli medyanın nerdeyse tümü, Koç'u görmezden gelmiş olacaktı. Neden?. Ali Koç, Fener camiasında pek alışık olunmayan bir şey yaptı. Oto eleştiri.. Transferdeki hatalardan, taraftar gurupları ile iletişimleri gerektiği gibi sürdürememeye, pek çok hata yaptıklarını kabullendi. Ali Koç, konuşması boyunca, hatalardan tüm yönetimin sorumlu olduğunu ifade eden "Biz" zamiri kullandı. Oysa söz konusu kararların istisnasız hepsinin bizzat başkan Aziz Yıldırım tarafından tek başına verildiği biliniyor. Koç'un çok kibar, çok iyi seçilmiş sözcüklerle yaptığı konuşmayı Başkan Aziz Yıldırım çok iyi değerlendirmeli.. Oto eleştiride kullanılan "Biz" zamirini artık gerçek anlamıyla yürürlüğe koymalı. Fenerbahçe'yi "Ben" değil, "Biz" yönetmeli. Fenerbahçe yönetim kurulu, yönetimi başkanla fiilen paylaşmalı. Aziz Yıldırım "Ben yaptım oldu" tiranlığını sürdürürse, Ali Koç, benim anladığım kadarı ile bu yapay "Biz"in arasında daha fazla kalmaz.. Hatta o kadarla da kalmaz. Gelecek kongrelerde Yıldırım'ın karşısına "Demokratik Fenerbahçe" sloganıyla da çıkar.
Adaşının kulübede oturduğu maçı hatasız tamamlayan Volkan Babacan, güven verdi. Jaba'ya izin yok F.Bahçe'nin yedek kalecisi Volkan Babacan, otoritelerden tam not aldı... Volkan Demirel'i yedek soyunduran teknik direktör Aragones'in ilk 11'de görev verdiği genç file bekçisi, A.Gücü forvetlerine gol şansı tanımadı. Volkan, 86'da Jaba'nın yüzde yüzlük pozisyonu ayakları ile önledi. Yine gol yemedi Bu sezon üçüncü resmi maçına çıkan Volkan Babacan ikinci kez bir mücadeleyi gol yemeden tamamladı. İlk olarak sarı- lacivertli ekibin G.Brliği'ni 3-0 yendiği karşılaşmada kaleyi koruyan Volkan, 2-1 kaybedilen Sivas maçında da görev yapmış Murat ve Sezer'in gollerine engel olamamıştı. Fotomaç
KAZIM yandı... Dünkü karşılaşmada yardımcı hakem Alper Ulusoy’a İngilizce "Kör müsün" dedikten sonra "S....." diyen Kazım Kazım’ın 3 maç ceza alacağı öğrenildi. Hürriyet gazetesinin haberine göre. Karşılaşmanın 71. dakikasında girdiği bir pozisyon sonrası yardımcı hakemin kararını beğenmeyen ve sert bir tepki gösteren Kazım’ın, Disiplin Talimatı gereği bu cezayı alacağı bildirildi. Yardımcı hakemin uyarısı üzerine kırmızı kartını çıkartan hakem Hakan Özkan’ın, Futbol Federasyonu’na bugün göndereceği raporda Kazım’ın küfrünü ayrıntılı bir şekilde yazacağı ifade edildi. Bu doğrultuda Kazım, takımının bu hafta oynayacağı Eskişehirspor maçının yanı sıra büyük önem taşıyan Galatasaray karşılaşmasında da forma giyemeyecek.
Fenerbahçe'nin önümüzdeki hafta karşılaşacağı İngiliz ekibi, ligde Tottenham ile 4-2 öne geçtiği maçta berabere kaldı.. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde 5 Kasım'da karşılaşacağı Arsenal, Kuzey Londra derbisinde Tottenham ile 4-4 berabere kaldı. Arsenal'in gollerini 37. dakikada Silvestre, 46'da Gallas, 64'te Adebayor ve 68'de Van Persie attı. Harry Redknapp'i göreve getirerek çıkış yakalayan Tottenham'ın golleri ise 13'de Bentley, 67'de Bent, 89'da Jenas ve +94'te Lennon'dan geldi. Tuncay'ın 90 dakika oynayıp bir asist yaptığı maçta Middlesbrough, Manchester City'yi penaltıdan Alves ve O'Neill'in golleriyle 2-0 yendi. Tugay'ın son 22 dakika oynadığı maçta Blackburn Rovers, Aston Villa deplasmanında 3-2 yenildi. Lider Liverpool, Portsmouth'u 3-0 mağlup etti.
