BEŞİKTAŞ YENİ DEFANS OYUNCUSUNU BULDU SİYAH BEYAZLI KULÜP KARŞIYAKA FORMASI GİYEN GURUR YAZAR'I KADROSUNA KATMAK İÇİN GÖRÜŞMELERE BAŞLADI İKİ KULÜP ARASINDAKİ SON PÜRÜZLERİN GİDERİLMESİNİN ARDINDAN, GURUR'UN YARIN İstanbul'A GELİP BEŞİKTAŞ İLE SÖZLEŞME İMZALAMASI BEKLENİYOR Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda 26 Ocak'ta oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçının 88. dakikasında sakatlanan ve sol diz ön çapraz bağında yırtık tespit edilen ve sezonu kapatan Ersan Gülüm'ün yerine transfer edeceği ismi buldu. Siyah Beyazlı takımın teknik direktörü Bernd Schuster dün futbol komitesi ile yaptığı görüşmede, yaşanan bu gelişme sonrası yeni bir yerli defans oyuncusu isteğinde bulunmamaıştı. Ancak dün akşam ve bu sabah yapılan son görüşmler sonrası Beşiktaş yeni bir defans oyuncusu almaya karar verdi. Siyah Beyazıl kulüp Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka'da forma giyen Gurur Yazar bugün ile görüşmeye başladı. İzmir ekibi ile 31 Mayıs 2012 tarihine kadar sözleşmesi olan 24 yaşındaki futbolcu A2 Milli takımının da formasını giymişti. Gurur'u satmayı düşünmeyen Karşıyaka Kulübü, Beşiktaş'ın teklifi üzerine futbolcusunun kariyerini düşünerek Siyah Beyazlı takım ile teklifini değerlendirmeye aldı. İki kulüp arasında bugün yapılan görüşme sonrası bu transferin tamamlanması bekleniyor. Son dakikada bir sorun çıkmaması halinde Gurur'un yarın İstanbul'a gelip Beşiktaş ile sözleşme imzalayacağgı belirtildi. DHA
İnanılmaz hatasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye'nin attığı ilk golde başrolü oynayan Cenk Gönen, ikinci devre ise farkı önleyen isim oldu. [SIZE=+0][/SIZE]Kara Kartal’ın genç file bekçisi Cenk Gönen, dünkü maçın kaderini çizen isimlerdendi... Mücadelenin ilk yarısında ev sahibinin kullandığı kornerde topu elinden kaçıran genç eldiven, gole engel olamadı. O ana kadar maçın hakimi olan Beşiktaş ise kontrolü yitirdi. İkinci yarıda rakip kalede gol bulmak adına savunmasıyla da ileri çıkan Siyah-Beyazlılar kalesinde pozisyon verirken, Cenk inanılmaz kurtarışlar yaptı. Maçtan sonra üzgün olduğu gözlenen milli file bekçisi, “Kazanmamız gereken bir maçtan puansız ayrıldık. Hepimiz hata yapacağız. Hatalardan ders çıkarmalıyız. Ben takımım için en iyi performansı sergilemek için elimden geleni yapacağım. Gole gelince... Havadayken bile tek dokunuşla kalecinin dengesi bozuluyor. Topa sıçradığımda ufak bir temas oldu ve dengemi kaybedip topu elimden kaçırdım. İkinci golde ise İskender topa çok iyi vurdu ve benim yapacağım birşey yoktu. Kaybettiğimiz için üzgünüm” diye konuştu.
