Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, hem Milli takımda hem de Sarı Lacivertli ekipte yediği hatalı goller ile eleştiri oklarının hedefi olurken yönetimin bir yabancı kaleci arayışında olduğu haberleri de her geçen gün artıyor. Fransız football365.fr adlı internet sitesi de, bugün Fenerbahçe'nin, Premier Lig ekibi Hull City'nin kalecisi Boaz Myhill'i transfer etmek istediğini kullanıcılarına duyururken haberine kaynak olarak ise İngiliz basınını gösterdi. Ada basınındaki haberlerde, Beşiktaş'ın da Fenerbahçe ile beraber 26 yaşındaki Galli kaleciye talip olduğunun belirtilmesi ise ayrıca dikkat çekti.
Sarı-Lacivertli yönetimin dün gece yaptığı kritik toplantıda futbol takımının ligdeki kötü durumu masaya yatırılırken, hafta arası Marca'ya "Fenerbahçe'de fazla kalacağımı sanmıyorum" diyen İspanyol golcü Daniel Güiza da tartışıldı. Güiza'nın açıklamalarına büyük tepki gösteren Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin, ''Madem öyle... Güiza çok gitmek istiyorsa bonservis bedeli olan 14 milyon euroyu getirsin, istediği yere gitsin'' dediği öğrenildi. Yönetimin ayrıca İspanyol futbolcunun milli takımdan dönmesinden sonra söylediği sözler konusunda ifadesinin alınmasını da kararlaştırdı. Güiza ofsayta düştü! Fenerbahçe yönetiminde Güiza ile ilgili olarak bu gelişmeler yaşanırken, yaptığı açıklamalarla hedef haline gelen İspanyol futbolcunun, Marca gazetesindeki sözlerinin kendisine değil, eşi Nuria’ya ait olduğu ortaya çıktı. Üstelik bu konuşmanın demeç değil, bir gazeteciyle yaptıkları sohbette geçtiği ve bunun habere dönüştüğü belirtildi. Marca gazetesindeki bu haber karşısında şaşkına dönen Güiza’nın yakın çevresine, böyle bir beyanat vermediğini, sadece eşinin, kendisinin ve bir gazeteci arkadaşının bulunduğu sohbette, “Dört yıllık sözleşme çok uzun bir süre. Bu süreçte kimsenin yeri garanti değil. Bu dönemde kimse kalıp kalmayacağını bilemez” dediğini ifade etti. Ancak aynı sohbet sırasında Güiza’nın eşi Nuria Bermudez’in ise bu sözlere ekleme yaparak, yorumda bulunduğu ve Güiza’nın da Fenerbahçe’de kalacağını sanmadığını söylediği öğrenildi. Bunun üzerine, çiftle yakın arkadaş olan Marca gazetesi muhabirinin, dost sohbetindeki bu konuşmaları haberleştirdiği belirtildi. Moralinin son derece bozuk olduğu öğrenilen Fenerbahçe’nin golcüsünün bu sözlerin kendi ağzından çıkmış gibi yazılmasına çok içerledi. Güiza’nın, yakın arkadaşı olan bu gazeteciyle de tartıştığı ifade edildi.
Fenerbahçe Kulübü, yönetim kurulu üyesi Neşet Yalçın'ın futbol şube sorumlusu olarak görevlendirildiği yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, futbol şube sorumluluğu görevinin daha önceki yıllarda denendiği ve takıma yeterli katkı sağlamadığının görüldüğü ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi: ''Bugün tarihli bazı gazetelerde asbaşkanımız sayın Neşet Yalçın'ın geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararla futbol şube sorumlusu olarak görevlendirildiği iddia edilmektedir. Bu haber doğru değildir. Sayın Neşet Yalçın, kulübümüzde dış ilişkilerden sorumlu asbaşkandır ve bu görevini sürdürmektedir. Daha önceki yıllarda denenen ve takımımıza yeterli katkı sağlamadığı görülen futbol şubesi sorumluluğu gibi bir görevlendirme bu nedenle kulübümüzde bulunmamaktadır. Bundan önceki açıklamamızda da ifade ettiğimiz, yönetim kurulumuzun dayanışma ve birlik beraberlik ile hareket etmeye devam edeceğine dikkat çektiğimiz üzere, futbol takımımız ile sayın Ali Koç, sayın Neşet Yalçın, sayın Şekip Mosturoğlu, sayın Ali Yıldırım ve sayın Mahmut Uslu daha yoğun bir biçimde ilgilenecek ve daha fazla mesai harcayacaklardır. Yönetim kurulumuz bu yönde bir karar almıştır.''
