Beşiktaş’ın kaptanlarından İbrahim Toraman'dan, özel hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalar!.. Lig TV’de yayınlanan “Beş Çayı” programına konuk olan İbrahim Toraman, Tunç Elibol’un sorularına samimi yanıtlar verdi. Beşiktaş’ın durumu ve Fenerbahçe ile oynayacakları derbiye de değinen Toraman, intihar etmek üzere olan bir arkadaşını bu kararından nasıl vazgeçirdiğini de anlattı. İşte İbrahim’in açıklamalarından Maraton.Com.Tr olarak derlediklerimiz: “SAKATLIĞI ATLATTIM” Sezon sonunda bir ameliyat geçirdim ama şu anda atlatmış durumdayım. Takımdan uzak kalmak insanı etkiliyor ama onların sütesinden geldik. Şu anda daha iyi durumdayım. İnşallah önümüzdeki maçlarda daha iyi olmaya çalışacağım. “KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇ” Derbi bizim için çok önemli. Kazanmamız gereken bir maç. Kendi sahamızda oynamak çok büyük bir avantaj. İnanıyorum ki İnönü’den üç puanla ayrılacağız. “İLK YARININ SONUNA KADAR SERİMİZ SÜRER” Sezona başlarken ligin favori takımlarındandık ama istenilen sonuçlar gelmeyince geride kalmış gibi göründük. Arayı kapatmaya çalışıyoruz. İlk yarının sonuna kadar galibiyet serimizin devam edeceğini düşünüyorum. İBRAHİM’E ŞİİR YAZAN HAYRANI... İnsanların sevgilerini göstermesi tabii ki hoşumuza gidiyor. Biz de onların beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz. Trabzon deplasmanında bir hayranımız yaklaştı ve Beşiktaşlı olduğunu, beni çok sevdiğini söyledi. Oturduk konuştuk ve güzel bir diyalog geçti aramızda. “Futbol dışında neler yaparsın?” diye sordu. Birkaç tane özel soru da sordu. Ben de cevaplamaya çalıştım. Bana verdiği şiirde de hissettiği duyguları yazmıştı. Karşılıklı oturduk ve konuştuk. Bizler göz önündeyiz ve az çok şanslı insanlarız. İster istemez seven de var sevmeyende. Bunlar gelip geçici şeyler. Bir yere kadar bu işi yapacağız ve bir süre sonra geri planda kalacağız. Önemli olan onları kırmamak. Elimden geldiğimce onları kırmamaya çalışıyorum. “ÇOK FAZLA KONUŞMAM AMA SAHA İÇİNDE FARKLIYIMDIR” Sabah antrenman yaptığımız için iyi uyuymamız gerekiyor. Kalan zamanlarda evde zaman geçiriyorum. Play station oynuyoruz arkadaşlarla. Sık sık sinemaya gidiyorum. Evde yalnızsam kitap okumayı seviyorum. Dışarıda sakin biriyimdir. Beni tanıyanlar bilirler. Çok fazla konuşmam. Daha çok dinleyiciyimdir. Saha içinde farklı oluyor tabi. Kazanma hırsı var ve farklı duygular içerisinde oluyorsunuz. Sürekli saha içindeki davranışlarla hayatımız geçmiyor. Onu dengelemek lazım. Genelde bütün futbolcularda saha içinde istek ve arzu vardır. Ama maç bittikten sonra sakinleşip normal hayatımıza dönüyoruz. Öyle yaşanmaz zaten. “BELDEN AŞAĞI VURULUNCA İNSAN ÜZÜLÜYOR” Her geçen gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Kendi eksiklerimi başkalarından duymak hoşuma gidiyor. İyiysem iyi olduğumu zaten biliyorum. Göz önündeyiz. Nasıl ki sevenler varsa sevmeyenler de var. Eleştirinin de dozu önemli. Belden aşağı vurulunca insan üzülüyor. Hatalarımı giderip ileriki haftalarda daha iyisini yapmaya çalışıyorum. “İNGİLİZCE DERSLERİ ALIYORUM” Sosyal hayatımda yabancı dil öğrenmeye çalışıyorum. İngilizce dersleri alıyorum. Boş zamanlarda yurt dışına gitmeyi çok seviyorum. Farklı yerler tanımak hoşuma gidiyor. Her geçen gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum. “SOSYAL PROJELERDE YER ALMAK BENİ HUZURLU KILIYOR” Kendimize göre ve kendi inancımıza göre sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyoruz. Bize özel bir şekilde geldiği zaman biz de elimizden geliyorsa yardımcı oluyoruz. Bu beni huzurlu kılıyor. “MODAYI TAKİP EDERİM” Çok süslü püslü biri değilim. Ben sabah kalktığım gibi eşofman giyer ve tesise