Sezonun ilk yarısında rakiplerin sert futbolu nedeniyle sakatlıklarla boğuşan Beşiktaş, dünkü Belediye mücadelesinde de fauller nedeniyle rahat bir nefes alamadı [SIZE=+0][/SIZE]Türkiye’de üç cephede yoluna devam eden tek takım olan Beşiktaş, dünkü Belediye yenilgisiyle birlikte matematiksel olarak olmasa da, büyük ölçüde lige havlu attı... 2011’i yeni transferlerle başlayan ve temiz bir sayfa açan Kara Kartallar ilk yarıda en çok dert yandığı sert futbolla dün yüzyüze geldi. Üst üste oynanan maçlarla fiziksel açıdan yıpranan Schuster’in öğrencileri, dün Belediye’nin sert oyunuyla gerçek futbolundan uzaklaştı. Guti, Simao, Quaresma, Almeida gibi yıldızlar topla buluşmakta güçlük çekerken, hakemin sert futbola izin vermesi Kartal’ı oldukça zorladı. 16 faul çaldı Üst üste yapılan faullerle sinirlenen Beşiktaşlı futbolcular, kendilerini oyuna vermekte güçlük çektiler. Quaresma ve Guti oyundan koparken, tecrübeli Simao Sabrosa ile Fernandes ayakta kalmayı başardı. Beşiktaşlılar’ın itirazlarına rağmen hakem Fırat Aydınus 16 faul çalması, Siyah-Beyazlılar’ın tepkisine neden oldu
Devre arasında Atletico Madrid'ten transfer edilen Portekizli yıldız Simao Sabrosa, dün de çok etkiliydi. [SIZE=+0][/SIZE]Buca filelerini havalandıran, Trabzonspor sınavında bir asist yapan tecrübeli kanat oyuncusu, dünkü maçta da frikikten çok şık bir gole imzasını attı. Hırslı olduğu gözlenen ve Kara Kartal’ın ayakta kalan nadir isimlerinden olan Simao, sol kanatta arkasında görev yapan İbrahim Üzülmez’in formsuz görüntüsüne rağmen alkış aldı. Hırslı oyunu ve üst düzey çabasıyla dikkat çeken Simao Sabrosa, maçın son dakikalarında yerini takım arkadaşı Fabian Ernst’e bıraktı
Hedef adam Bernd Schuster... Spor yorumcuları ve Siyah-Beyazlı taraftarlar, 2-1'lik şok yenilginin faturasını Alman teknik adama kesti. [SIZE=+0][/SIZE]Özellikle Mehmet Aurelio’nun atılmasından sonra oyuna taktik açıdan bir müdahalede bulunamayan deneyimli çalıştırıcının, yorgunluktan ayakta duramayacak hale gelen Guti’yi 89. dakikaya kadar oyunda tutması yadırgandı. Herkes Schuster’in oyuna Bobo’yu almasını beklerken, İspanyol yıldızın yerine ön libero Necip’i sahaya sürmesi ve golün bu hamleden sonra gelmesi büyük hata olarak yorumlandı.
Sahadan atılmasına tepki gösteren Alman teknik adam, “Türkçe bilmem ki. Hakeme nasıl küfredeyim?” derken, yenilgiyi pasif bir rakibe karşı oynamalarına bağladı. [SIZE=+0][/SIZE]Beşiktaş’ın Alman hocası Bernd Schuster, İstanbul Belediye maça sonrası hem hakemler hem de rakibe ateş püskürdü. Fırat Aydınus’un kendisini 77. dakikada saha dışına atmasıyla ilgili olarak, “İlk kez atılmadım. 4. hakem küfür ettiğimi söyledi. Ama bunu yapmam mümkün değil, çünkü Türkçe bilmiyorum. Sanırım 4. hakem yanıldı. İtirazım olduğu doğru ama küfür kesinlikle yoktu” dedi. ‘Mehmet atılınca...’ Belediye’nin kendilerine karşı pasif oynadığını söyleyen Schuster, “Maçın başından itibaren çok pasif bir takıma karşı mücadele ettik. Bizim hatalarımızı bekleyen, bunlardan yararlanmak isteyen bir takım vardı. 20-25 dakika rakibe pozisyon vermedik. Mehmet’in atılması ve üzerine gelen birkaç negatif olaydan kaybettik. Kazanmamız gerekiyordu ama olmadı” diye konuştu.
