[SIZE=+0][/SIZE]Kartal’da mali genel kurulla, kongre günleri resmen başladı. Dün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, 2009 dönemi yönetim kurulunun, idari ve mali bakımdan aklanması oya sunuldu. Yönetim kurulu, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi. Kongre öncesinde “yönetim ibra edilmeyecek” söylentileri boşa çıkarken, Yıldırım Demirören de rahat bir nefes aldı. Ancak Başkan adayı Murat Aksu, yönetim kurulu listesindeki adaylar ve destekçileri ise, Demirören yönetimini idari ve mali açıdan ibra etmediler ve aleyhte oy kullandılar. Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, toplantıda kulübün ekonomik durumuyla ilgili bilgi verdi. Kulübün net borç tutarının 149 milyon 570 bin 528 lira olduğunu, ayrıca Yıldırım Demirören’e de 62.9 milyon lira borç bulunduğunu açıkladı. Toplam borç 212 milyon TL Böylece Siyah-Beyazlılar’ın toplam borcu da, Demirören’e olan borçla birlikte 212 milyon 470 bin 528 liraya ulaştı. Bu arada Demirören’in salon girişinde Murat Aksu’nun yönetiminde yer alan isimlerle tek tek tokalaşması ve seçimde başarılar dilemesi gözlerden kaçmadı. Öte yandan genellikle fazla katılım olmayan mali kongreye dün ilgi büyüktü... Yaklaşık bin 600 üyenin toplantıda yer aldığı açıklandı. Bu arada 500 kadar güvenlik kuvvetinin de toplantıda yer alması dikkat çekti. Orhan Yıldırım
Beşiktaş’ta aylardır esen kongre heyecanı bugün tavan yapıyor... Siyah-Beyazlılar’ın Olağan Seçimli Genel Kurulu Akatlar Cola Turca Arena’da gerçekleştiriliyor. Saat 10.00’da başlayan toplantıda, 5.5 yıldır görevde bulunan Yıldırım Demirören ile eski yöneticilerden Murat Aksu, başkanlık koltuğu için kıyasıya bir mücadele içerisine girecek. Çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek olan kongrede, 12 bin 800 üye oy kullanabilecek. Saat 10.00’da başlayan oy verme işlemi, 17.00’de sona erecek ve sayım işlemine geçilecek. Toplam 20 sandıkta oy kullanacak olan üyeler, yeni başkan ve yönetimi belirleyecek. Siyah-Beyazlı kulübün yeni idarecileri ve başkanı, tam 3 yıl boyunca görev yapacak. KAPIDA KARŞILADILAR Yıldırım Demirören ve Murat Aksu, yönetim kurulu adayları ile birlikte üyeleri kapıda karşılarken, diğer kurulların seçimine katılan üyeler de salon dışında kulis yaparak oy istediler.
[SIZE=+0][/SIZE]Kara Kartal’ın Brezilyalı golcüsü Bobo, zorlu Antalya deplasmanında sahneye çıkmış ve penaltıdan attığı tek golle takımını galibiyete taşımıştı. Bu sezonki 7. golünü kaydeden Sambacı, “Elimden geleni yapıyorum ve takımıma faydalı olmak için çaba sarfediyorum. Benim işim gol atmak, Antalya’da da sadece işimi yaptım. Abartılacak, övünülecek bir durum yok. Kendime güvenim tam, daha iyi olacağım. Antalya’da çok mücadele ettik, savaştık ve kazandık. Eğer yakaladığımız fırsatları değerlendirseydik, farklı da kazanabilirdik” ifadesini kullandı. ‘Şampiyon olacağız’uah::hahaha: Bobo, sözlerini şöyle noktaladı: Son vuruşlardaki şanssızlığımızı kırarsak, taraftarlarımızı mutlu edecek farklı galibiyetleri elde ederiz. Tıpkı geçen sezon olduğu gibi şampiyonluğa ulaşacağız. Başka düşüncemiz yok...