giderim. Tabii gittiğim ortam da önemli. Yerine göre iyi giyinirim. Modayı da takip ediyorum. Üzerimde güzel durduğuna inandığım şeyi giyerim. Yurt dışında alış veriş yaparken sıkılıyorum açıkçası. Yarım saat, bir saat sonra sıkılıyorum alışverişten. “BU SAÇ STİLİNE ALIŞTIM” Saç konusunda bazıları kestir ya da uzat diyor ama bilemiyorum yakışır mı? Ben alıştım bu saç stiline. Zaman zaman kısaltmayı denediğimiz de oluyor ama genel olarak orta boy diyebileceğimiz şekilde bırakıyorum. Bir futbolcu nasıl rahat ediyorsa ona göre çıkar sahaya. “SAMİMİ OLDUĞUM ARKADAŞIM AZ” Arkadaş konusunda çok seçiciyim. Çok tanıdığım arkadaşım var ama samimi olduğum azdır. Benim yapım zaten müsait değil bu. 3-4 ay önce tanıştığım takım arkadaşlarım bile çok samimi davranıyor bazen ama bu bana samimi gelmiyor. Kendi ailemi saymazsam dışarıdan tabii ki arkadaşlarım var. İBRAHİM TORAMAN’IN İNTİHARDAN VAZGEÇİRDİĞİ GARSON!.. Sürekli gittiğimiz bir restorant var ve orada çalışan bir garson arkadaşla samimi olduk. O da Beşiktaşlı. Bir gün tesislerden çıktım ve arabayla Avrupa yakasına giderken bu çocuğu gördüm. Yolda kenarında yürüyordu. Trafik yoğun olduğu için durma fırsatı buldum ve nereye gittiği sordum. Köprüye gittiğini söyledi. “Gel” dedim ancak önce gelmek istemedi ancak daha sonra ikna ettim ve arabaya bindi. Nereye gittiğini sordum. Köprüye gittiğini ve köprüden atlayacağını söyledi. Kız arkadaşından ayrılmış ve depresyona girmiş. Ben onu dinledim ve kendime göre bildiğim şeyleri söyledim. Hayat devam ediyor. Bazen onu gittiğim restorantta görüyorum ve gayet iyi durumda. “DUYGUSAL DEĞİL, GERÇEKÇİ VE SAMİMİYİM” Ben olaylara gerçekçi bakmaya çalışırım. Çok duygusal hayaller kurmam. Samimiyimdir ve karşımdaki insandan da bunu beklerim. Zaten samimi olmadığını da anlarsam onla konuşmam. “ZOR DURUMDA KALAN FUTBOLCULARDAN DERS ALIYORUM!” Bu formayı en iyi şekilde giymek ve hakkını vermeye çalışıyorum. Daha önümüzde zaman var. Tek düşüncem futbol olarak kendimi hazır tutmak ve takımıma faydalı olmak. Zamanında çok popüler ve çok iyi yerlerde oynamış oyuncular şu anda baktığınız zaman çok zor durumda. Biz de bunları görüyoruz ve ona göre önlemlerimiz alıyoruz.
Turkcell Süper Lig'de 21 Kasım Cumartesi günü BJK İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılacak derbi maçı yönetmekle görevlendirilen Fırat Aydınus, kariyerindeki 13. derbi maçına çıkacak. 2003-2004 sezonundan bu yana Süper Lig kategorisinde yer alan ve bu ligde maç yöneten 36 yaşındaki İstanbul Bölgesi hakemi Fırat Aydınus, ilk sezon dışında tüm sezonlarda derbi maçı yönetti ve bunların son 4'ü Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinden oluştu. Deneyimli hakemin bugüne dek yönettiği 12 derbi maçın 5'i ise Beşiktaş-Fenerbahçe mücadeleleri oldu. Lig ve kupadaki bu 5 maçta Fenerbahçe 3, Beşiktaş ise 2 galibiyet aldı. Bu 5 maçın 4'ünün BJK İnönü Stadı'nda yapılması da ilginç bir istatistik oluşturdu. Aydınus, 2003-2004 sezonundan bu yana Fenerbahçe'nin 15 maçına çıktı ve sarı-lacivertli ekip, bu maçlarda 9 galibiyet, 3'er de beraberlik ve yenilgi alırken, bu maçlarda 20 gol kaydetti, kalesinde ise 8 gol gördü. Beşiktaş ise Aydınus'un yönettiği 12 maçta 7 galibiyet ve 5 yenilgi alırken, 17 gol attı, 13 gol de yedi. Son 3 sezondur lig ve kupada en fazla maç yöneten birkaç hakemden biri olan Aydınus'a, bu sezon ise ilk 12 haftada 6 maçta görev verildi. Bu maçlarda deneyimli hakem, 31 sarı ve 1 kırmızı kart gösterdi, 1 de penaltı kararı verdi. Bu 6 maçta fileler de toplam 11 kez havalandı. Aydınus'un şu ana dek yönettiği Beşiktaş-Fenerbahçe derbileri ile bu sezon görev aldığı maçlar şöyle: 2004-2005: Beşiktaş-Fenerbahçe (lig) 2-1 2005-2006: Beşiktaş-Fenerbahçe (lig) 1-2 2006-2007: Beşiktaş-Fenerbahçe (Türkiye Kupası yarı final) 1-0 Beşiktaş-Fenerbahçe (lig) 0-1 Fenerbahçe-Beşiktaş (Türkiye Süper Kupası) 2-1 2008-2009: Gençlerbirliği-Kayserispor: 0-0 Manisaspor-Sivasspor: 3-1 Beşiktaş-Denizlispor: 1-0 Kayserispor-Ankaragücü: 3-0 Diyarbakırspor-Gençlerbirliği: 1-0 Antalyaspor-Bursaspor: 1-1
Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ertunç Soğancıoğlu'na Radyospor'da cevap verdi. İbrahim Yazıcı, Aydın Cingöz'le Gündem programında Soğancıoğlu'nu yalanlarken, "Beşiktaş'ın Serdar Kurtuluş'a biçtiği fiyat 2 milyon 540 bin dolar"dır. dedi. Serdar Kurtuluş'u Beşiktaş'a verdikleri dönemde anlaşma metninde bu oyuncunun bir milyon doların üzerinde satılması durumunda Bursaspor bu paranın yüzde 50'sini alacak diye anlaşma yaptıklarını tekrarlayan Yazıcıoğlu, "Kulübün iç işlerine karışacak değiliz. Geçen sene nisan sonu itibariyle Beşiktaş futbolcularımızın fiyatı budur diye bir tespit yaptırmış. Bu bir mahkeme kararıyla olmuş. Burada Serdar Kurutuş’a biçilen fiyat 2.540 bin dolardır. Bu Beşiktaş kulübünün kendi beyanı. Bu beyana karşılık Sarder’ı çok basit bir rakama satmışlar." dedi. Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ertunç Soğancıoğlu'nun "Kaldı ki sayın Bursaspor Başkanı'nın, 2008-2009 sezonu ara transfer döneminde Yusuf Şimşek'in Bursaspor'dan Beşiktaş'a transferinde, Serdar Kurtuluş'un takasta bedelsiz olarak Bursaspor'a verilmesi teklifimizi kabul etmediğini unuttuğunu düşünmekteyiz. Öte yandan, eski futbolcumuz Ali Tandoğan'ın hiçbir transfer bedeli talep edilmeksizin bedelsiz olarak Bursaspor'a verilmesi, yine aynı şekilde Tomas Zapatocny'nin bedelsiz olarak Bursaspor'a kiralanması hususuna Sayın Bursaspor Başkanı hiçbir şekilde itiraz etmemiş olduğu hususunu da kamuoyunun dikkatine sunarım. Beşiktaş'a hizmet etmiş bu sporcularımızın transferleri, teknik kadromuzun takım kurma tercihleri doğrultusunda gündeme gelmiş ve değerlendirilmiştir.'' açıklamalarının ise doğru olmadığını söyledi. "Soğancıoğlu'nun yaptığı ayrıntıların transferle ne ilgisi var" şeklinde devam eden Yazıcı, "Ben kimseyi suçlamıyorum ama bu açıklama doğru değil. Yapılan alışverişler net. Bizim bu futbolcuları nasıl aldığımız belli. Konuyla hiç ilgisi yok ki. Bu futbolcular başka bir yere gidebilirlerdi. Zapatocny konusuna gelince; Zapatocny Kasımpaşa'ya verilmek istendi ama futbolcu bunu kabul etmedi. Bizde şimdilik kiralık oynuyor ve Beşiktaş’ın malı. Ayrıca Zapatocny bizden ciddi bir para alıyor." dedi. Serdar Kurtuluş meselesinde söylemediği şeylerin yazıldığını tekrar vurgulayan Yazıcı, "Benim söylemediğim, şeyler yazılıyor. Ben diyorum ki Beşiktaş’ın bu konuda bir beyanı var mı yok mu? Bunun cevabını öğrenmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
Ödemeleri yapılmayan oyuncular Mustafa Denizli'ye dert yandı. Özellikle yabancılar ödemelerinin yapılmasını istedi. HtSpor'un haberibe göre; Beşiktaş’ta dün hareketli saatler yaşandı. Futbolcular sabah toplantısında Mustafa Denizli’ye ödenmeyen paraları bir kez daha hatırlattı ve sıkıntının başkana iletilmesini istedi. Başkan Yıldırım Demirören, genel sekreter Kenan Öner ve asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu ile birlikte tesislere gitti. Mustafa Denizli ile 1 saatlik bir görüşme yapıldı. Tecrübeli hoca, Demirören’e futbolcuların para konusundaki sıkıntılarını iletip özellikle yabancıların dertli olduğunu anlattı. Siyah-Beyazlılar’ın başkanı da ödemelerin yavaş yavaş yapılacağını, futbolcuların parayı değil derbiyi düşünmesi gerektiğini söyledi. Bu görüşme sonrasında takıma yarın bir miktar maç başı ve transfer taksitlerinin ödenmesi bekleniyor.
Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 21 Kasım Cumartesi günü yapılacak derbi maçta siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Mustafa Denizli, Türkiye'deki teknik adamlık kariyerinde ligde 28. kez derbi heyecanı yaşayacak. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın başında şampiyonluk yaşaşan tek teknik adam olarak Türk futbol tarihine geçen deneyimli teknik direktör, bu üç takımda toplam 27 lig derbisine çıktı. Mustafa Denizli'nin çalıştırdığı takımlar 27 lig derbisinden 7'sini kazanırken, 6 kez beraberliği bozamadı, 14 kez de ezeli rakiplerine yenildi. Denizli yönetimindeki takımlar bu maçlarda toplam 34 gol atarken, kalesinde ise 49 gole engel olamadı. -''ÜÇ BÜYÜKLER''DEKİ DERBİLERİ- Mustafa Denizli, 4 sezon görev yaptığı Galatasaray'da, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı toplam 16 lig derbiden 4'ünde takımının galibiyetini gördü. Galatasaray bu maçların 7'sini yitirdi, 5'inde ise berabere kaldı. ''Cim Bom' lig derbilerinde toplam 22 gol atıp, 28 gol yedi. Denizli'nin Fenerbahçe'deki 1,5 sezonluk teknik adamlık kariyerinde ise sarı-lacivertli takım, 6 lig derbisinden 2'sini kazanırken, 1'inde berabere kaldı, 3'ünü ise yitirdi. Mustafa Denizli yönetimindeki ''Sarı Kanaryalar'', lig derbilerinde 6 gol atıp, 9 gol yedi. Halen Beşiktaş'ı çalıştıran deneyimli teknik adam, siyah-beyazlı takımın başındaki 5 lig derbisinden 4'ünde takımının yenilgisine engel olamazken, sadece 1'inde galibiyetini kutladı. Denizli yönetimindeki ''Kara Kartallar'', 5 lig debisinde 6 gol atıp, 12 gol yedi. -MUSTAFA DENİZLİ'NİN LİG DEBİLERİ- Mustafa Denizli'nin teknik adamlık kariyerinde çalıştırdığı ''Üç Büyükler''in lig derbilerinde aldığı sonuçlar şöyle: -GALATASARAY- 1987-1988 Sezonu: Galatasaray - Fenerbahçe: 1 - 1 Beşiktaş - Galatasaray..: 2 - 2 Fenerbahçe - Galatasaray: 1 - 2 Galatasaray - Beşiktaş..: 0 - 0 1988-1989 Sezonu: Fenerbahçe - Galatasaray: 1 - 0 Galatasaray - Beşiktaş..: 1 - 4 Galatasaray - Fenerbahçe: 1 - 1 Beşiktaş - Galatasaray..: 0 - 1 1990-1991 Sezonu: Beşiktaş - Galatasaray..: 1 - 1 Fenerbahçe - Galatasaray: 1 - 2 Galatasaray - Beşiktaş..: 2 - 3 Galatasaray - Fenerbahçe: 4 - 1 1991-1992 Sezonu: Galatasaray - Fenerbahçe: 0 - 2 Galatasaray - Beşiktaş..: 0 - 1 Fenerbahçe - Galatasaray: 5 - 2 Beşiktaş - Galatasaray..: 4 - 3 -FENERBAHÇE- 2000-2001 Sezonu: Beşiktaş - Fenerbahçe...: 3 - 0 (Hükmen) Galatasaray - Fenerbahçe: 0 - 0 Fenerbahçe - Beşiktaş...: 3 - 1 Fenerbahçe - Galatasaray: 2 - 1 2001-2002 Sezonu: (İlk yarı) Galatasaray - Fenerbahçe: 2 - 0 Fenerbahçe - Beşiktaş...: 1 - 2 -BEŞİKTAŞ- 2008-2009 Sezonu: Fenerbahçe - Beşiktaş.: 2 - 1 Galatasaray - Beşiktaş: 4 - 2 Beşiktaş - Fenerbahçe.: 1 - 2 Beşiktaş - Galatasaray: 2 - 1 2009-2010 Sezonu: Galatasaray - Beşiktaş: 3 - 0
Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 21 Kasım Cumartesi günü yapılacak derbi öncesi, lig lideri Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig derbilerinde galibiyet açısından büyük üstünlüğü göze çarpıyor. Fenerbahçe, cumartesi günkü rakibi Beşiktaş ile ligde oynadığı son 8 maçtan 6'sını kazanıp, 2'sinde berabere kalırken, siyah-beyazlılara bu süre içinde hiç yenilmedi. Sarı-lacivertliler, Galatasaray ile oynadığı son 10 lig maçından ise 8'ini kazanıp, 1'inde berabere kalıp, sadece 1'ini yitirirdi. Ezeli rakipleri ile yaptığı son 18 lig maçında sadece 1 kez yenilen, 14'ünü kazanan, 3'ünde de berabere kalan ''Sarı Kanaryalar'', bu maçlarda rakip fileleri toplam 32 kez havalandırıp, kalesinde 12 gol gördü. -FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ- Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Turkcell Süper Lig'de yapılan ve sarı-lacivertlilerin yenilgi almadığı son 8 maç şöyle: Tarih Stat Sonuç (FB-BJK) ---------- --------- -------------- 18.09.2005 BJK İnönü 2 - 1 26.02.2006 FB Şükrü Saracoğlu 2 - 2 19.11.2006 FB Şükrü Saracoğlu 0 - 0 05.05.2007 BJK İnönü 1 - 0 03.11.2007 FB Şükrü Saracoğlu 2 - 1 29.03.2008 BJK İnönü 2 - 1 29.11.2008 FB Şükrü Saracoğlu 2 - 1 03.05.2009 BJK İnönü 2 - 1 -FENERBAHÇE-GALATASARAY- Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılan ve sarı-lacivertlilerin sadece tek yenilgi aldığı son 10 lig maçı şöyle: Tarih Stat Sonuç (FB-GS) ---------- ------------------ ------------- 22.05.2005 FB Şükrü Saracoğlu 1 - 0 27.11.2005 Ali Sami Yen 1 - 0 22.04.2006 FB Şükrü Saracoğlu 4 - 0 03.12.2006 FB Şükrü Saracoğlu 2 - 1 19.05.2007 Ali Sami Yen 2 - 1 08.12.2007 FB Şükrü Saracoğlu 2 - 0 27.04.2008 Ali Sami Yen 0 - 1 09.11.2008 FB Şükrü Saracoğlu 4 - 1 12.04.2009 Ali Sami Yen 0 - 0 25.10.2009 FB Şükrü Saracoğlu 3 - 1
