MARATON Fantezi Futbol oyununda 2. haftanın birincisi Burak Hamamcı, ödülünü televizyon dünyasının yıldızı Acun Ilıcalı’nın elinden aldı. 2. haftanın birincisi ‘szasstam’ kullanıcı adlı üyemiz Burak Hamamcı’nın ödülü 49 Ekran bir Beko LCD ekran televizyondu. Ödülünü almak için MARATON.COM.TR Merkez binasına gelen Burak Hamamcı’nın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Ödülünü almadan önce Acun Ilıcalı ile tanışmanın keyfini yaşayan Hamamcı’yı, Acun Ilıcalı hem tebrik etti hem de gelecek haftalar için şans diledi. İkili ve MARATON.COM.TR ekibi daha sonra bir süre “Var mısın Yok musun?” sohbeti yaptılar. Ödülünü aldıktan sonra ekibimize konuşan Burak Hamamcı, "MARATON.COM.TR’nin müdavimlerindenim fakat bu oyundan önce üyesi değildim. Fantezi Futbol’un başladığını ve her hafta çok kaliteli ödüller verileceğini ve büyük ödülün de Mini Cooper olduğunu duyunca hemen üye oldum. Açıkçası kazanacağımı hiç düşünmüyordum. Hayatımda ilk defa bir ödül kazandım, çok mutluyum. Maraton’a çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. MARATON.COM.TR ile nasıl tanıştığından da bahseden Hamamcı, "Bir arkadaşım transfer haberlerinden bahsederken ‘MARATON.COM.TR bazı haberleri atlayabilir ancak orada kesinlikle yalan haber olmaz’ demişti. MARATON.COM.TR’nin haber atlama korkusuyla her şeyi haber yapan sitelerden farklı olduğunu belirtmişti. Ben de bu sözler üzerine siteye bakmaya başladım. O günden beri de devamlı takip ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 2. Haftanın ödülünü sahibine teslim eden Acun Ilıcalı ise, MINI COOPER posterinin önünde fotoğraf çektirdikten sonra MARATON.COM.TR yöneticisi Hazar Büyüka’ya, "Posteri öyle bir hazırlamışsınız ki araba sanki Porsche gibi duruyor. Fotoğrafçılık sanatı da bu olsa gerek" diyerek ortamı neşelendi. MARATON.COM.TR FANTEZİ FUTBOL, HER HAFTA HEM ÖDÜLLERİYLE HEM DE ÜNLÜLERİYLE ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDECEK… UNUTMAYIN!.. 3. HAFTANIN BİRİNCİSİ ÖDÜLÜNÜ BEŞİKTAŞLI İBRAHİM TORAMAN’IN ELİNDEN ALACAK!..
Beşiktaş’ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam, İbrahim Toraman ile özel bir görüşme yaptı. Toroman’a “Bu sene, sen benim jokerimsin. Seni ön libero, savunmanın sağı ve göbekte oynatabilirim” diyen Sağlam’ın, İbrahim Toraman’dan her pozisyonda oynamaya hazır olmasını istediği öğrenildi. -CISSE'YE KULÜBE GÖZÜKTÜ- Bu haftaki Trabzonspor karşılaşmasında da Toroman’ın, Edouard Cisse’nin yerine ön liberoda oynaması veya ön liberoya Serdar Kurtuluş’un çekilerek, İbrahim Toraman’ın ise sağ beke çekilmesi bekleniyor. Beşiktaş’ın, Trabzonspor karşısındaki muhtemel kadrosu ise şöyle; Rüştü, Serdar Kurtuluş, Zapotocny, Sivok, Tello, Uğur İnceman, İbrahim Toraman, Serdar Özkan, Delgado, Holosko, Bobo.