Öner: Herkes bize imreniyor Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, “2009 yılının her anlamda Beşiktaş yılı olduğunu söyleyebilirim. 2009, çifte kupa alarak tarihi bir zafere imza attığımız, Fulya Projesi’nin kurdelesini kestiğimiz bir yıl oldu. Beşiktaşımız 19 yıl aradan sonra çifte şampiyonluk yaşamış, herkesin imrendiği bir kulüp olmuştur. Bizi kıskananlar gündemi değiştirmeye çalışmıştır” diye konuştu. Arat: Başkan’dan para isteyen yok Eski başkan adayı ve eski yönetici Hasan Arat, “Beşiktaş siz yönetime gelirken, sizden para talebinde bulunmadı. Kulübü iyi idare etmenizi istedi. Beşiktaş’ı tarihinde görülmeyen rakamlarla kendinize borçlu hale getirdiniz. ’Bu parayı ertesi gün isterim’ diyorsunuz. Sayın Başkan, Beşiktaş size borçlu kalmaz, kalmayı da hiç istemez. Fulya konusuna gelince... Ya siz hesap bilmiyorsunuz, ya biz bir şey bilmiyoruz. Fulya gelirlerinin 20 yıllığına kırdırılması konusu yargıya gitmiştir. Sayın Aksu ile birlikte bu usulsüz kararın aldırılmasını sağladınız. Eğer bu usulsüz kararı uygulamaya devam ederseniz, Fulya’daki kuleleri Beşiktaşlılar başınıza yıkar. Tribünlerin temizleneceği söyleniyor. 107 yıllık kulübün tribünleri ne zaman kirlendi? Yoksa maçlara sokulup çocuklarımızı döven kişiler tarafından mı kirletildi?” dedi. Altınsay: Tek büyüyen borçlar Eski yöneticilerden İbrahim Altınsay, “Kulübü büyüttüklerini söyleyenlerin büyütüğü tek şey borçlardır. 5.5 yılda 5 teknik direktör, 63 futbolcu alınmış. 35 milyon Euro bonservis bedeli ödenmiş. Bu da 73 milyon lira yapıyor. Yüzde 10 iskonto yaptık mı, tam da başkanın borcuna denk geliyor. Önerim şu, başkan futboldan anlıyor ya, kursun bir menajerlik şirketi, futbolcuları ona verelim” ifadelerini kullandı. Vardar: Kapıda bile yatarım Yıldırım Demirören’in listesinde bulunan Sinan Vardar, Beşiktaş için kapıda bile yatacağını söyledi. Vardar, “Her zaman kulübüm için maddi manevi bilgilerimi paylaştım. Bu yönetimde de sayın başkanım daha önce kendisine muhalefet etmeme rağmen beni listesine aldı. 60 yaşındayım ve son devrem. Beşiktaş’a bir şey vermek için değil yedek üye olmak, Beşiktaş Kulübü’nün kapısının önünde bile yatarım” diye konuştu.
Başarılı görüntüsüne rağmen henüz gerçek performansına ulaşamadığını belirten Alman futbolcu, “Taraftarlarımıza önümüzdeki maçlarda daha iyi bir Fink sahada olacak. Henüz yüzde 70’lik bir performansla oynuyorum. Beşiktaş’a gelirken hedefim ilk 11’in değişilmez ismi olmaktı. Bunu başardım ve Beşiktaş’a önümüzdeki yıllarda da başarıyla hizmet ederek burada kalıcı olmayı amaçlıyorum” dedi.
Başkan Adayı Murat Aksu ve destekçileri ‘Hayır’ yönünde el kaldırırken, oylamada yaklaşık 450 üyenin yönetimi ibra etmemesi gözlerden kaçmadı. Bu arada tam 156 üyenin hazırlanan dilekçeleri imzalayıp başvuru yaptıkları ifade edildi.
[SIZE=+0][/SIZE]Genç oyuncu, “Çok rahat bir pozisyondu. Futboldan hiç anlamayan eşim Adela bile o pozisyonda golü atardı” diyerek özeleştiride bulundu. “O golü atsaydım maç kopardı” diyen Holosko, sözlerine şöyle devam etti: Atsaydım, skoru 2-0 yapacak ve rahatlayacaktık. Ama her şeye rağmen İstanbul’a 3 puanı alarak dönüyoruz. Uzun bir sakatlık döneminin ardından sahalara döndüm. Bundan sonra daha çok çalışarak eksiklerimi kapatacağım...
Kürsüde uzun süre kalan Aksu’nun açıklamalarının satırbaşları şöyle: “Başkanlığa adaylığımı açıkladığım günden bugüne kadar Beşiktaş’ın maddi anlamda iflas ettiğinin altını çizmeye çalıştım. Başkanın Beşiktaşlılığından şüphemiz yok ancak iyi niyet başka şey, iş bilmezlik, acelecilik, popülistlik ve yetersizlik başka şey... Sayın Başkan, gelin altı yılda oluşturduğunuz borcu temizleyin, ben de sizin kulübü devraldığınız borç rakamını, yani 101 yıllık borcu ortadan kaldırayım. Yok eğer buna da razı değilseniz, o zaman bu borçlanmanın hesabını verin. Bir başka zamanda, bir başka başkan ve yönetiminin emsal görüp, kulübü bu noktaya getirmeye cesaret edememesi için mevcut yönetimi ibra etmiyorum...”