Oryantal Asena adıyla tanınan Onur Çakmak, Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'e müdahale edilmemesi halinde başarılı olacağını söyledi. Asena, Fenerbahçe Koşan Adam Dergisi'nde yer alan röportajında, Aragones'in dünya çapında kendini ispatlamış iyi bir teknik adam olduğunu belirterek, ''Geldiği ilk günden beri ne kadar disiplinli olduğunu hepimiz gördük. Bence hocaya müdahale edilmezse başarılı olacağına inanıyorum. Geçmişte olduğu gibi kraldan çok kralcılar çıkmazsa Aragones Fenerbahçe'yi gerek Türkiye'de, gerek Avrupa'da başarıya götürür'' dedi. Sarı-lacivertli takımın mevcut kadrosuyla Avrupa'da kesinlikle başarılı olacağını ifade eden Asena, şunları söyledi: ''Yeter ki teknik direktör Aragones'e güvensinler. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, Anadolu takımlarında şans bekleyen keşfedilmemiş çok özel yeteneklerin olduğunu gördüm. Ben şahsen yatırımların onlar üzerine yapılıp Türk futboluna kendi içimizde yıldızlar yetiştirilmesinden yanayım. Fenerbahçe bu sezon Emre Belözoğlu'nu renklerine kattı ama bence Emre yurt dışında kalıp kariyerine orada devam etmeliydi. Çünkü onlar bizim Avrupa'daki sesimiz. Bunun yanında bir diğer transferimiz Güiza var. Bence Güiza bu sene Fenerbahçe'ye çok şey katacak.'' Fenerbahçe taraftarı olan Asena, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım konusundaki soruyu ise ''Aziz Yıldırım ile tanışma fırsatım olmadı, fakat hissettiğim kadarıyla ortak noktalarımız çok. Ben inanıyorum ki Sayın Yıldırım'ın o sert gülüşünün altında melek gibi bir insan yatıyor. Disiplinli, zevk sahibi ve merhametli bir insan olduğunu hissediyorum. Kendisini her zaman bir yakınım olarak görmüşümdür'' dedi. Profesyonel kickboks sporcusu olduğunu vurgulayan Asena, ''Her sabah 1 buçuk saat antrenman yapıyorum. Kickboks Milli Takımı'nın formasını giyip ülkemi en iyi şekilde temsil etmek isterim'' diyerek sözlerini tamamladı. : uah:
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de Kocaelispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını bugün tek antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde Samandıra Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen ve sağanak altında 45 dakika süren antrenmanda, sarı-lacivertliler pas çalışmalarının ardından iki gruba ayrıldı. Bir grup dar alanda çift kale maç yaparken, diğer grup minyatür kalelerin yer aldığı bölümde çalıştı. İki grup daha sonra çalışma alanlarını değiştirdi. Sarı-lacivertliler sahadaki çalışmaların ardından tesislerdeki salonda kuvvet çalışmaları yapıp antrenmanı tamamladı. Antrenmana milli takımlarda bulunan futbolcuların yanı sıra sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Emre ve Gökhan katılmadı. Sarı-lacivertliler, Kocaelispor maçının hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek. -ARAGONES SEMİH İLE GÖRÜŞTÜ- İspanyol çalıştırıcının antrenman sonunda Semih ile yaptığı görüşme dikkati çekti. Tercümanı aracılığıyla Semih ile görüşen Aragones'in, sakatlığı geçen ve takımla çalışmalarını sürdüren futbolcusuna Kocaelispor maçında görev vermesi bekleniyor.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fenerbahçe'nin tecrübeli teknik adamı Luis Aragones'in yardımcılığına getirileceği yönündeki haberlerin yorumdan ibaret olduğunu belirterek, ''Basın tarafından sanki yardımcılığa yakıştırılmak isteniyoruz. Bunu Türk antrenörlerine verilmeyen değer olarak algılıyorum'' dedi. Uygun, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'de bir dönem futbol oynadığını, sarı-lacivertli forma altında şampiyonluklar ve gol krallığı sevinçleri yaşadığını anımsattı. Aragones'in yardımcılığına getirileceği yönündeki haberlerin yorumdan ibaret olduğunu belirten Uygun, ''Futbolcu olarak Fenerbahçe taraftarının sempatisini kazanmış olmamız ve teknik direktörlüğe geçtikten sonra elde ettiğimiz naçizane başarıların ardından, bazı insanların Fenerbahçe'deki kötü gidişata göre yaptığı tamamen spesifik bir yorum'' dedi. Uygun, şunları kaydetti: ''Herhangi bir şekilde olmayan bir konu üzerine afaki bir konuşma yapmak açıkçası hoş değil. Evet, Aragones Avrupa şampiyonu olmuş, gerçekten çok başarılı bir teknik direktör. Ama biz de yeni genç jenerasyonun teknik direktörlüğüne soyunmuş, belli bir misyona sahip olmuş, belli ölçülerde yaşadığımız, elde ettiğimiz başarılarla orantılı, başardığımız ve başarmak istediğimiz şeylerle birlikte, basın tarafından sanki yardımcılığa yakıştırılmak isteniyoruz. Bunu Türk antrenörlerine verilmeyen değer olarak algılıyorum. Bu kadar genç yaşta, 35-36 yaşında, bu kadar üst seviyede bir başarı yapmış bir insana daha takdiri güzel şeyleri yakıştırmalarını beklerdim açıkçası. Çünkü böyle bir teklif olmamasına rağmen, bu tarzdaki söylemler, yakıştırmalar, hani hak ettiğine hakkını verme adına olabilecek şeylerken, sadece sanki bir yere yardımcı olmak istiyormuşuz gibi bir imaj var.'' -''ŞU ANDA TAKIMIMIN BAŞINDAYIM''- Şu anda takımı Sivasspor'un başında olduğunu ve Sivasspor'un başarısı için ter döktüğünü belirten Uygun, yaklaşık 6 yıldan beri Sivasspor'a emek verdiğini, bununla birlikte birçok başarıya imza attıklarını ifade ederek, ''Dolayısıyla bizim yapımızda hiçbir şekilde bir yeri terk etmek veya herhangi bir şekilde mağdur duruma düşürmek yok. Bulunduğumuz yerde en iyisini yapmak, yaparken de bütün güzellikleri hep beraber paylaşmak var'' diye konuştu. Sivasspor camiasına bağlı olarak hizmetini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydeden Uygun, ''Fenerbahçe Kulübü'nde, sayın başkan Aziz Yıldırım, kendi kulübü ile ilgili değerlendirmeleri yapıyor. O yüzden herhangi bir şekilde bu tarzdaki söylemler, dedikodudan başka bir şey değildir'' dedi. Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak, başında bulunduğu takıma UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazandırmak gibi hayalleri olduğunu belirten Uygun, ''Aynı sevgi ortamında, aynı frekansları verdiğimiz yerde bu başarıları inşallah ben de bir teknik direktör olarak başarmak istiyorum. Başaracağıma da inancım tam. Kendimi her seferinde ona göre hazırlıyorum'' dedi. Başta ''4 büyükler'' olmak üzere Türkiye'deki kulüplerdeki tek eksiğin kendi değerlerine sahip çıkmamak olduğunu ifade eden Uygun, kulüplerin, bünyesinde yetişen, uzun yıllar hizmet veren futbolcularına, futbolu bıraktıktan sonra antrenör değerini bir türlü tanıyamadığını savundu. -FENERBAHÇE'DEN TEKLİF OLMADAN YORUM YAPMIYOR- Fenerbahçe'den teknik direktörlük için bir teklif gelmesi halindeki düşüncelerinin ne olacağı ile ilgili soruya ise Uygun, ''Böyle bir teklif olmadığı sürece yorum yapmak benim için hiç doğru karar değil. Şu anda başında Avrupa Şampiyonu olmuş bir hoca, belki ufak tefek kaos ortamı yaşansa da birçok kişi tarafından yorum yapılsa da ona inanmış bir yönetim kurulu var. Yönetim kurulları gerekenleri her zaman yapar, zamanı geldiğinde de biz teknik direktör olarak bize düşen, bize gelen o teklifi değerlendiririz. Ama gelmeden bu konuda konuşmak doğru bir şey değil'' diye konuştu. -BASIN SÖZCÜSÜ ÜNSAL- Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal ise Bülent Uygun'un Türkiye'de her takımı çalıştıracak düzeyde bir teknik direktör olduğunu belirterek, ''Ancak bir takımın başında bir teknik direktör görev yaparken de diğer bir hocanın gündeme getirilmesini ben hiç şık bulmadım. Daha doğrusu camiamız da şık bulmadı, futbol camiası da şık bulmadı'' dedi. Ünsal, şunları kaydetti: ''Bülent Uygun görevinin başında. Ama ileride öyle bir gelişme olur mu, olmaz mı, onu zaman gösterir. Ben böyle işlerin sezonun ortalarında olacağını tahmin etmiyorum. Olsa olsa sezonun sonlarında olur. Ama bu tür spekülasyonlardan uzak durmamız lazım. Çünkü bu olay hem Fenerbahçe'yi etkiler, hem de bizleri etkiler. Onun için bizim Bülent Uygun ile hiçbir problemimiz yoktur. Bizde başarılı olacağına inanıyoruz. Şunu söyleyebilirim, Fikret Ünsal olarak Sivasspor teknik direktörü olsam, Fenerbahçe'ye gitmek istemem. Ama Bülent Uygun'un yerinde olsam, çünkü Fenerbahçe'de bir geçmişi olduğu için elbette Fenerbahçe'nin hocası olmak isterim. Bu da bir realite.'' Fenerbahçe'den Bülent Uygun'a teknik direktörlük teklifi gelmesi halinde Uygun'a izin vereceklerini belirten Ünsal, ''Bülent Uygun'un bize çok büyük emekleri geçti. İlelebet de Sivasspor'da kalacak diye bir şart yok. Kendisi istediği takdirde, biz elbette ki onu anlayışla karşılarız diye tahmin ediyorum. Şu andaki düşüncemiz bu. Ama ileride ne olur, onu bilemeyiz'' dedi.