Denizli'den Tello'ya son uyarı!.. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin Şili Milli Takımı'ndan dönen Tello ile bir görüşme yaptığı ve uyarılarda bulunduğu belirtildi. Denizli, Lig TV'de katıldığı 2'ye 1 programında da Tello ile konuşacağını bildirmişti. Denizli'nin görüşmede "Büyük bir düşüş içindesin. En önemlisi futbol oynama isteğin kayboldu. Geçen sezonki Tello'yu arıyorum. Böyle devam ederse ligin devre arasında yollarımız ayrılır" dediği öğrenildi. Tello'nun ise önce şaşırdığı, sonra da "Sezon başında milli maçların bu kadar sık olması benim suçum değil. Her milli maçtan dönüşümde de bana kadroda yer vermediniz. Ben aynı Tello'yum, hiçbir değişiklik yok" karşılığını verdiği belirtildi. Beşiktaş, cumartesi günü oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlılarını sürdürürken sakatlıkları devam eden Rüştü salonda çalıştıktan sonra takımdan ayrı düz koşu yaptı. Rüştü'nün büyük bir olasılıkla cumartesi gününe kadar oynayabilecek duruma geleceği belirtildi. Sakatlıları bulunan Nihat ve Rıdvan da takımdan ayrı koşu yaparken Milli Takımdan sakat dönen İsmail'in durumunun MR çekildikten sonra belirleneceği öğrenildi. İyileşen Uğur İnceman ise antrenmana katıldı.
6 futbolcu sınırda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi maç öncesi iki takımda toplam 6 oyuncu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Dev maç öncesinde Fenerbahçe'de 5, Beşiktaş'ta ise 1 oyuncu, sarı kart cezası tehlikesiyle karşı karşıya. Fenerbahçe'de ilk 11'in değişmez futbolculardan kaptan Alex, Cristian, Gökhan, Güiza ve Roberto Carlos, Beşiktaş'ta ise son haftaların formda oyuncusu İbrahim Toraman, derbi maçta sarı kart cezası tehlikesiyle mücadele edecek. Turkcell Süper Lig'de derbi sonrasındaki haftada Fenerbahçe kendi evindeki seyircisiz maçta Kasımpaşa'yı ağırlarken, Beşiktaş ise Sivasspor deplasmanına gidecek.
Burada olmanın gururunu yaşıyorum" Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Fabian Ernst, Beşiktaşlı olmanın çok büyük bir duygu olduğunu ve gelecekte de ''Beşiktaşlı Ernst'' diye hatırlanmak istediğini söyledi. Ernst, Cola Turka ile Soru Cevap bölümünde yaptığı açıklamada, Beşiktaşlı olmanın çok büyük bir duygu olduğunu belirterek, ''Ayrıca taraftarların ilgisi sizi çok mutlu ediyor. Bir futbolcu için çok güzel şeyler bunlar'' dedi. Alman oyuncu, ''İleride Schalkeli Ernst olarak mı yoksa Beşiktaşlı Ernst olarak mı anılmak istersin?'' sorusunu, ''Tabi ki Beşiktaşlı Ernst olarak anılmak isterim'' diye yanıt verdi. Taraftarların kendisine destek vermesi konusunda görüşlerini açıklayan başarılı futbolcu, ''Bu şekilde yorumlanmak benim için büyük bir onur. Sanırım sahada elimden geleni yaptığımı görüyorlar. Bu hem görevimi iyi yaptığım anlamına geliyor, hem de onların sevgisini kazanmış olmak beni iki kere mutlu ediyor. Taraftarlarımızın ne kadar etkili olduğu dünyaca bilinen bir gerçek. Ben de onları takdirle izliyorum. Taraftarlarımız tüm benliğiyle takıma sahip çıkıyor ve benimsiyor'' diye konuştu. Türkiye'ye gelmeden önceki bakış açısıyla şimdiki görüşleri hakkındaki soruyu yanıtlayan tecrübeli oyuncu, ''Daha önce Türk takımlarıyla hazırlık maçı yapmıştık. Türk arkadaşlarım var ve Beşiktaş'tan bahsederlerdi. Büyük bir takıma geleceğimin farkındaydım. Ama buraya gelince gerçekten bunu bizzat yaşadım ve beklediğimden daha iyisiyle karşılaştım'' diye konuştu. Fabian Ernst, Beşiktaş'ta kendisine gösterilen sevgiyi daha önce oynadığı takımlarda görmediğini söyledi. Takımın başarısı için her zaman elinden geleni yaptığını kaydeden Ernst, ''Burada da çizgimi bozmadım. Gösterilen ilgi sizi mutlu ediyor. Çünkü vermek