Siyah-Beyazlılar’ın, rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’ye göre, neredeyse yarı yarıya daha az borcunun bulunması dikkat çekiyor. Yapılan açıklamada Kara Kartallar’ın 72 milyon TL, Fenerbahçe’nin ise 177 milyon TL borcu var. Galatasaray için ise tablo oldukça karanlık... Sarı-Kırmızılılar’ın yaklaşık 300 milyon TL temettü dağıtma zorunluluğu bulunuyor
Beşiktaş’ın patronu, üyelere hitaben yaptığı konuşmada, “Bugün yine Beşiktaş kazanmıştır. Bu sizler sayesinde oldu” ifadelerini kullandı. Demirören kısa konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Beşiktaşlılık ve Beşiktaşlı duruşu çok farklı bir şeydir. Ben küfre karşıyım, tribüne değil. Başkanına küfür eden tribünler temizlenecek.” Daha önce yönetimde görev alan ve 2004 seçimlerinde başkan adayı olan Hasan Arat’a hitaben konuşan Demirören, “Sayın Arat siz de küfürle gittiniz, Serdar Bilgili de küfürle gitti ama ben küfürle gitmeyeceğim. Küfür edenler tribünden gidecek” dedi. Son olarak Murat Aksu’ya dönen Başkan, “Yarınki (bugün) genel kurulun hayırlı olmasını dilerim. Sayın Murat Aksu size de başarılar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun” diyerek sözlerini noktaladı.
Tam 16 yıl görevde kalan ve daha sonra Onursal Başkanlık unvanı verilen Seba’yı 9 seneyle Fuat Balkan, 8 yılla Ziya Kozanoğlu, 7 yılla da Mehmet Üstünkaya izliyor. Yıldırım Demirören bugün seçilir ve başkanlığa 3 yıl devam ederse, süresini 8.5 seneye çıkaracak ve tarihe adını yazdıracak.
Siyah-Beyazlı kulübün 107 yıllık tarihinde şimdiye kadar 32 başkan görev yaparken, kulübün 32. Başkanı Yıldırım Demirören bugünkü kongrede tekrar seçilirse, görevine devam edecek. Diğer başkan adayı Murat Aksu, kazanması halinde Beşiktaş tarihinin 33. başkanı olacak.
Siyah-beyazlı kulübün Yıllık Olağan Mali ve İdari Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Altınsay, kulübün borçlarına dikkati çekerek, "Kulübü büyüttüklerini söyleyenlerin büyütüğü tek şey borçlardır. 5.5 yılda 5 teknik direktör, 63 futbolcu alınmış. Bir futbol takımı gelmiş, diğeri gitmiş. Bu anlayışın profesyonelleşmeden söz etmeye hakkı var mı?" diye konuştu. Beşiktaş’ın gelecekteki gelirlerinin günü kurtarmak için kırdırıldığını savunan Altınsay, "İçerde ve dışardaki davalar artmış. Del Bosque olayı tarihe geçmiştir. Beşiktaş’ı yöneten anlayış para saçmaktan başka bir şey yapmıyor" dedi. Demirören’in son dönemde yaptığı transferlere dikkati çeken Altınsay, "35 milyon avro bonservis bedeli ödenmiş. Bu da 73 milyon lira yapıyor. Yüzde 10 iskonto yaptık mı, tam da başkanın borcuna denk geliyor. Önerim şu, başkan futboldan anlıyor ya, kursun bir menajerlik şirketi, futbolcuları ona verelim" ifadelerini kullandı. İbrahim Altınsay, yarın sandıktan yine bu yönetimin çıkması halinde kulüpteki güven krizinin artarak süreceğini iddia etti. Bu arada, saat 13.00 itibariyle kongreye katılımın 1548 olduğu açıklandı.
Beşiktaş Kulübü’nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı sürerken, başkan adayı Murat Aksu, rakibi olan mevcut başkan Yıldırım Demirören’i sert bir şekilde eleştirerek, idari ve mali açıdan ibra etmeyeceğini söyledi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulda ilk konuşmacı olarak kürsüye çıkan Aksu, Beşiktaş Kulübü ikinci başkanlığı görevinin ardından son yıllarda bulunduğu her ortamda Beşiktaşlılar’ın ortak endişesinin camianın kültüründe olmayan şekilde aşırı borçlanma olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "15 Ekim’de başkanlığa adaylığımı açıkladığım bugüne kadar, yaklaşık 3.5 aylık süreçte Beşiktaş’ın maddi anlamda iflas ettiğinin altını çizmeye çalıştım. Yaşadığımız maddi çöküntünün boyutlarını sizlere anlattım. Sizlerin en doğal hakkı olan bilgiye