Beşiktaş'tan güncel haberler

Konu, 'BEŞİKTAŞ' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş'ta geçen ay yapılan olağan genel kurulda göreve seçilen kurulların üyeleri dün mazbatalarını aldı.
    [SIZE=+0][/SIZE]Akaretler’deki kulüp binasında gerçekleştirilen mazbata törenine kulüp başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, genel sekreter Fahrettin Curoğlu, divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz, divan kurulu üyeleri ile denetleme, disiplin, seçme ve sicil, tarih ve müze kurullarına seçilen üyeler katıldı.

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş'ta yeni yönetim ile teknik heyet ve futbolcular dün Ümraniye'deki tanışma yemeğinde buluştular.
    [SIZE=+0][/SIZE]Nevzat Demir Tesisleri’nde, basına kapalı olan yemeğe başkan Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Mustafa Denizli, yardımcıları ve tüm futbolcular katıldı. Yemekte özellikle Yıldırım Demirören’in neşeli tavırları gözlerden kaçmadı.

3. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Deplasmanda Gaziantepspor'la karşılaşacak olan Beşiktaş, kritik mücadelenin hazırlıklarını dün gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.
    [SIZE=+0][/SIZE]Siyah-Beyazlı oyuncuların el topu oynayarak başladığı antrenman, yarım sahada taktik ağırlıklı çift kale maçla sona erdi. Bu arada hafif sakatlığı bulunan Bobo ile Holosko’nun durumunun bugün yapılacak testlerin ardından netlik kazancağı belirtildi.

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş'ta yeni yöneticilerden Serdal Adalı devreye girdi, oyuncuların tüm alacakları ödendi...
    [SIZE=+0][/SIZE]Siyah-Beyazlı kulübün kasasına 5 milyon Euro koyan Adalı’nın bu davranışı sonrasında hemen futbolcuların kalan prim borçları hesaplarına yatırıldı. Bilindiği gibi seçim öncesinde iddialı açıklamalar yapan Serdal Adalı, “Gelecek sezon önemli transferler yapacağız. Transferse transfer, paraysa para... Dünya yıldızlarına Siyah-Beyazlı formayı giydireceğiz. Beşiktaşlılar’ın gurur duyacağı bir takım için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız” diyerek tüm dikkatleri üzerinde toplamıştı.

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Sivok, Ferrari’nin yokluğunun takımı olumsuz etkilediğini dile getirerek, “Ancak İbrahim Toraman’la da iyi bir ikili oluşturduk. En önemlisi takımın genel başarısı. Çünkü hücum da, savunma da takım halinde yapılır” diye konuştu. Holosko ise, “Önce Gaziantep’i, sonra da taraftarımızın desteğiyle Galatasaray’ı devireceğimizi düşünüyorum” ifadesini kullandı.

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Öğrencileriyle bir toplantı yapan teknik direktör Mustafa Denizli, “Gaziantep'i yenemezsek, Galatasaray derbisinin hiçbir önemi kalmaz. En önemli maç, ilk oynayacağımız maçtır” dedi.
    [SIZE=+0][/SIZE]Teknik direktör Denizli’den uyarı... Dünkü antrenman öncesinde öğrencileriyle özel bir toplantı yapan tecrübeli çalıştırıcı, “Bu noktadan sonra zirve yarışına bir bütün olarak bakmak durumundayız. Yani maç ya da rakip ayrımı sözkonusu bile olamaz. Eğer bu hafta Antep’te puan kaybedersek, sonraki Galatasaray derbisinin anlamı azalacak. Bu yüzden çok önemli bir 90 dakika bizi bekliyor. Düşüncemiz her zaman, ‘en önemli maç, ilk maç’ şeklinde olmalı” ifadesini kullandı.

‘Şampiyo
    nluk gelecek’
    “Geçen seneki durumumuzla, bu sezona baktığımızda şimdi takımımızı daha iddialı bir şekilde görüyoruz” diyen Denizli, sözlerine şöyle devam etti: Gerçek gücünüzü sergilediğinizde neler yapabileceğinizi gösterdiniz, yeteneklerinizi kanıtladınız. Bunun en önemli işareti çifte kupadır... Bu yüzden ne ben, ne de camia sizden olağandışı bir şey bekliyor. Sadece normal oyununuzu oynayın, hata yapmayın. O zaman şampiyonluk kupası İnönü’ye gelecek...