istediğinizi izleyenler değerlendiriyor ve size mükafat olarak dönüyor'' dedi. ''PELE İLE OYNAMAK İSTERDİM'' Alman oyuncu, ''Yanına oyuncu seçmek gibi bir şansın olsaydı ne tarz bir oyuncuyla beraber oynamak isterdin? Bundesliga ile Turkcell Süper Lig arasında ne gibi farklar var'' sorularını ise ''Pele ile oynamak isterdim. Bundesliga buraya göre biraz daha disiplinli. Taktiğe sadık kalmak zorundasınız. Ama Türkiye'de futbol biraz daha duygusal oynanıyor'' diye yanıt verdi. Fabian Ernst, taraftarların kendisine ''Panzer'' demesini de beğendiğini ve futbolu Beşiktaş'ta bırakmayı umduğunu dile getirdi. Alman oyuncu, 1 senedir Türkiye'de olduğunu hatırlatarak, ''Belki biraz daha iyi çalışıp kendimi iyice göstermem lazım. Ama bu süre içinde de bazı şeyler görülüyorsa beni çok mutlu eder. 10 sene sonra benim ismimin hala hatırlanıyor olması bana büyük bir mutluluk verir'' dedi. Siyah-beyazlı oyuncu, kadrodaki tüm arkadaşlarını başarılı bulduğunu ve hepsinin kaliteli oyuncular olduğunu ifade etti. Ernst, en çok ''Fabian Ernst oley oley oley'' tezahüratının hoşuna gittiğini vurgularken, Alman futbol tarihinde ise kendisi için özel bir futbolcunun bulunmadığını söyledi. Tecrübeli oyuncu, eski takımı Schalke 04'ü ise hiç özlemediğini dile getirdi. İlerleyen dönemlerde futbolun içinde kalmayı düşündüğünü kaydeden Ernst, ''Türkçeyi öğrenmeye çalışıyorum, ama kolay bir dil değil'' diye konuştu. Vatandaşı Robert Enke'nin ölümü konusundaki soruyu ise siyah-beyazlı oyuncu, ''Çok üzücü bir olay. Eşimle televizyon izlerken görmüştük ve neden böyle olduğunu bir türlü açıklayamıyoruz'' dedi. Beşiktaşlı futbolcu, Alman milli takımından herhangi bir davet beklemediğini vurgulayarak, bu sene şampiyon olup olmayacakları yönündeki soruyu da ''Geçen seneye bakarsak, 'Evet bu sene oluruz' diyebilirim'' şeklinde yanıtladı. Cisse'nin yerine transfer edilen vatandaşı Fink'e sahip çıkan Ernst, ''İkisi de takım için önemli oyuncular. Fink de çok iyi bir futbolcu'' dedi. Ernst, ''Çok iyi oynadığın maçta diğer arkadaşların kötü oynarsa onlara sinirleniyor musun?'' şeklindeki soruya ise ''Almanya'da bazen sahada arkadaşlarıma kızdığım, bağırdığım oluyordu, ama buradaki arkadaşlarım şanslılar çünkü Türkçeyi çok iyi bilmiyorum'' diye yanıt verdi.
Olumsuz görüntü yok’ Gerilimli bir döneme denk gelen Fenerbahçe karşılaşmasında, Başkan Yıldırım Demirören’in maça gidip, gitmeyeceği merakla bekleniyordu. Ancak Başkan son sözünü söyledi ve yarınki derbide İnönü’deki yerini alacağını açıkladı. Dün Ümraniye’de futbolcularla biraraya gelen Demirören, derbiyle ilgili şu yorumu yaptı: Önce sahada ve tribünlerde dostluk kazanacak. Son haftalarda spor sahalarındaki olumsuz görüntüleri ortadan kaldıracağız. İnönü’de misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Futbol bir oyun ve her sonuca açık. Önce dostluk ve kardeşlik gelir, sonrasında maçı kazanan taraf olmak istiyoruz...
Dün basına kapalı olarak Ümraniye’de bir antrenman yapan Kara Kartallar’da idman öncesi Denizli’nin öğrencileriyle bir toplantı düzenlediği ve dikkatli olmaları konusunda oyuncularını uyardığı kaydedildi. Kondisyon idmanıyla başlayan antrenmanın, daha sonra şut çalıştığı ve taktik ağırlıklı çift kale maçla antrenmanı noktaladığı bildirildi. Kaleci Rüştü de takımla koşulara katılırken, toplu çalışmalarda yer almadı. Tedavilerine devam edilen Hakan ve Holosko idmana katılmazken, Nihat ile Rıdvan Şimşek fizyoterapistler eşliğinde koşu yaptı. Bu arada A2 takım kalecisi Umut Kaya da idmana çıktı. Beşiktaş hazırlıklarını bugün yapacağı son çalışmayla noktalayacak.
Derbi öncesinde Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada, stada girişte taraftarlara kimlik sorgulaması yapılacağı ve kimliği olmayanların stada alınmayacağı duyurulmuştu. Yönetimle soğuk bir savaş içerisinde olan Çarşı Grubu’nun, bu uygulamayı protesto edeceği öğrenildi. Beşiktaşlılar’ın, üzerinde “Kimliğimiz Beşiktaş taraftarı” yazılı kağıtlar hazırladığı ve kimlik soran yetkililere bunları vereceği öğrenildi. Bu hazırlıkla birlikte, Çarşı’nın yönetimle arasındaki anlaşmazlığın devam edeceği sinyalleri verilmiş oldu.