ulaşmanız ise yapılan manipülasyonlarla engellenmeye çalışılmıştır." YİNE BORCA DİKKAT ÇEKTİ Başkan adayı Murat Aksu, daha önceki konuşmalarında olduğu gibi idari ve mali genel kurul toplantısında da kulübün borcu ile ilgili konulara dikkati çekti. Aksu, Beşiktaş’ın toplam borç yükünün kulübün ve şirketin açıkladığı İstanbul Menkul Kıymetleri Borsası’ndaki (İMKB) resmi rakamlara göre 355 milyon TL olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir başka deyişle, son yapılan transferler ve borçlanmalarla beraber Beşiktaş’ın üzerindeki mali yük 250 milyon doların üstündedir. Beşiktaş’ın borcu konusunda Yıldırım Demirören, Denetleme Kurulu ya da Murat Aksu ne açıkladı?’ demeden sadece İMKB’deki bilançolara ve dip notlara bakın. Bu size gerçeklerin ne kadar acı olduğunu gösterecektir. Beşiktaş esas olarak iki ana tüzel kişilik olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Biri basketbol ve diğer amatör şubelerin olduğu dernek, diğeri futbol gelir ve giderlerine sahip olan Futbol Yatırımları Anonim Şirketleri’dir. Beşiktaş Futbol Yatırım Anonim Şirketi, İMKB’den işlem görmekte olduğundan mali tablolarını yılda en az iki defa bağımsız denetimden geçirmekte ve SPK ile İMKB’yı raporlamaktadır." Son yıl anonim şirketinin cirosunun 85 milyon lira olduğunu, futbola harcanan para ve finansal pazarlama giderleri hariç cironun 85 milyon lira olduğunu anlatan Aksu, "Kar marjı sıfırdır. Buna genel giderlerimizi, personel giderlerimizi, banka faiz giderlerini de eklersek ortaya çıkan zarar 29 milyon liraya çıkmıştır. Şirketimiz sadece zarar etmekle kalmamış, zararlar nedeniyle özvarlıklarını kaybetmiş ve ancak mahkeme kararlarıyla yoluna devam edebilmiştir. Borçlar 355 milyon liraya ulaşmış ve buna devam eden uyuşmazlıkları da eklersek 400 milyona yakın bir borç ortaya çıkmıştır. Beşiktaş’ın mali tablosundaki dip notların üçte biri uyuşmazlıklara ayrılmış. Onlarca uyuşmazlık devam ediyor. Sadece son yıl 36 milyon TL finansman giderlerine katlanmıştır" diye konuştu. "TÜM GELİRLER TEMLİKLİDİR" Başkan adayı Murat Aksu, Beşiktaş’ın tüm giderlerinin temlikli olduğunu savundu. 42 milyon dolarlık yayın, kira ve maç hasılatı gelirlerin temlik altında olduğunu vurgulayan Aksu, şöyle devam etti: "İşletme sermayesi açığımız giderek büyümüş ve bugün açığımız 110 milyon TL’yi geçmiştir. Biz günümüzü giderek büyüyen açıkla finanse etmeye çalışıyoruz. Şirketimiz Türk Ticaret Kanunu’nun 324. maddesi kapsamına girmiştir. Bu madde ancak ve ancak şirketin haciz şüphesi olduğu emareler mevcutsa ve yönetim kurulu buna inanıyorsa bu uygulanır. Maalesef şirketimiz bu duruma düşmüş ve varlıklarını yeniden değerlendirerek iflastan kurtulmuştur. Ancak futbolcular değerlenirken çok daha vahim bir durum ortaya çıkmıştır. Geçen yıl iflastan kurtulmak için hazırlanan bilançoda 2.5 milyon avro bedelle gösterilen Gökhan Zan, bedelsiz gönderilmiş, 2 milyon avro gösterilen Serdar Kurtuluş 100 bin dolara satılmıştır. Demirören’in başkanlığı döneminde 41’ine bonservis bedeli ödenmek üzere 60 futbolcu transfer edilmiş, toplam 165 milyon TL bonvervis bedeli ödenmiş, bunlardan 25’i bedelsiz gönderilmiştir. Sadece 2 futbolcunun satışından gelir elde edilmiştir." "KÖTÜ, EMSAL OLMAMALIDIR" Murat Aksu, başkan Yıldırım Demirören’in de borçlar konusunda başka kulüpleri gündeme getirmesinin yanlış olduğunu ve kötünün emsal olmaması gerektiğini söyledi. "Değişim şimdi" sloganıyla başkanlığa adaylığını koyduğunu kaydeden Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü. "Şimdi dediğimiz şey, popüler kültürünün getirdiği, hızlı tüketim yarışı içinde bir değişim değildir. Değişim ise ortak Beşiktaşlılık duruşunu öne sürüp, bu kolektif akıl ve ruh bütünlüğünün