[SIZE=+0][/SIZE]Dün Juande Ramos ile bir araya gelen Siyah Beyazlı yöneticilerin, bugün de Bernd Schuster ve Pellegrini ile görüşecekleri öğrenildi. Son olarak Felix Magath ve Ronald Koeman ile de temasa geçecek olan Beşiktaş heyeti cuma günü İstanbul'a dönmeyi planlıyor. Yapılan görüşmeler ve pazarlıklar sonrası oluşturulan dosyaları yönetim kurulu üyeleri ile paylaşacak olan futbol komitesinin kesin kararını hafta sonu veya 14 Haziran pazartesi günü yapılacak yönetim kurulu toplantısının ardından vermesi bekleniyor. Dün yapılan görüşemede Ramos'un isteklerini ve şartlarını dinleyen yöneticilerin, diğer adayların düşüncelerini aldıktan sonra kesin kararı oy birliği alacakları kaydedildi. Öte yandan Siyah Beyazlı yönetim kurulu üyeleri Lucescu'nun teklifi reddetmesinin ardından Bernd Schuster ve Felix Magath isimleri üzerinde durdukları kaydedilirken, İspanya'da bulunan futbol komitesi üyelerine bu görüşlerini aktardıkları belirtildi.
Manchester City’den ayrılmak istediğini her fırsatta dile getiren Robinho, Bernd Schuster ile beraber çalışma fikrine sıcak bakıyor. İngiltere’de futbol oynamak istemediğini belirten Brezilyalı yıldız orta saha oyuncusu Robinho, Beşiktaş ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Bernd Schuster ile beraber çalışma fikrine sıcak bakıyor. Mustafa Denizli’den boşalan teknik direktörlük koltuğuna getirilen Alman teknik adam, 2008 yılında Real Madrid’de görev yaparken Robinho ile şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Santos ile sözleşmesi Dünya Kupası sonrası biten ve İngiltere’ye dönmek istemeyen Robinho, “Eğer Schuster Beşiktaş’a giderse, ben de gelmeyi düşünebilirim” dedi. Manchester City yönetimi Brezilyalı yıldızı, kadrolarında katmak istedikleri Zlatan Ibrahimovic ile takas etmeyi düşünüyor. Beşiktaş’ın transferdeki bir diğer sıkıntısı da Robinho’nun yüksek maliyeti. Goal.com
Schuster ile anlaşmalarına rağmen kendisiyle masaya oturan Beşiktaşlılara ateş püsküren Ramos,“Futbolda etiği, fair-play’i hiçe sayan bu yöneticiler beni bir figüran gibi kullandılar” ifadesini kullandı Beşiktaş’ta teknik direktör adayı olarak gösterilen ve Madrid’de siyah-beyazlılarla masaya oturan Juande Ramos, yaşananlar karşısında ateş püskürdü. Olayın etkisinden henüz kurtulamayan Ramos, “Futbolda etiği, fair-play’i hiçe sayan bu yöneticiler beni bir figüran gibi kullandılar” dedi. Intercontinental Otel’de Beşiktaşlı iki yöneticiyle bir araya gelen İspanyol çalıştırıcı, yaşananların şokunu üzerinden atmaya çalıştığını belirtti. “CV’sine iki UEFA Kupası’nı yazdıran bir teknik adamım” yorumunu yapan Ramos, “Görüşmeye giderken, Schuster ile anlaşma yaptıklarından haberim yoktu. Ertesi gün arkadaşlar ve menajerim beni arayıp bilgi verdiler. Schuster ile bir hafta önce imza attıklarını söylediklerinde neler yaşadığımı siz tahmin edin” ifadesini kullandı. Juande Ramos sözlerini şöyle sürdürdü: “17 yıl profesyonel futbol, 20 yıl da teknik direktör olarak futbolun içindeyim. Asla böyle bir durumla karşılaşmadım. Yöneticilerle masaya oturarak bir profesyonel gibi davrandım. Ne öyle yazıldığı gibi yüksek rakamlar istedim, ne de 20 milyon euroluk transfer bütçesi oluşturalım lafı geçti.” Fotoğraf photoshop mu? İspanyol teknik adam, Beşiktaş’ın Avrupa’da önemli bir kulüp olduğunu ve teklif aldığında sevindiğini de hatırlatarak, “Ancak otele girişte gazetecileri görünce önce şaşırdım, sonra kim haber verdi acaba diyerek de kuşkulandım” diye konuştu. Türk basınında çıkan fotoğraf olayına da açıklık getiren Ramos, görüşme yaptıkları yerde asla bir fotoğrafın çekilmesine şahit olmadığını, bunun büyük ihtimalle photoshop’ta hazırlatılarak servis edildiğini söyledi. Böyle bir durumun vahim sonuçlar doğurabileceğine de dikkat çeken İspanyol hoca, bunun doğrulanması halinde yasal yollardan hakkını arayacağına işaret etti.
