Ukrayna deplasmanında 4-1’lik yenilgi sonrası ****list Kharkiv takımına elenen Beşiktaş’ın teknik direktörü Sağlam: “Hayat devam ediyor.” Ertuğrul Sağlam’ın maç sonrası Lig TV mikrofonlarına yaptığı açıklama şöyleydi: “Tabi öncelikle çok kötü bir maç oynadık. Kötü goller yedik. Bu golleri moralimizi düşürdü ve oyundan kopmalar yaşadık. 2 tane bireysel hatadan yenilen gol, bir tane 40 metreden yenilen gol, bir tane serbest vuruştan yenilen garip bir gol. Tüm gollerin Futbolda sık rastlanmayan goller olduğunu söyleyebiliriz. Ama hayat devam ediyor. Pazartesi günü İnönü’de maçımız var. Eski kimliğimize kavuşmamız lazım. Eleştirileri fazla önemsemeden yolumuza bakmamız gerekiyor. Bu karşılaşmanın olumsuz etkilerinden kurtulmak zorundayız çünkü daha çok beklenti var. Elimizde Lig ve Kupa kaldı. Onlarda da sıkıntıya girmememiz için kendimize gelmemiz lazım.”
UEFA Kupası 1. tur rövanşında Ukrayna'nın ****lisk Kharkiv takımıyla karşılaşan Beşiktaş'ta savunmada son lig maçına göre 3 değişiklik oldu. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sakatlanan Sivok'un yanı sıra İstanbul'daki son idmanda sakatlanan kaleci Rüştü'yü kadroya almazken, kalede Hakan, savunmanın ortasında ise Gökhan Zan ile Zapotocny görev aldı. Tello'yu orta sahanın solunda oynatan genç teknik adam, İbrahim Üzülmez'i yedeğe çekip bu sezon sadece ****lisk Kharkiv ile yapılan maçta ilk 11'de forma giyen Seriç'e sol bekte yer verdi. ****list Kharkiv karşısında Serdar Kurtuluş, Cisse ile birlikte ön liberoda oynarken, Bobo da tek forvet olarak siyah-beyazlı takımın gol umudu oldu. Beşiktaş'ın ****list Kharkiv ile yaptığı maçta sakatlıkları bulunan Rüştü ve Sivok'un yanı sıra dünkü idmanda sakatlanan Uğur da kadroda yer almadı. Ertuğrul Sağlam, Rüştü'nün yokluğunda yedek kaleci olarak Korcan Çelikay'ı, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Nobre, Aydın, son maçlarda kadroya giremeyen Ali Tandoğan ve son 3 maçta ilk 11'de oynayan Nobre ile Tuna Üzümcü'yü yedek soyundurdu. Ukrayna'ya 23 kişilik kadroyla gelen Beşiktaş'ta sakat Rüştü, Sivok ve Uğur'un yanı sıra Ekrem Dağ, Batuhan Karadeniz kadroda yer almadı. Bu arada maçın oynandığı 42 bin kişilik ****list Stadı dolmadı. Stadın bir bölümü boş kalırken, karşılaşmayı 25 bin kadar taraftar izledi. Ayrıca siyah-beyazlı takımı bugünkü zorlu maçta 500'e yakın taraftar yalnız bırakmadı ve statta takımlarına destek verdi. bu seyircilere yazık oldu olmadı beşiktaş yakışmadı size
Beşiktaş, Ukrayna deplasmanına 1-0'lık avantajla gitmesine rağmen beklenmedik bir futbol ve sonuçla 4-1 mağlup olarak bu sezon Avrupa Kupaları'na veda etti... Beşiktaş Avrupa'ya veda ediyor... Maç Bitiş Düdüğü 90' DEĞİŞİKLİK - Babych İÇERİ - Jajá DIŞARI (****LIST KHARKIV) 89' Ceza sahasınd aoluşan karambolde son ayak koyan Nobre oldu.. Geç gelen bir gol, çok geç.. 89' GOL - Nobre (BEŞİKTAŞ) 89' Golü bulduk.. 85' DEĞİŞİKLİK - Fomin İÇERİ - Dević DIŞARI (****LIST KHARKIV) 84' Bobo'nun vuruşu kaleye girmek üzereyken Nobre'ye çarptı ve kalecilerinde kaldı.. 82' Jaja'nın vuruşunda Hakan Arıkan son anda kornere çeldi topu.. 80' Jaja gerçekten çok zorladı bugün Beşiktaş'ı.. 76' DEĞİŞİKLİK - Aydın İÇERİ - Tello DIŞARI (BEŞİKTAŞ) 75' Serbest vuruş kullandılar.. Top kimseye değmeden ağlarımıza gitti.. 74' GOL - Gancarczyk (****LIST KHARKIV) 74' 4. golü de kalemizde görüyoruz.. 73' Yemeden 2 gol lazım Beşiktaş'a.. 72' Savunmamızda verdiğimiz açık sonrası sağ kanattan atak geliştiren ****list kalecimizle karşı karşıya kaldı.. Silusar arka direkteki Jaja'yı gördü.. Jaja topu boş kaleye gönderdi.. 71' GOL - Jajá (****LIST KHARKIV) 71' Ve artık umutlarımız tükenmek üzere.. 3. golü de kalemizde gördük.. 70' Delgado kaleye vurdu aut.. 69' Delgado yerde kaldı.. Kaleye yaklaşık 25 metrelik mesafe.. Delgado ve Tello topun başında.. 68' DEĞİŞİKLİK - Nobre İÇERİ - Holosko DIŞARI (BEŞİKTAŞ) 67' Serdar sağdan ortaladı Holosko'nun vuruşu auta gitti!.. 66' Nobre oyuna girme hazırlığında.. 65' Etkisiz oldu kornerleri.. 64' Yine kaleye doğru kullandılar.. Hakan'ı geçen topu Tello kafayla yeniden kornere yolladı.. 63' Jaja kaleye vurdu yine Hakan!.. Korner.. 62' Jaja'ya müdahalesi sonrasında kart gördü Zapotocny.. 62' SARI KART - Zapotocny (BEŞİKTAŞ) 61' Beşiktaş, Holosko'yu savunmanın arkasına kaçırmak istedi ama top hızlı.. 59' Büyük bir tehlike daha atlattık.. Valyayev sol kanattan etkili geldi vuruşu direğin dibinden auta gitti.. 57' Devic'in kafa vuruşu az farkla auta gitti.. 55' Kalemizde yine bir tehlike yaşadık Hakan Arıkan ceza sahası dışına çıkarak kafayla uzaklaştırdı topu.. 54' Jaja kaleye vurmak üzereyken Cisse girdi araya.. 52' Serdar Kurtuluş, yüzüne gelen top sonrası yerde kaldı.. Sağlık görevlileri oyun alanında.. 50' Hakan bugün başarılı bir oyun sergiliyor.. 49' Hakan çıkardı!.. Sol kanattan gelen ortaya vurdular kafayı Hakan Arıkan son anda kornere çeldi topu.. 48' Silusar'ın vuruşu direkten döndü.. Büyük bir tehlike atlattık.. 