sömürülmesine ’dur’ diyebilme cesaretidir. Bu değişimi sağlıklı başlatmak için içinde bulunulduğu durumu iyi yorumlamak ve açık olmak gerekir. Sayın başkan ’Borcumuz abartılıyor, diğer kulüplerin daha fazla borcu var’ demesi, içinde bulunduğu durumun ciddiyetini kavrayamadığını göstermektedir. Başkanın şunu iyi bilmesi gerekir ki, Beşiktaş için kötü, emsal olmamalıdır. Beşiktaş’ın borç hanesindeki rakamlar daha fazla olabilir. Sorun Beşiktaş’ın geleceğinin ipotek altına alınmasıdır. Değişim burada olmalıdır. Sorun Demirören’in televizyona çıkıp ’Evet biz de hata yapmış olabiliriz. İyi niyetle Beşiktaş başarılı olsun diye transferleri yaptık’ demesinden çok ötededir. Tabii ki Beşiktaşlılığından şüphemiz yok. Ancak iyi niyet başka şey, iş bilmezlik, acelecilik, popülistlik ve yetersizlik başka şeydir." Sorunun, transfer edilen futbolcunun kalitesinde olmadığını anlatan Aksu, "Ödenen miktarın değerinin 3-4 katı üzerinde olmasıdır. Sorun, transfer edilen oyuncuların başka kulüplere bedelsiz gönderilip, kontratlarında yazılan miktarın kulübümüzce ödenmesidir. Sorun, siz ve yönetim anlayışınızdır. Bu mali tablonun bize gösterdiği en önemli şey, artık bu yönetim zihniyetine ’yeter’ demenin zamanı gelmiştir" dedi. "BEŞİKTAŞ MARKASI İYİ YÖNETİLMEMİŞTİR" Murat Aksu, Beşiktaş markasının iyi yönetilmediğini iddia etti. Başkan Demirören’in kendisinin yapacakları konusundaki eleştirilerine yanıt veren Murat Aksu, "Beşiktaş hiçbir zaman büyük hedeflerinden vazgeçmez veya küçülmez. Ancak yapılan transferler konusunda çok dikkatli olmak gerekir. Değerinin çok üstünde alıp bedavaya göndermeyeceğiz" dedi. Yıldırım Demirören’in adaylara göre borcunu alıp almayacağı yönündeki açıklamalarına da tepki gösteren Aksu, şöyle devam etti: "Kulüp, ’şu aday gelirse zamana yayacağım, bu aday gelirse hemen alacağım’ anlayışla yönetilmektedir. ’Kulüp borçlansın, benim olsun’ anlayışı geçerli değildir. Beşiktaş, önce borçlandırılıp, sonra tehdit edilecek bir patron şirketi değildir. Beşiktaş, yakın geçmişte devlet memuru emeklisi bir başkanın, 16 yıl süre ile idari, mali ve sportif olarak altın çağ yaşattığı bir camiadır. Bizler bu mevcut mali tabloyu bilgimizle, aklımızla, vizyonumuzla ve taviz vermeden düzelteceğiz. Tüm bunları yaparken sportif açıdan hedef küçültmeden yolumuza devam edeceğiz. Ancak, bu geçmiş dönemin de hesabını sormayacağız anlamına gelmiyor. Buradan Sayın Demirören’e açık teklifte bulunuyorum. Sayın başkan, gelin 6 yılda oluşturduğunuz borcu temizleyin, ben de sizin kulübü devraldığınız borç rakamını, yani 101 yıllık borcu ortadan kaldırayım. Yok eğer buna da razı değilseniz, o zaman bu borçlanmanın hesabını verin. Öncelikle bir Beşiktaşlı olarak 107 yıllık koca çınarı mali tablo olarak bu noktaya getiren zihniyete ’yeter artık’ demek adına, geleceğinin karartılmasına kayıtsız kalmayacağım." Aylardır kendisine, yönetimi ibra edip etmeyeceği yönünde soruların geldiğini anlatan Aksu, "Ben bu konuyu hiçbir şekilde seçim politikası haline getirmedim. Yönetim kurulu listesine aldığım kişileri ve beni destekleyenleri ibra konusunda verecekleri kararda vicdanen serbest bırakıyorum. Ancak bir başka zamanda, bir başka başkan ve yönetiminin emsal görüp, kulübü bu noktaya getirmeye cesaret edememesi için, mevcut yönetimi ibra etmiyorum" diyerek sözlerini tamamladı. DEMİRÖREN İLE GÖRÜŞTÜ Murat Aksu, konuşmasına başlamadan önce başkan Demirören’in yanına giderek, kendisiyle görüştü. Konuşması öncesinde kürsüde kısa bir süre sıkıntı yaşayan Aksu’ya, başkan Demirören yardımcı oldu. Başkan adayı Aksu’nun eleştirileri sırasında rakibi Demirören’in zaman zaman güldüğü görülürken, Aksu’yu destekleyenler konuşmasını alkışlarıyla zaman zaman kestiler.