Ertuğrul Sağlam’a övgüler yağdıran Rumen hoca, "Ben şampiyonluk kazandırdım, alacaklarımı ve tazminatımı bırakarak gittim. Del Bosque, Tigana ve Rıza Çalımbay ise tazminatlarını faizleriyle birlikte aldılar" dedi. Beşiktaş’ı 100. yılında şampiyon yapan Mircea Lucescu, önceki gün BJK İnönü Stadı’nda eski dostlarıyla hasret giderdi. Çalıştırdığı Ukrayna’nın Shaktar Donetsk takımı ile birlikte Beşiktaş’la hazırlık maçı oynamak üzere İstanbul’a gelen Rumen hoca, tercümanı Sinan Serhatlıoğlu aracılığıyla HÜRRİYET’e verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyah beyazlı taraftarların coşkulu tezahüratları karşısında duygulanan Lucescu, "İşte bu sevgi beni ayakta tuttu. Onların heyecanlarının devam etmesi için Beşiktaş’ın şampiyon olması şart. Bakın tribünler nasıl da susamış" diyerek söze başladı. Ardından kendisinden sonra Beşiktaş’ı çalıştıran bazı teknik adamlara yüklendi: "Ben gittikten sonra Beşiktaş’ı çalıştıranlara bir bakın. İspanya’dan Del Bosque, Fransa’dan Tigana ve Türkiye’den Rıza Çalımbay Beşiktaş’a ne verdi? Ben takımı şampiyon yaptım, ayrılırken tazminatımı ve alacaklarımı bıraktım. Onlar ise tazminatlarını faiziyle birlikte aldılar. Türkiye’yi çok seviyorum. Sadece Beşiktaş’ta değil G.Saray’da da alacaklarımdan vazgeçtim. Almayı da düşünmüyorum. Çünkü bu, benim karakterime sığmaz." Aragones başarılı olamaz Türkiye’den ayrılmasına rağmen gönlünün hala burada olduğunu belirten Lucescu, Beşiktaş’ı ve Türk futbolunu yakından takip ettiğini ifade etti. Ve şunları söyledi: "F.Bahçe, İspanya Milli Takımı’nın teknik direktörü Aragones’i, G.Saray ise Alman Skibbe’yi getirdi. Büyük takımları çalıştıracak teknik adamlar hem Türkiye şartlarını çok iyi bilmeli hem de futbolcusu ile rakip takımları tanımalı. Aragones ile Skibbe sanırım uyum ve tanıma sürecindeler. Aragones, İspanya Milli Takımı’nda başarılıydı. F.Bahçe’de bu başarı kolay yakalayamaz. Çünkü Türkiye’de eleştiri okları üzerinde olacak. Sağlam ve Yanal daha avantajlı F.Bahçe ve G.Saray’ın teknik direktörlerine göre Beşiktaş’ı çalıştıran Ertuğrul Sağlam ile Trabzonspor’un hocası Ersun Yanal daha avantajlı. Çünkü yönetimleri ilk kez istikrarlı davranıp bu teknik adamlara ikinci yıl şans vermişler. Gerek Sağlam, gerekse Yanal Türk futbolcusunun yapısını çok iyi biliyor. Türkiye’ye dönmeyi düşünüyorum. Çünkü Ukrayna’da önümü kesmeye çalışıyorlar. Güçlü bir kadromuz olmasına rağmen zaman zaman hakem sorunları yaşıyoruz. Türkiye’ye döneceğim. Çünkü ailem, Fethiye ya da Marmaris’ten yazlık almam için baskı yapıyorlar." Kaliteli yabancılar Türkiye’ye gelmez "Ronaldinho, Cristiano Ronaldo gibi oyuncuları getiremezsiniz. Ancak futbolu bırakma noktasına gelen tecrübeli yabancıları alabilirsiniz." Avrupa’da futbol heyecanının Rusya ve Ukrayna’ya kaydığını söyleyen Lucescu, "birinci sınıf" dediği üst düzey yabancıların Türkiye’ye gelmesinin zor olduğunu ifade etti. Lucescu, şunları söyledi: "Benim dönemimde Avrupa’nın en iyilerinin peşine düştük. Kişisel uğraşlarımla