Uzun bir aradan sonra futbol şubesi sorumluluğu için yönetimden bir isim atandı. İspanyol teknik direktör Luis Aragones ile yola devam eden sarı lacivertlilerde Neşet Yalçın, bugünden itibaren takımla birlikte iç içe olacak. SEZONA kötü başlayan ve sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe’de uzun bir aradan sonra futbol şubesinin başına yönetim kurulundan bir üye getirildi. En son Sadettin Saran’ın üstlendiği bu görevi artık Neşet Yalçın sürdürecek. Werner Lorant döneminden itibaren başkan Aziz Yıldırım’ın bizzat baktığı futbol şubesine artık Neşet Yalçın patronluk yapacak. Sarı lacivertli yönetim, haftalık toplantısında teknik direktör Luis Aragones’i tartışırken, İspanyol hocanın istikrar adına göreve devam etmesinden yana karar aldı ancak yanında mutlaka ona destek verecek ve sıkıntılarına ortak olacak birinin bulunması gerektiği görüşü ortaya çıktı. Uzun bir süredir Samandıra Tesisleri ile yönetim arasında fahri olarak bu görevi sürdüren ve futbolcular ile yakınlığı ile bilinen Neşet Yalçın artık tüm mesaisini futbol takımı için harcayacak. Yönetim kurulunda Neşet Yalçın’ın yanı sıra idari konular da gündeme geldi. Başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşları gündeme getirilen birçok konuyu tartıştıktan sonra çözümü futbol şubesinin başına Neşet Yalçın’ı getirmekte buldu. Teknik direktör Luis Aragones’in hazırladığı rapor da yönetim tarafından okundu. Takımdaki birçok sakat oyuncunun iyileştiğini dikkate alan yönetim, son yıllarda istikrarlı gidişatı ile farklı bir çizgi yakalayan camianın 6 haftalık süre içinde hocası ile yollarını ayırmasının doğru bir seçim olmayacağına karar verdi. Şampiyonluk yarışında rakiplerinden bir hayli geride kalan Fenerbahçe’nin derbileri henüz oynamadığı ve aradaki farkın takımın rayına oturmasından sonra kapanabileceği vurgulandı. Aldığı başarısız sonuçlar üzerine ceza alması beklenen futbolcuların durumu da tartışıldı. Yöneticiler bu konuda "4 maç kaybeden futbolcular bu şartlarda zaten prim şansını kullanamadı. Ceza vermenin bir anlamı yok. Onlar yeterince üzülüyorlar. Böyle bir girişimde bulunmamız takıma olumsuz yansıyabilir" yorumu yapıldı. Futbolun yeni patronu Neşet Yalçın’ın bugünden itibaren idari menajer Volkan Ballı başta olmak üzere tüm takım ile iç içe olacağı ve kulübün sorunlarına tam yetki ile çare bulmaya çalışacağı öğrenildi. Yalçın ilk olarak kaptan Alex ve tecrübeli yıldız Roberto Carlos ile baş başa görüşmeler yapacak. HÜRRİYET
Fenerbahçe’de sezon sonunda çok önemli gelişmeler yaşanacak. En önemlisi Sarı-Lacivertli kulübün başkanı ve yönetim kurulu için seçim yapılacak. Başkan Aziz Yıldırım kongrede yeniden aday olacak. Yıldırım yeniden seçilse ya da mayıs ayına kadar hiç kimsenin beklemediği kadar büyük bir sürpriz olup Yıldırım’dan başka biri başkanlık koltuğuna otursa bile yeni yönetim kurulu çok sıkıntılı bir transfer dönemi geçirecek gibi gözüküyor. Zira Fenerbahçe’nin omurgasını oluşturan Lugano, Deivid, Roberto Carlos, Selçuk, Tümer, Volkan Babacan ve Volkan Demirel’in sözleşmeleri sona eriyor. BREZİLYA’DA ORTAYA ÇIKTI Fenerbahçe’nİn sözleşmesi sona eren futbolcularla geçmişte kötü anıları var. Tuncay, Aurelio gibi sembol futbolcular Sarı-Lacivertli kulübe bonservis bedelinden para kazandırmadan bedavaya uçup gittiler. Ancak Fenerbahçe yönetiminin bu olaylardan ders alıp, bu kez sözleşmesi sezon sonunda biten futbolcularla ilgili şimdiden bir çalışma başlattığı öne sürüldü. Brezilya’nın Jornal da Tarde gazetesinde Palmeiras’ın Alex’e talip olduğunu yazan Juliano Costa isimli gazeteci, bir sırrı da ortaya çıkardı. ALEX BİZİM RÜYAMIZ Costa, Fenerbahçe yönetiminin Alex’e futbol kariyerinin sonuna kadar Sarı-Lacivertli kulüpte forma giymesi için yeni bir sözleşme önerdiğini yazdı. Haberde şu ifadeler kullanıldı: Alex, Palmeiras’ın planlarından hiç eksik olmadı. Futbol Direktörü Genaro Marino, Alex’in yeni yılda Palmeiras’a dönmesini planladıklarını belirterek ‘Alex bizim en büyük rüyamız’ dedi. Alex, birkaç yıl daha Avrupa’da kalmak istiyor. Fenerbahçe de Alex’e ömür boyu sözleşme teklif etti. Alex kararını aralık ayında verecek. Palmeiras global ekonomik krizden etkilendi. Yönetici Luiz Gonzaga Belluzzo “Dolar böyle devam ederse Alex’in sılaya dönmesi neredeyse imkansız” dedi. AKŞAM
