MÜJGAN'A AŞK ŞARKILARI dinlerdim telaşlı kanunlardan sarışın türkçeyi nasıl da sevdim ne iştir bilmeden sevmeyi ürkek bir çilenti usulca yoklardı bahçeyi nerde tavus kuşları nerde müjgan'ın geçliği nasıl da sevdim ne iştir bilmeden sevmeyi okşamak kumrallığını içimden uysal lambaların beyhude ıslıklarını yakınlaşan sonbaharın akşam tenhalığında birlikte duygulanmaların saklı mutluluğuyla dalgından çok daha fazla dalgın nasıl da sevdim ne iştir bilmeden sevmeyi bir parça son yalnızlığa öbürküler hazırlıktır insan bırakmaz sevdiğini sevmek insanı bırakır kalırsa gözlerinin elinde yaldızı belki kalır ney üşür kanun parıldar udlar oldukça karanlıktır nasıl da sevdim ne iştir bilmeden sevmeyi
Bir Aşk Bulsam Bir aşk bulsam, yağmurunda ıslansam Bir dost bulsam, irfanında beslensem Bir dağ bulsam, sinesine yaslansam Yalnızlığım bitermola, bilmem ki? Abdurrahim Karakoç
Aşk Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git. Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler. Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin Oysa Allah bilir bugün iyi uyanmıştık Sevgiyeydi ilk açılışı gozlerimizin sırf onaydı Bir kuş konmuş parmaklarıma uzun uzun ötmüştü Bir sevişmek gelmiş bir daha gitmemişti Yoktu dünlerde evvelsi günlerdeki yoksulluğumuz Sanki hiç olmamıştı Oysa kalbim işte şuracıkta çarpıyordu Şurda senin gözlerindeki bakımsız mavi, güzel laflı Istanbullar Şurda da etin çoğalıyordu dokundukça lafların dunyaların Öyle duzeltici öyle yerine getiriciydi ki sevmek Ki Karaköy köprüsüne yağmur yağarken Bıraksalar gökyüzü kendini ikiye bölecekti Çünkü iki kişiydik Oysa bir bardak su yetiyordu saçlarını ıslatmaya Bir dilim ekmegin bir iki zeytinin başınaydı doymamız Seni bir kere öpsem ikinin hatırı kalıyordu Iki kere opeyim desem ucun boynu bükük Yüzünün bitip vucudunun başladığı yerde Memelerin vardı memelerin kahramandı sonra Sonrası iyilik güzellik.
İki Kalp Iki kalp arasinda en kisa yol: Birbirine uzanmis ve zaman zaman Ancak parmak uclariyla degebilen Iki kol. Merdivenlerin oraya kosuyorum, Beklemek govde gosterisi zamanin; Cok erken gelmisim seni bulamiyorum, Bir seyin provasi yapiliyor sanki. Kuslar toplanmislar gocuyorlar Keske yalniz bunun icin sevseydim seni
Bu da Öyle Bir Aşk Sırtımda çıplak ıslak nefesin bi gidip bi geliyor Biz senlen yatmıyoruz ki Yaşamıyoruz da Hep yarışıyoruz Sen mi ben mi Önce kim ölümü öldürecek diye
Bir Gece gecede bir uyku, uykunun içinde ben... uyuyorum, uykudayım, yanımda sen uykunun içinde bir rüya, rüyamda bir gece, gecede ben... bir yere gidiyorum, delicesine... aklımda sen. ben seni seviyorum, gizlice...... el pençe duruyorum, yüzüne bakıyorum, söylemeden tek hece. seni yitiriyorum, çok karanlık bir anda... birden uyanıyorum, bakıyorum aydınlık; uyuyorsun yanımda, güzelce.......