Teknik direktör Bernd Schuster, Bucaspor ve Trabzonspor maçlarının 11'lerini sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında bozmak zorunda kaldı. [SIZE=+0][/SIZE]Sakatlanıp, sezonu kapatan Ersan Gülüm’ün yerine Tomas Sivok, savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ile birlikte görev aldı. Cezalı Hilbert’in cezası nedeniyle doğan boşluğu Ekrem Dağ ile kapatmaya çalışan Alman çalıştırıcı, kaptan İbrahim Üzülmez’in de iyileşmesiyle iki maçtır oynayan genç İsmail Köybaşı’nı kenara çekip, tecrübeli oyuncuya formayı teslim etti.
Bucaspor ve Trabzonspor karşılaşmalarında Beşiktaş'ın galibiyetinde önemli rol oynayan Guti Hernandez, İstanbul Büyükşehir Belediye önündeki performansıyla büyük hayal kırıklığı yaşattı. [SIZE=+0][/SIZE]Mücadeleye ilk 11’de başlayan İspanyol yıldız çok etkisizdi ve kendinden beklenen oyunu sahaya yansıtamadı. Siyah-Beyazlılar’ı hücuma kaldırması beklenen Guti ne etkili bir pas atabildi ne de takımını ileri taşıyabildi. Özellikle 60. dakikadan sonra oyundan düştüğü gözlemlenen deneyimli futbolcu Kartal’ın kötüleri arasındaydı.
Beşiktaş'ın Belediye deplasmanında kazanamama geleneği dün de devam etti. Kartal, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda rakibiyle oynadığı 4. maçta da gülemedi ve sahadan boynu bükük ayrıldı. Kara Kartal’ın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yüzü gülmüyor... Devre arası transferinde Simao, Almeida, Fernandez gibi dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna katan Siyah-Beyazlılar, İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında dün gece de makus talihini yenemedi. Sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Beşiktaş, Turuncu-Lacivertliler’e 2-1 mağlup olarak, taraftarını büyük hayal kırıklığına uğrattı. Daha önce Olimpiyat’ta 2 beraberlik, bir de yenilgi alan Kara Kartal dünkü sonuçla ikinci mağlubiyetini de tattı. Süper Lig’de 8. kez karşı karşıya gelen iki takımdan İstanbul Belediye rakibine üstünlük kurdu. Beşiktaş toplamda sadece iki galibiyet alabilirken, Turuncu-Lacivertliler üç kez kazanmayı başardı, üç karşılaşma da beraberlikle tamamlandı. Belediye’ye 6 puan verdi Beşiktaş’ın ligde şansının tutmadığı takımlardan Belediye bu sezon altı puan aldığı rakibinin şampiyonluk planlarına en büyük darbeyi vuran ekip oldu. Abdullah Avcı’nın öğrencileri ilk yarıda İnönü Stadı’ndaki karşılaşmayı da 2-0 kazanmıştı. Süper Lig’de 5 haftadır kaybeden Belediye, Beşiktaş’ı yenerek, mağlubiyet serisini de sonlandırdı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'in vazgeçilmezlerinden olan Mehmet Aurelio, dün takımını yarı yolda bıraktı. Brezilya asıllı yıldız, Büyükşehir Belediye mücadelesinin 45. dakikasında Holmen’e attığı tekme sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Hakem Fırat Aydınus’a itiraz bile etmeden soyunma odasının yolunu tutan Aurelio’nun yokluğunu fazlasıyla hisseden Siyah-Beyazlılar, mağlup olmaktan kurtulamadı. Direkt oyundan atılan Aurelio, kupadaki Gaziantep Belediye ile ligdeki Karabük sınavlarında görev yapamayacak.
Siyah-Beyazlı taraftarların ve teknik heyetin çok şey beklediği Ricardo Quaresma, dün beklentileri karşılayamadı. Büyükşehir Belediyesi'nin sert futbolunun etkisi altında kalan Q7, özellikle ikinci yarının başında kaçırdığı golle saç-baş yoldurttu. Mücadelenin ilerleyen bölümlerinde de varlık gösteremeyen Portekizli yıldız, agresif tavırlarıyla da dikkat çekti. [SIZE=+0][/SIZE]Tartıştığı Ali Güzeldal’a 90+4’te çok sert bir müdahalede bulunan Quaresma, sarı kart görmekten kurtulamadı. Bu arada ligde iki yenilgisi bulunan Q7’li Beşiktaş’ın, iki mağlubiyeti de Büyükşehir Belediye karşısında alması dikkatlerden kaçmadı.