Cordoba, Zago, Ronaldo, Pancu, Giunti, Nouma gibi oyuncuları getirdik ve şampiyonluk yaşadık. O dönemde Beşiktaş sahaya çıktığında her maçımızda ayrı bir heyecan yaşanıyordu. Sadece 1 yenilgiyle şampiyon olduk. Futbolu bırakma noktasına gelen tecrübeli oyuncuların bile Türkiye’ye gelmesi önemli bir olay. Ancak birinci sınıf futbolcular zor gelir. Mesela Ronaldinho, Cristian Ronaldo gibi oyuncuları getiremezsiniz." Fatih Terim çıtayı yükseltti "İspanya grubun favorisi ama Türk Milli Takımı’ndan korktuklarını biliyorum. Türkiye, bu performansıyla 2010’da final oynayacak kapasitede." Türk Milli Takımı’nın Fatih Terim yönetiminde, Euro 2008’de büyük ses getirdiğini söyleyen Lucescu, "Terim, genç bir kadro ile büyük bir başarı elde edip, çıtayı yükseltti" dedi. Türkiye’nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda moral, motivasyon ve tecrübe kazandığını belirten Luca, şöyle devam etti: "Türk Milli Takımı’nın 2010 Dünya Kupası grup elemelerinde yolu açık. İspanya grubun favorisi gösteriliyor ama Türkiye’den korktuklarını biliyorum. Genç ve savaşçı Türk Milli Takımı’nın yaş ortalamasının düşürülmesine sevindim. Böylesi bir ortamda oyuncu bulmak çok zor. Türkiye’nin tüm maçlarını izledim. Kaleci Volkan, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Serdar Özkan, Mevlüt, Tuncay, Servet, Gökhan Zan önemli oyuncular. Nuri Şahin, milli takımda başarılı. Ümit Milli Takım’da izlediğim Aydın Karabulut’u çok beğendim. Genç ve savaşan ay yıldızlı takım Dünya Kupası’nda final oynayacak kapasitede." İbo, neden milli takımda yoksun Beşiktaş’ta Rüştü Reçber ve İbrahim Toraman’la sohbet eden Lucescu, Rüştü’ye, "Zoff 41 yaşında bıraktı. Sen bu performansınla 50’ye kadar oynarsın" dedi. İbrahim Toraman’a, "Neden milli takımda yoksun?" diye soran Luca, "Çok çalış ve ay yıldızlı formayı yeniden giy" diyerek nasihat verdi. Hürriyet
Beşiktaş'ın, UEFA Kupası 1. turunda Ukrayna'nın ****list Kharkiv ekibiyle 18 Eylül Perşembe günü İstanbul'da yapacağı ilk karşılaşmanın biletleri 13 Eylül Cumartesi günü satışa çıkarılacak. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, BJK İnönü Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmanın biletleri cumartesi günü saat 11.00'den itibaren Biletix'ten satışa sunulacak. Müsabakanın bilet fiyatları şöyle: VIP Üst B-E: 450 YTL VIP Üst A-F: 350 YTL VIP Alt A-F: 250 YTL VIP Alt B-E: 300 YTL VIP Alt C-D: 350 YTL Numaralı Orta: 200 YTL Numaralı Kenar: 175 YTL Kapalı Üst: 150 YTL Kapalı Alt: 100 YTL Yeni ve Eski Açık: 50 YTL
Yeni sezon hazırlık kampı için İtalya’da bulunan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ilk hazırlık maçında Air Avellino’yu 92-76 mağlup etti. Karşılaşmanın ilk periyotu 26-26 eşitlikle sona ererken, Siyah Beyazlılar devreyi 54-44 önde tamamladı. İkinci yarının ilk çeyreğinde daha etkili olan İtalyan takımı, farkı indirse de oyunun bu bölümünü Beşiktaş Cola Turka 72-66 galip bitirdi. Son periyotta da üstünlüğünü koruyan siyah beyazlılar karşılaşmadan 92-76 üstünlükle ayrıldı.