47' Bir gol tur için yetiyor.. Haydi Beşiktaş!.. 46' Serdar Özkan oyuna girdi Beşiktaşımızda.. İkinci Yarı Başlama Düdüğü 46' DEĞİŞİKLİK - Serdar Özkan İÇERİ - İbrahim Toraman DIŞARI (BEŞİKTAŞ) İkinci yarı başlamak üzere.. İkinci yarıda yeniden beraber olacağız.. Ve maçın ilk yarısı hiç istemediğimiz, ummadığımız bir sonuçla sona erdi.. İlk Yarı Bitiş Düdüğü 46' 1 dakika uzatma geldi ilk yarıya.. 45' Yine Tello ortaladı çok etkili oldu orta son anda savunmaları çıkardı kale içinden!.. 44' Bir serbest vuruş daha kazandık.. 43' Delgado kullandı kimseye değmeden taca gitti top!.. 42' Savunmaya çarptı.. Köşe vuruşu kazandık!.. 41' Serbest vuruş kullanıyoruz sol kanattan Tello ile.. 40' SARI KART - Dević (****LIST KHARKIV) 39' Son kanattan çok etkili bir bindirme yaptı Tello.. Çok sert vurdu kaleci zorlukla kornere çeldi topu.. 38' Ahh diyoruz ahh!! Gole çok yaklaştık Tello ile.. 36' Oyuncu değişikliğine gitti ****list.. Trišović hafif bir sakatlık geçirmişti az önce.. 35' DEĞİŞİKLİK - Bordian İÇERİ - Trišović DIŞARI (****LIST KHARKIV) 33' Çok ani ataklar geliştiriyor ****list takımı.. Savunmamızı dengesiz yakalıyorlar maalesef.. 32' Bobo kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak ofsayt.. 31' Delgado'nun ortasına Bobo atak yaptı ama dokunamadı topa.. 30' Beşiktaş top çeviriyor.. 28' Bu gol kötü oldu ama kaybedilmiş birşey yok.. 1 gol Beşiktaş'a tur atlatacak.. 27' Büyük hata geldi savunmamızdan.. Bir anda sağ kanattan girdiler ceza sahamıza.. Jaja, topu geriden gelen Devic'in önüne yuvarladı.. Hakan'la karşı karşıya kalan Devic topu ağlarımıza yolladı.. 26' GOL - Dević (****LIST KHARKIV) 26' 2-0 oldu malesef.. 25' Tello'nun ortası kimseye değmeden kalecilerinde kaldı.. 24' Yine çok uzaklardan denediler kaleyi, bu kez etkili olmadı.. 22' İbrahim Toraman ile atak geliştirme çabası vadı savunmaları girdi araya.. 20' Maça iyi başlayamadım maalesef.. 18' Beşiktaş golü buldu ama daha önce kalkan ofsayt bayrağı vardı.. 17' Bu gol moralleri bozmaz umarız.. 16' Çok uzak bir mesafeden inanılmaz bir vuruş geldi JaJa'dan ve top ağlarımıza gitti.. Hakan'ın bu golde yapabilecek hiçbirşeyi yoktu.. 15' GOL - Jajá (****LIST KHARKIV) 15' Malesef top ağlarımızda.. 14' ****list akınında top ağlarla buluştu ancak daha önce kalkan ofsayt bayrağı var.. 13' Maç tempolu başladı.. İki ekip de gole yakın oynuyor.. 11' Yine Hakan yumrukladı!.. 10' Yine tehlikeli.. Bu kez Hakan boşa çıktı savunmamız yine kornere yolladı topu.. Arka arkaya kornerler.. 9' Kaleye doğru kullandılar Hakan!! Son anda çeldi topu kornere.. 8' Yine bir serbest vuruş kullandılar son anda savunmamız topu kornere yolladı.. 6' Bir serbest vuruş kullandı ****lis, Hakan Arıkan yumrukladı topu.. 4' Tehlike atlattık kalemizde.. Bir anda oluşan karambolde top ****listli oyuncuların önünde kalmadı.. 3' Hızlı başladı siyah-beyazlılar, Bobo'nun sert şutu yandan dışarı gitti.. 2' Başarılar Beşiktaş!.. 1' Ve maç başladı... İlk Yarı Başlama Düdüğü Karşılaşma başlamak üzere.. İki takım da sahadalar.. 1-0'lık ****list galibiyeti ise maçı uzatmalara taşıyacak.. ****list'in 2-1, 3-2 veya daha gollü şekilde kazanması bile Beşiktaş'ı tur atlatacak.. Bu karşılaşmada her türlü beraberlik ve Beşiktaş galibiyeti temsilcimizi gruplara taşıyacak.. İlk maçta Holosko'nun attığı golle 1-0 galip gelen ve bu maçın avantajıyla sahaya çıkan siyah-beyazlılarda Sivok ve Rüştü sakatlıklarından dolayı kadroda yoklar.. Beşiktaşımız bu akşam UEFA Kupası'nda gruplara kalabilmek için Ukrayna temsilcisi ****list'in karşısına çıkıyor..
Beşiktaş'ın eski yöneticisi Reha Muhtar Vatan gazetesinde bugünkü köşesinde Lucescu ve Gerets tranzferleri için ilginç bir yazı kaleme aldı. Beşiktaş yönetimindeki arkadaşlara nacizane birkaç tavsiyem var... 1) Yeni Hoca belli olmadan halihazırdaki Hoca’yla ilgili konuşmasın kimse... Siz taraftar değil, yöneticisiniz... Del Bosque’yi göndermeye karar verip 9 saat toplandıktan sonra Ziya Doğan’a Trabzon izin vermedi diye Del Bosque’yle devam etmek zorunda kalan yönetcilere benzersiniz sonra... Hiç tavsiye etmem... 2) Sezonun ortasında, Lucescu’nun nasıl ikna edileceği belli değil... Hiç olmazsa bekleyin ikna edilsin öyle konuşun... Hele Lucescu gelmeyecekse hiç boş konuşmayın... 3) Mustafa Denizli şeker gibi bir adam... Ama sezon ortasında takımı hazırlayan Ertuğrul Sağlam’ı gönderip Denizli’ye “gel” demek, macera ve intihar demektir... Beşiktaş son 4 yıldır yeterince “maceracı bir çizgi izliyor” zaten!.. *** 4) Ya gazeteler palavra sıkıyor ya da birileri işkembe-i kübradan atıyor... Gerets düşünülüyormuş... Sordunuz mu Gerets’e?.. Okey aldınız mı?.. Adamı daha iki gün önce, Atletico Madrit karşısında Olimpik Marsilya’nın başında gördüm... Gayet iyi ve sağlıklı görünüyordu... Bir Belçikalı, sizin paşa gönlünüz istedi diye sezon ortasında Marsilya’yı bırakıp Beşiktaş’a mı gelecek?.. Bu haberler kimden çıkıyorsa?.. Saçmalamasın!..
