Beşiktaş Kulübü'nde başkanı belirleyecek kongre yaklaşırken, adaylar da seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Başkan adaylarından Murat Aksu, bugün de Trakya bölgesindeki Beşiktaş derneklerinin üyeleriyle bir araya geldi. Klassis Otel’de gerçekleştirilen toplantıda kısa bir konuşma yapan Aksu, "Beşiktaş adam gibi, Beşiktaş gibi yönetilecektir. Özlediğiniz Beşiktaş için daima yükseklerde uçması gereken ’Kara Kartal’ için sizlerden oylarınızla bizi desteklemenizi bekliyoruz" dedi. Murat Aksu, Beşiktaş’ın hayatın karşısında onurlu durabilmenin sembolü olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Beşiktaş isyankar doğası ile haksızlıklara karşı dik duruşun simgesidir. Milyonlarca insanın aynı anda sevinip, aynı anda üzüldüğü ortak bir bilinçtir. Yüreğimize oya gibi işlenen bir aşktır. Ancak Beşiktaş’ımızın gıpta ile bahsettiğimiz bu özellikleri son yıllarda ciddi anlamda erozyona uğramış, kulübümüz hem maddi hem de manevi manada bir kaosa sürüklenmiştir. Aklımın erdiği günden bu yana Beşiktaşlılığı kalbinin için hisseden biri olarak, bu acı tablonun karşısında seyirci kalmam söz konusu olamazdı. Bu sorumluluk bilinciyle ekim ortasında başkanlığa adaylığımı açıkladım. Tüm Beşiktaşlıların hayalindeki siyah-beyaz efsaneyi tekrar canlandırabilmek için yola çıktım." Beşiktaş markasının artık hak ettiği şekilde yönetilmesi gerektiğini dile getiren Aksu, "Mevcut ve her geçen gün katlanmakta olan borç miktarı Beşiktaşımızı hızla uçuruma doğru sürüklemektedir. Gelir gider dengesi artı veren bir yapı iki yıl içinde mutlaka sağlanacaktır. Hepimizin hasret kaldığı Beşiktaşlı duruşu, Beşiktaş efsanesi yeniden hayata geçirilecektir" diye konuştu. Toplantıya 150’ye yakın üye katılırken, Murat Aksu ve şu ana kadar listesinde yer alacağını açıkladığı isimler tek tek anons edilerek, kürsüye çıkarıldı. Üyelerin, "Başkan olsana, başkan olsana, Beşiktaş’a başkan olsana" şeklindeki tezahüratla karşıladığı Aksu, başkan Yıldırım Demirören aleyhine yapılan tezahüratları engelledi.
Bursaspor maçında Michael Fink ile çarpışıp sakatlanan Matteo Ferrari, nihayet sahaya indi. Dün sabah takımdan ayrı olarak çalıştığı bildirilen İtalyan oyuncunun, 3 hafta sonra forma giyebilecek duruma geleceği açıklandı. Siyah-Beyazlılar, 31 yaşındaki savunmacının yokluğunda arka arkaya adeta kabus dolu 90 dakikalar yaşadı. Süper Lig’de Bursasspor ile yapılan ve 74. dakikasına 2-1 üstünlükle geçilen karşılaşmada Ferrari’nin sakatlanıp çıkmasının ardından adeta çöken ve rakibine 3-2 yenilen Kara Kartal, sonra sırasıyla Manisaspor (2-1), Kasımpaşaspor (3-1) ve son olarak da Büyükşehir Belediyespor (1-0) yenilgilerine engel olamadı ve Ziraat Türkiye Kupası’na erken veda etti. Ferrari’nin görev yaptığı dönemde savunma güvenliği ile anılan Beşiktaş, son 4 maçta kalesinde 8 gol gördü.
Beşiktaş'ın İMKB'ye verdiği bilgiye göre sözleşmesi uzatılan Holosko'ya toplam 6 milyon 400 bin Euro ödenecek. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş’den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) gönderilen yazıya göre, sözleşmesi 3,5 yıl uzatılan Slovak futbolcu Filip Holosko’ya toplam 6 milyon 400 bin Euro ödenecek. Sözleşmenin ayrıntıları şöyle: 2009-2010 sezonu için 5 eşit taksitte ödenmek üzere toplam 800 bin Euro; 2010-2011 sezonu için 10 eşit taksitte ödenmek üzere toplam 1 milyon 750 bin Euro; 2011-2012 sezonu için 10 eşit taksitte ödenmek üzere toplam 1 milyon 850 bin Euro ve 2012-2013 sezonu için de 10 eşit taksitte ödenmek üzere toplam 2 milyon Euro...