Beşiktaş ile Trabzonspor, yarın 102. kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 35 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 101 karşılaşmanın 42'sini Beşiktaş, 38'sini Trabzonspor kazanırken, 21 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların toplam 139 golüne, bordo-mavililer 114 golle karşılık verdi. -LİGDE EŞİTLİK VAR- Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise iki takımın galibiyet sayıları birbirine eşit. İki takım arasında yapılan 68 lig maçında taraflar 27'şer galibiyet alırken, 14 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ligde Beşiktaş'ın attığı 99 gole, Trabzonspor 78 golle karşılık verdi. İki takım arasında ligde geçen sezon yapılan maçları Beşiktaş, Trabzon'da 3-2, İstanbul'da da 3-0'lık sonuçlarla kazandı. -TRABZONSPOR EVİNDE ÜSTÜN- Trabzonspor, evinde yaptığı lig maçlarında rakibine karşı büyük üstünlük kurdu. İki takım şimdiye dek lig maçlarında Trabzon'da 33 kez karşı karşıya gelirken, Trabzonspor 19, Beşiktaş ise 8 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 6 maçta ise eşitliği bozamadı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor 54, Beşiktaş ise 41 gol attı. Öte yandan, iki takım arasında 2005-2006 sezonunda Trabzon'da yapılması gereken lig maçı, bordo-mavili takımın cezası nedeniyle İzmir'de oynanmış ve Beşiktaş 2-1 galip gelmişti. -FARKLI SKORLAR- Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 20 Kasım 1993'te İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla aldı. ''Kara Kartallar'' ayrıca, 2001-2002 ve 2003-2004 sezonunun ilk yarısında 5-0, 19 Şubat 1995 tarihindeki lig maçında da rakibini 4-0 yenerek, sahadan farklı skorlu galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor ise Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 7 Ağustos 1988'de Serdar Bali'nin jübile maçında 4-1 ve 2003-2004 sezonunda Trabzon'daki lig maçında 3-0'lık sonuçlarla aldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Beşiktaşlı futbolcu Nobre’nin “Kur’an-ı Kerim okuyorum” sözleri üzerine harekete geçti. Akşam gazetesinin haberine göre; Brezilyalı sporcu isterse İslamiyet hakkında müftüden bilgi alabilecek. Kur’an-ı Kerim’in Portekizcesinin hazırlanması için girişim başlatıldı Beşiktaşlı futbolcu Mert Nobre’nin BJK Dergisi’ne verdiği röportajda “Kur’an-ı Kerim’i okuyorum” sözlerini okuyan Sağlık -İş Sendikası Başkanı Mustafa Başoğlu derhal harekete geçti. Başoğlu, Türk vatandaşlığına geçerek Mert ismini alan Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Nobre’ye yazdığı mektupta şöyle dedi: “Mert Nobre, değerli kardeşim. İslam dinini incelemeye başlamanızdan son derece büyük memnuniyet duydum. İslam dinini inceleme çalışmanıza katkıda bulunmak açısından size The Holy Kuran’ı gönderiyorum. Buna ilave olarak İslam’ı gereği gibi inceleyebilmeniz için durumunuzu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’na bildirdim.” Başoğlu, Nobre’ye Kur’an’la birlikte İngilizce Veda Hutbesi ile Prof. Niyazi Kahveci’nin The Basic of İslam ve Prof. Muhammed Hamidullah adlı İngilizce İslam’a giriş kitaplarını da gönderdi. Çocuklarına da öğretir Bununla yetinmeyen Sağlık -İş Başkanı, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu’na hem Nobre’yle ilgili resmi bir yazı gönderdi hem de telefonla arayarak gelişmelerle ilgili bilgi istedi. Başoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’na gönderdiği mektupta, “Nobre gibi uluslararası kişilere İslam’ı anlatmak, onu bilgilendirmek ve onun İslam dinine geçmesini sağlamak, hem İslam dini açısından uluslararası bir propaganda olur hem de Nobre gibi bir insanı İslam dinine kazandırma fırsatı elde edilir” ifadesini kullandı. Başoğlu, “Eğer Nobre Müslümanlığı kabul ederse, aynı zamanda hem çocuklarına da İslam’ı öğretir. İslam’ın yayılmasına katkıda bulunur” yorumunu da yaptı. Portekizce Kur’an-ı Kerim hazırlanıyor SAĞLIK-İŞ Başkanı Mustafa Başoğlu BJK Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’a da benzer bir mektup gönderdi. Sağlık-İş Başkanı, Sağlam’dan, Nobre’nin İslam dinini öğrenmesi konusunda yardımcı olmasını istedi. Başoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı’na yazdığım mektubun ardından telefonla da kendilerine ulaştım. Bana İstanbul Müftüsü’nün Nobre’yi ziyaret edeceğini ilettiler. İstanbul Müftüsü, İslam konusunda Beşiktaşlı futbolcuya bilgi verecek ve sorularını