UEFA Kupası'nda Ukrayna'nın ****list Kharkiv takımına farklı yenilerek elenen Beşiktaş, yarın Hacettepe ile oynayacağı Turkcell Süper Lig 6. hafta maçında galip gelerek moral bulmak istiyor. Beşiktaş ile Hacettepe arasında BJK İnönü Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek. Özkalfa'nın yardımcılıklarını ise Erhan Sönmez ve Muhittin Gürses yapacak. Turkcell Süper Lig'de yenilgisi bulunmayan Beşiktaş, geride kalan 5 haftada 11 puan toplarken, Hacettepe'nin ise 4 puanı bulunuyor.
Ukrayna takımı Kharkiv karşısında alınan farklı yenilgiden sonra futbolcuların ağzını bıçak açmazken, kaptan Delgado takım arkadaşları adına konuştu. Ukrayna takımı Kharkiv karşısında alınan farklı yenilgiden sonra futbolcuların ağzını bıçak açmazken, kaptan Delgado takım arkadaşları adına konuştu. Oyuncuların çoğu telefonlara bile çıkmazken, yorum yapmaktan da kaçınıyor. Arjantinli yıldız, takım olarak herkesten özür dilediklerini belirterek, “En kötü maçımızı oynadık. Daha doğrusu birşey oynayamadık. Türkiye’deki bayram sevincini de taraftarımıza yaşatamadık. Ama Haccettepe karşısında iyi futbolla galip gelip, taraftarımızla yeniden barışacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. Fanatik
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, şimdiden gelecek yıl Avrupa ayarında bir kadro kurmak için çalışma talimatı verdiğini belirterek, “Bu sezonki hedeflerimiz de daha bitmedi” ifadesini kullandı. ‘Kharkiv iyi takımdı’ Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Kharkiv mağlubiyeti sonrası ilk kez konuştu... Kurayı çektikleri gün en güçlü rakiple eşleştiklerini söylediğini hatırlatan Demirören, “Bunu söylerken bir bildiğim vardı. Eski hocamız Lucescu ile görüşmüştüm. Kharkiv’in dikkat edilmesi gereken bir takım olduğu konusunda bizi uyarmıştı. Herkes adı sanı duyulmamış bir Ukrayna takımı olarak algıladı, doğal olarak da aldandı. Elenmemizde teknik ekip ve oyuncularımızın da büyük hataları oldu elbette” dedi. ‘Transfer asla bitmez’ Yeni bir takım olduklarını söyleyen Demirören, “Rakip ise daha diri, güçlü ve bize oranla hazırdı. Tabii ki çok büyük üzüntü duydum, ancak gerçekler de ortada. Şimdiden yeni sezonda Avrupa ayarında bir takım kurulması için talimatı verdim. Çalışmalara başlandı. Üç hedefimiz vardı, geriye 2 tane kaldı. Başta ben olmak üzere çifte şampiyonluk yaşayacağımıza bütün camia inanıyor. Beşiktaş’ta transfer hiç bitmez. Ara transferde gelen ve gidenler elbette olacak” diye konuştu. ‘Daum ve Luce dostum’ Ukrayna'da eski teknik direktörleri Mircea Lucescu ile yaptığı görüşmeye de değinen Başkan Demirören, “Kendisi çok iyi dostumdur. Tıpkı daha önce bu takımı çalıştıran Christoph Daum gibi... Biz onlarla sürekli görüşüp, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bunlar gayet doğal şeyler” dedi. Demirören ayrıca, 15 yıldır Kiev’de yaşayan yeğenleri ile bir araya geldiğini, burada iş yapmak için görüşmelerde bulunduğunu da dile getirdi. Fanatik
İşte Beşiktaş Başkanı Demirören ile Lucescu arasındaki görüşmenin perde arkası: BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, önceki gün Kiev’de görüştüğü Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Lucescu’yu hemen Beşiktaş’ın başına geçmesi konusunda ikna edemedi.. 4-1’lik ****list yenilgisinin ardından Ertuğrul Sağlam’ı gözden çıkaran ve Lucescu’yla anlaşmak için Kiev’e geçen Demirören, Premier Otel’de başbaşa yenen bir yemekten sonra dün İstanbul’a döndü ve hiçbir şey yokmuş gibi konuşmaya başladı.. İşte ****list hüsranı sonrası Beşiktaş’ta yaşanan teknik direktör gelişmeleri: BAŞKAN Demirören, kendi yöneticilerine “Çok iyi takım kurduk ama Ertuğrul bize hafif geliyor.. 8-0’lık Liverpool maçından sonra bile arkasında durdum, olmadı.. Artık sabrım kalmadı” diyerek yakın dostu Lucescu’yla randevulaştı.. S.Donetsk’in Ukrayna’da 9 haftada 9 puan toplayıp, zirvenin 16 puan uzağında kalması üzerine durumu tartışılmaya başlanan Romen teknik adamla başbaşa 2 saatlik bir yemek yiyen Demirören, transfer teklifinde bulundu.. Demirören’in “Süper bir takım kurduk.. Ama UEFA’da erken havlu attık.. Türkiye’yi tanıyan, tecrübeli, senin gibi bir teknik adama ihtiyacımız var.. Biliyorum sen de Donetsk’te mutlu değilsin.. Hemen yarın (cumartesi) benimle İstanbul’a gelir misin?” önerisi karşısında heyecanlanan Lucescu şu karşılığı verdi: “BAŞKAN, acı-tatlı çok anımız var.. Seni ne kadar sevdiğimi bilirsin.. Shakhtar’dan ayrılmak istediğim doğru.. Ligde 11. sıradayız, geleli 4 yıl oldu, burada işler eskisi kadar heyecanlı değil.. Basın çok üzerime geliyor.. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde mücadele veriyoruz.. 9 Aralık’ta grup maçları bitiyor.. O maçlar bitmeden ayrılmam hem zor hem bana yakışmaz.. Başkan Ahmedov’la ilişkilerim seninle olduğu kadar yakın, bana anlayış göster. 