Ersan'ın sakatlanmasıyla savunmaya takviye yapması beklenen Siyah-Beyazlı yönetimin, eldeki oyuncularla devam etme kararı aldığı öğrenildi. Trabzonspor’u devirip, Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükselen Beşiktaş, Ersan Gülüm’den gelen haber üzerine bu zaferin sevincini tam anlamıyla yaşayamamıştı. Sol diz ön çapraz bağlarında yırtık tespit edilen genç savunmacı sezonu kapatınca defansa takviye yapılması gündeme gelmişti. Almanya’nın Freiburg takımından Ömer Toprak ve Karşıyaka forması giyen Saffet Gurur Yazar’ın isimleri ön plana çıkmıştı. Ancak Siyah-Beyazlı yönetimin, yeni oyuncu alınmasına sıcak bakmadığı ve transferi noktalama kararı aldığı öğrenildi. ‘Geçmiş olsun Ersan Gülüm’ Kara Kartal savunmada Ferrari, Sivok, İbrahim Toraman ile devam edecek. Bir sıkıntı olması durumunda da A2 takımından Furkan ve Atınç kadroya dahil edilecek. Öte yandan Beşiktaşlı futbolcular maç öncesi, ısınmak için sahaya “Geçmiş olsun Ersan Gülüm” yazılı tişörtlerle çıktılar.
Simao, Quaresma, Almeida ve Guti'li kadrosuyla ligin ikinci yarısında 17 maçta 17 galibiyet amaçlayan Beşiktaş, daha ikinci karşılaşmada hedeften saptı. Devre arasında yaptığı transferlerle hem Türkiye’de, hem de Avrupa’da geniş yankı uyandıran Beşiktaş, 14 puan geride olmasına rağmen şampiyonluk hayalleri kurmaya başlamıştı. Kalan 17 maçta 17 galibiyeti amaçlayan Schuster ve öğrencileri Manisa, Buca ve Trabzonspor zaferleriyle iyice havaya girmişti. Ancak evdeki hesap, çarşıya uymadı... Yıllardır Kartal’a ters gelen Büyükşehir Belediye yine Kara Kartal’a şampiyonluk yolunda çelme takan takım oldu. İlk yarıda baskılı bir oyun sergilemesine rağmen Markus Vinicius’un golüne engel olamayan Siyah-Beyazlılar, Aurelio’nun gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. İskender noktayı koydu Ancak buna rağmen yıldızlarıyla maça tutunan Kartallar, Simao Sabrosa’nın golüyle skoru eşitledi. 1 kişi eksik oynamasının da etkisiyle savunmasında açıklar veren Siyah-Beyazlılar, İskender’in golüyle sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve şampiyonluk yarışından kopma noktasına geldi.