yanıtlayacak. İslam’a ilgi duyan insanlara yönelik bu hizmet, büyük önem taşıyor. Diyanet, kurumun çevirisini yaptırdığı Portekizce Kur’an-ı Kerim olmadığını ve çeviri için gerekli girişimlerin başladığını da tarafıma iletti. Bu çeviri yapıldıktan sonra Nobre’ye ana dili olan Portekizce bir Kur’an hediye edilecek” diye konuştu. Nobre’nin İslam dinine geçip geçmeyeceğini bilmediğini ancak geçmesinin kendisini çok sevindireceğini anlattı. İsterse elbette müftüyü göndeririz SAĞLIK-İŞ Sendikası’nın yazısını doğrulayan Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Nobre’nin İslam’la ilgili ayrıntılı bilgi istemesi durumunda İstanbul ya da Beşiktaş Müftülüğü’nün kendisine yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi. Kur’an-ı Kerim’in Portekizceye çevrilmesinin de gündemde olduğunu belirten yetkililer, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gündeminde Portekizce Kur’an çevirisi de bulunuyor. Ancak bu gerçekten çok zahmetli ve büyük dikkat gerektiren bir görev. Bu nedenle büyük titizlikle yapılması gerekiyor. Konuyla ilgili Başkanlığımız çalışmalarını sürdürüyor” yorumunu yaptılar. İki çocuk babası Brezilya asıllı futbolcu Mert Nobre, 2006-2007 sezonu itibarıyla BJK’da forma giyiyor. 1980 doğumlu olan Brezilyalı Marcio Ferreira Nobre, futbola ülkesinde başladı. 2003’te Brezilya şampiyonu olan Cruzerio takımının kadrosunde yer aldı. Fenerbahçe’ye transfer olan Nobre sarı-lacivertli takımda 2,5 yıl kiralık oynadı. BJK’ya transfer olan Nobre, Ağustos 2006’da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edildi ve ismini Mert Nobre olarak değiştirdi. Evli ve biri erkek, biri kız iki çocuk babası. HÜRRİYET
Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürürken, Holosko'dan sonra İbrahim Toraman'ın da sakatlanması teknik heyeti düşündürüyor. Siyah-beyazlılar, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde çalıştı. Akşam, basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren antrenmana ısınma hareketleriyle başlayan futbolcular, daha sonra koşu ve istasyon çalışması yaptı. Pas ve yarı sahada taktik çalışmayla antrenman sona erdi. Sakatlıkları olan İbrahim Toraman ve Holosko antrenmana katılmadı. Kulüp doktoru Ayhan Optur, İbrahim Toraman'ın sol ayak tendonunda ödem olduğunu, Holosko'nun ise sağ ayak bileğindeki ağrıların sürdüğünü bildirdi. Bugün dinlendirilen iki futbolcunun durumunun, yarın sabah yapılacak son antrenmanda netlik kazanacağı kaydedildi. Beşiktaş, yarın sabah son çalışmasını yapacak ve akşam üzeri de özel uçakla Trabzon'a gidecek.
Beşiktaş'ta kombine kart satışları bugün sona ererken, siyah beyazlı yönetim 11 bin 67 adet kombine sattıklarını açıkladı. Siyah beyazlı taraftarların ilgisine teşekkür eden yönetimin Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle: "Taraftarlarımız bu yıl da kombine kartlarımıza yoğun ilgi göstermiş, bugün sona eren satışlarda 11.067 rakamına ulaşılmıştır. Camiamız’a Kombine Kart satışlarımıza gösterdikleri ilgi nedeniyle içtenlikle teşekkür ediyor, tüm taraftarlarımızı BJK İnönü Stadı'nda başarılarımızı paylaşmaya davet ediyoruz."
Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam az önce futbolcularına Trabzonspor’un Ankaragücünü 2-1 yendiği maçın kasetini izletti. İşte Sağlam’ın oyuncularına yaptığı uyarılar: 1- Umut, Gökhan ve Yattara’ya özel dikkat. 2- Bu üç oyuncunun yüzünü kaleye döndürmeyin ilk topta pres yapın ve topu kazanın. 3- Alan boşaltmak yok. Savunma güvenliğini elden bırakmak yok. Trabzonspor atağa çıkarken orta alanda mutlaka üç oyuncumuz onları karşılamalı. Ve kesinlikle kontra atak yemeyin. 4- Rakibimizde zirveye oynayan bir takım. Hızlı, çabuk oyuncuları var dikkat. Buna göre oyunun kontrolü sizde olmalı. Oyunu siz hızlandırmalısınız, siz yavaşlatmalısınız. 5- Kadromuz şu anda belli değil. Bu nedenle herkes oynayacakmış gibi hazır olmalı. İlk onbiri Trabzon’da açıklayacağım.
urkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında 14 Eylül Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılacak karşılaşmanın biletleri satışa çıktı. Karşılaşmanın biletleri maraton tribün 45 YTL, Kapalı Tribün (kenar) 110 YTL, Kapalı Tribün (orta) 150 YTL, VİP Tribünü ise 300 YTL'den satışa sunuldu. Sadri Şener Sosyal Tesisleri ve Biletix gişeleriyle Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! adresinden maç biletlerinin alınabileceği belirtildi.