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    “Artık kolay maç kalmadı” diyen Keçeli, “Bütün maçlar gibi bu da kritik bir 90 dakika... Şampiyonluk hedefiniz varsa ve bu amacı yakalamak istiyorsanız zor işleri başarmanız gerekir” dedi. Yöneticilerin maça olan ilgisi hatırlatılan Keçeli, “Yönetim takıma olan inancını gösteriyor. Büyük umutlarla gidiyoruz. Futbol takımımızın bizi sevindireceğine inanıyorum. Dostça, güzel ve sonucu lehimize olan bir maç olsun” diye konuştu.

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Demirören, “Sadece Beşiktaş’a zarar vermek adına bu tür haberler yapılıyor. Ancak bu haberleri yapanların da cehaletleri ortaya çıkıyor. Çünkü Beşiktaş Kulübü’nde yedek yönetici olanların istifa etmesi söz konusu değildir. Ayrıca bana ulaşan böyle bir talep de yok” diye konuştu. Başkan’ın bugün ekibiyle birlikte Gaziantep’e gideceği ve takımı yalnız bırakmayacağı öğrenildi.

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş'ın başarılı savunmacısı İbrahim Kaş, 3 maçlık cezanın sona ermesine rağmen Gaziantep'e götürülmedi.
    [SIZE=+0][/SIZE]İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la oynanan kupa maçında rakibine yaptığı hareket nedeniyle federasyon tarafından 3 maçla cezalandırılan Kaş, Konya Şekerspor, Antalyaspor, Gençlerbirliği maçlarında formasından uzak kalmıştı. Disiplinsiz davranışlara taviz vermeyen Denizli, milli futbolcuyu Antep maçı kafilesine dahil etmedi.

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Süper Lig'in 21. haftasında Gaziantepspor'a konuk olacak Beşiktaş, Gaziantep'te son 7 sezondur mağlubiyet yüzü görmüyor.
    [SIZE=+0][/SIZE]Kırmızı-Siyahlılar’a karşı en son 2001-2002 sezonunda 1-0 mağlup olan Beşiktaş, 2002-2003 sezonunda 1-1, 2005-2006 sezonunda 2-2, 2006-2007 sezonunda da 0-0 berabere kaldığı rakibini, 2003-2004 ve 2008-2009 sezonunda 3-0, 2004-2005 ve 2007-2008 sezonunda da 1-0’lık skorlarla mağlup etmişti. Ligin ilk yarısında İnönü’deki karşılaşma da golsüz berabere bitmişti.

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Kara Kartal'ın kaptanı İbrahim Üzülmez, Gaziantepspor deplasmanından zaferle ayrılacaklarına inandığını söyledi.
    [SIZE=+0][/SIZE]“Antep zorlu bir deplasman. Ancak biz takım olarak çıkıştayız. İyi bir hava yakaladık” diyen tecrübeli oyuncu, şöyle devam etti: Bu performansı sürdürürsek, yine şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Takım olarak herkesin isteği, inancı yerinde. İnşallah Gaziantep’ten de iyi bir oyunla istediğimiz sonuçla geliriz. İkinci yarı camiamıza güzel şeyler yaşatırız.

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    [SIZE=+0][/SIZE]Hafta içi yapılan hazırlıklarda sakatlanan iki golcünün de durumlarının iyi olduğu ve Gaziantepspor maçında forma giyebilecekleri açıklandı. Attığı 8 golle Beşiktaş’ın en golcü oyuncusu konumunda bulunan Bobo’nun Antep karşısında ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Son haftalarda maçlara yedek başlayan Holosko ise, Gençlerbirliği maçında attığı golle kulübeden kurtulmak istediğini gösterdi.

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Galatasaray ile Fenerbahçe'nin düşüş yaşadığı, Beşiktaş'ın ise yükselişe geçtiği günlerde, Kartal bir şok yaşadı...
    Dün Gaziantep’in yolunu tutan Kara Kartallar, 15 kişilik bir grup tarafından karşılandı. Takım inene kadar şarkılar söyleyen taraftarlar, oyuncuların görülmesiyle birlikte isyan bayrağını açtılar. Futbolcular bu duruma anlam veremezken, yöneticiler ise tepki gösteren kişilerin Beşiktaşlı olmadıklarını iddia ettiler. Bilindiği gibi Beşiktaş bugün sahadan galibiyetle ayrılması halinde zirveyle olan puan farkını 3’e indirecek.

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Kulübün internet sitesinde taraftarların sorularını yanıtlayan Fink, “Takımda 3 sene daha kalmak istiyorum, Türkçe dersleri alıyorum” diye konuştu.
    [SIZE=+0][/SIZE]Ligin ilk haftalarındaki performansıyla çok tartışılan, fakat daha sonra yakaladığı form grafiğiyle takımın vazgeçilmezleri arasına girerek herkesi şaşırtan Michael Fink, kulübün resmi internet sitesinde taraftarların sorularını yanıtladı.