Yıldırım Demirören'in listesine CEO'su Alaattin Aykaç'ı veren Mansimov, Başkan için bir destek yemeği verecek. Azerbaycan Futbol Federasyonu Başkanı olması yönündeki talepler karşısında Yıldırım Demirören’in yönetimine girmeyen, ancak CEO’su Alaattin Aykaç’ı veren ünlü işadamı Mübariz Mansimov, önümüzdeki hafta İstanbul’a gelecek. Chelsea Başkanı Abramoviç’in de yakın arkadaşı olan Mansimov’un, Yıldırım Demirören’e geniş katılımlı bir destek yemeği vereceği belirtildi.
Devre arasında Ramazan Özcan'ı kadrosuna katan Beşiktaş, yine de Rüştü'yü arıyor. Kaleci yönünden büyük şanssızlık yaşayan ve bu nedenle ara transfer döneminde Ramazan Özcan’ı renklerine katan Siyah-Beyazlı ekip, yine Rüştü Reçber’e kaldı! Dün sabah medyaya kapalı gerçekleştirilen antrenmana, sakatlıkları nedeniyle kaleciler Ramazan Özcan ile Hakan Arıkan yine katılmazken, Rüştü Reçber yüzündeki maskeyle çalıştı. Tecrübeli file bekçisinin, cumartesi günü Büyükşehir Belediye ile oynanacak lig maçında görev yapabileceği belirtildi. İsmail Köybaşı ile Matteo Ferrari takımdan ayrı düz koşu yaptı. Bu arada Beşiktaşlı bazı futbolcular, bu sabahki idman öncesinde basın toplantısı düzenleyecek. Delgado’ya yapılacak testlere ise dün başlandı. Üç gün sürecek uygulamalar sonrasında bu oyuncu hakkında karar verilecek.
Beşiktaş, Süper Lig'in 18. haftasında oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını bugün Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı antrenman ile sürdürdü. Takımlara idmanlara başlayan Arjantinli Delgado, performansıyla göz doldurdu. Antrenmana, tedavileri devam eden Ferrari ve Hakan Arıkan katılmazken, Ramazan Özcan takımdan ayrı olarak yaptığı düz koşunun ardından tedavisini sürdürdü. Teknik dirketör Mustafa Denizli'nin yönetimindeki çalışma kısa mesafeli koşular, pas çalışmaları ile başladı. İdman, kanatlardan geliştirilen hücum organizasyonları ve şut çalışmasıyla ile sona erdi. Antrenmanda Beşiktaş ile askıya alınan sözleşmesinin yeniden geçerli hale getirilip getirilmeyeceği netleşmeyen Delgado'nun performansı ise göz doldurdu. Arjantinli futbolcu hem pas çalışmalarında, hem de hücum organizasyonlarının denendiği çalışmalarda hırsı ve isteği ile göz doldurdu. Kendisi hakkında son kararı verecek olan teknik direktör Denizli'nin Delgado'nun bu performansından memnun olduğu öğrenilirken, Arjantinli oyuncunun yeniden Siyah- Beyazlı formayı giymeye yakın olduğu kaydedildi. Siyah Beyazlı takım yarın sabah saatlerinde yapacağı antrenman ile hazırlıklarını sürdürecek.
“Aklı Çeşme'de, kendini takıma veremiyor” eleştirilerine sert yanıt veren Denizli, “Futboldan maddi ve manevi hiçbir beklentim yok. Ama şu iyi bilinsin ki, bu camia görev verdiği sürece çalışmaya devam edeceğim” dedi. Arka arkaya alınan yenilgiler ve Ziraat Türkiye Kupası’na erken veda edilmesinden sonra “Aklı Çeşme’de... O nedenle kendini takıma veremiyor’ şeklindeki eleştirilere yatın veren Mustafa Denizli, “En az 5 yıl daha Çeşme’ye gitmeyi de düşünmüyorum. Sadece her yıl olduğu gibi tatilimi orada geçireceğim. Merak edenler varsa, bunu benim ağzımdan duysunlar istedim” dedi. Tecrübeli hoca yaptığı açıklamada, “Türkiye’de herkesin, özellikle de Beşiktaş camiasının bilmesini isterim ki; şu anda aklımın, kalbimin ve ruhumun olduğu yerdeyim. Bunun için de çok mutluyum. 20 yıldır yaptığım her röportajda Çeşme’yi özlediğimi söyledim. Ancak nedense bazı basın organları sadece son yaptığım röportajda, bu yöndeki sözlerimden farklı anlamlar çıkarttılar. Bunun son derece manidar ve sadece yıpratma amaçlı olduğu düşüncesindeyim” ifadesini kullandı. Denizli, sözlerini şöyle tamamladı: ‘Kimseden icazet almam’ “Kaldı ki, Çeşme’ye dönmek istersem kimseden icazet alacak halim yok. Futboldan maddi ve manevi bir beklentim de yok. İkisine de fazlasıyla sahibim. Bir tek şeye ihtiyacım var, o da camianın başarıyı yaşaması ve benim de bu başarıda pay sahibi olmam. Şu anda geçen yıldan çok daha konsantre ve yoğun bir şekilde kulübümün başarısı için çalışmaktayım. Ve şu iyi çok bilinmeli ki, bu camia bana görev verdiği sürece, hem de hangi görev olursa olsun, çalışmaya devam edeceğim.”