9 Aralık’taki son maçın ardından başkanla konuşup bırakacağım.” DEMİRÖREN bu yanıta rağmen geri adım atmadı, “Sana ihtiyacım var” dedi.. Aldığı yanıt “Ben zaten Barcelona maçından sonra istifa ettim. Ancak başkan Ahmedov kabul etmedi. Pazar günü (bugün) Odessa’da maçım var.. Ligdeki durum iyi değil. Bu maçtan sonra Ahmedov’la görüşmeme izin ver, tekrar birbirimize dönelim” oldu.. Odessa’dan yenilgiyle dönülmesi halinde yapılacak zirvede Lucescu’nun Ahmedov’u ikna etmesi bekleniyor. İyi bir sonuç alınsa da 1 hafta içinde Romen hocanın durumunun kesinleşeceği öğrenildi. Beklemeye geçen Demirören ise Hacettepe maçını düşünerek ’fren’ yaptı ve Lucescu ile yaptığı görüşmeyi bile gizlemeye çalıştı.. YILDIRIM: GÖRÜŞME YOK DEMİRÖREN, VATAN’ın konuyla ilgili sorusuna dün şu yanıtı verdi: “Şu anda antrenör arayışımız söz konusu değil.. Benim herhangi bir hocayla görüşmem olmadı.. Bunları basından okuyorum.. Çok önemli bir maçımız var.. Sadece Hacettepe’yi düşünüyoruz..” BAŞKANIN bu tavrına karşın yönetimin büyük bölümü medyaya Lucescu ile anlaşmaya vardıklarını ve gelecek hafta takımın başına geçeceğini öne sürdüler.. Ayrıca Lucescu görüşmesine dair haberlerin yalanlanmaması da olayın ciddiyetini doğrulayan bir faktör olarak yorumlandı.. Beşiktaş’la Ocak 2010’a kadar mukavelesi olan ve yılda 1.8 milyon YTL ücret alan Sağlam’ın bu parayı almadan ayrılması beklenmiyor.. S.Donetsk’ten yıllık 3.5 milyon Euro alan Lucescu’nun ise sözleşmesi Aralık ayında sona eriyor. VATAN
"2010 yılına kadar sözleşmem var. Eğer yönetim bizi gözden çıkardıysa, bana ve yardımcılarıma toplam 3 milyon Euro ödemeleri gerekir." BEŞİKTAŞ Yönetimi, UEFA’dan elenmenin faturasını kestiği Ertuğrul Sağlam’ın yerine teknik direktör ararken genç çalıştırıcı, "Sözleşmem devam ediyor. Hiçbir yere gitmiyorum" diyerek rest çekti. Siyah beyazlı takımla 2010 yılına kadar sözleşmesi olduğunu hatırlatan Sağlam, "Paramı almadan bir yere gitmem. Ancak tazminatımı alırsam ayrılırım" dedi. Kendisinden önce takımı çalıştıran Del Bosque, Rıza Çalımbay ve Tigana’nın tazminatlarını alarak görevlerinden ayrıldığına dikkat çeken Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi: Takımı Engin çalıştırsın! "İstifa etmeyi düşünmüyorum. Yönetim görevimize son verecekse, bana ve yardımcılarıma toplam 3 milyon Euro ödemeleri gerekir. Rıza Çalımbay, tazminatını almak için yönetimi mahkemeye vermekle tehdit etti. Ben ise bu işin medeni yoldan çözülmesi taraftarıyım." Öte yandan bazı futbolcuların takımı menajer Sinan Engin’in çalıştırması halinde daha başarılı olacaklarını belirttikleri, yönetimin bu alternatif üzerinde de durduğu öğrenildi. Bu arada MehmetEkşi, Yiğit Sarp ve Ömer Güven’in takımı Hacettepe maçına hazırlayacağı iddia edildi. HÜRRİYET
UEFA Kupası 1. turunda Ukrayna'nın ****list Kharkiv takımına elenen Beşiktaş'ta, Ertuğrul Sağlam ile yolların kesin olarak ayrılacağı ve teknik direktörlüğe Mircea Lucescu'nun getirileceği öğrenildi!.. Ukrayna'da Lucescu ile görüşen Başkan Yıldırım Demirören'in, Romen teknik adamla her konuda anlaştığı gelen haberler arasında!.. Yıldırım Demirören'in yarın Ertuğrul Sağlam ile görüşmesi ve kendisiyle yola devam etmeyeceklerini bildirmesi bekleniyor.
Beşiktaşlı taraftarların, takımlarının Ukrayna'nın ****list Kharkiv ekibine farklı yenilip UEFA Kupası'ndan elenmeleri sonrası protestoları devam ediyor. Yaklaşık 40 siyah-beyazlı taraftar, bu akşam Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri önüne gelerek, başta teknik direktör Ertuğrul Sağlam olmak üzere başkan Yıldırım Demirören, yönetim ve futbolculara tepki gösterdi. Tesislerin önünde toplanan taraftarlar, ellerinde taşıdıkları ''Sesimizi duyan var mı?'' yazılı pankartı tesisin kapısına astı. Daha sonra Ertuğrul Sağlam'ın ****list Kharkiv maçının ardından düzenlediği basın toplantısında söylediği ''Hayat devam ediyor'' cümlesini tezahüratlarla yineleyip, Sağlam'ı protesto eden taraftarlar, ''Sağlam istifa'', ''Sağlam batıyoruz'' şeklinde bağırdı. Taraftarlar, ayrıca futbolculara da tepki gösterirken, ''Formayı çıkarın çıplak oynayın'' deyip, Gökhan Zan için ise ''Refakatçi Gökhan'' diye tezahürat yaptı. Eski futbolcuları Pascal Nouma'yı unutmayan siyah-beyazlılar, bu futbolcunun lehine tezahüratlar yaparak, eski günleri andı. Siyah-beyazlı taraftarlar, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e de tepki gösterirken, ''Yeter Yıldırım Demirören'', ''Yönetim istifa'', ''Sinan Engin istifa'' tezahüratlarında bulunup, tepkilerini dile getirdiler. Takım, sabah antrenman yaptığı için tesislerde teknik heyet ve futbolcular bulunmazken, taraftarlar tepkilerini dile getirdikten sonra tesislerden ayrıldı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 7 Ekim Salı günü basın toplantısı düzenleyecek. Sağlam, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Ukrayna'nın ****list Kharkiv takımı karşısında alınan 4-1 yenilgi sonrası gelişen olayların ardından 7 Ekim Salı günü BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 13.00'te basın mensuplarının önüne çıkarak, sorulara yanıt verecek. Ertuğrul Sağlam, yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Lig'de Hacettepe ile önemli bir maça çıkacaklarını ve bu önemli karşılaşmadan dolayı toplantıyı 7 Ekim Salı günü yapmanın daha doğru olduğuna karar verdiğini söyledi.