Santos'dan ayrıldı, Manchester City'ye dönmüyor... Yaklaşık 2 haftalık aradan sonra Robinho transferi bir kez daha Kara Kartal'ın gündeminde. Taraftar çok istiyor, yönetim “Neden olmasın” diyor. Manchester City, Santos’un kiralama teklifini geri çevirdi ve Robinho istemese de Manchester City’ye geri dönmek zorunda kaldı. Roberto Mancini’nin kadrosunda görmek istemediği Brezilyalı yıldız, Santos’ta oynamak istediğini dile getirse de finansal konuda anlaşma sağlanamadığı için ipler koptu. Santos, Robinho’nun ücretinin bir bölümünü Manchester City’nin ödemesi şartıyla Brezilyalı’yı renklerine bağlamak istiyor. Bu nedenle İngilizler transfere hiç sıcak bakmıyor. City bonservis bedeli olarak 20 milyon Pound istiyor. Hiçbir kulüp bu rakamı ödemeye yanaşmıyor. Robinho’nun menacerliğini de yapan babası Evandro de Souza son gelişmeleri şu sözlerle açıkladı: Görünen o ki, Robinho Santos’taki son maçını oynadı. City ile görüşüp, son duruma bakacağız. Ada’daki her şeyi sattı Robinho’nun İngiltere’deki Lamborghini marka arabasını satması, evini de elden çıkarması, Ada’da yaşamayı düşünmediğini kanıtlıyor. İngiltere’deki yaşam stiline bir türlü alışamayan Robinho, yüksek sesle müzik dinlediği için ilk evinden atılmıştı. Brezilyalı’yla aynı bölgede oynayan Balotelli ve David Silva transferleri de zaten Robinho’nun istenmediğine dair önemli bir işaretti. Yönetimin inancı var Beşiktaş, bu sezon sırt reklamı için Başkan Yıldırım Demirören’in sahibi olduğu Milangaz’la anlaşmaya varabilir. Böylece Robinho için de ekonomik kaynak yaratılabilir. Schuster’den sonra Guti faktörü de Beşiktaş’ın elini güçlendiriyor. Yönetimin halen Robinho transferine inancı var. Taraftar ise süper yıldızı dört gözle bekliyor. alıntı
Müthiş Takas! Quresma ve Guti transferlerini bitirerek tüm dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, şimdi de Bursasporlu Sercan'ın işini bitirmek için harekete geçti. Siyah-beyazlı yönetici, bu futbolcu konusunda yeşil-siyahlı ekibe Holosko'yu önerdiklerini söyledi. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; transfer çalışmalarını mali disiplin içerisinde sürdürmekten yana olan siyah-beyazlı idarecinin, Holosko'yu çok isteyen Bursaspor Yönetimi'nden buna karşılık Sercan'ı istediğini ve kesinlikle artı para veremeyeceklerini dile getirdi. Sundukları teklife hâlâ cevap almadıklarını belirten Adalı, "Biz teklifimizi yaptık, şu an beklemedeyiz. Eğer Bursaspor Yönetimi bu teklifimizi beğenmezse tekrar masaya oturarak farklı bir yol bulabiliriz. Fink'i çok istediklerini de biliyorum. Hem Holosko, hem de Fink için Bursaspor ile masaya otururuz. Yapılacak karşılıklı özverilerle her iki taraf da istediklerine kavuşabilir" diye konuştu. 'Ferrari kalabilir' Gidecek-kalacak yabancılar konusunda devam eden belirsizliğin önümüzdeki günlerde son bulacağını dile getiren Adalı, "Schuster ile yaptığımız son görüşmede benden yarına kadar süre istedi. Belki yarın, belki de Viktoria Plzen maçından sonra gönderilecek isimleri söyleyecek. Ferrari ile ilgili net bir şey söylemedi. Çok sürprizler olabilir. Holosko ve Fink'in yanı sıra Zapotocny'i ve Delgado'yu ısrarla isteyenler var. Şu anki tabloda Ferrari'nin takımda kalma olasılığı çok yüksek gibi gözüküyor. Henüz ona resmi bir teklif gelmedi. Basında İtalyan ve Yunan kulüpleri ile ilgili haberler çıkıyor ama bizimle temasa geçmediler" ifadelerini kullandı. Milliyet
[SIZE=+0][/SIZE]Beşiktaş’ın bu sezon Alman ekibi Stuttgart’tan bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği oyuncusu Roberto Hilbert, çok iyi bir takıma sahip olduklarını belirterek, “Bu takımı birincilik haricinde bir sonuç tatmin etmez” dedi. Tecrübeli futbolcu, “Avrupa kupalarında oynamaya alışkın bir takıma geldim. Benim hedefim de Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş forması giymek. Şu anda tamamıyla her şeye hazırım. Belki çok fazla konuşmamam, gülmemem beni biraz agresif gösterebilir, ama asi değilim. Beşiktaş’a elimden gelenin en iyisini vermek için tüm kalbimle ve gücümle çalışacağım” dedi.