Beşiktaş'ın, UEFA Kupası 1. turunda Ukrayna'nın ****list Kharkiv ekibiyle 18 Eylül Perşembe günü İstanbul'da yapacağı ilk karşılaşmanın biletleri yarın satışa çıkarılacak. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmanın biletleri saat 11.00'den itibaren Biletix'ten satışa sunulacak. Müsabakanın bilet fiyatları şöyle: VIP Üst B-E: 450 YTL VIP Üst A-F: 350 YTL VIP Alt A-F: 250 YTL VIP Alt B-E: 300 YTL VIP Alt C-D: 350 YTL Numaralı Orta: 200 YTL Numaralı Kenar: 175 YTL Kapalı Üst: 150 YTL Kapalı Alt: 100 YTL Yeni ve Eski Açık: 50 YTL
Beşiktaş Kulübü, genç futbolcusu Batuhan Karadeniz'in sözleşmesini uzattı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderilen açıklamada, Batuhan Karadeniz'in sözleşmesinin 2011-2012 sezonu sonuna kadar uzatıldığı bildirildi. Açıklamada, Batuhan Karadeniz'in 2009-2010 sezonu için 200 bin YTL garanti para ve 12 bin 500 YTL maç başı, 2010-2011 sezonu için 250 bin YTL garanti para ve 15 bin YTL maç başı, 2011-2012 sezonu için de 300 bin YTL garanti para ve 17 bin 500 YTL maç başı ücret alacağı belirtildi.
Beşiktaş'ın Brezilyalı golcüsü Bobo'yu, 50. golü atma heyecanı sardı. Siyah-beyazlı forma altında şu ana dek resmi maçlarda toplam 48 gol kaydeden Brezilyalı futbolcu, 2 gol daha attığı takdirde 50 gole ulaşacak. Beşiktaş'a transfer olduğu ilk döneminde genç yaşına rağmen attığı gollerle göz dolduran ve kulüp başkanı Yıldırım Demirören döneminde bonservisi alınan Brezilyalı oyuncu, geldiği günden itibaren adeta takımının ''gol silahı'' oldu. Beşiktaş formasını ilk kez 2005-06 sezonun ikinci yarısından itibaren giyen 23 yaşındaki Bobo, oynadığı yarım devrede Turkcell Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 9 gol attı. Sonraki sezonda adeta patlama yapan ve takımın gol yükünü çeken genç oyuncu, bu dönemde ise 18 gole imza koydu. Geçen sezon ligde ve kupada toplam 12 gol kaydeden siyah-beyazlı oyuncu, iki haftası tamamlanan yeni sezonda ise şu ana dek 2 kez gol sevinci yaşadı. Bobo, 2005-06'da ligde 5, kupada 4 gol atarken, 2006-07 sezonunda ise ligde 11, kupada da 7 gole imza koydu. Geçen sezon ligde 10 gol atan Brezilyalı oyuncu, Fortis Türkiye Kupası ile TFF Süper Kupa'da ise 1'er gol atma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlı oyuncu, böylece Türkiye'deki karşılaşmalarında toplam 41 gole ulaştı. Türkiye'ye transfer olduğu dönemden beri performansını sürekli yukarı çeken Bobo, attığı gollerin ardından Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekti. -AVRUPA KUPALARINDA 7 GOL- Bobo, Avrupa kupalarında ise şu ana dek 7 gole imza attı. Beşiktaş'a geldiği ilk dönemlerinde Avrupa maçlarında kendini fazla gösteremeyen genç futbolcu, 2006-07 sezonunda Avrupa'da takımına 2 gol kazandırdı. Bobo, geçen sezon ise Avrupa'da daha başarılı oldu ve 4 gole imza attı. İki sezonda Avrupa'da 6 gole ulaşan Bobo, bu sezon takımın yaptığı iki UEFA Kupası maçı sonrası takımına 1 gol kazandırdı. 