bugün yine yalnızım..yalnızlıkların bilemeyeceği kadar bir yalnızlık.. nefes alsam sesimi duyuyorum..nefes alamamaklar oluyor sesim... nefeslerken bile, gözlerimde SEN varsın.. gözlerimin sokaklarındaki SEN... çıkamıyorsun benden..gözlerimle soluduğum sesimden... bilmeliydim küçük harflerle "ben" yazılmasını, ve "sen" yazılmasını... UNUTMA...gözlerimdeki çıkmaz sokaklardasın.. sokaklar sesim..SEN ise, NEFESİM...
sen bir yıldızdın kaydın ellerimin içinden ellerim gökyüzüne asılı kaldı ben bilmezdim önceden ellerim gökyüzüne asılı kalsaydı yere sığmayacağını bedenimin öğrendim kaderim ellerinden yazılı kaldı ellerim gökyüzüne asılı kaldı
Bu gece Doğal dürtülerimle geldim sana Ne güneşe benzeteceğim bakışını Ne gözlerini dolunaya Süslü laflar yok Hiç bekleme şairane Bu gece Doğal dürtülerimle geldim sana Boş ver yatağı örtüyü şimdi Şuraya bir minder atıver gitsin Aç emektar radyonun da sesini En güzel şarkılarımızı söylesin Ya da fallar tutalım şiirlerden okunan İstek üzerine Nisan'dan İlk şiir benim olsun Bahsediyorsa aşktan sevdadan Ayrılıkları bu gece okuma Nisan Bu gece Doğal dürtülerimle geldim sana Bu gece Doğal örtülerimle sade Yaşatmak için ikimizi kendimizde Kimse dokunmasın keyfime Ellerinden başka hiç kimse Söndürüver şu yanan mumu da Kadehleri kaldırıver kenara Yüzüme vurmuşsa şarabın rengi Ellerimde varsa ışığın titremesi Boş ver yatağı yorganı şimdi Şuraya bir minder atıver gitsin Şuraya sevdayı salıver gitsin Bakma yüzüme utanırım sonra! Yakıver içelim bir sigaran varsa...
Anılar defterin de gül yaprağı gibi unutuldum kurudum Başıma düşmüş sevda ağı Bir başıma tenhalarda kahroldum Sen kim bilir Rüzgarlı eteklerinle Kimbilir hangi iklimdesin Ben sensiz bu sessizlikle deliler gibiyim sensiz bu sessizlikte Ayrılıkla başım belada Gözlerini çevirme gözlerimden Yoksa sensiz bu sessizlikte Kahrolacağım sensiz bu seslikle A.Cahit Zarifoğlu
............. Sigarayı bırakmak gibi yani alışkanlığını üzerimden silkelemek Yani ilk gün, çıkmıyorsun aklımdan İkinci gün, daha çok özlediğim de doğru Diğer günlerin halini hatırlamıyorum bile... Bildiğim bir şey var lakin; hala ara sıra sigara gibi sabrımı yokladığın... ............
Hiç büyüme, Hep çocuk kal, Çocuksu olsun,aşk, Son çaresi aşk olsun,acıların. Bir baharın, Ve ılık rüzgarlarıyla savrulurken ruhum, Görünür olan kır çiçekleri, Boyun eğer hüzünlerime. Seni sevmelimi, Aşktan bile sakınmalımı, Yoksa hayalleri sevgiden yapıp, Sana mı sunmalı. Sonrası aşk Gözlerindeki mavinin, Hatıralardan kopan bir parça, Yüreğime düşerken. Hiç büyüme, Hep çocuk kal, Yalnız bırakalım zamanı, İçinde biz olmayalım. Yalnızlığa uzanırken duygular, Çok sessizdi göz yaşlarım, Sığındım, Uzun zamandır unuttuğum,umuda. Belki bir gün, Kesişirse hayaller, Bekle, Çocukluğumla sana gelirim...