Turkcell Süper Lig'de 6. haftanın kapanış maçında Hacettepe'yi 2-1 yenen Beşiktaş, kötü gidişine ''dur'' dedi. Ligde yaptığı son maçta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 1-1 berabere kalan, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında ise deplasmanda Ukrayna'nın FC ****list Kharkiv takımına 4-1 yenilerek kupaya erken veda eden siyah-beyazlılar, zorlandığı maçta Hacettepe'yi 2-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Puanını 14'e yükselten siyah-beyazlılar, zirve yarışında 16 puanlı Trabzonspor ve 15 puanlı Bursaspor'u takibini sürdürdü. Beşiktaş ayrıca, haftayı yenilgiyle kapatan ezeli rakiplerinden Fenerbahçe'nin 8, Galatasaray'ın ise 3 puan önüne geçti. Ligin 3. haftasında Fenerbahçe'yi yenerek dikkatleri üzerine çeken Hacettepe ise İstanbul'dan puansız ayrılarak, 4 puanda kaldı. -BATUHAN'DAN GOLLÜ BAŞLANGIÇ- Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın sürpriz bir kararla Hacettepe karşısında ilk 11'de görev verdiği Batuhan Karadeniz, henüz 7. dakikada takımını 1-0 öne geçiren gole imza koydu. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından 19. Dünya Kupası elemelerindeki Bosna-Hersek ve Estonya maçlarının aday kadrosuna da çağrılan 17 yaşındaki Batuhan Karadeniz, gol sonrası sevincini teknik direktör Sağlam'a sarılarak yaşadı. Öte yandan siyah-beyazlı futbolcuların tamamı, atılan ilk gol sonrası teknik heyete destek amacıyla Ertuğrul Sağlam ile adeta kenetlendi. Bu arada Beşiktaş'ın 2. golünü atan Mert Nobre de kaleci Hakan Arıkan'a dek koşarak, FC ****list Kharkiv maçında 4 gol yiyen takım arkadaşıyla gol sevincini paylaştı. -ÖNCE ISLIK, SONRA ALKIŞ- Takımlarını ilk yarı sonunda ıslıklarla soyunma odasına gönderen Beşiktaşlı taraftarlar, maç bitiminde alkışlarla uğurladı. Taraftarlar, ilk yarı bitiminde futbolcuları ıslıklarla soyunma odasına gönderirlerken, ''Sabrımız taşıyor, adam gibi oynayın' diye tempo tuttu. İkinci yarı başlamadan önce futbolcuları kapalı tribünün önüne çağan taraftarlar, ''Burası Beşiktaş, adam gibi oynayın'' diye bağırdı. Tribünlerin büyük bölümünü dolduran Beşiktaşlı taraftarlar, maç bitiminde futbolcuları alkışlarla soyunma odasına yolladı. -SERDAR'LAR SAKATLANDI- Beşiktaş'ta, ilk yarının ortalarında sakatlanarak oyundan alınan Serdar Özkan'ın yanısıra maçın sonlarına doğru Serdar Kurtuluş da sakatlandı. Müsabakanın 87. dakikasında sakatlık geçiren Serdar Kurtuluş, takımının 3 oyuncu değişikliği hakkını kullandığının farkına varmadan, yedek kulübesine değişiklik yapılması yönünde işarette bulundu. Genç futbolcu, maçın son anlarını sakat sakat tamamlamak zorunda kaldı. Öte yandan, numaralı tribünde yer alan kimi taraftarlar, Uğur'un oyuna girişi sırasında, Aydın'ın kenara alınması nedeniyle teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a tepki gösterdi.
Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Hacettepe’yi 2-1 mağlup ettikleri maçtan sonra çok önemli açıklamalar yaptı. Son günlerdeki “istifa” tartışmalarına net bir cevap vermeyen Sağlam, kararını bu gece netleştireceğini ve yarın basın toplantısında çok önemli açıklamalar yapacağını söyledi. Ertuğrul Sağlam’ın Lig TV mikrofonlarına yaptığı açıklamalar şöyle: “TARAFTARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ” “Bugün tebrik edilmesi gereken 2 grup var. Bunlardan biri taraftarımız. ****list maçı hepimizi çok üzdü ama gerçek Beşiktaşlıları çok daha fazla üzdü. O maçtan sonra üzüntü ve hırslarını bir kenara itip, takımlarını desteklemek için buraya geldiler. Bize çok büyük destek oldular. İkinci grup ise futbolcularımız. Ağır bir yenilgiden sonra oluşan atmosferden etkilendiler. Bu ortam içinde çok iyi bir oyun oynamak zor ama gelecekle ilgili hedeflerimiz için bugün kazanmamız gerekiyordu. Puan kaybetmememiz gerekiyordu, bunu başardık. Taraftarlarımıza ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum.” “İSTİFAYI DÜŞÜNMEDİM” “Bundan önceki dönemde istifayı düşünmedim. ****list maçından sonra Hacettepe maçını oynamamız için çok vakit yoktu. Bu zamanda benim futbolcularımı psikolojik olarak hazırlamam gerekiyordu. Bunu yapmam için tabi ki önce benim yapmam gerekiyor. Benim söylemiş olduğum “hayat devam ediyor” cümlesi çok değişik yerlere çekildi. O maçtan sonra bizden fazla üzülen olmamıştır. Dolayısıyla o maçın etkilerinden önce benim, sonra da futbolcuların kurtulması gerekiyordu. Biz kurtulmaya çalışırken bazı isimler de bizi bataklığa çekmek istediler tabi.” “İNSANLAR ELLERİNİ VİCDANLARINA KOYSUN” “Biz takımı yönetirken sadece antrenman yaptırmıyoruz. Birçok dengeyi korumak zorundayız. Zor bir işimiz var. Zaman zaman böyle sıkıntılar oluyor. Evinizden çıkınca bile evinize giderken her zaman yeşil yanmıyor. Bazen kırmızı yanıyor ve durabiliyorsunuz. Şunu söylemek istiyorum; şu an çok önemli bir mevkideyim. Kendi vicdanımla hesaplaşınca rahat olabiliyorsam dışarıdaki hiçbir şey beni rahatsız etmiyor. Şimdi eve gidince çocuklarımla oturup zaman geçirdikten sonra muhasebemi yapacağım. Gitmemiz gerekir mi diye düşüneceğim. Bizim sezon başından beri altığımız tek mağlubiyetti. İnsanların da biraz ellerini vicdanlarına koymaları lazım.” “BAYERN 5 YİYOR AMA BUNLAR OLMUYOR” “Her takım her maçı kazanamaz dünyada. Bayern Münih 3 haftadan beri puan kaybediyor. Kendi sahasında 5 gol yiyor ama hiçbir zaman böyle şeylerle karşılaşmıyor. Böyle şeyler bizde oluyor sadece. Ama bu ülke bizim ülkemiz bu insanlar bizim insanlarımız. Yarın bir bası toplantısı düzenleyeceğim ve önemli şeyler açıklayacağım inşallah. Gidip kalma konusunda bu akşam bazı şeyleri netleştireceğim kafamda.” “FUTBOLCULARIMDAN ŞÜPHE DUYMADIM” “İlk geldiğim günden bu yana futbolcularımın ahlaklarıyla, karakterleriyle, insanlıklarıyla ilgili hiç şüphe duymadığımı söyledim. Bugün de “çok büyük bir camia sizden galibiyet bekliyor” dedim ve onlar da maçı kazandılar. Mutluyum bu yüzden.”