Lig TV’de yayınlanan ve bir ekran klasiği haline gelen “Şansal Büyüka ile dobra dobra” bu hafta da dopdoluydu. Türk Spor Basını’nın duayeni Şansal Büyüka, Milli Takımımız başta olmak üzere Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un son durumlarını değerlendirdi. MARATON.COM.TR’nin programdan sizler için derledikleri şöyle: -“B.HERSEK MAÇININ İLK YARISINDA KÖTÜ DEĞİLDİK”- Bosna Hersek maçının ilk yarısında da ben çok kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Kazanma arzumuzu, ısırışımızı, mücadelemizi iyi buldum. Tempo olarak da hız olarak da son zamanların en iyi milli takımını izlediğimizi düşünüyorum. Batuhan sakatlandı ve oyundan çıktı. Bilemiyoruz tabi ki Batuhan sakatlanmasa nasıl bir oyun planımız olacaktı, kim çıkacaktı. O dakikalarda bol bol pozisyon kaçıran bir Mevlüt vardı mesela. Maçın kolay geçmeyeceğini biliyorduk tabi ki ama 1–0 yenik duruma düşünce moralim bozulmadı değil. Açık konuşalım bana göre İbrahim Kaş’ın hareketi penaltı. -“SABRİ ÇOK İYİYDİ”- Sabri olağanüstü mücadele etti. Hücumda gollerin pası var, çıkardığı toplar var, ters kademeye girişleri var. Hücuma çıkarken savunmayı da ihmal etmedi. -“SABRİ, G.SARAY’DA HAK ETMEDİĞİ BİR MUAMELE GÖRÜYOR”- Gökhan Gönül ve Hamit olsaydı ne olurdu bilemem ama Fatih Hoca her zaman Sabri’yi ilk 18’in içinde düşündü. Sabri’den hep yararlandı Fatih Hoca. Ondan vazgeçmiyor, açıkçası da iyi ediyor. Çünkü Galatasaray’da hak etmediği bir muamele görüyor. Kötü yanları olabilir ama bence Sabri Galatasaray için iyi oyuncu. -“ŞANSLA, BALLA 1–2 MAÇ KAZANIRSIN”- 1 maçı şansla kazanırsın 2 maçı şansla kazanırsın. Rakibi küçümsüyoruz diyemeyiz çünkü Avrupa Şampiyonası’nda tüm rakipler hemen hemen bize karşı favoriydi. Bosna’ya karşı böyle olduğunu da düşünemem çünkü son zamanlarda bayağı formda bir takımdı. Neden böyle oluyor bilemiyorum ama maçın başında konsantre olamıyoruz belki. Yumurta kapıya dayanınca herhalde daha iyi maça yoğunlaşıyoruz. Futbolcularda da artık geriden gelip maç alma güveni var. Avrupa Şampiyonası’ndan bu yana o kadar maçları çevirdik ki. O zamandan bu yana da Milli Takımımızda fizik olarak ciddi bir yükseliş var. -“MEVLÜT 2 YAKALASA 1 TANESİNİ ATIYOR”- Sakat futbolcuları aradım ama bunu demek de oynayanlara haksızlık olur açıkçası. Batuhan çıktığında Halil’in gireceğini düşündüm. Nuri’yi görünce şaşırdım açıkçası ama Nuri’nin oyununu da görünce rahatladım. Mevlüt’ün o kadar kaçırmasından sonra gol atmasını bekliyorduk ki attı nitekim. Benim Mevlüt’te yaşadığım çelişki şudur. Fransa Ligi’ni izliyorum 2 tane yakalasa 1’ini mutlaka gol yapıyor. Ama Milli Takım formasıyla aynı başarıyı yakalayamıyor, çok cömertçe goller kaçırıyor. Ama pozisyona da girmek çok önemli tabi ki. Bunu çok iyi yapıyor. -“KAZIM, FENERBAHÇE’DEN DAHA İYİ OYNUYOR”- Kazım Milli Takım’da 1’e 10 veriyor. Tohumu ekersiniz öyle olur ya. Kazım da Türkiye formasıyla oynarken çok daha değişik oynuyor. Kulübüne oranla Milli Takım’da çok daha iyi bir performans gösteriyor. Bir bu futbolla Afrika’ya gidemeyiz açıkçası. Tamam, iyi mücadele ediyoruz ama Dünya Kupası’nda var olmak için mutlaka üzerine koymalıyız bu oyunun. -“VOLKAN YOKLUKTAN OYNUYOR”- Volkan’ın maalesef alternatifi yok. Fatih Terim ne kadar beğenmiş olursa olsun Volkan’da bu kadar ısrar edeceğini düşünmem. Yokluktan dolayı oynuyor. Tolga’ya çok güvenemezsin, Serdar’ın da morali çok yerinde değil kendi takımından dolayı. Ömer’i ben bir an aklıma getirdim ama kadroda yoktu tabi ki. Rüştü’nün dönmesi gibi şeyler konuşuluyor ama ben doğru bulmuyorum. Bir kez gittiyse geri gelmemelidir. -“HOLLANDA BİZDEN ÇOK MU SEVİYOR?”- Türkiye’nin maçında kırmızı-beyaz bir görüntü vardı ve çok da iyi oldu. Tabi ki herkesin tuttuğu bir takım var. Ama önce Türkiye! Sonra Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Bursaspor, Gaziantepspor… Ben Hollanda taraftarının takımını bizim Türkiye’yi sevdiğimizden daha çok sevdiğini düşünmüyorum. Ama bakıyorsun her yer turuncu. İnanılmaz bir ortam. -“EN FAZLA 1 DEĞİŞİKLİK OLUR”- Ben Nuri’yi çok beğendim. Bana göre Fatih Hoca 1 kişiyi değiştirir Batuhan’ın yerine birini oynatır ve öyle çıkar sahaya diye düşünüyorum. Mevlüt’ün yine kadroda olacağını düşünüyorum. -“ESTONYA MAÇINI KAZANIRSAK NEFES ALIRIZ”- Estonya maçını kazanırsak 5 ay maç yok. Bir nefes alacağız. Ondan sonra iki İspanya maçı var. Sanıyorum o zaman bu kadar sakat bize dert olmayacak. Bu kadar büyük sıkıntıyı bir daha yaşamayacağız. O zaman o maçlara daha iyi noktada çıkabileceğiz. Biz Belçika’ya çok önemli 2 puan kaybettik. Belki o puanlar yüzünden grup liderliğini yitireceğiz. Bizim o iki İspanya maçından kesinlikle 4 puanla çıkmamız gerekiyor. Orada beraberlik burada galibiyet. Ama mutlaka Estonya’yı yenip bu uzun sürece rahat şekle girmeliyiz. -“ADAM PAYLAŞMASINI BİLMİYORUZ”- Biz hep