[SIZE=+0][/SIZE]Helsinki’li yetkililerin, Beşiktaş’ın cumartesi günü oynayacağı Bucaspor karşılaşmasını izleyecekleri ve Kartal’ın güçlü ve zayıf yönleri hakkında tespitlerde bulunacakları kaydedildi. Beşiktaş salı günü Helsinki’yle kozlarını paylaşacak.
[SIZE=+0][/SIZE]Kulüpten yapılan açıklamada, Çek futbolcunun cuma günü ameliyat olacağı dile getirildi. Sol diz ön çapraz bağlarından sakatlanan Tomas Sivok’un ameliyatı, Beşiktaş Kulüp Doktoru Devrim Urgun’un nezaretinde Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak. Sivok, ameliyatın ardından iki ay boyunca ülkesinde tedavi görecek.
[SIZE=+0][/SIZE]Beşiktaş’ta beklenen transfer zirvesi gerçekleşti. Önceki gün yapılan toplantıda, teknik direktör Bernd Schuster, futbol komitesi başkanı Serdal Adalı’yla biraraya geldi. Daha önce “Takımdaki gönderilecek isimler hakkındaki son kararımı lig başlamadan önce vereceğim” diyen Schuster, yine gideceklerin listesini vermedi. Bir golcü alınmasını istediğini dile getiren Alman hoca, “Bir forvetle transferi noktalayalım” yorumunu yaptı. Serdal Adalı ise, “Golcü alalım. Ancak önce yabancı kontenjanını açmamız gerekiyor. Kimin gideceğine karar vermeliyiz” yanıtını verdi. Krizi Başkan çözdüSonrasında Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu ve Başkan Yıldırım Demirören bir durum değerlendirmesi yaptılar. Başkan, “Biz oyuncuyla anlaşalım. Hocamızla bizzat konuşur, gerekeni ben yaparım” ifadesini kullandı. Başkan’ın sorunları çözmesine rağmen, Beşiktaş’ta ayrılacak isimlerin henüz netlik kazanmaması takım içerisinde sıkıntı yaratmaya devam ediyor.
[SIZE=+0][/SIZE]Rehabilitasyon sürecini en kısa zamana indirmek için elinden geleni yaptığını dile getiren genç sağ kanat oyuncusu, “Genç bir oyuncuyum ve öğrenecek çok şeyim var. Yeni yıldızlarımızla birarada oynamak için sabırsızlanıyorum. Bu sakatlığın etkilerini en aza indirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi.
[SIZE=+0][/SIZE]Kulüpten dün yapılan açıklamada, Tekirdağ Çerkezköy ve Balıkesir İvrindi’de futbol okullarının faaliyete başladığı ifade edildi. Hem altyapıya futbolcu kazandıkmak, hem de fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı sporcular yetiştirmeyi hedefleyen Beşiktaş Futbol Okulları’nın kayıtları da başladı. İrtibat numaraları şöyle: Tekirdağ Çerkezköy BJK Futbol Okulu: 0505 631 59 33, Balıkesir İvrindi BJK Futbol Okulu: 0266 474 11 01 - 0531 293 15 38.