[SIZE=+0][/SIZE]Sezon başında kasık bölgesinde ameliyat olan Beşiktaş'ın Delgado'nun sözleşmesi, tedavisinin uzun süreceği gerekçesiyle 6 aylığına askıya alınmıştı. Devre arası transfer dönemi için yeniden lisansının çıkaltılması beklenen Delgado'nun tam olarak hazır hale henüz gelememesi Siyah-beyazlı teknik heyeti bir süredir düşündürüyordu. Teknik heyet, bu konuyla ilgili yönetim kuruluna verdiği raporla, Arjantinli futbolcunun sözleşmesinin askıda olma halinin sürmesi kararını bildirdi. Yönetim, bu rapor üzerine Delgado'ya sezonun ikinci yarısı için lisans çıkartmama kararı aldı. Delgado'ya lisans çıkartılmayacak olması da, Siyah-beyazlı takımdan ayrılması gereken bir yabancı oyuncu seçeneği ortadan kaldırmıy oldu. Sonuç olarak Delgado bu sezonu futbol oynamadan kapatmış olacak.
BJK Cola Turka Arena’da gerçekleştirilen seçimde başkanlığının açıklanmasının ardından söz alan Yıldırım Demirören, "Beşiktaş, tarihinde çok önemli bir virajı geçti. Bugün bana oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Güven tazelediler. Artık tek bir görev kaldı; seçilen başkanın, yönetim kurulunun arkasında birleşmek. Bizler herkesi davet ediyoruz, birlikte zorlukları aşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. Demirören’in başkanlığı kazandığının açıklamasının ardından salonda bulunan üyeler tezahüratlar yaparak Yıldırım Demirören’e destek verdi. Yıldırım Demirören, konuşmasının ardından sevgi gösterileri arasında salondan ayrıldı. YENİ YÖNETİM KURULU Beşiktaş’ın yeni yönetim kurulu ve özgeçmişleri şöyle: METİN KEÇELİ: 1949’da Rize’de doğan Metin Keçeli, Işık Lisesi’nin ardından İTÜ Maden Fakültesi’ni bitirdi. İsveç’te master eğitimini tamamlayan Keçeli, 1979 senesinde 30 yaşındayken Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde yöneticilik yaptı ve kulüpte en uzun süre yöneticilik yapan isimlerden birisi oldu. Keçeli, evli ve iki çocuk babası. ERDOĞAN TOPRAK: 10 Aralık 1961 tarihinde Zeytinli’de dünyaya gelen Erdoğan Toprak; ilk, orta ve lise eğitiminden sonra Sosyal Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1983 yılında serbest ticaret ile iş hayatına atılarak kurduğu birçok şirketin yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ve Beşiktaşlı Genç İşadamları Derneği (BEGİAD) kuruculuğu yaptı. 1995-2002 yılları arasında İstanbul milletvekilliği yapan Erdoğan Toprak, 57. hükümet döneminde spordan sorumlu Devlet Bakanı olarak kabinede görev aldı. ERTUNÇ SOĞANCIOĞLU: 1959 Manisa-Akhisar doğumlu. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye mezunu. 2004 Mayıs-2007 Ocak tarihleri arasında BJK ve Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. İcra Kurulu Üyesi görevinde bulunan Soğancıoğlu, Doğan Yayın Holding şirketlerinden Doğan Factoring Hizmetleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi-Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. Müfettişlik Daire Başkanlığı ve ticari krediler koordinatörlüğü de yapan Soğancıoğlu, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu üyesidir. FAHRETTİN CUROĞLU: 1941 doğumlu olan Fahrettin Curoğlu, 1998-2000 yıllar arasında Beşiktaş Kulübü’nde asbaşkanlık görevini yürüttü. Türkiye Futbol Adamları Derneği Asbaşkanı olan Curoğlu, Şeker Yatırım A.Ş Genel Müdür Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır. METE DÜREN: 1963 yılında İstanbul’da doğan Mete Düren, İstanbul Alman Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1997’de Genel Cerrahi Doçenti olan Düren, 2003’de ise Genel Cerrahi Profesörü oldu. Halen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Endokrin Cerrahi Servisi’nde görev yapmaktadır. ORHAN SAKA: 1949’da Çankırı’da doğan Orhan Saka, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Karabük Gençlik’te futbol oynamaya başlayan Saka, Okmeydanı, Sakarya Esnafspor ve Dikilitaş’ta futbol oynadı. Bu kulüplerde yöneticilik ve başkanlık da yapan Orhan Saka, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlığında bulundu. Evli ve 2 çocuk babası olan Saka, 1992-2000 yılları arasında Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyeliği, 2000-2004 yılları