Nihat:Bekleneni veremediğim için üzgünüm” diyen tecrübeli futbolcu, “Sportif başarısızlığın dışında İstanbul’da her şey çok güzel. Beni iyi karşıladılar, taraftarlar kucak açtı. Ancak performansım beni mutsuz ediyor. Yeteneklerimin altında bir performans sergiliyorum. Çok iyi çalışıyorum, herkese gerçek Nihat’ı yakında göstereceğim” dedi.
Ezeli rakipleriyle son 5 sezonda yaptığı 17 derbiden 12’sini yitiren ve 2’sinde de berabere kalan Kartallar, sadece 3 galibiyet alabildi. Bu süre içerisinde Fenerbahçe’yi mağlup edemeyen Kara Kartallar, Galatasaray’la oynadığı son 9 maçtan 6’sını yitirdi, 3’ünü ise kazandı.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre forvette Bobo ile Nobre arasında kararsızlık yaşayan Mustafa Denizli, son tercihini Bobo'dan yana kullandı. İnönü'de bu gece ilk 11'de 24 yaşındaki Brezilyalı yıldızına görev verecek olan Denizli, dün başarılı golcüye "Kendini göster. Bu senin maçın olsun" dedi. Ligde şu ana kadar iki gole ulaşan tek Beşiktaşlı futbolcu olan yıldız oyuncu da hocasına "Elimden gelinin en iyisini yapacağım" şeklinde karşılık verdi. Beşiktaş'a geldiği 2006-2007 sezonundan bu yana 5 kez sarı-lacivertli takımın ağlarını havalandıran Bobo, bu gollerin 1'ini ligde, 1'ini Süper Kupa'da, 3'ünü ise Türkiye Kupası'nda kaydetti.
Burası Beşiktaş... Yönetim zorlu derbi öncesinde elini cebine attı. Demirören'e son gözdesi Mansimov da destek verdi. Burası Fenerbahçe... Sarı-Lacivertliler de boş durmadı, derbinin kazanılması halinde futbolculara ekstra prim dağıtılacağını açıkladı. Adam başı: 50 Bin TL Fanatik Gazetesi'nin haberine göre, Kara Kartal’da yöneticiler Fenerbahçe derbisine büyük önem veriyor. Kötü günlerin sona ermesi ve şampiyonluk yarışında tekrar varolmak adına, Beşiktaşlı idareciler hiçbir fedakarlıktan kaçınmama kararı aldılar. Son dönemde tribünlerin hedefi haline gelen Başkan Yıldırım Demirören, derbi galibiyeti için 20’şer bin TL dağıtacağını açıkladı. Ancak oyunculara asıl müjdeyi, ocak ayındaki kongrede Demirören’in listesinde yer alması kesinleşen Mansimov verdi. Azeri işadamı Beşiktaşlı futbolculara şu mesajı gönderdi: Fenerbahçe’yi yenin, 30 bin TL’yi kapın! Yönetim ve Mansimov’un primleriyle birlikte, Kartal’da derbi primi 50 bin TL’ye ulaştı. Adam başı 8 Bin Dolar Fenerbahçe’de de durum pek farklı değil. Sezona süper bir başlangıç yapan Sarı-Lacivertliler de, İnönü Stadı’ndaki Beşiktaş derbisine büyük önem veriyor. Bu sezon farklı bir uygulamaya giden ve sadece üst üste 4 galibiyete 8 bin Dolar prim veren Sarı-Lacivertli yönetim, Beşiktaş maçına farklı bir format uyguluyor. Sezon başına 8 maçta, 8 galibiyet alan ve 16 bin Dolar’ı cebine koyan futbolcular, seri bozulunca primden de olmuştu. Ancak Fenerbahçe Yönetimi, Beşiktaş derbisinin kazanılması halinde, kayıpların görmezden gelineceğini ve futbolculara 8 biner Dolar yatırılacağını açıkladı.
