"Şüphesiz senin Rabbin, yolundan sapanı çok iyi bilir ve yine O, doğru yolu bulanları en iyi bilendir." (En'âm: 117) Allah'tan (c.c) faydalı ilim isteyin; fayda vermeyecek bilgiden Allah'a sığınırım!" (İbn Mac Allah'ım (c.c)! Borca yenik düşmekten ve açlıktan Sana sığınırım; zira açlık ne kötü bir arkadaştır." (Dua Mecmuası'ndan Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. (İmam Gazali)
Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir. (Bakara-153 Kötü arkadaştan sakın! Onunla tanınacağından şüphen olmasın. (İbn-i Asakir) Ya Rabbi, ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve Cennetini ihsan eyle! Ağılda oğlak doğunca, derede otu biter. (Kaşgarlı Mahmud)
"O, yeryüzünü size beşik yapan ve gideceğiniz yere ulaşasınız diye sizin için orada yollar var edendir." (Zuhruf: 10) Eziyet veren şeyi yoldan kaldırman sadakadır." (Müslim) Yâ Rabbî! Biz amel defterimizi günahla siyah ettik. Ey beyazın ve siyahın yaratıcısı olan Allah'ım (c.c)! Lütfun ve cömertliğinle günahlarımızı affeyle!" (Ebû Ali Dekkâk) Testi, taştan korkar. (Mevlana
BİR AYET Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir. (Bakara-153) BİR HADİS Kötü arkadaştan sakın! Onunla tanınacağından şüphen olmasın. (İbn-i Asakir) BİR DUA Ya Rabbi, ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve Cennetini ihsan eyle! BİR VECİZE Bir dünyaya doğuyorum ki orada bana her şeyi veriyorlar.Karşılığında para istemiyorlar. (N.Fazıl Kısakürek)