Beşiktaşlı taraftarlar, Hacettepe ile yapılan Turkcell Süper Lig maçı öncesinde, teröre lanet yağdırdı. Hakkari'de şehit düşen askerler için ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' diye bağıran taraftarlar, bölücü terör örgütü aleyhine de sloganlar attı. Taraftarlar ayrıca İstiklal Marşı okunurken, kapalı tribünde, üzerinde ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' yazılı dev Türk bayrağı açtı. BJK İnönü Stadı'ndaki locaların önüne Türk bayrakları asılırken, stat hoparlörlerinden de sürekli ulusal duygulara yönelik marşlar ve şarkılar çalındı. Beşiktaşlı futbolcular da sahaya, üzerinde Hakkari'de şehit düşen askerlerin fotoğraflarının bulunduğu ve ''Sizi daima yaşatacağız'' yazılı pankartla çıktı. Maçtan önce şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, Siyah-Beyaz Derneği, astığı pankartta, şehitler için mevlit okutulacağını duyurdu. -KADRODA 5 DEĞİŞİKLİK- Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Hacettepe maçında kadroda rotasyona gidip, ****list Kharkiv karşılaşmasının 11'inden 5 değişiklik yaptı. UEFA Kupası maçında ilk 11'de sahaya çıkan Filip Holosko, Rodrigo Tello, Bobo ve İbrahim Toraman, Hacettepe karşısında yedek soyunurlarken, sakatlığı bulunan Gökhan Zan kadroya alınmadı. Bu futbolcuların yerine Aydın Karabulut, Batuhan Karadeniz, Mert Nobre, Serdar Özkan ve sakatlığı geçen Tomas Sivok, ilk 11'de forma giydiler. -BATUHAN İLK KEZ- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından (A) Milli Takım aday kadrosuna çağrılan Batuhan Karadeniz'e, teknik direktör Ertuğrul Sağlam da bu sezon ilk kez 11 kişilik maç kadrosunda yer verdi. Hacettepe maçına ilk 11'de çıkan Batuhan, Nobre ile birlikte forvette oynadı. Batuhan, bu sezon ligde yalnızca Gaziantepspor maçının son dakikasında, UEFA Kupası'nda ise NKSiroki Brijeg ile İstanbul'da yapılan maçın son 2 dakikasında olmak üzere toplam 3 dakika forma giydi. Hacettepe karşısında Cisse tek ön libero olarak görev yaparken, orta alanın sağında Serdar Özkan, solunda ise Aydın görev yaptı. -KALE, YİNE HAKAN'IN- Siyah-beyazlılarda, sakatlığı bulunan Rüştü yine kadroda yer almazken, kaleyi Hakan korudu. Beşiktaş'ta, sakatlıkları bulunan Rüştü ve Gökhan Zan'ın yanısıra Ali Tandoğan, İbrahim Üzülmez, Ekrem Dağ, Necip Uysal ve Emre Özkan, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. -TARAFTARLAR SESSİZ KALDI- ****list Kharkiv maçı sonrası hem Atatürk Havalimanı'nda, hem de BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde protestoda bulunan taraftarlar, Hacettepe maçında ise sessiz kalmayı tercih ettiler. Takımın ısınmak için sahaya çıkmasıyla birlikte siyah-beyazlı tribünler adeta sessizliğe büründü. Taraftarlar, siyah-beyazlı futbolcular ısınırken aleyhte ya da lehte tezahürat yapmayarak sessiz protestoda bulundular. Futbolcuların isimleri anons edilerken de taraftarlar yalnızca Nobre'yi alkışladılar. Bu arada Hacettepe karşısında BJK İnönü Stadı tribünleri dolmazken, karşılaşmayı 20 bin taraftar izledi. -''ALNINIZA SÜRÜLEN LEKEYİ SİLİN''- Siyah-beyazlı futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından soyunma odasına gittiler ve daha sonra yedek oyuncularla birlikte el ele tutuşarak sahaya çıkıp, kapalı tribün önüne geldiler ve taraftarları selamladılar. Hem ****list Kharkiv maçında alınan farklı skorlu yenilginin özürü, hem de birlik beraberlik için tribün önüne giden futbolculara taraftarlar, ''Alnınıza sürülen lekeyi silin'' diye tezahürat yaptı. -SAĞLAM VE ENGİN ISLIKLANDI- Sahayı çıkışlarında Ertuğrul Sağlam ve genel menajer Sinan Engin, siyah-beyazlı taraftarlarca ıslıklarla protesto edildi. Daha sonra eski açık tribünde küçük bir grup ''Sinan Engin istifa'' diye bağırdı. Tribünlerde ''Ümitsiz yaşanmaz sevmemek elde mi'', ''Ruhunuz nerede?'' yazılı pankartlar dikkati çekerken, geçen günlerde vefat eden Galatasaray tribün lideri Alpaslan Dikmen için de ''Galatasaray tribünlerinin başı sağolsun'' yazılı pankart açıldı. -5 DAKİKA SUSTULAR- Beşiktaşlı taraftarlar, maçın başlamasıyla birlikte sessiz protestolarını sürdürüp 5 dakika boyunca suskun kaldılar. Taraftarlar, 5. dakikadan itibaren tezahürat yapmaya başladılar. -PAF LİGİ'NDE BEŞİKTAŞ GALİP- PAF Ligi'nde yapılan maçta Beşiktaş, Hacettepe'yi 1-0 yendi. Siyah-beyazlıların golünü, 73. dakikada Samet attı.
Beşiktaş’ta son günlerde konuşulan tek konu olan teknik direktör değişikliği konusunda perde arkasındaki bir gelişme ortaya çıktı. Lig TV’den Ömer Güvenç’in haberine göre, başkan Yıldırım Demirören’in Ukrayna’da görüşüp transfer teklifi yaptığı Lucescu, bu teklifi kabul etti ancak şu an değil ancak Kasım ayında gelebileceğini söyledi. Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın ve Beşiktaş Yönetimi'nin bu gelişme üzerine nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.
Beşiktaş, Turkcell Süper Ligi'nin 6. haftasında Hacettepe'yi Batuhan ve Nobre'nin attığı gollerle 2-1 mağlup ederek taraftarıyla barıştı. Konuk ekibin tek golü Kadir'in ayağından geldi.