3 sezonda Avrupa kupalarında toplam 7 gol kaydeden siyah-beyazlı oyuncu, Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü futbolcuları sıralamasında da Mehmet Özdilek ile birlikte 3. sırada bulunuyor. UEFA Kupası 2. ön elemede Beşiktaş'ın Siroki Brijeg takımıyla yaptığı rövanş maçında bir gol atan Bobo, Feyyaz Uçar ve Metin Tekin'i geçerken, Mehmet Özdilek'i yakaladı. Brezilyalı oyuncu, bundan sonraki Avrupa kupalarında atacağı gollerle önce 9 gollü Pancu'yu, ardından 14 golle zirvede yer alan Oktay Derelioğlu'nu geçmeye çalışacak. -BOBO'NUN PERFORMANSI- Bobo'nun sezonlara göre Beşiktaş'taki gol performansı şöyle: Sezon Lig Türkiye Kupası Avrupa Kup. TFF Süper Kupa ------- --- -------------- ----------- -------------- 2005-06 5 4 - - 2006-07 11 7 2 - 2007-08 10 1 4 1 2008-09 2 - 1 -
Beşiktaş'a Trabzonspor maçı öncesi Slovak yıldızı Holosko'dan kötü haber geldi... Slovakya'nın Dünya Şampiyonası grup elemelerinde Slovenya ile oynadığı maçta sakatlanan golcü futbolcunun Trabzonspor karşısında oynama şansının düşük olduğu belirtildi. İstanbul'a döner dönmez tedavi altına alınan Holosko'nun kafileyle birlikte Trabzon'a götürüleceği, durumuna maç sabahı tekrar bakılacağı ifade edildi. Holosko'nun bu karşılaşmada yer alamaması halinde Aydın Karabulut'un ilk onbirde yer alacağı belirtildi.
Turkcell Süper Lig'in yenilgisiz takımlarından Beşiktaş ile Gaziantepspor, yarın BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan 3 maçta 7'şer puana sahip olan iki ekip, 4. haftada kozlarını BJK İnönü Stadı'nda paylaşacak. Saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Beşiktaş'ta, ****list Kharkiv ile oynanan UEFA Kupası 1. tur ilk maçında sakatlanan Cisse, Tello ve kaleci Rüştü'nün, Gaziantepspor karşısında forma giyip giyemeyeceği bu akşam yapılacak antrenmandan sonra belli olacak.
Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı, Sırbistan'da düzenlenen Balkan Kupası'ndaki ilk maçında Karadağ temsilcisi Rudar Pljevlja'yı 3-0 yendi. Obrenovac kentindeki mücadeleyi 25-13, 25-10 ve 25-14'lük setlerle 3-0 kazanan siyah-beyazlılar, bugün karşılaşacakları Romanya ekibi Unirea İasi'nin turnuvadan çekilmesi nedeniyle dörtlü finallere katılmayı garantiledi. Beşiktaş, yarın TSİ 21.00'de evsahibi Sırbistan temsilcisi Tent Obrenovac ile grup birinciliği için mücadele edecek. Balkan Kupası'nda dörtlü finaller 27-28 Eylül tarihlerinde Bosna-Hersek'in Tuzla kentinde düzenlenecek.