Tüm Türkiye nefesini tuttu, bu derbiyi bekliyor!.. Turkcell Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş, Fenerbahçe'yi konuk edecek!.. Lider Fenerbahçe ile 6'da 6 yaparak, zirveye yaklaşan Beşiktaş, bu akşam 20.00'de İnönü'de karşı karşıya gelecek. Heyecan dolu bu maçta Fenerbahçe kaybederse zirve yarışı iyice kızışacak ve Beşiktaş ile arasındaki puan farkı 4'e inecek!.. Siyah beyazlı takımın yenilgisi halinde ise Beşiktaş zirveden uzaklaşacak. Fenerbahçe'de Bilica cezalı olduğu için bu maçta forma giyemeyecek. Milli takımdan yorgun dönen Lugano hakkındaki kararı ise Teknik Direktör Daum verecek. Beşiktaş'ta ise Holosko, Hakan ve İsmail sakatlıkları nedeniyle derbide formalarından uzak kalacak. Saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Bülent Gökçü ile Bahattin Duran yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Aytekin Durmaz. Ezeli rakiplerin derbi maça şu 11'lerle çıkması bekleniyor: Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Ferrari, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ernst, Fink, Ekrem, Yusuf, Tabata, Bobo Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Önder, Roberto Carlos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Dos Santos, Alex, Kazım
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Beşiktaş Yönetimi, İnönü Stadı’ndaki derbi maça ekstra güvenlikle gelmeyi düşünen Fenerbahçe’ye tepki gösterdiği öğrenildi. Sarı-lacivertli kulübün her oyuncusuna birer koruma tahsis edilme fikrini abartılı bulan siyah - beyazlılar, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını dile getirdi. Beşiktaş Yönetimi’nin Fenerbahçe’nin kontenjan çerçevesinde getirilecek olan güvenlik elemanlarının dışında herhangi bir korumanın sahaya girmesine izin vermeyeceği öğrenildi. 6 milyonluk ödeme Mustafa Denizli’nin hazırladığı derbi motivasyon paketinde yer alan “alacakları ödeme” maddesi yürürlüğe girdi. Siyah-beyazlı oyunculara yapılacak ödemenin bir kısmının dün banka hesaplarına yatırıldığı belirtildi. Denizli’nin Başkan Yıldırım Demirören ile görüşmesi sonucu futbolcuların moral motivasyonunun artırılması için dün toplam 6 milyon liralık bir ödemenin gerçekleştiği vurgulandı. Geçmişe dönük alacaklarının bir kısımını hesaplarına yatmasına sevinen oyuncular moral buldu.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, potadaki Cemal Nalga skandalının yankıları devam ediyor. Dün olağanüstü toplanan Galatasaray Yönetim Kurulu’nda ilginç tartışmalar yaşandı. Toplantı sonunda Yiğit Şardan’ın istifası kabul edildi ama sular henüz durulmadı. Bakın dün neler yaşandı... Başkan Adnan Polat’ın, “Toplantıya tüm yönetim kurulu üyeleri katılacak” talimatı sonrası yöneticilerden Cemal Özgörkey ve Nejat Uygur İzmir’den sabah uçağıyla apar topar İstanbul’a geldi. Sinan Kılıç da hasta olmasına rağmen başkanın talimatını yerine getirdi. “Bu ağır bir karar” Yönetim kurulundan sadece Yiğit Şardan’ın katılmadığı toplantıda ilk sözü başkan Adnan Polat aldı. Polat ve kendisine yakın isimler Şardan’ın yönetim kurulu üyeliğinin devamından yanaydı... - Arkadaşlar, tamam Yiğit istifa etsin ama yönetim kurulu üyeliği devam etsin. Bu teklife karşı çıkan ilk isim Mehmet Helvacı oldu. Helvacı’yı Cemal Özgörkey ve Ali Haşhaş gibi isimler de destekliyordu: - Başkan bu düşüncelerinde samimi misin? - Tabii ki... - Bu ağır bir karar... - Birlikte geldik birlikte gideriz, demiştim. Ben yine böyle düşünüyorum. İki farklı düşünce Yönetim kurulunda iki farklı düşünce çarpışıyordu. “Şardan kalmalı” diyenler, başkan Polat’ı arkalarına almıştı ama Helvacı’nın son sözleri tartışmayı bitirdi: - 104 senelik Galatasaray tarihinde kimsenin aklına gelmeyecek büyük bir rezalet yaşandı. Bir tutarsızlık yapıldı. Ama şimdi bir tutarsızlık daha yaparsak, camia bize öyle bir tokat vurur ki, yerimizden kalkamayız. Mehmet Helvacı haklıydı, camia baskısını başkan dahil tüm yöneticiler hissediyordu. Sonunda Yiğit Şardan’ın istifasının kabulüne karar verildi. Ama tartışma bitmiyordu. Sadece Yiğit Şardan’ın istifasıyla mı yetineceklerdi? Toplu istifa da gündeme geldi. Ama bu tamamen kaos ve kulübün başıboş kalması demekti. Bu seçenek de silindi. Ama ortada çözüm bekleyen başka bir konu daha vardı. Basketbol Federasyonu, Galatasaray’a ne ceza verecekti? Yöneticilerin bir kısmı ligden çekilmeyi gündeme getirdi. - Ligden çekilelim.. Böylelikle Yiğit de yönetim kurulunda kalabilir... Ama bu seçenek sponsor anlaşması yüzünden hemen geri çevrildi. Böylelikle Galatasaray’da dünkü toplantı Mehmet Helvacı’nın zaferiyle sonuçlandı. G.Saray’da neler konuşuluyor? 1- Çarşamba Divan Kurulu toplantısına dikkat. O toplantıya Refik Arkan gelirse, bir dönem Özhan Canaydın’ın etrafında olan ekip seçim için düğmeye bastı demektir. 2- Seçim gündemi şimdiden oluşmaya başladı bile. Refik Arkan-Ünal Aysal mı? Yoksa Ali Dürüst-Ünal Aysal mı? Kim kiminle birlikte hareket edecek, planlar yapılıyor. 3- Divan Kurulu toplantısında ağır toplar sert konuşacak. Selahattin Bayazıt, Hayrettin Kozak ve Duygun Yarsuvat’ın neler söyleyeceğini herkes merakla bekliyor.
Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Toraman, doğum gününü takım arkadaşlarıyla birlikte kutladı. Siyah-beyazlı savunma oyuncusu, 28. yaşını, takımının kamp yaptığı BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, takım arkadaşlarıyla birlikte pasta keserek kutladı. İbrahim'e, takım arkadaşlarının yaptığı sürpriz doğum günü kutlamasına, teknik direktör Mustafa Denizli ve teknik ekip de katıldı.