UEFA Kupası’nda ****list Kharkiv’e elenerek hayal kırıklığı yaratan Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın koltuğu sallantıda!.. Görevinden alınacağı ve yerine Mircea Lucescu’nun getirileceği konuşulan Sağlam’la ilgili ve Beşiktaş’ın son durumu hakkında siyah beyazlı takımın eski teknik direktörü ve efsane ismi Rıza Çalımbay ile konuştuk!.. Geçmişte Beşiktaş’ı çalıştıran ve Ertuğrul Sağlam ile benzer kaderleri paylaşması belki de muhtemel olan Çalımbay, MARATON.COM.TR’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çalımbay’a göre; Beşiktaş başarısız mı? Sağlam’ın yerine düşünülen Lucescu, siyah beyazlı takımda başarılı olur mu? Ertuğrul Sağlam’ın performansı yeterli mi? İşte Rıza Çalımbay ile yaptığımız söyleşi: MARATON.COM.TR: ERTUĞRUL SAĞLAM’IN GÖNDERİLMESİ GÜNDEMDE. NEDEN HEP TEKNİK DİREKTÖRLER GÖNDERİLİYOR BAŞARIZ OLUNCA? KULÜP YÖNETİMLERİNİN HİÇ Mİ SUÇU YOK? RIZA ÇALIMBAY: Bana göre teknik direktörler en az suçlu olanlardır. Mutlaka başka sebepler de vardır bir tek hocaya bağlı olmaması gerekiyor. Takımın başarısız olduğu zaman hemen hocaya yüklenilmesini yanlıştır. Tabi ki hocanın da başarısızlıkta payı vardır ama dediğim gibi sadece hocaya yüklemek yanlış. MARATON.COM.TR: ERTUĞRUL SAĞLAM’IN BEŞİKTAŞ’TAKİ PERFORMANSINI BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ? RIZA ÇALIMBAY: Ertuğrul hocanın elinde iyi bir kadro var. Bazı şansızlıklar yaşadı. Ertuğrul hocanın yaşadığı en büyük şansızlıklar da Avrupa kupalarında oldu. Bu seneki Avrupa’da alınan sonuçlardan sonra geçen sene gündeme geldi. Liverpool’dan 8 tane yedi Beşiktaş elendi. Üstüne bu sene de Avrupa’da adı sanı duyulmamış bir takıma elenince bir tepki oldu, yoksa Ertuğrul hocaya bir şey söylenmez. Kadrosu çok iyi, yönetim iyi transferler yaptı. Beşiktaş bu sene şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi. MARATON.COM.TR: LUCESCU ADI GEÇİYOR… DAHA ÖNCE DE ÇALIŞILMIŞ HOCALARA GERİ DÖNÜŞLER FAYDALI OLUR MU ? RIZA ÇALIMBAY: Bilemiyorum… Lucescu daha önce burada başarılı olmuştur.Ama Lucescu’nun da başarısız olduğu dönem olmuştur. Lucescu 11 puan öndeyken 2. yarı şampiyonluğu vermiştir. Herkese belli bir zaman verildiği taktirde mutlaka başarılı olunur. Önemli olan antrenöre çalışacağı kadar arkasında durmanızdır. Destek olmaktır. En önemli olan budur. Ama maalesef 3 büyüklerde 3 maç kötü gittiğiniz zaman hemen çatlak sesler çıkıyor. Şu anda Fenerbahçe antrenörü gibi… İspanya’yı şampiyon yapmış gelmiş 3 maç kötü gidince tepki oluyor. MARATON.COM.TR: BAŞKANLARIN “HOCAMIZIN ARKASINDAYIZ” SÖZLERİNİ SAMİMİ BULUYOR MUSUNUZ? RIZA ÇALIMBAY: Ben kesinlikle inanmıyorum. Önemli olan yönetimin destek vermesi. Ondan sonra zaten antrenör başarılı olur. Gerekli desteği görmedikleri zamanda ayrılmak zorunda kalıyorlar. Eğer yönetimler inanırlarsa -ki bu 3 büyüklerde daha kolay- her türlü imkana sahipler kesin başarılı olur antrenörler. MARATON.COM.TR: ERTUĞRUL HOCA BEŞİKTAŞ’TAN AYRILIRSA YENİ GELECEK OLAN TEKNİK DİREKTÖR NE KADAR FAYDALI OLUR? RIZA ÇALIMBAY: Geçici olarak bir faydası olabilir. Tabi ki kimin geleceğine bağlı. İyi bir hava yakalarsa da yeni gelecek olan hoca başarılı olur. Ben Ertuğrul hocanın bırakacağına inanmıyorum. Zaten ayrılmaması da gerekiyor. Yönetimin sahip çıkması gerekiyor. Avrupa’da herkes eleniyor ama ligde şu anda iddiasını devam ettiriyor. Türkiye Kupası da var bence Ertuğrul hocaya sahip çıkılması gerekiyor.
Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Fikret Orman ile zor günler geçiren siyah-beyazlı camiayı A'dan Z'ye konuştu. Orman, Beşiktaş'ın içinde bulunduğu durumu ve çözüm yollarını anlattı. Teknik direktör değişikliğine kesinlikle karşı çıkan Orman, yönetimden kulübün mali yapısından, takımın şampiyonluk şansından futbolcu profiline ve stat projesinden Beşiktaşlılık duruşuna kadar birçok konuda samimi cevaplar verdi. İşte Fikret Orman'ın çarpıcı sözleri: Beşiktaş sürpriz bir şekilde ****list Kharkiv’den 4 gol yedi ve final hedeflediği UEFA’ya çok erken veda etti. Size suçlu kim, fatura kime kesilmeli? Bütünde yanlış var. Suçlu ‘Ahmet, Hasan, Mehmet’ demek doğru değil. Stratejide bir sorun olduğu ortada. Bu uzun süreçli bir yol. Bir günde olabilecek bir başarı değil. Zaten kısa vadeli başarı bugünkü futbol dünyasında imkânsız. Tek başına birisinin suçlu denmesi de doğru değil. Tabii ki en büyük suçlu bu işi yönetenlerindir. Daha yolun başında ‘Fenerbahçe stadında final oynayacağız” gibi demeçler çok yanlış. "DEMİRÖREN BİR HATA DAHA YAPMAZ" Ertuğrul Sağlam’la yolların ayrılacağı konuşuluyor. Hatta Demirören’in listesinin hazır olduğu iddia ediliyor. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir? Teknik direktör değişikliği halinde yeni hoca kim olmalı? Şu anda hoca değişikliği yanlış olur. Son dönemde çok yapıldı. Del Bosque, Tigana, Çalımbay örnekleri ortada. “En büyük hatam Bosque’yi göndermek” diyen Başkan Demirören’in bu kadar hatadan sonra böyle bir hata daha yapacağına inanmıyorum. Sağlam’ı günah keçisi yapmanın gereği yok. Daha ligin başındayız. Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adayıdır. Şu anda takımın başına yeni bir teknik ekip getirmek doğru değil. Sağlam vizyonsuz ise göreve getirirken bunu bilmiyor muydunuz? 1,5 senedir vizyon vardı da şimdi mi yok? Gündelik kararlarla gelinen nokta ortada. ‘Şu hoca gelsin’ demekle başarı gelmez. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Bunlar ancak hayal. Futbol futbolcularla oynanır. Başarıda hocanın payı yüzde 10-15 arasındadır. Değişiklik halinde takımın tekrar toparlaması uzun süreç alacaktır. Başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna sıkı bir muhalefet yaptınız. Daha sonra bu tutumunuzdan vazgeçtiniz? Neden böyle bir karar aldınız? Yeniden muhalefete başlayacak mısınız? Muhalefet yapmıyorum. 