Beşiktaş ile Gaziantepspor yarın lig tarihinde 45. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 1979-1980 sezonunda başlayan rekabette, bugüne dek 44 lig maçı yapıldı. Siyah-beyazlılar, bu maçların 22'sini kazanırken, 9'unu yitirdi, 13 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Beşiktaş'ın toplam 70 golüne, Gaziantepspor 39 golle karşılık verdi. İki ekip arasında geçen sezon yapılan maçları Beşiktaş, deplasmanda 1-0, İstanbul'da da 3-1'lik skorlarla kazandı. İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR İstanbul'da yapılan lig maçlarında ise Beşiktaş'ın rakibine belirgin bir üstünlüğü göze çarparken, siyah-beyazlılar BJK İnönü Stadı'nda Gaziantepspor'a yalnızca 2 kez boyun eğdi. Beşiktaş, İstanbul'daki 21 lig maçının 16'sını kazanırken, 2 kez yenildi, 3 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlılar, evinde yaptığı maçlarda rakip fileleri 46 kez havalandırırken, kalesinde toplam 18 gol gördü. Öte yandan, iki takım arasında 2004-2005 sezonunda İstanbul'da yapılması gereken maç, BJK İnönü Stadı'ndaki yenileme çalışmaları nedeniyle İzmit İsmetpaşa Stadı'nda oynanmıştı. İki takım arasında İstanbul'da yapılan 21 lig maçının sonuçları şöyle: Sezon Sonuç --------- ----- 1979-1980 1 - 1 1980-1981 1 - 0 1981-1982 4 - 1 1982-1983 4 - 1 1990-1991 1 - 0 1991-1992 2 - 0 1992-1993 2 - 0 1993-1994 1 - 0 1994-1995 2 - 0 1995-1996 5 - 3 1996-1997 5 - 1 1997-1998 2 - 1 1998-1999 1 - 1 1999-2000 1 - 0 2000-2001 2 - 4 2001-2002 3 - 1 2002-2003 0 - 0 2003-2004 4 - 1 2005-2006 0 - 1 2006-2007 2 - 1 2007-2008 3 - 1
Siyah-beyazlılarda, ****list karşısında alınan galibiyet buruk bir sevinç yaşattı, ortaya konan futbol endişe yarattı. Yönetimdeki bazı isimler, turu geçememe korkusunu taşıdıklarını söylediler Beşiktaş, kazandı ama siyah-beyazlıları turu geçememe korkusu sardı. ****list Kharkiv karşısındaki futbolu beğenmeyen, bundan dolayı turu geçememe korkusu yaşayan siyah-beyazlılar, rakibin çok dişli çıktığını belirttiler. Ukrayna ekibinin beklenenden daha iyi olması, siyah-beyazlı yönetimi şaşırtırken, gol yenilmeden atılan tek golün ise yeterli olup olmayacağı konusunda görüş ayrılıkları oluştu. Yönetimdeki bazı isimler, bu skorun rövanş için yeterli olmayacağını, kötü hava şartları ile birlikte turu geçmenin daha da zora girebileceğini dile getirdiler. Diğerleri ise tura çok yakın olduklarını savunduğu vurgulandı. Başkan Yıldırım Demirören’in ise son haftalardaki kötü oyuna rağmen kazanmasını bilen bir takım olmasını mutlulukla karşıladığı öğrenildi. Siyah-beyazlı yöneticilerden Bülent Deriş ise pozitif düşünerek kesinlikle turu geçeceklerini söyledi. Deriş, “1-0, 2-1 hatta 3-1’den iyidir. Bu tür iki ayaklı maçlarda kesinlikle gol yemeyeceksin. Biz bunu başardık. İnönü’deki ilk yarıda biz saldırdık onlar kapandı. Ukrayna’da tam tersi onlar bize saldıracak, açık futbol oynatmak zorunda kalacaklar. ****list gerçekten müthiş bir takım. Lucescu’nun ne kadar haklı olduğunu herkes gördü” ifadelerini kullandı. Milliyet
Siyah beyazlı yöneticiler ve futbolcular, son 4 resmi maçta kalesini gole kapayan Rüştü Reçber’e övgüler yağdırdı. Asbaşkan Levent Erdoğan, "Onun gibi bir kaleciyi almaya kalksak en az 5 milyon euro öderdik" dedi. YAPTIĞI başarılı kurtarışlarla son 4 resmi maçta Beşiktaş’ın kalesini gole kapayan Rüştü Reçber’i yöneticiler ve takım arkadaşları öve öve bitiremiyor. Son olarak ****list maçında alkışlanacak kurtarışlar yapan Rüştü için, "Ona değer biçilemez" diyen Asbaşkan Levent Erdoğan, "Rüştü gibi bir kaleciyi almaya kalksak en az 5 milyon euro vermemiz gerekirdi. Onu almakla ne kadar isabetli bir iş yaptığımızı gösterdik" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Cordoba’dan sonra kaleyi Türk gençlerine teslim ettik. Rüştü sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en iyi kalecisi. Takımdaki diğer futbolculara ağabeylik yapıyor ve örnek oluyor." Siyah beyazlı takımın kaptanı Matias Delgado ise, "Rüştü gibi tecrübeli bir kaleciye sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Sahaya çıktığımızda kafa olarak çok rahatız. Bireysel hatalar yüzünden kalemizde zor anlar yaşabiliyoruz. Fakat Rüştü’nün varlığı bize güven veriyor" diye konuştu. HÜRRİYET