aynı golleri yiyoruz. Demek ki Türk futbolunun önemli bir zaafı var bu konuda. Adam paylaşımı yapamıyoruz. Adam paylaşmasını bilmiyoruz. Savunmamız rakibine yapışmıyor. Rahat ortalar yaptırıyoruz. Bütün bunlara maalesef engel olamıyoruz. İzliyorum, bakıyorum yan toplardan bizim kadar kolay gol yiyen bir başka takım göremiyorum. Savunmamızın rakibine yapışması lazım mutlaka. Biz bu golleri yerken de çok kalabalığız savunmada. Topu izliyoruz, rakibe bakmıyoruz. -“DENİZLİ-BEŞİKTAŞ BULUŞMASI BÜYÜK ŞANS”- Beşiktaş, Mustafa Denizli için büyük bir şans çünkü ligin en iyi kadrolarından birini devraldı. Beşiktaş için büyük şans çünkü en iyi yerli hocalardan birini takıma getirdi. Hem Galatasaray’ı hem de Fenerbahçe’yi şampiyon yaptı. Şimdi de Beşiktaş’ı şampiyon yaparak tarihe geçmek istiyor. Bu bana göre büyük bir motivasyon olacaktır Beşiktaş için. -“BEŞİKTAŞLI BİR FUTBOLCUYLA KARŞILAŞTIM…”- Beşiktaşlı bir futbolcuyla bir yerde karşılaştım tesadüfen. Uygun bir saatte karşılaştım onu da belirteyim. “Ağabey bize bir hava geldi. Biz Ertuğrul hocayla da iyi anlaşıyorduk ama şimdi bir değişik” dedi. Bakıyorum Divan kurulunda uzunca bir süre sonra yönetim aleyhinde bir konuşma olmadı. Bana göre Mustafa Denizli ile Beşiktaş birlikte çok iyi bir hava yakalayabilir. Beşiktaş’ın rakiplerine göre bir artı avantaj sağladığını düşünüyorum rakiplerine göre. -“F.TERİM’E TEKLİF GİTTİĞİNE İNANIYORUM”- Ümit Davala’yı takıma siz getirdiniz. O zaman siz hatalısınız. Skibbe de “zaten memnun değildim” demiş. O zaman neden söylemiyorsun? O da değişik bir durum. Skibbe’nin de arkasında yönetim ne kadar duruyor, durmuyor bilemiyorum. Yalanlamalar oldu Fatih Hoca konusunda ama ben o yalanlamalara da fazla inanmıyorum. Fatih Hoca’yı herkes ister ki Galatasaray hayli hayli ister. Galatasaray yapmadık diyor ama ben bir teklif olduğunu düşünüyorum açıkçası. -“HİKMET HOCA AÇIKLARI ÇOK İYİ KAPATIR”- Hikmet Karaman ve Bülent Ünder isimleri geçiyor Galatasaray’da. Ben Skibbe ile Galatasaray’ın sezonu bitireceğini sanmıyorum. Hikmet Hoca ve Bülent Hoca’nın gelişi bence bir ışık olabilir Galatasaray için ama Skibbe’nin altında çalışmayı kabul eder mi bilemem. Hikmet Hoca’nın Almancası da bayağı iyi olduğu için Skibbe’nin açıklarını çok iyi kapatabileceğini düşünüyorum. -“BÜLENT HOCA VE RIDVAN DİLMEN ZOR”- Aziz Yıldırım’ın Aragones’e destek kararı çıkmasındaki etkisi yüzde 100’dür. Şimdi “Aragones gitsin, Bülent Uygun gelsin” deniyor. Yarışan bir hocayı alıp getirmek doğru değil. Rıdvan ismi geçiyor her zamanki gibi. Ben onunla konuştum. “Benim sözleşmeli işim var, takımın hocası var. Bu işler bugünden yarına olacak işler mi?” diyor. Bana göre doğru da diyor. Devre arası takıma takviye yapılmasının doğru olacağını düşünüyorum. Eleştirince kızıyorlar ama bu medya zamanında “Aziz Yıldırım’ın heykeli dikilmeli” dedi. Bunu da yazdı. Ama bu sezonki eleştiriler son derece haklı. Bir yanlışın tespiti var burada. -“HAYAL EDİLEMEYECEK İŞLER YAPTI”- Aziz Yıldırım hayal edilemeyecek futbolcuları da getirdi ama büyük hayal kırıklıkları da yaşadı. Ortaga’nın gelişinde rakip takım taraftarlarının uyguları kaçtı. Ama adam hayal kırıklığı oldu. Anelka’nın gelişine bir itirazın olabilir mi? Adam Chelsea’nin santrforu. Şimdi de Güiza. Adam İspanya Ligi’nde penaltısız 27 golle kral olmuş. “Neden aldın” diyebilir misin? Diyemezsin. “Neden bu kadar para verdin?” diyebilirsin. O ayrı bir konu. Gol atamıyormuş, eleştirmem. Ama Maldonado’yu eleştiririm, Josico’yu eleştiririm. Çünkü Fenerbahçe’nin çizgisinde olan futbolcular değil. Fenerbahçe büyük düşündü ama sanki bu sene bundan küçük bir sapma yaptı gibi. -“ZICO’DAN SONRA ARAGONES DESPOT GELDİ”- Ali Bilgin var Fenerbahçe’de 1 dakika bile oynayamıyor. Burak Yılmaz mesela. Ben Beşiktaş macerasından sonra inanılmaz bir patlamaya yapacağını düşünüyordum ama inanılmaz bir hayal kırıklığı yaşadım. Aragones’in de sezonu bitirebileceğinden çok emin değilim açıkçası. Bir negatif enerji var kim ne derse desin. Yüzü gülmüyor, hep yere bakıyor. Zico’dan sonra çok despot bir yönetim biçimine geçilmiş gibi. -“İSPANYA TAKIMININ KADROSU İNANILMAZ”- İspanya Milli Takımı’nın başında Avrupa Şampiyonu olmak da çok zor bir iş değil dedim ben çok tepki aldım ama öyle. Öyle bir kadron var ki defansından, forvetine, kalecisinden, orta sahasına inanılmaz isimler. Aragones değil de kim olsa bu takım başarılı olurdu zaten. Fenerbahçe’nin ben sonuçlarından daha çok kötü futbol oynamasını önemsiyorum. Daha çok uzun yollar var. Bu puan farkını kapatabilirsin ama Fenerbahçe