Turkcell Süper Lig'de yarın deplasmanda Eskişehirspor'a konuk olacak Fenerbahçe'de tek hedef 3 puan. Ligdeki son 2 maçında Kocaelispor ve Bursaspor'u yenen, Fortis Türkiye Kupası'nda da Ankaragücü'nü 1-0'lık skorla geçmeyi başaran Fenerbahçe, geçen hafta Galatasaray karşısında 4-2 kazanma başarısı gösteren Eskişehirspor'u deplasmanda mağlup etmenin hesaplarını yapıyor. Sarı-lacivertli ekipte kırmızı kart cezalısı Kazım'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Tümer, Emre, Josico ve Önder'in Eskişehirspor karşısında oynamaması bekleniyor. Bu arada sarı kart cezası sınırında bulunan Roberto Carlos ve Edu, Eskişehirspor karşısında kart görmeleri halinde, gelecek haftaki Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek. Fenerbahçe kafilesi bu akşam Eskişehir'e gidecek. Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi G grubundaki rakibi Arsenal karıştı. Premier Lig’de, ezeli rakibi olan, bir diğer Londra kulübü Tottenham ile son dakikalarda yediği iki gol yüzünden 4-4 berabere kalan Arsenal’de, maç sonrası takım birbirine girdi. İngiliz Sun gazetesi, maç sonrasında soyunma odasında çok büyük kavga ve tartışmalar yaşandığını belirtirken kaptan William Gallas’ın takıma yeteri kadar liderlik yapamadığı, yine defansta oynayan Mikael Silvestre’nin kötü performansının kavganın odağındaki konular olduğu ifade edildi. Menajer Arsene Wenger’in, bu olaylara karışan çoğu oyuncuya, haftasonu Premier Lig’de oynayacakları Stoke City maçında forma vermemeyi düşündüğü de Sun’ın haberinde yer buldu. Daily Mail gazetesi ise Tottenham’ın attığı 3. golde büyük hatası olan sol bek Gael Clichy’nin, maçtan sonra soyunma odasında gözyaşlarını zor tuttuğunu iddia etti. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde 5 Kasım tarihinde deplasmanda Arsenal ile karşılaşacak.
Fenerbahçe kulübünün resmi yayın organı "Fenerbahçe Dergisi" Kasım ayı sayısında takımın önemli oyuncularından Deivid ile bir röportaj gerçekleştirdi. Sahalarla gol ile dönen Brezilyalı oyuncu dergiye samimiyet dolu açıklamalarda bulundu. Bugün Fenerbahce.org'ta bir kısmı yayınlanan röportajın öne çıkan spotları şu şekilde : * Geçen seneyle karşılaştırdığımızda, saha içerisinde daha değişik bir düzenle oynuyoruz. Oyuncuların da buna alışması gerekiyordu. Güvenimizi bir kez kazandığımız vakit, tekrardan başarılı bir periyoda gireceğimizi biliyordum. Ve bu süreç bence Bursa maçıyla başlamış bulunuyor. "Ben oynasaydım farklı olurdu" gibi bir düşüncem hiçbir zaman olmadı. Elbetti ki katkım olurdu ama dediğim gibi futbol sadece bir kişiye bağlı değil. Takım olarak güzel maçlar çıkaracağımızı biliyorum ve matador olarak bütün katkılarımı yine göstereceğim. * Geçen 3 aylık sakatlık süresi içerisinde takımı çok özledim. Onlarla birlikte dolu dolu çalışmayı, maç ortamını, beraber yediğimiz yemekleri, şakalaşmalarımızı özledim. Artık özlem bitti! Keşke mümkün olsaydı da, Arsenal maçında oynayabilseydim ama % 100 hazır olmadığım için hem de hocamız uygun görmediği için oynamadım. Sakatlığım süresince hocalarımızla kesinlikle hazır olmadan oynamayacağıma dair bir karar almıştık. * İnsanlar sahaya daha geç döneceğimi düşünüyorlardı fakat istemek ve azim bazen çoğu şeyin önüne geçebiliyor. Profesyonel tıbbi müdahalelerin üzerine kendi azmimi de ekleyince tedavi sürecim daha erken bitti. Performansım ve moralim de bunu paralel olarak iyi durumda. Uzun süre sahadan uzak kalışım bende bir güvensizlik yarattı tabi ki. Bu çok doğal bir psikoloji ama bunun da tedavisi tekrar sahaya dönmekte yatıyordu. Artık oynamaya başladım. Kısa sürede bu güvensizliği üzerimden tamamen atacağım. * Fenerbahçe gibi bir takımın hedefleri hep yüksektir ve değişmez. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir sezon geçirmek, Türkiye Ligi'nde ise bu kez şampiyon olmak istiyoruz. Türkiye Kupası'nı da kaldırmak istiyoruz tabi ki. Kimse bu takımın gücünü unutmasın… * Ben şu anda bu güzel günleri yaşıyorsam, her şey annemin sayesinde gerçekleşti. Ölümü çok tazeyken hissettiğim boşluk, şu anda da aynı. Ve o boşluğu hayatım boyunca hiçbir şey veya hiç kimse dolduramaz. Hayata olumlu bakabilmek için hayatın güzel yanlarını göz önüne alırsınız. Çünkü hayat devam ediyor. Acı ve sıkıntıların herkese uğradığını bilmeliyiz. Canımız acısa da, hayattan yine de korkulmuyor. Acılar belki içinize yerleşiyor ama yinede ileri bakabiliyorsunuz. * Türk Milli Takımı'nda forma giymek o kadar da kolay değil. Aurelio'nun oynayabilmek için kademe kademe yaşadıklarını biliyorum. Birincisi çok iyi bir performans göstermeniz gerekiyor. İkincisi de halk bazında, Federasyon bazında ve içerideki takım arkadaşlarınız bazında tamamen kabul görmeniz gerekiyor. Neler olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. (fenerbahce.org)
Fenerbahçe kulübünün resmi yayın organı "Fenerbahçe Dergisi" Kasım ayı sayısında Türk futbolunun en önemli isimlerinden Emre Belözoğlu'nun röportajına yer verildi. Emre'nin röportajının önemli kısımları bugün Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yayınlandı. İşte Emre Belözoğlu röportajından öne çıkan spotlar : * Kronik sakatlığımın olması düşüncesi belli bir kesimi mutlu edebilir ama çok şükür bir kronik sakatlığım yok. En geç 2 – 3 hafta içinde takıma döneceğime inanıyorum. * Fenerbahçe'nin geçen sene kadrosunda bulunan oyuncular, kendi performanslarının en üst düzeylerinde oynadılar. Bunun akabinde de insanların beklentileri çok yükseldi. Bu sene takım halinde hepimiz istenilen performansın altında gidiyoruz. * Oyuncu yetiştirmek konusunda problemlerimiz var. "Biz futbolu çok seviyoruz" diyoruz ama hepsi lafta açıkçası. * Bu takım başarısızsa ki insanların gözünde bu böyle bunun sorumluluğu biz futbolcularda. İyi bir başlangıç yapmadık. Umut ediyorum sonu güzel olur. Şu aşamada kötü senaryolar yazmak ancak Fenerbahçe'yi sevmeyenlerin işi olabilir. Her şeyin en güzeline layık olan bu camiaya istediğini vermek istiyoruz. * Aragones, gerçekten tartışma kabul edilecek bir isim değil. Bu yüzden de tekrarlıyorum sabretmek lazım. Çok önemli bir isim bizi çalıştırıyor. Fenerbahçeli olarak konuşuyoruz tabi ki ama Türk futbolunun imajı da söz konusu. Kazanırsak çok şey kazanırız, kaybedersek de çok şey kaybederiz. * Asıl olan Fenerbahçe ve onun menfaatleridir. Başarılı olmakta bizim sahada gösterdiğimiz performans çok önemli ancak taraftarlarımızın vermiş olduğu destek eğer olumlu olursa, çok daha güzel işler yapabiliriz çünkü Kadıköy'de özellikle hissettiğim o sinerji yakalanırsa Dünya'da çok az takımda olabilecek bir ortam gerçekleşmiş oluyor. Bu yüzden de hep destek bekliyoruz. Fenerbahçe'nin menfaatleri için ciddi anlamda futbolculara destek olunmalıdır. Bizler burada Fenerbahçe'nin başarısı için varız ve bu beklenilen başarıları da elde etmek istiyoruz. (fenerbahce.org)