İbrahim Toraman, “Beşiktaş kazandığında küçümsenen Türkiye Kupası, biz elenince bir anda pırlanta muamelesi görmeye başladı” diye konuştu. Sakatlığını atlatan ve takımla birlikte çalışmalara yeniden başlayan Siyah-Beyazlı ekibin kaptanlarından İbrahim Toraman, bundan sonra artık önlerinde sadece Turkcell Süper Lig hedefinin kaldığını ve şampiyonluğu elde etmek için tüm takım olarak vargüçleriyle mücadele edeceklerini söyledi. “İkinci yarıya nasıl başlarsak öyle gideceğini biliyoruz. Cumartesi günü açılışı İstanbul Büyükşehir Belediyespor galibiyeti ile yapacağız” diyen tecrübeli oyuncu, yapılan eleştirilerde izlenen çifte standarda da dikkati çekerek şöyle konuştu: ‘Dalga geçiyorlardı’ “Kupayı kazandığımız sezonlarda, ‘Sonuçta teneke kupa, alsalar ne olur’ diye küçümsediler, hatta dalga geçenler bile oldu. Ama şimdi elendik ya, kupa bir anda pırlanta oluverdi. Bunun tek açıklaması var, Beşiktaş’ı çekemeyenlerin çok olduğudur. Elbette ki alınan sonuçlardan üzgünüz. Ancak onlara inat ligde şampiyon olacağız. Zaten önemli olan da lig şampiyonluğu.”
Beşiktaş'ın unutulmaz yıldızı Pascal Nouma, yine bir hayır işinde boy göstererek, futbolseverlerin kalplerini fethetti. Siyahi yıldız, Böbrek Vakfı yararına dün gece Sheraton Oteli’nde ünlü modacı Cemil İpekçi tarafından düzenlenen defilede mankenlik yaptı. Galatasaraylı Mehmet Topal da gecenin mankenlerindendi. Gecenin tüm geliri Böbrek Vakfı’na bırakıldı. Kaynak: fanatik.com.tr
Beşiktaş'ın 31 Ocak'ta yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi, Başkan Yıldırım Demirören seçimin sonucunu direkt etkileyecek bir hamle yaptı. Kartal'In patronu, daha önce yoğun temaslarda bulunmasına rağmen net bişr yanıt alamadığı Fikret Orman'ı listesine girmesi için ikna eeti. Demirören'İn bir süredir Orman'la temasta bulunduğu ve genel sekreterlik koltuğunu kendisine vereceği ifade edildi. Orman'ın, Demirören'İn ısrarlı tutumu karşısında dün gece ge. saatlerde yönetime girmeye ikna olduğu öğrenildi. Demirören'in, bu ciddi hamleyle seçimde ibreyi kendi tarafına çevireceği konuşuluyor. Orhan Yıldırım Kaynak: fanatik.com.tr
Devre arası kampı öncesinde sakatlanan ve hazırlıkların büyük bölümünde yer alamayan İsmail Köybaşı, rahatsızlığını tamamen atlattı. Dün takımla birlikte çalışan genç sol kanat oyuncusu kendisini çok iyi hissettiğini söyledi. Hırslı olduğu gözlenen milli futbolcu, “Taraftarlarımızı çok üzdük. Kupada sonuna kadar gitmeyi amaçlıyorduk, ancak istediklerimizi sahaya yansıtamadık ve elendik. Daha çok çalışacağız ve ligde şampiyonluğa ulaşıp, camiamızı güldüreceğiz. Başka çaremiz yok” diye konuştu. Kaynak: fanatik.com.tr
Bursaspor'la oynanan lig maçında ciddi bir sakatlık geçiren ve uzun süredir takımdan ayrı kalan Matteo Ferrari, çalışmalarını takımdan ayrı olarak sürdürüyor. Tesislerde idman yapan İtalyan stoperin en iyi ihtimalle 3 hafta içerisinde takıma döneceği bildirildi. Tecrübeli oyuncu, “İyi bir takımız ve neler yapabileceğimizi ligin ilk yarısında gösterdik. Lig uzun bir maraton, kayıplar yaşanabilir. Kupadan elendik, ancak asıl hedefimiz lig şampiyonluğu. Bu yolda elimizden geleni yapacağız. Ben ilk haftalarda forma giyemeyebilirim, ama arkadaşlarım boşluğumu dolduracaktır” yorumunda bulundu. Kaynak: fanatik.com.tr