oynadığı futbolla ışık vermiyor. “AZİZ YILDIRIM’I YALNIZ BIRAKIYORLAR”- Başkanın da tribündeki bir grupla yaptığı mücadelede yalnız kaldığına inanıyorum. Milli Maça da 3bin-5bin bedava bilet dağıtıldığı söyleniyor. Eğer bir şey uygulayacaksan hep beraber uygulayacaksın. Aziz Yıldırım’ı tek başına bırakırsan yarın o da “ne haliniz varsa görün” der ve tribün terörü daha da artarak devam eder. -“TRABZONSPOR EN KÖTÜ BERABERLİKLE DÖNMELİ”- Trabzonspor şampiyon olmak istiyorsa büyük maçları kazanmayı bir alışkanlık haline getirmeli. Trabzon’un kaybetmesi bu yakaladıkları havanın devam etmesi konusunda pek iyi sonuçlar doğurmaz. Bana göre Trabzonspor’un buradan en kötü bir beraberlikle dönmesi lazım moralini kaybetmemesi için. Çok ortada bir maç olarak görüyorum ben. Galatasaray’ın da eksikleri var. Galatasaray’ın kazanması normal ama Trabzonspor da kazanırsa sürpriz olmaz. -“YATTARA’DAN FAYDALANACAKSIN”- Yattara’ya tepki göstermemeli Trabzon camiası. “Keşke gitseydi” diyorum ben çünkü 10 Milyon Euro ciddi bir para. Ama madem gitmedi etinden, sütünden, her şeyinden faydalanacaksın. Oyuncundan en yüksek verimi almayı, ondan faydalanmayı bileceksin. Hele bu Yattara gibi bir futbolcuysa daha da özen göstererek davranacaksın.
Fenerbahçe Televizyonu, spor içerikli yayınlarının yanı sıra günlük yaşamın olmazsa olmazlarında da rehber olmaya devam ediyor. Hava Durumu; Türkiye Karayollarındaki Yol Durumu ve Ekonomi programının ardından İstanbul’da yaşayanları yakından ilgilendiren trafik durumu da FB TV ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan programda İstanbul’da Trafik programında Trafik operatörü Murat Kazanasmaz her gün saat 17.00 ve 17.50’de yola çıkacaklara rehber oluyor.
FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki ilk maçında Litvanya'nın TEO Vilnius takımını 76-68 yenen Fenerbahçe'nin antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, galibiyetle başlamalarının önemli olduğunu ifade etti. AA muhabirine Litvanya ekibi karşısında aldıkları galibiyeti değerlendiren Kalaycıoğlu, ''Kazanarak güzel bir başlangıç yaptık. Rakibimiz basketbolda bir ekol olan Litvanya'nın temsilcisi. Bizim için bu maçta galibiyet önemliydi. Bunu başardığımız için mutluyuz'' diye konuştu. Sarı-lacivertli ekip (D) Grubu'ndaki ikinci maçını 22 Ekim Çarşamba deplasmanda Slovakya'nın Broker Kösice takımıyla yapacak. Slovak ekip ilk maçında deplasmanda Fransa'nın Lattes Montpeiller takımını 67-65 mağlup etti. ''HERKESİ ZOR BİR LİG BEKLİYOR'' Zafer Kalaycıoğlu, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 18 Ekim Cumartesi Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi ile yapacakları ligin ilk maçından da galibiyetle ayrılmak istediklerini ifade etti. Takımların lige iyi hazırlandığını, zorlu bir lig yarışı olacağını kaydeden Kalaycıoğlu, ''Bu yıl gerçekten herkesi zor bir lig bekliyor. Çekişmeli ve güzel bir lig mücadelesi olacak. İlk maçımızda kazanarak lige de iyi başlamak istiyoruz'' şeklinde konuştu. Kalaycıoğlu, Caferağa Spor Salonu'ndaki bir etkinlik nedeniyle Pamukspor Tesisleri'nde yapacakları maçta taraftarlarının desteğini de yanlarında görmek istediklerini belirtti.
2010 Dünya Kupası ön elemeleri 5. grup maçlarında Türkiye'nin deplasmanda Estonya ile 0-0 berabere kalması İspanyolları sevindirdi. Marca gazetesi, "Estonya'da beklenmeyen Türk tersliği" başlığını atarken, "İspanya'nın grubundaki en büyük rakibi Türkiye, 4. maçında 2. beraberliğini alınca aradaki puan farkı 4'e çıktı. 28 Martta alınacak bir galibiyet puan farkını 7'ye çıkartacak" diye yazdı. AS gazetesi de "Estonya berabere kalıyor ve İspanya'ya bir iyilik yapıyor" ifadesini öne çıkardı. Gazete, Türkiye'nin Hakan Balta ve Halil Altıntop ile önemli fırsatlar yakaladığını, ancak değerlendiremediğini belirtip, Estonyalıların beraberliğe galibiyet gibi sevindiğini kaydetti. Bu arada, 5. grupta dün akşam oynanan ve İspanya'nın deplasmanda Belçika'yı 2-1 yendiği maçta son 4 dakika forma giyen Güiza, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "3 önemli puan aldık, ama bu galibiyeti unutup Türkiye'yi düşünmek gerekir. Takım iyi oynuyor ve son golü 90. dakikalarda bularak şanslıydık. Havalanmamalıyız. Halen yapacak çok şey var. Türkiye'yi düşünmek gerekir" şeklinde konuştu. Fenerbahçe'de forma giyen ve Belçika karşısında 86. dakikada oyuna girdikten sonra topla buluştuğu 2. pozisyonda yaptığı mükemmel orta ile Villa'nın kafasından gelen golle İspanya'nın öne geçmesini sağlayan Güiza, çok az süre oyunda kalsa da golü getiren ortasından dolayı övgü aldı.