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nin 69. sayısında yazdığı "İstikrar rakiplerimizle aramızdaki en büyük farktır" başlıklı başyazısında "Uygun ortamı fırsat bilenler, 10 yıllık bir gelişim sürecini, profesyonel futbol takımının 6 haftalık dar bir dönemdeki performansı ile kıyaslayıp, eleştiri ötesinde hakarete ve iftiraya dönüşen bir sürece girdiler. Bu dönemde bizleri en çok üzen, son 10 yılda yaşadığımız mutlulukların en büyük mimarı olan taraftarımızın bu süreçte zaman zaman bizi mücadelemizde yalnız bırakması olmuştur" ifadelerine yer verdi. Aziz Yıldırımın yazısı şöyle: "Profesyonel futbol takımımızın ilk 6 hafta sonunda sergilediği performansın ardından kulübümüzün istikrarlı yönetim anlayışını yıkma fırsatı arayanlar, arzuladıkları ortamı bulduklarını düşünerek teknik ekibimize, futbolcularımıza ve nihayetinde bizlere karşı olan niyetlerini sergilemeye koyuldular. Uygun ortamı fırsat bilenler, 10 yıllık bir gelişim sürecini, profesyonel futbol takımının 6 haftalık dar bir dönemdeki performansı ile kıyaslayıp, eleştiri ötesinde hakarete ve iftiraya dönüşen bir sürece girdiler. Bu dönemde bizleri en çok üzen, son 10 yılda yaşadığımız mutlulukların en büyük mimarı olan taraftarımızın bu süreçte zaman zaman bizi mücadelemizde yalnız bırakması olmuştur. Hele içimizde, takımının kazanmasının mutluluğunu, kovaladıkları fırsat ortamına uygun koşulları yaratmayacağını düşünerek yaşamayanları görmek bizleri tam anlamıyla derinden sarsmıştır. Kulüplerinin başarısızlığı üzerine kendi geleceklerinin mutluluğunu inşa etmek isteyenler, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de bunu asla başaramayacaktır. 7. ve 8. haftanın sonunda ortaya çıkan ve ümit vadeden futbolun ardından başlangıçta içinde bulunduğumuz sezonu futbol takımımız için kaybedilmiş bir sezon olarak nitelendirenler, bu düşüncülerinden dönmeye başlamıştır. Unutulmamalıdır ki; karşılaştığımız ve karşılaşacağımız tüm zorlukları göstereceğimiz birliktelik ve ortak inançla aşacağız. Bugüne kadar yarattığımız, yaşadığımız başarıların ve gelişmenin bu birliktelik ve inançla inşa edildiğini asla unutmayalım. Bu noktada bizlere bu süreçte hep destek tam destek anlayışı ile koşulsuz destek veren sağduyu sahibi taraftarlarımıza ve bugüne kadar karşılaştığımız tüm zorluklarda yanımızda olan Divan Kurulumuza ve kulüp üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum. Kulübümüzde geldiğimiz noktada kısa dönemli değerlendirmeler ile istikrar yolunda bizlere büyük zararlar vereceğini düşündüğümüz popülist kararlar alma dönemi bitmiştir. Artık değerlendirmelerimiz orta ve uzun vadeli olmalıdır ve bu değerlendirmeler ışığında adımlar atmalıyız. Bir takvim yılında yapmış olduğumuz binlerce tasarrufun kısa bir dönemde yapılan değerlendirmesinin kulübe ve geleceğimize nedenli zararlar verdiği geçmişte yaşanan onlarca örnekte görülmüştür. İstikrar ancak uzun dönemli planlamalar ve değerlendirmeler ile sağlanabilir ve istikrar rakiplerimizle aramızdaki en büyük farktır. Kısa dönemde yaşanan olumsuzlukların sonuçlarını gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Aldığımız tedbirlerin olumlu sonuçlarını da görmeye başladık. Ancak her şeyin düzeldiğini de söylemek için henüz erken. Yönetici arkadaşlarımız ve tüm profesyonellerimiz arzulanan başarıların elde edilmesi için yoğun bir mesai harcıyor. Taraftarlarımız şundan emin olsun ki her türlü değerlendirmeyi yapıyor ve buna göre tedbirlerimizi alıyoruz. Kimse gelecek günler için kaygılanmasın ve umutsuzluğa kapılmasın. Başarı için gerekenler yapılıyor ve bundan sonrada yapılacak. Kulübümüzün takımlarının ve sporcularının yarıştığı her branşta başarılı olması bizim birinci görevimiz. Ancak unutulmamalı ki; başarılı olunan dönemlerde takıma destek olmak kolaydır. Önemli olan zor günlerde yapılan fedakarlıklar ve verilen destektir. İnançla birleştiğimizde yarattığımız mucizeler tarihimizdeki yerlerinde ışıldamaktadır. İçinden geçtiğimiz dönemde dünyada yaşanan ekonomik krizin etkileri, ilerleyen günlerde kulüplerimiz tarafında da hissedilecektir. 