[SIZE=+0][/SIZE]Milli futbolcu, “Şanssız bir sakatlık geçirdim. Ancak durumum iyiye gidiyor. Ligin ilk maçı olmasa da, Helsinki önünde takımdaki yerimi almak istiyorum. Bu sezon çok farklı olacağına inanıyorum. Yaşanan şanssızlıklar geride kalacak. Güçlenen kadrosuyla şampiyonluğun en büyük adayı biziz” dedi.
[SIZE=+0][/SIZE]Kara Kartal’da Buca hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde, teknik direktör Bernd Schuster yönetiminde gerçekleştirilen çalışma, takım halinde koşularla başladı. Siyah-Beyazlılar daha sonra kuvvet çalışmaları yaptılar. Üç grup halinde gerçekleştirilen istasyon ve şut idmanlarının ardından, antrenman kontrollü paslaşmalarla sürdü. Günün tek çalışması, taktik maçla noktalandı. Antrenmana tedavileri süren Toraman, Yusuf, Sivok, Rıdvan, Rüştü ve Zapotocny’nin yanı sıra milli takımlarda bulunan Nihat, İsmail, Ekrem, Hakan ve Holosko ile U-20 milli takımında olan Onur katılmadı.
[SIZE=+0][/SIZE]Yabancı oyuncu kontenjanındaki sıkıntı nedeniyle Beşiktaş’tan ayrılacağı iddia edilen Filip Holosko’ya son olarak Bucaspor talip oldu. Kartal’ın ligin ilk haftasında karşı karşıya geleceği İzmir temsilcisi, Slovak golcü için harekete geçti. Beşiktaş kulübünün kapısını çalan Bucalı idarecilerin, cumartesi günü Siyah-Beyazlı yöneticilerle masaya oturmayı planladıkları kaydedildi. Orta sahaya takviye yapmak isteyen Sarı-Lacivertliler, Kartal’da fazla forma şansı bulamayan Uğur İnceman için de nabız yokluyor. Bu teklifler konusunda son kararı Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster’in vereceği belirtildi. Maça ilgi büyük Bu arada Bucaspor’da satışa çıkan Beşiktaş maçı biletlerine yoğun ilgi olduğu belirtildi. Sabahın erken saatlerinde satış noktalarında kuyruklar oluşurken, Beşiktaş taraftarının oturacağı bildirilen 11 bin 310 kapasiteli Mersinli kale arkası biletlerinin tükendiği öğrenildi.
[SIZE=+0][/SIZE]Yeni sezona sayılı günler kala transferde Beşiktaş rüzgarı esiyor. Takımın başına Schuster’in geçmesinin ardından, Quaresma ve Guti’nin alınmasıyla keyiflenen Siyah-Beyazlılar’da, yapılan transferlerin kulübe ekonomik külfet yaratmaması da yüzleri güldürüyor. Şampiyonlar Ligi’ne katılamayarak büyük bir maddi kaynaktan mahrum kalan Kara Kartallar, alınan yıldızların düşük bonservis bedelleri nedeniyle bu açığı kapattı. Yaklaşık 17 milyon Euroluk fark yaratan bu transfer politikasının altında, Beşiktaş yönetiminin 2012 yılında devreye girecek UEFA kriterleri öncesi maddi yapılanmaya gitmesinin de etkili olduğu belirtiliyor. Destek bekleniyor Ekonomik yapılanma kapsamında hazırlık kampı öncesi bazı futbolcuların maaşlarında yeniden düzenlemeye giden Yıldırım Demirören ve kurmaylarına taraftarlardan da büyük destek geldi. Q7 ve Guti’nin Siyah-Beyazlı formayı giymesinin ardından harekete geçen Beşiktaşlı futbolseverler kombinelere hücum etti. Kombine satışları uzun süre sonra 15 bin çıtasına yaklaştı. Kartal Yuvaları’nda satış rekorları kırılırken, Türkiye’yi ziyarete gelen turistlerin bile Beşiktaş formalarına ilgi gösterdiği belirtildi. Furkan Hacımale/FANATİK Çok Özel 2009-2010 TRANSFERLERİ Nihat Kahveci: 4.5 milyon Euro Tabata: 8 milyon Euro Matteo Ferrari: 4.5 milyon Euro İsmail Köybaşı: 5.5 milyon Euro Rıdvan Şimşek: 600 bin Euro Michael Fink: Bedelsiz Erhan Güven: Takas Onur Bayramoğlu: 140 bin Euro TOPLAM: 23 milyon 340 bin Euro 2010-2011 TRANSFERLERİ Ricardo Quaresma: 7.3 milyon Euro Cenk Gönen: 1 milyon Euro Guti: Bedelsiz Roberto Hilbert: Bedelsiz Ersan Gülüm: Kiralık TOPLAM: 8 milyon 3 bin Euro
Dün takımıyla tek idmana çıkan Alman çalıştırıcı, akşam da soluğu Şükrü Saracoğlu Stadı’nda aldı. A Milli Takımımız’ın, Romanya’yla oynadığı müsabakayı Protokol Tribünü’nden izleyen Schuster’e, yardımcısı Tayfur Havutçu eşlik etti. Schuster’in, maç eksiği bulunan oyuncusu İsmail Köybaşı’nın yanı sıra, Süper Lig’de top koşturan futbolcular hakkında bilgi edindiği kaydedildi.