‘Her anlamda harika bir goldü’

Siyah-Beyazlılar’la 3 yıllık sözleşmesi bulunduğunu hatırlatan Alman futbolcu, amacının kontratını burada tamamlamak olduğunu söyledi. Orta sahadaki partneri Ernst’le çok iyi bir ikili oluşturduklarını belirten tecrübeli oyuncu, “Fenerbahçe maçında çok önemli bir gol atmıştım. Her anlamda çok güzel bir goldü. Taraftarları sevindirdim. Benim için mükemmel bir andı” şeklinde konuştu. Türkçe öğrenmek için de haftanın belirli günleri ders aldığını dile getiren Alman futbolcu, taraftarlara da övgü dolu sözler sarfetti.

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    İyi futbol oynuyor, performansı kadar özel yaşamı da konuşuluyor. Sevgilileri, kıyafetleri ve tarzıyla dikkat çeken Matteo Ferrari'nin yüzünü korumak için taktığı maske bile diğer futbolculardan çok farklı!
    [SIZE=+0][/SIZE]Daha Beşiktaş’a imzayı atmadan, tüm ünü Türkiye’yi sarmıştı Matteo Ferrari’nin... Futbolu olduğu kadar, özel yaşamıyla da gazetelerin manşetlerini süsleyen Cezayir asıllı İtalyan yıldız, İstanbul gecelerine de hızlı bir giriş yapmıştı. Nişantaşı’ndaki mekanlarda boy gösteren Ferrari, gecelerde olduğu kadar sahada da hızlıydı. Tecrübeli oyuncu istikrarlı futboluyla rakip forvetlerin kabusu oldu ve Beşiktaş kalesine tam anlamıyla duvar ördü... Futboluyla Beşiktaşlılar’ın yüzünü güldüren Ferrari’nin kıyafetleri ve giyim tarzı da büyük beğeni topluyor.

Maskesi İtalya’dan özel getirildi
    İtalyan yıldız bu tarzını yeşil sahalara da taşıyacak gibi görünüyor. Yüzünde sorun yaşayıp maske takan İtalya’da ve Türkiye’deki futbolcuların aksine, Matteo Ferrari’nin ülkesinden özel olarak getirttiği maskesi son derece şık ve ilgi çekici görünüyor.

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş'a verdiği destek kadar sosyal sorumluluk projeleriyle de gündem yaratmayı başaran Çarşı Grubu, uzun süredir eylem yapan TEKEL işçilerini ziyaret edecek, yardım yapacak.
    [SIZE=+0][/SIZE]Siyah-Beyazlı tribünlerin en önemli taraftar grubu olan Çarşı, Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Tekel işçileri için ayağa kalktı... Takımına verdiği coşkulu destek ve esprili pankartlarının yanı sıra, ülkenin önemli konularına da dahil olmaktan kaçınmayan futbolseverler bu kez TEKEL işçilerine destek olmak için kolları sıvadı. Zor günler geçiren ve kaybettiği hakları geri isteyen grevdeki işçilere destek veren Beşiktaşlılar, bugün saat 16.00’da bir ziyaret düzenleyecek.

Atkı, bere ve konserve...
    Beşiktaş Köyiçi’nde taraftar, TEKEL işçileriyle biraraya gelecek. Haklarını geri almak için uzun süredir eylem yapan TEKEL?işçilerine battaniye, atkı ve bere verecek olan Çarşı Grubu üyeleri, ayrıca konserve, kumanya gibi yardım malzemeleriyle de işçilere destek olacaklar.

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Sezon başında Gaziantepspor'dan transfer edilen İsmail Köybaşı ile Rodrigo Tabata bugün eski takımlarına karşı forma giyecekler. Serdar Kurtuluş ise Kartal'a rakip olacak.
    [SIZE=+0][/SIZE]Kamil Ocak Stadı’ndaki Gaziantepspor-Beşiktaş karşılaşması 3 futbolcu için farklı bir anlam taşıyor... Sezon başında Güney ekibinden transfer edilen Rodrigo Tabata ile İsmail Köybaşı ilk kez farklı bir formayla Kamil Ocak Stadı’na çıkacak. Tabata ile İsmail’in teknik heyetle görüştükleri ve eski takımlarının önemli özelliklerini Mustafa Denizli’yle paylaştıkları öğrenildi. Ancak aynı durum Beşiktaş için de geçerli...