Sakatlığı geçmesine karşılık Aragones tarafından Kayseri maçı kadrosuna dahil edilmeyen Tümer, cumartesi akşamı kadroda olacak. İspanyol çalıştırıcıdan görev bekleyen yıldızın, yedekler arasında yer alması beklenirken, Tümer, "Oynarsam gerekeni yaparım" dedi.
F.Bahçe’de 5 yönetici birden sarı lacivertli takımla yakından ilgilenip, futbolcular ve aileleriyle sık sık bir araya gelip, motivasyonun üst seviyeye gelmesi için çalışacak. FENERBAHÇE’de sezona iyi bir başlangıç yapılamamasıyla yaşanan olumsuz havanın izlerinin silinmesi için yönetim kurulundan bazı isimler takımla yakından ilgilenerek moral seviyesinin yükseltilmesi için harekete geçiyor. Sarı lacivertli yönetim kurulunda, Mahmut Uslu, Şekip Mosturoğlu, Ali Koç, Ali Yıldırım ve Neşet Yalçın’ın zorlu bir dönem geçiren takımın yakından takip etmesi görüşü benimsendi. Hep takımın yanında Pazartesi günü yapılan haftalık olağan toplantısından çıkan karar gereği ismi deklare edilen 5 yönetici bundan böyle futbol takımı ve aileleriyle sık sık bir araya gelecek, yemekli toplantılar düzenleyerek moral ve motivasyon anlamında takımın daha iyi seviyeye gelmesini sağlayacak. Sarı lacivertli takımın tecrübeli yöneticileri, takımın her an yanında olup, sorunlarıyla ve sıkıntılarıyla yakından ilgilenip, futbolculara destek olacak. Hürriyet
Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (D) Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, gruptaki ilk maçında, İstanbul'da Litvanya'nın TEO Vilnius takımını 76-68 yenerek lige galibiyetle başladı. Fenerbahçe, ilk dakikalarda yaptığı tam saha presle rakibini hataya zorladı. Hücumda da etkili olan sarı-lacivertli takım, 4. dakikada 15-4'lük üstünlük yakaladı. İyi oyununu sürdüremeyen evsahibi takım, rakibinin sayılarına engel olamadı ve fark eridi. İlk periyodu 28-21 önde geçen Fenerbahçe, ilk yarıyı da 47-41 önde kapadı. Maçın 3. periyodunda denge vardı. TEO Vilnius, 28. dakika içinde 54-52 ile ilk kez öne geçti, ancak Fenerbahçe, 3. periyodu 57-56 önde kapamasını bildi. Son periyotta Nevriye, Nevlin, Esmeral ve Powell ile oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe, rakibini 76-68 yenerek, grubundaki ilk maçını galibiyetle tamamladı. Salon: Kadıköy Caferağa Hakemler: Ademir Zurapoviç (Bosna-Hersek) xxx, Sinisa Herceg (Hırvatistan) xxx, Maka Kupatadze (Gürcistan) xxx Fenerbahçe: Esmeral xxx 15, Gomis xx 5, Powell xxx 11, Nevriye xxxx 18, Sutton-Brown xxx 11, Nevlin xxx 12, Nalan xx 4, Branzova x, Melike x, Yasemin x TEO Vilnius: Wilson xx 8, Staugaitiene xx 7, Bimbaite xx 11, Streimikyte xx 9, Langhorne xxxx 23, Kuin xx 10, Rinkeviciute x, Valentiene x 1. Periyot: 28-21 Devre: 47-41 (Fenerbahçe lehine) 3. Periyot: 57-56
Sakatlıklar yüzünden sezon başından bu yana sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun en az 2 hafta daha sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Milli takım haftasından önce oynanan Kayserispor maçının ilk yarısında sakatlanan tecrübeli oyuncu yaklaşık 10 gündür takımdan uzak kaldı. Tedavisi süren ve takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdüren Emre Belözoğlu, hafta sonu oynanacak Kocaelispor, salı günü oynanacak Arsenal ve ligdeki Bursaspor mücadelelerinde forma giyemeyecek. Öte yandan sakatlığı süren Gökhan Gönül'ün de Arsenal maçına kadar yetişmesinini zor olduğu ifade edildi. Kaynak: Milliyet
Fenerbahçe Kulübü, yönetim kurulu üyesi Neşet Yalçın'ın futbol şube sorumlusu olarak görevlendirildiği yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, futbol şube sorumluluğu görevinin daha önceki yıllarda denendiği ve takıma yeterli katkı sağlamadığının görüldüğü ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi: ''Bugün tarihli bazı gazetelerde asbaşkanımız sayın Neşet Yalçın'ın geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararla futbol şube sorumlusu olarak görevlendirildiği iddia edilmektedir. Bu haber doğru değildir. Sayın Neşet Yalçın, kulübümüzde dış ilişkilerden sorumlu asbaşkandır ve bu görevini sürdürmektedir. Daha önceki yıllarda denenen ve takımımıza yeterli katkı sağlamadığı görülen futbol şubesi sorumluluğu gibi bir görevlendirme bu nedenle kulübümüzde bulunmamaktadır. Bundan önceki açıklamamızda da ifade ettiğimiz, yönetim kurulumuzun dayanışma ve birlik beraberlik ile hareket etmeye devam edeceğine dikkat çektiğimiz üzere, futbol takımımız ile sayın Ali Koç, sayın Neşet Yalçın, sayın Şekip Mosturoğlu, sayın Ali Yıldırım ve sayın Mahmut Uslu daha yoğun bir biçimde ilgilenecek ve daha fazla mesai harcayacaklardır. Yönetim kurulumuz bu yönde bir karar almıştır.''