Kondisyoner Marrone'nin görevinden ayrılmasından sonra yardımcı antrenör Tayfur Havutçu duruma el koydu. Siyah-Beyazlılar artık genç çalıştırıcının yönetiminde idman yapıyor. Üst üste gelen kötü sonuçlarla sarsılan Beşiktaş, ligdeki Büyükşehir Belediye karşılaşmasının hazırlıklarına dün yağmur altında yaptığı antrenmanla devam etti. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, Ümraniye’de gerçekleştirilen idman, kondisyon çalışmasıyla başladı. Kara Kartallar, daha sonra kanatlardan yapılan ortalarla gol provası yaptılar. Şut çalışmasının ardından yarım sahada çift kale maç yapan oyuncular, idmanı tamamladılar. Bu arada hafif sakatlığı bulunan kaleci Ramazan, kondisyon çalışmasının ardından idmanı yarım bıraktı. Bu arada kulüple yolları ayrılan kondisyoner Stefano Marrone’nin yerine idmanları yardımcı antrenör Tayfur Havutçu’nun yaptırması gözlerden kaçmadı. Bilindiği gibi teknik direktör Mustafa Denizli de, Marrone’nin gidişinin ardından çalışmaları Havutçu’nun üstleneceğini dile getirmişti. Kaynak: fanatik.com.tr
Ligde ve kupada son 7 resmi maçında galibiyet yüzü göremeyen Kartal'ın hocası, “Belediye karşısında herkes gerçek Beşiktaş'ı izleyecek” dedi. Mustafa Denizli yine çok iddialı: Antalya kampındaki tempomuzu kupa maçlarında sergileyemedik. Ancak lige çok farklı gireceğiz, Belediye karşısında gerçek performansımızı göstereceğiz. Her açıklaması olay yaratan Mustafa Denizli, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki hayal kırıklığının ardından, “Ya hataları ya da hata yapanları bertaraf edeceğiz. Ben oyuncularıma inanıyorum, ancak onlar bu inancı unutmuş görünüyorlar. Böyle gitmeyecek” demişti. Kurt hocanın bu sözlerinin sonrasında önceki gün takım kaptanları bir basın toplantısı düzenleyip, şampiyonluğa inandıklarını dile getirdi. Dün söz hakkı Mustafa Denizli’deydi ve tecrübeli çalıştırıcı yine çok iddialıydı... ‘En iyi takım biziz’ “Antalya’da iyi çalıştık, iyi hazırlandık. Özel maçlarda da sergilediğimiz performans bunu kanıtlıyordu. Ancak kupada beklenenden çok uzak bir görüntü çizdik. Oynadığımız futbolu kendimize yakıştıramadım. Bu yenilgileri gerimizde bırakıp, başımızı kaldıracağız. Gereken uyarılar yerine ulaştı. Oyuncularımın antrenmanlardaki hırsından memnunum. Cumartesi günü lige dönüş yapacağız. Gerçek kimliğimizle sahada olacağız. Öğrencilerime hep söylüyorum, ‘Bu ligin en iyi takımı biziz’ diyorum. Daha önce ligin 30. haftasında zirvede 1-2 takımın olacağını söylemiştim. Ancak beklenmedik sonuçlar alındı. Şimdiki tabloya bakarak, yarışın son haftalara kadar 3-4 ekibin katılımıyla devam edeceğini düşünüyorum.” Orhan Yıldırım Kaynak: fanatik.com.tr
Takımla birlikte çalışmalara başlayan Rüştü Reçber, Belediye karşılaşmasında takımdaki yerini alacak. Ramazan ve Korcan’ın oynadığı maçlarda sıkıntı yaşayan Beşiktaş’a, Rüştü’den iyi haber geldi... Siyah-Beyazlılar’ın dün yaptığı antrenmanda tecrübeli file bekçisi takımla birlikte çalıştı. Maskesiz olarak sahadaki yerini alan Rüştü, sergilediği başarılı performansla teknik direktör Mustafa Denizli’nin yüzünü güldürdü. Forma giymeye hazır olduğunu belirten deneyimli eldiven, “Sağlık kuruluyla hedefimiz ligin ilk maçına yetişmekti... Bu noktaya