Kurtuluş da Antep’te
    Uzun yıllar Siyah-Beyazlı formayı giyen Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı transferinde Gaziantep’e verilmişti. Kırmızı-Siyahlı formayla başarılı maçlar çıkaran Serdar’ın da Beşiktaş’ın güçlü ve zayıf yönlerini hocasına anlattığı kaydedildi. Bilindiği gibi Serdar Kurtuluş, geçen sezon kazanılan Türkiye Kupası ve Süper Lig şampiyonluğunda önemli rol oynayan isimler arasındaydı.

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Siyah-Beyazlılar'ın eski futbolcusu Ronny Johnsen, “İnönü Stadı'ndaki muhteşem taraftarı asla unutamam. Umarım sezon sonunda Beşiktaş şampiyon olur. Sergen ise bugüne kadar gördüğüm en iyi futbolcuydu. Nasıl Avrupa'da oynamadı, hala anlamış değilim” diye konuştu.
    [SIZE=+0][/SIZE]‘Yetersiz’ dediler Manchester’a gitti!
    Beşiktaş’a 26 yaşındayken 1995 yılında Lillestrom’dan geldi. 1 sezon oynadı, ancak Türkiye’deki otoriteler tarafından beğenilmedi. “Türkiye’de oynayacak kapasitede değil” denilen Norveçli oyuncu şok bir şekilde Manchester United’a gitti, 2002 yılına kadar da Şeytanlar’ın savunmasının değişmez ismi oldu. United’ta 4 Premier Lig Şampiyonluğu yaşadı, bir Federasyon Kupası kazandı. Bundan önemlisi United’ın hala hafızalara kazınan ve uzatma dakikalarında Bayern Münih’i Şampiyonlar Ligi finalinde 2-1 devirdiği maçta, Stam’la birlikte unutulmaz takımın efsaneleri arasına girdi. Daha sonra Alpay Özalan’la birlikte Aston Villa’da oynadı, Newcastle United forması da giydi.. Ve son olarak 2008’de Valerenga ile futbola son noktayı koydu. Bahsettiğimiz kişi Norveç’li Ronny Johnsen... Chelsea-Arsenal maçında ülkesinin televizyonuna yorum yapan Johnsen, Stamford Bridge’deki maçın ardından Londra temsilcimiz Edip Adanır’la konuştu, çarpıcı açıkalamalar yaptı. Söz Ronny Johnsen’de...
    ‘Daum, Fener’in hocası mı oldu?’
    “Türkiye’nin ve özellikle de Beşiktaş’ın benim için ayrı bir yeri var. Sizi gördüğüme gerçekten çok memnum oldum. İnönü Stadı’nın dört bir tarafında hala seyirci hiç susmuyor değil mi? Takımını bu kadar ateşleyen taraftarı, unutmam tabii ki mümkün değil. Daum, Beşiktaş forması giydiğim dönemde benim hocamdı. Fenerbahçe’ye gitmesine şaşırdım. Onlar bizim en büyük rakiplerimiz arasındaydı. Tabii profesyonel açıdan bakmazsak!”

‘Sergen gibisi Manchester’da yoktu’
    “Eskilerden bizim dönemimizde Alpay (Özalan) vardı. Çok iyi bir futbolcuydu. Aston Villa’da beraber oynamıştık. Premier Lig’in o dönemindeki en iyi defans oyuncularından biriydi. Ayrıca arkadaşlığı da süperdi. Ama yine de unutamadığım bir isim var;o da Sergen Yalçın. Çok önemli kulüplerde oynadım, İngiltere Premier Ligi’nde forma giydim. Ancak Sergen Yalçın benim bugüne kadar gördüğüm en iyi futbolcuydu. Bambaşkaydı. Muazzam bir tekniğe sahipti ve kesinlikle Avrupa’da oynamalıydı. Çalımları ve sol ayağı ile attığı goller harikaydı. Nasıl Avrupa’da oynamadı, hâlâ anlamış değilim.”

‘Favori Türkiye ve Almanya’
    “Beşiktaş’ta taraftarın, yönetimi protesto ettiğini sizden öğrendim. Bizim zamanımızda kaybettiğimiz karşılaşmaların ardından, tepki olurdu. Açıkçası Türkiye Ligi maçlarını seyretme imkanı fazla bulamıyorum. Ancak milli takımınızın maçlarını kaçırmıyorum. Euro 2012 elemelerinde, çok kolay bir gruba düşmediniz. Avusturya ve Belçika toparlanma dönemine girdi. Elbette favoriler Almanya ve Türkiye’nin grupta ilk iki sırayı alacağını düşünüyorum...”