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de Kocaelispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını bugün tek antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde Samandıra Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen ve sağanak altında 45 dakika süren antrenmanda, sarı-lacivertliler pas çalışmalarının ardından iki gruba ayrıldı. Bir grup dar alanda çift kale maç yaparken, diğer grup minyatür kalelerin yer aldığı bölümde çalıştı. İki grup daha sonra çalışma alanlarını değiştirdi. Sarı-lacivertliler sahadaki çalışmaların ardından tesislerdeki salonda kuvvet çalışmaları yapıp antrenmanı tamamladı. Antrenmana milli takımlarda bulunan futbolcuların yanı sıra sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Emre ve Gökhan katılmadı. Sarı-lacivertliler, Kocaelispor maçının hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek. -ARAGONES SEMİH İLE GÖRÜŞTÜ- İspanyol çalıştırıcının antrenman sonunda Semih ile yaptığı görüşme dikkati çekti. Tercümanı aracılığıyla Semih ile görüşen Aragones'in, sakatlığı geçen ve takımla çalışmalarını sürdüren futbolcusuna Kocaelispor maçında görev vermesi bekleniyor.
Fenerbahçe'nin İspanyol teknik direktörü Luis Aragones ile Brezilyalı defans oyuncusu Edu Dracena ve genç futbolcu Gürhan, Şampiyonlar Ligi'nde yarın oynayacakları Arsenal maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısını yapılan açıklamalardan MARATON.COM.TR'NİN sizin için seçtiği başlıklar ise şöyle - ARAGONES: ARSENAL KONTRA ATAĞA ÇIKAN BİR TAKIM"- Özellikle bütün dünyadaki insanların da bildiği gibi, grubun en güçlü takımıyla oynayacağız. Evimizde oynadığımız maçlar rakip kim olursa olsun bizim için çok önemli. Taraftarımızın da desteği ile topu ileriye taşıyarak kazanmak için elimizden geleni yapacağımız bir maç olacak. Gökhan Gönül’ün sakatlık durumu son saate kadar belli değil. Maç saati yaklaştıkça karar verilecektir. Şu anda ben bile net olarak bilmiyorum. Josico’nun geçirdiği bir sakatlığı var. Yüzde yüz olarak hazır değil. Benim takımım 20-21 yaşında ve sizin tecrübesiz diye değerlendirdiğiniz oyuncular var. Ancak onlar, 30-31 yaşındaki oyunculardan çok daha tecrübeliler. Benim felsefem her zaman kendi takımım hakkında düşünmektir. Arsenal atak oynayan bir takım değil, kontra atağa çıkan bir takım. Tek forvetle ve 5 orta saha ile oynuyorlar. -"GÜİZA VE SEMİH BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"- Semih golcü bir oyuncu ama ben her zaman için onun geriden gelerek daha iyi olacağını düşünüyorum. Güiza ve Semih bizim için önemli oyuncular. Güiza biraz daha ileride ve Semih’in de hızıyla biraz daha geride oynaması doğal. Arsenal’in maç öncesi İstanbul’da antrenman yapmayacak olması hakkında söyleyebileceğim çok fazla bir şey yok. Bu tamamen Arsenal teknik direktörünün almış olduğu bir karardır. Bu konu hakkında bir şey söyleyemem. -EDU: SADECE BEN VE LUGANO DEĞİL, TAKIM OLARAK YAPMAMIZ GEREKENLER VAR- Biz takım olarak özellikle her zaman rakibe en az pozisyon vermeye çalışıyoruz. Sadece ben ve Lugano’nun değil takım olarak yapmamız gereken şeyler var. Zaman içinde bunu oturmamız lazım. Şampiyonlar Ligi'ni maç maç değerlendirme yapmak gerekir. Her maçın ayrı bir hikayesi vardır. Geçen sene güzel başlamıştı ama bu sene sadece 1 puan aldık. Ben kendime ve takım arkadaşlarıma güveniyorum. Kötü başladığımız Şampiyonlar Ligi’ni iyi bir şekilde bitirebiliriz. -GÜRHAN: ŞAMPİYONLAR LİGİ ÇOK FARKLI BİR YER- Hocam bana şans verirse ilk defa bir Şampiyonlar Ligi maçı oynayacağım. Çok farklı bir yer Şampiyonlar Ligi. Bu maçta da, son maçta olduğu gibi tüm takım olarak istersek Arsenal gibi bir takımı taraftarımızın desteğiyle yenebiliriz. -ARAGONES'TEN İSPANYOLLARA "CAPELLO" TEPKİSİ- Aragones, kendisine İspanyol Milli takımı hakkında soru sormak isteyen, ülkesinden gelen gazetecileri ise tersledi ve "Bu soruları, İngiltere Milli takımının büyük hocası Fabio Capello'ya sorun" şeklinde esprili bir yaklaşımda bulunarak basın toplantısını terk etti.
Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Vejdi Ayça, Fortis Türkiye Kupası'nda Tokatspor'un Fenerbahçe ile yapacağı maç öncesinde Gaziosmanpaşa Stadyumu'ndaki eksiklikleri gidereceklerini bildirdi. Vejdi Ayça, Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda müdürlüğün birim amirleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Tokatspor'un Türkiye Fortis Kupası'nda mücadele edecek olmasının kentte spor açısından önemli bir dönemi başlattığını söyledi. Statta gerekli ihtiyaçların giderilmesi konusunda ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını, eksikleri gidereceklerini ifade eden Ayça, şöyle devam etti: ''Çok önemli bir döneme girdik. Belki de Tokatspor tarihinde yaşayabileceğimiz bir derbi maçı olacak. 12 Kasım'da Eskişehirspor ile 7 Ocak'ta Fenerbahçe ile yapılacak maçlar çok önemli. Tokatspor Fenerbahçe maçında Gaziosmanpaşa Stadyumu'nun zemininden soyunma odasına, skorbord çalışmasından protokol bölümüne her türlü eksiklikleri gidermek bizim birinci vazifemiz. Basından duyuyoruz ve kulaktan duyma şeyler söyleniyor. Belki insanlar değişik yorumlar yapıyorlar. Fakat ben şunu çok net söylüyorum. Tokatspor yönetim kuruluyla Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü dirsek teması içerisinde çalışıyor. Yapılması gereken şeyleri birlikte konuşarak çözüm bulmaya çalışıyoruz.'' Ayça, biletsiz girişleri önleme açısından bundan sonraki dönemlerde turnike sisteminin hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.