arasında ise TFF Başkanvekilliği yaptı. CENGİZ ZÜLFİKAROĞLU: 10 Ağustos 1962’de İstanbul’da doğan Cengiz Zülfikaroğlu, Üsküdar Lisesi’nden mezun oldu. Ticaretle uğraşan Zülfikaroğlu, Türkiye Futbol Adamları Derneği üyesi ve Üsküdar Beşiktaşlılar Derneği Başkanıdır. Evli ve bir çocuk babasıdır. SİNAN VARDAR: 1949 İstanbul doğumlu olan Sinan Vardar, turizm şirketlerinden Jolly Tur’un Onursal Başkanlığını yapıyor. Çeşitli spor kulüplerinde yöneticilik ve başkanlık yapan Vardar, birçok üst düzey turizm firmasında da görev yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. MEHMET SOYSAL: 1964 tarihinde Elazığ’da doğan Mehmet Soysal, kamu yönetimi ve sinema-televizyon eğitimi aldı. Preston Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi eğitimine devam eden Soysal, 1983 yılında Türkiye Gazetesi’nde başladığı meslek hayatını 1992 yılından itibaren TGRT TV’de sürdürdü. TGRT ve TGRT Haber’de Genel Yayın Yönetmenliğini sürdüren Mehmet Soysal, 3 ayrı kitap yazdı ve çeşitli belgeseller hazırladı. AHMET AKPINAR: 1958’de İskenderun’da doğan Ahmet Akpınar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. TFF’de 2006-2008 yıllarında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanvekilliği görevini yapan Akpınar, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreterliği’nin yanı sıra Voleybol Federasyonu Hukuk Kurulu’nda ve Su Topu Federasyonu Disiplin Kurulu’nda görev yapmaktadır. HAKAN AKSOY: 1966 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Tekstilci. Bekar ve iki çocuk babası. ŞEREF YALÇIN: 1966 Elazığ doğumlu. İsviçre Lozan’da Ecole Lemaina’da Fransızca ve iş idaresi üzerine eğitim gördü. Amerika’da Montclair State University, New Jersey’de (ABD) öğrenimini tamamladı. 2010 Ocak ayından itibaren My ****l Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. NECİP SEVER: 1961’de Balıkesir’de doğan Necip Sever, Genç Beşiktaşlılar Derneği’nde yöneticilik yapmış, Siyah-Beyaz Derneği’nin de kuruculuğunda rol oynamıştır. Sever, bu dernekte onursal başkandır. SERDAL ADALI: 1964 Adana doğumlu olan Serdal Adalı, 1984 yılında iş hayatına atıldı. Babasının rahatsızlığı dolayısıyla California Üniversitesi’ndeki lisans eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Adalı, ailesinin desteğiyle Adalı Holding’i kurdu. İnşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında 6 bini aşkın çalışanıyla uluslararası alanda iş yapmaktadır. Adalı, evli ve iki çocuk babasıdır. EMİN ÖNAL: 1975 doğumlu olan Emin Önal, 1998-2000 yıllarındaki yönetimde Tesisler ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Serdar Bilgili döneminde üst üste iki dönem futbol şubesinde görev alan Önal, 100. yılda Yıldırım Demirören’in başkanlığını yaptığı transfer komitesinde görev yaptı. ENGİN BALTACI: 1953 İstanbul doğumlu olan Engin Baltacı, 31 yıllık askerliğini yurdun birçok yerinde kıta komutanı, askeri hakim, askeri savcı, DGM Cumhuriyet Savcısı olarak yaptıktan sonra emekli oldu. İstanbul’da serbest avukatlık yapıyor. ALAADDİN AYKAÇ: 1975 tarihinde İstanbul’da doğan Alaaddin Aykaç yüksek öğrenimini uluslararası deniz işletmeciliği üzerine yaptı. Palmali Şirketler Grubu’nda Başkan Yardımcısı ve üst düzey yöneticiliğin yanı sıra grup ortaklığı olan değişik şirketlerde yönetim kurulu üyesi görevlerini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Aykaç, İngilizce ve Rusça bilmektedir. DOĞAN KÜÇÜKEMRE: 1963 yılında Sivas’ta dünyaya gelen Doğan Küçükemre, uzun yıllar bilişim sektöründe profesyonel yöneticilikler yapmış olup 1995 yılında kendi şirketlerini kurmuştur. Bilişim, turizm, inşaat sektörlerinde çalışan Küçükemre, ayrıca yarış atı yetiştiriciliği ile ilgilenmektedir.
[SIZE=+0][/SIZE]Görevinden istifa ettikten sonra Beşiktaş’tan uzak kalan Serdar Bilgili, uzun zaman sonra camiada boy gösterdi. Oy kullanmak için erken saatlerde kongre merkezine gelen Bilgili oyunu 4 numaralı sandıkta kullandı. 100. yıl şampiyonluğunda Yıldırım Demirören’le birlikte görev yapan eski başkan, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına görüş belirtmekten kaçındı ve vakit geçirmeden salonu terketti.