‘Artık yorumculuk yapıyorum’
    “2 sene önce ülkemde Valerenga formasıyla futbolu bıraktım. Kariyerimde önemli başarılara imza attım. Manchester United’a gitmem, benim için bir şanstı. Bayern Münih’i, 1999 yılındaki Devler Ligi finalinde yendiğimiz maç ve kazandığımız kupa, muhteşemdi. Şimdi ise televizyon yorumculuğu yapıyorum. Norveç’te İngiltere Premier Ligi, oldukça seviliyor. Hatta hafta sonu maçlarına seyirci bile geliyor. Ben de burayı iyi tanıdığım için, televizyonda maçları yorumluyorum. Sonuçta futbolu seviyorum. Son olarak Beşiktaş taraftarına, sizin aracılığınızla selamlarımı iletmek istiyorum. Umarım sezon sonunda şampiyon Beşiktaş olur.”

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Denizli onu riske etmek istemiyor, İtalyan yıldız ısrarını sürdürüyor... Ferrarili Beşiktaş, derbi öncesindeki son sınavında bu akşam Antep'le karşılaşıyor.
    Tıpkı geçen sezon olduğu gibi ikinci yarının start almasıyla birlikte rakipler puan kaybetmeye, Beşiktaş da üst üste oynadığı maçlardan galibiyetle ayrılmaya başladı... Kara Kartallar için bugünkü Gaziantepspor sınavı da büyük önem taşıyor. Üst üste oynanacak Gaziantep, Galatasaray ve Kayserispor maçlarından 9 puanla ayrılmayı hedefleyen Denizli’nin öğrencileri zorlu seriden alnının akıyla çıkmak istiyor.

Denizli’ye pres yapıyor!
    Saat 19.00’da başlayacak ve Kamil Ocak Stadı’nda oynanacak maçın öneminin farkında olan Ferrari de, teknik heyete pres yapmayı sürdürüyor! Her fırsatta oynamak istediğini dile getiren İtalyan oyuncunun sakatlığını atlattığı ve maskeyle de olsa forma giyebileceği sağlık ekibi tarafından belirtildi. Ancak Galatasaray ve Kayserispor maçlarını da düşünen Mustafa Denizli, kararsızlık yaşıyor. Gaziantep kadrosunda yer alan yıldız futbolcunun istekli olması ise, tecrübeli çalıştırıcının fikrini değiştirmesine neden olacak gibi görünüyor... Kuddusi Müftüoğlu’nun yöneteceği kritik 90 dakika, Lig TV’den naklen ekranlara gelecek.

Orhan Yıldırım

GAZİANTEPSPOR
    Mahmut
    İvan
    Tomas
    Deumi
    Serdar
    Mehmet
    Murat
    Zurita
    Olcan
    J.Souza
    Beto
    T.D: Jose Couceiro

BEŞİKTAŞ
    Rüştü
    İ.Toraman
    Ferrari
    Sivok
    İ.Üzülmez
    Ernst
    Fink
    Nihat
    Tabata
    Yusuf
    Bobo
    T.D: Mustafa Denizli

Stat: Kamil Ocak
    Saat: 19.00
    Yayın: Lig TV
    Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Cem Satman, Volkan Narinç

Gaziantepspor-Beşiktaş
    OGBMAYİç saha2417435422Dış saha2371062117Toplam47241497539

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş'ın eski futbolcularından Pascal Nouma, Çarşı Denizli Grubu'nun davetlisi olarak geldiği Denizli'de taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
    [SIZE=+0][/SIZE]Itır Esen ve Haldun Boysan'la birlikte Denizli'ye gelip Çarşı Beşiktaş Grubu'nun Martı Restoran'da düzenlediği yemeğe katılan Pascal Nouma, dün de Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenen "Her Daim Beşiktaş" konulu panele katıldı. Öğrencilerle sohbet edip sorularını yanıtlayan Nouma, daha sonra Forum Çamlık Alışveriş Merkezi'nde Beşiktaş Kartal Yuvası Mağazası'nda forma imzaladı. Beşiktaşlı taraftarlar Pascal Nouma ile fotoğraf çektirmek için yarışırken, forma ve takım bayrağı, top imzalattı. Nouma, Beşiktaş taraftarlarının kendisine gösterdiği ilgi ve sevginin kendisini çok mutlu ettiğini, Beşiktaş'ın büyük bir camia olduğunu söyledi.

Sayfayı Paylaş