Siyah-Beyazlılar, hem şampiyonluk umudunu sürdürmek, hem de 17'de 17 yapmak için çıktığı İstanbul B.B. önünde beklenmedik bir yenilgi aldı. Mehmet Aurelio kırmızı kart gördü... Schuster’in hediyesi Bir tarafta İstanbul halkının cebinden ‘gasp’ edilen(!) paralar ile kurulan mütevazi Büyükşehir Belediye, diğer yandan dev bütçesi ile yıldızlar topluluğu Beşiktaş... Ama sahaya baktığımızda görünen net: Beşiktaş rakibini ısırmıyor. Mücadele etmiyor. Kazanma adına hak edilen futbolu oynamıyor. Kırmızı kart, hakem ve kaleci hataları falan filan. Hepsi hikaye. Bu takım eğer böylesine önemli bir maçı alamıyorsa, burada ilk sorumlu hocadır. Eğer Schuster, Abdullah Avcı kadar ekibine ruh veremiyorsa oturup düşünmek lazım. Şampiyonluk yarışı artık iyice zorlaşırken, alınan yenilgi soğuk havada stada koşan taraftarları da kahretti. Cenk’in golü! Beşiktaş maça iyi başladı. Henüz 9. dakika içinde Quaresma’nın sağdan yaptığı ortada Nobre bomboş durumda kafayı vurdu. Ancak günün başarılı ismi Hasagiç gole izin vermedi. 14’de bu kez Q7 kendi denedi, üstten auta gitti. Tüm gol ve oyun umutlarını Q7 üstüne kuran Kartal’da geri kalan herkes yattı Guti eski etkinliğini yakalayamadı. Simao sol kanatta Üzülmez ile birlikte üretken değildi. Kaptan yine arkaya atılan toplarda başarılı kademeye girdi. Bu durum futbol adına bir şey ortaya koyma düşüncesi içinde olmayan Belediye’nin işine geldi. Nitekim 35’de geliştirdikleri tek atakta golü buldular. İbrahim Akın’ın kullandığı köşe atışından gelen topa Cenk çıktı. Genç file bekçisi topu da kendini de yere bırakınca arkadan gelen Cesario boş kaleye gölü attı: 1-0. Kartal kendisine ters gelen rakibi karşısında ‘ikram’ golle geride. Devrenin son dakikaları. Pozisyon orta alanda. Yani ne gol tehlikesi var, ne de benzer durum. Ayağındaki topu kaptıran Aurelio, Holmen’e basıyor tekmeyi ve oyun dışı kalıyor. Böylesine tecrübeli bir oyuncunun takımı yalnız bırakmasını hiçbir mantık ile açıklamak mümkün değil. İkinci yarıya baskılı başlayan Beşiktaş, beraberliği bulup, ardından üç puan için gitme düşüncesindeydi. Geç de olsa bu skor yakalandı. 66’da Holmen, Simao’yu düşürdü. Atışı kullanan Portekizli yıldız, topu adeta doksana astı: 1-1. Beraberlikten sonra yorulmalar başladı. Bir kişi eksik oynayan Kartal, her geçen dakika oyundan düştü. Ev sahibi takım da kontra ataklarla gol denedi. Önce Gökhan Ünal boş kaleye atamadı. Ardından kaleci Cenk, Holmen ve Cenk’in iki net pozisyonunu kurtardı. Uzatmalarda ise son sözü İskender söyledi. Ekrem’in ‘eskortluk’ yaptığı pozisyonda İskender şık bur vuruşla üç puanı getiren golü attı: 2-1.
Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Guti Hernandez, hafta sonu oynanacak Kardemir D.Ç. Karabükspor maçında forma giyemeyecek. Kulübün resmi internet sitesine açıklamlarda bulunan Basın Sözcüsü ve Futbol Komitesi üyesi Mete Düren, Guti'nin sağlık durumu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Futbolcumuz Guti'nin bugün yapılan tetkiklerinde, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında rakip oyuncunun sol ayak bileğine yaptığı, darbe ve bunun neticesinde krampon eziğine bağlı olarak gelişen ödemin, henüz gerilememiş olduğu belirlenmiştir. Cumartesi günü Kardemir D.Ç. Karabükspor maçında oynaması sakıncalı bulunan oyuncumuz, Ankaragücü maçına hazırlanacaktır." - İSTANBUL (Cihan Haber Ajansı)