[SIZE=+0][/SIZE]Tribünler destek verdi Özellikle Tabata transferi sonrasında yönetim ile taraftarların arası açılmış, Yıldırım Demirören’e büyük tepki gösterilmişti. Üst üste gelen kötü sonuçlar da yaşananlara tuz biber olmuş ve iki taraf arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştı. Ancak 31 Ocak’ta gerçekleştirilen kongreden farklı zaferle ayrılan Yıldırım Demirören ve yönetimine, İnönü’deki Gençlerbirliği maçında sadece kısa bir tepki gösterildi, takıma destek verildi. Bu ortam, futbolculara rahat bir nefes aldırdı. Denizli sağlığına kavuştu Sezon başında sözleşmesini uzatma konusunda kararsız kalan teknik direktör Mustafa Denizli, geçtiğimiz günlerde karnından küçük bir operasyon geçirdi. Bu durumdan takımın nasıl etkileneceği merak konusuydu... Ancak hastaneden çıkar çıkmaz hemen Ümraniye’nin yolunu tutan tecrübeli çalıştırıcı, oyuncularına güven verdi. Sonrasında ise Beşiktaş, Gençlerbirliği gibi güçlü bir rakibi 4-1 mağlup etti. Tüm sıkıntıları gerisinde bırakan Denizli ve Siyah-Beyazlılar, geleceğe umutla bakıyor. Ferrari tamamen iyileşti Kara Kartal’ın bu sezon savunmasındaki başarının en önemli aktörü, kuşkusuz Genoa’dan transfer edilen İtalyan yıldızı Ferrari’ydi... Yüksek maliyeti nedeniyle soru işaretlerini beraberinde getiren deneyimli defans oyuncusu performansıyla tüm endişeleri silmeyi başardı. Ancak Bursa maçında yaşadığı şanssız sakatlık sonrasında tam 2 ay formasından uzak kaldı. İtalyan oyuncunun yokluğunda Kartal, Ziraat Türkiye Kupası’na veda etti, ama ligde yarışın içerisinde kalmayı başardı. Ferrari, maskeyle de olsa bu hafta oynayabilir. Tabata patlama yaptı Türkiye’de sezon başında en çok konuşulan transferlerden birisi kuşkusuz Rodrigo Tabata’ydı. Ortaya koyduğu performanstan çok, 8 milyon Euro’luk bonservis bedeli tartışılan Brezilyalı futbolcu ligin ilk yarısında gerçek kimliğini bir türlü sergileyemedi. Ancak 2010’da bambaşka bir Tabata izlemeye başladı futbolseverler... İyi bir hazırlık kampı geçiren 10.5 numara, Gençlerbirliği maçında adeta döktürdü. Başarılı pasları ve attığı golle alkışlanan Tabata, Başkan Demirören’in üzerindeki baskıyı da sildi. Golcüler coştu bi kere! Savunmasını sağlama alan Beşiktaş’ın en büyük sıkıntısı, hücum hattındaki isimlerin formsuzluğuydu. Holosko sakatlığı, Nobre ile Bobo ise gerçek performanslarından uzak kalması nedeniyle Beşiktaş gol yollarında etkisiz kalıyordu. Ancak ligin ikinci yarısında bu sıkıntı giderildi. Sakatlığını gerisinde bırakan Holosko takıma geri döndü, Bobo tekrar eski günlerine dönüş sinyalleri verdi. Önce Antalyaspor, sonra da Gençlerbirliği filelerini havalandırıp yüksek performansını sürdüren Bobo, teknik heyetin de yüreğine su serpiyor. Fark yine eriyor Beşiktaş ligin ilk yarısını, tıpkı geçen sezon olduğu gibi ezeli rakiplerinin puan farkıyla gerisinde tamamlamıştı. Ancak ikinci yarı başlar başlamaz, oynanan maçlar ve sergilenen performanslar yine geçen sezonu anımsattı. Galatasaray ve Fenerbahçe puan kaybetmeye başlarken, iki takımın da sergilediği futbol taraftarlarını üzdü. Beşiktaş ise ezeli rakiplerinin aksine daha iyi futbol sergilemeye başladı ve farkı eritti. Kara Kartallar bu performansını sürdürüp, üst üste ikinci şampiyonluğunu yaşamayı hedefliyor.
Fransa'nın dişli ekiplerinden Olympique Lyon'un temsilcileri dün önce Beşiktaş Kulübü'nü, daha sonra da Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ni ziyaret etti. [SIZE=+0][/SIZE]Fransız ekibinin temsilcileri Olivia Bernardean, Senge Bex ve Thomas Belleteste, önce Akaretler’deki BJK Plaza’yı, kulüp genel koordinatörü Levent Çifter ile birlikte gezdiler. Fransız yetkililer gezilerini Ümraniye’de noktaladı.
Beşiktaş Eski Menaceri Sinan Engin, Başkan Yıldırım Demirören'in taraftarlarla arasını düzeltmesi gerektiğini söyledi. [SIZE=+0][/SIZE]Demirören’i zorlu bir sürecin beklediğini belirten Engin, “Bu süreçte takım kazandığı takdirde Demirören’in Beşiktaş taraftarlarıyla arasındaki sorun çözülecektir” diye konuştu. Engin, “Siyah-Beyazlı camiada istediğim zaman görev alabilirim” ifadesini kullandı.