10 yıllık süreçte yarattığımız güçlü mali yapı ile bu etkilerin en az şekilde hissedileceğini düşünüyorum. Yinede kulübümüzün geleceği için alınması lazım gelen tedbirleri de alıyoruz. Gelecek nesillere sağlam bir mali yapı ile devir edeceğimiz bir kulüp en büyük hizmetimiz olacaktır. Yaşanan tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen bir yandan da geleceğimize ışık tutacak tesis hamlesini sürdürmek zorundayız. Ataşehir Spor Kompleksi bu projenin en önemli adımı olacaktır. Kasım 2009'da başlayacak inşaat, 2010 Kasım'ında tamamlanacak ve bu tesis kulübümüze kazandırılacaktır. Ankara Tesisleri'nin inşaatı da büyük oranda tamamlanmıştır. 2009 yılında hizmete alınacaktır. Kenan Evren Lisesi projesinde çok önemli bir süreç başarı ile geçirilmiştir. Kenan Evren Lisesi yerine yapılacak okulların inşaatı, içinde bulunduğumuz eğitim döneminde tamamlanacak ve teslimi yapılacaktır. 2009 yılı yazında da Kenan Evren Lisesi'nin bulunduğu yerde yapılması planlanan projenin temeli atılacaktır. Bütün bu projeler hem kulübümüze mali girdiler kazandıracak hem de amatör branşlarımızın gelişiminde çağ atlamamızı sağlayacaktır. İçinde bulunduğumuz sezonda da amatör branşlarda lokomotif olma rolümüzün sürdüğünü, bir spor kulübüne yakışan başarı istikrarının sağlandığını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Amatör branşlardaki istikrarın uzun dönemli planlama, sponsor desteği ve yüksek kalitedeki tesisler ile sağlandığını düşünüyor ve emeği geçen, destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Güçlü bir mali yapıya sahip kulübümüzün uzun dönemde rakipleri ile arasında çok önemli mesafeler yaratacağına inanıyorum. Büyüklüklerin kupa büyüklükleri ile değil, ortak ve yüksek ilke ve anlayış ile değerlendirileceğini, değişmeyen kulüp duruşumuzun bizleri daima bir arada tutarak ortak mutluluklara varmamızı sağlayacağını düşünüyor, güneşli günlerin çok yakında olduğunu bilmenizi istiyorum. Saygılarımla, Aziz Yıldırım Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı"
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Antrenörü Bogdan Tanjevic, ULEB Avrupa Ligi'nde Almanya'nın Alba Berlin takımını 82-73 yenerek, 2. hafta sonrasında ilk galibiyetlerini almalarından dolayı mutlu olduğunu söyledi. ''Maçın zor geçeceğini biliyorduk ama bu kadar zor olacağını düşünmemiştik. Her şeye rağmen galip geldiğimiz için mutluyum'' diyen Tanjevic, şunları kaydetti: ''Alba Berlin, oyun karakterini sahaya yansıttı. Bizi durdurabilmek için kurnazca savunma taktikleri uyguladılar ve biz de zaman zaman bununla başa çıkmakta zorlandık. Maçın zor geçeceğini biliyorduk ama bu kadar zor olacağını düşünmemiştik. Alba Berlin, geçtiğimiz hafta Lottomatica Roma karşısında da çok iyi bir oyun ortaya koymuştu ve bizim karşımızda da bunu tekrarladılar.'' Dün akşamki maçta Alba Berlinli oyuncu Julius Jenkins'in kendilerine büyük sorun çıkardığının da altını çizen Bogdan Tanjevic, ''Jenkins adeta yıldızlaştı. Bize en fazla problem çıkartan oyuncu o oldu. Jenkins, en iyi oyunlarından birini oynadı'' diye konuştu. Her şeye rağmen galibiyet aldıklarını için mutlu olduklarını da ifade eden Tanjevic, şu ifadeleri kullandı: ''Alba Berlin karşısında özellikle pota altında çok fazla sayı kaçırdık. Ancak her şeye rağmen galip geldiğimiz için mutluyum. Dün akşamki maçta Giricek'in oynamasını bekliyorduk ancak henüz yeterince hazır olmadığını gördük. Beko Basketbol Ligi'nde bu hafta oynayacağımız karşılaşmada kendisine 10 dakika süre vermeyi düşünüyorum.''