Beşiktaş, altyapısından yetişen ve ara dönemde Samet Aybaba'nın isteğiyle, bir buçuk yıllığına Bucaspor'a kiralanan Samet Bülbül, ligde takımının Kasımpaşa'yı 4-0 yendiği maçta yaptığı gol ortalarıyla otoritelerden tam not almıştı. Samet, Guti'ye olan hayranlığını dile getirirken, Beşiktaş'a dönme hedefini de anlattı. 'Guti'nin sağ bacağı olsam benim için yeterli' diyen Samet, Radyospor'a yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: "Henüz gerçek performansımı göstermedim. Yeni bir ortamdaydım. Ama çok daha iyi olacağım. Ali Kuçik'in de takıma gelmesi beni çok mutlu etti. Bucaspor olarak her maçı final havasında oynayacağız. Beşiktaş'a geri döneceğim. Burada iyi izler bırakmak istiyorum. Buradan giderken, herkesin iyi ki Samet gelmiş demesini istiyorum. Beşiktaş'ın A Takımı'na döneceğime inanıyorum. Bucaspor'da bulacağım maç oynama şansını sonuna kadar değerlendireceğim. En büyük hedefim, altyapıdan yetişen oyuncularla birlikte Beşiktaş A Takımı'nda oynamak. Guti'yi çok beğeniyorum. Guti kadar olur muyum bilmiyorum; ama onun sağ bacağı olsak yeterli bizim için." BEŞİKTAŞ'LA ANILMAK BENİ ONURLANDIRDI Ersan'ın sakatlanmasıyla Beşiktaş'ın gündemine gelen Karşıyaka'nın genç stoperi Gurur Yazar ise, aynı programda yaptığı açıklamada, "Bana ne Beşiktaş'tan ne de Karşıyaka'dan bir şey söylendi; gelişmeleri basından takip ettim; ama elbette ki adımın Beşiktaş'la anılmasından dolayı çok mutlu oldum. Hedefim, büyük takımlar ve milli takımda oynamak.' diyerek şöyle devam etti: 'Ersan da geçen sezon Bank Asya 1. Lig'de oynuyordu. Sonuçta herkes büyük takımlarda başlamıyor. Ben de büyük takımlarda olsaydım, yine aynı performansı göstereceğimi inanıyorum. Hırsım ve mücadele gücümle ön plana çıkıyorum. Boyum uzun, bunun avantajını kullanıyorum; uzun boylu olmama rağmen çabuk bir stoper olduğumu düşünüyorum." - İSTANBUL (Cihan Haber Ajansı)
Siyah-Beyazlı kulübün futbol altyapı takımlarının haftasonunda oynayacakları maçların programı şöyle: Bugün: 12.00 Büyükşehir Belediyespor (U-14 Akademi Takımı / Fulya Tesisleri), 12.00 Büyükşehir Belediye (U-15 Akademi Takımı / Cebeci Spor Kompleksi), 14.00 Bursa Nilüferspor (U-18 Takımı / Fulya Tesisleri) Yarın: 12.00 Büyükşehir Belediyespor (U-16 Akademi Takımı / Fulya Tesisleri), 14.00 Pendikspor (U-17 Akademi Takımı / Fulya Tesisleri)
Siyah-Beyazlı ekibin, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile oynayacağı çeyrek final rövanş maçının tarihi belirlendi. Federasyondan yapılan açıklamaya göre, ilk maçı 5-0 gibi farklı bir sonuçla kazanarak yarı final kapısını ardına kadar açan Beşiktaş, Gaziantep temsilcisine 3 Mart Perşembe günü konuk olacak. Kamil Ocak Stadı'nda oynanacak olan mücadele saat 20.00'de başlayacak.
Kulübün lisanslı ürünlerini taraftarlarlarıyla buluşturan Kartal Yuvası mağazalarında kış sezonu ürünlerine yönelik indirim kampanyası başlatıldı. Siyah-Beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Mağazalarımızda kış sezonuna ait belirli ürünlerde %30’a varan indirim taraftarlarımızı bekliyor. Kampanya dün itibariyle tüm mağazalarımızda başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı'nın, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde futbolcularla bir toplantı yaptığı belirtildi. Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı’nın, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde futbolcularla bir toplantı yaptığı belirtildi. Adalı'nın, "Takım olarak da, tek tek oyuncular olarak tda Türkiye’nin en iyisiyiz. Ama buna uygun olarak çok daha başarılı olup çok daha iyi futbol sergilemeniz de gerekiyor. En kısa sürede toparlanmalısınız. Bu toplantıları kendi aranızda da yapıp hatalarınızı bulup düzeltin” dediği öğrenildi. Zaman zaman kötü oynadıklarını kabul eden futbolcuların da, sezon sonuna kadar daha dikkatli ve savaşçı olacakları yönünde söz verdikleri bildirildi.