[SIZE=+0][/SIZE] Adebayor transferi için Beşiktaş, Ada’ya çıkarma yaptı. Demirören ve kurmayları, Manchester City’li yöneticiler ile kıran kırana pazarlığa girişti. Lakabı ‘Örümcek’ olan Togolu golcünün imzası zor ama imkânsız değil Ve Beşiktaş, Quaresma ile Guti’den sonra çok ünlü bir yıldızı daha renklerine bağlamak için resmen düğmeye bastı. Dünya çapında bir golcü alarak, transfere noktayı koymak isteyen Siyah-Beyazlılar, dün FANATİK’in duyurduğu Emmanuel Adebayor için çok gizli bir operasyon başlattı. Başkan Yıldırım Demirören, kurmaylarıyla birlikte İngiltere’ye giderek, lakabı ‘Örümcek’ olan Togolu forvet için Manchester City ile masaya oturdu. Aradaki fark 4 milyon Euro Kıran kırana pazarlıklarda İngilizler, 12 milyon Euro’ya kadar indi, Beşiktaş ise son olarak 8 milyon Euro önerdi. Demirören ve kurmayları bugün İstanbul’a dönecek, ama taraflar 1 hafta boyunca görüşmelere devam edecek. Adebayor için maddi şartları zorlayan Demirören’in yakın çevresine, “Bu transfer çok zor, ama imkânsız değil” demesi, işin peşini bırakmamaya niyetli olduğunun göstergesi. Adebayor bonservisiyle alınamazsa, kiralık formülü devreye sokulacak.
[SIZE=+0][/SIZE]Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, karşılaşmanın biletleri tüm Biletix gişeleri, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Call Center ve Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! internet adresinden satışa sunuldu. Ayrıca, maç günü bilet kalması durumunda stat gişesinden de satış yapılacak. BJK İnönü Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçın bilet fiyatları şöyle: VIP Üst B-E: 275 TL VIP Üst A-F: 250 TL VIP Alt A-F: 150 TL VIP Alt B-E: 200 TL VIP Alt C-D: 250 TL Numaralı Orta: 150 TL Numaralı Kenar: 125 TL Kapalı Üst: 110 TL Kapalı Alt: 90 TL Yeni Açık: 50 TL Eski Açık: 40 TL Rakip Takım (Eski Açık) 30 TL
anadolu takımlarının kaba defans oyuncuları yıldız futbolcuları sakatlayarak büyük başarı kazandıklarını sanıyorlar
Dünya yıldızları Beşiktaş'a imza attı, ancak yabancı kontenjanındaki sıkıntı nedeniyle lisansları henüz çıkarılmamıştı. Futbol Komitesi'nin başına geçtikten sonra önemli transferlere imzasını atan Serdal Adalı duruma el koydu ve bu krizi de çözmeyi başardı. Hannover'le her konuda anlaşmaya varan Michael Fink'in takımdan ayrılması resmiyete dökülünce, Simao Sabrosa'ya forma yolu açıldı. Sırada ise Hugo Almeida vardı... Büyükşehir Belediyespor'la temasa geçen Slovak yıldız, sezon sonuna kadar İstanbul ekibine kiralandı. Bugün resmi imzalar atılacak ve Holosko sezon sonuna kadar Belediye için görev yapacak. Yabancı sayısı da 9'a düşünce Almeida'nın lisansı çıkarılacak. Fernandes, Tabata'ya takıldı Ancak Manuel Fernandes; Almeida ve Simao kadar şanslı değildi. Tabata, Eskişehirspor'a gitmek için fazladan para isteyince takımda kalmıştı. Bu yüzden Fernandes'in lisansı henüz çıkartılamadı. Alıntı