ulaşmak adına çok çalıştık ve şu an için önümüzde herhangi bir sorun bulunmuyor. Genç arkadaşlarımızla birlikte iyi bir çalışma ortamımız var. Bu tabloyu sahaya da yansıtacağız ve ligde şampiyonluğa ulaşacağız” dedi. Efsaneler arasında Rüştü Reçber, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yapılan “Dünyanın en iyi kalecileri” listesine girmeyi başardı. Dünya çapında en başarılı 75 kalecinin bulunduğu listede, Beşiktaş’ın tecrübeli eldiveni 37. sırada yer aldı. Listeye girmeyi başaran tek Türk oyuncu olan Rüştü’nün yanı sıra, Cordoba da en iyi kaleciler arasına adını yazdırmayı başardı. Buffon’un zirvede bulunduğu sıralamada, Galatasaray’ın unutulmaz kalecisi Taffarel 10. sırada yer aldı. Bir dönem Trabzonspor forması giyen Belçikalı Jean-Marie Pfaff ve Fenerbahçe’nin eski kalecisi Schumacher gibi oyuncular da efsaneler kendilerine yer buldular. Furkan Hacımale Kaynak: fanatik.com.tr
Kara Kartal'ın Arjantinli 10 numarası Matias Delgado, antrenmanlardaki görüntüsüyle takımda kalacağının sinyallerini veriyor. Testleri devam eden Tangocu için teknik direktör Denizli, “Yapılan ilk testlerde Delgado’nun henüz tamamen hazır olmadığını gördük. Ancak kendisi çok istekli ve arzulu. Ayrıca gelecek için de bize ışık saçıyor. Eğer yüzde 100 hazır olursa, bize çok katkı sağlayacağı açık” diye konuştu. Denizli’nin her fırsatta kalmasını istediği Delgado için de Başkan Demirören, “Takıma dönemezse içim sızlar” demişti. Kaynak: fanatik.com.tr
Futbolundan çok olaylarıyla gündeme gelen Beşiktaş'ın yaramaz çocuğu Batuhan Karadeniz, Eskişehirspor ve Ankaragücü'nden kiralık olarak teklif aldığını kulübe iletti. Ancak Başkan’ın duruma el koyduğu ve Demirören’in, “Seni kimseye kiralık olarak vermeyeceğiz. Eğer ayrılmak istiyorsan, 5 milyon Euro bonservis bedeli getir” diyerek rest çektiği kaydedildi. Kulüpten aramalarda telefonlarına çıkmayan ve idmanlara katılmayan Batuhan’ın durumu belirsizliğini koruyor. Kaynak: fanatik.com.tr
Beşiktaş'ı yoğun kar yağışı da durduramadı, futbolcular bembeyaz sahada çalıştı. Denizli yönetimindeki antrenmanda Nihat ile Bobo şov yaptı. Yavaş yavaş form tutmaya başlayan Nihat Kahveci, antrenmanın en başarılı isimlerindendi. Antrenman öncesinde Ümraniye’de sıkıyönetim ilan edildi. Çalışanlar, sahayı temizlemek için yoğun çaba sarfetti. Kaynak: fanatik.com.tr
8 milyon Euro'luk maliyeti nedeniyle sürekli eleştirilen ve fazla forma şansı bulamayan Rodrigo Tabata, kendisini göstermek için büyük çaba sarfediyor. İsmi, gönderilecekler arasında geçen Brezilyalı yıldız, konuyla ilgili şöyle konuştu: Ben kendime güveniyorum ve elimden geleni yapıyorum. Beklenen seviyeye ulaştığımda, hocamın da bana şans tanıyacağına inanıyorum. Beşiktaş’a verecek çok şeyim var. Ligin ilerleyen bölümlerinde görev alacağım ve üzerime düşeni yapacağım. Kaynak: fanatik.com.tr
Beşiktaş savunmasının kilit ismi Matteo Ferrari, dün ilk kez sahada çalıştı. Daha önce idmanlarını salonda gerçekleştiren İtalyan yıldız, dün takımdan ayrı olarak düz koşu yaptı. Kendisini iyi hissettiğini dile getiren Ferrari, “Zamana ihtiyacım var. Umarım kısa sürede takıma dönerim” diye konuştu. Bu arada hafif sakatlığı bulunan Uğur İnceman dünkü çalışmada yer almadı. Kaynak: fanatik.com.tr