2007’de Sayın Demirören tek başına aday oldu. Doğu bir yönetim kurulu ile 1 dönem daha faydalı olmasının doğru olacağımı düşündüm. Kamuoyunda da böyle bir beklenti olduğu için aday olmadım. Gayet rahat bıraktım. Şu anda bir hata daha yapmaması için gerekli olanlarını söylüyorum. Gerekli zamanlarda ikazda bulunuyorum. Bu muhalefet değil. "STAT İÇİN ÖNCE İZİNLER ALINMALIYDI" Yeni stat konusunda aklınızda soru işaretleri olduğu biliniyor. Bu konudaki eleştirilerinizi sebebi nedir? Burada bir stat yapılması mümkün ama ilk etapta Anıtlar Kurtulu ve Belediye ile görüşmeler yapıldıktan sonra kamuoyuna anlatılması lazım. İzinleri almadan ilk önce genel kurulda anlattığınız taktirde yapamazsınız.’19 Mayıs’ gibi tarihler vermek doğru değil. Her şey ilk etapta kamuoyuyla paylaşılmaz. Fulya’da ilk önce izinler alınmış, daha sonra açıklama yapılmıştır. Beşiktaş yeni sezona yüksek maliyetli transferlerle girdi. Birçok yeni isim alındı. Transferleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Ben arama, izleme, tarama olmadan yapılan transferlerin hepsini yanlış buluyorum. Hocanıza beğenmediğiniz taktirde o transferleri yapanlar gider, yeni gelenler da transferleri beğenmez. Beşiktaş’ın içinde bulunduğu durum budur. "ADAM GİBİ ARKASINDA DURMAYI BİLSİNLER" Sizce ne yapılmalı? Son yıllardaki kötü gidiş için bir reçeteniz var mı? Şu anda yapılması gereken; iyi bir kadro var. Ligin daha başındayız. Hoca değişikliğine gidilirse çok büyük yanlış olur. Kulüp daha fazla borca girer. Bu hoca bu yönetim tarafından seçildi. Nasıl getirdiyseler, adam gibi arkasında durmasını da bilmeleri lazım. "BORÇ 150 MİLYON DOLARA YAKLAŞTI" Mali kongrede sıkıntılar oldu. Yönetimin ibra edilip edilmeyeceği uzun süre gündemdeydi. Kulübün borcu giderek artıyor. Bunun nedenleri nelerdir ya da bu iddia edildiği gibi çok kötü bir durum mudur? 2004 yılında Yıldırım Demirören ilk göreve geldiğinde 17 milyon dolar borç vardı. Şu anda 150 milyon dolar civarında borç var. Futbol stratejisi olmadan yapılan hareketler sonucu her dakika borçlanılacaktır. Hoca değişikliğine giderlerse yönetimin hiç ders almadığı ortaya çıkacaktır. Beşiktaş yönetimini başarılı buluyor musunuz? Mevcut yönetimi hiçbir Beşiktaşlı başarılı bulmuyor. "FENERBAHÇE BAŞARISIZ BİR SEZON GEÇİRECEK" Siyah-beyazlı takımın şampiyonluk şansı sizce yüzde kaç ya da bu sezon sizce şampiyonluğa en yakın takım hangisi? Tabii ki bir Beşiktaşlı olarak şampiyonluğa en yakın takım Beşiktaş. Önümüzde uzun bir maraton var. Fenerbahçe’nin başarısız bir sezon geçireceğini düşünüyorum. Beşiktaş’ın şansı çok yüksek. ’Galatasaray ve Fenerbahçe’nin son yıllarda Beşiktaş’la aradaki farkı açtığı’ düşüncesine katılıyor musunuz? Kesinlikle katılmıyorum. Beşiktaş, Türkiye’nin en büyük camiası. Kimse Beşiktaş’ı geçemez. Sahada alınan skorlarla bu iş olmaz. Beşiktaşlılar, son yıllarda ilkelerle alakalı çok zafiyete uğradıkları için çok rahatsız. Ancak Beşiktaş, hala Türkiye’nin en büyük kulübü. Bilindiği gibi Beşiktaş’ın iki ezeli rakibi son yılarda yıldız transferler yapıyor. Beşiktaş ise daha mütevazi bir kadroyu tercih ediyor. Sonuçta başarıyı diğer iki ekip yaşıyor. Sizce hangisi doğru? Beşiktaş son yıllarda ilk defa kadrosunu korudu. 15 futbolcu gönderip, 10 yeni isim almadı. Bence Beşiktaş’ın yaptığı iş doğru. "BEŞİKTAŞ'A YAKIŞMAZ" Kavga ettikleri için kadro dışı bırakılan, bu yüzden sezon öncesi kampına dahi katılamayan iki oyuncu daha sonra affedildi. İki isim de şimdi ilk 11’de. Geçen sezonki PAF takımı olayını da uzun süre konuşulmuştu. Bu konu hakkındaki düşünceniz nedir? Beşiktaşlılık duruşu zarar gördü mü? Son senelerde bunun gibi gelişmelerin sayısı çok fazla. Gerçek Beşiktaşlılar’ın kabullenebilecekleri şeyler değil. ‘2010’a kadar Sağlam’ diyip şimdi teknik direktörü göndermeye çalışmak Beşiktaş’a yakışmaz. "HİÇBİR KONGRE HESABIM YOK" Beşiktaş’ı yönetmek çok zor bir görev. Kongrede başkan adayı olacak mısınız? Eğer başkan seçilirseniz en büyük icraatınız ne olacak? Kongere 2010’da. Önümüzde uzun bir süre var. Şu anda tek görevim mevcut yönetime ikazlarda bulunmak. Hiçbir kongre hesabım yok. Bildiklerimizi de kamuoyuyla paylaşıyoruz. Kısa vadede Beşiktaş’ın önü siyah mı, beyaz mı? Şu anda çok flu. Siyah mı, beyaz mı olacağı tamamen yönetimin vereceği kararlarla alakalı. İlk etapta bunun netleşmesi lazım. Bu netleştiği taktirde yorum yapılabilir. "İNSANLAR GEÇİCİ, KULÜP KALICI" Camiaya ve taraftara bir mesajınız var mı? Taraftarlar kulüplerine destek olsunlar. İnsanlar gelip geçici, kulüp kalıcıdır. Anlık kızgınlıklarla kulüplerine zarar vermesinler. Beşiktaş Türkiye’nin en köklü camiasıdır. Elde edemeyeceği hiçbir başarı yoktur. HABERTÜRK
Ertuğrul Sağlam’ın istifa etmesiyle boşalan Beşiktaş teknik direktörlüğü koltuğu için tanıdık bir isim öne plana çıkmış durumda. Beşiktaş Yönetimindeki çoğunluğun Ertuğrul Sağlam’dan sonra yine yerli bir hocayla devam edilmesine sıcak bakmadığı ve tercihin çok büyük ihtimalle yabancı bir hocadan yana olacağı ileri sürüldü. Bu yabancı teknik direktör adayının ise daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi çalıştıran, şu an ise Almanya Birinci Ligi Bundesliga’nın köklü ekiplerinden Köln’ün başında olan Christoph Daum olduğu iddia edildi. Daum’dan olumlu bir yanıt alınmaması durumunda ise Kartal’ın İtalyan teknik adam Alberto Zaccheroni’yi yedekte tuttuğu, hatta bu hocayla el sıkıştığı ve prensipte anlaştığı da gelen haberler arasında.